Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Επιβεβλημένη η παραίτηση Μουζάλα
  • [02] Φ. Γεννηματά: Χωρίς συνοχή, χωρίς κύρος, χωρίς προοπτική η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
  • [03] Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Αντζελίνα Τζολί στο Μέγαρο Μαξίμου
  • [04] Κυβερνητική αντιπρόταση για το αφορολόγητο όριο με στόχο συμφωνία εντός της ημέρας με τους θεσμούς
  • [05] «Βρίσκομαι εδώ για να ενισχύσω τις προσπάθειες για αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης»
  • [06] Α. Μέρκελ: Υπέρ πανευρωπαϊκών προσεγγίσεων και όχι μονομερών αποφάσεων που επιβαρύνουν την Ελλάδα
  • [07] Διάκριση για το νέο Hyundai Tucson
  • [08] Νέα πρόσωπα στην Εθνική ομάδα

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Επιβεβλημένη η παραίτηση Μουζάλα

    Την παραίτηση του κ. Μουζάλα ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει. «Εδώ που έχουμε φτάσει, η παραίτηση Μουζάλα είναι επιβεβλημένη.

    «Ο κ. Μουζάλας προέβη σε ένα μεγάλο ατόπημα. Στην πολιτική αυτά που λέμε οφείλουν να έχουν και επιπτώσεις. Η κυβέρνηση να δώσει λύση μέσα στην ημέρα. Δεν μπορεί το θέμα να σέρνεται» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

    Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το προσφυγικό τονίζοντας μάλιστα πως «ο κ. Μουζάλας θα έπρεπε να είχε μάλιστα παραιτηθεί γιατί απέτυχε και ο ίδιος στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος». Χαρακτήρισε την κυβέρνηση «παντελώς αναποτελεσματική, αμήχανη και μοιραία» για να διαχειριστεί τα προβλήματα του τόπου, χρεώνοντάς της τεράστια ανεπάρκεια, από την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, την τεράστια καθυστέρηση στην ταυτοποιήση και τη δημιουργία hot spot, την άρνησή της να προχωρήσει στον διαχωρισμό των προσφύγων από τους οικονομικούς μετανάστες και έκανε λόγο για αδυναμία να προχωρήσει σε μια αποτρεπτική πολιτική.

    «Η κατάληξη της τραγικής ανεπάρκειας είναι η απουσία της κυβέρνησης από το κολαστήριο στην Ειδομένη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας πως αν η κυβέρνηση δεν ήθελε κρατική δομή στην Ειδομένη θα έπρεπε να αποτρέψει τους χιλιάδες ανθρώπους να πάνε εκεί.

    Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, έκανε λόγο για ανυπαρξία του κράτους και κάλεσε την κυβέρνηση να εκκενώσει την Ειδομένη και να μεταφέρει τους ανθρώπους αυτούς σε κλειστές δομές.

    «Υπάρχει συνολική ανικανότητα της κυβέρνησης, καθώς το πρόβλημα την ξεπέρασε τελείως. Αυτές οι εικόνες είναι ντροπή, η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο» τόνισε, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτησεις που του είχε θέσει η ΝΔ στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

    «Ζητήσαμε συγκεκριμένο μηχανισμό που θα οδηγούσε στην αποσυμφόρηση του προβλήματος. Ειμαι πολύ ανήσυχος για τις εξελίξεις αύριο στις Βρυξέλλες. Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος διχασμός στην Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

    [02] Φ. Γεννηματά: Χωρίς συνοχή, χωρίς κύρος, χωρίς προοπτική η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

    «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια κυβέρνηση χωρίς συνοχή, χωρίς κύρος, χωρίς προοπτική. Το λάθος Μουζάλα είναι σίγουρα ολίσθημα, έχει ζητήσει συγγνώμη. Ο κος Καμμένος εκβιάζει στην πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα». Αυτό σχολίασε η Φώφη Γεννηματά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την υπόθεση Μουζάλα ξεκινώντας την ομιλία της στη ημερίδα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για τις μεταρρυθμίσεις στο κοινωνικό κράτος. Προσέθεσε ότι δεν αισθάνεται ότι αυτό που συμβαίνει στην Ειδομένη τιμά τη χώρα κι ότι αντίθετα είναι ντροπή.

    «Την τιμή της Ευρώπης σώζουν οι απλοί Έλληνες πολίτες που, αν και ταλαιπωρημένοι και οι ίδιοι μετά από 6 χρόνια μνημόνια, βρίσκουν τη δύναμη να συμπαρασταθούν στους πρόσφυγες, στην πράξη και όχι στα λόγια. Απλοί πολίτες που καλύπτουν το κενό και την παντελή απουσία της κυβέρνησης», επεσήμανε η κ. Γεννηματά και τόνισε ότι στη Σύνοδο Κορυφής αύριο και μεθαύριο, «η κυβέρνηση έχει μια τελευταία ευκαιρία να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα, τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εθνική γραμμή που χαράχτηκε στη συνάντηση των αρχηγών. Μέχρι σήμερα δεν έχει ισχύσει τίποτα από όσα συμφωνήσαμε».

    [03] Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Αντζελίνα Τζολί στο Μέγαρο Μαξίμου

    Με την πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντζελίνα Τζολί συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η Αντζελίνα Τζολί έφθασε σήμερα στην Αθήνα και νωρίτερα επισκέφθηκε χώρους φιλοξενίας των προσφύγων.

    [04] Κυβερνητική αντιπρόταση για το αφορολόγητο όριο με στόχο συμφωνία εντός της ημέρας με τους θεσμούς

    Συμφωνία εντός της ημέρας με τους εκπροσώπους των θεσμών για το φορολογικό επιδιώκει η κυβέρνηση, υποβάλλοντας νέα αντιπρόταση σχετικά με το αφορολόγητο όριο. Για τον συγκεκριμένο λόγο, μετά από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους πιστωτές, συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση στις 18.30, προκειμένου, σύμφωνα με κορυφαίο κυβερνητικό αξιωματούχο «να τελειώνουμε».

    Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης, που άρχισε στις 13.30, η ελληνική πλευρά παρουσίασε νέα πρόταση, με μικρότερη, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σχέση με την πρόταση των εκπροσώπων των θεσμών, μείωση του αφορολογήτου και αλλαγές στους ενδιάμεσους συντελεστές.

    Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός παράγοντας, υπήρξαν αρχικά σχόλια από την πλευρά των πιστωτών, οι οποίοι πρέπει να επικοινωνήσουν και με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους για να τους ενημερώσουν για την ελληνική αντιπρόταση. Σημειώνεται ότι, οι εκπρόσωποι των θεσμών και ειδικά το ΔΝΤ επιζητούν διεύρυνση της φορολογικής βάσης με μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου και μεταφορά της επιβάρυνσης στα χαμηλότερα εισοδήματα, ενώ διαφωνούν με τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή 50%.

    Από την πλευρά του, άλλος κορυφαίος παράγοντας στις διαπραγματεύσεις, ερωτηθείς εάν θα υπάρξει συμφωνία σήμερα, δήλωσε ότι είναι «ζήτημα δύο έως τριών ημερών ακόμη».

    [05] «Βρίσκομαι εδώ για να ενισχύσω τις προσπάθειες για αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης»

    «Βρίσκομαι εδώ ώστε να ενισχύσω τις προσπάθειες της Ύπατης Αρμοστείας και της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να επισπευσθεί η επείγουσα αντιμετώπιση της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κατάστασης», δηλώνει η πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ, Αντζελίνα Τζολί για την πρώτη επίσημη επίσκεψή της στην Ελλάδα εκ μέρους του ΟΗΕ.

    «Αναμένω με ενδιαφέρον να συναντήσω τις αρχές, τους εταίρους και τους εθελοντές που εργάζονται στο πεδίο προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες και να διασφαλιστεί η προστασία των ευάλωτων ανθρώπων», υπογραμμίζει σε δελτίο Τύπου η διάσημη ηθοποιός, ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας.

    Η Αντζελίνα Τζολί επισκέπτεται σήμερα την Ελλάδα εκ μέρους του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φιλίππο Γκράντι. Η κ. Τζολί βρέθηκε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα, όπου συνομίλησε με πρόσφυγες και άκουσε τις ιστορίες τους.

    Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η ειδική απεσταλμένη θα επαναλάβει τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας προς την Ελλάδα όσον αφορά την προσπάθεια να ενισχυθούν οι διαδικασίες καταγραφής και ασύλου, να γίνονται σεβαστά τα θεμελιώδη διεθνή πρότυπα προστασίας και προσφυγικού δικαίου και να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της ΕΕ σχετικά με τη μετεγκατάσταση. Επίσης, όπως σημειώνεται, η κ. Τζολί «θα εκφράσει την εκτίμησή της για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη που έχει επιδείξει η Ελλάδα στους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο οι οποίοι έχουν φθάσει στις ακτές των νησιών της έπειτα από επικίνδυνα, δύσκολα, και ορισμένες φορές, μοιραία ταξίδια».

    [06] Α. Μέρκελ: Υπέρ πανευρωπαϊκών προσεγγίσεων και όχι μονομερών αποφάσεων που επιβαρύνουν την Ελλάδα

    Υπέρ πανευρωπαϊκών προσεγγίσεων που δεν θα εγκαταλείπουν μόνη την Ελλάδα, αλλά θα μειώνουν τον αριθμό των προσφύγων σε όλες τις χώρες, τάχθηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, προειδοποιώντας για συνέπειες που θα αφορούν όλους και ζήτησε από τους ανθρώπους που βρίσκονται στην Ειδομένη να εμπιστευθούν την ελληνική κυβέρνηση και να μετακινηθούν στα ειδικά καταλύματα. Αναφερόμενη στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κυρία Μέρκελ δεν θέλησε να προκαταλάβει την έκβασή της, καθώς, όπως είπε, υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά μέχρι αύριο, κυρίως σε ό,τι αφορά το άνοιγμα Κεφαλαίων της ενταξιακής διαπραγμάτευσης της Τουρκίας με την Ε.Ε. Διευκρίνισε πάντως ότι η ένταξη της Τουρκίας δεν βρίσκεται αυτή την στιγμή στην ημερήσια διάταξη.

    «Αυτή τη στιγμή χωρίς καμία αμφιβολία ωφελούμαστε στην Γερμανία από το γεγονός ότι η προσφυγική ροή - λόγω μονομερών αποφάσεων της Αυστρίας και των χωρών κατά μήκος της Βαλκανικής Διαδρομής - έχει σταματήσει. Αλλά δεν μπορώ να προειδοποιώ αρκετά συχνά να μην παραπλανηθούμε από αυτό. Διότι η πρόσκαιρη ανακούφιση που νιώθουν η Γερμανία και άλλα κράτη-μέλη αυτή την στιγμή είναι η μία πλευρά, αλλά η άλλη πλευρά είναι η κατάσταση στην Ελλάδα και πρέπει να μας ανησυχεί πολύ όλους. Διότι δεν θα μείνει αυτό χωρίς συνέπειες για κανέναν μας στην Ευρώπη», τόνισε η Καγκελάριος στην καθιερωμένη ομιλία της στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρόσθεσε ότι «η κατάσταση εκεί δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να διαρκέσει». Το αποφασιστικό ερώτημα, επισήμανε, παραμένει το ίδιο: «Πώς θα καταφέρουμε να μειώσουμε τον αριθμό των προσφύγων, όχι μόνο για κάποιους, αλλά για όλους και μάλιστα βιώσιμα και μόνιμα και χωρίς να αποδυναμωθούν βασικά επιτεύγματα της ζωής μας στην Ευρώπη». Επανέλαβε δε ότι «μόνο με μία πανευρωπαϊκή λύση θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε να μετακινηθούν οι προσφυγικές διαδρομές» λόγω του κλεισίματος των εσωτερικών συνόρων και να βρεθούν νέες, πιο επικίνδυνες διαδρομές, από τις οποίες θα ωφεληθούν μόνο οι διακινητές.

    [07] Διάκριση για το νέο Hyundai Tucson

    Η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai κατέκτησε ένα ακόμη σημαντικό βραβείο. Το νέο μοντέλο της, Tucson αναδείχθηκε κορυφαίο Compact SUV στις ΗΠΑ από το News & World Report.

    Τα οχήματα που συμμετείχαν στα βραβεία Best Cars, αξιολογήθηκαν σχετικά με την ποιότητα και την σχέση κόστους κτήσης/χρήσης. Το όχημα με την υψηλότερη βαθμολογία αναδεικνύεται σε «Κορυφαίο Όχημα για τη σχέση αξίας ως προς το κόστος κτήσης/χρήσης». Η ποιότητα μετριέται από τη συνολική βαθμολογία που επιτυγχάνει ένα όχημα στην γενική κατάταξη των ΗΠΑ News. Οι βαθμολογίες αξιολογούν αυτοκίνητα για την ασφάλεια, την αξιοπιστία και τις κρίσεις των εξειδικευμένων στελεχών της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το κόστος κτήσης/χρήσης προκύπτει από το συνολικό κόστος που δαπανάται για ένα όχημα στα πέντε έτη ιδιοκτησίας του και της μέσης τιμής που καταβλήθηκε για την αγορά του οχήματος (σχέση κόστους κτήσης/χρήσης).

    Το Hyundai Tucson διαθέτει μοντέρνο εξωτερικό στυλ, δύο κινητήρες, υψηλής απόδοσης συστήματα μετάδοσης και ευρύχωρο εσωτερικό. Εξοπλίζεται με προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι.

    Σπύρος Ρέκκας

    [08] Νέα πρόσωπα στην Εθνική ομάδα

    Με πολλά νέα πρόσωπα θα εμφανιστεί η Εθνική Ελλάδας στις φιλικές συναντήσεις του Μαρτίου με τα αντίστοιχα συγκροτήματα των Μαυροβουνίου (24/3, 20:00) και Ισλανδίας (29/3, 20:30), στο «Γ. Καραϊσκάκης».

    Ο Μίχαελ Σκίμπε παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς και επιβράβευσε για την προσπάθειά τους παίκτες όπως οι Απόστολος Βέλλιος, Μάριος Οικονόμου, Δημήτρης Πέλκας και Θανάσης Παπάζογλου, αφήνοντας ταυτόχρονα εκτός, ποδοσφαιριστές όπως οι Κονέ, Χριστοδουλόπουλος και Αραβίδης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 March 2016 - 16:32:33 UTC