Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο το απόγευμα η νέα συνάντηση του Γ. Κατρούγκαλου με τους θεσμούς
  • [02] «Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να πατά ταυτόχρονα και στη βάρκα του ακροδεξιού λαϊκισμού και στη βάρκα της ευαισθησίας»
  • [03] Επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για το προσφυγικό και την κατάσταση στην Ειδομένη
  • [04] Επίθεση Κουμουτσάκου στην κυβέρνηση για το προσφυγικό και την κατάσταση στην Ειδομένη
  • [05] Πάταξη της φοροδιαφυγής με έλεγχο των τραπεζικών καταθέσεων σε βάθος 15ετίας
  • [06] Δεν υπάρχει επαναπροώθηση προσφύγων από την ΠΓΔΜ
  • [07] Κρούσμα ηπατίτιδας Α σε 8χρονο πρόσφυγα στο λιμάνι του Πειραιά
  • [08] Στη Μυτιλήνη η Α. Τζολί, με την ιδιότητα της πρέσβειρας καλής θέλησης του ΟΗΕ
  • [09] Δ. Αβραμόπουλος: Επιβεβαίωση της αλληλεγγύης και της στήριξης της ΕΕ στην Ελλάδα
  • [10] O αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Ι. Μουζάλας θα μιλήσει την Τετάρτη για το μεταναστευτικό στην επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του ΕΚ
  • [11] Πολυεθνικές και χώρες που διευκολύνουν τη φορολογία τους στο στόχαστρο του ΕΚ
  • [12] Το Υπ. Παιδείας κατέθεσε στους θεσμούς σχέδιο για 20.000 μόνιμους διορισμούς
  • [13] Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό
  • [14] Ετοιμάζονται τα νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε έξι νομούς
  • [15] Κερέμ Μπουλούτ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Έλληνες και Τούρκοι έχουν πολλά κοινά στοιχεία»

  • [01] Αύριο το απόγευμα η νέα συνάντηση του Γ. Κατρούγκαλου με τους θεσμούς

    Νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών θα έχει αύριο το απόγευμα, στις 19:30, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός στην προηγούμενη συνάντησή του με τους θεσμούς, η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί πάνω σε θέματα της αρχιτεκτονικής της μεταρρύθμισης, όπως τα ποσοστά αναπλήρωσης, και η εθνική σύνταξη.

    [02] «Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να πατά ταυτόχρονα και στη βάρκα του ακροδεξιού λαϊκισμού και στη βάρκα της ευαισθησίας»

    «Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να πατά ταυτόχρονα και στη βάρκα του ακροδεξιού λαϊκισμού και στη βάρκα της ευαισθησίας» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ειδομένη.

    «Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε, σήμερα, να κάνει επίδειξη ευαισθησίας από την Ειδομένη. Κατά τα άλλα, το κόμμα του οποίου ηγείται, κατηγορεί, εδώ και μήνες, την κυβέρνηση ότι δεν επαναπροωθεί πρόσφυγες στη θάλασσα, αντιδρά στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, επιδίδεται σε κάθε είδους ακροδεξιά καπηλεία του προσφυγικού, σιωπά σε μονομερείς ενέργειες σε βάρος της χώρας μας» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Οφείλουμε να επισημάνουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν μπορεί να πατά ταυτόχρονα στη βάρκα του ακροδεξιού λαϊκισμού και στη βάρκα της ευαισθησίας» πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη.

    [03] Επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για το προσφυγικό και την κατάσταση στην Ειδομένη

    «Ο απών κ. Τσίπρας που συνυπέγραψε τα κλειστά σύνορα του βαλκανικού προσφυγικού διαδρόμου, βρίσκει το πολιτικό θράσος να κατηγορεί άλλους για τη δική του παταγώδη αποτυχία», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

    Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ έκανε λόγο για δήθεν ανθρωπιστική ευαισθησία του πρωθυπουργού που έχει πλέον, όπως είπε, το όνομα «Ειδομένη».

    «Η εκεί εφιαλτική κατάσταση είναι το όνειδος μιας παντελώς ακατάλληλης κυβέρνησης. Ανίκανης να δώσει λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα», συνέχισε κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι δεν προστατεύει ούτε τα σύνορα της χώρας, ούτε τους ανθρώπους, πρόσφυγες και μετανάστες.

    «Μετέτρεψε την Ελλάδα σε χωριό - καταυλισμό. Η ΝΔ συνιστά στον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του, να βγουν από την ασφάλεια των γραφείων τους και να δουν στην Ειδομένη τη θλιβερή ανεπάρκεια της πολιτικής τους», πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

    [04] Επίθεση Κουμουτσάκου στην κυβέρνηση για το προσφυγικό και την κατάσταση στην Ειδομένη

    «Ο απών κ. Τσίπρας που συνυπέγραψε τα κλειστά σύνορα του βαλκανικού προσφυγικού διαδρόμου, βρίσκει το πολιτικό θράσος να κατηγορεί άλλους για τη δική του παταγώδη αποτυχία», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

    Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ έκανε λόγο για δήθεν ανθρωπιστική ευαισθησία του πρωθυπουργού που έχει πλέον, όπως είπε, το όνομα «Ειδομένη».

    «Η εκεί εφιαλτική κατάσταση είναι το όνειδος μιας παντελώς ακατάλληλης κυβέρνησης. Ανίκανης να δώσει λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα», συνέχισε κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι δεν προστατεύει ούτε τα σύνορα της χώρας, ούτε τους ανθρώπους, πρόσφυγες και μετανάστες.

    «Μετέτρεψε την Ελλάδα σε χωριό - καταυλισμό. Η ΝΔ συνιστά στον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του, να βγουν από την ασφάλεια των γραφείων τους και να δουν στην Ειδομένη τη θλιβερή ανεπάρκεια της πολιτικής τους», πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

    [05] Πάταξη της φοροδιαφυγής με έλεγχο των τραπεζικών καταθέσεων σε βάθος 15ετίας

    Τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για τον έλεγχο των καταθέσεων σε βάθος 15ετίας, από 10ετία που ισχύει σήμερα, προωθεί η κυβέρνηση στην προσπάθεια σύλληψης της φοροδιαφυγής.

    Η πρόθεση αυτή επιβεβαιώθηκε από κυβερνητικό στέλεχος που συμμετείχε στη συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών με αντικείμενο την πάταξη της διαφθοράς.

    Αναφερόμενο στην λίστα Μπόργιανς, το ίδιο στέλεχος, σημείωσε ότι για την αξιοποίησή της είναι καθοριστική η ψήφιση των διατάξεων για την αυτοκαταγγελία φοροφυγάδων.

    Το νομοσχέδιο, αξίζει να σημειωθεί, ότι είχε ετοιμάσει το υπουργείο Οικονομικών, από το τέλος του προηγούμενου έτους αλλά δεν έχει ακόμη προωθηθεί λόγω των ενστάσεων των θεσμών.

    Σύμφωνα με την άποψη που εξέφρασε το ίδιο κυβενρητικό στέλεχος το νέο πλαίσιο της αυτοκαταγγελίας θα πρέπει να προβλέπει φορολογικό συντελεστή της τάξης του 30-40% για τη νομιμοποίηση αδήλωτων καταθέσεων του εξωτερικού και έκπτωση μόνο για όσους επενδύσουν τα κεφάλαια αυτά σε ακίνητα.

    Επίσης, κατά τον ίδιο, θα πρέπει να ενεργοποιηθούν παράλληλα το νέο περιουσιολόγιο αλλά και να αγοραστούν και άλλα CD με φορολογούμενους που διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό.

    [06] Δεν υπάρχει επαναπροώθηση προσφύγων από την ΠΓΔΜ

    Δεν επιβεβαιώνεται από καμία πηγή η πληροφορία που αποδίδεται στο Υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, για επαναπροώθηση περίπου 1.500 προσφύγων που κατάφεραν να περάσουν στο έδαφος των Σκοπίων, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Από τις συγκεκριμένες πηγές έγινε γνωστό ότι, μετά την ομαδική είσοδο στα Σκόπια, των προσφύγων που είναι συγκεντρωμένοι στην Ειδομένη, από άλλο σημείο των συνόρων, στην Ελλάδα επέστρεψαν περίπου 200 πρόσφυγες, οι οποίοι απωθήθηκαν από Σκοπιανούς στρατιώτες και βρίσκονται πλέον στην διάθεσητων ελληνικών αρχών για νέα ταυτοποίηση.

    Από τον έλεγχο που έχει κάνει μέχρι στιγμής κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αλλοδαπών, διαπιστώνεται ότι οι 200 πρόσφυγες που δεν κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα, είναι από αυτούς που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα και διαθέτουν τα έγγραφα που τους χορηγήθηκαν μετά την αρχική ταυτοποίηση τους.

    Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους που πέρασαν στην γειτονική χώρα, στέλεχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα επανεισδοχής απο τα Σκόπια, ουτε έχει διαπιστωθεί επιστροφή τους από τα επίσημα σημεία των συνόρων, ή άλλους ανεπίσημους δρόμους.

    Ωστόσο, για την υπόθεση διεξάγεται έρευνα απο τις αρχές Ασφαλείας, παράλληλα με την έρευνα που διενεργείται για την κυκλοφορία του φυλλαδίου, το οποίο παρότρυνε τους πρόσφυγες στην Ειδομένη να περάσουν τα σύνορα απο σημείο που δεν υπήρχε φράκτης, με αποτέλεσμα να πνιγούν τρεις άνθρωποι σε χείμαρο, κοντά στην κωμόπολη της Γευγελής.

    [07] Κρούσμα ηπατίτιδας Α σε 8χρονο πρόσφυγα στο λιμάνι του Πειραιά

    Κρούσμα ηπατίτιδας Α εντοπίστηκε σε έναν 8χρονο πρόσφυγα, στον επιβατικό σταθμό του ΟΛΠ στην πύλη Ε1.

    Ο 8χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, ενώ παρακολουθείται και το περιβάλλον τού παιδιού. Επίσης οι υπηρεσιες υγείας προχώρησαν και σε εμβολιάσμούς.

    Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Μαλεσιώτης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισε το συγκεκριμένο περιστατικό διαχειρίσιμο, ενώ είπε ότι ένα άλλο παιδί ασθένησε από ανεμοβλογιά. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά πρόσθεσε ότι οι γιατροί από την Περασμένη Δευτέρα 7/03 έως την Καθαρά Δευτέρα 14/03 είχαν εξετάσει στο πολυιατρείο 600 άτομα περίπου,μεταξύ αυτών 155 παιδιά.

    Σημειώνεται ότι αυτό είναι το δεύτερο κρούσμα ηπατίτιδας Α που εντοπίζεται σε πρόσφυγες στη χώρα.

    [08] Στη Μυτιλήνη η Α. Τζολί, με την ιδιότητα της πρέσβειρας καλής θέλησης του ΟΗΕ

    Με την ιδιότητα της πρέσβειρας καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες επισκέπτεται σήμερα το βράδυ τη Λέσβο, η γνωστή ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί. Την είδηση μετέδωσε πριν από λίγο η ιστοσελίδα της εφημερίδας της Μυτιλήνης «Εμπρός» και επιβεβαιώνεται από τις τοπικές αρχές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τζολί θα επισκεφτεί καταυλισμούς προσφύγων στη Μόρια αλλά και τον Καρά Τεπέ. Σημειώνεται ότι η κ. Τζολί έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα προτιμούσε να αφήσει σε άλλους τα ζητήματα πολιτικής φύσης σε σχέση με τους πρόσφυγες, ενώ η ίδια επικεντρώνεται στις ανθρωπιστικές ανάγκες των περιοχών που επισκέπτεται.

    [09] Δ. Αβραμόπουλος: Επιβεβαίωση της αλληλεγγύης και της στήριξης της ΕΕ στην Ελλάδα

    «Τραγική και απαράδεκτη» χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ειδομένη ο Επίτροπος μετανάστευσης, εσωτερικών υποθέσεων και ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την επίσκεψή του στον καταυλισμό.

    «Εδώ είναι που δοκιμάζονται καθημερινά οι αρχές και οι αξίες του πολιτισμένου κόσμου και αυτό που είδαμε σήμερα να βιώνουν άνθρωποι κάτω από τραγικές συνθήκες, πρέπει να σταματήσει αμέσως. Δυστυχώς, τους εκμεταλλεύονται αμείλικτα κυκλώματα διακινητών που τους παραπληροφορούν», τόνισε.

    Σύμφωνα με τον κ.Αβραμόπουλο, «η Ευρώπη στέκεται με σεβασμό και αξιοπρέπεια απέναντι στους πρόσφυγες αλλά οι συνθήκες στην Ειδομένη δεν το δείχνουν» .

    « Αυτό πρέπει να σταματήσει και να είναι η τελευταία σελίδα ενός δράματος αυτών των ανθρώπων που κάτω από δύσκολες συνθήκες, επέλεξαν τον επικίνδυνο δρόμο προς Ευρώπη» είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος. Εκανε δε, έκκληση προς όλες τις χώρες της Ευρώπης, να ανοίξουν τις πόρτες τους και να τηρήσουν «αυτά που από κοινού όλοι έχουμε αποφασίσει ώστε να αρχίσει αμέσως η μετεγκατάσταση»

    «Μιλάμε για τη δυνατότητα μετεγκατάστασης 6000 ανθρώπων εβδομαδιαίως και ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει η έννοια, ότι άλλο πρόσφυγας, που δικαιούται άσυλο και άλλο παράτυπος μετανάστης που πρέπει να γνωρίζει ότι θα επιστραφεί στη χώρα προέλευσης» ξεκαθάρισε.

    «Τα κλειστά σύνορα, οι φράχτες, είναι έξω από τις αρχές, την πολιτική και τη φιλοσοφία της Ευρώπης και πρέπει όλοι να δείξουν το ανθρώπινο και πολιτισμένο πρόσωπό τους» συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας που δέχεται δυσανάλογη, προς το μέγεθός της, πίεση.

    Από την πλευρά του ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας που συνόδευε τον κ.Αβραμόπουλο, είπε ότι καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να ολοκληρωθούν καινούργιες θέσεις υποδοχής και να καταλάβουν οι πρόσφυγες ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν τα σύνορα.

    «Πρέπει να πεισθούν οι άνθρωποι αυτοί να φύγουν. Δεν μπορούμε να τους διώξουμε με τα ΜΑΤ αλλά ετοιμαζόμαστε ώστε σιγά σιγά, θα σας έλεγα το επόμενο 20ημερο, αυτός εδώ ο καταυλισμός να υφίσταται ως ένα πολύ μικρό μέρος» δήλωσε. Σύμφωνα με τον κ.Μουζάλα, πρέπει να απομονωθούν όσοι διαδίδουν ότι ανοίγουν τα σύνορα και προκαλούν τους πρόσφυγες «σε ανεύθυνες και παράνομες πράξεις όπως αυτή που έγινε χθες».

    «Δεν θα επιτρέψουμε στην τραγωδία να εξαπλωθεί, παρεμβαίνουμε συνέχεια και θα τα καταφέρουμε» κατέληξε.

    [10] O αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Ι. Μουζάλας θα μιλήσει την Τετάρτη για το μεταναστευτικό στην επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του ΕΚ

    Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μουζάλας, θα συμμετάσχει στη συζήτηση της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του ΕΚ με θέμα την κατάσταση στην Ελλάδα αναφορικά με το μεταναστευτικό και την προσφυγική κρίση. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα J?zsef Antall 6Q2 στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 3μμ (ώρα Βελγίου).

    Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συζήτηση μέσω του EP Live (στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου)

    [11] Πολυεθνικές και χώρες που διευκολύνουν τη φορολογία τους στο στόχαστρο του ΕΚ

    Η δεύτερη ειδική επιτροπή του ΕΚ για τη φορολογία, συναντιέται τη Δευτέρα και την Τρίτη, με εκπροσώπους πολυεθνικών και χωρών. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι η Ανδόρα, το Λιχτενστάιν, το Μονακό αλλά και η Apple, η Google, η ΙΚΕΑ και η McDonald's. Οι ευρωβουλευτές θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί τους για τις τελευταίες εξελίξεις στο τομέα της φορολόγησης των επιχειρήσεων.

    Μπορεί η Apple, η Google, η ΙΚΕΑ και τα McDonald 's να δέχτηκαν να μοιραστούν τις απόψεις τους με την ειδική επιτροπή, ωστόσο η Fiat Chrysler και τα Starbucks αρνήθηκαν, ενώ το ίδιο αρνητική ήταν η στάση και των Νήσων Κέιμαν και της Νήσου του Μαν.

    Το τελευταίο χρόνο, oι φιλόδοξες συμφωνίες μεταξύ κρατών μελών και πολυεθνικών βρίσκονται στο ραντάρ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις τον Ιανουάριο του 2016 το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ κάλεσε το Βέλγιο να ανακτήσει περίπου 700 εκατομμύρια σε απλήρωτους φόρους από 35 πολυεθνικές. Οι εταιρείες επωφελούνταν από ένα φορολογικό καθεστώς που διαμορφώθηκε ειδικά στο Βέλγιο και το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι αποτελεί μορφή παράνομης κρατικής ενίσχυσης.

    Τον Οκτώβριο του 2016, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε δύο αποφάσεις, στις οποίες δήλωσε ότι το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία έχουν χορηγήσει ειδικά φορολογικά πλεονεκτήματα στη Fiat Finance and Trade και στα Starbucks.

    Η έρευνα για τη φορολογική μεταχείριση της Ιρλανδίας απέναντι στην Apple, βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα για τη φορολογική συμφωνία με την McDonald 's.

    Επίσης, το ζήτημα των φορολογικών ερευνών είναι σημαντικό και στο εσωτερικό των κρατών μελών. Για παράδειγμα, η Google και η Βρετανία έκαναν ένα συμβιβασμό τον Ιανουάριο, έτσι ώστε η εταιρεία γίγαντας να πληρώσει αναδρομικά 130 εκατομμύρια λίρες σε φόρους.

    [12] Το Υπ. Παιδείας κατέθεσε στους θεσμούς σχέδιο για 20.000 μόνιμους διορισμούς

    Τη μελέτη για την ανάγκη 20.000 μόνιμων διορισμών την επόμενη τριετία κατέθεσε στους θεσμούς το υπουργείο Παιδείας, όπως είπε ο υπουργός Νίκος Φίλης κατά τη συνάντηση που έχει σήμερα με τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους 116 Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. «Στόχος κοινός όλων μας είναι - μετά έξι χρόνια μνημονιακών πολιτικών και αδιοριστίας - να υπάρξουν επιτέλους μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση» τόνισε χαρακτηριστικά.

    Αναφορικά με τις πανελλαδικές, ο κ. Φίλης ενημέρωσε πως «απομένει η υπουργική απόφαση για το ποσοστό που θα αναλογεί στους υποψήφιους του παλαιού και του νέου συστήματος, το οποίο θα προκύψει μετά τη μελέτη από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου των δηλώσεων που κατέθεσαν οι υποψήφιοι, των οποίων η διορία κατάθεσης έληξε πριν από λίγες ημέρες».

    Για τη νέα σχολική χρονιά, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε πως «ο προγραμματισμός και οι ενέργειες των υπηρεσιών του υπουργείου, οι ενέργειες και οι αποφάσεις των 13 Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, οι ενέργειες, η συνεργασία και οι αποφάσεις των 116 Διευθυντών Εκπαίδευσης ΠΕ & ΔΕ πρέπει να στοιχίζονται σε ένα κοινό στόχο: Να ανοίξουν στις 12 Σεπτέμβρη με πλήρη λειτουργία τα σχολεία, Νηπιαγωγεία/Δημοτικά/Γυμνάσια/Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια».

    «Μέσα στο πλαίσιο αυτό οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών θα ολοκληρωθούν στις αρχές Ιουνίου, ενώ οι αποσπάσεις όλων των ειδών θα έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές Ιουλίου» συμπλήρωσε. Επίσης, είπε ότι «αύριο, δημοσιεύεται πρόσκληση για την αναβάθμιση ψηφιακών υποδομών όλων των σχολείων. Η 1η φάση της αναβάθμισης ξεκινά με τα σχολεία που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον έως τις 8 Απριλίου 2016».

    [13] Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό

    Η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που έγινε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στο μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, του υφυπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε και παρουσίαση των τεχνικών στοιχείων και οικονομικών απαιτήσεων, ενόψει της συνόδου κορυφής για το προσφυγικό.

    Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε χθες την Ειδομένη ότι δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα επανεισδοχής από την ΠΓΔΜ και καμιά ενημέρωση δεν υπάρχει από τις ελληνικές αρχές ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο. «Εάν υποβληθεί αίτημα επανεισδοχής τότε με βάση τις συμφωνίες ανάμεσα στην ΕΕ και την ΠΓΔΜ, θα εξεταστεί», σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

    Επίσης, επισημαίνεται ότι σε συνεννόηση με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ δεν προβλέπεται δημιουργία δομών στα σύνορα. Δουλεύουμε με τις υπάρχουσες δομές σε απόσταση διακριτή από τα σύνορα, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

    Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται στο μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς για το ζήτημα της διαπραγμάτευσης.

    [14] Ετοιμάζονται τα νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε έξι νομούς

    Σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες εργασίες για τη δημιουργία και ενεργοποίηση των νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε επιλεγέντες χώρους στις περιοχές των νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Ιωαννίνων, Αττικής, Βοιωτίας και Δράμας, έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

    Την ίδια ώρα, 30.000 άτομα μπορούν να φιλοξενηθούν στις υφιστάμενες δομές καταγραφής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.

    Σήμερα, με μέριμνα των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων διατέθηκαν περίπου 22.000 μερίδες φαγητού, που περιλαμβάνουν πρωινό, γεύμα και δείπνο.

    [15] Κερέμ Μπουλούτ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Έλληνες και Τούρκοι έχουν πολλά κοινά στοιχεία»

    Τηνελληνική ποδοσφαιρική εμπειρία του δοκιμάζει εδώ και λίγους μήνες στον Ηρακλή ο Κερέμ Μπουλούτ, ο 24χρονος επιθετικός από την Αυστραλία, με τουρκική καταγωγή. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και το "Πρακτορείο FΜ" 104.9 άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για όλα όσα τον απασχολούν.

    Αρχικά αναφέρθηκε στα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα της Ελλάδας, για τα οποία τόνισε: «Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ ισχυρό και αναδεικνύει παίκτες που φεύγουν και πάνε σε δυνατότερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη για την συνέχεια της καριέρας τους. Γι' αυτό κι εγώ επέλεξα να συνεχίσω στην Ελλάδα».

    Αναφερόμενος στις διαφορές που μπορεί να διακρίνει μεταξύ των τεσσάρων πρωταθλημάτων (Αυστραλία, Τουρκία, Τσεχία και Ελλάδα), στα οποία αγωνίστηκε επισήμανε: «Στην Ελλάδα η ατμόσφαιρα είναι πολύ ζεστή και η στάση του κόσμου είναι πολύ οικεία, είναι εύκολο να προσαρμοστεί κάποιος παίκτης εδώ και είναι διαφορετικό από ό,τι στην Τουρκία».

    Μιλώντας για τις συνθήκες στην Ελλάδα είπε ότι «στην Ελλάδα οι γηπεδικές συνθήκες δεν είναι καλές, υπάρχουν γήπεδα που είναι πεπαλαιωμένα, στην Τσεχία το περιβάλλον είναι παρόμοιο με την Ελλάδα, στην Αυστραλία είναι σαφώς καλύτερες οι αγωνιστικές συνθήκες».

    Όσον αφορά το επίπεδο ζωής της Ελλάδας σε σύγκριση με τις χώρες, στις οποίες έπαιξε ποδόσφαιρο, υπογράμμισε ότι «στην Τσεχία είναι λίγο δύσκολα, οι άνθρωποι πιο απόμακροι και στην Ελλάδα είναι πιο ζεστοί, όπως και στην Τουρκία, αλλά και στην Αυστραλία. Εκεί μάλιστα υπάρχουν πολλοί Έλληνες και μοιάζει πολύ με το ελληνικό περιβάλλον».

    Σε ερώτηση για τις γνώσεις του πάνω στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας υπογράμμισε ότι «δεν ξέρω πολλά πράγματα, γιατί ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, ωστόσο ξέρω πως Έλληνες και Τούρκοι έχουν πολλά κοινά πράγματα, πολλά κοινά στοιχεία σαν λαοί».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 March 2016 - 14:32:40 UTC