Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση στην κυβέρνηση από την Λαϊκή Ενότητα με αφορμή τις δηλώσεις του Δ. Μάρδα
  • [02] Περισσότερους από 200 τόνους υλικού για πρόσφυγες διακίνησε το Κέντρο διαχείρισης
  • [03] Επίσκεψη του Δ. Βίτσα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στον Ελαιώνα
  • [04] Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σχέδιο επίθεσης στη Γαλλία
  • [05] Πλοιάρια με 350 μετανάστες από τη Μιανμάρ εντόπισε η τουρκική ακτοφυλακή
  • [06] Συρία: Ανακαταλήφθηκε η Παλμύρα, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή
  • [07] Πακιστάν: Τουλάχιστον 38 νεκροί, από επίθεση αυτοκτονίας στη Λαχόρη
  • [08] Bίντεο ΕΚ: "Οι χώρες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ έχουν γονατίσει", δήλωσε Ιταλίδα σοσιαλίστρια ευρωβουλευτής
  • [09] Το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι κλειστό για τις αργίες του Πάσχα ως τις 28 Μαρτίου
  • [10] Κατηγορηματική καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων από τον Μεγάλο Μουφτή της Αιγύπτου στο ΕΚ
  • [11] Ακροδεξιοί χούλιγκανς αμαύρωσαν την ημέρα μνήμης στις Βρυξέλλες

  • [01] Επίθεση στην κυβέρνηση από την Λαϊκή Ενότητα με αφορμή τις δηλώσεις του Δ. Μάρδα

    Επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα, σε τηλεοπτικό σταθμό, εξαπέλυσε η Λαϊκή Ενότητα, κάνοντας λόγο για «απάνθρωπο, αποκρουστικό και κυνικό πολιτικό πρόσωπο της κυβέρνησης Τσίπρα, που ξεπερνάει κάθε όριο νεοφιλελεύθερης αγριότητας και αναλγησίας». Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας, στην ανακοίνωσή του, κατηγορεί την κυβέρνηση και τον υφυπουργό Εξωτερικών για δηλώσεις του «προσβάλλουν βάναυσα την ανθρωπιά του ελληνικού λαού, την ιστορία και τον πολιτισμό μας».

    Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας αναφέρει:

    «Οι δηλώσεις Μάρδα, στον Skai και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, για την ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής σε πρόσφυγες που επενδύουν στη χώρα από 250.000 ευρώ, αναδεικνύουν ένα απολύτως απάνθρωπο, αποκρουστικό και κυνικό πολιτικό πρόσωπο της κυβέρνησης Τσίπρα, που ξεπερνάει κάθε όριο νεοφιλελεύθερης αγριότητας και αναλγησίας, αντιμετωπίζοντας τους πρόσφυγες ανάλογα με του ''πουγγί' τους.

    Ο Δημ. Μάρδας και η κυβέρνηση Τσίπρα προσβάλλουν βάναυσα την ανθρωπιά του ελληνικού λαού, την ιστορία και τον πολιτισμό μας και εκθέτουν τη χώρα στη χλεύη όλων όσων διεθνώς επιδεικνύουν στον προσφυγικό κόσμο την αγωνιστική αλληλεγγύη τους.

    Υ.Γ: Εντύπωση προκαλούν οι αντιδράσεις άλλων μνημονιακών κομμάτων, τα οποία δεν θεωρούν ότι από τις δηλώσεις Μάρδα προσβάλλεται η ανθρωπιά του ελληνικού λαού αλλά η έννοια του επενδυτή!!!»

    [02] Περισσότερους από 200 τόνους υλικού για πρόσφυγες διακίνησε το Κέντρο διαχείρισης

    Περισσότερους από 200 τόνους υλικού σε δομές διαμονής προσφύγων διακίνησε το Κέντρο διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης, που λειτουργεί ως προϊόν συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και της ΓΓ Εμπορίου, κατά το πρώτο 20ήμερο της λειτουργίας του.

    Πέρα από την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων στις επτά δομές εγκατάστασής τους στην Αττική, επέκτεινε ήδη τη δράση του στην Ειδομένη με την αποστολή 20 τόνων, ενώ σήμερα απέστειλε πάνω από 1.000 κουβέρτες σε στρατόπεδο φιλοξενίας προσφύγων στη Β. Ελλάδα.

    Με τον αναμενόμενο διπλασιασμό των υπαρχουσών δομών φιλοξενίας (είναι 27 και χρειάζονται ακόμη 30) θα προκύψει τεράστια αύξηση των αναγκών οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα. Αυτήν τη στιγμή το Κέντρο λειτουργεί ως πηγή αναφοράς για τους υπευθύνους κάθε δομής ωστόσο δεν επαρκεί, καθώς όπως τονίζεται θα χρειαστεί περισσότερη βοήθεια σε είδη και σταθερό ειδικευμένο προσωπικό.

    Επί του θέματος ο ουσιαστικός διαχειριστής του, αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Χρήστος Καπάταης, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ζητά την άμεση ενεργοποίηση των δημοσίων φορέων για την αποτελεσματικότερη παροχή βοήθειας αλλά και τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν περαιτέρω την λειτουργική δυναμική του Κέντρου.

    Σημειώνει ότι πρόκειται για μια δομή, μοναδική στη χώρα οργάνωσης, εφοδιασμού, διακίνησης και γενικότερου «συντονισμού της ανθρωπιστικής προσφοράς» η οποία λειτουργεί με εθελοντές και ελάχιστους ειδικούς.

    «Τέτοιοι είναι οι χειριστές ανυψωτικών? φορτωτικών μηχανημάτων οι οποίοι όμως δεν εργάζονται τις αργίες και οι ανάγκες πρέπει να καλύπτονται. Επίσης δεν είναι σταθερής παρουσίας η πολύτιμη -κατά τα άλλα- αρωγή των εθελοντών, ενώ χρειάζεται και η λειτουργία λογιστικής υπηρεσίας καθώς κόβονται κανονικά όλα τα παραστατικά των διακινούμενων φορτίων».

    [03] Επίσκεψη του Δ. Βίτσα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στον Ελαιώνα

    Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων μεταναστών στον Ελαιώνα επισκέφθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας. Ο κ. Βίτσας ενημερώθηκε για τις εργασίες επέκτασής του κέντρου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που συντελείται, συγχαίροντας όλους τους εμπλεκόμενους και ιδιαίτερα τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη τους για τη συμβολή τους σε αυτή την προσπάθεια.

    [04] Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σχέδιο επίθεσης στη Γαλλία

    Η βελγική δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες σε δεύτερο ύποπτο, ο οποίος συνελήφθη στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση που απετράπη στη Γαλλία την περασμένη Πέμπτη, ανακοίνωσεο βέλγος εισαγγελέας.

    Στον Αμπντεραμάν Α., ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή και η κράτησή του από τις αστυνομικές αρχές είχε παραταθεί έως το Σάββατο, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για "συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης". Χθες, οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν πως απήγγειλαν κατηγορίες στον Ραμπάχ Ν., στο πλαίσιο αυτής της γαλλό-βελγικής υπόθεσης που δεν σχετίζεται με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

    Οι γαλλικές αρχές σημειώνουν πως απέτρεψαν σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης που βρισκόταν "σε προχωρημένο στάδιο" με τη σύλληψη την περασμένη Πέμπτη του 34χρονου Γάλλου Ρέντα Κρικέτ. Μετά τη σύλληψή του βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά σε διαμέρισμα στα προάστια του Παρισιού.Ο Κρικέτ είχε καταδικαστεί ερήμην από βελγικό δικαστήριο πέρυσι σε δίκη που αφορούσε στρατολόγηση τζιχαντιστών για τη Συρία. Ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους της δίκης αυτής ήταν ο Βέλγος Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ένας από τους φερόμενους ως οργανωτές των τρομοκρατικών επιθέσεων του Παρισιού στις 13 Νοεμβρίου.

    Διαβάστε επίσης:O Φεϊσάλ Σεφού φέρεται ως ο τρίτος βομβιστής του αεροδρομίου

    O Aλγερινός Τζαμάλ Εντίν Ουαλί δεν συνεργάζεται με τους Ιταλούς εισαγγελείς

    [05] Πλοιάρια με 350 μετανάστες από τη Μιανμάρ εντόπισε η τουρκική ακτοφυλακή

    Η τουρκική ακτοφυλακή εντόπισε πέντε πλοιάρια που μετέφεραν 350 μετανάστες οι οποίοι προσπαθούσαν να φτάσουν στη Λέσβο, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan.

    Ένα σκάφος του λιμενικού εντόπισε τα πλοιάρια αυτά σε απόσταση περίπου επτά χιλιομέτρων από τον κόλπο του Ντικιλί, στην επαρχία της Σμύρνης. Οι επίδοξοι μετανάστες κατάγονταν, στη μεγάλη πλειονότητά τους, από τη Μιανμάρ. Όλοι τους αποβιβάστηκαν στα τουρκικά παράλια και μεταφέρθηκαν σε ένα αστυνομικό τμήμα.

    "Στη χώρα μας γίνονται οργανωμένες σφαγές των μουσουλμάνων. Από τη μια πλευρά οι πιέσεις, ο κίνδυνος για τη ζωή μου, από την άλλη η φτώχεια, όλα αυτά με ώθησαν να φύγω" είπε ένας από αυτούς.

    Στη Μιανμάρ, μια βουδιστική χώρα, οι μουσουλμάνοι μειονοτικοί Ροχίνγκια πέφτουν θύματα διακρίσεων και βίαιων επεισοδίων μεταξύ των διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων.

    [06] Συρία: Ανακαταλήφθηκε η Παλμύρα, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή

    Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε σήμερα την Παλμύρα, από όπου εκδίωξε τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους , οι οποίοι είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους την πόλη αυτή στην κεντρική Συρία, πριν από περίπου έναν χρόνο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο στρατιωτική πηγή στην Παλμύρα.

    "Έπειτα από σφοδρές μάχες στη διάρκεια της νύχτας, ο στρατός ελέγχει πλέον ολόκληρη την πόλη της Παλμύρας, συμπεριλαμβανομένης της αρχαίας πόλης και του κατοικημένου τμήματός της. Αυτοί (οι τζιχαντιστές) αποσύρθηκαν", δήλωσε η πηγή.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή , οι μαχητές του ΙΚ "αναδιπλώθηκαν στο Σοκνέ, τη Ράκα και το Ντέιρ αλ Ζορ" τα προπύργιά τους στη βόρεια και την ανατολική Συρία. "Οι μονάδες μηχανικού του στρατού εξουδετερώνουν τώρα δεκάδες βόμβες και νάρκες μέσα στην αρχαία πόλη" της Παλμύρας.

    [07] Πακιστάν: Τουλάχιστον 38 νεκροί, από επίθεση αυτοκτονίας στη Λαχόρη

    Ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε τουλάχιστον 38 ανθρώπους έξω από ένα δημόσιο πάρκο στη Λαχόρη, στο ανατολικό Πακιστάν, το πολιτικό "προπύργιο" του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ.

    Η έκρηξη σημειώθηκε στον χώρο στάθμευσης του Πάρκου Γκουλσάν-ε-Ικμπάλ, ακριβώς έξω από την πύλη εξόδου και σε απόσταση μερικών μέτρων από τις κούνιες όπου έπαιζαν μικρά παιδιά.

    "Τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν", δήλωσε ο Μουστανσάρ Φερόζ, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας. "Οι περισσότεροι από τους νεκρούς και τους τραυματίες είναι γυναίκες και παιδιά" πρόσθεσε.

    Οι τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδωσαν εικόνες από το σημείο της έκρηξης στις οποίες διακρίνονται κάποιοι από τους τραυματίες να απομακρύνονται με ασθενοφόρα.

    [08] Bίντεο ΕΚ: "Οι χώρες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ έχουν γονατίσει", δήλωσε Ιταλίδα σοσιαλίστρια ευρωβουλευτής

    [09] Το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι κλειστό για τις αργίες του Πάσχα ως τις 28 Μαρτίου

    [10] Κατηγορηματική καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων από τον Μεγάλο Μουφτή της Αιγύπτου στο ΕΚ

    Με κατηγορηματική καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες άρχισε την ομιλία του στο ΕΚ ο επιφανής θρησκευτικός ηγέτης, Μεγάλος Μουφτής της Αιγύπτου Σαούκι Ιμπραίμ Αμπντέλ-Καρίμ Αλάμ, Μίλησε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων για την πνευματική δουλειά που κάνει προκειμένου να αντιμετωπίσει την προπαγάνδα των εξτρεμιστών και τόνισε ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν πρέπει να σταματήσουν τον διάλογο μεταξύ της Αιγύπτου και της Δύσης, υπενθυμίζοντας ότι η πλειονότητα των θυμάτων της τρομοκρατίας είναι Μουσουλμάνοι.

    Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Μεγάλος Μουφτής είπε ότι έχει δημιουργήσει ένα κέντρο με ιστοτόπους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία παρέχει την αυθεντική ερμηνεία του Ισλάμ, με τη λειτουργία ηλεκτρονικών εφημερίδων, βίντεο σε 10 γλώσσες και συμμετοχή στο Facebook.

    «Η σωστή εκπαίδευση είναι η σωστή απάντηση στην άγνοια και τον εξτρεμιστό» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει κηρύξει το 2016 Ετος της Νεολαίας με σκοπό να βοηθήσει τη νέα γενιά να αποκτήσει οράματα.

    Οι ευρωβουλευτές επαίνεσαν τις προσπάθειες του θρησκευτικού ηγέτη, ενώ ορισμένοι παρατήρησαν ότι είναι σημαντικό να αναπτυχθεί ένας αποτελεσματικός διάλογος στο εσωτερικό του Ισλάμ μεταξύ των διάφορων κλάδων του. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη να ενισχυθεί στην Αίγυπτο το κράτος δικαίου και κυρίως η διάκριση των εξουσιών, γιατί μόνον μια πραγματικά δημοκρατική χώρα θα μπορέσει να προσφέρει προοπτικές στη νεολαία της.

    [11] Ακροδεξιοί χούλιγκανς αμαύρωσαν την ημέρα μνήμης στις Βρυξέλλες

    Με νερό υπό πίεση η βελγική αστυνομία διέλυσε τη συγκέντρωση περίπου 200 ακροδεξιοί διαδηλωτών στην πλατεία του Χρηματιστηρίου των Βρυξελλών, η οποία έχει μετατραπεί σε χώρο μνήμης για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της περασμένης Τρίτης.

    "Είμαστε χούλιγκαν" και "Είμαστε στο σπίτι μας" φώναζαν οι μαυροντυμένοι διαδηλωτές οι οποίοι εκτόξευσαν εμπρηστικούς μηχανισμούς εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

    Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι συνελήφθησαν 18 άτομα.

    Σήμερα επρόκειτο να γίνει στις Βρυξέλλες μια μεγάλη "πορεία ενάντια στον φόβο", η οποία όμως αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος των αρχών, για λόγους ασφαλείας.

    Οι συγκεντρωμένοι υπερεθνικιστές, τους οποίους αρχικά παρακολουθούσαν διακριτικά από απόσταση οι αστυνομικοί, φώναζαν επίσης συνθήματα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, της τζιχαντιστικής οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών.

    Οι νεοναζί εισέβαλαν στην πλατεία του Χρηματιστηρίου την ώρα που δεκάδες άνθρωποι απότιαν φόρο τιμής, άλλοι σιωπηρά και άλλοι με τραγούδια, στα θύματα των επιθέσεων. "Συνεργοί των τρομοκρατών, συνεργοί των τρομοκρατών", φώναζαν στους ειρηνικούς διαδηλωτές, οι οποίοι τους απάντησαν με το σύνθημα "Ο φασισμός δεν θα περάσει".

    Οι αυτοαποκαλούμενοι "χούλιγκαν" διαλύθηκαν στη συνέχεια και κατευθύνθηκαν, σε μικρές ομάδες, προς τον Γκαρ ντι Νορ. "Το κράτος είναι συνεργός του Ντάες" είπαν ορισμένοι από αυτούς, κατά την αποχώρησή τους, σε αστυνομικούς και στρατιώτες που βρίσκονταν στην πλατεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 March 2016 - 16:32:27 UTC