Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο. Γεροβασίλη: Ο κ. Κουμουτσάκος και η ΝΔ οφείλουν ξεκάθαρες απαντήσεις
  • [02] Γ. Σταθάκης: Ελπίζουμε ότι μέχρι τις 22 Απριλίου θα έχουμε συμφωνία
  • [03] Συνολικά 11 λεωφορεία, έχουν αναχωρήσει από την Ειδομένη
  • [04] Σε ισχύ η θερινή ώρα
  • [05] Βέλγιο: Αναβάλλεται για λόγους ασφαλείας η "πορεία ενάντια στον φόβο"
  • [06] Διάσκεψη κατά της τρομοκρατίας προαναγγέλλει ο υπ. Εξωτερικών της Γερμανίας
  • [07] Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος πρέπει να «εξαλειφθεί»,δηλώνει ο Ρέντσι
  • [08] Άδικη απέναντι μας, η πολιτική της Μέρκελ στο προσφυγικό, λέει ο Αυστριακός Καγκελάριος
  • [09] Ιστορική συναυλία των Rolling Stones, στην Αβάνα
  • [10] Βέλγιο: Αναβάλλεται για λόγους ασφαλείας η "πορεία ενάντια στον φόβο"
  • [11] Ο Μπέρνι Σάντερς κέρδισε τις προκριματικές του Δημοκρατικού Κόμματος στην Αλάσκα

  • [01] Ο. Γεροβασίλη: Ο κ. Κουμουτσάκος και η ΝΔ οφείλουν ξεκάθαρες απαντήσεις

    «Ο κ. Κουμουτσάκος και η ΝΔ οφείλουν ξεκάθαρες απαντήσεις για τη σχέση με τους εμπλεκόμενους σε κυκλώματα εκβιασμού», αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας πως «έκπληκτη η κοινή γνώμη πληροφορείται από δημοσίευμα της Εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" τις ένθερμες σχέσεις ατόμων που εμπλέκονται σε υποθέσεις πολιτικού εκβιασμού με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Κουμουτσάκο. Πολύ περισσότερο όταν, όπως έχει αποκαλυφθεί πριν λίγες ημέρες, η ΝΔ πλήρωνε τακτικά στα πρόσωπα αυτά, μεγάλα χρηματικά ποσά».

    «Ο κ. Κουμουτσάκος, που σε αντίστοιχη περίπτωση θα είχε ήδη ζητήσει παραιτήσεις, οφείλει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το είδος των σχέσεων που διατηρούσε με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό και το είδος των υπηρεσιών που αγόραζε από αυτούς, ο ίδιος και το κόμμα του. Η νέα ηγεσία της ΝΔ, είναι έκθετη και οφείλει εξηγήσεις στην κοινή γνώμη για τη δυσώδη αυτή υπόθεση», σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    [02] Γ. Σταθάκης: Ελπίζουμε ότι μέχρι τις 22 Απριλίου θα έχουμε συμφωνία

    Στο θέμα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές αναφέρθηκε από τα Χανιά ο υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πορεία της διαπραγμάτευσης ο κ. Σταθάκης δήλωσε:«Μόλις τελειώσει το καθολικό Πάσχα συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις, ελπίζουμε ότι στο ορόσημο που έχουμε θέσει -22 Απριλίου- θα έχουμε και τη συμφωνία».Ο υπουργός Οικονομίας εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του 1821 και το πρωί παρέστη στην επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων.

    [03] Συνολικά 11 λεωφορεία, έχουν αναχωρήσει από την Ειδομένη

    Συνολικά 11 λεωφορεία, έχουν αναχωρήσει τα τελευταία 24ωρααπό την Ειδομένη, μεταφέροντας πρόσφυγες σε κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης.

    Η μεταφορά όσων το επιθυμούν, αναμένεται να συνεχιστεί, αφού αρκετοί είναι αυτοί που δηλώνουν, πως δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν να ζουν υπό αυτές τις συνθήκες.Την ίδια ώρα, ωστόσο, υπάρχουν κι αυτοί που συνεχίζουν να διαμαρτύρονται και να κλείνουν τη σιδηροδρομική γραμμή στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν, έως ότου ανοίξουν τα σύνορα.

    [04] Σε ισχύ η θερινή ώρα

    Σε ισχύ είναι από τις 3:00 τα ξημερώματα θερινή ώρα. Τα ρολόγια γύρισαν μία ώρα μπροστά,καθώς έληξε η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας.

    H ώρα,αλλάζει πάντα,σύμφωνα με την Οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).

    [05] Βέλγιο: Αναβάλλεται για λόγους ασφαλείας η "πορεία ενάντια στον φόβο"

    Η "πορεία ενάντια στον φόβο" που επρόκειτο να γίνει σήμεραστις Βρυξέλλες, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 31 ανθρώπους στη βελγική πρωτεύουσα, αναβάλλεται για λόγους "ασφαλείας", κατόπιν αιτήματος των αρχών, ανακοίνωσαν οι οργανωτές της.

    "Η ασφάλεια των πολιτών είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Ως εκ τούτου, συντασσόμαστε πλήρως με την πρόταση των αρχών για τη μετάθεση (της κινητοποίησης) σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Ζητούμε επομένως κι εμείς με τη σειρά μας από τους πολίτες να μην έρθουν αυτήν την Κυριακή στις Βρυξέλλες" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

    Λίγο νωρίτερα, ο δήμαρχος των Βρυξελλών Ιβάν Μαγιέρ και ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Γιαν Γιαμπόν είχαν ζητήσει από τους πολίτες να μην συμμετάσχουν στη συγκέντρωση αυτή, επικαλούμενοι "λόγους ασφαλείας".

    Η "πορεία ενάντια στον φόβο" θα ξεκινούσε αύριο το απόγευμα από την πλατεία του Χρηματιστηρίου, στην καρδιά των Βρυξελλών. Στόχος της, κατά τους οργανωτές της, ήταν να προάγει την αλληλεγγύη και την ιδέα ότι όλοι μπορούν να ζουν μαζί αρμονικά αλλά και να "να δείξει σε αυτούς που θέλουν να μας γονατίσουν ότι παραμένουμε όρθιοι".

    [06] Διάσκεψη κατά της τρομοκρατίας προαναγγέλλει ο υπ. Εξωτερικών της Γερμανίας

    Μια διάσκεψη που θα είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα διεξαχθεί αργότερα φέτος στο Βερολίνο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, τις δηλώσεις του οποίου επικαλούνται γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

    Η διάσκεψη, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί στα μέσα του 2016, θα επικεντρωθεί στην πρόληψη της διάδοσης των εξτρεμιστικών ιδεών μεταξύ των νεότερων γενεών, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο Γερμανός υπουργός σε δημοσιογράφους του Funke Mediengruppe, τις οποίες επικαλέστηκε ο δημόσιος ραδισταθμός Deutschlandfunk.

    Την περασμένη Τετάρτη ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, μετά την οποία δήλωσε, ότι οι ανταλλαγές πληροφοριών θα μπορούσαν να διευκολύνουν τον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και θα πρέπει να ενισχυθούν. Η συνάντηση αυτή έγινε μία μόλις ημέρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

    [07] Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος πρέπει να «εξαλειφθεί»,δηλώνει ο Ρέντσι

    Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος πρέπει να εξαλειφθεί, ενώ πρέπει όλοι να της αρνούνται το προνόμιο να αποκαλείται κράτος, υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

    «Πρέπει να αντιδράσουμε. Φυσικά καταστρέφοντάς τους, και με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, όπου είναι απαραίτητο και εφικτό. Αλλά ο πόλεμος διεξάγεται από κυρίαρχα κράτη, ενώ η τρομοκρατία ασκείται από αδίστακτους και επικίνδυνους πυρήνες, που δεν τους αξίζει να θεωρούνται ως κυρίαρχα κράτη. Θέλουν να αποκαλούνται το Ισλαμικό Κράτος, αλλά τους λέμε Ντάες», ανέφερε ο Ρέντσι σε ένα κείμενό του που διανεμήθηκε στα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος, του οποίου είναι πρόεδρος.

    Η Ιταλία συμμετέχει στον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ ο οποίος δρα εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ και σταδιακά έχει ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία στη χώρα αυτή. Την Πέμπτη, η υπουργός Αμύνης της Ιταλίας Ρομπέρτα Πινότι δήλωσε πως η Ρώμη θα αυξήσει τη στρατιωτική της παρουσία στο Ιράκ κατά 130 άνδρες, ενώ θα στείλει επιπλέον 500 στρατιωτικούς για να προστατεύσουν το έργο της ενίσχυσης του φράγματος της Μοσούλης.

    Μέχρι σήμερα η Ιταλία δεν έχει λάβει μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ΙΚ στο έδαφος της Συρίας.

    [08] Άδικη απέναντι μας, η πολιτική της Μέρκελ στο προσφυγικό, λέει ο Αυστριακός Καγκελάριος

    Κριτική στην πολιτική της Γερμανίδας ομολόγου του Άγγελας Μέρκελ στο προσφυγικό ασκεί ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε συνέντευξή του στο κυριακάτικο φύλλο της αυστριακής εφημερίδας Ντι Πρέσε (Πρέσε αμ Ζόνταγκ), σημειώνοντας πως όταν ένα ή δύο εκατομμύρια άνθρωποι θέλουν να διέλθουν από την Αυστρία, η Γερμανία με τη διεκπεραίωση που κάνει στα σύνορά της, μπορεί σχετικά εύκολα να προκαλέσει συμφόρηση στην Αυστρία, που θα γίνει ενδιάμεση ζώνη, κάτι που είναι άδικο και της προκαλεί ζημία.

    Με τη Γερμανίδα καγκελάριο ο ίδιος έχει καλή προσωπική σχέση, αλλά πολιτικά η σχέση είναι πολύ τεταμένη, σημειώνει ο Βέρνερ Φάιμαν, προσθέτοντας πως το πλεονέκτημα που έχει η Άγγελα Μέρκελ, να καθιστά την Αυστρία ενδιάμεση ζώνη και να τη χρησιμοποιεί κατά τρόπο ώστε να διατηρείται η επίδραση μαγνήτη για τους πρόσφυγες, αποτελεί λάθος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διότι θέτει τις βαλκανικές χώρες και άλλες ?όπως για παράδειγμα την Ιταλία, ως εναλλακτική διαδρομή? υπό πίεση.

    Από τη Γερμανίδα ομόλογό του, ο ίδιος θα επιθυμούσε εκείνη να δηλώσει με σαφήνεια πως οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να προσπαθούν να διεισδύουν σε διάφορα σύνορα και να χρησιμοποιούν παράνομες διαδρομές, όπως επίσης να δηλώσει πόσους πρόσφυγες θέλει να υποδεχθεί η χώρα της με νόμιμη είσοδο.

    [09] Ιστορική συναυλία των Rolling Stones, στην Αβάνα

    Δεκάδες χιλιάδες Κουβανοί και ξένοι χόρεψαν το βράδυ της Παρασκευήςστους ρυθμούς των Rolling Stones, στην πρώτη συναυλία που έδωσε το θρυλικό ροκ συγκρότημα στην Κούβα και μάλιστα δωρεάν. Το πρώτο τραγούδι που έπαιξαν ήταν το "Jumpin' Jack Flash", το οποίο είχε ηχογραφηθεί για πρώτη φορά το 1968, όταν οι Κουβανοί θαυμαστές της ροκ αντήλλασσαν υπό συνθήκες μυστικότητας πειρατικούς δίσκους βινυλίου, με τον κίνδυνο να σταλούν σε μπριγάδες αγροτικής εργασίας για να γιατρευτούν από την "ιδεολογική παρέκκλιση".

    Οι θαυμαστές του ροκ συγκροτήματος άρχισαν να συγκεντρώνονται 18 ώρες πριν από την ώρα, που θα άρχιζε η συναυλία, ενώ υπολογίζεται ότι αυτοί που την παρακολούθησαν ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο.

    Οι Rolling Stones σχηματίστηκαν το 1962 στο Λονδίνο, μόλις τρία χρόνια μετά την ανατροπή από τους αντάρτες του Φιντέλ Κάστρο της φιλοαμερικανικής κυβέρνησης της Κούβας.Ωστόσο η επαναστατική κυβέρνηση του Κάστρο θεώρησε συγκροτήματα όπως οι Rolling Stones και οι Beatles, ως επικίνδυνα ανατρεπτικά και απαγόρευσε την μουσική τους στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο."Ο χρόνος αλλάζει τα πάντα", δήλωσε ο 72χρονος σήμερα Μικ Τζάγκερ στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Αβάνας την Πέμπτη.

    [10] Βέλγιο: Αναβάλλεται για λόγους ασφαλείας η "πορεία ενάντια στον φόβο"

    Η "πορεία ενάντια στον φόβο" που επρόκειτο να γίνει σήμεραστις Βρυξέλλες, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 31 ανθρώπους στη βελγική πρωτεύουσα, αναβάλλεται για λόγους "ασφαλείας", κατόπιν αιτήματος των αρχών, ανακοίνωσαν οι οργανωτές της.

    "Η ασφάλεια των πολιτών είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Ως εκ τούτου, συντασσόμαστε πλήρως με την πρόταση των αρχών για τη μετάθεση (της κινητοποίησης) σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Ζητούμε επομένως κι εμείς με τη σειρά μας από τους πολίτες να μην έρθουν αυτήν την Κυριακή στις Βρυξέλλες" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

    Λίγο νωρίτερα, ο δήμαρχος των Βρυξελλών Ιβάν Μαγιέρ και ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Γιαν Γιαμπόν είχαν ζητήσει από τους πολίτες να μην συμμετάσχουν στη συγκέντρωση αυτή, επικαλούμενοι "λόγους ασφαλείας".

    Η "πορεία ενάντια στον φόβο" θα ξεκινούσε αύριο το απόγευμα από την πλατεία του Χρηματιστηρίου, στην καρδιά των Βρυξελλών. Στόχος της, κατά τους οργανωτές της, ήταν να προάγει την αλληλεγγύη και την ιδέα ότι όλοι μπορούν να ζουν μαζί αρμονικά αλλά και να "να δείξει σε αυτούς που θέλουν να μας γονατίσουν ότι παραμένουμε όρθιοι".

    [11] Ο Μπέρνι Σάντερς κέρδισε τις προκριματικές του Δημοκρατικού Κόμματος στην Αλάσκα

    Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Μπέρνι Σάντερς, κέρδισε τη Χίλαρι Κλίντον στις προκριματικές εκλογές που διεξήχθησαν χθεςστην Αλάσκα.

    Ο Σάντερς ελπίζει ότι θα αναδειχθεί νικητής και στις άλλες δύο Πολιτείες όπου ψηφίζουν σήμερα οι ψηφοφόροι του Δημοκρατικού Κόμματος, τη Χαβάη και την Ουάσινγκτον, προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες του στην κούρσα για το χρίσμα.

    Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και MSNBC ο Σάντερς κερδίζει την Αλάσκα με ποσοστό 79% έναντι 21% για την Κλίντον. Η Πολιτεία αυτή αναδεικνύει 16 εκλέκτορες.

    Η Κλίντον προηγείται μέχρι στιγμής του Σάντερς στον αριθμό των εκλεκτόρων, έχοντας εξασφαλίσει μέσω των προκριματικών περίπου 300 περισσότερους από τον αντίπαλό της. Αν συνυπολογιστούν και οι "σούπερ-εκλέκτορες", δηλαδή τα στελέχη του κόμματος που μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τον υποψήφιο που προτιμούν, συγκεντρώνει 1.690 εκλέκτορες έναντι 946 για τον Σάντερς.

    Για να κερδίσει το χρίσμα στο συνέδριο του κόμματος, τον Ιούλιο, ένας υποψήφιος χρειάζεται να συγκεντρώσει 2.382 εκλέκτορες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 March 2016 - 6:32:31 UTC