Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠτΔ: Ανιδιοτελής προσφορά και έντιμη πενία, οι τίτλοι τιμής που καταξιώνουν όσους ασχολούνται με τα κοινά
  • [02] Επίθεση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ
  • [03] Γ.Μουζάλας: Άνοιξε νόμιμος δρόμος για τους πρόσφυγες, απευθείας από την Τουρκία στην Ευρώπη
  • [04] Η αλλαγή της ώρας, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό
  • [05] Θεσσαλονίκη:Φιλανθρωπικοί αγώνες μπάσκετ, για τους πρόσφυγες
  • [06] Ειδομένη: Εικοσιτετράχρονη Σύρια γέννησε σε σκηνή
  • [07] Κινητικότητα στην Ειδομένη, μετά από φήμες ότι ανοίγουν τα σύνορα
  • [08] Ισχυρό προβάδισμα Σάντερς έναντι της Κλίντον και στη Χαβάη
  • [09] Απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου στην Ο. Γεροβασίλη
  • [10] Ο. Γεροβασίλη: Ο κ. Κουμουτσάκος και η ΝΔ οφείλουν ξεκάθαρες απαντήσεις
  • [11] Άδικη απέναντι μας, η πολιτική της Μέρκελ στο προσφυγικό, λέει ο Αυστριακός Καγκελάριος

  • [01] ΠτΔ: Ανιδιοτελής προσφορά και έντιμη πενία, οι τίτλοι τιμής που καταξιώνουν όσους ασχολούνται με τα κοινά

    Πραγματικός Πολιτικός είναι εκείνος που προβάλει, με κάθε τίμημα, το προσωπικό του παράδειγμα. Και όχι εκείνος, ο οποίος προσαρμόζεται υδραργυρικώς στην καθημερινότητα του λαϊκισμού» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε μήνυμά του κατά το πανελλήνιο μνημόσυνο των διατελεσάντων εκπροσώπων του ελληνικού λαού.

    Ο κ. Παυλόπουλος σημειώνει επίσης ότι οι μόνοι τίτλοι τιμής οι οποίοι είναι σε θέση να καταξιώσουν εκείνους που ασχολούνται με τα κοινά, κατά το νόημα της Δημοκρατίας, είναι η ανιδιοτελής προσφορά υπέρ του δημόσιου συμφέροντος και συνακόλουθα, η έντιμη πενία τους, η οποία προσφέρει υπόδειγμα πολιτικού ήθους.

    Ολόκληρο το επιμνημόσυνο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι το ακόλουθο:

    «Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας ας μου επιτραπεί να απονείμω, με την ευκαιρία του Μνημοσύνου αυτού, τον οφειλόμενο έπαινο στους, διαχρονικώς, διατελέσαντες εκπροσώπους του Ελληνικού Λαού, οι οποίοι δεν είναι πια μαζί μας. Έναν έπαινο ο οποίος, με βάση τα έργα τους, αφορά την μεγάλη πλειοψηφία τους και στοχεύει στην, έστω και εκ των υστέρων, δικαίωσή τους. Οι διατελέσαντες εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού, των οποίων τιμούμε σήμερα την μνήμη, πήραν μαζί τους τους μόνους τίτλους τιμής, οι οποίοι είναι σε θέση να καταξιώσουν εκείνους που ασχολούνται με τα κοινά, κατά το νόημα της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα δε:

    - Πρώτον, την ανιδιοτελή προσφορά υπέρ του δημόσιου συμφέροντος.

    - Και, δεύτερον και συνακόλουθα, την έντιμη πενία τους, η οποία προσφέρει υπόδειγμα πολιτικού ήθους.

    Ας είναι αυτοί οι τίτλοι τιμής το έρεισμα αιωνιότητας της μνήμης τους αλλά και το «εκ του τάφου» μήνυμά τους στον πολιτικό κόσμο της Χώρας ως προς το δικό του σημερινό χρέος, ιδίως ενόψει της κρισιμότητας των εθνικών μας καιρών. Ένα χρέος το οποίο συνίσταται, πρωτίστως, στο ότι πραγματικός Πολιτικός είναι εκείνος που προβάλει, με κάθε τίμημα, το προσωπικό του παράδειγμα. Και όχι εκείνος, ο οποίος προσαρμόζεται υδραργυρικώς στην καθημερινότητα του λαϊκισμού.

    Μ? άλλες λέξεις πραγματικός Πολιτικός, κατά δημοκρατική κυριολεξία, είναι εκείνος που διαλέγεται ειλικρινώς με την ιστορία κι όχι εκείνος που συμφύρεται με την συγκυρία.

    Αιωνία η μνήμη τους».

    [02] Επίθεση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ

    Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού με ανακοίνωσή του συστήνει στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο «μαζί με την αγωγή που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει κατά της Κυβερνητικής Εκπροσώπου, η οποία έπραξε το αυτονόητο ζητώντας εξηγήσεις, να προσκομίσει και όλα τα τιμολόγια - τόσο αυτά που έχουν δημοσιευθεί όσο και αυτά που δεν έχουν δημοσιευθεί - και αφορούν τις έμμισθες σχέσεις της ΝΔ με τους κατηγορούμενους για την υπόθεση των εκβιαστών».

    Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι «εδώ και ένα περίπου μήνα η ηγεσία της ΝΔ παριστάνει τον «κινέζο» στο μπαράζ των δημοσιευμάτων που αποκαλύπτουν την έμμισθη σχέση του κόμματος με τους κατηγορούμενους για εκβιασμούς κ.κ. Μουσά και Μαυρίκο» και καταλήγει:

    «Τα τιμολόγια των 18.000 μηνιαίως από το λογιστήριο της ΝΔ, έχουν

    δημοσιευθεί. Εξηγήσεις δεν δόθηκαν».

    Διαβάστε επίσης:Ο. Γεροβασίλη: Ο κ. Κουμουτσάκος και η ΝΔ οφείλουν ξεκάθαρες απαντήσεις

    Διαβάστε επίσης:Απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου στην Ο. Γεροβασίλη

    [03] Γ.Μουζάλας: Άνοιξε νόμιμος δρόμος για τους πρόσφυγες, απευθείας από την Τουρκία στην Ευρώπη

    Για πρώτη φορά άνοιξε νόμιμος δρόμος προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες, με επανεγκατάστασή τους από την Τουρκία χωρίς να περνάνε το Αιγαίο, υπογραμμίζει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή», αναφορικά με τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό.

    Προσθέτει ότι προβλέπεται η μετεγκατάσταση όσων έχουν παγιδευτεί στην Ελλάδα και χαρακτηρίζει αναγκαία την εφαρμογή της συμφωνίας γιατί «η άλλη λύση είναι πολλές Ειδομένες».

    Για τη δυνατότητα ανταπόκρισης της υποστελεχωμένης υπηρεσίας Ασύλου στις αυξημένες ανάγκες, ο υπουργός ανακοίνωσε την αναβάθμιση της Υπηρεσίας με «αρκετές προσλήψεις» και τη συμπλήρωση των αναγκών με 2.000 ατόμων ειδικών στο άσυλο από την Ευρώπη ώστε με τη συνεργασία όλων οι διαδικασίες «να γίνονται απευθείας στα νησιά».

    Αναφορικά με τις 30.000 νέες θέσεις φιλοξενίας ο κ. Μουζάλας σημείωσε ότι πρόκειται για ανοιχτές δομές προσωρινής φιλοξενίας με όρους «στοιχειώδους αξιοπρέπειας». Δηλαδή να έχουν στέγη, τροφή, νερό, τουαλέτα και γιατρό. Να δοθεί «στο χάος μια μορφή» είπε χαρακτηριστικά. Θα ακολουθήσουν εγκαταστάσεις μονιμότερες (σαν τον Ελαιώνα) και θα διαχωριστούν οι οικογένειες Σύρων και Αφγανών. Στη προσπάθεια θα ενταχθεί και η Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη διευκόλυνση της οποίας είναι στα σκαριά νομοθετικές ρυθμίσεις.

    [04] Η αλλαγή της ώρας, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό

    Η αλλαγή της ώρας επηρεάζει το ανθρώπινο βιολογικό ρολόι, με συνέπεια να προκαλείται μικρή σύγχυση στον οργανισμό. Για τους περισσότερους ανθρώπους δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, αλλά για ορισμένους η αλλαγή της ώρας μπορεί να πυροδοτήσει κάποιο σοβαρό καρδιαγγειακό επεισόδιο.

    Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η αλλαγή της ώρας σήμερα μπορεί να αυξήσει κατά 25% τον κίνδυνο εγκεφαλικού σε καρκινοπαθείς και κατά 20% σε άτομα άνω των 65 ετών. Ο κίνδυνος για έμφραγμα μπορεί να είναι αυξημένος κατά 25%, την επόμενη Δευτέρα για τους ευάλωτους ανθρώπους.

    Μια άλλη μελέτη έχει διαπιστώσει ότι η αλλαγή της ώρας μπορεί να αυξήσει τα τροχαία κατά 17%, καθώς, μεταξύ άλλων, στερεί ύπνο από ανθρώπους που μπορεί ήδη να πάσχουν από αϋπνία.

    Το βιολογικό (κιρκαδιανό) ρολόι χρησιμοποιεί το φως της μέρας για να συγχρονίζεται με το περιβάλλον, καθώς αλλάζουν οι εποχές. Η αλλαγή της ώρας διαταράσσει αυτό τον συγχρονισμό, καθώς συμβαίνει απότομα.

    Υπολογίζεται ότι ο οργανισμός χρειάζεται περίπου μια μέρα προκειμένου να προσαρμοστεί για μια αλλαγή του ρολογιού κατά μία ώρα. Σε περιπτώσεις μακρινών αεροπορικών ταξιδιών, το «τζετ λαγκ» είναι ακόμη χειρότερο και το σώμα χρειάζεται περισσότερο καιρό για να προσαρμοστεί στη νέα ζώνη ώρας.

    [05] Θεσσαλονίκη:Φιλανθρωπικοί αγώνες μπάσκετ, για τους πρόσφυγες

    Αγώνες μπάσκετ, μεταξύ ομάδων που θα αποτελούνται από δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Θεσσαλονίκης, δημοσιογράφους και βετεράνους καλαθοσφαιριστές, θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο 2 Απριλίου,στη Θεσσαλονίκη, με στόχο τη συγκέντρωση βοήθειας για τους πρόσφυγες.Οι αγώνες, που θα διεξαχθούν στο Εθνικό Γυμναστήριο της Μίκρας, θα ξεκινήσουν στις 11:30 το πρωί και επιδίωξη όλων είναι να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, ρούχα και φαρμακευτικό υλικό, που θα προωθηθούν στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

    «Είναι διαφορετικοί αγώνες, δίχως νικητές και ηττημένους, με μοναδικό στόχο να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες», δήλωσε στο ΑΠΕ? ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε δράσεις Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.«Ελπίζουμε στη μαζική παρουσία του κόσμου για να έχουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση αγαθών. Σε αυτό τον αγώνα θα είμαστε όλοι μαζί, συμπαίκτες, διοίκηση και αντιπολίτευση σ' αυτό τον κοινό σκοπό», πρόσθεσε ο δημοτικός σύμβουλος των «Εντάξει», Σωκράτης Δημητριάδης.

    Τους αγώνες στηρίζουν επίσης ο Δήμος Καλαμαριάς και η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας? Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

    [06] Ειδομένη: Εικοσιτετράχρονη Σύρια γέννησε σε σκηνή

    Ένα κοριτσάκι γεννήθηκε σήμερα στον καταυλισμό της Ειδομένης, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, σκορπώντας χαμόγελα στην οικογένειά της.

    Η 24χρονη μητέρα, η Φουλ -όνομα λουλουδιού, όπως εξηγούσαν συγγενείς της λίγο μετά τον τοκετό- γέννησε εύκολα το τρίτο της παιδί, κορίτσι όπως και τα άλλα δύο παιδιά της.

    "Ούτε μισή ώρα δεν κράτησε όλη η διαδικασία. Ώσπου να έρθουν οι γιατροί, το μωρό είχε ήδη αρχίσει να βγαίνει" δήλωσε περιχαρής μια ηλικιωμένη κυρία από τη διπλανή σκηνή.

    Το μακρύ ταξίδι της οικογένειας με προορισμό τη βόρεια Ευρώπη ξεκίνησε από το Κομπάνι της Συρίας.

    Του περιστατικού επιλήφθηκαν οι Γιατροί του Κόσμου, ενώ μητέρα και βρέφος διακομίστηκαν στη συνέχεια στο νοσοκομείο.

    Λίγη ώρα αργότερα σήμανε και πάλι "συναγερμός", σε άλλη σκηνή, όπου μια 20χρονη από τη Συρία φάνηκε προς στιγμήν πως θα γεννήσει αλλά τελικά θα διακομιστεί στο νοσοκομείο για να γεννήσει σε πιο ασφαλές περιβάλλον.

    [07] Κινητικότητα στην Ειδομένη, μετά από φήμες ότι ανοίγουν τα σύνορα

    Κινητικότητα επικρατεί αυτή την ώρα στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, στην Ειδομένη, όπου πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές με σκοπό, όπως λένε, να προσπαθήσουν να περάσουν τα σύνορα.

    «Ακούσαμε ότι σήμερα θα ανοίξουν τα σύνορα και ήρθαμε να περάσουμε. Μας είπαν ότι θα είναι μαζί μας ο Ερυθρός Σταυρός και 500 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο» είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ νεαρός Σύρος που έφτασε στην Ειδομένη νωρίς το πρωί, από τα Γιαννιτσά, μαζί με συμπατριώτες του. Η αστυνομία προσπαθεί, με ανακοινώσεις μέσω μεγαφώνων, στα αραβικά και τα φαρσί, να αποτρέψει τον κόσμο, προειδοποιώντας ότι τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν και πως υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους, αν το επιχειρήσουν.

    Από νωρίς το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται πάνω στις γραμμές πρόσφυγες τόσο από τον καταυλισμό όσο και από κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης, όπως αυτά της Νέας Καβάλας και των Γιαννιτσών. Αρκετοί ήταν, ωστόσο, εκείνοι που δεν πείστηκαν να συμμετάσχουν.Από χθες πάντως, επικρατούσε αναστάτωση και σύγχυση μεταξύ των προσφύγων, καθώς όλοι προσπαθούσαν να διασταυρώσουν τις φήμες που διαδίδονταν περί επικείμενου ανοίγματος των συνόρων.

    [08] Ισχυρό προβάδισμα Σάντερς έναντι της Κλίντον και στη Χαβάη

    Για μεγάλη νίκη του Αμερικανού γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς έναντι της Χίλαρι Κλίντον, στις προκριματικές εκλογές που έγιναν στη Χαβάη, για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, κάνουν λόγο σήμερα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μετά τη νίκη του στις προκριματικές που έγιναν επίσης στις πολιτείες της Αλάσκας και της Ουάσινγκτον.

    Το NBC News και άλλα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα αποδίδουν στον Μπέρνι Σάντερς το 71% των ψήφων στη Χαβάη, έναντι ποσοστού 29% στην πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

    Ωστόσο η τριπλή αυτή νίκη δεν επαρκεί ώστε ο Μπέρνι Σάντερς να μπορέσει να φτάσει την αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον, η οποία προηγείται μέχρι στιγμής στον αριθμό των εκλεκτόρων, έχοντας εξασφαλίσει μέσω των προκριματικών περισσότερους από αυτόν. Για να κερδίσει το χρίσμα στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, που θα γίνει τον Ιούλιο, ένας υποψήφιος χρειάζεται να συγκεντρώσει συνολικά 2.382 εκλέκτορες.

    [09] Απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου στην Ο. Γεροβασίλη

    «Τα νοσηρά σχέδια της παρέας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κυβερνά τη χώρα δεν θα περάσουν», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο Γιώργος Κουμουτσάκος, δίνοντας απάντηση στην Όλγα Γεροβασίλη.

    Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταθέσει αγωγή κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου.

    "Στην εποχή της κυβέρνησης που καταστρέφει τη χώρα, τρέχουσες συνομιλίες εκλεγμένου βουλευτή - εκπροσώπου τύπου κόμματος και δημοσιογράφου, που γίνονται σε ανύποπτο χρόνο και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη Δικαιοσύνη, καταγράφονται από κρατικές υπηρεσίες, δημοσιοποιούνται και μετά παραποιούνται δολίως από την κυβερνητική εκπρόσωπο", δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

    Παράλληλα μίλησε για γκεμπελικής έμπνευσης χονδροειδή απόπειρα σύνδεσης παντελώς άσχετων πραγμάτων που "αποδεικνύει ότι με τρόπο βορβορώδη στήνουν σκηνικό λασπομαχίας και διχασμού ενόψει της Τρίτης".

    Είπε επίσης ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος και εκείνοι που εκπροσωπεί είναι ηθικά και πολιτικά αδίστακτοι.

    "Αντί να απολογηθούν για τη δημοκρατική εκτροπή, έχουν το θράσος να ζητούν εξηγήσεις. Ο πανικός της κατάρρευσης, τους μεταλλάσσει κάθε μέρα σε μηχανισμό κατασυκοφάντησης και σπίλωσης κάθε πολιτικού τους αντιπάλου. Αποδεικνύονται επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

    [10] Ο. Γεροβασίλη: Ο κ. Κουμουτσάκος και η ΝΔ οφείλουν ξεκάθαρες απαντήσεις

    «Ο κ. Κουμουτσάκος και η ΝΔ οφείλουν ξεκάθαρες απαντήσεις για τη σχέση με τους εμπλεκόμενους σε κυκλώματα εκβιασμού», αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας πως «έκπληκτη η κοινή γνώμη πληροφορείται από δημοσίευμα της Εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" τις ένθερμες σχέσεις ατόμων που εμπλέκονται σε υποθέσεις πολιτικού εκβιασμού με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Κουμουτσάκο. Πολύ περισσότερο όταν, όπως έχει αποκαλυφθεί πριν λίγες ημέρες, η ΝΔ πλήρωνε τακτικά στα πρόσωπα αυτά, μεγάλα χρηματικά ποσά».

    «Ο κ. Κουμουτσάκος, που σε αντίστοιχη περίπτωση θα είχε ήδη ζητήσει παραιτήσεις, οφείλει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το είδος των σχέσεων που διατηρούσε με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό και το είδος των υπηρεσιών που αγόραζε από αυτούς, ο ίδιος και το κόμμα του. Η νέα ηγεσία της ΝΔ, είναι έκθετη και οφείλει εξηγήσεις στην κοινή γνώμη για τη δυσώδη αυτή υπόθεση», σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    [11] Άδικη απέναντι μας, η πολιτική της Μέρκελ στο προσφυγικό, λέει ο Αυστριακός Καγκελάριος

    Κριτική στην πολιτική της Γερμανίδας ομολόγου του Άγγελας Μέρκελ στο προσφυγικό ασκεί ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε συνέντευξή του στο κυριακάτικο φύλλο της αυστριακής εφημερίδας Ντι Πρέσε (Πρέσε αμ Ζόνταγκ), σημειώνοντας πως όταν ένα ή δύο εκατομμύρια άνθρωποι θέλουν να διέλθουν από την Αυστρία, η Γερμανία με τη διεκπεραίωση που κάνει στα σύνορά της, μπορεί σχετικά εύκολα να προκαλέσει συμφόρηση στην Αυστρία, που θα γίνει ενδιάμεση ζώνη, κάτι που είναι άδικο και της προκαλεί ζημία.

    Με τη Γερμανίδα καγκελάριο ο ίδιος έχει καλή προσωπική σχέση, αλλά πολιτικά η σχέση είναι πολύ τεταμένη, σημειώνει ο Βέρνερ Φάιμαν, προσθέτοντας πως το πλεονέκτημα που έχει η Άγγελα Μέρκελ, να καθιστά την Αυστρία ενδιάμεση ζώνη και να τη χρησιμοποιεί κατά τρόπο ώστε να διατηρείται η επίδραση μαγνήτη για τους πρόσφυγες, αποτελεί λάθος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διότι θέτει τις βαλκανικές χώρες και άλλες ?όπως για παράδειγμα την Ιταλία, ως εναλλακτική διαδρομή? υπό πίεση.

    Από τη Γερμανίδα ομόλογό του, ο ίδιος θα επιθυμούσε εκείνη να δηλώσει με σαφήνεια πως οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να προσπαθούν να διεισδύουν σε διάφορα σύνορα και να χρησιμοποιούν παράνομες διαδρομές, όπως επίσης να δηλώσει πόσους πρόσφυγες θέλει να υποδεχθεί η χώρα της με νόμιμη είσοδο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 March 2016 - 10:32:29 UTC