Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το προσφυγικό, στο επίκεντρο των επαφών του Δ. Κουτσούμπα στη Λέσβο
  • [02] Την ανάγκη να «κλείσουν» τώρα οι αξιολογήσεις, τόνισε ο Ν. Βούτσης
  • [03] Ν. Τόσκας στο BBC: Επωμιζόμαστε τις συνέπειες του πολέμου στη Συρία και το Αφγανιστάν
  • [04] Ασφυκτική η κατάσταση στην Ειδομένη - Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι στον καταυλισμό
  • [05] Υπ. Εργασίας: Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η αδήλωτη εργασία
  • [06] Κομισιόν: Βοήθεια έκτακτης ανάγκης ύψους 700 εκατ. ευρώ για το προσφυγικό
  • [07] Ισχυρός σεισμός 7,9 βαθμών έπληξε την Ινδονησία
  • [08] Οι Βρυξέλλες πιέζουν την Τουρκία να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα
  • [09] Η Άγκυρα διαψεύδει ότι μπλοκάρει την επιχείρηση του ΝΑΤΟ
  • [10] Οι υποψηφιότητες για το «Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη»
  • [11] Προς οριστική λύση το θέμα του διορισμού επιτυχόντων παλαιών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ
  • [12] Βερολίνο: Κανείς δεν μένει ασυγκίνητος βλέποντας τις εικόνες από την Ελλάδα
  • [13] Την επιστροφή 308 μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία, επιβεβαίωσε η Κομισιόν
  • [14] Ξύπνησαν οι αρκούδες στο Καταφύγιο του Αρκτούρου
  • [15] Περάσοβιτς: «Για να νικήσεις στο ΣΕΦ χρειάζεσαι ποιότητα και χαρακτήρα»
  • [16] Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Μάρκο Σίλβα και αυξάνει μισθό και ρήτρα
  • [17] Ανανέωσε για δύο χρόνια ο Φελντέιν
  • [18] Απουσία-έκπληξη από την αποστολή για τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο

  • [01] Το προσφυγικό, στο επίκεντρο των επαφών του Δ. Κουτσούμπα στη Λέσβο

    Το προσφυγικό και ο επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις νησιώτικες οικονομίες βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής επίσκεψης του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Λέσβο, ο οποίος είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και με τους αντιπεριφερειάρχες Θοδωρή Βαλσαμίδη και Χρύσανθο Αργυρίου, ενώ το μεσημέρι επισκέφθηκε το hot spot της Μόριας.

    Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρο Τάσο, τους δημοτικούς συμβούλους Νίκη Τσιριγώτη και Κωνσταντίνα Κοτζαδημητρίου και τον πρώην βουλευτή Σταύρο Σκοπελίτη και άλλα τοπικά στελέχη του κόμματος, ο κ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε αρχικά τον Δήμο Λέσβου, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Σπύρο Γαληνό, ο οποίος και τον ενημέρωσε για τα προβλήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης του νησιού. Αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στις συντονισμένες δράσεις του Δήμου για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος και στις ανάγκες που υπάρχουν. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις επιπτώσεις στον τουρισμό και επισήμανε την ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής στήριξης του τόπου, αξιοποιώντας κάθε σχετική δυνατότητα.

    Ο κ. Γαληνός εξέφρασε στον κ. Κουτσούμπα την έντονη δυσαρέσκειά του για δημοσιεύματα, που χρησιμοποιώντας περσινό φωτογραφικό υλικό, επιχειρούν να εμφανίσουν εικόνα πολύ διαφορετική από αυτή που υπάρχει σήμερα, υπονομεύοντας ουσιαστικά τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προσφυγικού. «Η συνολική εικόνα της Λέσβου αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι το νησί παραμένει ένας τόπος φιλόξενος, όμορφος και πάνω από όλα ασφαλής», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

    Νωρίς το μεσημέρι, ο Δημήτρης Κουτσούμπας βρέθηκε στο εμπορικό λιμάνι Μυτιλήνης, την ώρα που βουλγαρικό πλοίο της δύναμης της Frontex αποβίβαζε 440 πρόσφυγες και μετανάστες.

    Ακολούθησε η επίσκεψη του στο χοτ σποτ της Μόριας, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις που έχουν στηθεί και ενημερώθηκε για τη διαδικασία που πρέπει να περάσει ο κάθε πρόσφυγας και μετανάστης, προκειμένου να καταγραφούν και να εξακριβωθούν τα στοιχεία του.

    [02] Την ανάγκη να «κλείσουν» τώρα οι αξιολογήσεις, τόνισε ο Ν. Βούτσης

    Την ανάγκη να κλείσει όσο το δυνατό γρηγορότερα η αξιολόγηση, επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενώ έκανε λόγο για τιμωρητική διάσταση που έχουν οι απαιτήσεις των θεσμών, οι οποίες, όπως είπε, οδηγούν τη χώρα σε τελμάτωση.

    Ταυτόχρονα, κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αντιληφθούν ότι όσο υπάρχει αυτό το στενό πλαίσιο της επιτήρησης και των δεσμεύσεων, δεν υπάρχει δυνατότητα αναπτυξιακής πρωτοβουλίας της χώρας.

    Αφορμή στάθηκε η ειδική εκδήλωση στην Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών με θέμα «ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, ιστορική αναδρομή, αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές».

    Στην παρέμβαση του, ο κ. Βούτσης υπεραμύνθηκε των προσπαθειών που κατέβαλε η κυβέρνηση το καλοκαίρι για να μειωθεί ο ΦΠΑ στα νησιά, σημειώνοντας ότι από τους θεσμούς υπήρχε μια ακατανόητη και τιμωρητική επιμονή «ή μηδέν ή 23% ή να πάρει πίσω τη νομοθεσία», όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Απευθυνόμενος προς όλα τα κόμματα ανέφερε χαρακτηριστικά:

    «Θα πρέπει να αντιληφθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ανεξάρτητα από ιδεολογικές προσεγγίσεις, όσο η χώρα δεν βγαίνει από το πλαίσιο της επιτήρησης και της δέσμευσης τέτοιων πολιτικών δεν υπάρχει μεγάλη προσδοκία και δυνατότητα για αναπτυξιακή πρωτοβουλία».

    [03] Ν. Τόσκας στο BBC: Επωμιζόμαστε τις συνέπειες του πολέμου στη Συρία και το Αφγανιστάν

    Πληρώνουμε τον πόλεμο στην Συρία και στο Αφγανιστάν, που δεν ξεκινήσαμε εμείς, ενώ κάποιοι αποφάσισαν ερήμην μας να κλείνουν τα σύνορα τους και να σηκώσουν περισσότερους φράκτες, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας χτες το βράδυ στην εκπομπή του BBC "Newsnight" και στον δημοσιογράφο Έβαν Ντέιβις.

    Η συζήτηση αφορούσε τις ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της προσφυγικής κρίσης και ο κ. Τόσκας αναφέρθηκε στη στάση των χωρών που δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με συλλογικότητα, ενώ τόνισε την ανάγκη στήριξης της Ελλάδας από την ΕΕ, καθώς αντιμετωπίζει δύο μεγάλες κρίσεις, την οικονομική και την προσφυγική.

    Ο κ. Τόσκας επισήμανε ότι διαδραματίζεται μια κρίση άνευ προηγουμένου, τονίζοντας ότι «εμείς δεν ξεκινήσαμε τον πόλεμο στις περιοχές της Συρίας και του Αφγανιστάν, επωμιζόμαστε, όμως, τις συνέπειες αυτού του πολέμου... Οι άνθρωποι αυτοί έρχονται με το τίποτα και εμείς τους παρέχουμε τα βασικά... Θέλουν να περάσουν τα σύνορα, αλλά τα σύνορα είναι κλειστά..., μόνο 30 άτομα κατάφεραν να περάσουν εχθές... Ευτυχώς μόνο λίγες ευρωπαϊκές και βαλκανικές χώρες δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με συλλογικότητα».

    [04] Ασφυκτική η κατάσταση στην Ειδομένη - Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι στον καταυλισμό

    Ασφυκτική, κάθε μέρα και περισσότερο, γίνεται η κατάσταση στον καταυλισμό στην Ειδομένη, όπου, σύμφωνα με υπολογισμούς, έχουν συρρεύσει περίπου 10.000 άνθρωποι.

    Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι η ροή στην ΠΓΔΜ γίνεται με το "σταγονόμετρο", εξακολουθούν να θέλουν να βρίσκονται δίπλα στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, χωρίς να τους πτοεί το γεγονός ότι μπορεί να χρειαστεί να παραμείνουν εκεί επί πολλές μέρες.

    Είναι ενδεικτικό, ότι από τα μεσάνυχτα μέχρι το μεσημέρι, οι αρχές της γειτονικής χώρας, επέτρεψαν την είσοδο μόλις σε περίπου 250 πρόσφυγες και αφού προηγήθηκε εξονυχιστικός έλεγχος των χαρτιών τους. Μάλιστα, έχει ανακύψει πρόβλημα με δεκάδες υπηρεσιακά σημειώματα όπου η ημερομηνία γέννησης των κατόχων τους, δεν είναι η ορθή. Προκειμένου να αντιμετωπισθεί το γεγονός αυτό, διορθώνεται η ημερομηνία από αστυνομικούς που βρίσκονται στον καταυλισμό, με την αρωγή και της Ύπατης Αρμοστείας.

    Πάντως, η υπερσυγκέντρωση προσφύγων στην περιοχή έχει επιφέρει πολλαπλά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινάΜη Κυβερνητικές Οργανώσεις και εθελοντές. Το βασικότερο είναι η έλλειψη φαγητού, αφού τα οικονομικά αποθέματα των προσφύγων τελειώνουν και πολλές φορές, ενήλικες και παιδιά, αναγκάζονται να ικανοποιούν την πείνα τους με ένα σάντουιτς για ολόκληρη την μέρα που τούς παρέχεται από ΜΚΟ, αφού προηγουμένως περιμένουν επί τρεις και πλέον ώρες, σε τεράστιες ουρές.

    Προβλήματα έχουν προκύψει και με τις συνθήκες υγιεινής, αφού οι τουαλέτες δεν επαρκούν για τις χιλιάδες των προσφύγων που βρίσκονται στον καταυλισμό αλλά και περιμετρικά, με σκηνές, στα χωράφια ενώ, με τις βροχές, ολόκληρη η περιοχή μετατρέπεται σε βούρκο.

    [05] Υπ. Εργασίας: Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η αδήλωτη εργασία

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης "ΑΡΤΕΜΙΣ" για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης και της αδήλωτης εργασία, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εργασίας, προκύπτει ότι για το μήνα Νοέμβριο του 2015, από τις 3.328 επιχειρήσεις που ελέχθηκαν αδήλωτους εργαζόμενους βρέθηκαν να απασχολούν οι 491 εταιρείες, που μεταφράζεται σε ποσοστό 14,75%.

    Επίσης, για το ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή από 1η έως 30 Νοεμβρίου, σε σύνολο 14.233 εργαζομένων στις επιχειρήσεις που διενεργήθηκαν έλεγχοι, εντοπίστηκαν 819 αδήλωτοι εργαζόμενοι (ποσοστό 5,75%), ενώ τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, αποκλειστικά για την αδήλωτη εργασία ανέρχονται στο ποσό των 8.705.994 ευρώ.

    Σε ό,τι αφορά την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2015 έως 30 Νοεμβρίου 2015, στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου «AΡΤΕΜΙΣ» διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 31.348 επιχειρήσεις. Εξ' αυτών των επιχειρήσεων, βρέθηκαν να απασχολούν αδήλωτους εργαζόμενους οι 5.173 (ποσοστό 16,50%).

    [06] Κομισιόν: Βοήθεια έκτακτης ανάγκης ύψους 700 εκατ. ευρώ για το προσφυγικό

    Tην πρόταση της Επιτροπής για ένα νέο μέσο βοήθειας έκτακτης ανάγκης, μέσω του οποίου θα παρασχεθεί βοήθεια στους πρόσφυγες στην Ελλάδα, παρουσίασε σήμερα ο επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης στις Βρυξέλλες.

    Ο Χ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι τα συνολικά κονδύλια του νέου μέσου έκτακτης βοήθειας, ανέρχονται σε 700 εκατ. ευρώ, την τριετία 2016 -2018 και προορίζονται για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων στις χώρες της ΕΕ.

    ?Μεγάλο μέρος αυτής της βοήθειας προορίζεται για την Ελλάδα?, ανέφερε ο ίδιος, τονίζοντας ότι εκεί υπάρχει σήμερα η σοβαρότερη ανθρωπιστική κρίση, λόγω των συνθηκών που έχουν δημοιυργηθεί. «Στην Ειδομένη πρέπει να υπάρχουν αυτή τη στιγμή από 12-15 χιλιάδες άνθρωποι που χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια. Θέλουμε να περιορίσουμε το πρόβλημα και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να νιώσουν καλύτερα», δήλωσε ο Κύπριος Επίτροπος.

    Συνεχίζοντας, ο Χ. Στυλιανίδης διευκρίνισε ότι η έκτακτη βοήθεια που θα δοθεί στους πρόσφυγες στην Ελλάδα θα είναι συμπληρωματική στα ήδη υπάρχοντα κονδύλια που προορίζονται για τα hotspots, τις διαδικασίες επανεγκατάστσης, επιστροφής, κοινωνικής ένταξης κλπ.

    Τόνισε, επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση για να εντοπιστούν οι ανάγκες των προσφύγων και να ξεκινήσει άμεσα η παροχή βοήθειας. Επίσης, ο Χ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι υπάρχουν δύο τρόποι παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, ο ένας είναι σε είδος (τρόφιμα, φάρμακα κλπ) και ο άλλος είναι με κουπόνια.

    [07] Ισχυρός σεισμός 7,9 βαθμών έπληξε την Ινδονησία

    Οι αρχές της Ινδονησίας ήραν την προειδοποίηση για τσουνάμι που είχαν εκδώσει για το νησί της Σουμάτρας μετά τον πολύ ισχυρό σεισμό που έπληξε τα δυτικά παράλια του νησιού, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι TVRI επικαλούμενο έναν αξιωματούχο της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

    Εκτός από την Ινδονησία, προειδοποίηση για τσουνάμι σε περιοχές των δυτικών ακτών της εξέδωσε και η Αυστραλία, όμως την ακύρωσε έπειτα από λίγα λεπτά.

    Οι ινδονησιακές αρχές είχαν προειδοποιήσει ότι υπήρχε κίνδυνος να πληγούν από παλιρροϊκά κύματα οι επαρχίες της Δυτικής Σουμάτρας, της Βόρειας Σουμάτρας και του Άτσεχ.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές από τον σεισμό. "Στο Μπενγκούλου (στη νοτιοδυτική Σουμάτρα) δεν έγινε καν αισθητός", είπε ο Άντι Έκα Σάκια, ένας εκπρόσωπος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

    Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο, που επρόκειτο να διανυκτερεύσει σε ένα ξενοδοχείο της πόλης Μεντάν, στη Βόρεια Σουμάτρα, είναι ασφαλής, ανακοίνωσε το προεδρικό μέγαρο. Ένας κάτοικος του Μεντάν είπε ότι δεν κατάλαβε τον σεισμό.

    Η δόνηση σημειώθηκε στις 18.50 τοπική ώρα (14.50 ώρα Ελλάδας) και προκάλεσε πανικό στην Παντάνγκ όπου έγινε ιδιαίτερα αισθητή.

    [08] Οι Βρυξέλλες πιέζουν την Τουρκία να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί πιέσεις στην Άγκυρα να περιορίσει τον αριθμό των μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα δια θαλάσσης σε λιγότερους από 1.000 ημερησίως, ανέφεραν σήμερα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Σε αντάλλαγμα, η Ευρώπη θα παραλαμβάνει πρόσφυγες απευθείας από την Τουρκία.

    Αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ πίεσε ώστε να συγκληθεί μια έκτακτη σύνοδος κορυφής των χωρών-μελών της ΕΕ και της Τουρκίας στις 7 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, σε μια προσπάθεια να διασωθεί η συμφωνία που είχε επιτευχθεί στις 29 Νοεμβρίου με την Άγκυρα ώστε να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές.

    "Δεν υπάρχει καμία καλύτερη εναλλακτική από μια αποτελεσματική συνεργασία με την Τουρκία" δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ πριν αναχωρήσει για την Άγκυρα όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

    Τρεις μήνες αφότου η Άγκυρα συμφώνησε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της χειρότερης μεταναστευτικής κρίσης που έχει ζήσει η Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι διασχίζουν καθημερινά το Αιγαίο με διάφορα πλεούμενα, για να φτάσουν στα ελληνικά νησιά.

    [09] Η Άγκυρα διαψεύδει ότι μπλοκάρει την επιχείρηση του ΝΑΤΟ

    Η Τουρκία διέψευσε κατηγορηματικά σήμερα ότι καθυστερεί την έναρξη της αποστολής των πολεμικών σκαφών του ΝΑΤΟ για τον περιορισμό της ροής των μεταναστών ανάμεσα στις ακτές της και την Ελλάδα, όπως είχαν διαβεβαιώσει ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές.

    "Η Τουρκία υπήρξε ο πρωτεργάτης αυτής της πρότασης. Το να προσποιείται κανείς ότι αντιτίθεται στην ίδια της την ιδέα δεν είναι ούτε λογικό ούτε έχει ειρμό", ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων.

    "Οι ισχυρισμοί σύμφωνα με τους οποίους η Τουρκία εμποδίζει (αυτή την αποστολή) είναι παράλογοι, μη ρεαλιστικοί και κατασκευασμένοι", επέμεινε.

    [10] Οι υποψηφιότητες για το «Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη»

    Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την καθιέρωση του «Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη», που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας νέας ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου. Η φετινή απονομή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου στις 20:00, στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, στην Πλάκα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

    Οι φετινές υποψήφιες για το βραβείο είναι:

    - η Αλεξάνδρα Αϊδίνη για την ερμηνεία της στο έργο «Η Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση, σε διασκευή Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και του Θεάτρου Πορεία.

    - η Ηρώ Μπέζου για το έργο «Ο 'Αρντεν πρέπει να πεθάνει» αγνώστου συγγραφέα, σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη, παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών 2015, στο Θέατρο οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής» και στη συνέχεια στο θέατρο Τέχνης (Υπόγειο).

    - η Κίττυ Παϊτατζόγλου για το έργο «Λίλιομ» του Φέρεντς Μόλναρ, σε σκηνοθεσία και απόδοση κειμένου Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Πόρτα, και

    - η Ιωάννα Παππά για το έργο «Οδός Πολυδούρη» της Ρούλας Γεωργακοπούλου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη , συμπαραγωγή ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας - Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ, στα θέατρα Βασιλάκου και Θησείον.

    Η τιμητική διάκριση στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη συνεκτιμά τη μέχρι τώρα σκηνική παρουσία των νέων ταλαντούχων ηθοποιών και τις υποκριτικές επιδόσεις τους.

    Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.

    Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή (μέλη).

    [11] Προς οριστική λύση το θέμα του διορισμού επιτυχόντων παλαιών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ

    Κοντά στην οριστική λύση, έπειτα από εκκρεμότητα επτά ετών, φέρεται να βρίσκεται το θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης εκατοντάδων αδιόριστων επιτυχόντων παλαιών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης ανακοίνωσε σήμερα στους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συλλόγου Αδιόριστων ΑΣΕΠ ότι τις επόμενες μέρες θα απορροφηθούν 850 επιτυχόντες διαγωνισμών από το 2009 και μετά των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ σε δήμους και περιφέρειες. Ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε ότι έχουν ήδη υπογραφεί 883 κατανομές με την πλειονότητα να έχει τοποθετηθεί στις αντίστοιχες υπηρεσίες, ενώ προσέθεσε ότι απομένουν περίπου 500 αδιόριστοι, οι οποίοι το επόμενο δίμηνο θα έχουν κατανεμηθεί σε υπουργεία.

    Επίσης θα ολοκληρωθεί η επανακατανομή των επιτυχόντων της κατηγορίας ΔΕ που αφορούσε την πρόσληψή τους στους ΟΤΑ και η οποία λόγω μνημονιακών περιορισμών είχε «παγώσει» έως το τέλος 2016. Η επανακατανομή θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο 32 του νόμου 4369/2016, το οποίο προβλέπει την τοποθέτησή τους σε φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου σύμφωνα με τις παρούσες ανάγκες.

    [12] Βερολίνο: Κανείς δεν μένει ασυγκίνητος βλέποντας τις εικόνες από την Ελλάδα

    Κανείς δεν μένει ασυγκίνητος βλέποντας τις εικόνες από την Ελλάδα και τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, τονίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να δράσει συντονισμένα και από κοινού και να μην κλείνει εσωτερικά σύνορα κατά τρόπο που επιβαρύνει άλλα κράτη-μέλη. Ζήτησε δε από την Ελλάδα να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της ως κράτος των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Σένγκεν.

    Οι εικόνες, δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, «δείχνουν δυστυχώς πολύ ξεκάθαρα πόσο απαραίτητο είναι η Ευρώπη να δράσει συντονισμένα και από κοινού και να μην κλείνει εσωτερικά σύνορα με έναν τρόπο ο οποίος εκσφενδονίζει τα βάρη σε άλλα κράτη-μέλη».

    Πεποίθηση της κυβέρνησης παραμένει, σημείωσε, ότι η σωστή στρατηγική είναι να έχουμε μια κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση στη βάση της καταπολέμησης των αιτιών της προσφυγιάς, της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων και της συνεργασίας με την Τουρκία, ώστε να μπορέσει να επιτευχθεί πραγματικά μια μεγάλη μείωση της παράνομης μετανάστευσης.

    [13] Την επιστροφή 308 μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία, επιβεβαίωσε η Κομισιόν

    Την επιστροφή 308 μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία, επιβεβαίωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Η Επιτροπή, στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι η ΕΕ εντείνει τις προσπάθειές της για να διασφαλίσει ότι όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για διεθνή προστασία στην Ευρώπη θα επιστρέφουν άμεσα και αποτελεσματικά στις χώρες καταγωγής τους ή στις χώρες διέλευσης.

    Η Επιτροπή τονίζει ότι έχει συνεργαστεί με τις ελληνικές και τις τουρκικές αρχές για να βελτιωθεί η εφαρμογή της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά και για να διευκολυνθούν οι επιστροφές παράτυπων μεταναστών. Επισημαίνεται, ότι χθες και σήμερα επέστρεψαν από την Ελλάδα στην Τουρκία 308 μετανάστες, κυρίως από το Μαρόκο, την Αλγερία και την Τυνησία.

    Ο επίτροπος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε: «Βάσει του σχεδίου κοινής δράσης ΕΕ-Τουρκίας συμφωνήσαμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες επιστροφής και επανεισδοχής με την Τουρκία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ενισχύσει τη στήριξή της για συνεργασία όσον αφορά τις επιστροφές μεταξύ των κρατών-μελών και της Τουρκίας, και οι σημερινές επιστροφές από την Ελλάδα στην Τουρκία δείχνουν ότι οι προσπάθειές μας αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς».

    [14] Ξύπνησαν οι αρκούδες στο Καταφύγιο του Αρκτούρου

    «Μύρισε» άνοιξη στο Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας στο Νυμφαίο και οι αρκούδες που είχαν πέσει σε χειμέριο ύπνο ξύπνησαν εδώ και αρκετές ημέρες και πλέον κυκλοφορούν έξω από τις φωλιές τους για κάποιες ώρες.

    Για μία ακόμη χρονιά, οι πιο νεαρές αρκούδες, ο Κυριάκος και ο Μανώλης, ξύπνησαν πρώτες, ενώ πιο ...δραστήριες από τις υπόλοιπες αποδεικνύονται η Ειρήνη και η Βέσνα. Οι υπόλοιπες κυκλοφορούν κι αυτές έξω για λίγη ώρα, αλλά προτιμούν τις φωλιές τους ακόμα.

    Η Τασούλα, η Μπάρμπαρα και η Κατερίνα κοιμήθηκαν σε φυσικές φωλιές που έχουν φτιάξει οι ίδιες. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Σάσα και η Αλεξάνδρα, οι δύο αρκούδες που ήρθαν από το Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης έπεσαν για πρώτη φορά στη ζωή τους για χειμέριο ύπνο, καθώς από πολύ μικρές ζούσαν εκτός του φυσικού τους περιβάλλοντος. Ήταν μάλιστα από τις πρώτες που αποσύρθηκαν για να κοιμηθούν, αφού νωρίτερα μάζεψαν φύλλα για να στρώσουν στη φωλιά τους, όπως κάνουν και οι αρκούδες στη φύση!

    [15] Περάσοβιτς: «Για να νικήσεις στο ΣΕΦ χρειάζεσαι ποιότητα και χαρακτήρα»

    Για τέταρτη φορά φέτος ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Λαμποράλ Κούτσα (4/3, 21:45), στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής για το "Top 16" της Euroleague, και ο προπονητής των Βάσκων, Βέλιμιρ Περάσοβιτς, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης για το τι χρειάζεται να κάνει η ομάδα του, προκειμένου να φύγει από το ΣΕΦ με το ροζ φύλλο αγώνα.

    Ο Κροάτης προπονητής τόνισε πως «...για να νικήσεις στο ΣΕΦ, χρειάζεται να έχεις ποιότητα και χαρακτήρα. Αν όχι, δεν πρόκειται να τα καταφέρεις, γιατί ο Ολυμπιακός διαθέτει πολύ έμπειρους παίκτες. Βρισκόμαστε σε ένα γκρουπ με ομάδες του κορυφαίου επιπέδου. Ο καθένας μπορεί να χάσει από τον άλλο, γιατί όλες οι ομάδες είναι ισχυρές. Ο Ολυμπιακός δεν θα αλλάξει το στυλ του. Διαθέτει πολλές επιλογές και διαφορετικούς τρόπους να επιτεθεί, γι' αυτό πρέπει να σταματήσουμε το παιχνίδι τους. Οι πιθανότητες πρόκρισης του Ολυμπιακού παραμένουν ακέραιες και εμείς δεν πρέπει να κάνουμε από τώρα υπολογισμούς, γιατί μπορεί στο τέλος να έχουμε πρόβλημα».

    [16] Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Μάρκο Σίλβα και αυξάνει μισθό και ρήτρα

    Ο Ολυμπιακός έχει «καταστρώσει σχέδιο» προκειμένου να διατηρήσει τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο του συλλόγου και την επόμενη σεζόν. Σύμφωνα με δημοσίευμα του πορτογαλικού Τύπου, οι πειραιώτες θέλουν να απομακρύνουν πιθανούς «μνηστήρες» που θα ήθελαν να συνεργαστούν με τον Σίλβα τη νέα σεζόν και γι` αυτόν τον λόγο θέλουν ν` αυξήσουν τόσο τις απολαβές του όσο και τη ρήτρα «διαζυγίου» ανάμεσα στις δύο πλευρές.

    Σύμφωνα πάντα με τον πορτογαλικό Τύπο, η ρήτρα καταγγελίας στο συμβόλαιό του θα ξεπεράσει το 1.5 εκατομμύρια ευρώ, ώστε οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι να μην μπουν στον «πειρασμό».

    [17] Ανανέωσε για δύο χρόνια ο Φελντέιν

    Παίκτης του Παναθηναϊκού θα είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2018 ο Τζέιμς Φελντέιν, όπως ανακοίνωσε ο μάνατζερ του παίκτη Μίσκο Ραζνάτοβιτς. Ο Δομινικανός γκαρντ έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους τόσο το προπονητικό επιτελείο όσο και την διοίκηση, που με τη σειρά τους αποφάσισαν να τον επιβραβεύσουν με ανανέωση συμβολαίου.

    Η επισημοποίηση της ανανέωσης της συνεργασίας έγινε μέσω του λογαριασμού "Twitter" του Ραζνάτοβιτς που έγραψε: «Δυο ακόμα χρόνια στα πράσινα, κάτω από την Ακρόπολη».

    [18] Απουσία-έκπληξη από την αποστολή για τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο

    Θέμα προέκυψε στην ΑΕΚ με τον Ντιέγκο Μπουονανότε. Ο Γκουστάβο Πογέτ τον άφησε εκτός αποστολής για τον ημιτελικό με τον Ατρόμητο, παρότι το Κύπελλο είναι η μοναδική διοργάνωση στην οποία ο Αργεντινός διατηρούσε τη θέση του στο αρχικό σχήμα της Ένωσης. Πρώτος σκόρερ του θεσμού και κεντρικό πρόσωπο του match programme για τον συγκεκριμένο αγώνα του ΟΑΚΑ, δεν υπήρχε κανείς στην ΑΕΚ που να προδίκαζε τον αποκλεισμό του.

    Μόλις 15 λεπτά συμμετοχής (στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό) μετράει τον τελευταίο μήνα ο «Ενάνο» που δεν έπαιξε καθόλου εναντίον του Ατρόμητου (7/2), του Ηρακλή (20/2) και του Παναθηναϊκού (28/2), ενώ μένει εκτός και από το ματς με τον Ατρόμητο. Ίσως ο Πογέτ να τον κρατάει για την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Αστέρα στην Τρίπολη (τιμωρημένος ο Μάνταλος). Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε ο αποκλεισμός του δείχνει πως μάλλον ο Ουρουγουανός δεν τον υπολογίζει πλέον.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 March 2016 - 15:32:38 UTC