Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τ. Κουίκ: Κανένα γυαλί δεν έχει ραγίσει στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
  • [02] Απάντηση Θεοδωράκη στην πρόταση Γεννηματά-Παπανδρέου
  • [03] Γ. Κατρούγκαλος: Συμφωνία για εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ και μη μείωση των κύριων συντάξεων
  • [04] Δεν υπάρχει ζήτημα «κουρέματος» καταθέσεων λέει η Λούκα Κατσέλη
  • [05] «Σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες ελληνικών αρχών και θεσμών»
  • [06] Κούρδοι από τη Συρία και το Ιράκ γιόρτασαν το Νεβρόζ στην Ειδομένη
  • [07] Με προβλήματα η εγκατάσταση των 1.167 προσφύγων και μεταναστών στα Ιωάννινα
  • [08] Μήνυμα του Πρ. Παυλόπουλου για την Ημέρα της Ποίησης και του αγώνα κατά του Ρατσισμού
  • [09] Το κλείσιμο της διαδρομής των Ανατ. Βαλκανίων ζητά η ΥΠΕΣ της Αυστρίας
  • [10] Εκτός τελικού ο Κώστας Δουβαλίδης
  • [11] Νίκη με 2-1 του Ολυμπιακού και εκτός πεντάδας ο Αστέρας
  • [12] Η επέλαση της Γιουβέντους και το ρεκόρ του Μπουφόν

  • [01] Τ. Κουίκ: Κανένα γυαλί δεν έχει ραγίσει στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

    Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, σε συνέντευξή του στον τ/σ ΣΚΑΙ είπε ότι "το σύστημα, όταν πεθαίνει και σπαράζεται, «βγάζει νύχια». Δεν θα την γλιτώσει. Τελειώνουμε. Η Ελλάδα πρέπει να μπει σε μια τάξη σε ό, τι αφορά και στα θέματα Δικαιοσύνης και της Διαφθοράς. Να το πάρουν χαμπάρι όλοι, ότι εμείς ούτε απειλούμεθα ούτε εκβιαζόμαστε, γιατί από τους ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ δεν υπάρχουν «πιασμένοι» σε συμφέροντα! Εμείς δεν έχουμε παρτίδες με κάποιους που πετάνε με lear jet στη Γενεύη και αλλού".

    Πρόσθεσε ότι την Τρίτη θα ακουστούν πολλά καινούργια στοιχεία σε γνωστές υποθέσεις, αλλά και "καινούργιες υποθέσεις, που μπορεί να αγγίζουν αγορές ακινήτων στο εξωτερικό, ίσως και στις Η.Π.Α., ακίνητα που μπορεί να κάνουν και 3 ή 4 εκατομμύρια λογαριασμούς με πάνω από 50 ή 60 εκατομμύρια, πού βρέθηκαν", κάνοντας αναφορά σε "θέματα που μπορεί να χρειάζονται και την δικαστική συνδρομή, νέες δικαστικές συνδρομές από χώρες του εξωτερικού".

    "Δεν θα την γλιτώσει κανένας, γιατί- τουλάχιστον - μπορεί ο Έλληνας να έχει ματώσει με τα Μνημόνια, αλλά ζητάει όμως και την κάθαρση του βίου" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Κουίκ επικαλέστηκε το λεχθέν από τον πρωθυπουργό στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τις εκλογές περί "ανασχηματισμού σε έξι μήνες", προσθέτοντας "νομίζω ότι αυτό που είπε το εννοεί."

    Απέκλεισε κάθε περίπτωση συγκυβέρνησης, αναφέροντας ότι αυτό είναι επιθυμία του συστήματος της διαπλοκής και της διαφθοράς προκειμένου να "κουκουλώσει" πράγματα και τόνισε "δεν θα το επιτρέψουμε".

    "Θέλανε ντε και καλά, με τον τρόπο που χειρίζονταν επικοινωνιακά την υπόθεση, πράγματι να οξύνουν την κατάσταση μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα Μουζάλα, με την προσδοκία μήπως πέσει αυτή η κυβέρνηση? Δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μια τροχιά τετραετίας και πολλοί να ετοιμάζονται (για τις συνέπειες των πράξεών τους)" είπε ο κ. Κουίκ.

    [02] Απάντηση Θεοδωράκη στην πρόταση Γεννηματά-Παπανδρέου

    Χωρίς να αρνείται την ανάγκη να συνεργαστούν τα κόμματα του Κέντρου και της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, ο Σταύρος Θεοδωράκης, δεν συμφωνεί με την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για «πολυκομματικό, ομόσπονδο φορέα» ή για «συνάντηση όλων των αρχηγών του προοδευτικού χώρου γύρω από ένα τραπέζι» , όπως προτίθεται να ανακοινώσει ο Γιώργος Παπανδρέου .

    Αντιπροτείνει να «συγκροτηθεί ένα Κοινοβούλιο του Κέντρου, όπου θα αντιπροσωπεύονται όλες οι προοδευτικές δυνάμεις. Παλιές και νέες.

    Προοδευτικοί πολίτες, φιλελεύθεροι, μεταρρυθμιστές, οικολόγοι, ριζοσπάστες. Η επιτροπή πρωτοβουλίας να μην είναι επιτροπή κομμάτων, να είναι Επιτροπή Πολιτών. Ανοιχτά μυαλά - από κόμματα, κινήσεις, πρωτοβουλίες- που θα συνεννοηθούν και εντός διμήνου θα συγκαλέσουν το Κοινοβούλιο του Κέντρου, το Κοινοβούλιο της Αναγέννησης.

    Κάθε βήμα πρέπει να προετοιμάζει το επόμενο. Ο δρόμος θα μας δείξει μέχρι πού μπορούμε να πάμε», υποστηρίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

    Τονίζει επίσης ότι «το να ορίσουν από την αρχή τα Κόμματα πώς θα καταλήξει αυτή η πορεία -παραβλέποντας τη συγκυρία, τη δυναμική των εξελίξεων και τις συνθήκες ζωής στη χώρα- είναι ένα άλμα στο κενό.Η κοινωνία δεν θα ακολουθήσει».

    [03] Γ. Κατρούγκαλος: Συμφωνία για εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ και μη μείωση των κύριων συντάξεων

    Μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών, για το ασφαλιστικό, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 2 Απριλίου και ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων θα ξεκινήσει στις 4 του μηνός.

    Όπως είπε, οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο θα συνεχιστούν, μέχρι την Πέμπτη. Στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών έως τις 11 Απριλίου, οπότε είναι προγραμματισμένο το επόμενο Euro Working Group (EWG).

    Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι τα θέματα τα οποία έχουν κλείσει, είναι η διατήρηση της εθνικής σύνταξης στα 384 ευρώ και η μη μείωση των κύριων συντάξεων.

    Ωστόσο, όπως τόνισε, σημαντική απόκλιση μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει στα ποσοστά αναπλήρωσης.

    Για το εν λόγω θέμα, ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στο βαθμό που πιάνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους για 1% του ΑΕΠ το 2016 και οι προβολές μας δείχνουν επιπλέον 0,5% του ΑΕΠ, μέχρι το 2018, το πόσο αναδιανεμητικό θα είναι το σύστημα, είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Δεν συγκυβερνούμε και δεν υπάρχει τέτοιου είδους δέσμευση που να απορρέει από τη συμφωνία».

    Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε ότι ανοιχτό είναι και το θέμα της αύξησης των εισφορών.

    Όπως υπογράμμισε, το ΔΝΤ έχει τις μεγαλύτερες ενστάσεις. Μεταξύ άλλων, ο κ. Κατρούγκαλος πρόσθεσε ότι η συζήτηση για το πως θα υπολογιστεί η προσωπική διαφορά ήταν σε τεχνικό επίπεδο.

    Διαβάστε επίσης:

    Σημαντική πρόοδος σε φορολογικό και συνταξιοδοτικό δηλώνουν εκπρόσωποι των θεσμών

    [04] Δεν υπάρχει ζήτημα «κουρέματος» καταθέσεων λέει η Λούκα Κατσέλη

    «Δεν υπάρχει ούτε ζήτημα "κουρέματος"καταθέσεων ούτε "νέας ανακεφαλαιοποίησης". Μόλις πριν από λίγους μήνες οι ελληνικές συστημικές τράπεζες βγήκαν από μία επιτυχημένη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης που έλαβε υπόψη της ακόμη και τα πιο «δυσμενή σενάρια» σύμφωνα με την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Διαθέτουν πλέον πολύ ισχυρή κεφαλαιακή βάση, με τον σχετικό δείκτη να υπερβαίνει το 18%, υψηλότερος σε σχέση με τον αντίστοιχο μέσο όρο των μεγαλύτερων τραπεζικών ιδρυμάτων της Ε.Ε., που είναι κοντά στο 16,7%», τονίζει η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξη της στην «Καθημερινή της Κυριακής».

    Για το επίκαιρο ζήτημα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων η κ. Κατσέλη αναφέρει «ότι αποτελεί προτεραιότητα για το τραπεζικό σύστημα και προς αυτή την κατεύθυνση αναλαμβάνονται σημαντικές πρωτοβουλίες από τις ίδιες τις τράπεζες, την Τράπεζα της Ελλάδος και την κυβέρνηση».

    «Για να έχουμε μία εικόνα των μεγεθών, να υπενθυμίσω ότι το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων ήταν μόλις στο 4,5% του συνόλου των δανείων το 2007 και εκτινάχθηκε σήμερα στο 42%. Ολες οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει ειδικές διαχειριστικές μονάδες για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, έχουν επενδύσει σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό και προσφέρουν μία σειρά ευέλικτων και ελκυστικών προϊόντων ρύθμισης. Κρίσιμο ζήτημα παραμένει η αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων, ιδιαίτερα όταν εμπλέκονται περισσότερες πιστώτριες τράπεζες. Η έγκαιρη αναδιάρθρωση των δανείων αυτών θα επιτρέψει απελευθέρωση κεφαλαίων, τα οποία σήμερα είναι δεσμευμένα για την απορρόφηση τυχόν ζημιών, για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας αλλά και την επανεκκίνηση βιώσιμων επιχειρηματικών μονάδων», προσθέτει η πρόεδρος της ΕΕΤ.

    Ερωτηθείς σχετικά με την κριτική που έχει ασκηθεί στον Νόμο Κατσέλη, η πρόεδρος της ΕΕΤ, αναφέρει ότι «η ένταξη στον νόμο γίνεται με βάση πολύ συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις για όσους μπορούν να αποδείξουν στο Ειρηνοδικείο μόνιμη αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών τους. Επομένως, όχι μόνο δεν συνετέλεσε να διογκωθεί το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων, αλλά ουσιαστικά ενέταξε δανειολήπτες, που πριν δεν εξυπηρετούσαν τις οφειλές τους λόγω αποδεδειγμένης αδυναμίας, σε μία διαδικασία ρύθμισης και καταβολής οφειλών, διευκολύνοντας, με αυτό τον τρόπο, την επανένταξή τους σε μία κανονική τραπεζική συμπεριφορά».

    [05] «Σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες ελληνικών αρχών και θεσμών»

    «Σημαντική πρόοδο» στις μέχρι τώρα συνομιλίες μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών διαπιστώνει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σε γραπτή του δήλωση. Όπως αναφέρει, η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διακόπτεται για το Καθολικό Πάσχα και θα συνεχιστεί στις 2 Απριλίου, με σκοπό να ολοκληρωθεί «το συντομότερο δυνατό».

    Ολόκληρη η δήλωση του Γ. Ντάισελμπλουμ:

    «Οι συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών ήταν εποικοδομητικές από το ξεκίνημα της αποστολής. Σημαντική πρόοδος έχει επιτευχθεί στα εκκρεμή ζητήματα όπως η φορολόγηση του εισοδήματος και η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα. Οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα θα επιστρέψουν στις 2 Απριλίου για να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με στόχο να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό».

    Διαβάστε επίσης:

    Σημαντική πρόοδος σε φορολογικό και συνταξιοδοτικό, δηλώνουν εκπρόσωποι των θεσμών

    [06] Κούρδοι από τη Συρία και το Ιράκ γιόρτασαν το Νεβρόζ στην Ειδομένη

    Με μια μεγάλη φωτιά στο κέντρο ενός χωραφιού πλάι στον καταυλισμό της ουδέτερης ζώνης Ελλάδας-ΠΓΔΜ, σημαίες, τραγούδια, χορούς και συνθήματα Κούρδοι από το Ιράκ και τη Συρία ξεκίνησαν απόψε στην Ειδομένη τον εορτασμό του Νεβρόζ, που θα κορυφωθεί αύριο το πρωί.

    Στις 21 του Μάρτη, οι Κούρδοι γιορτάζουν παραδοσιακά την εαρινή ισημερία, το Νεβρόζ, που είναι ταυτόχρονα εθνική γιορτή και πρωτοχρονιά γι' αυτούς.

    Με πρόσωπα βαμμένα στα χρώματα της κουρδικής σημαίες, όπως και οι πλεγμένες κορδέλες στα χέρια και το μέτωπο μικρών και μεγάλων, σχημάτισαν έναν μεγάλο κύκλο γύρω από τη φωτιά που άναψαν από νωρίς το απόγευμα και ανεμίζοντας σημαίες, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «το Νεβρόζ είναι ημέρα ειρήνης και αγάπης», «ανοίξτε τα σύνορα» και «θέλουμε ειρήνη», έστησαν μια μεγάλη γιορτή.

    Την ίδια ώρα, αρκετά μέτρα παραπέρα, από την άλλη πλευρά της σιδηροδρομικής γραμμής που χωρίζει στη μέση το «δάσος» των σκηνών που έχει απλωθεί στα χωράφια γύρω από τον καταυλισμό, μια ομάδα Σύρων χόρευε παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας τους, υπό τις επευφημίες των υπολοίπων.

    [07] Με προβλήματα η εγκατάσταση των 1.167 προσφύγων και μεταναστών στα Ιωάννινα

    Με προβλήματα και αντιδράσεις γίνεται η καταγραφή των 1167 προσφύγων και μεταναστών που μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στο παλαιό στρατιωτικό αεροδρόμιο στο προάστιο Κατσικά Ιωαννίνων.

    Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν περικυκλώσει τα λεωφορεία αρνούμενοι να μπουν στις σκηνές διότι όπως υποστηρίζουν ο χώρος είναι ακατάλληλος, χωρίς θέρμανση και χωρίς επαρκή ηλεκτροφωτισμό. Κάποιοι μάλιστα θέλουν να επιστρέψουν στην Αθήνα διότι όπως λένε έχουν τους συγγενείς και τις οικογένειές τους στην Αθήνα και ότι το πρωί δεν του δόθηκε καμία ευκαιρία να τους συναντήσουν γιατί οδηγήθηκαν κατ? ευθείαν από τα πλοία στα λεωφορεία.

    Πάρα πολλά παιδάκια είναι άρρωστα , σύμφωνα με εκτιμήσεις των γιατρών που βρίσκονται στο χώρο, ενώ με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ κάποιοι πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων. Στον χώρο έχουν στηθεί 420 σκηνές χωρητικότητας 8-10 ατόμων η κάθε μία.

    [08] Μήνυμα του Πρ. Παυλόπουλου για την Ημέρα της Ποίησης και του αγώνα κατά του Ρατσισμού

    Ηχηρό μήνυμα Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης, υπό τα δεδομένα της προσφυγικής τραγωδίας, η οποία στοιχειώνει την συλλογική συνείδηση κάθε πολιτισμένου κράτους και λαού, στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος με την ευκαιρία της Ημέρας Ποίησης και του αγώνα κατά του Ρατσισμού.

    Ειδικότερα, ο κ. Παυλόπουλος απευθύνεται τόσο σε εκείνους που προκάλεσαν τον πόλεμο στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή, ο οποίος -όπως σημειώνει- είναι «η ρίζα του κακού» ως προς τα πάθη των Προσφύγων, αλλά και προς τους Εταίρους μας εκείνους εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και προς γείτονες λαούς φιλοδοξούντες να προσχωρήσουν σ' αυτήν, οι οποίοι επιδεικνύουν αντιδημοκρατικές φοβικές συμπεριφορές που τους οδηγούν σ΄ευθεία παραβίαση των Ευρωπαϊκών αρχών και αξιών, ως το κατώφλι του ρατσισμού.

    Μάλιστα, ο Πρόεδρος επικαλείται τους στίχους από ποίημα του Γ.Σεφέρη, σημειώνοντας: «Το μήνυμα αυτό, αποκλειστικώς προς τους συγκεκριμένους ως άνω παραλήπτες, μπορούν να συμπυκνώσουν ιδανικά, με την πολυσήμαντη διαχρονικώς αλληγορία τους, οι εξής στοίχοι του Γιώργου Σεφέρη από το ποίημά του «Τελευταίος Σταθμός» :

    «Ερχόμαστε απ'την Αραπιά, την Αίγυπτο την Παλαιστίνη τη ΣυρίαΒ·

    το κρατίδιο

    της Κομμαγηνής που 'σβησε σαν το μικρό λυχνάρι

    πολλές φορές γυρίζει στο μυαλό μας,

    και πολιτείες μεγάλες που έζησαν χιλιάδες χρόνια

    κι έπειτα απόμειναν τόπος βοσκής για τις γκαμούζες

    χωράφια για ζαχαροκάλαμα και καλαμπόκια.

    Ερχόμαστε απ΄την άμμο της έρημος απ΄τις θάλασσες του Πρωτέα,

    ψυχές μαραγκιασμένες από δημόσιες αμαρτίες,

    καθένας κι ένα αξίωμα σαν το πουλί μες στο κλουβί του».

    [09] Το κλείσιμο της διαδρομής των Ανατ. Βαλκανίων ζητά η ΥΠΕΣ της Αυστρίας

    Έπειτα από πρωταγωνιστικές της πρωτοβουλίες, επί εβδομάδες, για το σφράγισμα της Διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων για τους πρόσφυγες, με συγκλήσεις εξωθεσμικών υπουργικών διασκέψεων και εξωθεσμικών συναντήσεων σε επίπεδο αστυνομικών διευθυντών, από χώρες μη μέλη της ΕΕ, αλλά και με φραστικές επιθέσεις και απειλές της εναντίον της Ελλάδας (αποπομπή από τη Ζώνη Σένγκεν), η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, ζητά τώρα το κλείσιμο και της Διαδρομής των Ανατολικών Βαλκανίων.

    Σε σημερινή μακρά συνέντευξη της στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, η προερχόμενη από το συγκυβερνών - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, υπουργός Εσωτερικών, προειδοποίησε πως, μετά το κλείσιμο της Διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων, υπάρχει ένα "δυναμικό" 1,1 εκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι θα μπορούσαν τώρα να κατευθυνθούν προς τη Βουλγαρία για να φθάσουν μέσω αυτής στην Κεντρική Ευρώπη.

    Σε σχέση με την κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ στην Ειδομένη, η Μικλ-Λάιτνερ κατηγόρησε τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για "ανεύθυνη" συμπεριφορά, διότι, όπως σημείωσε, προσπαθούν να πείσουν τους πρόσφυγες να παραμείνουν στις "λάσπες", επειδή ίσως μετά ανοίξουν και πάλι τα σύνορα, ενώ η ίδια τόνισε την αποφασιστικότητά της να παραμείνει συνεπής στο ό, τι οι πρόσφυγες δεν μπορούν να επιλέξουν τη χώρα προορισμού τους και στο ό, τι είναι ασφαλείς και στην Ελλάδα.

    Η Μικλ-Λάιτνερ εξέφρασε σκεπτικισμό ως προς τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό, η οποία, όπως είπε, δεν λύνει το πρόβλημα, για το λόγο αυτό πρέπει τώρα οι προσπάθειες να καταβληθούν στην κατεύθυνση αυτή, δηλαδή στα Ανατολικά Βαλκάνια, καθώς, διαφαίνονται ήδη, από αυξανόμενες περιπτώσεις και δραστηριότητες διακινητών, κινήσεις παράκαμψης προς τη Βουλγαρία, όπου, κατά την άποψή της, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας νέος διάδρομος μαζικής μετανάστευσης.

    [10] Εκτός τελικού ο Κώστας Δουβαλίδης

    Στα ημιτελικά σταμάτησε η προσπάθεια του Κώστα Δουβαλίδη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Πόρτλαντ. Ο Έλληνας πρωταθλητής έτρεξε στην 1η ημιτελική σειρά των 60μ. με εμπόδια, τερμάτισε 7ος με χρόνο 7.79 και κατετάγη στο σύνολο 15ος.

    Έτσι, ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στη διοργάνωση, με δύο χάλκινα μετάλλια και με τους πέντε από τους έξι αθλητές που έλαβαν μέρος, να «πλασάρονται» μέχρι την 7η θέση.

    Αναλυτικά:

    ΘΕΣΗ ΑΘΛΗΤΗΣ/ΤΡΙΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑ-ΦΑΣΗ ΕΠΙΔΟΣΗ

    3η Κατερίνα Στεφανίδη Επί κοντώ-Τελικός 4.80

    3η Βούλα Παπαχρήστου Τριπλούν-Τελικός 14.15

    5ος Κώστας Μπανιώτης Ύψος-Τελικός 2.29

    6η Νικόλ Κυριακοπούλου Επί κοντώ-Τελικός 4.60

    7ος Κώστας Φιλιππίδης Επί κοντώ-Τελικός 5.65

    15ος Κώστας Δουβαλίδης 60μ. εμπ.-Ημιτελικός 7.79

    [11] Νίκη με 2-1 του Ολυμπιακού και εκτός πεντάδας ο Αστέρας

    «Τέλος» στα όνειρα του Αστέρα Τρίπολης για να μπει στην πεντάδα έβαλε ο πρωταθλητής Ολυμπιακός. Με δύο γκολ του Ερνάνι στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων (1΄, 49΄) οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν νικητές από την αρκαδική πρωτεύουσα με 2-1 στο ματς της 27ης αγωνιστικής της Super League. Για τους γηπεδούχους μείωσε ο Δημούτσος στο 90΄.

    [12] Η επέλαση της Γιουβέντους και το ρεκόρ του Μπουφόν

    Ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση και του τίτλου στην Ιταλία έκανε η Γιουβέντους, επικρατώντας 4-1 της Τορίνο στο τοπικό ντέρμπι της 30ης αγωνιστικής. Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν νικήθηκε στο 48΄ από πέναλτι του Μπελότι, πρόλαβε όμως να πετύχει ένα μεγάλο ρεκόρ, καθώς συμπλήρωσε 973 λεπτά με την εστία του απαραβίαστη, ξεπερνώντας τα 929΄ του Σεμπαστιάνο Ρόσι, από την «θρυλική» Μίλαν της περιόδου 1993-94. Αν και έχασε νωρίς τον Ντιμπάλα λόγω τραυματισμού, η «σινιόρα βέκια» προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο και, μετά τη μείωση του σκορ από τον Μπελότι, «καθάρισε» το ματς με δύο γκολ του Μοράτα (που είχε αντικαταστήσει τον Αργεντινό).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 March 2016 - 20:32:31 UTC