Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Μουζάλας: Οι μεμονωμένες ενέργειες Βίζεγκραντ και Αυστρίας διόγκωσαν το πρόβλημα
  • [02] Επικρίσεις κατά της ΝΔ για τη στάση της στο προσφυγικό, διατυπώνει το Μέγαρο Μαξίμου
  • [03] Για ανικανότητα στη διαχείριση του προσφυγικού, κατηγόρησε την κυβέρνηση, ο Γ. Κουμουτσάκος
  • [04] Την καταδίκη των μονομερών ενεργειών στο προσφυγικό θα ζητήσει η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής
  • [05] Νέα ποιοτικά στοιχεία ενισχύουν την αισιοδοξία της κυβέρνησης για το κλείσιμο της αξιολόγησης
  • [06] Ολοταχώς για νέο ρεκόρ βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός το 2016
  • [07] Μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
  • [08] Περίπου 42.000 οι πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα
  • [09] Εκστρατεία κατασυκοφάντησής της καταγγέλλει η Αμαλία Κάτζου
  • [10] Στην Ειδομένη η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ
  • [11] Κομισιόν: Οι μονομερείς ενέργειες δεν προσφέρουν λύσεις
  • [12] Μακελειό στην Πενσιλβάνια με πέντε νεκρούς σε μπάρμπεκιου που γινόταν σε αυλή σπιτιού
  • [13] Πέντε νεκροί πρόσφυγες σε ναυάγιο ανοικτά των τουρκικών ακτών
  • [14] Διευκρινίσεις για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και τήρηση του διεθνούς δικαίου ζήτησαν οι ευρωβουλευτές.
  • [15] Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλ. Τσίπρα με τον Βλ. Πούτιν
  • [16] Ρυθμό ανάπτυξης 7,8% κατέγραψε η ιρλανδική οικονομία το 2015
  • [17] Ανάπτυξη με ρυθμό 1,9% το 2017 προβλέπει η έκθεση του ΟΟΣΑ
  • [18] Δίωξη στον ΠΑΟΚ με βαρύτατο κατηγορητήριο
  • [19] Νέα τεχνολογία διευκολύνει τον οδηγό στο παρκάρισμα
  • [20] Ναδάλ: «Είμαι καθαρός, η Σαράποβα πρέπει να πληρώσει το τίμημα»

  • [01] Γ. Μουζάλας: Οι μεμονωμένες ενέργειες Βίζεγκραντ και Αυστρίας διόγκωσαν το πρόβλημα

    «Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ για να διεκδικήσει μια ενωμένη Ευρώπη, όπου οι αποφάσεις προσπαθούν να δώσουν λύση ενωμένα έξω από μονομερείς ενέργειες» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

    Ο Ι. Μουζάλας τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ευχαριστήσει κανείς τα κράτη που παραβίασαν τις αποφάσεις της ΕΕ και διέφυγαν σε μεμονωμένες ενέργειες, οι οποίες αντί να οδηγήσουν σε λύση διόγκωσαν το πρόβλημα.

    Πρόσθεσε, ότι σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται στο Συμβούλιο για να διεκδικήσει την υλοποίηση της προηγούμενης Συνόδου Κορυφής, που προσπαθεί να δώσει ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό πρόβλημα.

    «Οι μεμονωμένες ενέργειες του Βίζεγκραντ και της Αυστρίας διόγκωσαν το πρόβλημα» τόνισε ο Έλληνας υπουργός και πρόσθεσε: «Απευθυνόμαστε στην ΕΕ, στις βασικές και ιδρυτικές αρχές της. Την αλληλεγγύη, την ευθύνη. Εμείς τη δική μας ευθύνη την πήραμε με το παραπάνω και τη βοήθεια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, που είναι ανθρωπιστική κρίση στην Ευρώπη.Γι' αυτήν την Ευρώπη θα παλέψουμε σήμερα».

    Τέλος, ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι η Ελλάδα ζητά την άμεση ενεργοποίηση του σχεδίου δράσης ΕΕ-Τουρκίας, την άμεση ενεργοποίηση των επανεισδοχών από την Τουρκία και τη δέσμευση των κρατών μελών στη μετεγκατάσταση και την επανεγκατάσταση. «Πιστεύουμε στην Ενωμένη Ευρώπη, διεκδικούμε την ενιαία δράση» κατέληξε ο αν. υπουργός.

    Διαβάστε επίσης:

    Η αποκατάσταση του Σένγκεν στο συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ

    [02] Επικρίσεις κατά της ΝΔ για τη στάση της στο προσφυγικό, διατυπώνει το Μέγαρο Μαξίμου

    «Ο κ. Μητσοτάκης έχει προφανώς μετανιώσει για τη συναινετική του στάση στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Πρώτα, στη διάρκεια της πρόσφατης συνόδου, έσπευσε να καταγγείλει ένα προσχέδιο. Έπειτα, ο εκπρόσωπος του κόμματός του επιχείρησε να υπονομεύσει από τα κοινωνικά μέσα την εθνική προσπάθεια διαπραγμάτευσης. Τώρα, μετά από τρεις ημέρες σιωπής από το πέρας της συνόδου, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί για μικροπολιτικούς λόγους την ανάρτηση του Ντόναλντ Τουσκ, χωρίς, καν, να έχει ζητήσει, ως όφειλε, οποιαδήποτε ενημέρωση από την κυβέρνηση» αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου σε απάντησή του στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ.

    «Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής προσπάθειας για μία αποτελεσματική και ανθρωπιστική πολιτική διαχείρισης του προσφυγικού, η "εθνική γραμμή" του κ. Μητσοτάκη έχει εκφυλιστεί, ήδη, σε φτηνή μικροπολιτική, προφανώς, υπό την ομηρεία των ακροδεξιών του κόμματός του» καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου στην απάντησή του.

    Νωρίτερα επικρίσεις κατά της ΝΔ για τη συνολική στάση της στο προσφυγικό και τις διεργασίες που συντελούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο διατύπωσαν κυβερνητικές πηγές.

    Η ΝΔ παρά το γεγονός πως ισχυρίζεται ότι ακολουθεί εθνική στρατηγική, δεν έχει πει την παραμικρή κουβέντα για τις μονομερείς ενέργειες, ούτε καταδίκασε τη συμπεριφορά της ομάδας Βίζεγκραντ, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

    Επίσης, σημείωσαν πως η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συναίνεσε στο κλείσιμο των συνόρων, κάτι αναληθές, επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα μίας κυβέρνησης σε αυτά τα θέματα είναι και προβλήματα της χώρας.

    [03] Για ανικανότητα στη διαχείριση του προσφυγικού, κατηγόρησε την κυβέρνηση, ο Γ. Κουμουτσάκος

    «Η Ειδομένη αρχίζει να μοιάζει με κολαστήριο όταν συνεχίζονται οι ρητορείες περί ανθρωπισμού», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έκανε λόγο για πρακτική παλινωδιών και ασαφειών από την πλευρά της κυβέρνησης και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της επόμενης Συνόδου Κορυφής.

    «Δεν τον εμπιστευόμαστε», είπε ο κ. Κουμουτσάκος και αναφερόμενος στις δηλώσεις Τουσκ και στις αποφάσεις της προηγούμενης συνόδου κορυφής, ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους της κριτικής στον πρωθυπουργό.

    Συγκεκριμένα είπε ότι τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και του βαλκανικού διαδρόμου είναι κλειστά και πως αυτή η πραγματικότητα αποτυπώνεται ρητά στο κείμενο των συμπερασμάτων.

    «Αυτή την πραγματικότητα και την υπογραφή του αρνείται μεσω Twitter καθυστερημένα ο κ. Τσίπρας. Είναι πολλαπλά και βαριά εκτεθειμένος», συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος αναφέρθηκε και σε αντιφατικές μεταξύ τους δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για διάφορα ζητήματα που έχουν σχέση με το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

    «Η κυβέρνηση είναι σε πανικό, σε πανικό που επιτείνει την ανικανότητα της», συμπλήρωσε ως συμπέρασμα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

    Επιπλέον είπε πως τα κείμενα είτε φωνάζουν, είτε σιωπούν σημειώνοντας ότι πουθενά στα συμπεράσματα της προηγούμενης Συνόδου Κορυφής δεν υπάρχει η καταδίκη των μονομερών ενεργειών.

    [04] Την καταδίκη των μονομερών ενεργειών στο προσφυγικό θα ζητήσει η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής

    Η ελληνική κυβέρνηση θα προσέλθει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 17-18 Μαρτίου με τη θέση ότι είναι ανάγκη να καταδικαστούν οι μονομερείς ενέργειες, να λειτουργήσει αποτελεσματικά η τελική συμφωνία που θα επιτευχθεί με την Τουρκία και να μην υπάρξουν διαχωριστικές γραμμές εντός της ΕΕ, αλλά μία και συμφωνημένη πολιτική.

    Το κλίμα αυτό, σύμφωνα με εκτιμήσεις, απασχολεί την κυβέρνηση, αλλά και πολλές ακόμη χώρες της ΕΕ, ενώ έντονος είναι ο προβληματισμός στην Αθήνα και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για τον απώτατο στόχο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, που ευχαρίστησε ουσιαστικά τις χώρες της ομάδας Βίζεγκραντ για το κλείσιμο των συνόρων. Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις Τουσκ προκάλεσαν την αντίδραση της καγκελαρίου Μέρκελ

    Τα σύνορα είναι κλειστά ντε φάκτο για τους παράτυπους μετανάστες, αναφέρουν ελληνικές εκτιμήσεις, παραπέμποντας σε σχετικές εκκλήσεις προς μετανάστες να μην επιχειρούν το επίπονο ταξίδι προς την Ευρώπη. Όμως παράλληλα, είναι θετικό στοιχείο η επικαιροποίηση της ελληνοτουρκικής συμφωνίας επανεισδοχής των παράτυπων μεταναστών, που υπογράφηκε στη Σμύρνη την περασμένη Τρίτη, ενώ στη Σύνοδο Κορυφής αναμένεται να τεθεί επί τάπητος η συνολική συνεργασία της ΕΕ με την Τουρκία.

    Υπό αυτό το πρίσμα, διπλωματικές πηγές εκτιμούσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα των χωρών Βίζεγκραντ επιχειρεί να κερδίσει ζωτικό διπλωματικό χώρο στην ΕΕ και να καταστήσει την πλήρη άρνηση για συνεργασία στο προσφυγικό κυρίαρχη πολιτική θέση, η οποία όμως είναι αντίθετη με τις διεθνείς συνθήκες.

    Η Ελλάδα, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, αντιλαμβάνεται ότι πλέον η αποστολή της έχει γίνει πιο σύνθετη, καθώς με τη διμερή ελληνοτουρκική συμφωνία για την επαναπροώθηση των παράτυπων μεταναστών διασώζει μια ευρωπαϊκή στρατηγική, και υπό το πρίσμα αυτό, η ΕΕ οφείλει να στηρίξει αυτή τη συμφωνία με κάθε τρόπο. Κατά συνέπεια, η Ελλάδα λειτουργεί ως εκφραστής μιας ευρωπαϊκής προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής, που πρέπει να ενισχυθεί και όχι να αποδυναμωθεί, γιατί οι συνέπειες θα είναι μεγαλύτερες.

    [05] Νέα ποιοτικά στοιχεία ενισχύουν την αισιοδοξία της κυβέρνησης για το κλείσιμο της αξιολόγησης

    Νέα ποιοτικά στοιχεία που ενισχύουν την αισιοδοξία της κυβέρνησης ότι η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα κλείσει εντός του Απριλίου, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες, και σύμφωνα με πηγές η συμφωνία που τελικά θα επιτευχθεί θα είναι πιο κοντά στις θέσεις της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων και όχι κοντά στις θέσεις του ΔΝΤ.

    Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση θα αναβαθμίσει την ενημέρωση της κοινής γνώμης, και όπως έγινε γνωστό αναμένεται να καθιερωθεί τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών. Τα νέα ποιοτικά στοιχεία, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, που επικαλείται η κυβέρνηση είναι οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για την έναρξη της συζήτησης για το χρέος και το γεγονός ότι οι θεσμοί, θέτουν πλέον χρονικό ορίζοντα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης περί τα τέλη Απριλίου.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι εξελίξεις αυτές σηματοδοτούν μια σημαντική υποχώρηση των θέσεων του ΔΝΤ, ιδιαίτερα όσον αφορά την αξιολόγηση, καθώς -όπως σημειώνεται από τις ίδιες πηγές- το κυρίαρχο εργαλείο του ΔΝΤ για την εμπλοκή του στο πρόγραμμα ήταν η μη άφιξη των θεσμών στην Αθήνα λόγω διαφωνιών. Από τη στιγμή που οι θεσμοί βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και η διαπραγμάτευση εξελίσσεται, η συμφωνία θα κλείσει, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις.

    [06] Ολοταχώς για νέο ρεκόρ βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός το 2016

    Βασική πρόκληση είναι ένας διττός στόχος ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη με ταυτόχρονη δημοσιονομική προσαρμογή. Κύριος στόχος της κυβέρνησης μας είναι να έχουμε ανάκαμψη με κοινωνική δικαιοσύνη

    Πλώρη για νέο ρεκόρ αφίξεων έχει βάλει και εφέτος ο ελληνικός τουρισμός, καθώς τα μηνύματα που έρχονται από το Βερολίνο και τη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση, ITB 2016, μόνο ως θετικά μπορούν να χαρακτηριστούν. Μάλιστα σε δηλώσεις της και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά επισήμανε ότι, «τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό είναι ενθαρρυντικά και διαφαίνεται ότι το 2016 θα αποτελέσει μία χρονιά ακόμη καλύτερη από το 2015».

    Οι εκπρόσωποι των Tour Operators που διακινούν σημαντικό μερίδιο του ευρωπαϊκού τουρισμού, μετέφεραν στην υπουργό στοιχεία που επιβεβαιώνουν την θετική εικόνα στην εξέλιξη της φετινής τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα. Ανάλογη εικόνα μετέφερε στην Υπουργό και ο Γερμανικός Σύνδεσμος Ταξιδίων DRV, που επιβεβαίωσε στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. NorbertFiebig με δηλώσεις του στα ΜΜΕ για αυξητική πορεία των κρατήσεων.

    Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης εκτίμησε ότι οι διεθνείς αφίξεις, για το σύνολο του έτους, μπορεί να ανέλθουν στα 25 εκατ. (27,5 εκατ. συμπεριλαμβανομένης και της κρουαζιέρας) από 23,5 εκατ. το 2015. Παράλληλα, σημείωσε ότι τα συνολικά έσοδα μπορεί να ανέλθουν στα 15 δισ. ευρώ από 14,2 δισ. ευρώ το 2015.

    Στην παρέμβαση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Ρέτσος αφού υπογραμμίζει τη δυναμική του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και για φέτος, εστιάζει στο προσφυγικό. Όπως αναφέρει, "το κρίσιμο ζήτημα για το αν θα πάει καλά η εφετινή χρονιά δεν είναι, αν θα κλείσει η αξιολόγηση, αλλά το προσφυγικό και πως αυτό θα επηρεάσει την εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών". Στο σημείο αυτό ο κ. Ρέτσος ζήτησε να υπάρξει βοήθεια της πολιτείας, στα νησιά που "σηκώνουν" το φορτίο του προσφυγικού.

    [07] Μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

    Σε νέα μείωση των επιτοκίων προχώρησε πριν από λίγο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων από τις τράπεζες μειώνεται στο -0,40%, ενώ το επιτόκιο οριακής χρηματοδότησης μειώνεται στο 0,25%.

    Παράλληλα, η ΕΚΤ αποφάσισε να αυξήσει κατά 80 δισ. ευρώ το μηνιαίο όριο εξαγορών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά (ποσοτική χαλάρωση) καθώς και να διευρύνει το εύρος των ομολόγων.

    [08] Περίπου 42.000 οι πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα

    Σε 41.973 υπολογίζονται σήμερα οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης. Οι νέες αφίξεις στα νησιά ανήλθαν το τελευταίο 24ωρο σε 2.373, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των προσφύγων στα νησιά σε 9.428.

    Στην Αττική, πρόσφυγες φιλοξενούνται στο Σχιστό (1.700), στον Ελαιώνα (709), στο Ελληνικό (3.914) και στο λιμάνι του Πειραιά (3.300). Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού Οργάνου Γιώργος Κυρίτσης, στόχος είναι να μεταφερθούν σήμερα και αύριο από το λιμάνι του Πειραιά 1.500 άτομα, προς δομές στη Θεσσαλία και προς τις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα. Οι τελευταίες, είναι σε θέση να φιλοξενήσουν σύμφωνα με τα στοιχεία περίπου 110 άτομα.

    Επίσης, στο ξενοδοχείο των Θερμοπυλών φιλοξενούνται 260 άτομα. Στη Δράμα, μεταφέρθηκαν χτες βράδυ 337 πρόσφυγες. Στον Χέρσο Κιλκίς, φιλοξενούνται 3.674 πρόσφυγες, 3.273 στη Νέα Καβάλα Κιλκίς, 800 στη Νέα Καρβάλη, 200 στην Ελευθερούπολη, 420 στην Κοζάνη και 1.958 στη δομή των Διαβατών.

    Διαβάστε επίσης:

    Αυξημένος ο αριθμός των εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου

    Frontex: Σχεδόν μισό εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο του 2014

    Στην Ειδομένη η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

    [09] Εκστρατεία κατασυκοφάντησής της καταγγέλλει η Αμαλία Κάτζου

    Για εκστρατεία κατασυκοφάντησής της και προσπάθεια αποδόμησης της προσωπικότητάς της και της αξιοπιστίας της από την ιστοσελίδα «tovima.gr», κάνει λόγο η δημοσιογράφος Αμαλία Κάτζου σε δήλωσή της, στην οποία αναφέρει: «με όπλο την αλήθεια, αντέχω και θα αντέξω, σε κάθε μορφής επιθέσεις».

    Στη δήλωσή της η κ. Κάτζου αναφέρει:

    «Νέα και ύποπτη, πλέον, προσπάθεια αποδόμησης της προσωπικότητάς μου και της αξιοπιστίας μου, επιχειρείται απ'την ανάρτηση στην ιστοσελίδα«tovima.gr», της 9.3.2016.

    Στον ψευδεπίγραφο τίτλο «Τα γυρίζει τώρα η Αμαλία Κάτζου», προσθέτει ως, δήθεν, περικοπή κατάθεσής μου της 4.3.2016 και ότι «Ούτε ο Μαυρίκος ούτε ο Φράγκου με εκβίασαν».

    Όμως, σε κανένα σημείο της κατάθεσής μου δεν υπάρχει η σκοπίμως «εφευρεθείσα» αυτή περικοπή, ότι «Ούτε ο Μαυρίκος ούτε ο Φράγκου με εκβίασαν», αφού ολόκληρη η κατατεθείσα φράση μου έχει κατά λέξη «Ουδέποτε ο Μαυρίκος και ο Φράγκου πήραν πρωτοβουλία να με εκβιάσουν όπως έκανε ο Μουσσάς».

    Και τούτο, για να προσδιορίσω με κάθε ακρίβεια, τη συμμετοχή εκάστου των υπόψη «δημοσιογράφων» στην σε βάρος μου κακουργηματική εκβίαση, όπως ακριβώς την είχα προσδιορίσει και στη Μηνυτήρια Αναφορά μου της 11.2.2016, στο Τμήμα Εκβιαστών της Δ/νσης Ασφάλειας Αττικής.

    Μόνο με την αλήθεια, έσπασε το απόστημα της εκβιαστικής παραδημοσιογραφίας και κάποιοι δεν μπορούν να το αντέξουν και τίθεται το ερώτημα:

    Μήπως κάποιοι επιθυμούν να ζητήσω και συγνώμη για την πρωτοβουλία μου αυτή;

    Η εκστρατεία κατασυκοφάντησής μου από την ιστοσελίδα «tovima.gr» άρχισε την 1.3.2016.

    Τότε, οι κακοήθεις συκοφάντες μου είχαν «κρυμμένο» το ονοματεπώνυμό τους και επεχείρησαν, αρχικά, να δυσφημήσουν την ΕΥΔΑΠ, αποδίδοντάς της, δήθεν, «λίστα με 66 sites ευρώ ?170.000 το μήνα που πλήρωνε η ΕΥΔΑΠ», αλλά, "βρήκαν τοίχο", με την άμεση διάψευση της ΕΥΔΑΠ, οπότε ανακάλυψαν και χωρίς ντροπή τους, νέο και, κατά τη γνώμη τους, εύκολο στόχο τους, την Αμαλία Κάτζου, με την ψευδή αναφορά τους «Το σχέδιο Κάτζου: ?170.000 το μήνα σε sites θα πλήρωνε η ΕΥΔΑΠ».

    Δηλώνω ότι, με όπλο την αλήθεια, αντέχω και θα αντέξω, σε κάθε μορφής επιθέσεις».

    [10] Στην Ειδομένη η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η επίσκεψη της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιας για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Βικτόριας Νούλαντ, στον καταυλισμό των προσφύγων στην Ειδομένη.

    Η κ. Νούλαντ έφτασε στον καταυλισμό των προσφύγων λίγο μετά τις 10:30 και ενημερώθηκε για την κατάσταση από μέλη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Μετά από περίπου μιάμιση ώρα αναχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

    [11] Κομισιόν: Οι μονομερείς ενέργειες δεν προσφέρουν λύσεις

    Η άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ότι όλα τα κράτη που βρίσκονται κατά μήκος του Διαδρόμου των Δυτικών Βαλκανίων πρέπει να «μιλάνε μεταξύ τους» αντί να «κάνουν πράγματα το ένα στο άλλο» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

    Ερωτηθείς εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μοιράζεται την άποψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ότι πρέπει να ευχαριστήσουμε τα εν λόγω κράτη, ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε στη φράση της τελικής δήλωσης της συνόδου κορυφής της Δευτέρας, περί τέλους στην παράτυπη ροή των μεταναστών, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για δήλωση «διαπίστωσης» και όχι «πρόθεσης». Επίσης, έκανε αναφορά στη δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι «είναι ξεκάθαρο πως οι μονομερείς ενέργειες δεν προσφέρουν λύσεις».

    Σε ό,τι αφορά της κατάσταση στην Ειδομένη, σημείωσε πως η «ανθρωπιστική καταστροφή λαμβάνει χώρα σε ελληνικό έδαφος» και πως η Ελλάδα είναι αυτή που πρέπει να επωμιστεί αυτό το βάρος, αν και «ασύμμετρο», με τη συνδρομή της ευρωπαϊκής βοήθειας. «Κινητοποιούμε» όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία «έκτακτης ανάγκης» έτσι ώστε να βοηθήσουμε «βραχυπρόθεσμα» όσους βρίσκονται στην «τρομερή» αυτή κατάσταση, τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συμπληρώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει την «καλύτερη χρήση όλων αυτών των εργαλείων».

    [12] Μακελειό στην Πενσιλβάνια με πέντε νεκρούς σε μπάρμπεκιου που γινόταν σε αυλή σπιτιού

    Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες από τα πυρά που δέχθηκαν από δύο ενόπλους κατά τη διάρκεια μπάρμπεκιου πάρτι που γινόταν στην πίσω αυλή ενός σπιτιού στην Ουίλκινσμπεργκ, μια πόλη στην Πενσιλβάνια κοντά στο Πίτσμπεργκ, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία διευκρίνισε ότι καταζητούνται τουλάχιστον δύο ύποπτοι.

    Τέσσερις άνθρωποι --τρεις γυναίκες και ένας άνδρας-- σκοτώθηκαν επιτόπου, διευκρίνισε η αστυνομία, ενώ τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα που υπέκυψε στα τραύματά της μετά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο.

    Τα τέσσερα πρώτα θύματα της επίθεσης, η ηλικία και η ταυτότητα των οποίων δεν αποκαλύφθηκε, σκοτώθηκαν από τα πυρά που δέχθηκαν καθώς στεκόντουσαν στο κατώφλι της πίσω πόρτας του σπιτιού στην αυλή του οποίου γινόταν το μπάρμπεκιου.

    Σοβαρή κρίνεται η κατάσταση των δύο ανδρών, που βρίσκονται μεταξύ των τριών τραυματιών που νοσηλεύονται μετά την επίθεση, διευκρίνισε η αστυνομία, η οποία πρόσθεσε ότι καταζητούνται τουλάχιστον δύο ύποπτοι και απηύθυνε έκκληση για πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες.

    [13] Πέντε νεκροί πρόσφυγες σε ναυάγιο ανοικτά των τουρκικών ακτών

    Πέντε Αφγανοί, ανάμεσά τους δύο παιδιά κι ένα μωρό έξι μηνών, πνίγηκαν στη διάρκεια της νύκτας στο Αιγαίο προσπαθώντας να φθάσουν στην Ελλάδα, την ώρα που η Τουρκία αρχίζει να εφαρμόζει τη συμφωνία με την ΕΕ για τη μείωση των παράτυπων μεταναστών.

    Η ροή των μεταναστών που διακινδυνεύουν τον επικίνδυνο διάπλου δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής να μειώνεται σημαντικά από τη Δευτέρα που η Τουρκία κατέληξε σ' ένα σχέδιο συμφωνίας με την ΕΕ, βάσει του οποίου θα προσπαθήσει να περιορίσει τη μεταναστευτική ροή με αντάλλαγμα χρηματοδότηση και πολιτικές ανταμοιβές.

    Ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Βολκάν Μποζκίρ δήλωσε πως η σύμφωνία, βάσει της οποίας η Άγκυρα συμφώνησε να πάρει πίσω όλους τους παράτυπους μετανάστες, δεν ισχύει γι' αυτούς που έχουν ήδη φθάσει στα ελληνικά νησιά και ότι ο αριθμός αυτών που θα επιστρέψουν αναμένεται να φθάσει τελικά σε χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

    Ένα από τα θύματα του χθεσινοβραδινού ναυαγίου, που σημειώθηκε όταν το σκάφος έπεσε σε θαλασσοταραχή καθώς έπλεε προς τη Λέσβο, κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι την ακτή, όμως υπέκυψε μόλις έφθασε εκεί και οι προσπάθειες ανάνηψης δεν είχαν αποτέλεσμα, δήλωσε στο Ρόιτερς αξιωματούχος της τουρκικής ακτοφυλακής.

    Από τα τέσσερα πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα, ένα ανήκε σε βρέφος έξι μηνών, δήλωσαν διασώστες. Άλλοι εννέα άνθρωποι ανασύρθηκαν από το νερό ζωντανοί.

    "Η επιχείρηση διάσωσης για τους δύο άλλους συνεχίζεται", δήλωσε ο αξιωματούχος της ακτοφυλακής. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως στην ομάδα περιλαμβάνονταν και Ιρανοί, όμως η ακτοφυλακή αργότερα το διέψευσε.

    [14] Διευκρινίσεις για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και τήρηση του διεθνούς δικαίου ζήτησαν οι ευρωβουλευτές.

    Λεπτομέρειες της συμφωνίας που επετεύχθη από τους ηγέτες της ΕΕ με την Τουρκία για τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, ζήτησαν οι ευρωβουλευτές την Τετάρτη 9 Μαρτίου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να τηρηθούν όλοι οι διεθνείς κανόνες για το άσυλο.

    Οι περισσότεροι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων επέμειναν ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία και οι συνομιλίες για την ελευθέρωση των θεωρήσεων για τους Τούρκους υπηκόους που ταξιδεύουν στην ΕΕ δεν θα πρέπει να συνδεθούν με το προσφυγικό ζήτημα.

    Αντικείμενο συζήτησης απετέλεσαν και οι απειλές κατά της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία και η πρόσφατη κατάληψη της εφημερίδας Zaman από τις τουρκικές αρχές, καθώς και η αντιμετώπιση της κουρδικής μειονότητας από την Τουρκία, με τη συμμετοχή της Ολλανδής υπουργού Γένιν Χένις Πλάσαρτ, που εκπροσώπησε την προεδρία του Συμβουλίου, και τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    Τέλος συζητήθηκαν οι προετοιμασίες για την επόμενη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 17-18 Μαρτίου.

    Στην παρέμβασή του, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,Δ. Παπαδημούλης, απευθυνόμενος προς το Συμβούλιο είπε ότι «επενδύετευπερβολικές προσδοκίες στο ανατολίτικο παζάρι με το αντιδημοκρατικό καθεστώς Ερντογάν,επειδή εσείς, οι 28 κυβερνήσεις, αποδεικνύεστεανίκανες να εφαρμόσετε τις δικές σας αποφάσεις, που πήρατε τον Σεπτέμβριο για μιαΕυρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό. Η Ελλάδα, κινδυνεύει να μετατραπεί σε έναν τεράστιο καταυλισμό προσφύγων,μεκλειστά τα βόρεια σύνοράτης και με το δράμα τηςΕιδομένηςνα αποτελεί ντροπή για την Ευρώπη».

    Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό χωρίς την Ελλάδα και πολύ περισσότερο, εναντίον της Ελλάδας.Ο Ευρωπαϊκός Βαλκανικός διάδρομος πρέπει να ανοίξει τώρα αμέσως καιοι χώρες του Βίσενγκρατ που παραβιάζουν τις κοινές ευρωπαϊκές αποφάσειςπρέπεινα υποστούν κυρώσειςσύμφωνα με όσα προβλέπει το άρθρο 7 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης».

    "Εάν κάποιοι στην αίθουσα του Κοινοβουλίου όπως και στο Συμβούλιο δεν θυμούνται πως δημιουργήθηκε το ευρωπαϊκό όραμα και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα διαρθρωτικά ταμεία θα πρέπει να τα ξεχάσουν κι αυτά, όσο δεν εφαρμόζουν τις κοινές αποφάσεις για την μετεγκατάσταση" υπογράμμισε κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, προσθέτοντας ότι"οσο αυτό το τραγικό έργο συνεχίζεται, το πρώτο θύμα θα είναι οι πρόσφυγες και το δεύτερο ο ηθικός, νομικός και πολιτικός πολιτισμός της Ευρώπης".

    Τις ευθύνες της Ευρώπης και της Τουρκίας για την έλλειψη μιας ικανοποιητικής λύσης στο προσφυγικό υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Γ. Γραμματικάκης στην παρέμβασή του στην ολομέλεια του ΕK.«Μια ικανοποιητικήλύσηπρέπει να περιλαμβάνει, όχι μόνον την εφαρμογή μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής, αλλάκαι μια συνεργάσιμη Τουρκία. Σε αντίθεση ωστόσομε την Ελλάδα, που έστω και μεκαθυστέρησητηρεί τις δεσμεύσεις της, η Τουρκίαδεν εφάρμοσεκαθόλου την ήδη υπάρχουσα συμφωνία. Προβάλλει μάλιστα διαρκώς και νέες απαιτήσεις σε ένα «ανατολίτικο παζάρι»διαπραγματεύσεων, με αντικείμενο όμως ψυχές και την ανθρώπινη αλληλεγγύη», τόνισε ο ευρωβουλευτής.

    Η Ευρώπη, πρόσθεσε πρέπει επίσηςνα έχει ένα έτοιμο εναλλακτικό σχέδιο για το ενδεχόμενο ακραίων απαιτήσεων ή μη συνεργασίας της Τουρκίας, που ναεξασφαλίζειόμως και τα ανοιχτά σύνορα στη Σένγκεν..

    [15] Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλ. Τσίπρα με τον Βλ. Πούτιν

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πουτιν, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στο συριακό και το προσφυγικό.

    Παράλληλα συζητήθηκαν κα θέματα σχετικά με το αφιερωματικό έτος Ελλάδας-Ρωσίας, και τις νέες ευκαιρίες που δημιουργούνται για την ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες Τέλος, συζητήθηκαν οι οικονομικές και ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας.

    [16] Ρυθμό ανάπτυξης 7,8% κατέγραψε η ιρλανδική οικονομία το 2015

    Ρυθμό ανάπτυξης 7,8% κατέγραψε πέρυσι η ιρλανδική οικονομία, που κατέστη η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για δεύτερη συνεχή χρονιά μετά την σημαντική αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης τους τρεις τελευταίους μήνες του έτους.

    Η Ιρλανδία ανέκαμψε γρήγορα από το πρόγραμμα διάσωσης του 2010 και η οικονομία της επωφελήθηκε το 2015 από την περαιτέρω μείωση της ανεργίας, τις αυξημένες λιανικές πωλήσεις και το αδύναμο ευρώ που ενίσχυσε τον εξαγωγικό τομέα της χώρας.

    Η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,7% σε τριμηνιαία βάση από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο, συγκριτικά με 1,5% ένα τρίμηνο νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

    «Η δυναμική πράγματι ενδυναμώθηκε το τελευταίο τρίμηνο. Αυτό ξεπερνά κατά πολύ όλες τις εκτιμήσεις. Η κατανάλωση ήταν η πλέον θετική έκπληξη του 2015», σχολίασε ο Ντέρμοτ Ο? Λίρι, επικεφαλής οικονομολόγος στην Goodbody Stockbrokers.

    Η κυβέρνηση είχε προβλέψει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης ίσως ξεπεράσει το 7%, ενώ για το 2016 εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί στο 4,3%.

    [17] Ανάπτυξη με ρυθμό 1,9% το 2017 προβλέπει η έκθεση του ΟΟΣΑ

    Την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό 1,9% το 2017 προβλέπει η έκθεση του ΟΟΣΑ, ενώ για εφέτος προβλέπει ότι το ΑΕΠ της χώρας θα μειωθεί κατά 0,1%.Η ανεργία προβλέπεται να υποχωρήσει από το 25% πέρυσι σε 24,7% εφέτος και 23,8% το 2017.

    Ο πληθωρισμός (εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή) αναμένεται να κινηθεί εφέτος και το 2017 σε θετικό έδαφος (0,5% κάθε χρονιά) από -1,1% πέρυσι.

    Το δημόσιο χρέος εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί φέτος στο 191,6% του ΑΕΠ και το 2017 στο 187,1% του ΑΕΠ από 190,2% του ΑΕΠ που ήταν πέρυσι.

    Η μελέτη μας αναγνωρίζει ότι «το ρεύμα μπορεί να αλλάζει για την Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Γκουρία σε γραπτή δήλωσή του, προσθέτοντας: «Στην πραγματικότητα, η ελληνική οικονομία δείχνει αρκετά σημαντικά σημάδια αντοχής:

    ? Πρώτον, η ύφεση το 2015 ήταν μικρότερη του αναμενόμενου. Το πραγματικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,3% μόνο, με τη βοήθεια μίας ακόμη περιόδου - ρεκόρ για τον τουρισμό, με τους τουρίστες που ήλθαν στην Ελλάδα να φθάνουν σχεδόν τα 24 εκατομμύρια, μεταξύ των οποίων ήμουν εγώ και η σύζυγός μου.

    ? Δεύτερον, παρά το ότι αναμένουμε μηδενική ανάπτυξη το 2016 (-0,1%), κάτι που οφείλεται κυρίως στις επιπτώσεις από το περασμένο έτος , η ανάπτυξη προβλέπεται να συνεχίσει να αποκτά δυναμική το 2017, με έναν ρυθμό σχεδόν 2%.

    ? Τρίτον, η αγορά εργασίας δείχνει τώρα ενδείξεις σταδιακής βελτίωσης, με τα επίπεδα ανεργίας να υποχωρούν από τα υψηλά του 2013. Η Ελλάδα έχει ακόμη την υψηλότερη ανεργία στην ΕΕ (στο 24,6%), αλλά το επίπεδό της είναι το χαμηλότερο από τον Μάιο του 2012.

    ? Τέταρτον, η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η σταδιακή άρση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και οι μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων έχουν, επίσης, βοηθήσει να σταθεροποιήσουν το τραπεζικό σύστημα και θα ενισχύσουν την αποκατάσταση τη εμπιστοσύνης και των πιστώσεων».

    Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM θα ενισχύσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη, θα προκαλέσει επενδύσεις από τις επιχειρήσεις και εξαγωγές που θα στηρίξουν την οικονομική ανάκαμψη».

    Ο κ. Γκουρία τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει σημαντική βοήθεια για να αντιμετωπίσει τη νέα πρόκληση της προσφυγικής κρίσης, η οποία θέτει μεγάλα προβλήματα για την ελληνική οικονομία και την ανάκαμψή της.

    Αλ. Τσίπρας: Η έκθεση του ΟΑΣΑ σημαντική για τον κεντρικό μας στόχο

    Βέβαιος ότι παρά τις δυσκολίες «θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίσιμη στιγμή» και ότι αυτή η χρονιά θα είναι χρονιά ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία, κάτι που, όπως είπε, αποδεικνύεται από μια σειρά απο γεγονότα, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις κοινές δηλώσεις με τον γγ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, που θα δώσει το έναυσμα για την έναρξη ουσιαστικών συζητήσεων για την απομείωση του χρέους και όλα αυτά θα έχουν αλυσιδωτές θετικές αντιδράσεις, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    Βασική πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, τόνισε ο κ. Τσίπρας, είναι η επίτευξη ενός διττού στόχου: ανάκαμψη με κοινωνική δικαιοσύνη, με ταυτόχρονη διατήρηση της δημοσιονομικής ισορροπίας, ενώ επισήμανε ότι ο ΟΟΣΑ συμμερίζεται την άποψη ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάκαμψη, φέτος.

    Τα συμπεράσματα του ΟΟΣΑ θα ενισχύσουν τα επιχειρήματα της κυβέρνησης σε αυτή τη διαπραγμάτευση, τόνισε ο πρωθυπουργός. Γιατί εμείς, όπως επισήμανε, διαπραγματευόμαστε όχι μόνο με βάση τις ανάγκες μας αλλά και τα πραγματικά δεδομένα. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η οικονομική έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα αποτελεί έναν δίκαιο και ισορροπημένο απολογισμό του τεράστιου κοινωνικού κόστους των πολιτικών που εφαρμόστηκαν την περίοδο 2010-2014, της επιτακτικής αναάγκης για τον σχεδιασμό νέων εργαλείων και θεσμών ώστε να αμβλυνθούν οι συνέπειες αυτών των πολιτικών, της ανάγκης να κατανεμηθούν, δίκαια, το κόστος προσαρμογής και οι καρποί της ευημερίας, της σημασίας καταπολέμησης των συμφερόντων που αναπαράγουν πολλαπλές μορφές ανισοτήτων.

    Συμφωνούμε με αρκετές από τις διαγνώσεις της έρευνας, χαιρετίζουμε τα περισσότερα από αυτά που συνιστά, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η κυβέρνηση συμφωνεί με την επισήμανση του ΟΟΣΑ για την αναγκαιότητα διευθέτησης του χρέους, καθώς, επίσης, και ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα βρίσκεται κάτω απο τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ και ότι θα πρέπει να τον αυξήσουμε. Επίσης, επισήμανε ότι σωστά σχεδιασμένα συστήματα συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι απαραίτητα για να εξασφαλιστεί η κοινωνική δικαιοσύνη και η αποτελσματικότητα της αγοράς εργασίας.

    Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν καθώς οδηγούν στην ανάπτυξη, εκτιμά ο ΓΓ του ΟΟΣΑ

    Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζονται, ο ΓΓ του ΟΟΣΑ, Α.Γκουρία είπε ότι εξαιτίας αυτών η εκτίμηση είναι ότι θα υπάρξει θετική ανάπτυξη του χρόνου.Είπε επίσης ότι η πρόοδος στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων θα δώσει τη δυνατότητα για συζητήσεις με τους εταίρους για τη διευθέτηση του χρέους.Χρειαζόμαστε ένα χαμηλότερο μονοπάτι για τις ροές εξυπηρέτησης του χρέους, είπε ο κ. Γκουρία και πρόσθεσε ότι τα νούμερα είναι θετικά αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό.

    Ο ΓΓ του ΟΟΣΑ είπε εξάλλου ότι πρέπει να υπάρξει μια ξεκάθαρη πολιτική επικοινωνίας ώστε να εξηγηθούν στον ελληνικό λαό τα οφέλη των μεταρρυθμίσεων προειδοποιώντας όμως ότι θα υπάρξει σθεναρή αντίδραση από παγιωμένα συμφέροντα που θα νιώσουν ότι θίγονται από τις μεταρρυθμίσεις.

    Η κυβέρνηση όμως πρέπει να επιμείνει, είπε ο κ. Γκουρία γιατί οι μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη, θα βελτιώσουν την κοινωνική πρόνοια θα δημιουργήσουν καλύτερο επενδυτικό περιβάλλον.

    [18] Δίωξη στον ΠΑΟΚ με βαρύτατο κατηγορητήριο

    Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, άσκησε δίωξη με βαρύτατο κατηγορητήριο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα έκτροπα στο γήπεδο της Τούμπας, που οδήγησαν τελικώς στη διακοπή του αγώνα με τον Ολυμπιακό, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

    Μεταξύ άλλων ο «Δικέφαλος» κατηγορείται για εκτεταμένα επεισόδια, ακόμη και εντός του αγωνιστικού χώρου, ρίψη αντικειμένων πριν και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά και εισβολή οπαδών, παραπτώματα που βάσει του πειθαρχικού κώδικα τιμωρούνται με βαριές ποινές.

    H μακεδονική ομάδα κινδυνεύει με αφαίρεση 3 ή 6 βαθμών, μίνιμουμ τιμωρία έδρας για τρεις αγωνιστικές και πρόστιμο τουλάχιστον 100.000 ευρώ.

    [19] Νέα τεχνολογία διευκολύνει τον οδηγό στο παρκάρισμα

    Ακόμη και ο πιο εκπαιδευμένος οδηγός μπορεί να αντιμετωπίσει δυσκολίες με το παρκάρισμα του αυτοκινήτου του. Μάλιστα όσο αυξάνεται ο αριθμός των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στις πόλεις τόσο μειώνονται οι πιθανότητες εύρεσης μια κενής θέσης για στάθμευση. Στην 86η Διεθνή Έκθεση της Γενεύης που θα παραμείνει ανοικτή έως την Κυριακή 13 Μαρτίου, η Ford παρουσίασε μια προηγμένη τεχνολογία για ευκολότερο παρκάρισμα.

    Ειδικότερα, δόθηκε έμφαση στις δυνατότητες που δίνει αυτή η τεχνολογία στο ανανεωμένο Kuga. Διαθέτει ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, τη νέα λειτουργία κάθετου παρκαρίσματος Perpendicular Parking, η οποια αναβαθμίζει το ημι-αυτόνομο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Active Park Assist. Χρησιμοποιώντας πρόσθετους αισθητήρες υπερήχων, αυτό το σύστημα με το πάτημα ενός μπουτόν επιτρέπει στους οδηγούς να εντοπίζουν κάθετους χώρους στάθμευσης δίπλα σε άλλα οχήματα ή παράλληλα με το δρόμο. Στη συνέχεια, κατευθύνει το όχημα εκεί αναλαμβάνοντας να πραγματοποιήσει τους ελιγμούς με το τιμόνι, ενώ ο οδηγός ελέγχει μόνο το γκάζι και το φρένο.

    Επίσης, πρόσθετοι αισθητήρες υποστηρίζουν τεχνολογίες που βοηθούν τους οδηγούς κατά την έξοδο από χώρους στάθμευσης: Το Cross Traffic Alert προειδοποιεί τους οδηγούς καθώς εξέρχονται από ένα κάθετο χώρο στάθμευσης για πιθανή διέλευση αυτοκινήτων πίσω τους. Το σύστημα λειτουργεί με ραντάρ σε εμβέλεια έως 40 μ. και εκπέμπει τρία προειδοποιητικά σήματα εάν ανιχνεύει όχημα να πλησιάζει από κάποια πλευρά. Το Park-Out Assist βοηθά τους οδηγούς καθώς εξέρχονται από παράλληλο χώρο στάθμευσης. Αφού ο οδηγός επιλέξει την αριστερή ή τη δεξιά πλευρά, το σύστημα αναλαμβάνει τους ελιγμούς με το τιμόνι ενώ ο οδηγός ελέγχει μόνο το γκάζι και το φρένο

    Στο τεχνολογικό του υπόβαθρο περιλαμβάνονται και αλλά δυο χρήσιμα συστήματα, τα οποια συμβάλουν στην αύξηση της ασφάλειας. Το ανανεωμένο Kuga εξοπλίζεται με μία βελτιωμένη έκδοση του συστήματος αποφυγής σύγκρουσης Active City Stop, που τώρα λειτουργεί σε ταχύτητες έως 50 χλμ./ωρα. Το Active City Stop χρησιμοποιεί αισθητήρες στο εμπρός τμήμα του οχήματος για τον εντοπισμό σταθερών αντικειμένων στο δρόμο και προ-φορτίζει τα φρένα εάν το όχημα πλησιάζει πολύ γρήγορα σε αυτά. Εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει, το σύστημα μειώνει τη ροπή του κινητήρα και αυτόματα ενεργοποιεί τα φρένα για να μειώσει τη σφοδρότητας της σύγκρουσης ή για την αποφύγει πλήρως.

    Η τελευταία γενιά του συστήματος Ford MyKey επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του ανανεωμένου Kuga να παραμετροποιούν τις λειτουργίες του αυτοκινήτου προγραμματίζοντας κατάλληλα ένα από τα διαθέσιμα κλειδιά. Κάθε φορά που χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο κλειδί, ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχουν επιλεγεί, το αυτοκίνητο μπορεί να εμποδίζει τις εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις, να περιορίζει την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου, να αποτρέπει την απενεργοποίηση των συστημάτων ασφάλειας, όπως για παράδειγμα του ESP. Επίσης, μπορεί να περιορίζει τη μέγιστη ένταση του ηχοσυστήματος ή να το απενεργοποιεί πλήρως εάν οι επιβάτες δεν φοράνε ζώνες ασφαλείας. Με αυτό το τρόπο μειώνονται οι πιθανότητες να συμβούν ατυχήματα όταν οδηγούν οι νέοι.

    Σπύρος Ρέκκας

    [20] Ναδάλ: «Είμαι καθαρός, η Σαράποβα πρέπει να πληρώσει το τίμημα»

    Σοκ έχει προκαλέσει στο παγκόσμιο τένις η παραδοχή της Μαρία Σαράποβα πως απέτυχε να περάσει με επιτυχία το τεστ αντιντόπινγκ στο «Open» της Αυστραλίας. Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στη Ρωσίδα, αλλά ο Ράφα Ναδάλ επιτέθηκε, ενώ τόνισε πως ο ίδιος δεν έχει κάνει ποτέ χρήση απαγορευμένων ουσιών.

    «Είναι άσχημα νέα για το άθλημά μας. Είναι άσχημο, γιατί το άθλημά μας πρέπει να είναι και να φαίνεται καθαρό. Τα καλά νέα είναι ότι έχουμε ένα καλό πρόγραμμα αντι-ντόπινγκ», τόνισε ο 29χρονος πρωταθλητής από τη Μαγιόρκα και σε σχετική ερώτηση απάντησε ενοχλημένος: «Δεν βρέθηκα ποτέ σε πειρασμό να κάνω κάτι λάθος. Είμαι πολύ μακριά από αυτό, από το ντόπινγκ, είμαι εντελώς καθαρός».

    Στη συνέχεια κατέληξε μιλώντας για το θέμα της Σαράποβα: «Είναι δύσκολο να φανταστείς ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Λάθη, φυσικά, συμβαίνουν. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν λάθος της Μαρίας. Δεν ήθελε να το κάνει. Είναι φανερό ότι ήταν αμέλεια. Αυτοί, όμως, είναι οι κανονισμοί και τώρα πρέπει να πληρώσει το τίμημα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 March 2016 - 13:32:44 UTC