Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ο όγκος της απασχόλησης μειώνεται, η εργασία απορρυθμίζεται», επισημαίνει η ΛΑΕ
  • [02] Θα πρέπει να πάψει η διέλευση κατά μήκος της Διαδρομής των Βαλκανίων, λέει ο Β. Φάιμαν
  • [03] Αρχίζουν οι εργασίες συντήρησης του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου
  • [04] Δ. Αβραμόπουλος: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πρόκειται να αλλάξει στρατηγική σε σχέση με το προσφυγικό
  • [05] «Έχουμε θετικούς δείκτες στην οικονομία»
  • [06] Μογκερίνι: Ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος για νέα κλιμάκωση στη Συρία
  • [07] Νεύρα, φωνές και αντεγκλήσεις στη σύσκεψη της Super League

  • [01] «Ο όγκος της απασχόλησης μειώνεται, η εργασία απορρυθμίζεται», επισημαίνει η ΛΑΕ

    Τα περί αύξησης της απασχόλησης βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας όσων εφαρμόζουν και δικαιολογούν τις μνημονιακές πολιτικές, τονίζει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας, αναφερόμενος στα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα μέσω του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για την απασχόληση τον Φεβρουάριο.

    Αντιθέτως, όπως επισημαίνει ο κ. Καλύβης, αυτό που τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ καταγράφουν, είναι ότι «ο όγκος απασχόλησης μειώνεται και η εργασία απορρυθμίζεται πλήρως».

    «Αυτή είναι η διπλή επίπτωση του γεγονότος ότι η μερική απασχόληση και η εκ περιτροπής εργασία αποτελούν το 56% των νέων θέσεων εργασίας σε σχέση με το 44% της σταθερής εργασίας σε όλη τη διάρκεια του 2015 και τους δύο πρώτους μήνες του 2016», εξηγεί ο υπέυθυνος του γραφείο Τύπου της ΛΑΕ και καταλήγει.

    «Όσα διαφορετικά γράφονται περί αύξησης της απασχόλησης απλά βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας όσων εφαρμόζουν και δικαιολογούν τις μνημονιακές πολιτικές».

    [02] Θα πρέπει να πάψει η διέλευση κατά μήκος της Διαδρομής των Βαλκανίων, λέει ο Β. Φάιμαν

    Είναι μεν ένα πλεονέκτημα να υπάρξει τώρα μία από κοινού διοργάνωση της προστασίας των συνόρων με την Τουρκία, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να βασίζεται μόνον σε μία τέτοια λύση. Γι? αυτό και πρέπει να συνεχίζονται οι προσπάθειες για να λειτουργούν η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και τα Hotspots, τόνισε σήμερα ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν, αποτιμώντας τα αποτελέσματα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής, Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας στις Βρυξέλλες.

    Σημειώνοντας πως οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία θα ολοκληρωθούν στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα, ο καγκελάριος επισήμανε πως στη χθεσινή Σύνοδο, υπήρξαν διακηρύξεις προθέσεων απέναντι στην Τουρκία, όχι όμως ακόμη ουσιαστικές τοποθετήσεις στο θέμα της απελευθέρωσης της βίζας και ανοίγματος κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, ούτε και έγιναν παραχωρήσεις απέναντι στην Τουρκία, αλλά συμφωνήθηκε κατά πρώτο λόγο η περαιτέρω διαδικασία.

    Κατά τα λεγόμενα του κ. Φάιμαν, στη Σύνοδο Κορυφής, ο ίδιος υποστήριξε πως πρέπει να πάψει η ελεύθερη διέλευση κατά μήκος της Διαδρομής των Βαλκανίων, όπως επίσης ότι δεν επιτρέπεται να υπάρχει ελεύθερη διέλευση και σε άλλες διαδρομές. Η στάση της Αυστρίας είναι σωστή και το «εγερτήριό» της τον Ιανουάριο (σ.σ. προφανώς η επιβολή ημερήσιων ανώτατων ορίων στον αριθμό των αιτούντων άσυλο) οδήγησε σε μία επιτάχυνση της συζήτησης του προσφυγικού εντός της ΕΕ.

    Σύμφωνα με τον καγκελάριο, η Αυστρία δεν είναι μία χώρα που αποποιείται τις ευθύνες της, αλλά αποτελεί πρότυπο στην ΕΕ και ασχολήθηκε εγκαίρως με τη θεματική του προσφυγικού.

    [03] Αρχίζουν οι εργασίες συντήρησης του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου

    Λίγες ημέρες πριν το Καθολικό Πάσχα θα έχουν τοποθετηθεί οι σκαλωσιές για το έργο της συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε οκτώ μήνες και πραγματοποιείται από διεπιστημονική ομάδα του ΕΜΠ με επικεφαλής την καθηγήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών Αντωνία Μοροπούλου.

    Στην διεπιστημονική ομάδα του ΕΜΠ συμμετέχουν επίσης ο τέως καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Μανώλης Κορρές, ο καθηγητής της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Ανδρέας Γεωργόπουλος και ο καθηγητής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών Κωνσταντίνος Σπυράκος.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου θα ολοκληρωθούν στις αρχές του 2017, δηλαδή 70 χρόνια μετά την τελευταία παρέμβαση που έκαναν βρετανοί επιστήμονες με την προσθήκη σιδερένιου κλωβού για την αντιμετώπιση της προϊούσας παραμόρφωσής του.

    Η μελέτη του καινοτόμου προγράμματος συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου, παρουσιάστηκε σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο, τον πρύτανη του ΕΜΠ Ιωάννη Γκόλια και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπίων Κληροδοτημάτων Γεώργιο Χρήστου.

    «Νοιώθω τιμή και συγκίνηση. Τιμή γιατί πρόκειται για τον Πανάγιο Τάφο και συγκίνηση γιατί η πρωτοβουλία για την ανακαίνιση του Πανάγιου Τάφου είναι ελληνική πρωτοβουλία. Το μνημείο αυτό δεν είναι μόνο της Ορθοδοξίας και του Χριστιανισμού, είναι και μνημείο της ελληνικής παράδοσης. Είναι συγκινητικό ότι η ελληνική πολιτεία με τον ίδιο τον πρωθυπουργό ωθεί στην ανακαίνιση του μνημείου και είναι ιδιαίτερα συγκινητικό για μένα γιατί την αποκατάσταση του μνημείου κάνει το ΕΜΠ όπου πέρασα περισσότερα από 40 χρόνια της ζωής μου» τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

    [04] Δ. Αβραμόπουλος: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πρόκειται να αλλάξει στρατηγική σε σχέση με το προσφυγικό

    Το μύθο του Σισύφου χρησιμοποίησε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε παρέμβασή του για την προσφυγική κρίση στην Ολομέλεια του ΕΚ, προκειμένου να δώσει μια παραστατική εικόνα των βαρών που φέρει η Ευρώπη :

    «Η Ευρώπη, ως άλλος Σίσσυφος, κουβαλάει ένα μεγάλο βάρος στους ώμους της. Είναι απαραίτητο να βοηθήσουν όλα τα κράτη-μέλη, ώστε να καταφέρει να ανεβάσει αυτό το βράχο στην κορυφή και να μην κατρακυλήσει στην πλαγιά» δήλωσε.

    Υπέδειξε στη συνέχεια ότι παρατηρήθηκε «μια τάση για μια εύκολη λαϊκιστική ρητορεία σε όλες τις χώρες που είχαν εκλογές τελευταία. Η τάση αυτή έχει σαν συνέπεια, το να κερδίζουν έδαφος οι εθνικισμοί και η ξενοφοβία, εις βάρος των αξιών και των ιδεωδών της Ευρώπης» υπογράμμισε.

    Αναφορικά με τη Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι «η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής με την Τουρκία ήταν ένα απαραίτητο βήμα, όχι όμως καταληκτικό». Ο ίδιος θεωρεί ότι «η Σύνοδος της προσεχούς εβδομάδας είναι ακόμα πιο σημαντική».

    «Τώρα όλοι ευρίσκονται ενώπιον των ευθυνών τους και όλοι θα κριθούν και θα κληθούν να λογοδοτήσουν» είπε ο Επίτροπος, υπογραμμίζοντας ότι «η αλληλεγγύη είναι η βάση, ο κύριος πυλώνας των αποφάσεων της Επιτροπής, η δε προσφυγική κρίση είναι καταλύτης για το μέλλον της ΕΕ».

    [05] «Έχουμε θετικούς δείκτες στην οικονομία»

    «Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Επιμένουμε ότι τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με αμοιβαίο και ειρηνικό τρόπο, γιατί είναι προς όφελος των λαών. Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση συζητάει και η ελληνική κυβέρνηση αυτές τις μέρες...».

    Αυτά ανέφερε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής, τις επαφές του πρωθυπουργού στη Σμύρνη και τη στάση της Τουρκίας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

    Σχετικά με τη μεταφορά των προσφύγων προς την Ειδομένη και για την πώληση ψεύτικων εισιτηρίων, ο κ. Ρήγας είπε ότι όλα αυτά είναι καταδικαστέα, και στηλίτευσε την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου: «Θέλω να πιστεύω πως αυτό το φαινόμενο δεν είναι γενικευμένο και πως η ελληνική Πολιτεία θα λάβει αυστηρά μέτρα. Αυτά τα περιστατικά πρέπει να γνωστοποιούνται ώστε να αποδίδονται ευθύνες», είπε και πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και με την απόφαση της τελευταίας Κεντρικής Επιτροπής τονίζει πως πρέπει να τιμωρούνται όσοι επιδίδονται σε έκνομες ενέργειες οι οποίες ενισχύουν την ακροδεξιά ρητορεία».

    Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει τηρήσει όλα όσα προέβλεπε η συμφωνία, «έχουμε δώσει μάχη για όσα πιστεύαμε ότι έπρεπε να κερδίσουμε και κάνουμε προσπάθεια με το παράλληλο πρόγραμμα, να απαλύνουμε την δύσκολη κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα». «Έχουμε θετικούς δείκτες στην οικονομία», επισήμανε, για να προσθέσει ότι «η συζήτηση για το χρέος θα ανοίξει, ανεξάρτητα των δηλώσεων του κ. Σόιμπλε ή της σκληρής στάσης του ΔΝΤ». «Η ελληνική οικονομία πρέπει να μπει σε τροχιά ανάπτυξης», είπε. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις και πως οι δανειστές δεν έχουν λόγω να επιμένουν σ 'αυτό εφόσον έχουμε καλύψει το δημοσιονομικό κενό που προέβλεπε η συμφωνία.

    [06] Μογκερίνι: Ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος για νέα κλιμάκωση στη Συρία

    «Να μετατρέψουμε την απελπισία σε ελπίδα, να κτίσουμε το μονοπάτι για την πολιτική αλλαγή στη Συρία και να δώσουμε στους Σύριους ένα μέλλον που να είναι δικό τους». Με τα λόγια αυτά η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, συνόψισε το ρόλο που έχει να παίξει η ΕΕ στη Συρία, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Η κα Μογκερίνι υπογράμμισε ότι ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος της οπισθοδρόμησης και της εκ νέου κλιμάκωσης της σύγκρουσης οποτεδήποτε. «Η περιφερειακή κατάσταση έχει πολλές εντάσεις, κάθε μέρα έχουμε ανησυχητικά νέα» τόνισε. «Ο ρόλος της ΕΕ είναι να προσπαθήσει να γεφυρώσει τα διάφορα συμφέροντα. Έχουμε πολλούς παίχτες μέσα και έξω από τη Συρία με εντελώς διαφορετικούς στόχους. Τα δικά μας ζωτικά συμφέροντα, τα πολιτικά και της ασφάλειας, είναι να βρούμε ένα κοινό τόπο σε όλα αυτά τα συμφέροντα. Να επιχειρήσουμε βήμα-βήμα, να διευρύνουμε αυτόν τον κοινό τόπο. Έτσι θα επιτραπεί στη διεθνή κοινότητα και στους περιφερειακούς παίκτες, να διευκολύνουν τους Σύριους στο να ζουν μαζί και να μην το καταστήσουν αδύνατο».

    Σύμφωνα με την κα Μογκερίνι είναι πιο σωστό «να μην μιλούμε για εκεχειρία, αλλά για ανακοπή εχθροπραξιών»: «Ακόμα γίνεται πόλεμος» υπογράμμισε, «και αυτό γιατί δεν έχουμε καταφέρει να προωθήσουμε όλα αυτά τα συμφέροντα προς τη σωστή κατεύθυνση» δήλωσε η Ύπατη Εκπρόσωπος.

    [07] Νεύρα, φωνές και αντεγκλήσεις στη σύσκεψη της Super League

    Οι αντεγκλήσεις, τα νεύρα και οι φωνές ήταν τα στοιχεία που βρέθηκαν στην... ημερήσια διάταξη της συνάντησης που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος, μεταξύ των ιδιοκτητών των ΠΑΕ, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις που θα βοηθήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο να εξέλθει από την κρίση στην οποία βρίσκεται.

    Πάντως, αποφασίστηκε σύσταση ειδικής επιτροπής, που θα αποτελούν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος και η οποία θα επισκεφθεί τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και την ΕΠΟ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 March 2016 - 19:32:28 UTC