Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το αγροτικό
  • [02] Δ. Κουτσούμπας: Να εφοδιάσει η Ελλάδα τους πρόσφυγες με ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν
  • [03] Το Ισπανικό κοινοβούλιο καταψήφισε την υποψηφιότητα του επικεφαλής των Σοσιαλιστών για τον πρωθυπουργικό θώκο
  • [04] Κομισιόν: Βοήθεια έκτακτης ανάγκης ύψους 700 εκατ. ευρώ για το προσφυγικό
  • [05] Φ Γκράντι (OHE): Η Ευρώπη θα πρέπει να αποφύγει το αυθαίρετο κλείσιμο των συνόρων
  • [06] Ο Ε. Τσακαλώτος καλωσορίζει τον εποπτικό ρόλο του ΕΚ στις μεταρρυθμίσεις
  • [07] "Η ΕΕ πρέπει να αποφύγει τον εγκλωβισμό αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα", δηλώνει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών
  • [08] Ν.Ανδρουλάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η μη λύση στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής θα είναι πολιτικό δώρο στους ακροδεξιούς της Ευρώπης
  • [09] Εστίες φωτιάς και συνεχή επεισόδια στην Τούμπα

  • [01] Οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το αγροτικό

    Στους εκπροσώπους των αγροτών δόθηκαν σήμερα οι προτάσεις της ΝΔ για το αγροτικό όπως είχε δεσμευτεί ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης Ανάμεσα στα άλλα η ΝΔ προτείνει :

    Τη διατήρηση της αυτονομίας του Ο.Γ.Α. στο πλαίσιο της πρότασής μας για 3 Ασφαλιστικά Ταμεία (μισθωτών, ελευθέρων επαγγελματιών-αυτοαπασχολουμένων και αγροτών).

    Τη διατήρηση του συντελεστή φόρου εισοδήματος στο 13%. Άλλωστε το δημοσιονομικό όφελος που προβλέπεται στον Κρατικό Προϋπολογισμό 2016 είναι της τάξης των μόλις 32.100.000 ευρώ, υποπολλαπλάσιο δηλαδή της ζημίας που έχει ήδη προκληθεί στην ελληνική οικονομία από τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

    Το στενότερο ορισμό των κατ επάγγελμα αγροτών, εντός των ορίων που θέτει το κοινοτικό κεκτημένο.

    Την επανεξέταση των συντελεστών Φ.Π.Α., όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, στο πλαίσιο γενικότερης αναμόρφωσης του Φ.Π.Α..

    Την ταχύτερη καταβολή ενισχύσεων και αποζημιώσεων μέσα από την απλούστευση διαδικασιών.

    [02] Δ. Κουτσούμπας: Να εφοδιάσει η Ελλάδα τους πρόσφυγες με ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν

    Ο γ,γ, της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στην Μυτιλήνη τόνισε ότι «οι χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν είναι τα μεγαλύτερα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων που ξεκίνησαν και συνεχίζουν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, χώρες της ΕΕ, η Ρωσία».

    Είπε ότι ο ανταγωνισμός και το παζάρι των χωρών αυτών, ξεκινά από το ποιές εταιρείες θα κερδίσουν από την ανοικοδόμηση της Συρίας, ποιές εταιρείες διακινδυνεύουν με απώλειες κερδών από την πώληση όπλων και συνεχίζεται με τους υδρογονάνθρακες, το μέγεθος των κοιτασμάτων σε φυσικό αέριο που είναι δεκαπλάσια σε μέγεθος από αυτό του Ισραήλ και τους αγωγούς.

    Υπενθύμισε ότι το «ισλαμικό κράτος» είναι «το τερατώδες δημιούργημα των ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους» και εγκάλεσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα ότι επικαλούνται την αλληλεγγύη, την φιλοξενία και την ανθρωπιά των κατοίκων των νησιών και ολόκληρης της χώρας, αλλά «δεν λένε κουβέντα για τις επεμβάσεις των συμμάχων τους.»

    Το ΚΚΕ επιμένει στην πρότασή του για απευθείας μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής (Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος), με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ, αλλά και από τα ελληνικά νησιά στα κράτη τελικού προορισμού τους.

    Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε την πρόταση του κόμματος για εφοδιασμό με ταξιδιωτικά έγγραφα όσων επιθυμούν να πάνε σε άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ «κι επειδή αυτό δεν το προβλέπουν οι συνθήκες που έχει υπογράψει και η Ελλάδα, όπως είναι η Σένγκεν και το Δουβλίνο, με ανυπακοή και παραβίαση αυτών των αποφάσεων, έτσι όπως άλλωστε κάνουν και άλλες χώρες κράτη μέλη της ΕΕ που δεν έχουν μάλιστα και τόσο οξυμένο πρόβλημα όπως η χώρα μας.»

    [03] Το Ισπανικό κοινοβούλιο καταψήφισε την υποψηφιότητα του επικεφαλής των Σοσιαλιστών για τον πρωθυπουργικό θώκο

    Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος της Ισπανίας (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ δεν κατάφερε να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης του ισπανικού κοινοβουλίου προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού της χώρας, καθώς την υποψηφιότητά του ενέκριναν μόλις 130 βουλευτές εκ των συνολικά 350.

    Οι Σοσιαλιστές και οι βουλευτές του κόμματος Ciudadanos υπερψήφισαν τον Σάντσεθ ενώ το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP), το κόμμα των Podemos, το Izquierda Unida (IU Ενωμένη Αριστερά) και τέσσερα περιφερειακά κόμματα από την Χώρα των Βάσκων και την Καταλονία καταψήφισαν τον Σάντσεθ. Οι βουλευτές ενός μικρού κόμματος από τις Κανάριες Νήσους απείχαν της ψηφοφορίας.

    Ο Σάντσεθ έχει ακόμα πιθανότητες να εκλεγεί πρωθυπουργός εφόσον καταφέρει να συγκεντρώσει την απλή πλειοψηφία των εδρών στη δεύτερη ψηφοφορία που αναμένεται να διεξαχθεί την Παρασκευή, αν και το σενάριο αυτό μάλλον μοιάζει απίθανο, καθώς τα κόμματα που τον καταψήφισαν σήμερα έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν θα αλλάξουν την ψήφο τους.

    [04] Κομισιόν: Βοήθεια έκτακτης ανάγκης ύψους 700 εκατ. ευρώ για το προσφυγικό

    Tην πρόταση της Επιτροπής για ένα νέο μέσο βοήθειας έκτακτης ανάγκης, μέσω του οποίου θα παρασχεθεί βοήθεια στους πρόσφυγες στην Ελλάδα, παρουσίασε σήμερα ο επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης στις Βρυξέλλες.

    Ο Χ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι τα συνολικά κονδύλια του νέου μέσου έκτακτης βοήθειας, ανέρχονται σε 700 εκατ. ευρώ, την τριετία 2016 -2018 και προορίζονται για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων στις χώρες της ΕΕ.

    ?Μεγάλο μέρος αυτής της βοήθειας προορίζεται για την Ελλάδα?, ανέφερε ο ίδιος, τονίζοντας ότι εκεί υπάρχει σήμερα η σοβαρότερη ανθρωπιστική κρίση, λόγω των συνθηκών που έχουν δημοιυργηθεί. «Στην Ειδομένη πρέπει να υπάρχουν αυτή τη στιγμή από 12-15 χιλιάδες άνθρωποι που χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια. Θέλουμε να περιορίσουμε το πρόβλημα και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να νιώσουν καλύτερα», δήλωσε ο Κύπριος Επίτροπος.

    Συνεχίζοντας, ο Χ. Στυλιανίδης διευκρίνισε ότι η έκτακτη βοήθεια που θα δοθεί στους πρόσφυγες στην Ελλάδα θα είναι συμπληρωματική στα ήδη υπάρχοντα κονδύλια που προορίζονται για τα hotspots, τις διαδικασίες επανεγκατάστσης, επιστροφής, κοινωνικής ένταξης κλπ.

    Τόνισε, επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση για να εντοπιστούν οι ανάγκες των προσφύγων και να ξεκινήσει άμεσα η παροχή βοήθειας. Επίσης, ο Χ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι υπάρχουν δύο τρόποι παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, ο ένας είναι σε είδος (τρόφιμα, φάρμακα κλπ) και ο άλλος είναι με κουπόνια.

    [05] Φ Γκράντι (OHE): Η Ευρώπη θα πρέπει να αποφύγει το αυθαίρετο κλείσιμο των συνόρων

    «Η Ευρώπη θα πρέπει να αποφύγει τις διχαστικές αντιδράσεις, όπως το αυθαίρετο κλείσιμο των συνόρων, οι οποίες εγκυμονούν τον κίνδυνο μετατροπής των κρατών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όπως η Ελλάδα, σε αχανή στρατόπεδα προσφύγων». Aυτά δηλωσε στις Βρυξέλλες προς τους εκπροσώπους του Τύπου ο νέος επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φίλιπο Γκράντι, σε σχέση με την προσφυγική κρίση και τον τρόπο αντιμετώπισής της. Ο Γκράντι τονίζει επίσης ότι «η Ευρώπη μπορεί να λύσει το μεταναστευτικό μόνο εάν μείνει ενωμένη και αν τα κράτη μέλη της συνεργαστούν», ενώ σε σχέση με την ενίσχυση της χρηματοδότησης της Αθήνας, σημειώνει ότι εξακολουθεί να ελπίζει ότι η Ελλάδα δεν θα μετατραπεί στο μεγαλύτερο στρατόπεδο προσφύγων στην Ευρώπη.

    Συνεχίζοντας ο Γκράντι αναφέρει ότι κατανοεί τις πιέσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και αναγνωρίζει ότι η πολιτική των ανεξέλεγκτων ροών (wave-through) πρέπει να σταματήσει. Εντούτοις θεωρεί ότι η καλύτερη λύση είναι να παραμείνουν τα σύνορα ανοικτά, να γίνει διαχείριση των ροών και να εφαρμοστεί το σχέδιο μετεγκατάστασης.

    Ο Επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, μιλά επίσης και για τα επιπλέον χρήματα που θα απαιτηθούν αν τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας κλείσουν σε πιο μόνιμη βάση, από τη στιγμή που τα περισσότερα από τα 80 εκατομμύρια ευρώ που έχουν προβλεφθεί για την Ελλάδα θα πρέπει να δαπανηθούν για τη στέγαση των προσφύγων για μια χρονική περίοδο μηνών και όχι ημερών, προσθέτοντας ότι ο ΟΗΕ αποθάρρυνε την Ελλάδα από το να δημιουργήσει μεγάλους προσφυγικούς καταυλισμούς.

    Ολοκληρώνοντας, ο Γκράντι σημειώνει ότι ο αριθμός των προσφύγων που καλείται να διαχειριστεί η Ευρώπη είναι πολύ μικρός σε σύγκριση με τις χώρες που βρίσκονται πιο κοντά στον πόλεμο στη Συρία, όπως ο Λίβανος, η Ιορδανία και η Τουρκία, ιδιαίτερα αν ληφθούν υπόψη οι περισσότεροι πόροι και ο μεγαλύτερος χώρος που διαθέτει η Ευρώπη, ενώ πιστεύει και αυτός, όπως και η Γερμανίδα Καγκελάριος, ότι το κλειδί για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών είναι η υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης ΕΕ-Τουρκίας, δηλώνοντας, ωστόσο, απογοητευμένος από τη μεγάλη καθυστέρηση από πλευράς της Ευρώπης στη διάθεση των 3 δις ευρώ που έχει υποσχεθεί στην Τουρκία.

    [06] Ο Ε. Τσακαλώτος καλωσορίζει τον εποπτικό ρόλο του ΕΚ στις μεταρρυθμίσεις

    Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος καλωσόρισε τη μεγαλύτερη συμμετοχή του Κοινοβουλίου στην παρακολούθηση του προγράμματος οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα, στην επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής Πολιτικής στη συνάντηση για τον οικονομικό διάλογο, την Τετάρτη.

    "Χρειαζόμαστε έναν ειλικρινή διαμεσολαβητή, που να αντιπροσωπεύει διαφορετικές απόψεις από διαφορετικές πολιτικές προοπτικές, για να εξετάσει τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις του προγράμματος", είπε, αναφερόμενος στη νέα ομάδα εργασίας του Κοινοβουλίου για τα προγράμματα μακροοικονομικής προσαρμογής.

    Ο κ. Τσακαλώτος , δήλωσε ότι η στρατηγική της Ελλάδας στηρίζεται στην ολοκλήρωση της εν εξελίξει αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος το συντομότερο δυνατό, καθώς φοβάται ότι οι καθυστερήσεις θα καταστήσουν τις προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις, όπως αυτές στο συνταξιοδοτικό σύστημα , δυσκολότερο να προωθηθούν. "Τα θεσμικά όργανα έφυγαν από την Ελλάδα στις 5 Φεβρουαρίου με την υπόσχεση ότι θα επέστρεφαν μέσα σε δέκα ημέρες. Αλλά εμείς ακόμα περιμένουμε. Δεν έχουμε χρόνο", τόνισε. Η Ελλάδα διαπραγματεύεται επί του παρόντος για μια νέα δόση οικονομικής βοήθειας.

    Οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για το συνταξιοδοτικό "παράλογες''

    Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι ένα ιδιαίτερα "καυτό" ζήτημα για την Ελλάδα. Ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε ότι οι ρυθμίσεις πρόωρης συνταξιοδότησης μειώνονται και ότι η κυβέρνησή του εργάζεται τώρα για τη συγχώνευση 300 διαφορετικών συνταξιοδοτικών ταμείων σε ένα ενιαίο ταμείο με κοινούς κανόνες για όλους. "Αυτή είναι μια ριζική μεταρρύθμιση", υπογράμμισε. Επέκρινε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την επιμονή του σε περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις, διότι, κατά την άποψή του ΔΝΤ, οι συντάξεις αποτελούν πολύ μεγάλο μερίδιο των κοινωνικών δαπανών στην Ελλάδα. ''Το ΔΝΤ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι πολύ δύσκολο αυτό να αλλάξει σε περίοδο ύφεσης. Οι συντάξεις έχουν ήδη κοπεί 11 φορές, οδηγώντας σε μείωση τάξεως του 40 %. Και αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι οι συντάξεις αποτελούν μια μορφή οικογενειακού εισοδήματος στην Ελλάδα σήμερα. Ελπίζουμε το ΔΝΤ να γίνει πιο λογικό", δήλωσε.

    Ο κ Τσακαλώτος αναφέρθηκε σε διάφορες μεταρρυθμίσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνησή του, ενώ επεσήμανε κάποιες διαφορές που εξακολουθούν να αποτελούν εμπόδιο στη συμφωνία για την εκταμίευση μιας νέας δόσης. "Στο ζήτημα του δημοσιονομικού ελλείμματος οι θεσμοί δε συμφωνούν. Το ΔΝΤ ζητά τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Οι απόψεις μας είναι πιο κοντά σε εκείνες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, της Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Σε αυτό το στάδιο θεωρούμε ότι η λήψη περισσότερων μέτρων είναι πολιτικά δύσκολη και οικονομικά αντιπαραγωγική. Δεν χρειαζόμαστε μέτρα που να ενισχύουν τις κυκλικές τάσεις τώρα", υπογράμμισε.

    Αναπτυξιακή στρατηγική σε δύο μήνες

    Ερωτηθείς σχετικά με τα κύρια εμπόδια στην πορεία προς την ανάπτυξη και την απασχόληση, ο υπουργός είπε ότι η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης αποτελεί τη νούμερο ένα φιλοδοξία του" για το καλό της οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών", αλλά πρόσθεσε ότι η αναπτυξιακή στρατηγική που θα υποβληθεί στους θεσμούς δε θα είναι μονοδιάστατη: Πρέπει να βελτιωθεί η είσπραξη φόρων, η αύξηση της ρευστότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, έτσι ώστε οι τράπεζες να δανείζουν και πάλι χρήματα, αντί να είναι "ζόμπι". Χρειάζονται μη συστημικές τράπεζες, όπως οι Sparkassen, και πρέπει να βελτιωθούν ο χρηματοπιστωτικός τομέας και το ύψος των επιτόκιων. Όλα αυτά θα συμπεριλαμβάνονται στην αναπτυξιακή στρατηγική.

    Η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα δεν θα αλλάξει τους μεταρρυθμιστικούς στόχους

    Ερωτηθείς σχετικά με τις επιπτώσεις της κρίσης των προσφύγων στην Ελλάδα, ο κ Τσακαλώτος είπε ότι οι μεταρρυθμιστικοί του στόχοι δεν θα αλλάξουν, ως αποτέλεσμα αυτής της κρίσης. "Αλλά, εάν εκ των υστέρων, αποδειχθεί ότι υπήρξαν αρνητικές επιπτώσεις, αυτές θα πρέπει να αναγνωριστούν", υπογράμμισε ο υπουργός. Είπε επίσης ότι το σύστημα πληρωμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα είναι σε αυτόν τον τομέα προβληματικό, καθώς οι πληρωμές γίνονται συχνά με καθυστερήσεις, πράγμα το οποίο δυσκολεύει την κατάσταση σε μια χώρα που αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας. Ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε τους ανησυχίες του ότι λόγω των χαμηλών κοινωνικών δαπανών για τον ελληνικό πληθυσμό, η προσφυγική κρίση θα χρησιμοποιηθεί από τα ακροδεξιά κόμματα.

    [07] "Η ΕΕ πρέπει να αποφύγει τον εγκλωβισμό αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα", δηλώνει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών

    «Ο εγκλωβισμός των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα δεν είναι η πολιτική την οποία πρέπει να ακολουθήσουν τα κράτη-μέλη το 2016», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής πολιτικών ελευθεριών του ΕΚ σοσιαλιστής Claude Moraes, αν και δέχθηκε ότι η νέα ανθρωπιστική βοήθεια προκειμένου να συνδράμει τους πρόσφυγες που έχουν ξεμείνει στην Ελλάδα, θα ανακουφίσει την πίεση που αντιμετωπίζει η χώρα.

    [08] Ν.Ανδρουλάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η μη λύση στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής θα είναι πολιτικό δώρο στους ακροδεξιούς της Ευρώπης

    "Τελευταία ευκαιρία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης αποτελεί η Σύνοδος της επομένης εβδομάδας στις Βρυξέλες στην οποία ο κ. Ερντογάν αλλά και οι ηγέτες των Ευρωπαϊκών κρατών θα πρέπει να δεσμευτούν στην εφαρμογή ενός οδικού χάρτη, με συγκεκριμένες δράσεις και ανελαστικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Η μη λύση, θα κλιμακώσει την τραγωδία των προσφύγων και θα ισούται με πολιτικό δώρο στους ακροδεξιούς και τους ρατσιστές όλης της Ευρώπης", δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης.

    Προσθέτει επίσης ότι"παρά το γεγονός ότι η ίδια η Άγκυρα είχε ζητήσει τη συμμετοχή του, τώρα δεν επιτρέπει σε σκάφη της Συμμαχίας να εισέρχονται στα χωρικά της ύδατα και αρνείται να δεχτεί τις επιστροφές μεταναστών από τις επιχειρήσεις διάσωσης του ΝΑΤΟ όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί'.

    [09] Εστίες φωτιάς και συνεχή επεισόδια στην Τούμπα

    Μια ώρα μετά την διακοπή του αγώνα στην Τούμπα η κατάσταση εξακολουθεί να είναι έκρυθμη με επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και αντίστοιχη εισβολή των οπαδών στην Θύρα 4 της Τούμπας. Πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να σβήσουν τέσσερις εστίες φωτιάς στην κερκίδα της Τούμπας και για την ανάσχεση των συμβάντων χρειάστηκε να κατέβει στον αγωνιστικό χώρο ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης που είχε σειρά διαβουλεύσεων με τους αξιωματούχους της αναμέτρησης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 March 2016 - 21:32:31 UTC