Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης η συζήτηση για θέματα δικαιοσύνης είπε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
  • [02] Στους θεσμούς η αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας, μετά το Πάσχα
  • [03] Ν. Παππάς: Η συμφωνία με τους εταίρους θα φέρει έκρηξη επενδύσεων
  • [04] Κυβερνητικές πηγές: Έως τις 15 Απριλίου η ολοκλήρωση της αξιολόγησης
  • [05] ΔΝΤ: Aπαραίτητη η διαγραφή του ελληνικού χρέους
  • [06] Σε εξέλιξη η συγκέντρωση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ
  • [07] Ισχυρός σεισμός 5,2 βαθμών «ξύπνησε» τη Ζάκυνθο
  • [08] Ειδομένη: Έκλεισε και πάλι η σιδηροδρομική γραμμή
  • [09] Ο αεροπειρατής ζητά άσυλο στην Κύπρο
  • [10] Βανέσα Ρέντγκρεϊβ: Ευρώπη ντροπή σου
  • [11] Αεροπειρατεία σε αιγυπτιακό αεροσκάφος, στην Κύπρο
  • [12] Μειώνεται το επίπεδο των πάγων στον Αρκτικό Ωκεανό, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών

  • [01] Επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης η συζήτηση για θέματα δικαιοσύνης είπε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

    Επικοινωνιακό σόου, χαρακτηρίζει η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, την αποψινή συζήτηση στη Βουλή για θέματα Δικαιοσύνης και Διαφάνειας και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τον τρόπο αυτόν επιχειρεί να διαχειριστεί τις δυσμενείς επιπτώσεις από το Προσφυγικό και την αξιολόγηση.

    Η κ. Ασημακοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», είπε ότι αρμόδιο θεσμικό όργανο για την επίλυση των θεμάτων Δικαιοσύνης και Διαφάνειας είναι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και επέκρινε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι ανέβαλε σκόπιμα την προγραμματισμένη για την Πέμπτη συνεδρίαση της επιτροπής για να προηγηθεί η σημερινή, προ ημερησίας συζήτηση.

    «Είναι μια οργανωμένη επικοινωνιακή προσπάθεια λάσπης στον ανεμιστήρα. Δεν έχω καμία αντίρρηση να βγει στο φως ό,τι είναι να βγει στο φως, αλλά δεν νομίζω ότι αυτός είναι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης» τόνισε η κ. Ασημακοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια κορύφωση αυτής της προσπάθειας με ανησυχητικό τρόπο.

    Εξάλλου, σε ερώτηση αν χρειάζεται να ιδρυθεί ένα νέο κόμμα με ιδεολογικό προφίλ δεξιότερο της ΝΔ, είπε ότι στη ΝΔ υπάρχει άπλετος ιδεολογικός και πολιτικός χώρος για όσους αυτοχαρακτηρίζονται δεξιοί, αλλά και κεντρώοι, ή φιλελεύθεροι. «Δεν βλέπω να υπάρχει μια ανάγκη, νομίζω ότι αυτά απορρέουν από προσωπικές ατζέντες και φιλοδοξίες. Νομίζω ότι οι δεξιοί μπορούν να βρουν την έκφρασή τους μέσα στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη» κατέληξε.

    [02] Στους θεσμούς η αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας, μετά το Πάσχα

    Την εκτίμηση πως με την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες, που αφορούν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, διατυπώνει τοΚυβερνητικό Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) το οποίο συνεδρίασε χθες υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκη.

    Ήδη βαίνουν προς το στάδιο της ολοκλήρωσης, η σύσταση του Αναπτυξιακού Συμβουλίου, η νομοθέτηση και η εφαρμογή του νέου Αναπτυξιακού Νόμου και η ίδρυση του Αναπτυξιακού Ταμείου. Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΥΣΟΙΠ ενέκρινε, έπειτα από σχετική εισήγηση του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη, το πλαίσιο εκπόνησης της Αναπτυξιακής Στρατηγικής της χώρας η οποία θα κατατεθεί στους θεσμούς αμέσως μετά το Πάσχα.

    Πιο συγκεκριμένα, το πλαίσιο που υιοθετήθηκε αποτελείται από τρία βασικά σημεία:

    1.Το πρώτο αποτυπώνει το εγχώριο και διεθνές μακροοικονομικό περιβάλλον, καθώς και το δημοσιονομικό πλαίσιο στη βάση των οποίων εντάσσεται ο Αναπτυξιακός Σχεδιασμός.

    2. Το δεύτερο θέτει έξι βασικούς στόχους για την ανάπτυξη:

  • αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας,

  • εκσυγχρονισμό του κράτους και της δημόσιας διοίκησης,

  • αύξηση της απασχόλησης,

  • διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής,

  • βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, προώθηση εξαγωγών και επενδύσεων,

  • αξιοποίηση πηγών και εργαλείων χρηματοδότησης.

    3. Το τρίτο περιλαμβάνει προτάσεις σχεδιασμού για επτά επιμέρους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας:

  • πρωτογενής τομέας,

  • μεταποίηση,

  • κατασκευές και διαχείριση ακίνητης περιουσίας,

  • ενέργεια, εξοικονόμηση και δίκτυα

  • τουρισμός,

  • ναυτιλία, μεταφορές και εφοδιαστική αλυσίδα,

  • πληροφορική και τηλεπικοινωνίες.

    [03] Ν. Παππάς: Η συμφωνία με τους εταίρους θα φέρει έκρηξη επενδύσεων

    «Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους που θα φέρει έκρηξη επενδύσεων» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας σε εκδήλωση της British American Tobacco για τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στον Πειραιά.

    Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να δει πολλούς επενδυτές. «Νομίζω ότι όλοι έχουν συμφέρον να παραμερίσουν τις φωνές που θέλουν να ρίξουν σκιές. Υπάρχουν πολύ σημαντικά κομμάτια του ψηφιδωτού που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα ανακάμπτει» τόνισε ο κ. Παππάς.

    Επίσης, πρόσθεσε ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλές είναι καλοδεχούμενες. «Εταιρείες που αποφασίζουν να επενδύσουν στην Ελλάδα συμβάλλουν στο να πάει καλύτερα η ελληνική οικονομία», ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχουν θετικά σημάδα που αποδεικνύουν ότι η ελληνική οικονομία πηγαίνει πολύ καλύτερα απ? ότι πολλοί περίμεναν.

    O κ. Παππάς αναφέρθηκε στις δυνατότητες που ανοίγονται με τέτοιες επενδυτικές κινήσεις. «Η δυναμική της χώρας είναι δεδομένη και είναι σημαντικό που μεγάλες εταιρείες την αξιοποιούν, φέρνοντας τον στόχο της ανάπτυξης ακόμα πιο κοντά» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Είμαστε εδώ, για να ενισχύσουμε τις επενδύσεις και να προχωρήσουμε σε ένα αύριο που θα επουλώσει τις πληγές της πολύπλευρης κρίσης που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια».

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της British American Tobacco για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και το Ισραήλ Τζιανπιέτρο Πατσανέζε (Gianpiero Pazzanese) αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη του ομίλου στην ελληνική αγορά και στη δυναμική της, όσο και στη δυνατότητα της Ελλάδας να λειτουργήσει ως ευρύτερο περιφερειακό οικονομικό και εμπορικό κέντρο.

    «Με την έναρξη της λειτουργίας του Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου, η British American Tobacco δείχνει έμπρακτα τη διαρκή υπόσχεσή της να δίνει αξία καθημερινά στην ελληνική κοινωνία. Τώρα, η δέσμευση αυτή πάει ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας τον Πειραιά φορέα της αξίας αυτής και για άλλες αγορές, κάτι που θα έχει σημαντικό θετικό αντίκτυπο για την ελληνική οικονομία» δήλωσε ο κ. Πατσανέζε.

    [04] Κυβερνητικές πηγές: Έως τις 15 Απριλίου η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

    «Θα έχουμε κλείσει τη διαπραγμάτευση έως τις 15 Απριλίου γιατί μετά έχουμε τη Σύνοδο του ΔΝΤ» δήλωσε τη Δευτέραυψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

    Όπως είπε το ίδιο στέλεχος, οι δανειστές έχουν δεχθεί ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα 3% του ΑΕΠ, όπως προτείνει η Κομισιόν και όχι 4,5% που ήταν η θέση του ΔΝΤ. Επίσης σημείωσε ότι υπάρχει δυσκολία στα φορολογικά μέτρα που θα πρέπει να φτάσουν το 1,8 δισ. για το 2018.Τέλος δήλωσε: «Αν κλείσει το ασφαλιστικό και το δημοσιονομικό ουσιαστικά θα έχει κλείσει η αξιολόγηση».

    [05] ΔΝΤ: Aπαραίτητη η διαγραφή του ελληνικού χρέους

    O επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Μορίς Οπστφελντ επαναφέρει το θέμα της προσωρινής χαλάρωσης των μέτρων λιτότητας για την Ελλάδα, λόγω της προσφυγικής κρίσης: «Βραχυπρόθεσμα μπορεί ασφαλώς να υπάρξει κάποια ελαστικότητα στους στόχους του προϋπολογισμού» δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Λέει, επίσης, ότι σε τελευταία ανάλυση τα μέτρα λιτότητας και οι μεταρρυθμίσεις είναι αναπόφευκτα, όπως, επίσης και η αμφισβιτούμενη από τους ευρωεταίρους διαγραφή χρέους παραμένει απαραίτητη.

    Ο 'Οπστφελντ συνιστά προσοχή στο θέμα της επιστροφής σε εθνικούς τρόπους σκέπτεσθαι: «Υπάρχει σε ολόκληρη την Ευρώπη μια τάση να απορρίπτεται η οικονομική ενσωμάτωση και να αναζητούνται εθνικές λύσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει πως ακριβώς τώρα είναι αναγκαία όχι λιγότερη αλλά περισσότερη συνεργασία.

    Κυρίως η επανακατασκευή συνοριακών φρακτών στην Ευρώπη ανησυχεί τον Αμερικανό οικονομολόγο. Αυτή η πολιτική επιδρά «στην ιδέα της νομισματικής ένωσης εκ διαμέτρου αντίθετα» υποστηρίζει και επισημαίνει ότι η Ευρώπη θα πρέπει «να βρει έναν δρόμο, ώστε να μοιράσει τα βάρη της ανθρωπιστικής καταστροφής με την υποδοχή και της ενσωμάτωση των προσφύγων».

    Για το ξεπέρασμα της ευρωκρίσης θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να καταβάλουν περαιτέρω προσπάθειες. Σε αυτές ανήκει η δημιουργία ενός συστήματος εγγυήσεως καταθέσεων, μια πρόταση την οποία απορρίπτει κυρίως η Γερμανία, καταλήγει ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ.

    [06] Σε εξέλιξη η συγκέντρωση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ

    Με τα ασθενοφόρα βγήκαν στον δρόμο οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι οποίοι στο πλαίσιο τετράωρης στάσης εργασίας (9:00-13:00) πραγματοποιούν συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως και προγραμματίζουν πορεία στο υπουργείο Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή δεδουλευμένων.

    Ειδικότερα, το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών, σημειώνει ότι οφείλονται αμοιβές για νυχτερινά-αργίες για τους μήνες, δεκαήμερο Δεκεμβρίου 2014, Δεκέμβριος 2015, Ιανουάριος 2016, Φεβρουάριος 2016, και εκτός έδρας για όλο το έτος 2015.

    Οι εργαζόμενοι, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων Γιώργος Μαθιόπουλος, καλούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να δώσει άμεσα λύση, σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

    [07] Ισχυρός σεισμός 5,2 βαθμών «ξύπνησε» τη Ζάκυνθο

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών σημειώθηκε στις 4:05 τα ξημερώματα στον θαλάσσιο χώρο, 330 χλμ δυτικά της ΑΘήνας ή 86 χλμ νοτιοδυτικά της Ζακύνθου. Έγινε αισθητός σε μεγάλη έκταση, ενώ ακολούθησαν αρκετοί σεισμοί μικρότερης έντασης.Πρόκειται για συνηθισμένο φαινόμενο στην περιοχή του Ιονίου, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Γεωλογίας Ευθ. Λέκκας μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ.

    Πληροφορίες, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου, αναφέρουν πως δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή ζημιές.

    [08] Ειδομένη: Έκλεισε και πάλι η σιδηροδρομική γραμμή

    Έκλεισε εκ νέου η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-πΓΔΜ, που είχε ανοίξει νωρίτερα το πρωί.

    Πρόσφυγες και μετανάστες που ζητούν το άνοιγμα των συνόρων επέστρεψαν και πάλι πάνω στη γραμμή, την οποία κρατούσαν κλειστή επί σειρά ημερών.

    Όση ώρα ήταν ανοιχτή η γραμμή, δεν πέρασε κάποια αμαξοστοιχία, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην περιοχή περί τα 50 άτομα.

    [09] Ο αεροπειρατής ζητά άσυλο στην Κύπρο

    Ο αεροπειρατής του αεροσκάφους της EgyptAir ζήτησε άσυλο στην Κύπρο, μετέδωσε το κυπριακό ραδιόφωνο. Ονομάζεται Ιμπραχίμ Σαμάχα, μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

    Ο αεροπειρατής, τα κίνητρα του οποίου είναι πιθανόν να είναι προσωπικά καθώς μία πρώην σύζυγός του διαμένει στην Κύπρο, σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, καθόταν στη θέση K38 του αεροσκάφους, διευκρίνισε το πρακτορείο.

    Εν τω μεταξύ, μια Κύπρια γυναίκα μεταφέρεται στο αεροδρόμιο της Λάρνακας για να συνομιλήσει με τον αεροπειρατή.Νωρίτερα, ο αεροπειρατής, ο οποίος φαίνεται να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά, ζήτησε να παραδοθεί με τετρασέλιδη επιστολή του σε γυναίκα, η οποία ζει στην Κύπρο.

    Δεν έγινε γνωστό εάν η γυναίκα, η οποία κατάγεται από χωριό γειτονικό προς το αεροδρόμιο, είναι η ίδια με αυτήν που ο αεροπειρατής ζήτησε να παραδοθεί η επιστολή του.

    Ολοι οι επιβάτες αφέθησαν ελεύθεροι εκτός από τέσσερις ξένους και τα μέλη των πληρώματος, σύμφωνα με τη Egypt Air, μεταξύ των οποίων και δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος, που βρίσκονταν μεταξύ επιβατών.

    Όπως εγινε γνωστό, μεταξύ των επιβατών περιλαμβάνονται κάποιοι Βρετανοί και 10 Αμερικανοί.

    Διαβάστε επίσης:

    Αεροπειρατεία σε αιγυπτιακό αεροσκάφος, στην Κύπρο

    [10] Βανέσα Ρέντγκρεϊβ: Ευρώπη ντροπή σου

    Στην τελετή απονομής των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου η παρέμβαση της Αγγλίδας ηθοποιού και ακτίβιστριας Βανέσα Ρέντγκρεϊβ ήταν ιδιαίτερα ηχηρή: «Ευρώπη ντροπή σου! Αυτές οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν ανοίξει τις πύλες της Αποκάλυψης» δήλωσε η σπουδαία ηθοποιός και έγινε ακόμα πιο σαφής:« Την δεκαετία του 30 η Βρετανική κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει βίζα σε χιλιάδες Εβραίους οι οποίοι κατέληξαν κι αυτοί στα ναζιστικά στρατόπεδα. Σήμερα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις καταπατούν την Συνθήκη ΟΗΕ του 1951 για τους Πρόσφυγες .Διαπράτουν έγκλημα».

    Στηδιάρκεια της μακράς βραδιάς στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών δεν ήταν λίγες οι φορές που τα τρέηλερ των ταινιών και οι βραβεύσεις, εναλλάχτηκαν με τον κοινωνικό λόγο των προσκεκλημένων που επέδωσαν τα βραβεία. Ακόμα περισότερο όταν ανέβηκε στη σκηνή ομάδα προσφύγων κρατώντας υψωμένα στα χέριαχαρτόνια με κυρίαρχο το αίτημα «ν΄ ανοίξουν τα σύνορα». Φιλοξενούνται στον Κοινωνικό Ξενώνα «Σπίτι για όλους» των Γιατρών του Κόσμου, και σε ένδειξηαλληλεγγύης η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφουν παρέδωσε τα ετήσια έσοδα της από τη συνδρομή των μελών της, για τη σίτιση των προσφύγων.

    Τα βραβεία αναλυτικά :

    Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας:

    «Τετάρτη 04.45» του Αλέξη Αλεξίου

    Βραβείο Σκηνοθεσίας:

    Αλέξης Αλεξίου «Τετάρτη 04.45»

    Βραβείο Σεναρίου:

    Ευθύμης Φιλίππου και Αθηνά Τσαγγάρη «Chevalier»

    Βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου:

    Στέλιος Μάινας «Τετάρτη 04.45»

    Βραβείο Α΄Γυναικείου Ρόλου:

    Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη «Smac» του Ηλία Δημητρίου

    Βραβείο Β' Ανδρικού Ρόλου:

    Μηνάς Χατζησάββας «Ένας Αλλος Κόσμος»

    Βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου:

    Βασιλική Τρουφάκου «Ουζερί Τσιτσάνης»

    Βραβείο Ταινίας Τεκμηρίωσης (Ντοκιμαντέρ) «Λουκία Ρικάκη»:

    «Exotica, Erotica, etc» της Ευαγγελίας Κρανιώτη

    Βραβείο Ξένης Ταινίας:(καινούργιο βραβείο, ψηφίζουν κριτικοί κινηματογράφου, μέλη της Ακαδημίας)

    «Lobster» Γιώργος Λάνθιμος

    Βραβείο Φωτογραφίας

    Χρήστος Καραμάνης «Τετάρτη 04.45»

    Βραβείο Μοντάζ:

    Λάμπης Χαραλαμπίδης «Τετάρτη 04.45»

    Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη εξ ημισείας:

    Ο Γιώργος Ζώης για το «Interruption» και η Ευαγγελία Κρανιώτη για το «Exotica, Erotica, etc.»

    Βραβείο Ταινίας Μικρού Μήκους:

    «Το Σύκο» του Νικόλα Κολοβού

    Βραβείο Μουσικής:

    Felizol «Τετάρτη 04.45»

    Βραβείο Σκηνογραφίας:

    Σπύρος Λάσκαρης «Τετάρτη 04.45»

    Βραβείο Ενδυματολογίας:

    'Αννα Μαχαιριανάκη «Ουζερί Τσιτσάνης»

    Βραβείο Ηχου:

    'Αρης Αθανασόπουλος, Avi Mizrahi, Gil Toren «Τετάρτη 04.45»

    Βραβείο Μακιγιάζ:

    Ναμπίλ Σαλαμέ «Ουζερί Τσιτσάνης»

    Βραβείο Ειδικών Εφέ και Κινηματογραφικής Καινοτομίας:

    «Τετάρτη 04:45 » (Ιπποκράτης Χαλάς, Μιχάλης Σαμιώτης, Αφοι Αλαχούζοι, Dani Cohen)

    Βραβείο Film Factory Short Film Fund:

    Κορίνα Λογοθέτη («Βουρβουρού») και Ελίνα Φέσσα («Ράγες»)

    Διαβάστε επίσης:Η ταινία «Τετάρτη 04:45» σάρωσε τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

    [11] Αεροπειρατεία σε αιγυπτιακό αεροσκάφος, στην Κύπρο

    Αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, τύπου Airbus, με 55 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα τέθηκε υπό τον έλεγχο αεροπειρατή, ο οποίος ζήτησε την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Λάρνακας.Όπως έγινε γνωστό, το αεροπλάνο εκτελούσε τη πτήση MS-181 από την Αλεξάνδρεια στο Κάιρο, αλλά αμέσως μετά την απογείωση του, στις 8 το πρωί, ο αεροπειρατής το έθεσε υπό τον έλεγχό του και ζήτησε από τον κυβερνήτη του να κατευθυνθεί προς την Κύπρο.

    Λίγο μετά την προσγείωση στη Λάρνακα, στις 08:50, ο αεροπειρατής επέτρεψε σε όλες τις γυναίκες και παιδιά αιγυπτιακής καταγωγής να αποβιβασθούν και κράτησε στο αεροσκάφος όλους τους άνδρες. Επίσης, ελεύθεροι αφέθηκαν δύο μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος. Στη συνέχεια όλοιοι επιβάτες αφέθησαν ελεύθεροι εκτός από τέσσερις ξένους και τα μέλη των πληρώματος, σύμφωνα με τη Egypt Air

    Οκτώ Βρετανοί και δέκα Αμερικανοί περιλαμβάνονται στους επιβάτες του αεροσκάφους, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του αεροδρομίου.

    Σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου, έναςεπιβάτης απείλησε να ανατινάξει τη ζώνη με εκρηκτικά που φορά στο αεροπλάνο της Egypt Air που βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Λάρνακας,

    Μέχρι στιγμής ο αεροπειρατής δεν έχει υποβάλει κανένα αίτημα, αλλά ζήτησε να μη πλησιάσουν το αεροσκάφος αστυνομικοί ή στρατιώτες.

    Πάντως, ισχυρή δύναμη της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας βρίσκεται σε επιφυλακή στην περιοχή, το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει κλείσει και τα αφικνούμενα αεροπλάνα κατευθύνονται στην Πάφο.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης επικοινώνησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του και τον πληροφόρησε ότι οι αρχές χειρίζονται την κατάσταση.

    [12] Μειώνεται το επίπεδο των πάγων στον Αρκτικό Ωκεανό, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών

    Το επίπεδο των πάγων στη θάλασσα της Αρκτικής εξακολουθεί να μειώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αυτόν το μήνα εξαιτίας των υψηλών σχετικά θερμοκρασιών που επικρατούν στον Αρκτικό Ωκεανό, σύμφωνα με τους επιστήμονες στο ειδικό κέντρο καταμέτρησης του χιονιού και του πάγου (NSIDC) της Αμερικανικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA).

    Η επιφάνεια πάγου κατά μήκος του Αρκτικού Ωκεανού καταμετρήθηκε στα 14,52 εκατ τετραγωνικά χιλιόμετρα (24 Μαρτίου) , έναντι 14,54 εκατ τετραγωνικών χιλιομέτρων στις 25 Φεβρουαρίου.Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι θερμοκρασίες του αέρα κατά μήκος του Αρκτικού Ωκεανού για τους μήνες, Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο ήταν από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου μεγαλύτερες, από το μέσο όρο των θερμοκρασιών σε όλες τις περιοχές της Αρκτικής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 March 2016 - 8:32:35 UTC