Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυμα αλληλεγγύης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον βελγικό λαό
  • [02] Γ. Κύρτσος: Βούτυρο στο ψωμί των ακροδεξιών η αιματηρή έκρηξη στις Βρυξέλλες
  • [03] Στο Μαξίμου οι Π. Καμμένος και Ν. Τόσκας
  • [04] Η Aegean ακυρώνει, σήμερα, τις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο των Βρυξελλών
  • [05] Σκα Κέλερ στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Η Ελλάδα κάνει πολλά και δεν επιτρέπεται να αφεθεί μόνη της
  • [06] Κανείς υπάλληλος της American Airlines μεταξύ των τραυματιών
  • [07] «Mε την καρδιά, με τη σκέψη μας στις Βρυξέλλες» γράφει ο Μ. Ρέντσι στο Twitter
  • [08] Ματαιώσεις δρομολογίων τρένων και ακυρώσεις πτήσεων μετά τις επιθέσεις
  • [09] Φθηνότερο αυτόματο κιβώτιο

  • [01] Μήνυμα αλληλεγγύης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον βελγικό λαό

    "Εκφράζουμε την αλληλεγγύη της Ελλάδας στον βελγικό λαό. Ο φόβος, το θρησκευτικό μίσος και ο ρατσισμός δεν πρέπει να νικήσουν την Ευρώπη" αναφέρει μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα, στον λογαριασμό του πρωθυπουργού στο Twitter.

    [02] Γ. Κύρτσος: Βούτυρο στο ψωμί των ακροδεξιών η αιματηρή έκρηξη στις Βρυξέλλες

    Βούτυρο στο ψωμί των ακροδεξιών και ευρωσκεπτικιστών, χαρακτηρίζει την αιματηρή έκρηξη στις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM", εκτιμά ότι το γεγονός αυτό θα επηρεάσει αρνητικά και τις εξελίξεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

    «Είναι δυσάρεστο και αυτό συνδέεται με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, είναι βούτυρο στο ψωμί ων ακροδεξιών - ευρωσκεπτικιστών, δηλαδή τα ποσοστά όλων αυτών, από τη Λεπέν μέχρι στην Εναλλακτική για τη Γερμανία, θα τσιμπήσουν ακόμα περισσότερο σήμερα» υπογράμμισε, μιλώντας στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση" με τον Κώστα Μπλιάτκα ο κ. Κύρτσος και επισήμανε ότι αν η έκρηξη σημειώθηκε στο εσωτερικό τμήμα του αεροδρομίου σημαίνει ότι έχει καταρρεύσει ο έλεγχος.

    «Είναι άσχημα τα νέα, γιατί χρειαζόμαστε μια πολιτική στο προσφυγικό-μεταναστευτικό που να είναι ευρύτερα αποδεκτή από την κοινή γνώμη, να είναι κεντροδεξιά, κεντροαριστερά, να μην είναι ακραία» κατέληξε.

    [03] Στο Μαξίμου οι Π. Καμμένος και Ν. Τόσκας

    Στο Μέγαρο Μαξίμου κλήθηκαν, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας.

    [04] Η Aegean ακυρώνει, σήμερα, τις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο των Βρυξελλών

    Δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση της Αegean, σήμερα, από και προς το αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας «οι πτήσεις Α3621, Α3622, Α3623 προς/από Βρυξέλλες δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα 22 Μαρτίου, καθότι το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό.

    Οι αλλαγές εισιτηρίων είναι δυνατές χωρίς χρέωση και οι ακυρώσεις πραγματοποιούνται με πλήρη επιστροφή χρημάτων για όλους τους επιβάτες που έχουν εισιτήρια προς/από τις Βρυξέλλες μέχρι και 31 Μαρτίου».

    [05] Σκα Κέλερ στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Η Ελλάδα κάνει πολλά και δεν επιτρέπεται να αφεθεί μόνη της

    Για «κρίση αλληλεγγύης και ευθύνης» στη σημερινή Ευρώπη κάνει λόγο η Γερμανίδα ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Σκα Κέλερ, η οποία, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αφού επισκέφθηκε την Ειδομένη και άλλους χώρους φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα, εκφράζει την απογοήτευσή της για την συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, καθώς, όπως εκτιμά, αφήνει μεγάλο μέρος της ευθύνης στην Ελλάδα, η οποία «κάνει πραγματικά πολλά» και «δεν επιτρέπεται να αφεθεί μόνη της».

    Σε ό,τι αφορά τηΖώνη Σένγκεν, η κ. Κέλερ, υποψήφια των Πρασίνων για την προεδρία της Κομισιόν το 2014, υποστηρίζει ότι είναι απολύτως παράλογο να αποκλειστεί η Ελλάδα επειδή δεν λειτουργούν τα εξωτερικά σύνορα, ενώ θα ήταν προτιμότερο να αποκλειστεί π.χ. η Ουγγαρία.

    Την ίδια ώρα, η Γερμανίδα «Πράσινη» δεν φαίνεται να πείθεται από την ρητορική της 'Αγγελα Μέρκελ περί ανοιχτών συνόρων, αφού, όπως λέει, τα σύνορα είναι εκ των πραγμάτων κλειστά και ο αριθμός των προσφύγων που φτάνουν στηΓερμανία έχει μειωθεί, όπως ακριβώς επεδίωκε το κόμμα της.

    [06] Κανείς υπάλληλος της American Airlines μεταξύ των τραυματιών

    Η American Airlines ανακοίνωσε ότι κανένας από τους υπαλλήλους της δεν περιλαμβάνεται στους τραυματίες των εκρήξεων που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

    Μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν πως η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο γκισέ της American Airlines στο αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας.

    Η εταιρία αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές αλλά διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της πως "φροντίζει για τους πελάτες, τους υπαλλήλους και τους συμβασιούχους της".

    Η εταιρία προσθέτει στην ανακοίνωσή της πως ακυρώθηκε η πτήση 751 που αναμενόταν να αναχωρήσει σήμερα από τις Βρυξέλλες με προορισμό τη Φιλαδέλφια.

    Οι εκρήξεις στο αεροδρόμιο και σε σταθμό του μετρό των Βρυξελλών προκάλεσαν τουλάχιστον 21 θανάτους, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό.

    [07] «Mε την καρδιά, με τη σκέψη μας στις Βρυξέλλες» γράφει ο Μ. Ρέντσι στο Twitter

    «Mε την καρδιά, με τη σκέψη μας στις Βρυξέλλες», έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματτέο Ρέντσι, στον λογαριασμό του στο Twitter, με αναφορά στις τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί στη βελγική πρωτεύουσα.

    Παράλληλα, σε σχόλιό του, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, τόνισε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μία προειδοποίηση, η οποία απευθύνεται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Η τρομοκρατία, δυστυχώς, λειτουργεί επιλέγοντας συγκεκριμένα σύμβολα».

    [08] Ματαιώσεις δρομολογίων τρένων και ακυρώσεις πτήσεων μετά τις επιθέσεις

    Η Eurostar ματαίωσε τα δρομολόγια τρένων από και προς τις Βρυξέλλες ενώ η Aegean Airlines ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι σημερινές πτήσειςΑθήνα -Βρυξέλλες - Αθήνα.

    "Συστήνεται στους πελάτες της Eurostar στις Βρυξέλλες να ματαιώσουν το ταξίδι τους και να μην προσέλθουν στον σταθμό", αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter.

    Την ίδια στιγμή, έκλεισαν οι κύριοι σιδηροδρομικοί σταθμοί των Βρυξελλών, σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης των σιδηροδρόμων.

    Στο Ντίσελντορφ η πτήση της Aegean

    Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ η πτήση της Aegean Α3620 που αναχώρησε από το αεροδρόμιο των Αθηνών στις 08:30 με τελικό προορισμό τις Βρυξέλλες.

    Διαβάστε επίσης:

    Κανείς υπάλληλος της American Airlines μεταξύ των τραυματιών

    [09] Φθηνότερο αυτόματο κιβώτιο

    Το αυτόματο κιβώτιο έχει πολλά πλεονεκτήματα αλλά υστερεί στον τομέα του κόστους. Ακόμη και τα κιβώτια νέας γενιάς που έχουν την δυνατότητα να επιλέγουν αυτόματα τις σχέσεις, παραμένουν ακριβές προτάσεις.

    Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων στη προσπάθεια τους να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των οδηγών και να προωθήσουν νέες τεχνικές εξελίσσουν ένα διαφορετικό τύπο αυτόματου κιβωτίου. Πρόκειται για το αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο, το οποίο στερείται αρκετών πλεονεκτημάτων αλλά προσφέρει άνεση και οικονομία στη κατανάλωση.

    Ειδικότερα το Easytronic 3.0 που διατίθεται με τα Opel Adam, Corsa και το νέο Astra, εξασφαλίζει χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με το μηχανικό πεντατάχυτο κιβώτιο. Ένα αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο, βασισμένο σε χειροκίνητο με αυτοματοποιημένο σύστημα αλλαγών σχέσεων, είναι μία προσιτή, αποδοτική εναλλακτική πρόταση έναντι ενός συμβατικού αυτόματου για μικρά ή συμπαγή μοντέλα.

    Αν και τα αυτοματοποιημένα μηχανικά κιβώτια δεν μπορούν να φτάσουν τα κορυφαία επίπεδα άνεσης των πλήρως αυτόματων, εν τούτοις προσφέρουν αισθητά μεγαλύτερη άνεση από τα χειροκίνητα του είδους λόγω των αυτόματων αλλαγών σχέσεων, αλλά και χαμηλότερη κατανάλωση.

    Η τελευταία γενιά αυτοματοποιημένων μηχανικών κιβωτίων όπως το Easytronic 3.0 της Opel, προσφέρει βελτιωμένες αλλαγές και ευκολία στην οδήγηση καθως και βελτιστοποιημένες λειτουργίες όπως τα ?creep? και ?launch?.

    Εκτός από το αυτόματο πρόγραμμα, το Easytronic 3.0 διαθέτει και μηχανικό πρόγραμμα αλλαγών μέσω απλής κίνησης του επιλογέα. Το ?Creep? mode είναι κατάλληλο για ελιγμούς με χαμηλή ταχύτητα είναι παρόμοιο με ενός αυτόματου κιβωτίου, ενώ η ειδική λειτουργία start/stop επιτρέπει άμεση εκκίνηση και επιτάχυνση. Σε συνδυασμό με το Easytronic 3.0, το νέο Astra 1.0 ecoFLEX καταναλώνει 4,2 λίτρα/100 χλμ. ενώ οι εκπομπές CO2 είναι 96 γραμ./χλμ. στο μέσο κύκλο.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 March 2016 - 10:32:39 UTC