Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Επίτροπο της ΕΕ, αρμόδιο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων
  • [02] Μείωση του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους ζήτησαν οι θεσμοί
  • [03] Τρ. Αλεξιάδης: Την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η υποβολή φορολογικών δηλώσεων
  • [04] Η Ισπανία αποζημιώνει τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων του 2004
  • [05] Μπ. Ομπάμα: Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι δημιούργημά μου
  • [06] Ο. Γεροβασίλη: Μαζί με τους κοινωνικούς φορείς διαμορφώνουμε το νέο ΕΣΠΑ

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Επίτροπο της ΕΕ, αρμόδιο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων

    Με τον Επίτροπο της ΕΕ, αρμόδιο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη, θα έχει συνάντηση αύριο, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [02] Μείωση του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους ζήτησαν οι θεσμοί

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Χουλιαράκη με τους εκπροσώπους των θεσμών, με αντικείμενο τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος.

    Ζήτημα κατάργησης του ισχύοντος συστήματος για το έμμεσο αφορολόγητο όριο των 9.545 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους και αντικατάστασή του από σταθερό αφορολόγητο αλλά σε χαμηλότερο ύψος, έθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των θεσμών στο οικονομικό επιτελείο.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πιστωτές θεωρούν ότι το σημερινό ύψος είναι ιδιαίτερα υψηλό, λόγω και των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις εξαιτίας της κρίσης.

    Το σημερινό έμμεσο αφορολόγητο των 9.545 ευρώ προκύπτει από έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ και φθίνει όσο αυξάνεται το εισόδημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θεσμοί ζητούν να υπάρξει μια παραλλαγή του παλαιότερου συστήματος με το σταθερό αφορολόγητο (παλαιότερα ήταν στις 12.000 ευρώ, στη συνέχεια υπήρξαν δύο μειώσεις που το προσδιόρισαν στις 5.000 ευρώ και στο τέλος αντικαταστάθηκε από τη σημερινή έκπτωση φόρου).

    Σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου προγραμματίστηκε νέα συνάντηση για μεθαύριο Σάββατο.

    Στις 11.00 αύριο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, με αντικείμενο τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων».

    Θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και τα κλειστά επαγγέλματα (14.30) και για τη σύσταση του νέου φορέα Δημοσίων Εσόδων (18.00).

    Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Β. Αποστόλου με τους εκπροσώπους των θεσμών

    Χρήσιμη και παραγωγική και σε πολύ καλό κλίμα χαρακτήρισε την συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των θεσμών ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.

    Όπως είπε παρουσιάσαμε το πρόγραμμα για την ανταγωνιστικότητα του αγροτικού τομέα και εξηγήσαμε τις ιδιαιτερότητες του χώρου που επικρατούν στην Ελλάδα οι οποίες και δικαιολογούν τις επιλογές της κυβέρνησης όχι μόνο στα θέματα ανάπτυξης αλλά και στα ζητήματα που συζητήσαμε με τους αγρότες για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Ζητήματα το οποία, όπως επισήμανε, «θα συνεχίσουν να αποτελούν θέματα στο πλαίσιο της γενικότερης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς».

    [03] Τρ. Αλεξιάδης: Την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

    Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και τις αρχές της μεθεπόμενης θα ανοίξουν οι εφαρμογές του taxisnet για τις φετινές δηλώσεις εισοδήματος, σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα το βράδυ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, κλείνοντας τις εργασίες του φορολογικού φόρουμ του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

    Αμέσως μετά. είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξιάδης. θα ακολουθήσει το νομοσχέδιο για την λαθρεμπορία των καπνικών προϊόντων, το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα κ.α. Για το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα είπε ότι θα υπάρξουν κίνητρα για την χρήση του και υποχρεωτικά μέτρα αλλά με γεωγραφικές και ηλικιακές εξαιρέσεις (ανέφερε για παράδειγμα νησιά κλπ).

    Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι το 2016 θα είναι έτος μεγάλων αλλαγών στα ζητήματα φορολογικής πολιτικής, αλλαγές που θα προκύψουν μέσα από διάλογο, με όποιον θέλει να κάνει διάλογο. Αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η συζήτηση για το χρέος θα προχωρήσουν οι αλλαγές με στόχο ένα απλό, δίκαιο και σταθερό αλλά και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, είπε ο κ. Αλεξιάδης.

    [04] Η Ισπανία αποζημιώνει τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων του 2004

    Η κυβέρνηση της Ισπανίας κατένειμε πάνω από 324 εκατομμύρια ευρώ για τις αποζημιώσεις σε θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων του 2004 στη Μαδρίτη, καθώς και για τη χορήγηση βοήθειας σε συγγενείς, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το μεγαλύτερο μέρος του ποσού -319 εκατομμύρια ευρώ- θα είναι απευθείας οικονομική βοήθεια, ενώ διάφορες ενώσεις και οργανώσεις αρωγής πρόκειται να λάβουν περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ.

    Επιπρόσθετα, περίπου 358.000 ευρώ θα δοθούν για αγορά φαρμάκων και 150.000 για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

    Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Μαρτίου 2004 στην ισπανική πρωτεύουσα, με 191 νεκρούς, ήταν η χειρότερη σφαγή που διαπράχθηκε ποτέ στην Ισπανία. Κατά το επίσημο πόρισμα της έρευνας των ισπανικών αρχών, διαπράχθηκαν από μέλη ενός πυρήνα τρομοκρατών που εμπνέονταν από την ιδεολογία της αλ Κάιντα.

    [05] Μπ. Ομπάμα: Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι δημιούργημά μου

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απέρριψε κατηγορηματικά σήμερα την ιδέα ότι ο ίδιος, με τον τρόπο που κυβέρνησε, συνέβαλε στην ισχυροποίηση του πολυεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

    "Οι Ρεπουμπλικάνοι με έχουν κατηγορήσει για ένα σωρό πράγματα, όμως να με θεωρούν υπεύθυνο για την προκριματικές τους και για τον υποψήφιο που θα επιλέξουν (για την προεδρία), αυτό είναι πρωτοποριακό", είπε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος επέστρεψε την κατηγορία, υποδεικνύοντας ως υπαίτιους τα ηγετικά στελέχη του κόμματος που τα τελευταία επτά χρόνια ενθάρρυναν, όπως είπε, μια συστηματική και μετωπική σύγκρουση, υπερασπιζόμενοι την ιδέα ότι "κάθε συμβιβασμός είναι προδοσία" αφού πείστηκαν ότι "οι μαξιμαλιστικές θέσεις επιβραβεύονται πολιτικά".

    Για τον Ομπάμα, αυτή η στάση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δημιούργησε ένα περιβάλλον στο οποίο "κάποιος σαν τον Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να ισχυροποιηθεί".

    "Ασφαλώς και δεν συνέβαλα στη δημιουργία" αυτού του κλίματος, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι δεν ήταν αυτός που έθεσε προεκλογικά το θέμα του πιστοποιητικού γέννησής του.

    [06] Ο. Γεροβασίλη: Μαζί με τους κοινωνικούς φορείς διαμορφώνουμε το νέο ΕΣΠΑ

    Από την 'Αρτα, τον νομό με χαμηλούς δείκτες ανάπτυξης και υψηλούς μακροχρόνιας ανεργίας , ξεκίνησε αργά το απόγευμα για την Ήπειρο, η διαβούλευση με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, για τις δράσεις και τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, με μία ανοικτή εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο. Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση, είναι η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο υφυπουργός Οικονομίας και0 Ανάπτυξης, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ενώ η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας είναι πολύ μεγάλη.

    «Η τόπος μας, η χώρα μας, δεν μπορεί να χάσει άλλη ευκαιρία», υπογράμμισε η Όλγα Γεροβασίλη σε δηλώσεις της, ενώ επισήμανε πως το νέο ΕΣΠΑ είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο, το οποίο μπορεί να δώσει ώθηση στην τοπική κοινωνία, την αγορά και βεβαίως να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο ζήτημα που απασχολεί αυτή την στιγμή την χώρα μας, την ανεργία.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος, διευκρίνισε ότι το νέο ΕΣΠΑ, δεν θα σχεδιαστεί σε κλειστά υπουργεία, αλλά μπαίνει στη διαβούλευση και στην διαρκή επικοινωνία με τις τοπικές κοινωνίες, τους αρμόδιους φορείς και όλους τους ενδιαφερόμενους. Μάλιστα πρόσθεσε πως επιπλέον στόχος είναι, «μέσα από συνεργατικές δράσεις οι οποίες θα προκύψουν, να υπάρξει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα σε σχέση με τα χρήματα που θα επενδυθούν».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 March 2016 - 21:32:30 UTC