Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, δεν πληροί τις απαιτήσεις»
  • [02] Πρ. Παυλόπουλος: Κυρώσεις σε όσους κινούνται έξω από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας
  • [03] Π. Μοσκοβισί: Το Eurogroup πρέπει αποφασίσει ομόφωνα την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα
  • [04] Ετοιμάζονται νέες δομές φιλοξενίας - Στους 36.419 οι πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα
  • [05] Στάση εργασίας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση
  • [06] Ερευνητής του «Δημόκριτου» επιλέχθηκε από την GSK για την ανάπτυξη νέων αντικαρκινικών φαρμάκων
  • [07] Πρωτοφανούς εύρους επιθέσεις τζιχαντιστών στην Τυνησία με τουλάχιστον 50 νεκρούς
  • [08] Σε εξέλιξη το γεύμα των 28 ηγετών της ΕΕ και του Α. Νταβούτογλου
  • [09] «Θεμελιώδης αρχή της Ευρώπης η κατανομή της ευθύνης και του βάρους, αλλά και η αλληλεγγύη»
  • [10] «Ανοίξτε τα σύνορα», το μήνυμα που στέλνουν οι πρόσφυγες στη Σύνοδο Κορυφής
  • [11] Ανανέωση στην Εθνική ομάδα προανήγγειλε ο Κολυμπάδης
  • [12] Ο Ντουρμάζ χάνει το ντέρμπι των «αιωνίων»

  • [01] «Το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, δεν πληροί τις απαιτήσεις»

    Στην εκτίμηση πως το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής που έχει παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες, δεν πληροί ούτε τις ελάχιστες απαιτήσεις τις οποίες από κοινού συμφωνήσε με τον πρωθυπουργό και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς την Παρασκευή, προέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρινίζοντας πάντως πως δεν κάνει σχόλια σε μια διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε όμως πως «το προσχέδιο περνάει κάτω από τον χαμηλό πήχη που βάλαμε εμείς στον Πρωθυπουργό στα πλαίσια της συζήτησης που είχαμε στο Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή». Όπως είπε, «η ΝΔ από την πρώτη στιγμή, έχει τηρήσει μια εξαιρετικά υπεύθυνη στάση, έχει αναζητήσει πλαίσιο συναίνεσης και με τη δική της στρατηγική έχει φέρει τον Πρωθυπουργό σε γραμμή ρεαλισμού και κοινής λογικής», ενώ χαρακτήρισε ως απαράδεκτο το δίλημμα «ανθρωπισμός ή ακροδεξιά» του πρωθυπουργού στην χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι ανθρωπισμός αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ειδομένη όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες χωρίς απολύτως καμία μέριμνα; Είναι ανθρωπισμός η μέχρι χθες εικόνα της πλατείας Βικτωρίας;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως τέτοιου είδους διχαστικά διλήμματα δεν βοηθούν στο δημόσιο διάλογο. «Μεταξύ του ανθρωπισμού και της ακροδεξιάς υπάρχει κοινή λογική» είπε ,ξεκαθαρίζοντας πως στη ΝΔ δεν υπάρχει ακροδεξιά.

    Ο. Γεροβασίλη: Απίστευτη μικρότητα ναυιοθετεί διαρροές ο πρόεδρος της ΝΔ

    Για υιοθέτηση διαρροών που υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, κατηγόρησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τα όσα ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ρ/Σ Real Fm.

    «Αποτελεί ένδειξη απίστευτης μικρότητας και εθνικής ανευθυνότητας, την ώρα που ο Πρωθυπουργός δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης και πριν ακόμη ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υιοθετεί διαρροές, οι οποίες μετά από λίγο διαψεύδονται, υπονομεύοντας την ελληνική προσπάθεια», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι «ο ελληνικός λαός μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

    [02] Πρ. Παυλόπουλος: Κυρώσεις σε όσους κινούνται έξω από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας

    «Tα σύνορα των Δωδεκανήσων είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία και κατά το Ευρωπαϊκό Δίκαιο φυλάσσει, επίσης κυριάρχως, η Ελλάδα» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την Κω και πρόσθεσε ότι «την αυτονόητη αυτή διαπίστωση πρέπει να την συνειδητοποιήσουν οι πάντες, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως κατά την ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία του οξύτατου Προσφυγικού ζητήματος, από την άμεση αντιμετώπιση του οποίου, υπό όρους Ανθρωπισμού, εξαρτάται η συνοχή και το μέλλον του όλου Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Κω προκειμένου να συμμετάσχει στον εορτασμό της 68ης επέτειου της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στον Εθνικό μας Κορμό, την 7η Μαρτίου 1948. Έκτοτε ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος «τα Δωδεκάνησα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του κορμού τούτου, επί του συνόλου του οποίου ασκείται πλήρως, ως την τελευταία της έκφραση, η εθνική μας κυριαρχία, κατά το Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο».

    Στην Κω ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης. Στην αντιφώνησή του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην μακραίωνη ιστορία του νησιού επισημαίνοντας «μια πτυχή η οποία κλείνει μέσα της μοναδικής αξίας για την όλη πορεία της Ανθρωπότητας, τον όρκο του Ιπποκράτη», συνδέοντας την με την σημερινή συγκυρία: «...Για το λόγο αυτόν ακριβώς ο Ιπποκράτης, ιδίως κατά την σημερινή κρίσιμη συγκυρία του Προσφυγικού ζητήματος, εκπέμπει διδακτικά, διαχρονικώς, μηνύματα urbi et orbi: Σ'εμάς τους Έλληνες, και ιδίως στους συμπατριώτες του Κώους, το μήνυμα ότι με βάση και το Ελληνικό Πνεύμα καθώς και τον Ελληνικό Πολιτισμό ως σύνολο όταν μάλιστα έχουμε ως Λαός δημιουργήσει κατά την αρχαιότητα και τον θεσμό του Ικέτη- πρέπει να συμπαρασταθούμε στους Πρόσφυγες με όρους Ανθρωπισμού και Δικαιοσύνης. Κι εσείς εδώ στην Κω, στο Αιγαίο γενικότερα, μ'ελάχιστες κι ασήμαντες εξαιρέσεις, το έχετε πράξει, προκαλώντας τον παγκόσμιο θαυμασμό και την συνακόλουθη παγκόσμια αναγνώριση. Αυτή η γενναία συμπεριφορά σας δίνει το δικαίωμα στην Ελλάδα, κυρίως σήμερα κατά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, να διεκδικήσει ανάλογη συμπεριφορά και έμπρακτη αναγνώριση».

    Ο κ. Παυλόπουλος έστειλε μηνύματα τόσο προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας όσο και προς την Τουρκία. Προς τους Ευρωπαίους σημείωσε ότι «οφείλουν ν'αναλογισθούν και τις δικές τους ευθύνες και ολιγωρίες και ν'απομονώσουν, επιβάλλοντας αμέσως και τις προβλεπόμενες κάθε είδους κυρώσεις σε βάρος τους, εκείνους τους, ευτυχώς λίγους, Εταίρους, που με την τακτική τους δείχνουν ότι κινούνται έξω από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού».

    Όσον αφορά την γείτονα Τουρκία, επισήμανε ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι: Οι σχέσεις της με την Ελλάδα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της εξαρτώνται από την άμεση εναρμόνισή της προς τις ευρωπαϊκές δημοκρατικές και πολιτισμικές αρχές οι οποίες προϋποθέτουν, άνευ άλλου τινός, τουλάχιστον την απομόνωση και καταδίκη των αποκρουστικών διακινητών- εμπόρων ανθρώπινων, ιδίως δε παιδικών, ψυχών».

    [03] Π. Μοσκοβισί: Το Eurogroup πρέπει αποφασίσει ομόφωνα την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα

    Την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα καλείται να αποφασίσει το αποψινό Eurogroup, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

    «Οι θεσμοί πρέπει να δείξουν σήμερα ότι έχουν κοινή άποψη για την αξιολόγηση», δήλωσε ο Π. Μοσκοβισί. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό σημαίνει πρώτον, ότι οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο στην Αθήνα είναι εποικοδομητικές, δεύτερον, ότι υπάρχει ακόμα ορισμένη δουλειά που πρέπει να γίνει, τρίτον, υπάρχουν περιθώρια ελιγμών στο θέμα των μεταρρυθμίσεων, τέταρτον, ότι είναι αναγκαία η επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα με προοπτική να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό.

    «Αυτή είναι η πολιτική απόφαση που πρέπει να ληφθεί σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη την προσφυγική κατάσταση στην Ελλάδα», σχολίασε ο Γάλλος επίτροπος. «Σήμερα θα συζητήσουμε αν είμαστε έτοιμοι ή όχι να ζητήσουμε στους επικεφαλής των θεσμών να επιστρέψουν στην Αθήνα», ανέφερε στη συνέχεια ο Π. Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο δείχνουν ότι υπάρχει ακόμη κάποιο κενό και πρέπει να γίνουν κάποιες προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Κατέληξε, λέγοντας ότι κατά την άποψή του σήμερα θα πρέπει να αποφασιστεί ομόφωνα η επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα.

    [04] Ετοιμάζονται νέες δομές φιλοξενίας - Στους 36.419 οι πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα

    Δεκατέσσερις νέες δομές φιλοξενίας προσφύγων βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης σε όλη την Ελλάδα.

    Συγκεκριμένα, διαμορφώνονται πρώην στρατόπεδα στη Μαλακάσα, τις Αφίδνες, τη Δράμα και το Λιτόχωρο, η κατασκήνωση των Ενόπλων Δυνάμεων στον Άγιο Ανδρέα, ένα ακόμα ξενοδοχείο στις Θερμοπύλες, τέσσερις εγκαταστάσεις στην Ήπειρο και τέσσερις εγκαταστάσεις στη Θεσσαλία, που επιλέγονται σε συνεννόηση με τις αρμόδιες περιφέρειες. Επίσης, δρομολογείται και η επέκταση του κέντρου στον Ελαιώνα, προκειμένου να φιλοξενήσει άλλα 700 άτομα. Όλες οι παραπάνω δομές θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν επιπλέον 17.400 άτομα.

    Σήμερα το πρωί οι πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη τη χώρα ανέρχονταν στους 36.419, σύμφωνα με στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου για τη Διαχείριση της Προσφυγικής Κρίσης.

    Διαβάστε επίσης:

    «Ανοίξτε τα σύνορα», το μήνυμα που στέλνουν οι πρόσφυγες στη Σύνοδο Κορυφής

    [05] Στάση εργασίας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση

    Πανελλαδική στάση εργασίας, των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, πραγματοποίησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, από τις 11:00 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών καιπαράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

    Η Ομοσπονδία ζητεί, μεταξύ άλλων, επαναφορά της διάταξης που αφορά στις μετατάξεις χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης, νομοθετική ρύθμιση για τη μη περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (αναρρωτικές άδειες, θεσμοθετημένες άδειες, κ.λπ.), επέκτασή του σε άλλες ειδικότητες εργαζομένων, καθώς και υπολογισμό του στις συντάξιμες αποδοχές, να υπάρχει βαθμολογική εξέλιξη στους εργαζόμενους της κατηγορίας Δ.Ε. που έχουν διοριστεί με τυπικό προσόν την εμπειρία, καθώς και να υπολογιστεί στις αποδοχές των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων που επέστρεψαν με τον νόμο Κατρούγκαλου η υπερβάλλουσα μείωση και μα επιστραφεί σε όσους κρατήθηκε αναδρομικά.

    [06] Ερευνητής του «Δημόκριτου» επιλέχθηκε από την GSK για την ανάπτυξη νέων αντικαρκινικών φαρμάκων

    Ένας έλληνας ερευνητής, ο δρ Ευστράτιος Στρατίκος του «Δημόκριτου», είναι ένας από τους νικητές διεθνούς διαγωνισμού της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας GlaxoSmithKlein (GSK), που έχει ως στόχο την επιτάχυνση της αξιοποίησης της έρευνας για νέες θεραπείες.

    Ο κ. Στρατίκος θα συνεργαστεί με επιστήμονες της GSK στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος ανακάλυψης νέων φαρμάκων για τον καρκίνο και ειδκότερα στην ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων για την ανοσοθεραπεία του καρκίνου.

    Ο έλληνας ερευνητής ήταν ένας από τους έξι νικητές του διαγωνισμού «2015 Discovery Fast Track Challenge» και επιλέχθηκε μεταξύ 378 αιτήσεων συμμετεχόντων από 21 χώρες της Ευρώπης και Αμερικής.

    Το πρόγραμμα έρευνας της GSK, σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς-ερευνητικούς φορείς από διάφορες χώρες, ξεκίνησε το 2010, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης με επιστημονικές ομάδες και από τις δύο πλευρές, ώστε να ανακαλυφθούν νέα φάρμακα με ταχύτερο ρυθμό.

    [07] Πρωτοφανούς εύρους επιθέσεις τζιχαντιστών στην Τυνησία με τουλάχιστον 50 νεκρούς

    Tουλάχιστον 50 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους τζιχαντιστές, αλλά και στελέχη των δυνάμεων επιβολής της τάξης και άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα σε μία περιοχή της Τυνησίας κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη, σε πρωτοφανούς εύρους «ταυτόχρονες» επιθέσεις οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των συνόρων με την χώρα αυτή.

    Οι περιπολίες από εδάφους και αέρος αναμένεται να ενισχυθούν κατά μήκος των κοινών συνόρων με τη Λιβύη, όπου το χάος βοήθησε τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος να κερδίσουν έδαφος, ανακοίνωσαν οι αρχές της Τυνησίας.

    Οι επιθέσεις, που πραγματοποιήθηκαν το ξημέρωμα, είχαν ως στόχο έναν στρατώνα των ενόπλων δυνάμεων, ένα φυλάκιο της αστυνομίας κι ένα φυλάκιο της εθνοφρουράς της Τυνησίας στο Μπεν Γκερντάν, μια κοινότητα με πληθυσμό 60.000 κατοίκων πολύ κοντά στη Λιβύη.

    Στις εικόνες που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται στρατιώτες και αστυνομικοί να καλύπτονται μπροστά από τις εισόδους των σπιτιών και να ακροβολίζονται στις στέγες ενώ ριπές όπλων αντηχούν στο κέντρο της πόλης. Πτώματα μαχητών κείτονταν στους δρόμους πλησίον των οδοφραγμάτων του στρατού αφού τα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας ανέκτησαν τον έλεγχο.

    [08] Σε εξέλιξη το γεύμα των 28 ηγετών της ΕΕ και του Α. Νταβούτογλου

    Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα το γεύμα μεταξύ των 28 ηγετών της ΕΕ και του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου.

    Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο το πρόγραμμα της Συνόδου Κορυφής διαφοροποιείται και ακυρώνεται η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, μετά το γεύμα, μεταξύ του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου. Μετά το γεύμα θα ακολουθήσει η Σύνοδος των 28 ηγετών και μετά το τέλος της θα επιστρέψει ο Α. Νταβούτογλου για το δείπνο.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στόχος είναι πρώτα να παρουσιάσει ο Τούρκος πρωθυπουργός τις θέσεις του, έπειτα να συμφωνήσουν οι 28 σε μια κοινή θέση και να επιστρέψει στο δείπνο ο Τούρκος πρωθυπουργός για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

    Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στόχος της σημερινής Συνόδου, από την ευρωπαϊκή πλευρά είναι να υπάρξει μια συμφωνία η οποία να πηγαίνει πέρα από τα όσα συμφώνησε ο Ντ. Τουσκ με τον Α. Νταβούτογλου την περασμένη εβδομάδα στην Άγκυρα. Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι η Τουρκία καλείται να δεχθεί την επανεισδοχή όχι μόνο όσων δεν έχουν δικαίωμα ασύλου, αλλά ενδεχομένως τους μη Σύρους πρόσφυγες ή ακόμα και τους ίδιους τους Σύρους, έτσι ώστε να τεθεί σε εφαρμογή μια διαδικασία επανεγκατάστασης απευθείας από την Τουρκία.

    [09] «Θεμελιώδης αρχή της Ευρώπης η κατανομή της ευθύνης και του βάρους, αλλά και η αλληλεγγύη»

    «Στην Ευρώπη έχουμε αρχές και αξίες και μια από τις θεμελιώδεις αρχές μας είναι η κατανομή της ευθύνης και του βάρους αλλά και η αλληλεγγύη» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε στις δηλώσεις του πως το προσφυγικό είναι ένα «κοινό, ευρωπαϊκό πρόβλημα, δεν είναι το πρόβλημα μιας χώρας» και πως «πρέπει να βρούμε συλλογικές, ευρωπαϊκές λύσεις». «Δυστυχώς» ανέφερε «μεταξύ των δύο Συνόδων Κορυφής υπήρξαν κάποιες συμφωνίες που δεν εφαρμόστηκαν απ' όλους, κάτι που αποτελεί πρόβλημα για την Ευρώπη. Οι συμφωνίες που δεν εφαρμόζονται, δεν είναι συμφωνίες», επισημαίνοντας τη «δύσκολη κατάσταση» που καλείται τώρα να αντιμετωπίσει η Ελλάδα.

    «Σήμερα προσβλέπω σε ουσιαστικά αποτελέσματα στη συνάντηση με την Τουρκία, έτσι ώστε να εφαρμοστεί το Σχέδιο Δράσης, να μειωθούν ουσιαστικά οι ροές προς την Ελλάδα και να καταπολεμήσουμε τα δίκτυα των διακινητών» συνέχισε ο Α. Τσίπρας, προσθέτοντας πως είναι ανάγκη «να επιταχύνουμε σημαντικά τη διαδικασία της μετεγκατάστασης και να έχουμε μια αξιόπιστη διαδικασία μετεγκατάστασης».

    «Στην Ευρώπη έχουμε αρχές και αξίες και μια από τις θεμελιώδεις αρχές μας είναι η κατανομή της ευθύνης και του βάρους αλλά και η αλληλεγγύη. Προσμένω πως αυτές οι αρχές είναι για όλους, οι κανόνες είναι για όλους και όλοι πρέπει να εφαρμόζουν τις κοινές μας αποφάσεις» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    [10] «Ανοίξτε τα σύνορα», το μήνυμα που στέλνουν οι πρόσφυγες στη Σύνοδο Κορυφής

    «Να ανοίξουν τα σύνορα», αυτό είναι το μόνο που ζητάνε από τη Σύνοδο Κορυφής, οι πρόσφυγεςστην Ειδομένη. Αν και ελάχιστοι είναι πληροφορημένοι για το τι διακυβεύεται στις Βρυξέλλες, αδιαφορούν για την πολιτική στο θέμα του προσφυγικού και ζητούν να αρθεί αυτό που τους εμποδίζει να συνεχίσουν το ταξίδι τους: το κλείσιμο των συνόρων.

    Άλλωστε, από σήμερα νωρίς το πρωί, οι αρχές της ΠΓΔΜ δεν έχουν δεχθεί ούτε έναν πρόσφυγα, ενώ κρατούν κλειστή και τη σιδηροδρομική γραμμή. Αίσθηση πάντως έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι πλέον δεν δέχονται πρόσφυγες από συγκεκριμένες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αστυνομική πηγή, δεν γίνονται δεκτοί Σύροι από το Καμισλί, τη Δαμασκό, τη Λαττάκεια, την Ταρτούς και από το κέντρο της Χομς. Παράλληλα, απαγορεύτηκε η είσοδος στην ΠΓΔΜ σε Ιρακινούς από τη Βαγδάτη, την Ντιάλα, τη Μοσούλη και το Κιρκούκ.

    Μέρα με τη μέρα πάντως, ο καταυλισμός στην Ειδομένη γιγαντώνεται με τις συνεχείς αφίξεις- υπολογίζονται σε 400 ημερησίως!- καθώς όλοι, βλέποντας να "σφίγγει" η στρόφιγγα από την ΠΓΔΜ, θέλουν να βρίσκονται δίπλα στην ουδέτερη ζώνη σε περίπτωση που αποφασισθεί πιο μαζική ροή. Και όλοι ελπίζουν. Ακόμα και μερικές δεκάδες Αφγανοί που πιστεύουν ότι, παρά την απαγόρευση, θα μπορέσουν να περάσουν. Σαν ένα νεαρό Αφγανό, ο οποίος βρίσκεται στην Ειδομένη μαζί με την οικογένειά του εδώ και 20 μέρες και περιμένει... «Τι να κάνω; Θα μείνω εδώ και αν δεν μας αφήσουν θα βάλω φωτιά να καώ» λέει απελπισμένος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    [11] Ανανέωση στην Εθνική ομάδα προανήγγειλε ο Κολυμπάδης

    Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ ολοκληρώθηκε στην Κουάλα Λουμπούρ και η παρουσία της ελληνικής ομάδας δεν επέφερε χαμόγελα. Οι άνδρες έμειναν χωρίς νίκη στις θέσεις 21-24 και θα πρέπει στα επόμενα χρόνια να εξασφαλίσουν την παραμονή στη Championship Division μέσα από την παγκόσμια κατάταξη, ενώ οι γυναίκες, αν και είχαν 4 νίκες και 3 ήττες και διατηρούνται στη Second Division, ωστόσο έμειναν για τρίτη συνεχόμενη φορά έξω από τον στόχο της πρώτης 12άδας της κατηγορίας τους.

    Με αφορμή τον απολογισμό στη Μαλαισία ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης έκανε εκτενείς δηλώσεις, με τις οποίες στήριξε την Εθνική ομάδα, που τόσο πολύ έχει τιμήσει τα ελληνικά χρώματα, αλλά τόνισε την ανάγκη να αρχίσει και να συνεχιστεί η σταδιακή ανανέωσή της.

    [12] Ο Ντουρμάζ χάνει το ντέρμπι των «αιωνίων»

    Σε 10-15 ημέρες αναμένεται η επιστροφή του Τζίμι Ντουρμάζ στις προπονήσεις του Ολυμπιακού, κάτι που σημαίνει ότι θ' απουσιάσει από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Σουηδός άσος συνεχίζει να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και ως εκ τούτου δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του Μάρκο Σίλβα για την αναμέτρηση του «Γ. Καραϊσκάκης» που θα γίνει την Κυριακή 13 Μαρτίου στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 March 2016 - 15:32:39 UTC