Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α.Φλαμπουράρης: Θα υπάρξει συμφωνία σε όλα τα σημεία της διαπραγμάτευσης, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος
  • [02] Οκτώ λεωφορεία αναχώρησαν από την Ειδομένη, για Πιερία και Ημαθία
  • [03] Θερινή ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής
  • [04] Καραβάνι αλληλεγγύης από την Ιταλία, κατευθύνεται στην Ειδομένη
  • [05] Τέλος εποχής για την έντυπη έκδοση της Ιντιπέντεντ
  • [06] Συνάντηση Ομπάμα- Στόλτενμπεργκστις 4 Απριλίου, για προσφυγικό και ISIS
  • [07] Σε αμερικανικό κατάλογο υπόπτων για τρομοκρατία, πριν από χτύπημα στο Παρίσι, ένας από τους βομβιστές των Βρυξελλών
  • [08] Μειώνεται ο αριθμός των προσφυγικών ροών προς τη Γερμανία

  • [01] Α.Φλαμπουράρης: Θα υπάρξει συμφωνία σε όλα τα σημεία της διαπραγμάτευσης, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος

    «Η συζήτηση για τη διαπλοκή την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή θα είναι η αρχή για την αντιμετώπιση της διαπλοκής και του λαθρεμπορίου» τονίζει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Εποχή» ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.Επισημαίνει ότι οι υπουργοί θα καταθέσουν σειρά μέτρων, αλλά και πρόνοιες για επιστροφή χρημάτων, ώστε να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή η οποία ανέρχεται στα 7 δισ. ετησίως.

    Για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής με την επιστροφή παράνομα αποκτηθέντων χρημάτων, ο υπουργός επισημαίνει ότι στόχος «δεν είναι να ακουστούν βαρύγδουπα ονόματα αλλά να μπει φραγμός σε αυτό τον κατήφορο». Σημειώνει ότι όλα αυτά μπήκαν στον δρόμο τους και χαρακτηρίζει την προσπάθεια σύνδεσης της διαπλοκής με κυβερνητικά στελέχη ως «απέλπιδες προσπάθειες όσων δημιούργησαν το χρέος των 300 δισ. και κοσμούν τις λίστες».

    Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση εκφράζει την πίστη ότι θα υπάρξει συμφωνία σε όλα τα σημεία «ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος» και ακολούθως η επανεκκίνηση της οικονομίας. Χαρακτηρίζει «αδιέξοδη» ή «τακτική απεγκλωβισμού του» τη στάση του ΔΝΤ όταν από τη μια ζητά από τα κράτη- μέλη «κούρεμα» του χρέους και από την άλλη νέα υφεσιακά μέτρα.

    Για το παράλληλο πρόγραμμα, ο κ. Φλαμπουράρης επισημαίνει ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα, όπως οι αναγκαίες ρυθμίσεις σε Παιδεία, Υγεία, Δημόσια Διοίκηση και αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης με μείωση της ανεργίας κατά 2% πρώτη φορά μετά από χρόνια. Σύντομα θα κατατεθούν νομοσχέδια για την αγροτική οικονομία και την Παιδεία, αναφέρει.

    [02] Οκτώ λεωφορεία αναχώρησαν από την Ειδομένη, για Πιερία και Ημαθία

    Συνολικά οκτώ λεωφορεία αναχώρησαν τελικά χθες από την Ειδομένη, με τα έξι να έχουν προορισμό την Ημαθία και τα δύο την Πιερία.

    Από το πρωί, μέλη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ενημέρωναν πρόσφυγες και μετανάστες για το πώς μπορούν να μεταβούν σε κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης κι έως το βράδυ περισσότερα από 600 άτομα είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και είχαν καταγραφεί στις σχετικές λίστες.

    Αναμένεται πως και σήμερα θα συνεχιστεί η μεταφορά όσων το επιθυμούν, αφού αρκετοί είναι αυτοί -κυρίως οικογένειες με παιδιά- που δηλώνουν πως δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν να ζουν υπό αυτές τις «πολύ κακές», όπως τονίζουν, συνθήκες στην Ειδομένη. Την ίδια ώρα, ωστόσο, υπάρχουν κι αυτοί που συνεχίζουν να διαμαρτύρονται και να κλείνουν τη σιδηροδρομική γραμμή στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν έως ότου ανοίξουν τα σύνορα.

    Διαβάστε επίσης:Καραβάνι αλληλεγγύης από την Ιταλία, κατευθύνεται στην Ειδομένη

    [03] Θερινή ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής

    Σε εφαρμογή τίθεται από τις 3:00 τα ξημερώματα της Κυριακής η θερινή ώρα. Τα ρολόγια θα πρέπει να γυρίσουν, μία ώρα μπροστά (δηλαδή η ώρα θα δείχνει 4:00) καθώς λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας.

    H ώρα,αλλάζει πάντα,σύμφωνα με την Οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).

    [04] Καραβάνι αλληλεγγύης από την Ιταλία, κατευθύνεται στην Ειδομένη

    Ένα «καραβάνι» αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, έφτασε το πρωί από την Ιταλία στην Ηγουμενίτσα και κατευθύνεται αυτή την ώρα, προς την Ειδομένη.

    Περίπου 200 Ιταλοί, αλληλέγγυοι, ανάμεσα τους, πανεπιστημιακοί, μέλη εργατικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια με πέντε φορτηγάκια τύπου βαν. Στο λιμάνι, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας για τα κλειστά σύνορα και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε τέσσερα λεωφορεία και με τη διακριτική συνοδεία της αστυνομίας κατευθύνονται προς την Ειδομένη.

    [05] Τέλος εποχής για την έντυπη έκδοση της Ιντιπέντεντ

    Η βρετανική εφημερίδα Ιντιπέντεντ κυκλοφορεί σήμερα για τελευταία φορά σε χαρτί, καθώς υλοποιείται η απόφαση να μετατραπεί σε μια αποκλειστικά ψηφιακή έκδοση, κίνηση που περιγράφεται στο τελευταίο άρθρο της σύνταξής της, που τυπώθηκε ως μια «τολμηρή μετάβαση» και ένα «παράδειγμα για άλλες εφημερίδες σε όλο τον κόσμο».

    Η Ιντιπέντεντ «ήταν πάντα γνωστή για την πρωτοποριακή δουλειά της και τη δημοσιογραφία παγκόσμιας κλάσης της και τούτη η ειδική έκδοση το αντανακλά αυτό. Η έκδοση αποτίει φόρο τιμής στην τεράστια συμβολή της ομάδας των συντακτών της, τωρινών και του παρελθόντος, σε αυτή την κληρονομιά, καθώς προσβλέπουμε στην εξέλιξη μας, στη μεγέθυνση της ψηφιακής, παγκόσμιας παρουσίας μας», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του ο Αμόλ Ράζαν, διευθυντής της εφημερίδας, σύμφωνα με δημοσίευμα της χθεσινής Γκάρντιαν.

    Η Ιντιπέντεντ είχε ιδρυθεί το 1986 από μια ομάδα δημοσιογράφων και ήταν μια από τις νεότερες εθνικής κυκλοφορίας εφημερίδες του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι η πρώτη εθνικής κυκλοφορίας εφημερίδα της Βρετανίας που γίνεται αποκλειστικά ψηφιακή.Πάνω από 100 δημοσιογράφοι αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους λόγω της απόφασης να ανασταλεί η έντυπη έκδοση, σύμφωνα με το χθεσινό δημοσίευμα του Γκάρντιαν. Η απόφαση ελήφθη, κατά πληροφορίες, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η Ιντιπέντεντ.

    [06] Συνάντηση Ομπάμα- Στόλτενμπεργκστις 4 Απριλίου, για προσφυγικό και ISIS

    Συνάντηση με τον Γ.Γ του Νάτο Γενς Στόλτενμπεργκ, θα έχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στον Λευκό Οίκο την 4η Απριλίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος, οι δύο άνδρες θα συζητήσουν για την πρόοδο που έχει επιτύχει ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αλλά και για την μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη, η οποία συνδέεται με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και κυρίως με τον πόλεμο στη Συρία και τη δράση της οργάνωσης.

    Στην ανακοίνωσή της η αμερικανική προεδρία εξηγεί ότι ο Ομπάμα αναμένει να συζητήσει με τον Στόλτενμπεργκ την πρόοδο των συμμάχων στην προσπάθεια να ηττηθεί και να καταστραφεί το ΙΚ, «καθώς και για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το NATO για την άμβλυνση της κρίσης των μεταναστών και των προσφύγων η οποία εν μέρει οφείλεται στην τρομοκρατική οργάνωση» αυτή.

    Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ακόμη πως ο Ομπάμα θα επαναβεβαιώσει στον Στόλτενμπεργκ ότι η Ουάσινγκτον στέκεται στο πλευρό των χωρών μελών του NATO, μετά τις πολυαίμακτες επιθέσεις της Τρίτης στις Βρυξέλλες.

    [07] Σε αμερικανικό κατάλογο υπόπτων για τρομοκρατία, πριν από χτύπημα στο Παρίσι, ένας από τους βομβιστές των Βρυξελλών

    Ο ένας από τους βομβιστές-καμικάζι του αεροδρομίου των Βρυξελλών, ο Ιμπραχίμ ελ Μπακράουι, βρισκόταν σε έναν από τους καταλόγους υπόπτων για τρομοκρατία που καταρτίζουν οι αρχές των ΗΠΑ ήδη «πριν από τις επιθέσεις του Παρισιού», την 13η Νοεμβρίου 2015, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους.

    Ο αδελφός του Χάλιντ, ο οποίος ανατινάχθηκε στο μετρό των Βρυξελλών, είχε προστεθεί σε αυτόν τον κατάλογο «λίγο μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, πριν από πολλούς μήνες», πρόσθεσε το CNN, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιον κατάλογο αναφέρεται. Την Τρίτη δύο καμικάζι ανατινάχθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών και ένας ακόμη ανατινάχθηκε μέσα στο μετρό της βελγικής πρωτεύουσας.

    Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC είχε μεταδώσει την Πέμπτη πως τα δύο αδέλφια βρίσκονταν στους φακέλους των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Ωστόσο ούτε εκείνο διευκρίνισε σε ποια από τις διάφορες βάσεις δεδομένων ή σε ποιον κατάλογο υπόπτων των αμερικανικών αρχών βρίσκονταν τα ονόματά τους.

    [08] Μειώνεται ο αριθμός των προσφυγικών ροών προς τη Γερμανία

    Μειώνεται ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που φτάνουν στη Γερμανία, από τότε που κράτη των δυτικών Βαλκανίων σφράγισαν τα σύνορά τους, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

    Μεταξύ της 18ης και της 23ης Μαρτίου η γερμανική αστυνομία κατέγραψε συνολικά 808 αφίξεις προσφύγων και μεταναστών, έγραφε χθες η Bild, δηλαδή κατά μέσον όρο 135 την ημέρα. Συνολικά σχεδόν 109.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει στη Γερμανία από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με την αστυνομία.

    Σύμφωνα με την Bild, αν συνεχιστεί η τάση αυτή, ο συνολικός αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που θα φτάσουν στη Γερμανία το 2016 θα ανέλθει σε 500.000. Ο αριθμός αυτός δείχνει μια πολύ μεγάλη μείωση σε σχέση με πέρυσι, όταν σχεδόν 2 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στη Γερμανία, σύμφωνα με την εφημερίδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 March 2016 - 10:32:35 UTC