Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ελληνικό κράτος χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία «ΠΓΔΜ»
  • [02] Την Πέμπτη νέα συνάντηση Σταθάκη - θεσμών
  • [03] Πάταξη της φοροδιαφυγής με έλεγχο των τραπεζικών καταθέσεων σε βάθος 15ετίας
  • [04] Απορρίπτουμε νέες απαιτήσεις ξεκαθάρισε ο Γ. Κατρούγκαλος
  • [05] Υπάρχουν πολλές δυσκολίες για την επίτευξη συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας λέει ο Τουσκ
  • [06] O Ι. Μουζάλας θα μιλήσει την Τετάρτη για την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα στο ΕΚ

  • [01] Το ελληνικό κράτος χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία «ΠΓΔΜ»

    «Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία "ΠΓΔΜ". Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" είναι το λιγότερο υπερβολή» ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι καταλήγοντας:

    «Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει».

    Παραίτηση Μουζάλα ζητεί η ΝΔ

    Για ατόπημα το οποίο δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες κάνει λόγο η ΝΔ με αφορμή την αναφορά του υπουργού αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα στα Σκόπια ως«Μακεδονία».

    Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό -μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα καθώς αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως «Μακεδονία». Σύμφωνα με τη ΝΔ ο κ. Μουζάλας ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων.

    «Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτηση» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [02] Την Πέμπτη νέα συνάντηση Σταθάκη - θεσμών

    "Υπάρχει προσέγγισή των δυο πλευρών, αλλά έχουμε ακόμα μεγάλη απόσταση με τους εκπροσώπους των θεσμών. Υπάρχει δρόμος ακόμα, είναι πολλά τα ζητήματα, κυρίως για τα δάνεια των μικρομεσαίων και τα καταναλωτικά δάνεια", δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, εξερχόμενος από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών στο Χίλτον.

    Ο Γιώργος Σταθάκης, πάντως, συμπλήρωσε πως υπάρχει η βάση για προσέγγιση σε ότι αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας από την πώληση σε funds, χωρίς όμως να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

    Όπως προκύπτει από τις καταρχήν πληροφορίες, τα θέματα που παραμένουν ανοικτά θα συζητηθούν και πάλι σε νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

    Σήμερα, "έκλεισαν" οι εκκρεμότητες που αφορούν στη φορολόγηση των εταιρειών διαχείρισης των κόκκινων δανείων, δηλαδή αν θα φορολογούνται ως τράπεζες ή ως εταιρείες, αλλά και εάν θα φορολογείται ως εισόδημα το ποσό του δανείου που διαγράφεται από την τράπεζα. Για τα θέματα αυτά, σύμφωνα με τον υπουργό υπήρξε συμφωνία, χωρίς όμως, να διευκρινίζεται ποια είναι τα σημεία συμφωνίας. Ο ίδιος ανέφερε μόνο ότι στη συμφωνία περιλαμβάνεται και η δυνατότητα των εταιρειών μεταβίβασης δανείων να αναθέτουν τη διαχείριση σε εταιρείες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων απαιτήσεων, αλλά οι εταιρείες αυτές θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά έδρα στην Ελλάδα και να έχουν αδειοδοτηθεί.

    Ένα ακόμη ζήτημα το οποίο εξετάστηκε είναι τι θα γίνει με τα χρέη των μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν παράλληλα οφειλές σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία εκτός από τις τράπεζες.

    [03] Πάταξη της φοροδιαφυγής με έλεγχο των τραπεζικών καταθέσεων σε βάθος 15ετίας

    Τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για τον έλεγχο των καταθέσεων σε βάθος 15ετίας, από 10ετία που ισχύει σήμερα, προωθεί η κυβέρνηση στην προσπάθεια σύλληψης της φοροδιαφυγής.

    Η πρόθεση αυτή επιβεβαιώθηκε από κυβερνητικό στέλεχος που συμμετείχε στη συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών με αντικείμενο την πάταξη της διαφθοράς.

    Αναφερόμενο στην λίστα Μπόργιανς, το ίδιο στέλεχος, σημείωσε ότι για την αξιοποίησή της είναι καθοριστική η ψήφιση των διατάξεων για την αυτοκαταγγελία φοροφυγάδων.

    Το νομοσχέδιο, αξίζει να σημειωθεί, ότι είχε ετοιμάσει το υπουργείο Οικονομικών, από το τέλος του προηγούμενου έτους αλλά δεν έχει ακόμη προωθηθεί λόγω των ενστάσεων των θεσμών.

    Σύμφωνα με την άποψη που εξέφρασε το ίδιο κυβενρητικό στέλεχος το νέο πλαίσιο της αυτοκαταγγελίας θα πρέπει να προβλέπει φορολογικό συντελεστή της τάξης του 30-40% για τη νομιμοποίηση αδήλωτων καταθέσεων του εξωτερικού και έκπτωση μόνο για όσους επενδύσουν τα κεφάλαια αυτά σε ακίνητα.

    Επίσης, κατά τον ίδιο, θα πρέπει να ενεργοποιηθούν παράλληλα το νέο περιουσιολόγιο αλλά και να αγοραστούν και άλλα CD με φορολογούμενους που διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό.

    [04] Απορρίπτουμε νέες απαιτήσεις ξεκαθάρισε ο Γ. Κατρούγκαλος

    Η ελληνική κυβέρνηση δεν προτίθεται να αποδεχτεί απαιτήσεις πέραν των όσων συμφωνήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ενημερώνοντας την Μόνιμη Επιτροπή Παρακολούθησης των Ελληνικών Διαπραγματεύσεων που έχει συστήσει το Ευρωκοινοβούλιο, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

    Λίγο μετά το πέρας της συνεδρίασης ο υπουργός προέβη στην εξής δήλωση: "Έχουμε κατακτήσει, για λόγους, όχι μόνο διαφάνειας, αλλά και ευαισθητοποίησης της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το τι γίνεται στο μεγάλο αυτό μέτωπο. Ενημέρωσα λοιπόν τους ευρωβουλευτές, ότι εμείς θα σεβαστούμε μέχρι κεραίας τις υποχρεώσεις μας, αλλά στο πλαίσιο μιας μεταρρύθμισης που έχει εθνικό σχεδιασμό και επιδιώκει και ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη. Σε αυτό το πλαίσιο, τους εξήγησα και νομίζω το αποδέχθηκαν όλοι, ότι απορρίπτουμε νέες απαιτήσεις, οι οποίες δεν έχουν σχέση με τη συμφωνία του Ιουλίου, που ουσιαστικά θέτουν στο τραπέζι πράγματα για τα οποία ποτέ δεν έχουμε συμφωνήσει και που δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε. Θέλω να ελπίζω λοιπόν ότι οι διαπραγματεύσεις, αν και σκληρές πρόκειται να έχουν ένα αίσιο τέλος, και το βάρος του Ευρωκοινοβουλίου σε αυτή την προσπάθεια είναι σημαντικό".

    [05] Υπάρχουν πολλές δυσκολίες για την επίτευξη συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας λέει ο Τουσκ

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε απόψε ότι υπάρχουν ακόμη δυσκολίες που μένουν να ξεπεραστούν ως την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες την Πέμπτη για να υιοθετηθεί το σχέδιο με στόχο να ανακοπεί η ροή προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη, που?όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο?η Κύπρος έχει απειλήσει να τορπιλίσει.

    Μετά τη συνάντηση που είχε στην Άγκυρα νωρίτερα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Τουσκ δεν έκρυψε ότι ο δρόμος προς μια συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και στην Τουρκία είναι σπαρμένος με πολλές παγίδες.

    «Δεν είναι εύκολο καθήκον και πρέπει να γίνει σωστά. Είναι σαφές πως απομένει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει», είπε ο Τουσκ.

    Στον προηγούμενο σταθμό της περιοδείας του, στη Λευκωσία, ο πρόεδρος το Ευρωπαϊκού Συμβουλίου άκουσε τις έντονες επιφυλάξεις της Κύπρου. Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης του διεμήνυσε ότι η χώρα του δεν «έχει την πρόθεση να εγκρίνει το άνοιγμα νέων κεφαλαίων» στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ εάν η Άγκυρα δεν «εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της».

    [06] O Ι. Μουζάλας θα μιλήσει την Τετάρτη για την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα στο ΕΚ

    Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μουζάλας, θα συμμετάσχει στη συζήτηση της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του ΕΚ με θέμα την κατάσταση στην Ελλάδα αναφορικά με το μεταναστευτικό και την προσφυγική κρίση. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 3μμ (ώρα Βελγίου).

    Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συζήτηση μέσω του EP Live (στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου)


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 March 2016 - 22:32:30 UTC