Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Παρίσι για την "αλλαγή της Ευρώπης" ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο για τον τόπο
  • [03] Εκλογές πολύ σύντομα «βλέπει» ο Λ. Αυγενάκης
  • [04] Ανάκαμψη από το β' εξάμηνο του 2016 και επιτάχυνση με ρυθμό 2% στο 2017, προβλέπει ο ΟΟΣΑ
  • [05] ΥΠΕΣ Αυστρίας: Στόχος μας είναι η οριστική αποτροπή της μαζικής μετανάστευσης στην Ευρώπη
  • [06] Οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία 2016 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
  • [07] ΣΥΡΙΖΑ: Τον προβληματισμό της για την προσφυγική πολιτική της ΕΕ εκφράζει η κίνηση 53+
  • [08] Σε Βοιωτία και Φθιώτιδα ο πρόεδρος της ΝΔ
  • [09] Ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην αραβική γλώσσα, για τους πρόσφυγες και μετανάστες
  • [10] Σίλβα: «Nα αποδείξουμε για ποιον λόγο είμαστε πρωταθλητές»

  • [01] Στο Παρίσι για την "αλλαγή της Ευρώπης" ο Αλ. Τσίπρας

    Στο Παρίσι βρίσκεταιο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσκεκλημένος του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου να παραβρεθεί αύριο σε συνάντηση που οργανώνει ο Γάλλος πρόεδρος με τους σοσιαλδημοκράτες Ευρωπαίους ηγέτες.

    Ο κ. Τσίπρας είναι επίσης ο βασικός προσκεκλημένος, σήμερα το βράδυ, σε μεγάλη συνάντηση για την Ευρώπη που οργανώνεται στο Ινστιτούτο Διεθνών και Στρατηγικών Σχέσεων(IRIS).

    «Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει» είναι το θέμα της συνάντησης που γίνεται με την πρωτοβουλία του Πιέρ Λοράν, γενικού γραμματέα του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος και προέδρου του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

    Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στο «πάνελ» των συζητητών είναι προσκεκλημένοι: ο Πάμπλο Ιγκλέσιας (Ποντέμος), η Γκαμπριέλε Ζίμερ, επικεφαλής της Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Πορτογαλίδα αριστερή ευρωβουλευτής Μαρίζα Ματίας κ.α. εκπρόσωποι κινημάτων της αριστεράς, οικολογικών οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών.

    Ο. Γεροβασίλη: Η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη θα πρέπει να επιστρέψει στον ρόλο της

    «Παλεύουμε διαρκώς για αλλαγή συσχετισμών και συμμαχιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη θα πρέπει να επιστρέψει στον ρόλο της», τόνισε από την Άρτα σε δηλώσεις της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή την πρόσκληση του πρωθυπουργού στην σύνοδο των Σοσιαλδημοκρατών, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε σημαντική, την επικείμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε: «Από την αρχή της πολιτικής μας, έχουμε μιλήσει για αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη και για συμμαχίες, οι οποίες πρέπει να αναπτυχθούν απέναντι και σε μία ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, η οποία τα τελευταία χρόνια έτεινε να επικρατήσει. Μέσα σε αυτό, εντάσσεται και η πρόσκληση που έγινε στον Έλληνα πρωθυπουργό -κατ'εξαίρεση- στη σύνοδο που έχουν οι πρωθυπουργοί Σοσιαλδημοκράτες και αρχηγοί κομμάτων της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη, για να παρακολουθήσει ως παρατηρητής».

    «Ήταν μία πρόσκληση που απεδέχθη ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της πολιτικής που σας ανέφερα», προσέθεσε και σημείωσε: «Παλεύουμε διαρκώς για αλλαγή συσχετισμών και συμμαχιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η συμμαχία μας, η καλή σχέση με τη Γαλλία και τον Πρόεδρο Ολάντ, ο οποίος έχει σταθεί και στα ζητήματα της διαπραγμάτευσης της χώρας μας ως αρωγός στη στήριξη των θέσεων μας, είναι μία πολύ κρίσιμη σχέση, και καθιστά αυτή τη συνάντηση σημαντική. Η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη θα πρέπει να επιστρέψει στον ρόλο της. Την παρακολουθήσαμε για πολλά χρόνια να ταυτίζεται με τον νεοφιλελευθερισμόη Σοσιαλδημοκρατία της Ευρώπης φαίνεται να διατυπώνει σιγά-σιγά μία διαφορετική πολιτική άποψη. Καλείται και η Σοσιαλδημοκρατία στη χώρα μας να μην ταυτίζεται (με τον νεοφιλελευθερισμό), να αλλάξει πολιτική και να βρει τον δρόμο της».

    [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο για τον τόπο

    «Μέρα με την ημέρα που περνάει, εμπεδώνεται η πεποίθησή μου ότι, όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο για τον τόπο», επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, τονίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να κάνει τα πάντα για τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής στο προσφυγικό, διότι είναι πράγματι ένα κρίσιμο θέμα με εθνικές διαστάσεις».

    Τονίζει επίσης ότι αυτό ήταν και το νόημα της επιμονής της ΝΔ για τη Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών στις 4 Μαρτίου, πριν τη Σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

    «Η Νέα Δημοκρατία καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να μειώσει τη ζημιά, να προβάλει και να υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα της Ελλάδας», υπογραμμίζει.

    Επιπλέον εξαπολύει επίθεση κατά του πρωθυπουργού λέγοντας πως «στη λάσπη της Ειδομένης βούλιαξε ο ψεύτικος ανθρωπισμός του κ. Τσίπρα. Τέτοιος ανθρωπισμός να μας λείπει. Δεν έχει σχέση με την αξιοπρέπεια και την πηγαία αλληλεγγύη του ελληνικού λαού».

    Σχετικά με τα ζητήματα της Δικαιοσύνης ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αναπτύξει ένα πολύ επικίνδυνο καρκίνωμα, που διαχέεται επιθετικά στις λειτουργίες του κράτους, των ανεξάρτητων θεσμών, της Δικαιοσύνης. Δεν θα τους επιτρέψουμε αυτή την εκτροπή. Να το γνωρίζουν καλά. Τονίζω επίσης, για το πολύ σοβαρό θέμα που προέκυψε με τον κ. Παπαγγελόπουλο, ότι η αλήθεια θα λάμψει και η ευθύνη θα πληρωθεί».

    Διαβάστε επίσης:

    Σε Βοιωτία και Φθιώτιδα ο πρόεδρος της ΝΔ

    [03] Εκλογές πολύ σύντομα «βλέπει» ο Λ. Αυγενάκης

    Είναι πιθανό να γίνουν πολύ σύντομα εκλογές, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα αντέξει, τόνισε ο αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη.

    Ο κ. Τσίπρας έχει τρεις επιλογές, ή να σοβαρευτεί και να κυβερνήσει ή να συνεργαστεί με συγγενική κοινοβουλευτική δύναμη ή να κάνει εκλογές, είπε ο κ. Αυγενάκης. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για "αναποτελεσματικότητα" και "ανικανότητα" στη διαχείριση του προσφυγικού και σημείωσε πως αντί να το αντιμετωπίσει το διόγκωσε.

    Μίλησε για "σόου του μίζερου Ελληνα πρωθυπουργού να χαριεντίζεται δίπλα στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Νταβούτογλου" ενώ είχαμε αύξηση των προσφυγικών ροών στα νησιά του Αιγαίου.

    Παράλληλα έκανε λόγο και για ευθύνες Ευρωπαίων ηγετών στο προσφυγικό, που είτε έκαναν λάθος εκτιμήσεις, είτε οχυρώθηκαν πίσω από ακραίες θέσεις.

    [04] Ανάκαμψη από το β' εξάμηνο του 2016 και επιτάχυνση με ρυθμό 2% στο 2017, προβλέπει ο ΟΟΣΑ

    Η πρόβλεψη ότι η ελληνική οικονομία θα ξεκινήσει να ανακάμπτει το δεύτερο εξάμηνο του 2016, με επιτάχυνση ρυθμού ανάκαμψης 2% μέσα στο 2017, συγκαταλέγεται μεταξύ βασικών επισημάνσεων, προβλέψεων και συστάσεων που περιλαμβάνει η έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελληνική Οικονομία.

    Στην έκθεση -που παραδόθηκε χτες από τον πρόεδρο του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα- επισημαίνεται ακόμη ότι αντί για την προβλεπόμενη ύφεση, το 2015, στην ελληνική οικονομία υπήρξε το διάστημα αυτό επί της ουσίας σταθεροποιητική τάση (-0,3%), ενώ υπογραμμίζεται ότι μία περαιτέρω υπερβολική σύσφιξη της δημοσιονομικής πολιτικής θα αναιρούσε το κέρδος της πιο αργής και χαλαρής προσαρμογής που επετεύχθη με την συμφωνία του καλοκαιριού.

    Εκ των βασικών σημείων της έκθεσης, είναι και η σημείωση ότι το δημοσιονομικό βάρος πρέπει να ελαφρυνθεί μέσω χαμηλότερων αποπληρωμών του δημοσίου χρέους κι όχι με άλλες περικοπές σε μισθούς - συντάξεις και αυξήσεις φόρων. Στο ίδιο πλαίσιο, η επισήμανση πως το υψηλό ποσοστό χρέους αποδυναμώνει την αναπτυξιακή δυναμική και κρατά υψηλά τα επιτόκια δανεισμού, και πως η ρύθμιση του μακροχρόνιου χρέους θα βελτιώσει σημαντικά τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της οικονομίας.

    Ενδιαφέρον παρατηρείται και στις επισημάνσεις, μεταξύ άλλων, ότι η περίοδος της διαπραγμάτευσης ήταν πολύ λιγότερο επιζήμια για την οικονομία απ'ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί και πως η απότομη εφαρμογή εκτεταμένων μεταρρυθμίσεων σε υφεσιακό περιβάλλον επέτεινε βραχυπρόθεσμα την ύφεση και απέτυχε μεσοπρόθεσμα να ευνοήσει την ανάπτυξη. Σημειώνεται, ότι μία περαιτέρω υπερβολική σύσφιξη της δημοσιονομικής πολιτικής θα αναιρούσε το κέρδος της πιο αργής και χαλαρής προσαρμογής που επετεύχθη με την συμφωνία του καλοκαιριού. Τονίζεται ότι το όφελος από περαιτέρω χαλάρωση της αγοράς εργασίας θα είναι μηδενικό και εμμονή σε τέτοια πολιτική δεν θα έχει θετικό αποτέλεσμα για την οικονομία. Στην έκθεση προβλέπεται ακόμη ότι θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2016 και 2017 και δεν θα παρουσιαστεί δημοσιονομικό κενό.

    Στις επισημάνσεις, εκείνες που αφορούν στην κοινωνική συνοχή και την προσφυγική κρίση, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η σημείωση ότι με βάση τα στοιχεία του 2015 το ετήσιο κόστος εισροής προσφύγων υπολογίζεται στο 0,4% του ΑΕΠ και πως η επαρκής συμβολή της ΕΕ στην προσφυγική κρίση είναι ουσιαστικής σημασίας για την διαχείριση του ζητήματος.

    Ως προς το παράλληλο πρόγραμμα, αυτό βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση, με ορισμένα μέτρα που προτείνονται στην έκθεση (όπως το πρόγραμμα παροχής δωρεάν γευμάτων στα σχολεία) να έχουν ήδη υλοποιηθεί.

    [05] ΥΠΕΣ Αυστρίας: Στόχος μας είναι η οριστική αποτροπή της μαζικής μετανάστευσης στην Ευρώπη

    Στόχος είναι, να ανήκει γενικά πλέον στην ιστορία η μαζική μετανάστευση προς την Ευρώπη, όπως επίσης και να δοθεί το σαφές μήνυμα, πως γενικά δεν υπάρχει πλέον μία ανεξέλεγκτη διέλευση διαμέσου της Ευρώπης, ανεξάρτητα από ποια διαδρομή θα ακολουθηθεί. Κατόπιν, θα μειωθεί και η μεταναστευτική πίεση από την Τουρκία προς την Ελλάδα - αποφαίνεται σε σημερινή ανακοίνωσή της η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.

    «Δεν αρκεί το κλείσιμο της Διαδρομής των Βαλκανίων και δεν θέλουμε αποσπασματικές λύσεις που μόνον θα μεταθέσουν το πρόβλημα των μαζικών μεταναστευτικών ροών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», σημειώνει η προερχόμενη από το Λαϊκό Κόμμα, υπουργός Εσωτερικών, η οποία αύριο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη-αστραπή στη Βουλγαρία, συνοδευόμενη από τον υπουργό Άμυνας της Αυστρίας, Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ.

    Στη συνάντησή τους στη Σόφια με τον πρόεδρο της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ, θα εξεταστούν οι τρόποι υποστήριξης της Βουλγαρίας για να αποφευχθεί μία μετατόπιση των προσφυγικών διαδρομών, και στη συνέχεια οι ίδιοι θα μεταβούν στις εγκαταστάσεις στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας. Σύμφωνα με τον σοσιαλδημοκράτη υπουργό Άμυνας της Αυστρίας, η επίσκεψη αυτή στη Βουλγαρία αποτελεί μήνυμα, πως η Αυστρία υποστηρίζει τις χώρες οι οποίες επηρεάζονται από εναλλακτικές διαδρομές.

    [06] Οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία 2016 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

    Τις υποψηφιότητες για τα Βραβεία 2016 ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική ΑκαδημίαΚινηματογράφου (ΕΑΚ), καθώς πλησιάζει η ημερομηνία απονομής τους, στις 28/3 στην καθιερωμένη τελετή στη Στέγη Γραμμάτων Τεχνών. Στη διαδικασία των Βραβείων φέτος, υποβλήθηκαν 19 ταινίες μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, 15 ντοκιμαντέρ και 27 ταινίες μικρού μήκους.

    Τα βραβεία αποκτούν στο εξήςόνομα, το οποίο δεν είναι άλλο από το « Ίρις» ένα όνομα διεθνές και ταυτόχρονα συμβολικό. Όπως επίσηςη ΕΑΚ, θεσπίζει Βραβείο Ξένης Ταινίας και η επιλογή της βραχείας λίστας των δέκα ξένων υποψηφίων ταινιών έγινε πιλοτικά, από επιτροπή μελών της ΕΑΚ- κριτικών κινηματογράφου.

    Μία ακόμη σημαντική απόφαση που αφορά στα βραβεία είναι η συμμετοχή όλων των ντοκιμαντέρ, ανεξάρτητα από τη διάρκειά τους, στην κατηγορία για το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Λουκίας Ρικάκη.

    Τιμώμενη προσωπικότητα της 7ης τέχνης είναι η Βανέσσα Ρεντγκρέιβ, την οποία θα τιμήσει η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για την μεγάλη καριέρα και το έργο της, αλλά και για την προσφορά της ως ακτιβίστρια, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και δραστήρια τελευταία απέναντι στο δράμα των προσφύγων.

    Στην τελετή απονομής των Βραβείων, τη σκηνοθεσία και τα κείμενα έχει αναλάβει ο Νίκος Σούλης με τη δημιουργική ομάδα του, τα φώτα η Κατερίνα Μαραγκουδάκη, ενώ οι παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι ο Γιώργος Νανούρης και η Λένα Παπαληγούρα.

    Θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον ΟΤΕ TV. Με τον OTE TV επίσης ανανεώθηκε η συνεργασία για την επανάληψη του διαγωνισμού χρηματοδότησης ταινιών μικρού μήκους , Film Factory Short Film Fund και για το 2016. Στην τελετή απονομής μάλιστα θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των δύο νικητών του πρώτου διαγωνισμού που θα χρηματοδοτηθούν με το ποσό των 15.000 ευρώ ο καθένας για να ολοκληρώσουν την ταινία τους.

    Τέλος για τα Βραβεία της Ακαδημίας, στις μυστικές ψηφοφορίες έχουν φέτος δικαίωμα ψήφου 232 μέλη.

    Οι υποψηφιότητες που περνούν στην τελική φάση των Βραβείων είναι οι εξής:

    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α' ΦΑΣΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

    ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016

    Βραβείο Ειδικών Εφέ και Κινηματογραφικής Καινοτομίας

    Υποψήφιοι:

    1. Τετάρτη 04:45 - Ιπποκράτης Χαλάς, Μιχάλης Σαμιώτης, Αφοι Αλαχούζοι, Dani Cohen

    2. Interruption - Ξενοφώντας Φιλιππούσης, Φίλιππος Μαρμουτάς, Θοδωρής Ζιγκίρης

    3. The Republic - Προκόπης Βλασερός, Σόλων Γιαννούτσος, Ίωνας Κατρακάζος

    Βραβείο Μακιγιάζ

    Υποψήφιοι:

    1. Ουζερί Τσιτσάνης - Ναμπίλ Σαλαμέ

    2. Τετάρτη 04:45 - Στέλλα Καραπούλιου

    3. Chevalier - Εύη Ζαφειροπούλου

    4.- Interruption - Anne-Valerie Chiabaut

    Βραβείο Ήχου

    Υποψήφιοι:

    1. Τετάρτη 04:45 - Άρης Αθανασόπουλος, Avi Mizrahi, Gil Toren

    2. Chevalier - Λέανδρος Ντούνης, Κώστας Βαρυμποπιώτης

    3. Interruption - Hrvoje Petek, Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος, 'Αρης Λουζιώτης, Herve Buirette

    Βραβείο Ενδυματολογίας

    Υποψήφιοι:

    1. Ουζερί Τσιτσάνης - Άννα Μαχαιριανάκη

    2. Τετάρτη 04:45 - Άλκηστη Μάμαλη

    3. Interruption - Zorana Meic, Εύα Γουλάκου

    Βραβείο Σκηνογραφίας

    Υποψήφιοι:

    1. Ένας Άλλος Κόσμος - Γιώργος Γεωργίου

    2. Ουζερί Τσιτσάνης - Αντώνης Χαλκιάς

    3. Τετάρτη 04:45 - Σπύρος Λάσκαρης

    4.- Interruption - Σπύρος Λάσκαρης

    Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής

    Υποψήφιοι:

    1. Αρκαδία Χαίρε - Κωνσταντίνος Βήτα

    2. Σύμπτωμα - Coti C.

    3. Τετάρτη 04:45 - Γιάννης Βεσλεμές (Felizol)

    Βραβείο Μοντάζ

    Υποψήφιοι:

    1. Αρκαδία Χαίρε - Ιωάννα Σπηλιοπούλου

    2. Τετάρτη 04:45 - Λάμπης Χαραλαμπίδης

    3. Chevalier - Γιώργος Μαυροψαρίδης, Matt Johnson

    4.- Interruption - Γιάννης Χαλκιαδάκης

    Βραβείο Φωτογραφίας

    Υποψήφιοι:

    1. Καύσωνας - Γιώργος Αρβανίτης

    2. Τετάρτη 04:45 - Χρήστος Καραμάνης

    3. Invisible - Γιάννης Φώτου

    Βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου

    Υποψήφιοι:

    1. Ουζερί Τσιτσάνης - Βασιλική Τρουφάκου

    2. Interruption - Αλεξία Καλτσίκη

    3. Invisible - Κόρα Καρβούνη

    Βραβείο Β' Ανδρικού Ρόλου

    Υποψήφιοι:

    1. Ένας Άλλος Κόσμος - Μηνάς Χατζησάββας

    2. Ουζερί Τσιτσάνης - Αντρέας Κωνσταντίνου

    3. Τετάρτη 04:45 - Δημήτρης Τζουμάκης

    Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου

    Υποψήφιοι:

    1. Ένας Άλλος Κόσμος - Μαρία Καβογιάννη

    2. Silent - Κίκα Γεωργίου

    3. Smac - Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη

    Βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου

    Υποψήφιοι:

    1. Ουζερί Τσιτσάνης - Χάρης Φραγκούλης

    2. Τετάρτη 04:45 - Στέλιος Μάινας

    3. Invisible - Γιάννης Στάνκογλου

    Βραβείο Σεναρίου

    Υποψήφιοι:

    1. Τετάρτη 04:45 - Αλέξης Αλεξίου

    2. Chevalier - Ευθύμης Φιλίππου, Αθηνά Τσαγγάρη

    3. Interruption - Γιώργος Ζώης, Βασίλης Κυριακόπουλος

    4.- Invisible - Δημήτρης Αθανίτης, Γιώργος Μακρής

    5.- Smac - Ηλίας Δημητρίου

    Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη

    Υποψήφιοι:

    1. Καύσωνας - Joyce A. Nashawati

    2. Interruption - Γιώργος Ζώης

    3. Erotica, Exotica, etc? - Ευαγγελία Κρανιώτη

    Βραβείο Σκηνοθεσίας

    Υποψήφιοι:

    1. Τετάρτη 04:45 - Αλέξης Αλεξίου

    2. Chevalier - Αθηνά Τσαγγάρη

    3. Invisible - Δημήτρης Αθανίτης

    4.- Smac - Ηλίας Δημητρίου

    Βραβείο Ταινίας Μικρού Μήκους

    Υποψήφιοι:

    Ο Σπόρος - Ιφιγένεια Κοτσώνη

    Το Σύκο - Νικόλας Κολοβός

    Dreamtoy - Χρήστος Χουλιάρας

    Joanna - Παναγιώτης Φαφούτης

    Simon Says - Νίκος Τσεμπερόπουλος

    4η Μαρτίου - Δημήτρης Νάκος

    Βραβείο Ταινίας Τεκμηρίωσης (Ντοκιμαντέρ)

    Υποψήφιοι:

    1. Αρκαδία Χαίρε - Φίλιππος Κουτσαφτής

    2. Erotica, Exotica, etc? - Charlotte Vincent, Ευαγγελία Κρανιώτη

    3. The Longest Run - Σπύρος Μαυρογένης, Μαριάννα Οικονόμου

    Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας

    Υποψήφιοι:

    1. Τετάρτη 04:45 - Θανάσης Καραθάνος, Κώστας Λαμπρόπουλος

    2. Invisible - Πάνος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Αθανίτης

    3. Smac - Ηλίας Δημητρίου

    4. Ένας Άλλος Κόσμος - Κώστας Σούσουλας, Χριστόφορος Παπακαλιάτης

    5. Chevalier - Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Μαρία Χατζάκου, Αθηνά Τσαγγάρη

    [07] ΣΥΡΙΖΑ: Τον προβληματισμό της για την προσφυγική πολιτική της ΕΕ εκφράζει η κίνηση 53+

    Τον έντονο προβληματισμό της για τις αποφάσεις της ΕΕ σχετικά με το προσφυγικό εκφράζει η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ 53+.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «το κλείσιμο της Βαλκανικής οδού και η προοπτική υιοθέτησης θέσεων που συνιστούν κατάργηση στην πράξη του προσφυγικού δικαίου, των ευρωπαϊκών συμβάσεων και της συνθήκης της Γενεύης, όπως για παράδειγμα , η ανταλλαγή προσφύγων με το «για κάθε Σύρο πρόσφυγα που θα επιστρέφεται στην Τουρκία από την Ελλάδα, ένας άλλος Σύρος θα εγκαθίσταται στην Ευρωπαϊκή Ένωση», παρουσιάζει σοβαρά πολιτικά και νομικά προβλήματα». Ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με το πρωτόκολλο της επανεισδοχής που επικαιροποιείται προκειμένου επισήμως να δοθεί μήνυμα στους διακινητές αλλά ουσιαστικά να αποθαρρύνει τους μετανάστες και να αποτρέψει την διαδρομή τους προς την Ευρώπη.

    Η κίνηση επισημαίνει ότι την αντίθεσή τους στην επικείμενη συμφωνία έχουν ήδη δηλώσει Διεθνείς οργανώσεις, πλήθος ανθρωπιστικών, προοδευτικών φορέων και ανθρώπων, ενώ, την βαθιά ανησυχία τους έχουν εκφράσει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και η Διεθνής Αμνηστία. Εκτιμά ακόμη ότι η γενικότερη πρόβλεψη για "επαναπροώθηση" (απέλαση-επιστροφή-επανεισδοχή), ατομική ή συλλογική στην Τουρκία, ανθρώπων που ζητούν άσυλο, πριν καν εξεταστεί το αίτημά τους, προσβάλλει τη συνταγματική τάξη της Ελλάδας και τις σχετικές διεθνείς συμβάσεις.

    Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνουν οι 53+ «μια τέτοια πρόβλεψη αντιτίθεται στις καταστατικές του αρχές και στις επανειλημμένες συλλογικές του αποφάσεις. Αντιτίθεται επομένως στις πάγιες θέσεις του αλλά και στην μέχρι σήμερα ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης που ενθάρρυνε και στήριξε, ενάντια στην ξενοφοβία και την μισαλλοδοξία, τον ανθρωπισμό και την φιλοξενία, που μπόρεσε να εμπνεύσει την κοινωνία και να υποχρεώσει τα κόμματα τη συντηρητικής αντιπολίτευσης (Ν.Δ. -ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-Ε.Κ.) να τροποποιήσουν υποκριτικά την ρητορική τους».

    [08] Σε Βοιωτία και Φθιώτιδα ο πρόεδρος της ΝΔ

    Περιοδεία στους νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας πραγματοποιεί από το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει του 10ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ.

    Πρώτος σταθμός του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν οι γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών όπου τον υποδέχτηκαν ο ΓΓ του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Φυτράκης και ο διευθυντής του σωφρονιστικού ιδρύματος κ. Μακρής.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε αναλυτικές πληροφορίες για τη λειτουργία και το καθημερινό πρόγραμμα των 351 κρατούμενων γυναικών και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα 10 παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών που μεγαλώνουν στο ίδρυμα μαζί με τις μητέρες τους.

    Από τις 351 κρατούμενες οι 250 εργάζονται στις υπηρεσίες της φυλακής ενώ λειτουργεί και σχολείο δεύτερης ευκαιρίας και φέτος θα συμμετάσχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις τρεις γυναίκες.

    Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες μαζί με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

    Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους του κέντρου που φιλοξενεί σήμερα 260 άτομα, συνομίλησε με πρόσφυγες, γιατρούς και εθελοντές και σε δηλώσεις του εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης.

    «Το πρόβλημα κάθε μέρα διογκώνεται. Τα βόρεια σύνορα της χώρας είναι κλειστά. Ταυτόχρονα οι ροές από το ανατολικό Αιγαίο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και χρειάζεται επιτέλους από την κυβέρνηση ένας σοβαρός κεντρικός σχεδιασμός για το που θα κατασκευαστούν άλλοι τέτοιοι προσωρινοί χώροι φιλοξενίας», ανέφερε τονίζοντας ότι «δεν χωρούν άλλες ολιγωρίες και καθυστερήσεις».

    [09] Ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην αραβική γλώσσα, για τους πρόσφυγες και μετανάστες

    Ιστοσελίδα στην αραβική γλώσσα, με χρηστικές πληροφορίες αλλά και ειδήσεις που ενδιαφέρουν τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα, θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη διεύθυνσηhttp://www.ana.gr/arabic.

    Ειδικότερα στην ιστοσελίδα θα δημοσιεύονται:

    - Χρήσιμες πληροφορίες, σύνδεσμοι, οδηγίες και ανακοινώσεις του Συντονιστικού Οργάνου για τους αραβόφωνους προσφυγικούς πληθυσμούς που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια.

    Οι πληροφορίες, οδηγίες, ανακοινώσεις θα συνοδεύονται από το σχετικό ενημερωτικό πολυμεσικό υλικό, χάρτες κλ.π.

    - Αναλυτικά οι ειδήσεις από την Ελλάδα για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, και οι σημαντικότερες ειδήσεις από την Ελλάδα, με έμφαση σε εκείνες που αφορούν στον αραβικό κόσμο. Όλες οι ειδήσεις θα εμπλουτίζονται από σχετικές φωτογραφίες.

    - Επιπλέον, θα δημοσιεύονται στην αγγλική γλώσσα τίτλοι ειδήσεων από την ελληνική επικαιρότητα.

    Η ιστοσελίδα θα ειναι προσαρμόσιμη για απεικόνιση σε ταμπλέτες και έξυπνα κινητά, ενώ θα υπάρχουν σύνδεσμοι για τις άλλες ιστοσελίδες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην ελληνική, αγγλική και τουρκική γλώσσα.

    [10] Σίλβα: «Nα αποδείξουμε για ποιον λόγο είμαστε πρωταθλητές»

    «Παρόλο που έχουμε κερδίσει το πρωτάθλημα, χάρη στη μεγάλη αξία της ομάδας μας, θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες». Το σύνθημα ενόψει της μεθαυριανής αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης», έδωσε ο Μάρκο Σίλβα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο συνδρομητικό κανάλι Novasports. O προπονητής του Ολυμπιακού έκανε λόγο για έναν δύσκολο αντίπαλο που πρέπει να τύχει του σεβασμού της ομάδας του, τόνισε ωστόσο ότι η νίκη είναι επιτακική ώστε να «αποδείξουμε για ποιον λόγο είμαστε πρωταθλητές».

    Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης Σίλβα:

    - «Είναι αλήθεια πως έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Όμως, ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που πρέπει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια. Για αυτό παίζουμε πάντα για τη νίκη. Επίσης, δε θα το κρύψουμε καθώς είναι γνωστό πως είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τους φιλάθλους μας. Είναι σημαντικό, λοιπόν, για εμάς να κερδίσουμε. Να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Να συνεχίσουμε με νίκες εντός έδρας, γιατί μέχρι στιγμής έχουμε κερδίσει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια μας. Παρόλο που έχουμε κερδίσει το πρωτάθλημα χάρη στη μεγάλη αξία της ομάδας μας, θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 March 2016 - 19:32:30 UTC