Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο. Γεροβασίλη: Ο κ. Κουμουτσάκος και η ΝΔ οφείλουν ξεκάθαρες απαντήσεις
  • [02] Αγωγή και μήνυση θα καταθέσει ο Γ. Κουμουτσάκος κατά της Ο. Γεροβασίλη
  • [03] Συνολικά 11 λεωφορεία, αναχώρησαν χθες και σήμερα από την Ειδομένη
  • [04] Σφοδροί βομβαρδισμοί στην Παλμύρα, στη μεγαλύτερη επιχείρηση του στρατού εναντίον του ΙΚ
  • [05] O Φεϊσάλ Σ. φέρεται ως ο τρίτος βομβιστής του αεροδρομίου
  • [06] Επίθεση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ

  • [01] Ο. Γεροβασίλη: Ο κ. Κουμουτσάκος και η ΝΔ οφείλουν ξεκάθαρες απαντήσεις

    «Ο κ. Κουμουτσάκος και η ΝΔ οφείλουν ξεκάθαρες απαντήσεις για τη σχέση με τους εμπλεκόμενους σε κυκλώματα εκβιασμού», αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας πως «έκπληκτη η κοινή γνώμη πληροφορείται από σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" τις ένθερμες σχέσεις ατόμων που εμπλέκονται σε υποθέσεις πολιτικού εκβιασμού με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Κουμουτσάκο. Πολύ περισσότερο όταν, όπως έχει αποκαλυφθεί πριν λίγες ημέρες, η ΝΔ πλήρωνε τακτικά στα πρόσωπα αυτά, μεγάλα χρηματικά ποσά».

    «Ο κ. Κουμουτσάκος, που σε αντίστοιχη περίπτωση θα είχε ήδη ζητήσει παραιτήσεις, οφείλει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το είδος των σχέσεων που διατηρούσε με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό και το είδος των υπηρεσιών που αγόραζε από αυτούς, ο ίδιος και το κόμμα του. Η νέα ηγεσία της ΝΔ, είναι έκθετη και οφείλει εξηγήσεις στην κοινή γνώμη για τη δυσώδη αυτή υπόθεση», σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    [02] Αγωγή και μήνυση θα καταθέσει ο Γ. Κουμουτσάκος κατά της Ο. Γεροβασίλη

    Αγωγή και μήνυση θα καταθέσει κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη ο Γιώργος Κουμουτσάκος, για τις δηλώσεις της σχετικά με δημοσίευμα του «Έθνους» οι οποίες, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της ΝΔ, συνιστούν πέραν όλων των άλλων και συκοφαντική δυσφήμιση.

    [03] Συνολικά 11 λεωφορεία, αναχώρησαν χθες και σήμερα από την Ειδομένη

    Συνολικά 11 λεωφορεία, αναχώρησαν χθες και σήμερα από την Ειδομένη, μεταφέροντας πρόσφυγες σε κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης.

    Η μεταφορά όσων το επιθυμούν, αναμένεται να συνεχιστεί, αφού αρκετοί είναι αυτοί που δηλώνουν, πως δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν να ζουν υπό αυτές τις συνθήκες.Την ίδια ώρα, ωστόσο, υπάρχουν κι αυτοί που συνεχίζουν να διαμαρτύρονται και να κλείνουν τη σιδηροδρομική γραμμή στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν, έως ότου ανοίξουν τα σύνορα.

    Από το πρωί, μέλη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ενημέρωναν πρόσφυγες και μετανάστες για το πώς μπορούν να μεταβούν σε κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης κι έως το βράδυ περισσότερα από 600 άτομα είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και είχαν καταγραφεί στις σχετικές λίστες.

    [04] Σφοδροί βομβαρδισμοί στην Παλμύρα, στη μεγαλύτερη επιχείρηση του στρατού εναντίον του ΙΚ

    Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και οι σύμμαχοί τους, με την υποστήριξη αεροπορικών επιδρομών και πυροβολικού, εξαπέλυσαν σήμερα μια μεγάλη επιχείρηση εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στην Παλμύρα και ανακατέλαβαν πολλές συνοικίες της πόλης.

    Η τηλεόραση έδειξε εικόνες στις οποίες φαίνονται αλλεπάλληλες εκρήξεις μέσα στην Παλμύρα και καπνός να υψώνεται από κτίρια, την ώρα που άρματα και τεθωρακισμένα βομβάρδιζαν την περιοχή από τα περίχωρα της πόλης.

    Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 40 εξόδους τις τελευταίες 24 ώρες στην Παλμύρα, έπληξαν 158 στόχους του Ισλαμικού Κράτους και σκότωσαν περισσότερους από 100 τζιχαντιστές.

    Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πρόκειται για τη σφοδρότερη επίθεση που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα, στις τρεις εβδομάδες που διαρκεί η επιχείρηση του συριακού στρατού και των συμμάχων του για την ανακατάληψη της πόλης και του αρχαιολογικού χώρου. Με την κατάληψη της Παλμύρας θα ανοίξει ο δρόμος για την προώθηση του στρατού προς τα προπύργια του ΙΚ στις ανατολικές περιοχές της Συρίας.

    Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραμχάν είπε ότι ο στρατός και οι παραστρατιωτικές οργανώσεις που τον στηρίζουν έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το ένα τρίτο της πόλης, κυρίως τις βόρειες και δυτικές συνοικίες, καθώς και ένα μέρος της αρχαίας πόλης με τα ρωμαϊκά ερείπια. Μάχες δίνονται επίσης σε ένα μέτωπο στα νότια.

    Τα συριακά μέσα ενημέρωσης και τα αραβικά τηλεοπτικά κανάλια που μεταδίδουν από τις πλαγιές της μεσαιωνικής ακρόπολης της Παλμύρας, που καταλήφθηκε από τον στρατό την Παρασκευή, ανέφεραν ότι οι στρατιώτες έχουν προωθηθεί μέσα στην πόλη και έχουν καταλάβει πολλές γειτονιές.

    [05] O Φεϊσάλ Σ. φέρεται ως ο τρίτος βομβιστής του αεροδρομίου

    Ένας από τους υπόπτους που συνελήφθησαν την Πέμπτη από τις βελγικές αρχές, ο Φεϊσάλ Σ., ο οποίος ενδέχεται να είναι ο τρίτος άντρας που έλαβε μέρος στην τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών την Τρίτη, κατηγορείται για "τρομοκρατικές δολοφονίες", ανακοίνωσε η βελγική εισαγγελία.

    Ο Φεϊσάλ Σ. είναι το πρώτο άτομο στο οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις της Τρίτης στις Βρυξέλλες κατά τις οποίες 31 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 300 τραυματίστηκαν. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για "τρομοκρατικές δολοφονίες" και "συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας" και τέθηκε σε προσωρινή κράτηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας.

    Δεν έχει εξακριβωθεί από την εισαγγελία εάν πρόκειται για το "άτομο με το καπέλο" που βρίσκεται στις εικόνες του συστήματος βιντεοεπιτήρησης του αεροδρομίου των Βρυξελλών δίπλα στους δύο βομβιστές αυτοκτονίας πριν από τις επιθέσεις. "Πρόκειται για μια πιθανότητα που εξετάζεται στο πλαίσιο της έρευνας", σημείωσαν πηγές προσκείμενες στην έρευνα. Ο τρίτος αυτός άντρας που άφησε στο αεροδρόμιο τσάντα με εκρηκτικά και στην συνέχεια διέφυγε αναζητείται.

    Ένας δεύτερος ύποπτος, ο Ραμπάχ Ν., συνελήφθη χθες στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται σχετικά με σχέδιο επίθεσης που απετράπη στη Γαλλία αυτή την εβδομάδα. Σε αυτόν επίσης απαγγέλθηκαν κατηγορίες για "συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας", πρόσθεσε η εισαγγελία.

    Οι κατηγορίες για "συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας" απαγγέλθηκαν επίσης σε έναν τρίτο άντρα, τον Αμπουμπακάρ Α., ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, αλλά δεν έχει άμεση σχέση με τις επιθέσεις, σημείωσε η εισαγγελία.

    [06] Επίθεση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ

    Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού με ανακοίνωσή του συστήνει στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο «μαζί με την αγωγή που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει κατά της Κυβερνητικής Εκπροσώπου, η οποία έπραξε το αυτονόητο ζητώντας εξηγήσεις, να προσκομίσει και όλα τα τιμολόγια - τόσο αυτά που έχουν δημοσιευθεί όσο και αυτά που δεν έχουν δημοσιευθεί - και αφορούν τις έμμισθες σχέσεις της ΝΔ με τους κατηγορούμενους για την υπόθεση των εκβιαστών».

    Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι «εδώ και ένα περίπου μήνα η ηγεσία της ΝΔ παριστάνει τον «κινέζο» στο μπαράζ των δημοσιευμάτων που αποκαλύπτουν την έμμισθη σχέση του κόμματος με τους κατηγορούμενους για εκβιασμούς κ.κ. Μουσά και Μαυρίκο» και καταλήγει:

    «Τα τιμολόγια των 18.000 μηνιαίως από το λογιστήριο της ΝΔ, έχουν

    δημοσιευθεί. Εξηγήσεις δεν δόθηκαν».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 March 2016 - 18:32:27 UTC