Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυμα του Πρ. Παυλόπουλου προς Σκόπια, Τουρκία και ΕΕ
  • [02] Κ. Μητσοτάκης: Ανάπτυξη και ιδιωτικές επενδύσεις στην πρώτη γραμμή της πολιτικής μας
  • [03] Πρόσκληση της Φ. Γεννηματά σε Στ. Θεοδωράκη και Γ. Παπανδρέου για την συγκρότηση του νέου πόλου εξουσίας
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Πετύχαμε το καλύτερο που μπορούσαμε να πετύχουμε
  • [05] Νέα συνάντηση Φαλτσιανί με οικονομικούς εισαγγελείς
  • [06] Ενισχύεται η διαπραγματευτική θέση της χώρας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γ.Κατρούγκαλος
  • [07] Δύο άνδρες βρέθηκαν νεκροί σε εγκαταλειμμένο σπίτι στους Αγίους Αναργύρους
  • [08] Στην Κριμαία ο Βλαντιμίρ Πούτιν
  • [09] Τουρκία: Πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν εκρηκτικό μηχανισμό σε όχημα κοντά σε κυβερνητικό κτίριο
  • [10] Η Β. Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο
  • [11] Την ικανοποίησή της για τη συμφωνία, εξέφρασε η Α. Μέρκελ
  • [12] Στα χέρια των βελγικών αρχών ο καταζητούμενος Σάλα Αμπντεσλάμ
  • [13] «Ιστορική» χαρακτήρισε τη συμφωνία ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Α.Νταβούτογλου
  • [14] Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών ο Παναθηναϊκός

  • [01] Μήνυμα του Πρ. Παυλόπουλου προς Σκόπια, Τουρκία και ΕΕ

    Μήνυμα προς τα Σκόπια, την Τουρκία και τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως εκείνες που δεν τηρούν τους όρους πλήρως τους όρους αλληλεγγύης, ανθρωπισμού, δημοκρατίας και δικαιοσύνης στο θέμα της κοινής αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Πολιτικού Αρχείου των Ελλήνων του Πόντου (1916-1924), στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης.

    "Οι ηγέτες του κράτους των Σκοπίων πρέπει να συνειδητοποιήσουν εγκαίρως ότι με διεκδικήσεις ονομάτων που επιχειρούν να παραχαράξουν την ιστορία αλλά και με συρματοπλέγματα παραπετάσματος και πράξεις βαρβαρότητας εναντίον των προσφύγων, παραβιάζουν απροκαλύπτως τις Ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και δεν έχουν έτσι θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι σαφές και αδιαπραγμάτευτο", επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Για το Πολιτικό Αρχείο των Ελλήνων του Πόντου (1916-1924) ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι "έρχεται να φωτίσει μιαν από τις πιο σημαντικές πτυχές της ελληνικής ιστορίας του 20ου αιώνα. Ιδίως δε τεκμηριώνει το ότι το κίνημα των Νεοτούρκων διέπραξε, κατά την περίοδο 1914-1923, την αποτρόπαιη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που κατά τους μετριότερους υπολογισμούς στοίχισε τη ζωή περίπου 400.000 Ελλήνων" και υπογράμμισε: "Θα επαναλάβω, για μιαν ακόμη φορά, ότι η μνήμη και αυτής της Γενοκτονίας δεν συντηρείται άσβεστη για λόγους εκδίκησης εναντίον εκείνων που την διέπραξαν, αλλά για να μην επιτρέψουμε, στο διηνεκές, να διαπραχθούν νέα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας".

    "Το μήνυμα τούτο είναι εξαιρετικά επίκαιρο και διδακτικό σήμερα, στη δίνη της προσφυγικής κρίσης που βιώνουμε, και την οποία πρέπει ν' αντιμετωπίσουμε υπό όρους Ανθρωπισμού, Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης. Ενώ τους στυγνούς τρομοκράτες, που δολοφονούν μαζικώς αθώους ανθρώπους, πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε όπως τους δράστες εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας", συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και παρατήρησε: "Εμείς, οι Έλληνες, οι οποίοι έχουμε ως ιστορική παρακαταθήκη το αρχαίο ελληνικό πνεύμα και τον πολιτισμό που διαμόρφωσε καθώς και τον θεσμό του Ικέτη, πράττουμε και θα πράξουμε στο ακέραιο το ανθρωπιστικό μας καθήκον έναντι των προσφύγων. Το ίδιο, όμως, πρέπει να πράξουν και οι λοιποί εταίροι μας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό όρους πλήρους αλληλεγγύης. Όσοι δε -εκείνοι οι γνωστοί, ευτυχώς λίγοι- δεν το πράττουν ως σήμερα, θα πρέπει, ακόμη και με την επιβολή των αναγκαίων κυρώσεων, ν' αντιληφθούν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια ιδέα και ένα αντίστοιχο θεσμικό και πολιτικό οικοδόμημα, το οποίο στηρίζεται στις αντηρίδες του ανθρωπισμού, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης. Άρα η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι καταφύγιο για φοβικούς λαούς ούτε σκάφος που ταξιδεύει με σημαίες πολιτικής ευκαιρίας".

    Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης Ιωάννης Αποστολίδης επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ένδειξη τιμής πιστό αντίγραφο της σημαίας του ποθούμενου κράτους των Ελλήνων του Πόντου που σχεδιάστηκε το 1919 και δείχνει τον μονοκέφαλο αετό επί του σώματος της ελληνικής σημαίας.Η σημαία αυτή περιλαμβάνεται στο πολιτικό αρχείο των Ελλήνων του Πόντου μαζί με άλλα ντοκουμέντα.

    [02] Κ. Μητσοτάκης: Ανάπτυξη και ιδιωτικές επενδύσεις στην πρώτη γραμμή της πολιτικής μας

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης συμμετείχε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών φορέων, στο δημαρχείο Ασπρόπυργου.

    Έγινε ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, τονίζοντας πως πρόκειται μεν για υποβαθμισμένη περιοχή αλλά με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης.

    «Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι το κρίσιμο είναι να γίνουν επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας» υπογράμμισε επισημαίνοντας την ανάγκη, η χώρα να προσελκύσει επενδύσεις και στον τομέα της μεταποίησης.

    Μιλώντας για τις πολεοδομικές και χωροταξικές εκκρεμότητες στην περιοχή ανέφερε ότι χρειάζεται ουσιαστική αναθεώρηση του τρόπου που προχωρούν ώστε να μην τα ξεπερνούν οι εξελίξεις και υποστήριξε ότι χρειάζεται σωστός σχεδιασμός στις χρήσεις γης και να ολοκληρωθούν τα έργα υποδομής.

    «Ως πρόεδρος της ΝΔ δεν θα δεσμευτώ για πράγματα που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε. Σήμερα βιώνουμε το τελευταίο κεφάλαιο του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού που μας οδήγησε σε τραγικό αδιέξοδο. Υποχρέωσή μας είναι να δείξουμε έναν εναλλακτικό δρόμο εξόδου από οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν. Εμείς θα θέτουμε τα ζητήματα της ανάπτυξης και των ιδιωτικών επενδύσεων στην πρώτη γραμμή της πολιτικής μας. Να μας έχετε εμπιστοσύνη. Θα κληθούμε και πάλι, δεν ξέρω πόσο σύντομα ή αργότερα, να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    [03] Πρόσκληση της Φ. Γεννηματά σε Στ. Θεοδωράκη και Γ. Παπανδρέου για την συγκρότηση του νέου πόλου εξουσίας

    Συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργο Παπανδρέου, επιδιώκει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

    Αυτό τονίζεται σε επιστολές που απέστειλε πριν από λίγη ώρα η αναλαμβάνουσα την πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της πρότασης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την συγκρότηση μιας πολιτικής συμμαχίας όλων των δυνάμεων του ριζοσπαστικού Κέντρου, του δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής Αριστεράς και της πολιτικής Οικολογίας.

    Η Φώφη Γεννηματά, μεταξύ άλλων αφού εξηγεί την πρωτοβουλία που έχει ήδη πάρει, προσκαλεί τους Σταύρο Θεοδωράκη και Γιώργο Παπανδρέου να συνδράμουν, ώστε χωρίς καπελώματα και προαπαιτούμενα να συγκροτηθεί η προοδευτική συμμαχία ως νέος πόλος εξουσίας.

    [04] Αλ. Τσίπρας: Πετύχαμε το καλύτερο που μπορούσαμε να πετύχουμε

    Πετύχαμε το καλύτερο που μπορούσαμε να πετύχουμε και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κρίση που βιώνουμε δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής.

    Η Ελλάδα , ανέφερε, πέτυχε μια διπλωματική επιτυχία σε συνεργασία με την Κύπρο για να αποτρέψουμε παράλογες απαιτήσεις της τουρκικής πλευράς που ήθελε να βάλει στη διαπραγμάτευση πτυχές του κυπριακού προβλήματος

    Καταφέραμε οι απαιτήσεις της Τουρκίας για άνοιγμα των 5 κεφαλαίων που πάγωσε η Κύπρος κι ενός κεφαλαίου που παγώσαμε εμείς να φύγουν από τον τραπέζι

    Δεν κλειστήκαμε στο καβούκι μας και την αμέσως επόμενη ημέρα της προηγούμενη συνόδου κορυφής πήγαμε στην Σμύρνη και η επίσκεψη αυτή έθεσε τις βάσεις για την σημερινή απόφαση

    Οποίος τολμά με σχέδιο και δεν περιχαρακώνεται έχει επιτυχίες Διεκδικήσαμε και πετύχαμε μια απόφαση γι άμεση ενίσχυση στις υποδομές, με ενίσχυση στο προσωπικό της υπηρεσίας ασύλου και ανήγγειλε πως τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στην Ελλάδα 2400 άτομα μεταφραστές, εξειδικευμένο προσωπικό κλπ

    Για να μπορέσει να λειτουργήσει η συμφωνία θα πρέπει να εξασφαλίσουμε μείωση των προσφυγικών ροών μέσα από τρία φίλτρα

    Τα φίλτρα αυτά είναι

    1)Χτύπημα των διακινητών στις τουρκικές ακτές

    2) Η επιχείρηση του ΝΑΤΟ με την Τουρκία να άρει τα προσχήματα

    3) Ισχυρά αντικίνητρα σε πρόσφυγες και μετανάστες

    Προϋπόθεση για την επιτυχία είναι να διατηρηθούν οι χαμηλές ροές που έχουμε τις τελευταίες ημέρες και υπογράμμισε πωςάμεση προτεραιότητα για εμάς είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ειδομένη που δημιουργήθηκε από μονομερείς ενέργειες βαλκανικών χορών να κλείσουν τα σύνορα.

    Ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση σε αυτούς που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη να φύγουν από την περιοχή διότι η παραμονή τους εκεί εγκυμονεί κινδύνους για τη υγεία τους και να μεταφερθούν σε ασφαλείς χώρους που δημιούργησε και συνεχίζει να δημιουργεί η ελληνική κυβέρνηση.

    Η Ελλάδα θα τηρήσει πλήρως τα συμφωνηθέντα τον Ιούλιο, αλλά τίποτα περισσότερο- Θα βρεθεί η «χρυσή τομή» για το ζήτημα του Γ. Μουζάλα

    Την πεποίθηση ότι θα βρεθεί η «χρυσή τομή» όσον αφορά το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός.

    Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αν ο Γιάννης Μουζάλας θα είναι αυτός που θα υλοποιήσει τη συμφωνία που επετεύχθη στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι το τελευταίο πράγμα που απασχόλησε τον Γ. Μουζάλα σε αυτή την καθοριστική Σύνοδο, ήταν ζητήματα «δευτερευούσης σημασίας», τα οποία θα αντιμετωπιστούν στην ώρα τους.

    «Όλοι αντιλαμβάνεστε ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας έχουν τα καλά τους και τις δυσκολίες τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή όταν θα συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ.

    Ο Αλέξης Τσίπρας εξήρε τη συνεισφορά του Γ. Μουζάλα και του Π. Καμένου σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια.

    Εξάλλου, ερωτηθείς αν στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής είχε την ευκαιρία να συζητήσει το θέμα της αξιολόγησης, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι σε κάθε Σύνοδο έχει την ευκαιρία να κουβεντιάσει για αυτό το θέμα, παρόλο που όπως είπε, δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, εξαιτίας του προσφυγικού. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει πως η ελληνική πλευρά θα τηρήσει πλήρως τα συμφωνηθέντα και ότι δε θα κάνει λιγότερα από όσα συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο, αλλά και τίποτα περισσότερο. «Όσοι ζητούν περισσότερα θα πρέπει να κληθούν να δώσουν απαντήσεις για το αν το κάνουν επειδή έχουν επιχειρήματα, ή επειδή έχουν άλλους στόχους και σκοπούς», ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι σύντομα θα κληθούν να το απαντήσουν.

    [05] Νέα συνάντηση Φαλτσιανί με οικονομικούς εισαγγελείς

    Επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση των "λιστών φοροδιαφυγής" έδωσε ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος της HSBC στη Γενεύη Εβρέ Φαλτσιανί, κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνάντησης που είχε στην Γαλλία με Έλληνες εισαγγελείς.

    Το πρώην στέλεχος της ελβετικής τράπεζας, συναντήθηκε εκ νέου στη Γαλλία με τους εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστο Ντζούρα και Γιώργο Καλούδη, προκειμένου να δώσει νέα στοιχεία για την υπόθεση των καταθετών της HSBC. Έχει προηγηθεί, τον περασμένο Σεπτέμβριο, συνάντησή του με τους ίδιους εισαγγελείς, παρουσία και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου σχετικά με υλικό που αφορούσε την "λίστα Λαγκάρντ".

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φαλτσιανί παρείχε στο κλιμάκιο των εισαγγελέων πληροφορίες αλλά και οδηγίες που σχετίζονται με τις πρακτικές που χρησιμοποιούνται για την απόκρυψη χρηματικών ποσών και την φοροαποφυγή μεγάλων καταθετών.

    Το "Know How" που φέρεται να παρείχε ο κ. Φαλτσιανί στο κλιμάκιο των εισαγγελέων εκτιμάται ότι θα αξιοποιηθεί από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς, όχι μόνο στην έρευνα για τη λίστα καταθετών της HSBC, αλλά και σε αυτήν για την αποκαλούμενη "λίστα Μπόργιανς" που αφορά περίπου 10.000 καταθέτες στην τράπεζα UBS, την περίοδο από το 2006 ως το 2008.

    [06] Ενισχύεται η διαπραγματευτική θέση της χώρας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γ.Κατρούγκαλος

    Με την κύρωση του αναθεωρημένου ευρωπαϊκού κοινωνικού χάρτη, θέλουμε να δώσουμε μία γενικότερη στήριξη στα κοινωνικά δικαιώματα, αλλά και να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας μας, τώρα που ξεκινάει η διαπραγμάτευση και για τα εργασιακά» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος επισκέφθηκε το Τορίνο.

    Παράλληλα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε ότι, αφού κλείσει το μέτωπο των συντάξεων, έπεται το δεύτερο κεφάλαιο των μεταρρυθμίσεων του εργασιακού πεδίου, με έμφαση στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

    «Σήμερα, στο Τορίνο, είχαμε την πανηγυρική εκδήλωση για την κύρωση του αναθεωρημένου ευρωπαϊκού κοινωνικού χάρτη» επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας, λέγοντας ότι πρόκειται για την πιο περιεκτική σύμβαση προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων σε οικουμενικό επίπεδο και, ιδίως, σε ευρωπαϊκό. «Θυμίζω ότι είχε κριθεί πολλές φορές από την Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων ότι ήταν αντίθετη με τον ευρωπαϊκό κοινωνικό χάρτη η πολιτική λιτότητας, που ακολουθήθηκε στο πλαίσιο του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

    Και πρόσθεσε: «Ευελπιστώντας, δηλαδή ότι θα κλείσουμε το μέτωπο των συντάξεων, θέλουμε να προχωρήσουμε στην προσπάθεια να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, να επαναφέρουμε τα βασικά στοιχεία του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου και, γι? αυτό το σκοπό, χρειαζόμαστε και το Συμβούλιο της Ευρώπης, όπως χρειαζόμαστε και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας».

    Όπως είπε, «αυτό που προτιθέμεθα να κάνουμε στο άμεσο μέλλον είναι να εμπλέξουμε συμβουλευτικά και τους δύο αυτούς διεθνείς οργανισμούς στη διαπραγματευτική προσπάθεια, ακριβώς γιατί και οι δύο οργανισμοί υπερασπίζονται το κοινωνικό πρόσωπο της Ευρώπης, τις βασικές εγγυήσεις των ατομικών και των συλλογικών εργασιακών δικαιωμάτων. Για μας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή της Ελλάδας στην Ευρώπη, μετά την αποχώρησή της από αυτήν την περίοδο των μνημονίων, να γυρίσουμε πίσω στον κοινωνικό διάλογο, να γυρίσουμε πίσω στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και θεωρούμε ότι βασικό εργαλείο προς την κατεύθυνση αυτή αποτελεί η κύρωση του αναθεωρημένου ευρωπαϊκού κοινωνικού χάρτη».

    Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και μέλος της Επιτροπής του ευρωπαϊκού κοινωνικού χάρτη Νίνα Κασιμάτη, δήλωσε ότι το Τορίνο είναι η γενέθλια πόλη του ευρωπαϊκού κοινωνικού χάρτη. Όπως ανέφερε, «το ζήτημα είναι πως οι πολιτικές και αυτά τα περιεκτικά κοινωνικά δικαιώματα που περιέχονται στο χάρτη και συμπληρώνουν την ευρωπαϊκή σύμβαση για τα δικαιώματα του ανθρώπου, πρέπει να συνδεθούν και να είναι ένας παράγοντας που θα λαμβάνεται υπόψη από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

    Σύμφωνα με την ίδια, «πρέπει ο ευρωπαϊκός κοινωνικός χάρτης να γίνει ένα μέρος του ευρωπαϊκού δικαίου, ώστε οι πολιτικές που θα παράγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχουν υπόψη τους και προτεραιότητά τους τα κοινωνικά δικαιώματα, ώστε το ευρωπαϊκό μοντέλο να περισωθεί και να μην συνεχιστεί αυτή η διαρκής λιτότητα, που υπονομεύει και το κοινωνικό μοντέλο της Ευρώπης, αλλά εντέλει και τη δημοκρατία».

    [07] Δύο άνδρες βρέθηκαν νεκροί σε εγκαταλειμμένο σπίτι στους Αγίους Αναργύρους

    Τα πτώματα δύο ανδρών αγνώστων στοιχείων, σε προχωρημένη σήψη, βρέθηκαν μετά το μεσημέρι σε εγκαταλειμμένη ισόγεια μονοκατοικία, στην οδό Βύρωνος 7 στους Αγίους Αναργύρους.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της Αστυνομίας, οι δύο άνδρες δεν φέρουν εμφανή τραύματα και τα αίτια του θανάτου θα διακριβωθούν από την νεκροτομία που θα γίνει αύριο.

    Από την αυτοψία που έγινε εκτιμάται ότι οι σοροί των δύο ανδρών ήταν στο ακατοίκητο σπίτι περίπου έναν μήνα.

    Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

    [08] Στην Κριμαία ο Βλαντιμίρ Πούτιν

    O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε σήμερα την Κριμαία με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου κι ενώ η επίδειξη ισχύος της Μόσχας στην ουκρανική κρίση συνεχίσει να προκαλεί εντάσεις στις σχέσεις της Ρωσίας με τις χώρες της Δύσης.

    Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους έφθασε το απόγευμα στη νήσο Τούζλα, στα ανοικτά της χερσονήσου, όπου επιθεώρησε τις εργασίες κατασκευής μιας γέφυρας πάνω από τον πορθμό του Κερτς, ένα έργο ύψους 2,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί προς τα τέλη του 2018 και θα συνδέει την Κριμαία και το νότιο τμήμα της Ρωσίας διά της χερσαίας οδού.

    «Χιλιάδες άνθρωποι, δεν υπερβάλλω καθόλου, ανέμεναν αυτήν την ιστορική δικαιοσύνη και την σκέφτονταν» επισήμανε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το μαγνητοσκοπημένο υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Ρώσος πρόεδρος συμμετείχε σε μια συνάντηση που επικεντρώθηκε στην οικονομική ανάπτυξη της χερσονήσου, που πλήττεται από τον καλπάζοντα πληθωρισμό, ενώ παραμένει σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από την Ουκρανία, ιδίως σε ό,τι αφορά την προμήθεια νερού κι ηλεκτρικού ρεύματος.

    Συναυλίες και εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα σχεδόν σε ολόκληρη τη Ρωσία για την επέτειο αυτή.

    [09] Τουρκία: Πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν εκρηκτικό μηχανισμό σε όχημα κοντά σε κυβερνητικό κτίριο

    Πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε ένα όχημα, το οποίο βρέθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας κοντά σε κυβερνητικό κτίριο στη νοτιοανατολική Τουρκία, δήλωσαν σήμερα πηγές των υπηρεσιών ασφάλειας.

    Το όχημα βρέθηκε στην πόλη Χάνι στο Ντιγιάρμπακιρ, στην οποία ο πληθυσμός είναι κυρίως κουρδικός, στη νοτιοανατολική Τουρκία.Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα που εντοπίστηκε.

    [10] Η Β. Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο

    Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους, μερικές ημέρες μετά την εντολή που έδωσε ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ Ουν για τη δοκιμή πυρηνικών κεφαλών, δήλωσε χθες Αμερικανός αξιωματούχος της Άμυνας.

    "Οι ΗΠΑ εντόπισαν την εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα. Κανένας από αυτούς τους δύο δεν συνιστά απειλή για τις ΗΠΑ ή για τους συμμάχους μας στην περιοχή", σημείωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, διευκρινίζοντας ότι οι βολές αυτές συνιστούν "παραβίαση πολλών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ".

    Πρόκειται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, για βαλλιστικούς πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς Nodong.

    [11] Την ικανοποίησή της για τη συμφωνία, εξέφρασε η Α. Μέρκελ

    Την ικανοποίησή της για τη συμφωνία επιστροφής από τη Δευτέρα μεταναστών και προσφύγων από την Ελλάδα στην Τουρκία, συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, εξέφρασε η καγκελάριος Άγγελα Μερκελ, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο τρόπος υλοποίησής της θα είναι υπό έλεγχο. Σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους η Μέρκελ ανέφερε ότι η επιστροφή θα γίνει μέσω ενός μόνιμου μηχανισμού ο τρόπος λειτουργίας του οποίου είναι ακόμη υπό διαβούλευση. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι όλες οι χώρες μέλη της ΕΕ θα συμμετάσχουν στον μηχανισμό.

    Η Α. Μερκελ ανέφερε επίσης ότι οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη δεν έχουν πλέον κανένα λόγο να παραμένουν εκεί και τους απηύθυνε έκκληση να αποχωρήσουν. Αναφερόμενη στο ζήτημα της αναγνώρισης της Τουρκίας ως ασφαλούς χώρας, ανέφερε πως η Ελλαδα μέσω της διμερούς συμφωνίας για την επαναπροώθηση την έχει αναγνωρίσει τονίζοντας εκ παραλλήλου ότι η Τουρκία θα πρέπει να εφαρμόσει στο σύνολο της τη Συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες.

    Ως προς την Κύπρο η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την ελπίδα ταχείας επίλυσης του κυπριακού, ενώ σε ότι αφορά την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες άφησε σαφώς να εννοηθεί οτι θα εξαρτηθεί από το αν και πως η Τουρκία θα υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα στο προσφυγικό. Η σημερινή συμφωνία είναι μια σημαντική ένδειξη ότι η Ευρώπη μπορεί να υπερβαίνει μεγάλες κρίσεις δηλωσε επίσης η Α. Μερκελ.

    [12] Στα χέρια των βελγικών αρχών ο καταζητούμενος Σάλα Αμπντεσλάμ

    Οι αρχές του Βελγίου, η κυβέρνηση και η ομοσπονδιακή εισαγγελία, επιβεβαίωσαν ότι ο άνδρας που συνελήφθη σήμερα κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο προάστιο Μόλενμπεκ είναι ο Σαλά Αμπντεσλάμ, ο υπ' αριθμόν 1 ύποπτος για τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι όπου έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

    "Τον πιάσαμε" έγραψε στο Twitter ο υφυπουργός αρμόδιος για το Άσυλο και τη Μετανάστευση Τέο Φράνκεν.

    Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF, η ομοσπονδιακή εισαγγελία επιβεβαίωσε και αυτή ότι ο Αμπντεσλάμ έχει συλληφθεί.

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, που βρισκόταν στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, μετέβη ήδη στο γραφείο του πρωθυπουργού του Βελγίου για να ενημερωθεί για την υπόθεση, ανέφερε μια πηγή της γαλλικής προεδρίας. Ο Ολάντ είχε ενημερώσει νωρίτερα τους δημοσιογράφους, προτού ακόμη επιβεβαιωθεί η σύλληψη του Σαλά Αμπντεσλάμ, ότι επρόκειτο να συναντηθεί με τον Βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ.

    [13] «Ιστορική» χαρακτήρισε τη συμφωνία ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Α.Νταβούτογλου

    "Ιστορική" χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, αμέσως μετά την επικύρωση της συμφωνίας με τους ηγέτες των 28 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

    "Είναι μια ιστορική ημέρα επειδή καταλήξαμε σε μια πολύ σημαντική συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ" είπε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

    Διαβάστε επίσης:

    Την ικανοποίησή της για τη συμφωνία, εξέφρασε η Α. Μέρκελ

    [14] Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών ο Παναθηναϊκός

    Στα... χέρια του Παναθηναϊκού κατέληξε το πρώτο «εισιτήριο» του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών. Οι «πράσινες» επικράτησαν με 67-66 του Αθηναϊκού στον πρώτο -χρονικά- ημιτελικό του θεσμού, στη Λευκάδα. Πρώτη σκόρερ των νικητριών, οι οποίες την Κυριακή (15:00) θα αντιμετωπίσουν στον τελικό το θριαμβευτή του ημιτελικού Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ήταν η Άλμπανεζ με 18 πόντους, ενώ από τον Αθηναϊκό, που άγγιξε την ανατροπή, ξεχώρισε η Κεχαγιά με 25.

    Τα δεκάλεπτα: 18-11, 39-29, 53-45, 67-66


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 March 2016 - 18:32:35 UTC