Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Νέα Ελλάδα, νέο Σύνταγμα
  • [02] Κριτική της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΕ για τον τρόπο διαχείρισης των κρίσεων που αντιμετωπίζει
  • [03] Φ. Γεννηματά: Συνταγματική αναθεώρηση και καθιέρωση πιο αναλογικού εκλογικού συστήματος
  • [04] Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη
  • [05] Οι οκτώ άξονες της κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής
  • [06] Τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ
  • [07] Ισχυρός σεισμός 5,2 βαθμών ξύπνησε τη Ζάκυνθο
  • [08] Νοσηλεύεται ο δράστης που άνοιξε πυρ στο Καπιτώλιο - Δεν τραυματίστηκε αστυνομικός
  • [09] Η Β. Κορέα στο επίκεντρο συνάντησης του Ομπάμα με τους ηγέτες της Ν. Κορέας και της Ιαπωνίας, την Πέμπτη
  • [10] Αποκάλυψη Sky News: Το ΙΚ έχει στοχοποιήσει παιδιά εβραϊκών οικογενειών στην Τουρκία
  • [11] Η ταινία «Τετάρτη 04:45» σάρωσε τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
  • [12] Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και η ομάδα του υποψήφιοι για 6 βραβεία EMMY
  • [13] Αυλαία στις 7 Απριλίου στην Αθήνα για το 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κιν/φου
  • [14] Στο Ισραήλ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Νέα Ελλάδα, νέο Σύνταγμα

    Την ανάγκη για μια γενναία αναθεώρηση του συντάγματος επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως πλέον οι συνθήκες για κάτι τέτοιο έχουν ωριμάσει. Μιλώντας σε εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου με τίτλο « είναι ανθεκτικό το Σύνταγμά μας και τί πρέπει να αλλάξει» με αφορμή την έκδοση των βιβλίων του Ξενοφώντα Κοντιάδη και της Αλκμήνης Φωτιάδη, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «η νέα Ελλάδα που οραματιζόμαστε χρειάζεται νέο Σύνταγμα», και πως αυτή η αναθεώρηση πρέπει να ξεκινήσει από αυτή τη Βουλή. «Πρέπει να είναι γενναία και να αντιμετωπίζει τις παθογένειες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως ήρθε η ώρα για μια νέα πολιτική γενιά να γράψει το δικό της Σύνταγμα.

    Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε τις βασικές αρχές που πρέπει να έχει το νέο Σύνταγμα τονίζοντας πως πρέπει να είναι πιο λιτό και να αναβαθμίζει τη Βουλή, έτσι ώστε να την απεμπλέκει από δικαστικές λειτουργίες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ θα πρέπει να καταργηθεί το άρθρο 16, δηλαδή ο νόμος περί ευθύνης υπουργών καθώς, όπως είπε, δεν μπορεί η Βουλή να υποκαθιστά τη δικαιοσύνη. Παράλληλα, έκανε λόγο για την ανάγκη αναβάθμισης το ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας με συμμετοχή του, για παράδειγμα, στην εκλογή των ανεξάρτητων και των δικαστικών αρχών.

    «Χρειαζόμαστε ένα σύνταγμα που θα διασφαλίζει την κυβερνητική θητεία. Είναι απαραίτητο στα πλαίσιο ενός κοινοβουλευτικού συστήματος να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα των κυβερνητικών κύκλων που μπορεί να γίνουν και 5ετείς» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης εκφράζοντας την άποψη πως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα πρέπει να διακόπτει τον βίο μιας κυβέρνησης ενώ δεν θα πρέπει να επιτρέπεται η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με επίκληση προσχηματικού εθνικού θέματος. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η χώρα χρειάζεται ένα σύνταγμα που θα καταργεί το μονοπώλιο της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

    Όπως είπε το σύνταγμα θα πρέπει να είναι ευέλικτο και να μπορεί να αναθεωρηθεί με απλούστερες διαδικασίες ενώ έστειλε μήνυμα στον πρωθυπουργό τονίζοντας πως η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση πρέπει να ανοίξει άμεσα. «Είχα τονίσει στον πρωθυπουργό την ανάγκη ελάχιστης συναίνεσης για να ξεκινήσει η διαδικασία από την υφιστάμενη βουλή. Παρά το νοσηρό κλίμα πόλωσης και όξυνσης η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση ίσως είναι βάλσαμο στο νοσηρό κλίμα των ημερών» τόνισε χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη την κρίση των τελευταίων ετών δεν τη δημιούργησε το σύνταγμα. «Η πολιτική θα μας βγάλει από την κρίση με τη βοήθεια ενός νέου συντάγματος.Η σημερινή κρίση υπάρχει γιατί το πολιτικό προσωπικό δεν μπόρεσε να αναλάβει την ευθύνη του για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και την διαπαιδαγώγησης της κοινωνίας. Το σύνταγμα δεν μπόρεσε να λειτουργήσει ως ανάχωμα για πιέσεις προς το κράτος για προνόμια και εκδουλεύσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

    [02] Κριτική της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΕ για τον τρόπο διαχείρισης των κρίσεων που αντιμετωπίζει

    Έντονη κριτική στην ΕΕ για την προσφυγική και την εξωτερική της πολιτική, εκφράζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή της που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τα μέλη του οργάνου.

    Με βάση την εκτίμηση ότι η τρέχουσα περίοδος στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι κομβική για τη μελλοντική πορεία του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος, η Πολιτική Γραμματεία επισημαίνει την ανάγκη «η ελπίδα να νικήσει το φόβο, ο ανθρωπισμός να επικρατήσει του μίσους και η δημοκρατία να κυριαρχήσει απέναντι στον αυταρχισμό, την ακροδεξιά και τους νεοναζί».

    Επίσης, σημειώνει ότι η Ευρώπη βιώνει τριπλή κρίση, οικονομική, κοινωνική και προσφυγική, επισημαίνοντας ότι η μεν πρώτη έχει οδηγήσει στη διάλυση του κοινωνικού κράτους, την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, ενώ η προσφυγική κρίση, ως αποτέλεσμα των παράλογων επιλογών και επεμβάσεων σε χώρες και λαούς της Μέσης Ανατολής, αποτελεί μεταξύ άλλων και χαρακτηριστικό παράδειγμα της χρεοκοπίας της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, που αντί να αφιερώνεται στο σχεδιασμό και την προώθηση ενός οδικού χάρτη ειρήνευσης στην περιοχή, συνεχίζει την πεπατημένη του μιλιταρισμού και του ιμπεριαλισμού.

    Η Πολιτική Γραμματεία, τονίζει ότι οι επεμβάσεις και οι πολεμικές συρράξεις για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και τη χάραξη νέων γεωπολιτικών ισορροπιών στη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική ενίσχυσαν την εδραίωση εξτρεμιστικών, φονταμενταλιστικών κινημάτων και τρομοκρατικών οργανώσεων στην ευρύτερη περιοχή.

    Το Ισλαμικό Κράτος και οι σύμμαχοί του, προσθέτει η ΠΓ, πέραν των «συμβατικών» συρράξεων στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη και άλλες χώρες της περιοχής, «απαντούν» στους αντιπάλους τους με τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον αμάχων σε πρωτεύουσες και μητροπόλεις, όπως οι πρόσφατες φρικιαστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ενισχύοντας έτσι την ισλαμοφοβία στην Ευρώπη και προσφέροντας τέλειο άλλοθι για την εδραίωση των μηχανισμών επιτήρησης και καταστολής, που συντελείται στο όνομα της ασφάλειας.

    [03] Φ. Γεννηματά: Συνταγματική αναθεώρηση και καθιέρωση πιο αναλογικού εκλογικού συστήματος

    Να ανοίξει απ αυτή την Βουλή η διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος, ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Ξανοφώτα Κοντιάδη και Αλκμήνης Φωτιάδη «Είναι ανθεκτικό το Σύνταγμα και τί πρέπει ν'αλλάξει;» που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θ. και Δημ. Τσάτσου, στο Ινστιτούτο Γκαίτε.

    «Είναι αναγκαίο ένα νέο «πολιτικό συμβόλαιο» με σημαντικές τομές στο πολιτικό μας σύστημα, καθώς οι νέες κοινωνικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν διεθνώς εξ αιτίας της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, οδήγησαν σε μια βαθιά πολιτική και ηθική κρίση», είπε η Φώφη Γεννηματά, επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα το δημοσιονομικό αδιέξοδο δεν άργησε να μεταφερθεί στο πολιτικό πεδίο δοκιμάζοντας τις αντοχές του σύγχρονου συνταγματικού κράτους και των θεσμών της οργανωμένης εξουσίας.

    Επίσης η Φώφη Γεννηματά πρότεινε τη ριζική αλλαγή του εκλογικού νόμου.

    - Την κατάργηση της πολύ ενισχυμένης σήμερα αναλογικής, που έχει χάσει την αξία και την αποστολή της, σε μια εποχή ισχνών πλειοψηφιών που εκ των πραγμάτων επιβάλλουν συγκλίσεις και ευρύτερες συνεργασίες.

    - Την κατάργηση του απόλυτου μπόνους των 50 εδρών και την αντικατάστασή του με ένα μικρότερο, 30 εδρών, μόνο για το πρώτο κόμμα ή τον συνασπισμό κομμάτων που έχει υπερβεί το 40%: κίνητρο για κυβερνησιμότητα, αλλά και για συμμαχίες σε πολιτική και όχι καιροσκοπική βάση.

    - Το σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών και τη διατήρηση τουλάχιστον του 3% ως πλαφόν εισόδου στη Βουλή και του σημερινού αριθμού των βουλευτών, μακριά από λαϊκιστικές κορώνες.

    [04] Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη

    Στις 19.00 πρόκειται να ξεκινήσει η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα της Δικαιοσύνης, της οποίας την αναβολή είχε ζητήσειο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λόγω των βομβιστικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

    Υπενθυμίζεται πως την πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις, που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης, σημείωνε ότι οι αιτιάσεις αυτές προωθούνται από κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται και χαρακτήριζε δυστύχημα ότι αυτές αναπαράγονται και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    [05] Οι οκτώ άξονες της κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής

    Ενδεικτικό απολογισμό δράσης της κοινωνικής πολιτικής των τελευταίων μηνών παρουσίασε η Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα οι μέχρι σήμερα παρεμβάσεις της Περιφέρειας που έχουν υλοποιηθεί, μπορούν να συνοψιστούν σε οκτώ άξονες με βασικό στόχο τη χάραξη στρατηγικού περιφερειακού σχεδιασμού σε όλα τα επίπεδα που αφορούν τους τομείς της Υγείας και της Κοινωνικής Μέριμνας και με βασικές αρχές την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, την ορθή χρήση των πόρων, την καταγραφή των υπαρχουσών αναγκών, την αξιολόγηση, την ενίσχυση της διαφάνειας, τη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και την ανοιχτή επικοινωνία με τους πολίτες.

    Οι οκτώ άξονες αφορούν στους Προνοιακούς Φορείς και Ιδρύματα, σε πολίτες με αναπηρία, σε προγράμματα σίτισης ευπαθών ομάδων - στήριξης κοινωνικών δομών, στην πρόληψη εξαρτήσεων και προαγωγή ψυχικής υγείας, στην κοινωνική πολιτική στις εκπαιδευτικές κοινότητες, προγράμματα υγείας στην κοινότητα, σε ενδεικτικές προτάσεις στο ΠΕΠ Αττικής - συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, σε δράσεις σχετικά με τους Ρομά, καθώς και σε ενδεικτικές προτάσεις στο ΠΕΠ Αττικής με συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

    [06] Τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ

    Τετράωρη στάση εργασίας από τις 9.00 το πρωί έως τις 13:00 και πορεία στο υπουργείο Υγείας, πραγματοποιούν σήμεραοι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή δεδουλευμένων.

    Ειδικότερα, το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών, σημειώνει ότι οφείλονται αμοιβές για νυχτερινά-αργίες για τις εξής περιόδους: δεκαήμερο Δεκεμβρίου 2014, Δεκέμβριος 2015, Ιανουάριος 2016, Φεβρουάριος 2016, καθώς και εκτός έδρας για όλο το έτος 2015.«Επειδή έως τώρα κάθε προσπάθεια του Σωματείου για συνάντηση με τη διοίκηση, ώστε να επιλυθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες έχει αποβεί άκαρπη, καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δώσει άμεσα λύση», αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων.

    [07] Ισχυρός σεισμός 5,2 βαθμών ξύπνησε τη Ζάκυνθο

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών σημειώθηκε στις 4:05 τα ξημερώματα στον θαλάσσιο χώρο, 330 χλμ δυτικά της ΑΘήνας ή 86 χλμ νοτιοδυτικά της Ζακύνθου. Έγινε αισθητός σε μεγάλη έκταση, ενώ ακολούθησαν αρκετοί σεισμοί μικρότερης έντασης.

    Πρόκειται για συνηθισμένο φαινόμενο στην περιοχή του Ιονίου, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Γεωλογίας Ευθ. Λέκκας μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ.

    [08] Νοσηλεύεται ο δράστης που άνοιξε πυρ στο Καπιτώλιο - Δεν τραυματίστηκε αστυνομικός

    Ένας ένοπλος μπήκε στο υπόγειο κέντρο επισκεπτών του Καπιτωλίου χθες (τοπική ώρα), και πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε από την αστυνομία αφού σημάδεψε τους αστυνομικούς, είπε η αστυνομία.

    Ο ύποπτος και μια γυναίκα που έτυχε να βρίσκεται στο χώρο τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Καπιτωλίου Μάθιου Βερντερόζα σε συνέντευξη τύπου.

    Ο Βερντερόζα πρόσθεσε πως δεν τραυματίστηκε αστυνομικός, αλλά δεν είχε διευκρινιστεί πόσοι αστυνομικού πυροβόλησαν. Είπε επίσης πως βρέθηκε επί τόπου ένα όπλο ενώ στους χώρους του Καπιτολίου βρέθηκε το αυτοκίνητο του ενόπλου, ο οποίος είναι γνωστός στην αστυνομία.

    "Βάσει αρχικών ερευνών, πιστεύουμε πως αυτό είναι μεμονωμένο περιστατικό από άτομο που έχει ξαναβρεθεί στους χώρους του Καπιτωλίου στο παρελθόν. Δεν υπάρχει λόγος να πιστέψουμε ότι αυτό είναι τίποτα παραπάνω από μια ποινική πράξη", είπε ο αρχηγός της αστυνομίας.

    Αξιωματούχος της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών είπε επίσης ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που συνδέουν την πράξη με την τρομοκρατία.

    Υπήρχαν πολύ λίγα μέλη του κογκρέσου στη περιοχή γιατί ήταν μη εργάσιμη μέρα, και το κτίριο του Καπιτωλίου σφραγίστηκε αλλά άνοιξε ξανά μετά από λίγο. Το συγκρότημα εξυπηρετεί κυρίως τουρίστες.

    Η αστυνομία ωστόσο δεν έδωσε το όνομα του δράστη στη δημοσιότητα και είπε ότι έδρασε μόνος του.

    Η Μυστική Υπηρεσία του προέδρου εκκένωσε έναν χώρο γύρω από τον Λευκό Οίκο από τουρίστες, αλλά ο χώρος επιδόθηκε ξανά σε χρήση. Μια αναφορά ότι κάποιος προσπάθησε να μπει στον Λευκό Οίκο είναι αναληθής, είπε εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας.

    Η αστυνομία της ανεξάρτητης περιφέρειας της Κολούμπια (ή Ουάσιγκτον), η οποία είναι ανεξάρτητη από την αστυνομία του Καπιτωλίου, επίσης επιβεβαίωσε ότι το επεισόδιο ήταν μεμονωμένο και δεν αποτελούσε δημόσια απειλή.

    [09] Η Β. Κορέα στο επίκεντρο συνάντησης του Ομπάμα με τους ηγέτες της Ν. Κορέας και της Ιαπωνίας, την Πέμπτη

    Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με την Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Παρκ Γκούν-χιε και τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε την Πέμπτη για να συζητήσουν το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, στο περιθώριο της Διάσκεψης Πυρηνικής Ασφάλειας στην Ουάσιγκτον, είπε ο Λευκός Οίκος χθες.

    "Η συνάντηση αυτή είναι ευκαιρία για τους τρεις ηγέτες να συζητήσουν κοινές θέσεις ενώπιον της απειλής που αποτελεί η Βόρειος Κορέα και να προωθήσουν πτυχές τριμερούς συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας στην περιοχή και παγκόσμια", είπε σε γραπτή δήλωση ο Λευκός Οίκος.

    [10] Αποκάλυψη Sky News: Το ΙΚ έχει στοχοποιήσει παιδιά εβραϊκών οικογενειών στην Τουρκία

    Το βρετανικό κανάλι Sky News, αναφερόμενο σε πηγές μυστικών πληροφοριών, είπε χθες ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε "προωθήσει ένα σχέδιο" να σκοτώσει παιδιά εβραϊκών οικογενειών στη Τουρκία με επιθέσεις σε νηπιαγωγεία, σχολεία, και κέντρα νεότητας.

    Ο διευθυντής σύνταξης ξένων ειδήσεων Σαμ Κίλι είπε ότι η πληροφορία για "άμεσο" κίνδυνο ήρθε από έξι πράκτορες που συνελήφθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην νότια τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ.

    Δεν διευκρινίστηκε ποιανής χώρας οι μυστικές υπηρεσίες είχαν δώσει την πληροφορία στο βρετανικό ειδησειογραφικό δίκτυο. Το πρακτορείο Ρόιτερς δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την είδηση και οι Τούρκοι αξιωματούχοι δεν ήταν εύκαιροι για δηλώσεις.

    "Δεδομένων των συνθηκών αυτών, η τουρκική αστυνομία έχει λάβει εξαιρετικά μέτρα ασφάλειας πέρα από το ήδη υψηλό επίπεδο συναγερμού που υπάρχει, ενώ η εβραϊκή κοινότητα βρίσκεται σε επαγρύπνηση", είπε το Sky στον ιστότοπό του, μεταφέροντας τις δηλώσεις μέλους των μυστικών υπηρεσιών.

    "Κεκαλυμμένα και άλλα μυστικά αντιτρομοκρατικά μέτρα εφαρμόζονται όλες τις ώρες της μέρας και νύχτας. Αυτή (η πληροφορία) είναι μεγαλύτερη από έναν πιθανό κίνδυνο. Είναι ενεργό σχέδιο", είπε η πηγή.

    Πάνω από 80 άτομα έχουν σκοτωθεί σε μια σειρά επιθέσεων από βομβιστές αυτοκτονίας φέτος στη Τουρκία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών. Η τελευταία επίθεση, η οποία αποδόθηκε στο Ισλαμικό Κράτος, έφερε το θάνατο σε τρεις Ισραηλινούς τουρίστες και έναν Ιρανό στην Κωνσταντινούπολη στις 19 Μαρτίου. Η οργάνωση έχει αναλάβει επίσης την ευθύνη για βομβιστικές επιθέσεις που έφεραν το θάνατο σε 28 άτομα και τρεις βομβιστές αυτοκτονίας στο Βέλγιο την περασμένη εβδομάδα.

    Σε αναθεωρημένη ταξιδιωτική οδηγία χθες, το Ισραήλ συμβούλευσε τους πολίτες του που ταξιδεύουν στη Τουρκία να εγκαταλείψουν τη χώρα "το συντομότερο δυνατό", προβλέποντας και άλλες επιθέσεις.

    Σύμφωνα με τις αναφορές του Sky, ο πιθανότερος στόχος επίθεσης είναι μια συναγωγή στην περιοχή Μπέογλου της Κωνσταντινούπολης, συνδεδεμένη με ένα κοινοτικό κέντρο και ένα σχολείο.

    [11] Η ταινία «Τετάρτη 04:45» σάρωσε τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

    Σάρωσε τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου η ταινία «Τετάρτη 04:45».

    Η ταινία του σκηνοθέτη Αλέξη Αλεξίου που ήταν υποψήφια σε δεκατρείς κατηγορίες, απέσπασε το πρώτο βραβείο, καθώς επίσης και άλλα οκτώ!

    Η τελετή απονομής των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ήταν ιδιαίτερα συγκινητική με την παρουσία ομάδας προσφύγων, αλλά και με τηΒανέσσα Ρεντγκρεϊβ, τησπουδαία ηθοποιό και ακτιβίστρια που φώτισε με την παρουσία της την βραδιά.

    [12] Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και η ομάδα του υποψήφιοι για 6 βραβεία EMMY

    Η τελετή έναρξης των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων που έγιναν το καλοκαίρι του 2015 στο Μπακού, με τον τίτλο «Origins» και έφεραν την υπογραφή του Δημήτρη Παπαϊωάννου χάρισαν στον ταλαντούχο δημιουργό και την ομάδα του έξι υποψηφιότητες στα φετινά βραβεία ΕΜΜΥ.

    Η καλλιτεχνική διεύθυνση, η σκηνοθεσία, τα κοστούμια, η μουσική επένδυση και ο φωτισμός της τελετής οδηγούν τον Έλληνα δημιουργό και τους συνεργάτες του στην 43η τελετή απονομής των Daytime Emmy Awards που θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαΐου στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαϊωάννου είναι προτεινόμενος για δύο βραβεία Emmy στις κατηγορίες «Outstanding Directing Special Class» και «Outstanding Art Direction / Set Decoration / Scenic Design».

    Ειδικότερα, στην κατηγορία «Σκηνοθεσία» (outstanding directing special class) υποψήφιοι είναι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο Greg Breakell, με τους Τίνα Παπανικολάου και Louise Story να ακολουθούν ως βοηθοί σκηνοθέτη. Για την καλλιτεχνική διεύθυνση και τα σκηνικά (outstanding art direction / set decoration / scenic design), το βραβείο διεκδικούν οι Δημήτρης Παπαϊωάννου και Θανάσης Ντεμίρης (σκηνική διεύθυνση) και οι Michael Curry (art director) και Nicholas Mahon (σχεδιασμός σκηνικών). Για την πρωτότυπη μουσική σύνθεση που «έντυσε» την τελετή έναρξης ανάμεσα στους υποψήφιους βρίσκονται οι Θεόδωρος Κουρεντζής και Βαγγελίνο Κουρεντζής (Outstanding Music Direction and Composition).

    Οι Robert Dickinson και Travis Hagenbuch (σχεδιασμός φωτισμών) και οι Charles Dabezies και Ted Wells (διεύθυνση φωτισμών) είναι υποψήφιοι στην κατηγορία «Outstanding Lighting Direction».

    Ο Άγγελος Μεντής και η Yashi (σχεδιασμός κοστουμιών) και η Paula Ryan (υπεύθυνη κοστουμιών) είναι υποψήφιοι στην κατηγορία «Outstanding Costume Design / Styling».

    Το «Origins» είναι ακόμη υποψήφιο για τη ζωντανή και ηχογραφημένη μίξη ήχου (outstanding live and direct to tape sound mixing) με το βραβείο να διεκδικούν οι Cristian Kaestner, Paul Koemans, Richard Sharrat, Dino Suceska, Scott Willsallen καθώς και ο Justin Arthur.

    [13] Αυλαία στις 7 Απριλίου στην Αθήνα για το 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κιν/φου

    Με την πεποίθηση ότι «ο πλούτος του κινηματογράφου πρέπει να μοιράζεται», το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2000, συνεχίζει να προσφέρει και φέτος στο κοινό του την ευκαιρία να απολαύσει την μεγάλη ποικιλία της γαλλικής και γαλλόφωνης κινηματογραφικής παραγωγής.

    Στην 17η διοργάνωσή του, που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 13 Απριλίου στην Αθήνα (κινηματογράφος Δαναός, Εmbassy Nova Odeon και Αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου) και από τις 14 μέχρι τις 20 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη (Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας), φιλοδοξεί να προσεγγίσει μέσα από 14 ημέρες γεμάτες προβολές, όλα τα συστατικά στοιχεία της ποικιλομορφίας, των ειδών, των στιλ και της θεματολογίας του γαλλόφωνου κόσμου.

    «Το 2015 υπήρξε μία ιστορική χρονιά για τον γαλλικό κινηματογράφο, καθώς τα εισιτήρια ξεπέρασαν τα 100 εκατ. διεθνώς, ενώ γαλλικές ταινίες, όπως η "Οικογένεια Μπελιέ"βρέθηκαν στην κορυφή και του ελληνικού box office» ανέφερε, σήμερα στους δημοσιογράφους, ο διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Μικαέλ Οσάν, τονίζοντας πως στόχος του φεστιβάλ είναι να «προσφέρει ένα χώρο ανακάλυψης και ανταλλαγής σε όλα τα είδη κοινού και να διευκολύνει την προσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας». Ακόμη, όπως είπε, με την σταθερή υποστήριξη της Unifrance το φεστιβάλ εξακολουθεί να συμβάλλει σημαντικά στην αγορά γαλλικών και γαλλόφωνων ταινιών από τους Έλληνες διανομείς.

    Ειδικότερα, φέτος το φεστιβάλ συμπράττει και πάλι με τους σταθερούς συνεργάτες του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Διεθνούς Φεστιβάλ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, ενώ συνεργάζεται και με το «Διεθνές φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Αnimasyros» δίνοντάς του λευκή κάρτα να παρουσιάσει επιλογές από το φετινό του πρόγραμμα.

    [14] Στο Ισραήλ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί από σήμεραέως και την Πέμπτη 31η Μαρτίουθα πραγματοποιήσει οΠρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλοςκατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του Ισραήλ, Ρεουβέν Ριβλίν.Ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί αύριοΤετάρτη 30 Μαρτίου με τον Ισραηλινό ομόλογό του, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Μουσείο του Ολοκαυτώματος.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναγορευθεί σε Επίτιμο Διδάκτορα Δικαίου του Εβραϊκού Πανεπιστημίου Ιεροσολύμων, όπου θα απευθύνει ομιλία με θέμα « Η Ευρωπαϊκή έννομη τάξη στον λαβύρινθο της οικονομικής κρίσης».

    Την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη,Θεόφιλο Γ΄.

    Η επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στο Ισραήλ θα ολοκληρωθεί με την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 March 2016 - 4:32:27 UTC