Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Μητσοτάκης: Απαραίτητη περισσότερο παρά ποτέ, η εθνική ομοψυχία και η ενότητα του Έθνους
  • [02] Ειδομένη: Έξι λεωφορεία αναχώρησαν για Βέροια κι ένα αναχωρεί για Κατερίνη
  • [03] Μυτιλήνη: Μηδενικές οι ροές μεταναστών μέχρι το πρωί της Παρασκευής
  • [04] Συρία: Ο στρατός απελευθέρωσε την ακρόπολη της Παλμύρας
  • [05] Τρεις συλλήψεις στις Βρυξέλλες σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις
  • [06] Μήνυμα συμπαράστασης του Μπ. Ομπάμα στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες
  • [07] Η Ε.Ε να σεβασθεί τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της στο προσφυγικό
  • [08] Τ. Ερντογάν: Οι ευρωπαϊκές αρχές αποδείχθηκαν "ανίκανες" να αντιμετωπίσουν τους τρομοκράτες

  • [01] Κ.Μητσοτάκης: Απαραίτητη περισσότερο παρά ποτέ, η εθνική ομοψυχία και η ενότητα του Έθνους

    Στη σημασία της ομοψυχίας του έθνους απέναντι στις δυσκολίες που διανύει, εστίασε το μήνυμα του για τη σημερινή εθνική επέτειο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Τιμούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ανεξαρτησία του Έθνους, για την ελευθερία, για τη δικαιοσύνη, για την οικονομική προκοπή.

    Σήμερα, επίσης, εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Μια μέρα σπουδαία για την Ορθοδοξία, για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

    Στις δύσκολες συγκυρίες που διανύουμε, είναι απαραίτητη περισσότερο παρά ποτέ η εθνική ομοψυχία και η ενότητα του Έθνους, απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις.

    Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να είμαστε ενωμένοι, μακριά από τις διχαστικές γραμμές του παρελθόντος», τόνισε ο πρόεδρος τη ΝΔ.

    [02] Ειδομένη: Έξι λεωφορεία αναχώρησαν για Βέροια κι ένα αναχωρεί για Κατερίνη

    Συνολικά έξι λεωφορεία αναχώρησαν από την Ειδομένη για τη Βέροια -μέχρι στιγμής - ενώ ετοιμάζεται να αναχωρήσει ακόμη ένα διώροφο λεωφορείο με προορισμό την Κατερίνη.

    Είκοσι λεωφορεία ήρθαν το πρωί στην Ειδομένη προκειμένου να μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες σε κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης στην Ημαθία και την Πιερία.

    Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ενημέρωνε από νωρίς τους πρόσφυγες και κατέγραφε τους ενδιαφερόμενους (συνολικά 600 ως αυτή την ώρα).

    Όσοι φεύγουν δηλώνουν πως θέλουν να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες έως ότου εξεταστεί το αίτημά τους για μετεγκατάσταση. "Εδώ είναι ένας αργός θάνατος. Δεν φτάσαμε ως εδώ για να κολλήσουμε στη λάσπη της Ειδομένης. Θέλω να δώσω στα παιδιά μου και την οικογένειά μου μια δεύτερη ευκαιρία" λέει ο 'Αχμεντ από το Χαλέπι της Συρίας.

    "Πριν από μερικές ημέρες διαδήλωνα με τους υπόλοιπους πάνω στις γραμμές. Τώρα είμαι βέβαιος πως τα σύνορα δεν θα ανοίξουν και πρέπει επιτέλους να κάνω κάτι για μένα. Γι' αυτό αποφάσισα να φύγω" προσθέτει ο Χάσαν, φοιτητής νομικής, από τη Δαμασκό.

    Έως αυτή την ώρα, μέλη της Ύπατης Αρμοστείας ενημερώνουν τον κόσμο με στόχο να κινηθεί με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς η διαδικασία μετακίνησής τους σε κέντρα μετεγκαταστασης, όπου οι συνθήκες είναι καλύτερες.

    [03] Μυτιλήνη: Μηδενικές οι ροές μεταναστών μέχρι το πρωί της Παρασκευής

    Μηδενικές ήταν οι ροές προσφύγων και μεταναστών το τελευταίο 24ωρο και μέχρι σήμερα Παρασκευή στις 9 το πρωί στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Συνολικά στα νησιά λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή δεν αποβιβάστηκε κανένας.

    Από το πρωί σήμερα και μέχρι τις 4 το απόγευμα παρά την καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών τουλάχιστον στη Λέσβο δεν πέρασαν παρά μόλις 150, κυρίως Πακιστανοί, μετανάστες.

    Εν τω μεταξύ, η χθεσινή διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το «χοτ σποτ» της Μόριας από ομάδες αλληλέγγυων στους πρόσφυγες και εργαζομένους σε ΜΚΟ ενάντια στο νέο καθεστώς λειτουργίας του «χοτ σποτ» μετά τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας έληξε με μικρής κλίμακας επεισόδια ενώ έγινε η προσαγωγή ενός ατόμου.

    Η προσαγωγή όμως στη συνέχεια μετατράπηκε σε σύλληψη με τις κατηγορίες της αντίστασης, της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης της πρόκλησης διακεκριμένης φθοράς. Πρόκειται για 33χρονο Έλληνα ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία προκάλεσε φθορές σε σταθμευμένο όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας, βάφοντάς το με σπρέι. Στη συνέχεια και όταν εντοπίστηκε από αστυνομικό και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, επιτέθηκε σε βάρος του τελευταίου, ρίχνοντας του μπογιά με το ίδιο σπρέι στο πρόσωπο και στα μάτια και χτυπώντας τον με τα χέρια στο κεφάλι. Δικογραφία σχηματίσθηκε και σε βάρος ενός ακόμη ατόμου, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ο οποίος συνέδραμε στην προσπάθεια του 33χρονου να αποφύγει τη σύλληψη. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

    Τέλος, εντυπωσίασε σήμερα στη διάρκεια της παρέλασης για την 25 Μαρτίου στην πόλη της Μυτιλήνης, η ανάρτηση από ομάδα Ιρακινών προσφύγων που παραμένουν στη Μυτιλήνη περιμένοντας να αναχωρήσουν για τον Πειραιά και οι οποίοι παρακολουθούσαν την παρέλαση, ενός ταμπλό που έγραφε «Ευχαριστούμε Ελλάδα ? Λέσβος».

    [04] Συρία: Ο στρατός απελευθέρωσε την ακρόπολη της Παλμύρας

    Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος υπέστη διπλό πλήγμα σήμερα στη Συρία, καθώς έχασε την ακρόπολη της αρχαίας πόλης της Παλμύρας ενώ ταυτόχρονα σκοτώθηκε και ο υπαρχηγός της, ο Άμπντελ Ραχμάν αλ Καντούλι.

    Οι δυνάμεις του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ μπήκαν την Πέμπτη στην Παλμύρα την οποία είχε καταλάβει από πέρσι τον Μάιο το ΙΚ. "Οι ένοπλες δυνάμεις μας, σε συνεργασία με τις Δυνάμεις Εθνικής Άμυνας (ένοπλη πολιτοφυλακή) έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την αρχαία ακρόπολη της Παλμύρας αφού επέφεραν βαριές απώλειες στους τρομοκράτες του Ντάες" ανέφερε μια στρατιωτική πηγή, χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ.

    Η συριακή τηλεόραση πρόσθεσε ότι οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, απέκλεισαν τον δρόμο που συνδέει την Παλμύρα με την κεντρική Συρία και το Ντέιρ Εζόρ, το προπύργιο του ΙΚ στα ανατολικά της χώρας.

    Οι κυβερνητικές δυνάμεις "απέχουν 600 μέτρα (...) από την καρδιά του αρχαιολογικού χώρου αλλά προχωρούν αργά γιατί υπάρχουν νάρκες" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της υπηρεσίας Μουσείων και Αρχαιοτήτων της Συρίας, Μααμούν Αμπντελκαρίμ. "Η Παλμύρα σύντομα θα απελευθερωθεί πλήρως", πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι ο στρατός "απελευθέρωσε τη συνοικία των ξενοδοχείων και των εστιατορίων καθώς και την Κοιλάδα των Τάφων" που είναι παγκοσμίως γνωστή για τα ταφικά μνημεία της. "Μετά από την τραγωδία που ζούσε στη Συρία εδώ και πέντε χρόνια και τους 10 μήνες αφότου έπεσε η Παλμύρα... είναι η πρώτη φορά που αισθανόμαστε χαρά. Προσευχόμαστε να έρθει γρήγορα η νίκη, ώστε να περιοριστεί η καταστροφή. Η Παλμύρα, υπό τον έλεγχό τους, ήταν η καταστροφή ενός πολιτισμού", πρόσθεσε.

    [05] Τρεις συλλήψεις στις Βρυξέλλες σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις

    Οι βελγικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι ένας άνδρας που τραυματίστηκε και συνελήφθη κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην κοινότητα Σκαρμπέκ των Βρυξελλών συνδέεται με μια σχεδιαζόμενη επίθεση στο Παρίσι που απετράπη από τη γαλλική αστυνομία την Πέμπτη.

    Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου, σήμερα στις Βρυξέλλες συνελήφθησαν τρεις άνθρωποι που σχετίζονται με αυτήν την απόπειρα επίθεσης στη Γαλλία. Οι εισαγγελείς έδωσαν στη δημοσιότητα μόνο τα μικρά ονόματα των δύο από αυτούς --Ταουφίκ Α. και Σαλά Α.-- ενώ δεν έχουν ανακοινώσει τα στοιχεία του άνδρα που συνελήφθη στο Σκαρμπέκ. Ο τελευταίος, καθώς και ο Ταουφίκ Α., έχουν τραυματιστεί στα πόδια.

    Συνολικά από την Πέμπτη συνελήφθησαν στο Βέλγιο εννέα πρόσωπα και στη Γερμανία άλλα δύο. Ωστόσο οι βελγικές αρχές άφησαν σήμερα ελεύθερους τους τρεις από αυτούς τους υπόπτους. Υπό κράτηση παραμένουν οι Φαϊσάλ Σ., Αμπού Α. και ένας τρίτος, του οποίου τα στοιχεία επίσης δεν ανακοινώθηκαν.

    Νωρίτερα σήμερα οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση στην κοινότητα Σκαρμπέκ, στα βόρεια των Βρυξελλών. Αστυνομικοί και στρατιώτες με βαρύ οπλισμό και φορτηγά απέκλεισαν μια περιοχή γύρω από μια σημαντική διασταύρωση. Ακούστηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις που, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μπερνάρ Κλερφαΐτ, ήταν ελεγχόμενες.

    Η δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF του Βελγίου, επικαλούμενη τον δήμαρχο του Σκαρμπέκ, μετέδωσε ότι ο ύποπτος που συνελήφθη συνδέεται με τις επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν την Τρίτη στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών. Στην κατοχή του βρέθηκε μια βαλίτσα γεμάτη με εκρηκτικά.

    Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον ύποπτο στο πόδι ενώ βρισκόταν σε μια στάση του τραμ επειδή δεν υπάκουσε στις εντολές τους. Ένας μάρτυρας υποστήριξε ότι ο άνδρας συνοδευόταν από ένα κοριτσάκι περίπου 8 ετών. Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί.

    "Άκουσα δύο εκρήξεις, πυροβολούσαν. Άνοιξα το παράθυρο και είδα έναν άνδρα στο έδαφος κοντά στη στάση του τραμ. Οι αστυνομικοί τον διέταξαν να τους δείξει τα χέρια του και να βγάλει το τζάκετ που φορούσε. Του είπαν ότι αν δεν υπάκουε θα χρησιμοποιούσαν τα όπλα τους", είπε ένας μάρτυρας στην εφημερίδα La Libre.

    Σε ένα βίντεο διακρίνεται ο άνδρας, ξαπλωμένος στο ένα πλευρό, και σπασμένα γυαλιά τριγύρω του, από το υπόστεγο της στάσης που χτυπήθηκε από σφαίρες. Ένα ειδικό ρομπότ εξουδετέρωσης βομβών πλησίασε τον τραυματία, ελέγχοντας για τυχόν εκρηκτικά επάνω του.

    Η επιχείρηση αυτή έγινε μετά τη σύλληψη στη Γαλλία του Ρεντά Κρικέτ, ενός 34χρονου Γάλλου που τον περασμένο Ιούλιο είχε καταδικαστεί ερήμην από βελγικό δικαστήριο σε 10ετή κάθειρξη για τη συμμετοχή του σε ένα δίκτυο, τον αποκαλούμενο "Συριακό Σύνδεσμο" που στρατολογούσε τζιχαντιστές.

    Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η γερμανική αστυνομία έχει συλλάβει δύο ανθρώπους. Στον έναν από αυτούς είχε σταλεί ένα μήνυμα με την ονομασία του σταθμού του μετρό των Βρυξελλών όπου εκδηλώθηκε η επίθεση της Τρίτης και τη λέξη fin ("τέλος" στα γαλλικά), τρία λεπτά πριν σημειωθεί η έκρηξη. Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

    Μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες στο Βέλγιο είπε όμως ότι ο ένας από τους συλληφθέντες πιστεύεται ότι είναι συνεργός των βομβιστών αυτοκτονίας και ότι μια κάμερα ασφαλείας τον είχε βιντεοσκοπήσει μαζί με τον Χαλίντ Μπακραουί, τον 26χρονο που ανατινάχθηκε στον σταθμό του μετρό στο Μαλμπέκ.

    Διαβάστε επίσης:

    O δεύτερος βομβιστής καμικάζι του αεροδρομίου είναι ο Νατζίμ Λαχραουί

    Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση διεξήχθη στις Βρυξέλλες

    Η Ιντερπόλ βοηθά το Βέλγιο για τον εντοπισμό των "διασυνδέσεων" των βομβιστών

    [06] Μήνυμα συμπαράστασης του Μπ. Ομπάμα στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες

    Μήνυμα συμπαράστασης στον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση, για την στάση και την υποστήριξή που επιδεικνύουν στους πρόσφυγες, έστειλε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, με την σημερινή του διακήρυξη για την ελληνική εθνική επέτειο της 25η Μαρτίου. Μάλιστα, στην ίδια διακήρυξη ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακηρύσσει την 25η Μαρτίου ως «εθνική ημέρα εορτασμού της ελληνικής και αμερικανικής δημοκρατίας».

    «Ανταποκρινόμενη σε μια συνεχή προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, η Ελλάδα παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε αμέτρητους άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αναζητούν την ελευθερία από τις διώξεις και τη βία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μπαράκ Ομπάμα για την βοήθεια που παρέχει η Ελλάδα στους πρόσφυγες, συμπληρώνοντας: «Ως Αμερικανοί στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας ως εταίροι, φίλοι και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα χρησιμεύει ως μια σημαντική γέφυρα η οποία βοηθά να ερχόμαστε σε επαφή. Στον πυρήνα μας, μοιραζόμαστε τους βαθιούς δεσμούς του πολιτισμού και της οικογένειας και το σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα των δημοκρατικών κρατών. Σε καλές και κακές περιόδους, μοιραζόμαστε μια κοινή δέσμευση για την ασφάλεια και την ελευθερία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο».

    Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρει ακόμα ότι «εμπνευσμένοι από το παράδειγμα της Αρχαίας Ελλάδας, οι ιδρυτές της Αμερικής χάραξαν πάνω στις ελληνικές αρχές για να καθοδηγούν τη δημοκρατία μας στη γέννησή της. Σχεδόν μισό αιώνα μετά που η αστερόεσσα κυμάτισε πάνω από τη χώρα μας, μια σημαία υψώθηκε σε μια βουνοκορφή στην Ελλάδα, και μια επανάσταση γεννήθηκε για να φέρει τη δημοκρατία πίσω στη γενέτειρά της και να θέσει τον ακρογωνιαίο λίθο της στενής σχέσης που απολαμβάνουν τα δύο έθνη μας».

    Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος και στην ελληνική ομογένεια, σημειώνοντας στη διακήρυξή του, ότι στην 195η επέτειο της ανεξαρτησίας της Ελλάδας, γιορτάζεται η φιλία μεταξύ των δύο χωρών και τιμούνται οι συνεισφορές των Ελληνοαμερικανών στον εθνικό χαρακτήρα της Αμερικής. Ταυτόχρονα αναφέρεται με πολύ θερμά λόγια στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, λέγοντας: «Οι κοινές ιστορίες μας αντανακλούν στις κοινές αξίες μας. Καθ? όλο το χιλιοτραγουδισμένο παρελθόν μας, οι λαοί μας έχουν επικυρώσει τα θεμελιώδη ιδανικά που πρεσβεύουμε, εργαζόμενοι από κοινού για να διασφαλίσουμε τα θεμέλια της δημοκρατίας, πάνω στα οποία έχουν οικοδομηθεί τα δύο έθνη μας. Οι Έλληνες και οι Αμερικανοί έχουν για πολύ καιρό σταθεί πλάι ? πλάι για την υπεράσπιση της ελευθερίας και σήμερα, η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα μεταφέρει την κληρονομιά των παλαιών Ελλήνων που φώτισαν τον κόσμο μας, συνεχίζοντας να εμπλουτίζει την κοινωνία μας με μοναδικούς τρόπους» και συμπληρώνει «Παρακινώντας γενιές, η ελπίδα που υποκίνησε και τις δύο επαναστάσεις μας, εξακολουθεί να καίει στις καρδιές των Ελληνοαμερικανών και σε όλους εκείνους οι οποίοι σε όλη τη χώρα μας αναζητούν ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία για τα παιδιά και τα εγγόνια μας».

    Ο πρόεδρος Ομπάμα, κλείνοντας, τονίζει ότι τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες παραμένουν σταθεροί στην αντοχή και την επιμονή τους, αν και αντιμετωπίζουν εξαιρετικές προκλήσεις «Την ημέρα αυτή ας προβληματιστούμε σχετικά με τους σχεδόν δύο αιώνες ισχυρών δεσμών μεταξύ των εθνών μας και ας δεσμευτούμε ξανά να εργαστούμε από κοινού για να ενισχύσουμε τις αντίστοιχες δημοκρατίες μας».

    [07] Η Ε.Ε να σεβασθεί τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της στο προσφυγικό

    Η Ε.Ε οποία «οφείλει να σεβασθεί στο ακέραιο τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της και να συμπεριφερθεί ως προς το προσφυγικό ζήτημα, σύμφωνα με τον πνευματικό, πολιτικό και νομικό της πολιτισμό, απομονώνοντας, εν ανάγκη και με την επιβολή κυρώσεων, τις ακραίες εκείνες επιλογές εταίρων που διακατέχονται από αντιανθρωπιστικά και αντιδημοκρατικά φοβικά σύνδρομα, τα οποία ουδόλως συμβιβάζονται με τα ευρωπαϊκά ιδεώδη, δήλωσε ο ΠτΔ, μεταξύ άλλων στο μήνυμα του για την επέτειο της εθνεγερσίας.

    Αρραγές μέτωπο συνευθύνης να ορθώσουμε όλοι οι Έλληνες προκειμένου ν? αντισταθούμε επιτυχώς στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και τις νεότερες γενιές, στις οποίες έχουμε χρέος να κληροδοτήσουμε προοπτική ελπίδας και δημιουργίας, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, με την ολοκλήρωση της παρέλασης των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Η Ελλάδα, πρόσθεσε ο ΠτΔ, πέραν των δραματικών επιπτώσεων του οξύτατου οικονομικού και κοινωνικού προβλήματος, υφίσταται σήμερα τις συνέπειες μιας πρωτόγνωρης προσφυγικής ροής, εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης της στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι τα δικά της σύνορα φυλασσόμενα κυριάρχως απ? αυτήν.

    Πιστοί στο αρχαιοελληνικό παράδειγμα της συμπεριφοράς των προγόνων μας απέναντι στους ικέτες αλλά και στις χριστιανικές αρχές της αγάπης και της αλληλεγγύης, οι Έλληνες αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγες υπό όρους ανθρωπισμού. Ενώ τους αδίστακτους τρομοκράτες, ύστερα μάλιστα και από το τελευταίο αποτρόπαιο τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, τους αντιμετωπίζουμε ως στυγνούς εγκληματίες εχθρούς της ανθρωπότητας και αποκρουστικούς υπηρέτες της νέας βαρβαρότητας που επιχειρεί να πλήξει τον πυρήνα του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας.

    [08] Τ. Ερντογάν: Οι ευρωπαϊκές αρχές αποδείχθηκαν "ανίκανες" να αντιμετωπίσουν τους τρομοκράτες

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τις βελγικές αρχές για την "ήπια" στάση που τηρούν απέναντι σε τρομοκρατικές οργανώσεις, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να δώσουν λόγο για την ανεπάρκεια των υπηρεσιών πληροφοριών μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους στις Βρυξέλλες.

    Ο Τούρκος πρόεδρος, που ενοχλήθηκε σφόδρα από την παρουσία φιλοκούρδων διαδηλωτών κοντά στο χώρο όπου διεξαγόταν η σύνοδος κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι οι ευρωπαϊκές αρχές αποδείχθηκαν "ανίκανες", αφού η Άγκυρα απέλασε, τον περασμένο Ιούλιο, τον έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας των Βρυξελλών αλλά κατόπιν εκείνος αφέθηκε ελεύθερος.

    Ο Ερντογάν έχει κατ' επανάληψη εξομοιώσει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) με το Ισλαμικό Κράτος λέγοντας ότι και οι δύο είναι τρομοκρατικές οργανώσεις ενώ κατηγορεί την Ευρώπη ότι δεν καταδικάζει τη δράση των Κούρδων στην Τουρκία.

    Οι Βέλγοι "επέτρεψαν σε μέλη της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης να στήσουν σκηνές ακριβώς δίπλα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, επιτρέπουν την επίδειξη φωτογραφιών των τρομοκρατών, άφησαν τις σημαίες τους να υψωθούν εκεί", είπε σε ομιλία του στην πόλη Σοργκούν. "Και τι έγινε, μόλις δυο ημέρες μετά;", συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος, καταδικάζοντας τις ευρωπαϊκές αρχές επειδή άφησαν ελεύθερο τον Ιμπραχίμ Ελ Μπακραουί, τον έναν από τους δύο αδελφούς που ανατινάχθηκαν στις Βρυξέλλες.

    "Τόσο ανίκανες κυβερνήσεις... Συλλάβαμε αυτόν τον τύπο στο Γκαζίαντεπ, τον απελάσαμε, τον στείλαμε πίσω. Αυτοί οι κύριοι δεν έκαναν ότι ήταν απαραίτητο και τον άφησαν ελεύθερο τον τρομοκράτη".

    "Αδελφοί μου, η τρομοκρατία δεν είναι πρόβλημα μιας μόνης χώρας, είναι όλου του κόσμου. Θεού θέλοντος, θα το καταλάβουν", πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 March 2016 - 20:32:27 UTC