Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η Ευρώπη κινδυνεύει από την ακροδεξιά αντιμετώπιση του προσφυγικού»
  • [02] Ειδομένη: Επίσκεψη Αν. Ξανθού και Τ. Κουίκ στον καταυλισμό
  • [03] ΝΔ: Με τις δηλώσεις Κουτεντάκη η χώρα επέστρεψε στις 19 Μαΐου 2015
  • [04] «Εναλλακτικές λύσεις εάν η Ελλάδα δεν μεταρρυθμίσει το συνταξιοδοτικό»
  • [05] Η στάση του ΔΝΤ προκαλεί μια κατάσταση «καταστροφικής αβεβαιότητας» στην οικονομία
  • [06] Κοντά στην ανακατάληψη της Παλμύρας ο συριακός στρατός
  • [07] Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης προς τον βελγικό λαό και τους εταίρους στην ΕΕ, έστειλε ο Πρ. Παυλόπουλος
  • [08] «Λάθος ο συμψηφισμός της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης με την αξιολόγηση από τους δανειστές»

  • [01] «Η Ευρώπη κινδυνεύει από την ακροδεξιά αντιμετώπιση του προσφυγικού»

    "Χρειάζεται ψυχραιμία, αποτίμηση και συντονισμός καλύτερος από εδώ και πέρα των ευρωπαϊκών κρατών. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σε μια σειρά ζητημάτων με μονομερείς ενέργειες ή με μια εικόνα μιας επίπλαστης ασφάλειας η οποία βλέπουμε ότι από τη μια στιγμή στην άλλη αποδομείται", ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

    Η κ. Σβίγκου είπε ότι η Ευρώπη είναι διαιρεμένη ανάμεσα στις δυνάμεις που προσβλέπουν σε μια Ευρώπη φρούριο, εθνικών περιχαρακώσεων, "σε μια Ευρώπη που θέλει να κλείσει τα σύνορα στους πρόσφυγες και να μεταφέρει το «πρόβλημα» στον γείτονα", και στις δυνάμεις που πιστεύουν ότι μόνο μέσα από την αλληλεγγύη και μια ανθρωπιστική αντιμετώπιση του προσφυγικού μπορεί να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Υπογράμμισε ότι θα πρέπει να προχωρήσουν οι ευρωπαϊκές συμφωνίες ως προς το προσφυγικό και επισήμανε ότι "ήδη η Ευρώπη έχει ολιγωρήσει ως προς αυτό".

    "Αν υπάρχει σήμερα ένας μεγάλος κίνδυνος για την Ευρώπη, αυτός δεν προέρχεται από, το προσφυγικό, αλλά προέρχεται από την ακροδεξιά αντιμετώπιση του προσφυγικού", υπογράμμισε, και πρόσθεσε: "Από το πώς θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη από αύριο και το προσφυγικό αλλά και την τρομοκρατία, θα εξαρτηθούν πολλά για το μέλλον της".

    Επισήμανε τον κίνδυνο να υπάρξει σύνδεση μεταξύ των τρομοκρατικών επιθέσεων και του προσφυγικού, προσθέτοντας ότι ήδη ακούγονται τέτοιες ακροδεξιές φωνές σε ευρωπαϊκά κράτη. Είπε ότι "ξεχνούν να αναφέρουν ότι οι επιθέσεις αυτές καμία σχέση δεν έχουν με τους πρόσφυγες οι οποίοι εκδιώκονται από τις πατρίδες τους από τον ISIS και από τους φονταμενταλιστές που βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις". Υπενθύμισε ότι και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μ. Ρέντσι ανέφερε χτες ότι αυταπατώνται όσοι νομίζουν ότι με το να κλείσουν τα σύνορα στους πρόσφυγες θα αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία, όταν ο «εχθρός» βρίσκεται μέσα στα ίδια τα ευρωπαϊκά κράτη. "Είναι Ευρωπαίοι πολίτες αυτοί που μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί ως εγκέφαλοι και ως δράστες των επιθέσεων", είπε.

    [02] Ειδομένη: Επίσκεψη Αν. Ξανθού και Τ. Κουίκ στον καταυλισμό

    Ως τον «ορισμό της ανθρωπιστικής κρίσης» περιέγραψε τον καταυλισμό της Ειδομένης ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

    Ο υπουργός χαρακτήρισε «πολύ προβληματικές» τις συνθήκες διαβίωσης, στέγης, διατροφής και ατομικής υγιεινής, τονίζοντας ότι χρειάζεται ένα άλλο επίπεδο οργάνωσης και συντονισμού.

    «Γι αυτό προχωρήσαμε σε ένα σχέδιο, με επικεφαλής το ΕΚΕΠΥ, προκειμένου να έχουμε μια διακριτή υγειονομική παρουσία από πλευράς του κράτους, σε όλους τους καταυλισμούς, με τη συνέργεια και των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και όλων των ΜΚΟ» ανέφερε.

    Ο κ.Ξανθός παραδέχθηκε ότι «σε μια τέτοια μείζονα ανθρωπιστική κρίση, πάντα το κράτος θα εμφανίζεται ανεπαρκές για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες και πάντα θα χρειάζεται η συνδρομή όλων των εθελοντών και των ΜΚΟ».

    «Σε μια περίοδο που οι δημόσιες υπηρεσίες είχαν αποσταθεροποιηθεί λόγω των ελλειμμάτων, προσπαθούμε να κρατήσουμε ένα επίπεδο λειτουργικής ικανότητας των δημοσίων δομών αναβαθμισμένο, κάτι που είναι επιβεβλημένο ειδικά σ΄αυτές τις περιοχές» είπε ο υπουργός Υγείας, διευκρινίζοντας ότι ο προσφυγικός πληθυσμός είναι κατά βάση υγιής. Ωστόσο, η πολιτεία θα ενισχύσει τις δομές τις επόμενες μέρες με γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ θα πραγματοποιηθούν βασικοί εμβολιασμοί στα παιδιά.

    «Εδώ είναι ένας μη οργανωμένος καταυλισμός, υπάρχουν δεκάδες άλλοι που οι συνθήκες είναι ασύγκριτα καλύτερες. Αποψή μας είναι ότι αυτός ο καταυλισμός πρέπει σταδιακά να φθίνει και να εξαλειφθεί» πρόσθεσε.

    Αναφερόμενος στη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μπορεί υπό όρους να βοηθήσει στην εκτόνωση του προβλήματος.

    Από την πλευρά του ο κ. Κουίκ, είπε για την συμφωνία ότι θα πρέπει να ανταποκριθεί στο ακέραιο η Τουρκία.

    «Θα πρέπει να τιμήσει τη συμφωνία των Βρυξελλών και μέχρι στιγμής θα έλεγα ότι τα δείγματά της είναι λίγο χαλαρά» τόνισε.

    Σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, οι εγκλωβισμένοι είναι ανάγκη να πεισθούν ότι δεν εξυπηρετεί σε τίποτα η παραμονή τους στον καταυλισμό, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τυχόν παρουσία του στρατού, ξεκαθάρισε ότι «ο στρατός δεν είναι ΜΚΟ και προσφέρει πολύ συγκροτημένα εκεί που χρειάζεται».

    Οι κύριοι Ξανθός και Κουίκ συνομίλησαν με πρόσφυγες και μέλη ΜΚΟ και αποχώρησαν με προορισμό το κέντρο προσωρινής υποδοχής στο Χέρσο και το νοσοκομείο Κιλκίς.

    [03] ΝΔ: Με τις δηλώσεις Κουτεντάκη η χώρα επέστρεψε στις 19 Μαΐου 2015

    «Με τις σημερινές δηλώσεις του, ο κ. Κουτεντάκης, επανέφερε τη χώρα στις 19 Μαΐου 2015, όταν ο κ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του δήλωνε "προτιμώ να δώσω συντάξεις, παρά τη δόση του ΔΝΤ", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    "Τη δραματική συνέχεια τη ζήσαμε", συνεχίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπενθυμίζει τα εξής: "Οι δόσεις στο ΔΝΤ δόθηκαν, αλλά νέο Μνημόνιο υπογράφηκε από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ,οι τράπεζες έκλεισαν, κεφαλαιακοί περιορισμοί επιβλήθηκαν, κοινωνικά επιδόματα συρρικνώθηκαν ή καταργήθηκαν, συντάξεις πετσοκόπηκαν, φόροι αυξήθηκαν".

    Η Συγγρού συμπληρώνει χαρακτηριστικά ότι σήμερα, στο ίδιο αριστερό έργο θεατές, ο κ. Κουτεντάκης προετοιμάζει την κοινή γνώμη για μια νέα ατέρμονη περίοδο που το μόνο που θα σωρεύσει είναι νέα βάρη στους Έλληνες πολίτες.

    "Δεν υπάρχει ελπίδα με την Αριστερά. Μόνο χειρότερα», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    [04] «Εναλλακτικές λύσεις εάν η Ελλάδα δεν μεταρρυθμίσει το συνταξιοδοτικό»

    Θα πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις εάν η Ελλάδα δεν μπορέσει να ανταποκριθεί στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς η Αθήνα ελπίζει ότι εντός του Απριλίου θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους διεθνείς πιστωτές της.

    "Αν, για λόγους που ξέρουμε, δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο ελιγμών στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τότε οι τρεις θεσμοί θα πρέπει (...) μαζί με την ελληνική κυβέρνηση να εργαστούν ώστε να βρουν κάτι άλλο στη θέση της", είπε ο Γερμανός υπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

    "Η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους είναι δυστυχώς μια συζήτηση για κάτι που δεν επείγει", πρόσθεσε ο Σόιμπλε, τονίζοντας ότι υπάρχουν πιο πιεστικά ζητήματα, όπως η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

    [05] Η στάση του ΔΝΤ προκαλεί μια κατάσταση «καταστροφικής αβεβαιότητας» στην οικονομία

    Ευθύνες στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση αποδίδει ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ο οποίος σε σημερινές του δηλώσεις σημειώνει ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει στοιχεία τα οποία συνεχώς αμφισβητεί το Ταμείο, όταν τα δικά του στοιχεία είναι γεμάτα ανακρίβειες.

    Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει ο κ. Κουτεντάκης τις διαφορετικές εκτιμήσεις μεταξύ της κυβέρνησης και του ΔΝΤ για το αποτέλεσμα του προϋπολογισμού του 2015. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών ο προϋπολογισμός του 2015 έκλεισε με πρωτογενές πλεόνασμα 0,2% του ΑΕΠ (ακριβείς ανακοινώσεις να αναμένονται στις 21 Απριλίου από τη Eurostat), ενώ το ΔΝΤ επιμένει ότι ο προϋπολογισμός έκλεισε με πρωτογενές έλλειμμα 0,6% του ΑΕΠ, χωρίς, όπως είπε ο κ Κουτεντάκης, να μπορεί να δικαιολογήσει τις εκτιμήσεις του αυτές. Η στάση αυτή του ΔΝΤ αποτελεί μία από τις αιτίες για την καθυστέρηση της αξιολόγησης, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα δημοσιονομικής πολιτικής, ο οποίος επισήμανε ότι κανείς δεν έχει καταλάβει τι θέλει να κάνει το Ταμείο, "αν θέλει να μείνει ή να φύγει", και ότι η στάση του αυτή προκαλεί μια κατάσταση "καταστροφικής αβεβαιότητας" στην οικονομία.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών "δεν υπάρχει κανένας άμεσος κίνδυνος στα ταμειακά διαθέσιμα", αλλά επισημαίνεται ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχίζεται επ αόριστον. Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο κ. Κουτεντάκης σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων των Θεσμών τέθηκε από την πλευρά τους το ενδεχόμενο να δοθεί προτεραιότητα στην εξόφληση τόκων και χρεολυσίων σε σχέση με τις συντάξεις, αν η διαπραγμάτευση συνεχισθεί επί μακρόν. Ενδεχόμενο που από την πλευρά της κυβέρνησης δεν συζητείται ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση αν φθάσουμε σε ένα τέτοιο σημείο δεν θα πληρώσουμε χρέος "και δεν θα καθυστερήσουμε τις συντάξεις".

    ΝΔ: Με τις δηλώσεις Κουτεντάκη η χώρα επέστρεψε στις 19 Μαΐου 2015

    «Με τις σημερινές δηλώσεις του, ο κ. Κουτεντάκης, επανέφερε τη χώρα στις 19 Μαΐου 2015, όταν ο κ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του δήλωνε "προτιμώ να δώσω συντάξεις, παρά τη δόση του ΔΝΤ", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    "Τη δραματική συνέχεια τη ζήσαμε", συνεχίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπενθυμίζει τα εξής: "Οι δόσεις στο ΔΝΤ δόθηκαν, αλλά νέο Μνημόνιο υπογράφηκε από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ,οι τράπεζες έκλεισαν, κεφαλαιακοί περιορισμοί επιβλήθηκαν, κοινωνικά επιδόματα συρρικνώθηκαν ή καταργήθηκαν, συντάξεις πετσοκόπηκαν, φόροι αυξήθηκαν".

    Η Συγγρού συμπληρώνει χαρακτηριστικά ότι σήμερα, στο ίδιο αριστερό έργο θεατές, ο κ. Κουτεντάκης προετοιμάζει την κοινή γνώμη για μια νέα ατέρμονη περίοδο που το μόνο που θα σωρεύσει είναι νέα βάρη στους Έλληνες πολίτες.

    "Δεν υπάρχει ελπίδα με την Αριστερά. Μόνο χειρότερα», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    [06] Κοντά στην ανακατάληψη της Παλμύρας ο συριακός στρατός

    Οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης απέχουν λιγότερο από 1 χιλιόμετρο από την Παλμύρα και ελπίζουν ότι θα ανακαταλάβουν την πόλη αυτή μέσα σε λίγες ώρες, εκδιώκοντας τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από την περιοχή, δήλωσε ένας Σύρος στρατιώτης μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Συρίας, σε απευθείας μετάδοση από τα περίχωρα της αρχαίας ρωμαϊκής πόλης.

    "Απέχουμε 850 μέτρα από την Παλμύρα. Σε λίγες ώρες οι (κυβερνητικές) δυνάμεις θα κηρύξουν πλήρως ασφαλή την πόλη της Παλμύρας, Θεού θέλοντος", είπε ο στρατιώτης αυτός.

    [07] Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης προς τον βελγικό λαό και τους εταίρους στην ΕΕ, έστειλε ο Πρ. Παυλόπουλος

    Ηχηρό μήνυμα ανεπιφύλακτης Αλληλεγγύης προς τον βελγικό Λαό και τους λοιπούς εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την Καλαμάτα, όπου βρίσκεται για τον εορτασμό της Επετείου της 23ης Μαρτίου 1821.

    «Σήμερα, ημέρα βαρύτατου πένθους για το Βέλγιο, την Ευρώπη αλλά και για ολόκληρη την πολιτισμένη Ανθρωπότητα, εμπνεόμενοι από το μήνυμα της «Μεσσηνιακής Γερουσίας», στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ανεπιφύλακτης Αλληλεγγύης προς τον Βελγικό Λαό και τους λοιπούς Εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

    Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να υπερασπισθούμε όλοι μαζί και χωρίς καμία ρωγμή ατομισμού, τον 'Ανθρωπο ως θεμέλιο του κοινού μας Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος. Kαι εξέφρασε την βεβαιότητά του, ότι «τότε ο Πολιτισμός θα νικήσει την βαρβαρότητα. Και το Φως της Ειρήνης και της Αδελφοσύνης θα σκορπίσει το σκοτάδι της τρομοκρατίας, η οποία εκπορεύεται από στυγνούς εγκληματίες εχθρούς της Ανθρωπότητας».

    Αναφερόμενος στη σημερινή επέτειο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι την 23η Μαρτίου 1821 ξεκίνησε, από την ιστορική πόλη της Καλαμάτας, η διαδρομή της Εθνεγερσίας του 1821, η οποία κορυφώθηκε στις 25 Μαρτίου 1821 στην Αγία Λαύρα και υπενθύμισε ότι υπό την ηγεσία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, συνήλθε στην Καλαμάτα η «Μεσσηνιακή Σύγκλητος» και απηύθυνε στους Λαούς της Ευρώπης την έκκληση Ελευθερίας υπέρ των υπόδουλων Ελλήνων.

    Διαβάστε επίσης:

    Επικοινωνία Παυλόπουλου με τον σλοβάκο ομόλογό του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

    [08] «Λάθος ο συμψηφισμός της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης με την αξιολόγηση από τους δανειστές»

    Το προσφυγικό και η διαχείρισή του, τα δικαιώματα των προσφύγων, η ασφάλεια της χώρας μας, η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και το ζήτημα της αξιολόγησης της Ελλάδας από τους δανειστές της «είναι δύο ζητήματα, που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από κοινού», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Λευκωσία.

    Έπειτα από συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, η κ. Γεννηματά, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά πόσον εκτιμά ότι με την πρόσφατη συμφωνία για την προσφυγική κρίση -αν εφαρμοστεί-, μπορεί να διευκολυνθεί η αξιολόγηση της Ελλάδας από τους δανειστές, τόνισε: «Ο συμψηφισμός τους είναι λάθος, μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Είναι ένα θέμα το πώς θα πρέπει να σταθούμε στην αξιολόγηση και ένα δεύτερο ζήτημα η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που διεκδικούμε».

    Ως ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Συμπαράταξη, είπε, έχουμε αναδείξει την αναγκαιότητα να διεκδικήσει η χώρα έκτακτη οικονομική ενίσχυση και για όσο διατηρούνται οι ροές, γιατί βλέπετε ότι δεν έχουν ελεγχθεί και δεν έχουν σταματήσει, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει η Ελλάδα στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει και βεβαίως να στηρίξει και τις τοπικές κοινωνίες και τις περιοχές της χώρας, που έχουν προφανώς πληγεί από την προσφυγική κρίση. «Η εικόνα στην Ειδομένης είναι μια εικόνα, που δεν μπορεί να τιμά ούτε την Ελλάδα, αλλά ούτε και την Ευρώπη», προσέθεσε.

    Σε ερώτηση, αν την ανησυχεί και η έξαρση της τρομοκρατίας στην Τουρκία, η οποία γειτονεύει με την Ελλάδα, η κ. Γεννηματά δήλωσε: «Καταδικάζουμε την τρομοκρατία και τη βία, όπου κι αν αυτή εκδηλώνεται και είναι εξίσου ανησυχητική». Για την επίθεση στις Βρυξέλλες σημείωσε ότι μιλάμε για την κατάσταση, που επικρατεί στην Ευρώπη, διότι δεν πρέπει να πάμε σε ένα ευρωσκεπτικισμό, δεν πρέπει να πάμε σε λογική κλειστών συνόρων. «Ήδη από χθες υπάρχουν χώρες που ανακοινώνουν το κλείσιμο των συνόρων τους. Άρα αυτή είναι μια εξέλιξη, η οποία έχει συνέπειες στην καθημερινότητά μας, σε αυτό που εμείς θέλουμε να είναι η Ευρώπη, των ανοικτών συνόρων και της ανοικτής δημοκρατικής κοινωνίας, της ειρήνης, και της συνεργασίας και της ανάπτυξης των λαών μας και των χωρών μας», προσέθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 March 2016 - 16:32:32 UTC