Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Σμύρνη ο πρωθυπουργός για το συμβούλιο συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας
  • [02] Εκτός μνημονίου η Κύπρος, συγχαρητήρια από Eurogroup και Λαγκάρντ
  • [03] «Η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει ανάπτυξη άνω του 3%»
  • [04] Γ. Ντάισελμπλουμ: Επιστρέφουν οι θεσμοί, ξεκινά η συζήτηση για το χρέος
  • [05] Οι ΗΠΑ διαψεύδουν ότι κατασκευάζουν αεροπορικές βάσεις στη βόρεια Συρία
  • [06] Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ
  • [07] Μήνυμα του ΠτΔ, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
  • [08] Να κρατήσει τους πρόσφυγες, ζήτησε από την Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Ντε Μεζιέρ

  • [01] Στη Σμύρνη ο πρωθυπουργός για το συμβούλιο συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

    Η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών ελληνοτουρκικών σχέσεων, κυρίως στον οικονομικό τομέα, θα βρεθεί στο επίκεντρο του 4ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Σμύρνη. Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα συνοδεύουν δέκα υπουργοί.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ατζέντα θα περιλαμβάνει κυρίως ζητήματα σχετικά με τις μεταφορές, το εμπόριο και τον τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να υπάρξει συμφωνία για την ακτοπλοϊκή σύνδεση ανάμεσα στην Θεσσαλονίκη και την Σμύρνη, καθώς και για την σιδηροδρομική σύνδεση ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη.

    Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί το Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ στο οποίο θα συμμετάσχουν 36 ελληνικές επιχειρήσεις και φορείς, κυρίως από τους κλάδους του τουρισμού και των ακινήτων, των τροφίμων και ποτών, των κατασκευών και δομικών υλικών, των μεταφορών και logistics.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον της τουρκικής πλευράς, όπως αποτυπώνεται από τις συναντήσεις που έχουν ζητηθεί, όσον αφορά τις εξαγωγές προς τη γείτονα, επικεντρώνεται στα δομικά υλικά, και όσον αφορά τις τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα, στον τουρισμό και τα ακίνητα.

    Το Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από 24 ώρες από την Σύνοδο ΕΕ -Τουρκίας στις Βρυξέλλες. Αναμένεται, κυρίως οι δύο πρωθυπουργοί να συζητήσουν περαιτέρω θέματα σχετικά με την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και κυρίως, θα τεθεί από ελληνικής πλευράς το θέμα της εφαρμογής αλλά και της επιτάχυνσης των διαδικασιών επανεισδοχής μεταναστών. Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας και προεδρεύοντα του Συμβουλίου Μ. Ρούτε, για την πραγματοποίηση του ελληνοτουρκικού συμβουλίου . Ο κ. Ρούτε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει χαρακτηρίσει ιδιαίτερα σημαντική την συνάντηση της Σμύρνης και μάλιστα έχει τονίσει τον Έλληνα ομόλογό του ότι στην συνάντηση αυτή εκπροσωπεί, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την ΕΕ.

    Στην κυβερνητική αντιπροσωπία θα συμμετάσχουν οι υπουργοί:

    1. Γ. Σταθάκης, Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού

    2. Ν. Κοτζιάς , Υπουργός Εξωτερικών

    3. Π. Σκουρλέτης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

    4. Θ. Δρίτσας, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

    5. Ν. Τόσκας, Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

    6. Γ. Μουζάλας, Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

    7. Ε. Κουντουρά, Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού

    8. Ο. Γεροβασίλη, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και Κυβερνητική Εκπρόσωπος

    9. Γ. Αμανατίδης, Υφυπουργός Εξωτερικών

    10. Δ. Μάρδας, Υφυπουργός Εξωτερικών

    [02] Εκτός μνημονίου η Κύπρος, συγχαρητήρια από Eurogroup και Λαγκάρντ

    Τα εύσημα στην Κύπρο απέδωσε το Eurogroup μετά τησυνεδρίασήτου χθες βράδυ, στηρίζοντας την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να εξέλθει του μνημονίου. Σε ανακοίνωσή του, το σώμα χαρακτήρισε ως επιτυχημένη την εφαρμογή του προγράμματος.

    Περαιτέρω, χαιρετίζει την θετική οικονομική δραστηριότητα και την βελτίωση στο τραπεζικό σύστημα. Χαρακτηρίζει σημαντική τη δέσμευση των κυπριακών αρχών και πολιτών, ώστε η δημοσιονομική επίδοση να υπερβεί των προσδοκιών.

    Την ίδια ώρα, τονίζεται πως πρέπει να συνεχιστεί σε αποφασιστικότητα η προσπάθεια για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Προς αυτήν την κατεύθυνση, σημειώνεται, πρέπει να εφαρμοστούν οι νομοθεσίες για την αφερεγγυότητα και τις εκποιήσεις, ενώ θα πρέπει να εφαρμοστεί και η πώληση δανείων κι όλα τα άλλα διαθέσιμα εργαλεία.

    Όσον αφορά την Αρχή Τηλεπικοινωνιών σχολιάζεται πως η ιδιωτικοποίηση της θα συμβάλει περαιτέρω προς την ανάπτυξη μαζί με την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα κι άλλες διαρθρωτικές αλλαγές. Από τα 9 δισ. του προγράμματος, περίπου το 30% δεν χρησιμοποιήθηκε.

    To Eurogroup, χαιρέτισε τη δέσμευση των κυπριακών αρχών για βιώσιμα δημόσια οικονομικά και μεσοπρόθεσμες διαρθρωτικές αλλαγές για αντιμετώπιση των υπόλοιπων αδυναμιών. Η στήριξη στην Κύπρο θα συνεχιστεί μέσω της παρακολούθησης της μετά μνημονίου εποχής και των πλαισίων που έχει καθορίσει η ΕΕ.

    Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, σε μήνυμα, μέσω Twitter, έγραψε: «Η Κύπρος εκτός Μνημονίου. Συνεχίζουμε την προσπάθεια με σοβαρότητα, μακριά από λαϊκισμούς και λάθη του παρελθόντος».

    Συγχαρητήρια στον λαό και την κυβέρνηση της Κύπρου απέστειλε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λανγκάρντ, για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο. Έκανε λόγο για εντυπωσιακή ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, ενώ επισήμανε ότι η δυναμική των μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί.

    [03] «Η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει ανάπτυξη άνω του 3%»

    Την εκτίμηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να έχει ανάπτυξη περισσότερο από 3%, φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine (FAZ). «Την τελευταία χρονιά αναμέναμε ύφεση 2%, στην πραγματικότητα όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, το ΑΕΠ μειώθηκε μόνο κατά 0,2%. Επιπλέον αυξήθηκαν τα φορολογικά έσοδα, διευκολύνθηκε η συγκέντρωση ΦΠΑ μέσω του περιορισμού των αναλήψεων μετρητών και της αύξησης της χρήσης πιστωτικών καρτών. Στα θέματα αυτά αναμένεται με βεβαιότητα ότι θα χρειαστούν λιγότερες διορθώσεις», δηλώνει στην γερμανική εφημερίδα ο υπουργός Οικονομικών.

    Ο Ευκλείδης Τακαλώτος υπογραμμίζει ότι δεν βλέπει κανένα λόγο γιατί να μη μπορεί η Ελλάδα ήδη τώρα να επιστερέψει σε υγιείς ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 3% ετησίως. "Δεν είμαστε νεοφιλελευθεροι , οι οποίοι λένε η αγορά τα καθορίζει όλα, αλλά δεν είμαστε και παλαιομοδίτικοι οπαδοί της κρατικά σχεδιασμένης οικονομίας", προσθέτει.

    «Αυτό που χρειαζόμαστε μέχρι το ορθόδοξο Πάσχα, την 1η Μαίου, είναι η κρίση των διεθνών ΜΜΕ, ότι αυτή τη φορά οι Ευρωπαίοι κατέληξαν σε μια συμφωνία, ότι δεν έγινε αναβολή και ότι η Ελλάδα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο», λέει ο Τσακαλώτος και προσθέτει: «Το ζήτημα του χρόνου είναι σημαντικό, αν θέλουμε να φτάσουμε από τον φαύλο στον ενάρετο κύκλο. Διότι δεν μπορεί κανείς να συζητά αιωνίως για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, έτσι ώστε να παραμένει αιωνίας ανοικτή μια πληγή.»

    Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επισημαίνει ότι «σε μια συμφωνία με τους πιστωτές στέκεται όμως εμπόδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διότι ζητά ξανά από τους Έλληνες σημαντικές περικοπές των συντάξεων και των παροχών, ή ως εναλλακτική λύση ένα κούρεμα εκ μέρους των πιστωτών, με το οποίο να μειωθούν οι υποχρεώσεις καταβολών των Ελλήνων στο μέλλον" και προσθέτει : «Βρίσκουμε την άποψη του ΔΝΤ πολύ αιφνιδιαστική».

    Αναφερόμενος στο προσφυγικό ο Ευκλείδης Τσακαλώτος λέει στην Frankfurter Allgemeine : «Δεν νομίζω πως εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης θα επηρεασθούν οι διαπραγματεύσεις (ενν. με τους θεσμούς). Ολοι θα εστιάσουν στο να επιτύχουμε όσο το δυνατόν ταχύτερα έναν έντιμο συμβιβασμό»

    [04] Γ. Ντάισελμπλουμ: Επιστρέφουν οι θεσμοί, ξεκινά η συζήτηση για το χρέος

    Tην επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα την Τρίτη ανακοίνωσεαπό τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    «Έχει γίνει ικανοποιητική προετοιμασία, έτσι ώστε να συνεχίσει η αποστολή στην Αθήνα προς μια επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης», ανέφερε ο Γ.Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας, ωστόσο, ότι «περισσότερη δουλειά πρέπει να γίνει, υπάρχουν δημοσιονομικά κενά που πρέπει να καλυφθούν και μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εμβαθυνθούν».

    Ο Γ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι για να πραγματοποιηθεί η συμφωνία του καλοκαιριού η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να καταβάλλει κι άλλες προσπάθειες και ως αντάλλαγμα το Eurogroup θα λάβει πολιτικές αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους. Όπως είπε η συζήτηση για το χρέος θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα. Ο Γ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ ως το 2018 , θα πρέπει να υπάρξει ένα πιο ?συμπαγές? πακέτο μέτρων και πρόσθεσε ότι μέρος της λύσης ίσως θα πρέπει να είναι τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. Ο ίδιος εξήγησε ότι βασικοί παράγοντες στη συζήτηση για το χρέος είναι οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και τη φορολογία, αλλά και τα δημοσιονομικά μέτρα που θα ληφθούν.

    Από την πλευρά του, ο επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Eurogroup να ζητήσει την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών αύριο στην Αθήνα. Ο Γάλλος επίτροπος επεσήμανε ότι η θετική αυτή εξέλιξη οφείλεται στις εντατικές εργασίες μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών τις προηγούμενες εβδομάδες. Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί σε μια σειρά από θέματα: στη λειτουργία του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, στη φορολόγηση εισοδήματος, στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων και στην αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

    Όσον αφορά το δημοσιονομικό, ο Π. Μοσκοβισί τόνισε ότι κατά την άποψη της Επιτροπής πρέπει να επιτευχθεί ο στόχος του Μνημονίου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018. ?Θα εργαστούμε από κοινού για να συμφωνήσουμε στα μέτρα που θα μας οδηγήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου?, δήλωσε ο ίδιος.

    Όσον αφορά την προοπτική ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, ο Π. Μοσκοβισί εκτίμησε ότι μπορεί να επιτευχθεί σύντομα, λέγοντας ότι αυτό είναι προς το συμφέρον όλων, πόσω δε μάλλον όταν στην Ελλάδα ασκείται μεγάλη πίεση λόγω του προσφυγικού. Εκτίμησε, πάντως ότι η αξιολόγηση θα μπορούσε να ολοκληρωθεί πριν το ελληνικό Πάσχα την 1η Μαΐου, τονίζοντας ότι οι θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα για να βρεθεί λύση όσο το συντομότερο δυνατόν.

    Όσον αφορά τις συζητήσεις για το χρέος, ο Π. Μοσκοβισί είπε ότι θα ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα και ότι η Επιτροπή θα συμμετάσχει με εποικοδομητικό πνεύμα.

    Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι του ESM θα επισκεφθούν αύριο την Αθήνα. Υπογράμμισε την ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, εκτιμώντας ότι τα περιθώρια ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας είναι στενά και η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Υπενθύμισε ότι 21 δισ. ευρώ έχουν ήδη εκταμιευθεί από τον ESM, δηλαδή το ένα τέταρτο των συνολικών χρημάτων του προγράμματος (86 δισ. ευρώ).

    «Χαιρετίζουμε τη δέσμευση για έγκαιρη αξιολόγηση του προγράμματος και άνοιγμα της συζήτησης για ελάφρυνση του χρέους» έγραψε στο twitter ο πρωθυπουργός

    «Χαιρετίζουμε τη δέσμευση για έγκαιρη αξιολόγηση του προγράμματος και άνοιγμα της συζήτησης για ελάφρυνση του χρέους» έγραψε στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις σημερινές αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ.

    Την επιστροφή των θεσμών επιβεβαίωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

    «Οι θεσμοί συμφώνησαν να επιστρέψουν. Το ΔΝΤ επίσης συμφώνησε να επιστρέψει, παρά κάποιες διαφορές», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το πέρας της συνεδρίασης.

    Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση "πολύ καλή".

    «Αναμένουμε τις περαιτέρω συζητήσεις, να ολοκληρώσουμε έγκαιρα την πρώτη αξιολόγηση και να έχουμε μια συζήτηση σχετικά με το χρέος. Είμαι βέβαιος ότι λογικοί άνθρωποι, όταν κάθονται γύρω από το τραπέζι, θα βρουν μια λογική λύση», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

    [05] Οι ΗΠΑ διαψεύδουν ότι κατασκευάζουν αεροπορικές βάσεις στη βόρεια Συρία

    Το αμερικανικό Πεντάγωνο διέψευσε τη Δευτέρατις δηλώσεις Σύρων αξιωματούχων σύμφωνα με τους οποίους η Ουάσινγκτον κατασκευάζει δύο αεροπορικές βάσεις στη βόρεια Συρία στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.«Δεν κατασκευάζουμε ούτε διαθέτουμε αεροπορικές βάσεις σε λειτουργία στη Συρία», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο λοχαγός Τζεφ Ντέιβις, ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

    Αξιωματικοί του συριακού στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών της Συρίας είχαν δηλώσει τις τελευταίες εβδομάδες ότι οι ΗΠΑ κάνουν έργα σε μια αεροπορική βάση στην πόλη Ρμέιλαν, στην επαρχία Χασάκα (βορειοανατολικά), ενώ νεότερες πληροφορίες έκαναν λόγο για την ύπαρξη μιας ακόμη αεροπορικής βάσης, κοντά στην πόλη Κομπάνι.

    [06] Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ

    Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ είπε χθες ότι δεν θα μπει στην κούρσα υποψηφιότητας για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, διότι είναι εμφανές ότι δεν θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές και δεν θέλει επίσης να αναλάβει το ρίσκο να βοηθήσει έμμεσα είτε τον Ντόναλντ Τραμπ είτε τον Τεντ Κρουζ, των υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, να κερδίσουν την προεδρία.

    Τον περασμένο μήνα οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ανέφεραν πως ο Μπλούμπεργκ είχε περιγράψει τις τηλεοπτικές μονομαχίες των υποψηφίων ως «τραγικά κοινότυπες»και ότι σκεφτόταν να μπει στην κούρσα ως υποψήφιος πρόεδρος.Σε άρθρο του σε ιστότοπο, ο Μπλούμπεργκ δήλωσε ότι σε μια εκλογική αναμέτρηση μεταξύ τριών υποψηφίων (του Δημοκρατικού Κόμματος, Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και ενός ανεξάρτητου), φαινόταν απίθανο να κερδίσει την πλειοψηφία οποιοσδήποτε από τους τρεις, οπότε η ευθύνη για επιλογή προέδρου θα μεταφέρονταν στο Κογκρέσο.

    [07] Μήνυμα του ΠτΔ, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

    Κατά τηφετινή Ημέρα της Γυναίκας οφείλουμε να σκεφτούμε την γυναίκα που την εξουθενώνει και την περιθωριοποιεί ως άνθρωπο η προσφυγική και ανθρωπιστική κρίση, η οποία παίρνει πια παγκόσμιες διαστάσεις, επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του για τη σημερινήΠαγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας .

    Όπως υπογραμμίζει ο κ. Παυλόπουλος, «η Ημέρα της Γυναίκας είναι, παραδοσιακώς, αφετηρία βαθειάς περισυλλογής και ειλικρινούς συνειδητοποίησης του πολυσχιδούς, πολυσήμαντου και γι' αυτό καθοριστικού ρόλου της τόσο στο πεδίο της ανθρώπινης δημιουργίας εν γένει, όσο και στο πεδίο διαμόρφωσης της κοινωνικής δομής και θωράκισης της κοινωνικής συνοχής».

    Και καταλήγει με την επισήμανση ότι «Αν αυτή η εξουθένωση και περιθωριοποίηση της Γυναίκας συνεχισθεί, και μάλιστα επιδεινούμενη, τούτο θα σημάνει, σχεδόν νομοτελειακώς, την παρακμιακή πορεία της ανθρώπινης δημιουργίας και την σταδιακή αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού».

    [08] Να κρατήσει τους πρόσφυγες, ζήτησε από την Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Ντε Μεζιέρ

    Να κρατήσει τους πρόσφυγες στη χώρα και να μην τους αφήσει να συνεχίσουν το ταξίδι τους, ζήτησε από την Ελλάδα ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, τονίζοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί και θα βοηθηθεί.

    Σε σχέση με τον αριθμό του πληθυσμού, Γερμανία και Αυστρία τον περασμένο χρόνο δέχτηκαν πολύ περισσότερους ανθρώπους από ό,τι η Ελλάδα, σημείωσε ο κ. Ντε Μεζιέρ σε προεκλογική εκδήλωση στην Ρηνανία - Παλατινάτο, εξηγώντας ότι αυτό είναι κάτι που μπορεί κανείς να το αντέξει, αλλά και η Ελλάδα πρέπει να κάνει αυτό που της αναλογεί. «Βεβαίως πρέπει να βοηθήσουμε και θα βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα πρέπει να οδηγηθεί στο να κάνει το καθήκον της», πρόσθεσε.

    Ο κ. Ντε Μεζιέρ τάχθηκε πάντως εναντίον της εφαρμογής εθνικών μέτρων για την μείωση του αριθμού των προσφύγων και ζήτησε οι παροχές για όσους ζητούν άσυλο να γίνουν ίδιες σε όλη την Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή, όπως είπε, η Γερμανία έχει τις υψηλότερες παροχές και «αυτό το κίνητρο πρέπει να σταματήσει».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 March 2016 - 5:32:29 UTC