Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάντηση μέσω twitter του διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ, στην Ο. Γεροβασίλη
  • [02] Α. Νταβούτογλου: Η Άγκυρα και το Αμάν πρέπει να συνεργαστούν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας
  • [03] O. Γεροβασίλη: Πολιτικό πρόβλημα για τη ΝΔ η πιθανή εμπλοκή με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό δημοσιογράφους
  • [04] Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στη Λαχόρη
  • [05] Τζον Κέρι: Κατεπείγουσα ανάγκη να εμποδιστεί νέα επίθεση στην Ευρώπη

  • [01] Απάντηση μέσω twitter του διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ, στην Ο. Γεροβασίλη

    Με μία ανάρτηση στο δικό του λογαριασμό στο twitter o Μακάριος Λαζαρίδης απάντησε σε σχετική ανάρτηση της Όλγας Γεροβασίλη στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

    "Ούτε εμείς θα σας επιτρέψουμε να συνεχίσετε τον αντιδημοκρατικό κατήφορο που οδηγείτε την πατρίδα μας", αναφέρει απευθυνόμενος στην κυβερνητική εκπρόσωπο ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ.

    [02] Α. Νταβούτογλου: Η Άγκυρα και το Αμάν πρέπει να συνεργαστούν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επανέλαβε, κατά την επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Ιορδανία, ότι είναι αναγκαίο να συνεργαστούν οι δύο χώρες στον αγώνα τους για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

    Ο Νταβούτογλου, που συνοδεύεται στο ταξίδι του αυτό από τους υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών και Μεταφορών, υπογράμμισε στη συνάντηση που είχε με τον Ιορδανό ομόλογό του Αμπντάλα Νσουρ ότι είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί η συνεργασία των δύο χωρών τους στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Petra.

    Η Ιορδανία και η Τουρκία συνορεύουν με τη Συρία και το Ιράκ, δυο χώρες όπου το Ισλαμικό Κράτος έχει θέσει υπό τον έλεγχό του μεγάλες εκτάσεις. Και οι δύο μετέχουν στον διεθνή συνασπισμό που συγκροτήθηκε το 2014 με επικεφαλής τις ΗΠΑ και πλήττει τους τζιχαντιστές.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι δύο χώρες υπέγραψαν σήμερα μια σειρά συμφωνιών οικονομικής συνεργασίας κυρίως στους τομείς των επενδύσεων, της βιομηχανίας, των εξαγωγών και της μεταφοράς φυσικού αερίου.

    [03] O. Γεροβασίλη: Πολιτικό πρόβλημα για τη ΝΔ η πιθανή εμπλοκή με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό δημοσιογράφους

    Πολιτικό πρόβλημα συνιστά για τη ΝΔ το ζήτημα πιθανής εμπλοκής της με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό δημοσιογράφους, σύμφωνα με μήνυμα που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Μέσα από το ίδιο μήνυμα η κυβερνητική εκπρόσωπος καθιστά σαφές ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει ένα πολιτικό πρόβλημα για τη ΝΔ να εμφανιστεί ως προσωπική της διένεξη με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ.

    "Το πολιτικό πρόβλημα της πιθανής εμπλοκής της Νέας Δημοκρατίας με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό δημοσιογράφους δεν θα επιτρέψουμε να εμφανιστεί σαν να πρόκειται για προσωπική μου διένεξη με τον κ. Κουμουτσάκο», αναφέρει συγκεκριμένα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με ανάρτησή της στο twitter.

    Διαβάστε επίσης:

    Απάντηση μέσω twitter του διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ, στην Ο. Γεροβασίλη

    [04] Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στη Λαχόρη

    Ένα παρακλάδι των Ταλιμπάν, η οργάνωση Τζαμαάτ-ουλ-Αχράρ, ανέλαβε απόψε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στη Λαχόρη, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 65 άνθρωποι, τονίζοντας ότι ο στόχος της ήταν η μικρή χριστιανική κοινότητα του Πακιστάν.

    "Ο στόχος ήταν οι χριστιανοί" ανέφερε ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης, ο Εχσανουλάχ Εχσάν. "Θέλαμε να στείλουμε αυτό το μήνυμα στον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ, ότι μπήκαμε στη Λαχόρη. Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει αλλά δεν θα καταφέρει να μας σταματήσει. Οι βομβιστές αυτοκτονίας μας θα συνεχίσουν αυτές τις επιθέσεις", είπε.

    Οι ακραίοι ισλαμιστές του Πακιστάν βάζουν συχνά στο στόχαστρο τους χριστιανούς και άλλες θρησκευτικές μειονότητες της χώρας αυτής την τελευταία δεκαετία. Οι χριστιανοί από την πλευρά τους κατηγορούν την κυβέρνηση ότι κάνει ελάχιστα πράγματα για να τους προστατεύσει.

    [05] Τζον Κέρι: Κατεπείγουσα ανάγκη να εμποδιστεί νέα επίθεση στην Ευρώπη

    Οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στις Βρυξέλλες καταδεικνύουν την επείγουσα ανάγκη να εμποδιστούν τέτοιου είδους τρομοκρατικές ενέργειες στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

    Η διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο και το μετρό της βελγικής πρωτεύουσας σημειώθηκε μόλις τέσσερις μήνες μετά τις συντονισμένες επιθέσεις στο Παρίσι. Και στις δύο περιπτώσεις την ευθύνη ανέλαβαν οι τζιχαντιστές του ΙΚ.

    "Πιστεύω ότι όλοι ανησυχούμε επειδή εδώ και πολλά χρόνια ξένοι μαχητές επιστρέφουν από τη Συρία ή από άλλες εμπόλεμες επιεροχές και κρύβονται στις (ευρωπαϊκές) κοινότητες", είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Face the Nation του τηλεοπτικού δικτύου CBS.

    Όπως είπε, η Ουάσινγκτον είναι σε επαφή με τις βελγικές αρχές εδώ και κάποιο διάστημα, προκειμένου "να καλυφθούν τα κενά" τα οποία γνωρίζουν οι Βρυξέλλες. Επέμεινε όμως, απαντώντας σε μια ερώτηση, ότι "είναι σαφέστατα κατεπείγουσα ανάγκη" για την Ευρώπη να εμποδιστεί μια νέα επίθεση σαν αυτή των Βρυξελλών ή του Παρισιού.

    Ο Κέρι, ο οποίος επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες αμέσως μετά τις επιθέσεις, είπε επίσης ότι ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε με σαφήνεια ότι "η κυβέρνησή του ξέρει ότι θα πρέπει να εφαρμόσει μέτρα".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 March 2016 - 20:32:29 UTC