Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά: «Δεν υπάρχει σύγκρουση θρησκειών, αλλά κοσμοθεωριών»
  • [02] Καμία απάντηση από ΝΔ και Ευ. Βενιζέλο, για το ζήτημα των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι
  • [03] Αλ. Τσίπρας: «Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ να μεταδίδουν έγκυρη πληροφόρηση για τους πρόσφυγες στη γλώσσα τους»
  • [04] Η επιστροφή στην Τουρκία 76 παράτυπων μεταναστών πραγματοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ
  • [05] Ακυρώσεις πτήσεων της AEGEAN προς και από Βρυξέλλες, έκτακτες πτήσεις προς και από Λιλ
  • [06] Το Ισλαμικό Κράτος καλεί σε τζιχάντ με βίντεο που δημοσιοποίησε μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες
  • [07] Έφυγε από τη ζωή ο Γιόχαν Κρόιφ
  • [08] Οργή Σαββίδη και προτροπή για νέο ραντεβού

  • [01] Φ. Γεννηματά: «Δεν υπάρχει σύγκρουση θρησκειών, αλλά κοσμοθεωριών»

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, έστειλε, από την Κύπρο, ένα «ηχηρό», όπως το χαρακτήρισε, μήνυμα ότι η Ευρώπη θα υπερασπιστεί τον τρόπο ζωής της, τα ανοικτά σύνορα μεταξύ των χωρών της, τη δημοκρατία, την ελευθερία και τον πολιτισμό της.

    Μετά την συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, η κ. Γεννηματά τόνισε: «Δεν συγκρούονται δύο θρησκείες- και δεν πρέπει να γίνει κανένα τέτοιο λάθος- αλλά δύο κοσμοθεωρίες. Από τη μία μεριά το μίσος, η βία, το σκοτάδι και από την άλλη μεριά το φως, η ειρήνη, η συνεργασία. Και είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε αυτήν τη μάχη».

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι συζήτησε με τον κ. Αναστασιάδη για τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης με το προσφυγικό, αλλά και γι' αυτά που αφορούν την Κύπρο, την οικονομία και βεβαίως το Κυπριακό. Όπως επεσήμανε «η Τουρκία, σε καμιά περίπτωση δεν έχει το δικαίωμα μέσω του προσφυγικού να φέρνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παράλογες απαιτήσεις». Επίσης, χαρακτήρισε «διπλωματική νίκη για τον Ελληνισμό» το γεγονός ότι στην τελευταία σύνοδο κορυφής δεν ξεπάγωσαν τα κεφάλαια που έχει μπλοκάρει η Κύπρος.

    Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι είναι αδιανόητο για μία χώρα κράτος-μέλος της ΕΕ να υπάρχει στρατιωτική κατοχή και πρόσθεσε ότι πρέπει να επηρεάσει η Ευρώπη ώστε να υπάρξει μία δίκαιη και βιώσιμη λύση, βάση της οποίας είναι οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Μία λύση που να μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κυπριακό λαό, με πλήρη αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής και βεβαίως κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων» υπογράμμισε.

    Επίσης, σημείωσε ότι με τον κ. Αναστασιάδη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και για τα θέματα του μνημονίου και της οικονομίας. Αναφερόμενη στην έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο είπε ότι αυτό επιτεύχθηκε διότι οι πολιτικές δυνάμεις κατάφεραν να συνεννοηθούν και να εξασφαλίσουν, στη βάση αυτής της συνεννόησης, και κοινωνική συναίνεση και εργασιακή ειρήνη, για όλα τα χρόνια που πάλεψαν για την έξοδό τους από το μνημόνιο. «Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει πρότυπο και για την Ελλάδα και για τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις και για τον ελληνικό λαό» κατέληξε η κ. Γεννηματά.

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε, ακόμη, με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και τον υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη.

    [02] Καμία απάντηση από ΝΔ και Ευ. Βενιζέλο, για το ζήτημα των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι

    Για επί της ουσίας μη απάντηση εκ μέρους της ΝΔ και του Ευάγγελου Βενιζέλου, αναφορικά με τα σημερινά δημοσιεύματα, κάνουν λόγο κύκλοι της κυβέρνησης και επισημαίνουν, σε κάθε περίπτωση, ότι την ερχόμενη Τρίτη, στη Βουλή, δημόσια και ενώπιον του ελληνικού λαού, θα συζητηθούν όλα, το αν έχουν υπάρξει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, από ποιους, για ποιες υποθέσεις και για ποιό σκοπό.

    Συγκεκριμένα, κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζουν πως «όταν η συζήτηση έρχεται στα θέματα διαπλοκής, η ΝΔ κάνει ότι δεν καταλαβαίνει». Σχετικά με τον κ. Βενιζέλο, αναφέρουν ότι «έσπευσε πριν από λίγο να εκδώσει μία ανακοίνωση, στην οποία βλέπει "φερέφωνα της κυβέρνησης" εντός του κόμματός του και, πουθενά, φυσικά, υποθέσεις διαπλοκής και απόπειρες συγκάλυψης».

    «Επί της ουσίας, βέβαια, καμία απάντηση» υπογραμμίζουν.

    Επίσης, σχετικά με αναφορά του κ. Βενιζέλου, επισημαίνουν ότι «δεν πρόκειται για "μία υπόθεση που αφορά τον κ. Βγενόπουλο" αλλά για "την αρχειοθέτηση μίας υπόθεσης που αφορά τον κ. Βγενόπουλο"» και σχολιάζουν επ' αυτού πως «ως δεινός χειριστής της ελληνικής γλώσσας, ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι διατυπώσεις έχουν τη σημασία τους».

    Κατά τα λοιπά, τονίζουν οι κυβερνητικοί κύκλοι, «το αν έχουν υπάρξει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, από ποιους, για ποιες υποθέσεις και για ποιον σκοπό, θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε την ερχόμενη Τρίτη στην Βουλή, δημόσια και ενώπιον του ελληνικού λαού»

    [03] Αλ. Τσίπρας: «Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ να μεταδίδουν έγκυρη πληροφόρηση για τους πρόσφυγες στη γλώσσα τους»

    Την πρωτοβουλία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και της ΕΡΤ «να μεταδίδουν έγκυρη πληροφόρηση για τους πρόσφυγες στη γλώσσα τους», χαιρετίζει σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Σημειώνεται ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ ενημερώνει στην αραβική γλώσσα, με χρηστικές πληροφορίες και ειδήσεις που ενδιαφέρουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω της σχετικής ιστοσελίδας του: http://www.ana-mpa.gr/arabic/

    Ειδικότερα στην ιστοσελίδα δημοσιεύονται:

    - Χρήσιμες πληροφορίες, σύνδεσμοι, οδηγίες και ανακοινώσεις του Συντονιστικού Οργάνου για τους αραβόφωνους προσφυγικούς πληθυσμούς που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια. Οι πληροφορίες, οδηγίες, ανακοινώσεις συνοδεύονται από το σχετικό ενημερωτικό πολυμεσικό υλικό, χάρτες κ.λπ.

    - Αναλυτικά οι ειδήσεις από την Ελλάδα για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, και οι σημαντικότερες ειδήσεις από την Ελλάδα, με έμφαση σε εκείνες που αφορούν στον αραβικό κόσμο. Όλες οι ειδήσεις εμπλουτίζονται από σχετικές φωτογραφίες.

    - Επιπλέον, δημοσιεύονται στην αγγλική γλώσσα τίτλοι ειδήσεων από την ελληνική επικαιρότητα. Η ιστοσελίδα είναι προσαρμόσιμη για απεικόνιση σε ταμπλέτες και έξυπνα κινητά, ενώ υπάρχουν σύνδεσμοι για τις άλλες ιστοσελίδες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην ελληνική, αγγλική και τουρκική γλώσσα.

    Σημειώνεται ότι στο τουίτ του ο Αλ. Τσίπρας αναφέρει: «Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ να μεταδίδουν έγκυρη πληροφόρηση για τους πρόσφυγες στη γλώσσα τους».

    [04] Η επιστροφή στην Τουρκία 76 παράτυπων μεταναστών πραγματοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ

    Eπανεισδοχή στην Τουρκία 76 συνολικά παράτυπων μεταναστών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης των Κήπων του Έβρου.

    Οι 65 από τους 76 παράτυπους μετανάστες παραδόθηκαν στις τουρκικές αρχές στο πλαίσιο εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Ελλάδας -Τουρκίας. Πρόκειται 40 από το Πακιστάν, 11 από το Μπαγκλαντές, 6 από το Μαρόκο, 7 από την Αλγερία και έναν από την Τυνησία. Οι υπόλοιποι 11, όλοι τουρκικής υπηκοότητας, παραδόθηκαν με βάση την πρόσφατη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε. - Τουρκίας.

    Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ επισημαίνεται ότι, από την 1η Ιανουαρίου 2016 μέχρι σήμερα, έχει πραγματοποιηθεί η επανεισδοχή στην Τουρκία με βάση τα προβλεπόμενα στο Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας, συνολικά 673 παράτυπων μεταναστών, (226 από το Πακιστάν, 31 από το Μπαγκλαντές, 268 από το Μαρόκο, 144 από την Αλγερία και 4 από την Τυνησία), ενώ με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε-Τουρκίας, έχει πραγματοποιηθεί η επανεισδοχή συνολικά 22 υπηκόων Τουρκίας.

    Η υποβολή αιτημάτων επανεισδοχής από την αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζεται

    [05] Ακυρώσεις πτήσεων της AEGEAN προς και από Βρυξέλλες, έκτακτες πτήσεις προς και από Λιλ

    Ακυρώνονται και για την 26η, 27η και 28η Μαρτίου 2016 οι προγραμματισμένες πτήσεις της AEGEAN προς και από Βρυξέλλες καθώς το αεροδρόμιο των Βρυξελλών παραμένει κλειστό.

    Η AEGEAN για διευκόλυνση των επιβατών θα πραγματοποιήσει έκτακτες πτήσεις τις παραπάνω ημέρες προς και από Λιλ στη Γαλλία.

    Αναλυτικά οι πτήσεις έχουν ως εξής :

    Ημερομηνία Πτήση Δρομολόγιο Ώρες (Local)

    26 Μαρτίου A3 628 Αθήνα - Λιλ 08:30-10:40

    26 Μαρτίου A3 629 Λιλ - Αθήνα 11:30-15:30

    27 Μαρτίου A3 628 Αθήνα - Λιλ 08:30-10:40

    27 Μαρτίου A3 629 Λιλ - Αθήνα 11:30-15:30

    28 Μαρτίου A3 628 Αθήνα - Λιλ 08:30-10:40

    28 Μαρτίου A3 629 Λιλ - Αθήνα 11:30-15:30

    Για τροποποιήσεις/κρατήσεις εισιτηρίων παρακαλούνται οι επιβάτες να επικοινωνούν με τα κάτωθι τηλέφωνα πριν αναχωρήσουν για το αεροδρόμιο της Λιλ: Ελλάδα: στο 801 11 20000 (από σταθερό με αστική χρέωση), (+30) 210 6261000 (από κινητό). Βέλγιο: (+32) 275 34710.

    Γαλλία: (+33) 170 031323 ή με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα.

    Σημειώνεται ότι οι επιβάτες θα πρέπει να οργανώσουν τη μετακίνησή τους προς/από το αεροδρόμιο της Λιλ με ίδια μέσα.

    Υπενθυμίζεται ότι οι αλλαγές εισιτηρίων πραγματοποιούνται χωρίς τέλη και οι ακυρώσεις με πλήρη επιστροφή χρημάτων, για όλους τους επιβάτες που έχουν εισιτήρια προς/από τις Βρυξέλλες, τα οποία έχουν εκδοθεί έως 21 Μαρτίου 2016 με αρχική ημερομηνία ταξιδίου έως 31 Μαρτίου 2016 και με νέα ημερομηνία πτήσης έως 31 Μαΐου 2016.

    [06] Το Ισλαμικό Κράτος καλεί σε τζιχάντ με βίντεο που δημοσιοποίησε μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

    Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο με το οποίο καλεί τους οπαδούς του να διεκδικήσουν τη νίκη και να διεξαγάγουν ιερό πόλεμο (τζιχάντ) μετά τις πολύνεκρες εκρήξεις στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα για τις οποίες ανέλαβε την ευθύνη η τζιχαντιστική οργάνωση.

    Στο βίντεο, το Ισλαμικό Κράτος επισημαίνει ότι το Βέλγιο ανήκει σε έναν συνασπισμό ο οποίος πολεμάει εναντίον μαχητών στη Μέση Ανατολή.

    "Τα αεροσκάφη των σταυροφόρων, περιλαμβανομένου του Βελγίου, συνεχίζουν να βομβαρδίζουν μουσουλμάνους στο Ιράκ και στο Λεβάντε νύχτα και μέρα", αναφέρεται στο βίντεο.

    "Κάθε μουσουλμάνος που γνωρίζει καλά την ιστορία του ισλάμ, ξέρει ότι ο ιερός πόλεμος εναντίον απίστων είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ισλάμ και αυτοί που διαβάζουν ιστορία το ξέρουν".

    Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας και έχει παρουσία στη Λιβύη και την αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά.

    [07] Έφυγε από τη ζωή ο Γιόχαν Κρόιφ

    Φτωχότερο είναι από σήμερα το παγκόσμιο ποδόσφαιρο καθώς ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο Γιόχαν Κρόιφ, έφυγε από τη ζωή. Ο αποκαλούμενος και «ιπτάμενος Ολλανδός» έχασε την μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 68 ετών. Μόλις πριν απόλίγες εβδομάδες δήλωνε ότι ...προηγείται στο ημίχρονο με 2-0 του καρκίνου και εξέφραζε την πεποίθηση ότι θα βγει νικητής. Είχε διαγνωστεί ότι έπασχε απόκαρκίνο στους πνεύμονες μόλις στις 22 Οκτωβρίου 2015.

    «Με θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο Γιόχαν Κρόιφ, έφυγε από τη ζωή στις 24 Μαρτίου στη Βαρκελώνηέχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του. Σας παρακαλούμε να σεβαστείτε την οικογένειά του σε αυτές τις δύσκολες ώρες», ανέφεραν οι οικείοι του σε λιτή ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του θρυλικού ποδοσφαιριστή.

    Ο Κρόιφ έκανε μεγάλη καριέρα στον Άγιαξ και την Μπαρτσελόνα ενώ ήταν κάτοχος της Χρυσής Μπάλας την οποία κατέκτησε τρεις φορές.

    Ένας από τους Έλληνες παίκτες και αναμφίβολα από τις κορυφαίες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο θρυλικός «στρατηγός», Μίμης Δομάζος, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τον Γιόχαν Κρόιφ.

    «Ο Κρόιφ γεννήθηκε για να παίζει ποδόσφαιρο. Ήταν εξαιρετικός και ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος. Εκείνη την εποχή (αρχές δεκαετίας του '70), η μισή εθνική Ελλάδας αποτελείτο από παίκτες του Παναθηναϊκού. Θυμάμαι θέλαμε να ξεπλύνουμε την ήττα με 2-0 από τον Αγιαξ στον τελικό του Γουέμπλεϊ. Και είπαμε πάμε να τους κερδίσουμε. Όμως ήταν αδύνατον. Χάσαμε 5-0 μέσα στο «Γ.Καραϊσκάκης». Προεξάρχοντος του Κρόιφ, αυτή η εθνική Ολλανδίας δεν παιζόταν. Όλοι οι παίκτες έπαιζαν σε όλες τις θέσεις. Ο Κρόϊφ ξεχώριζε... Αν όχι ο κορυφαίος, ήταν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι στο ημίχρονο του αγώνα κάπνιζε... Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. δεν γνωρίζω την οικογένεια του, αλλά θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου»...

    «Ηταν ο καλύτερος όλων των εποχών», δήλωσε ο Πλατινί

    Μπορεί να βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου που ταλαιπωρεί τις τάξεις του ποδοσφαίρου σε διοικητικό επίπεδο, αλλά στον αμιγώς ποδοσφαιρικό τομέα, ο Μισέλ Πλατινί, υπήρξε ένας από τους καλύτερους παίκτες που ανέδειξε η Ευρώπη.

    Πληροφορούμενος με θλίψη τον θάνατο του Γιόχαν Κρόϊφ, ο Γάλλος παλαίμαχος, δήλωσε: «Ηταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Εχασα έναν φίλο, ο κόσμος έχασε έναν σπουδαίο κύριο. Τον λάτρευα, ήταν ένας εκπληκτικός παίκτης που αποτελούσε εξαίρεση»...

    [08] Οργή Σαββίδη και προτροπή για νέο ραντεβού

    Με σκληρά λόγια εκφράστηκε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, για την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης με τους άλλους μεγαλομετόχους και τον υφυπουργό Αθλητισμού. Ο ιδιοκτήτης του «Δικεφάλου» τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαι πολύ στενοχωρημένος που, παρότι προσγειώθηκα στην Αθήνα, αναβάλλοντας όλες μου τις υποθέσεις, για να προβώ σε ακόμη μια ενέργεια για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου, αποδεχόμενος την πρόταση ενός κρατικού οργάνου, δεν κατέστη δυνατό να καθίσουμε σε ένα τραπέζι για την εξεύρεση λύσεων. Δυστυχώς όμως το Κράτος έδειξε την αδυναμία του. Μήπως δεν ήταν εγκαίρως γνωστοί οι περιορισμοί για κάποιον προσκεκλημένο;

    Μα και αυτό είναι στην αρμοδιότητα του Κράτους να λυθεί, ποιοί δηλαδή έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε τέτοιες συναντήσεις, πριν προσκαλέσει εμένα (μάλλον τους «φιλοξενούμενους» τους ενημερώνουν τελευταίους)».

    Στο τέλος πρόσθεσε: «Προτείνω να κάνουν όλοι το ίδιο και να διοργανώσουμε ένα ανεπίσημο δείπνο, οι τέσσερις ιδιοκτήτες κι ένας εκπρόσωπος της Κυβέρνησης. Μόνο μ? αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσουμε την ελπίδα πολλών εκατομμυρίων φιλάθλων, ότι κάποτε αυτό το βρώμικο και διεφθαρμένο σύστημα μπορεί να καθαριστεί. Οποιαδήποτε πρωτοβουλία της Κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση, δεσμεύομαι ότι ο ΠΑΟΚ θα την υποστηρίξει».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 March 2016 - 16:32:28 UTC