Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Λεβέντης: Να θέτουμε βέτο, είναι ηλιθιότητα. Βέτο κάνουν όσες χώρες χάνουν το παιχνίδι»
  • [02] Ν.Ξυδάκης: Η μείζονα μέριμνα Ελλάδας και ΕΕ είναι να ελεγχθούν οι ροές των προσφύγων
  • [03] Οι καταθέσεις θα επανέλθουν στα επόμενα τρία χρόνια εκτίμησε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λ. Κατσέλη.
  • [04] Την εκτίμηση ότι οι Θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, εξέφρασε ο πρωθυπουργός
  • [05] Εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το σχέδιο νόμου για την εγγύηση των καταθέσεων
  • [06] Συνέντευξη της καθηγήτριας Μ. Τζεκάκη για τις επιδόσεις των Ελλήνων στα μαθηματικά
  • [07] Ο Αντώνης Φωνιαδάκης νέος διευθυντής του μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής
  • [08] Παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο στο Εθνικό Θέατρο
  • [09] Τζόρτζεβιτς: «Τον καλύτερο εαυτό μας για την 5η σερί νίκη»
  • [10] Έξι αγώνες του «Run Greece» σε ισάριθμες πόλεις της περιφέρειας
  • [11] ΣΕΟ: «Ψήφο εμπιστοσύνης» πήρε η Βούλα Κοζομπόλη

  • [01] Β. Λεβέντης: Να θέτουμε βέτο, είναι ηλιθιότητα. Βέτο κάνουν όσες χώρες χάνουν το παιχνίδι»

    «Εγώ βέτο (στη σύσκεψη των αρχηγών) δεν δίνω! Γιατί βέτο κάνουν όσες χώρες χάνουν το παιχνίδι. Τότε πρέπει να φύγει ο κ. Τσίπρας. Αν ζητήσει βέτο καλό είναι να τα μαζεύει. Διότι βέτο, όσοι θέτουν, έχουν χάσει το παιχνίδι της διπλωματίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, αναφερόμενος στην απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών που συγκαλείται την Παρασκευή.

    Μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Βήμα FM", είπε μεταξύ άλλων, πως «όταν φτάσει η Ελλάδα να ασκήσει βέτο, ποιος χαίρεται, η Τουρκία, οι ευρωσκεπτικιστές, δηλαδή να έχεις σύμμαχο τη Μέρκελ -γιατί τώρα πια, μόνο η Μέρκελ μας έμεινε ως σύμμαχος, όπως ξέρετε- και να θέτουμε και βέτο, είναι κατ? ελάχιστον ηλιθιότητα. Ελπίζω να μην το έχει βάλει ούτε στο νου του, ο Τσίπρας αυτό, διότι δείχνει, την προεξοφλημένη αποτυχία της διπλωματίας».

    Συμπλήρωσε, αναφερόμενος στη διπλωματική τακτική, πως κακώς ανακλήθηκε η πρέσβης από τη Βιέννη και εξέφρασε την άποψη πως υπάρχει κίνδυνος «να μείνουμε μόνοι μας, εκτός Σένγκεν, να μειωθεί η περίμετρος του Σένγκεν, να αποδειχθεί ότι οι Αυστριακοί καλώς έπραξαν που συγκάλεσαν τις χώρες ατύπως και εξωθεσμικά και ότι η Ελλάδα δεν έκανε τα hotspot εγκαίρως, συζητούσε για το ΝΑΤΟ, αν θα μπει ή όχι, επί δύο μήνες, για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο».

    Για την πρόταση του για σχηματισμό οικουμενικής είπε: «Να δεσμευτεί ο κ Τσίπρας από τώρα, ότι εγώ θα παραιτηθώ σε ένα μήνα, αφού μεσολαβήσουν οι διαβουλεύσεις, προκειμένου να γίνει η οικουμενική. Αν την κάνουν αυτή τη δήλωση, θα σκεφτώ πολλά πράγματα. Αν δηλαδή, πάει στη Βουλή ο Τσίπρας και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πει: βρισκόμαστε μπροστά σε συζητήσεις για οικουμενική και θέτουμε χάριν της χώρας, ένα εθνικό σχέδιο και καλούμε και τον Μητσοτάκη, τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, να συμμετάσχουν και να συμβάλλουν και γίνει μία συμφωνία, τότε δεν θα χρειάζομαι, ούτε εγώ...».

    Αναφερόμενος σο ενδεχόμενο εκλογών και τη δήλωση Μητσοτάκη ότι προτιμά εκλογές από οικουμενική, είπε πως «αυτή, είναι η τρέλα του, θα κάψει το χαρτί του, ο Καραμανλής θα σηκωθεί να φύγει, με 40 βουλευτές, σας το λέω εγώ» και προσέθεσε: «Ναι, επιμένω σε αυτό, ναι. Γι? αυτό δεν μιλάει ούτε προσέρχεται στη Βουλή καθόλου ο Καραμανλής, γιατί δεν συμφωνεί με αυτές τις αρχομανείς και αλαζονικές δηλώσεις, "ότι προτιμώ εκλογές". Μόνο τρελοί, μπορούν τώρα... με τι μούρη θα πάμε στον λαό να του πούμε εκλογές, και τι θα βγει από τις εκλογές;».

    [02] Ν.Ξυδάκης: Η μείζονα μέριμνα Ελλάδας και ΕΕ είναι να ελεγχθούν οι ροές των προσφύγων

    «Έχουμε 13,5 χιλιάδες αιτήσεις ασύλου, αυτές θα εξεταστούν, κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους που έχουν σαφώς ένα προσφυγικό προφίλ, θα δικαιούνται της διεθνούς προστασίας, και θα πρέπει, εφόσον επιθυμούν να μείνουν στη χώρα, να τους πούμε αν θα μείνουν ή αν θα τους πετάξουμε στη θάλασσα από εκεί που ήρθανε. Αυτούς τους ανθρώπους κάπως θα πρέπει να τους εντάξουμε», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM».

    Για τον ρόλο του ΝΑΤΟ και της Τουρκίας ανέφερε: «Η μείζονα μέριμνα είναι να ελεγχθούν οι ροές. Όλες οι πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειες και της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση. Γι? αυτό τείνουμε το χέρι για συνεργασία με την Τουρκία, γι? αυτό περιμένουμε από την Τουρκία να συνεργαστεί, γι? αυτό σχεδιάζεται η επιχείρηση του ΝΑΤΟ, για να ελεγχθούν οι ροές, να ανακοπούν, να φθάσουν σε ένα σημείο που θα μπορούν να είναι ελέγξιμες, να μπορούν να γίνονται μετεγκαταστάσεις από τουρκικό έδαφος».

    [03] Οι καταθέσεις θα επανέλθουν στα επόμενα τρία χρόνια εκτίμησε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λ. Κατσέλη.

    Αύξηση των καταθέσεων κατά 1,15 δισ. ευρώ καταγράφηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη. Πρόκειται για μια «μικρή αλλά σημαντική επάνοδο των καταθέσεων», σε σχέση με τις απώλειες τα έξι χρόνια της κρίσης, που ανήλθαν στα 114 δισ. ευρώ, σημείωσε.

    Η κ. Κατσέλη εκτίμησε ότι η πλήρης επάνοδος των καταθέσεων θα πρέπει να αναμένεται τα επόμενα τρία χρόνια, εφόσον ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος, επανέλθει η κανονικότητα στην αγορά και αρθούν οι τραπεζικοί περιορισμοί της κίνησης κεφαλαίων.

    «Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι η επάνοδος των καταθέσεων, η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά», τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

    [04] Την εκτίμηση ότι οι Θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, εξέφρασε ο πρωθυπουργός

    Την εκτίμηση ότι οι Θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου για τησυνέχιση της αξιολόγησης, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας, στηδιάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε χθες στην εκπομπή «Ενικός»και στον Ν. Χατζηνικολάου.

    Συγκεκριμένα, ερωτηθείς πότε επιστρέφουν οι θεσμοί, ο πρωθυπουργός είπε αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια να πειστεί το ΔΝΤ να συμφωνήσει να κάνει μια στροφή στον ρεαλισμό. Εξέφρασε την εκτίμηση για επιστροφή στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου και πρόσθεσε ότι το Πάσχα θα έρθει μαζί με την ανάσταση της οικονομίας.

    «Δεν ήμουν από αυτούς επιθυμούσα διακαώς την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, έκανα όμως αυτή την υποχώρηση διότι έπρεπε να υπάρξει συμφωνία. Τώρα λοιπόν αυτό το οποίο πιστεύω αλλά πιστεύω και όλοι οι ευρωπαίοι συνειδητοποιούν, είναι ότι πρέπει να υπάρξει μια επιστροφή στο ρεαλισμό από την πλευρά του Ταμείου για να προχωρήσουμε», είπε ο πρωθυπουργός και ξεκαθάρισε ότι δεν συσχετίζει την αξιολόγηση με την προσφυγική κρίση ούτε και είναι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης να επικαλεστεί την προσφυγική κρίση για να βγει εκτός των πλαισίων της συμφωνίας.

    Σημείωσε όμως ότι η προσφυγική κρίση εκ των πραγμάτων, πρέπει να βάλει σε άλλο πλαίσιο τον τρόπο σκέψης στην Ευρώπη, «διότι αυτή τη στιγμή οι ηγέτιδες δυνάμεις της Ευρώπης συνειδητοποιούν ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε πολύ μεγάλο κίνδυνο». Επικαλέστηκε δε τις δηλώσεις του Φρ. Ολάντ ότι αν η Ευρώπη είχε ενδώσει στις πιέσεις κάποιων ανοήτων για το Grexit, η Ευρώπη σήμερα δεν θα είχε τη δυνατότητα να προφυλαχθεί. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε που είπε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει ταυτόχρονα δύο κρίσεις. «Τούτη την ώρα λοιπόν πρέπει οι ηγέτιδες δυνάμεις της Ευρώπης να συνειδητοποιήσουν τις μεγάλες απειλές. Και σε ό,τι αφορά το θέμα της διαφωνίας ανάμεσα στους θεσμούς θα πρέπει να ζητήσουν από το ΔΝΤ μια ξεκάθαρη τοποθέτηση: Ή συμφωνείς με το πρόγραμμα και μένεις, άρα έρχεσαι σε ρεαλιστικούς στόχους ή δεν συμφωνείς με το πρόγραμμα και θες να αποχωρήσεις, να μας το πεις ανοιχτά. Αυτή είναι η άποψη μου και την λέω ανοιχτά. Αυτή πιστεύω ότι πρέπει να είναι και η στάση της Ευρώπης, διότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή περιθώριο για νέες διαφωνίες», είπε ο πρωθυπουργός.

    «H παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δεν έχει να κάνει με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, άλλωστε το γεγονός ότι δεν χρειαστήκαμε 25, όπως αρχικά είχε υπολογιστεί, αλλά μόλις 5,7 δισ. ευρώ, μας δίνει τη δυνατότητα να καλύψουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες και χωρίς την παρουσία του Ταμείου. Μόνο από τον ESM», εξήγησε ο πρωθυπουργός και παρατήρησε ότι η παρουσία του ταμείου έχει σχέση με τις πιέσεις που υπάρχουν και στο γερμανικό κοινοβούλιο για την αναγκαιότητα της παρουσίας του. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «το ζήτημα τώρα είναι να υπάρξει επιτέλους μια συμφωνία ανάμεσα στους θεσμούς για να προχωρήσουμε», καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει προτάσεις μέσα στο πλαίσιο και το γράμμα της συμφωνίας.

    [05] Εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το σχέδιο νόμου για την εγγύηση των καταθέσεων

    «Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, ώστε οι δυσμενείς επιπτώσεις ορισμένων φορολογικών ρυθμίσεων να μειωθούν στο ελάχιστο», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, και προσέθεσε ότι πρόκειται για μέτρα που βρήκε η σημερινή κυβέρνηση, ενώ επανέλαβε ότι θα υπάρξουν αλλαγές εντός του 2016.

    Απαντώντας σε αιτιάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης σχετικά με ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου για την εγγύηση των καταθέσεων, όπως Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί και η επιβολή φόρου πολυτελείας στα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής, υποστήριξε ότι το να διαφωνεί κάποιος σε επιμέρους μέτρα χωρίς να καταθέτει συνολική πολιτική πρόταση είναι «σαν να κινείται σε ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας όπου δεν υπάρχουν φόροι».

    Αναφερόμενος ειδικότερα στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί, είπε ότι αποτελεί ισοδύναμο για την κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, που αποτελούσε απαίτηση όλων των κομμάτων και δεν προτάθηκε κάποιο άλλο ισοδύναμο, ενώ για το θέμα της επιβολής φόρου πολυτελείας στα σκάφη αναψυχής επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

    [06] Συνέντευξη της καθηγήτριας Μ. Τζεκάκη για τις επιδόσεις των Ελλήνων στα μαθηματικά

    Απογοητευτικές είναι οι επιδόσεις των Ελλήνων -μαθητών και πολιτών- στα μαθηματικά, παρά το ότι όλοι αναγνωρίζουν πως πρόκειται για ένα γνωστικό αντικείμενο, το οποίο βρίσκεται πίσω από τις περισσότερες τρέχουσες εφαρμογές, που ρυθμίζουν τη ζωή. "Όλα τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι οι μαθητές δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ούτε ένα απλό και συνηθισμένο πρόβλημα", αναφέρει σε συνέντευξη στο "Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων" και στο "Πρακτορείο 104,9 fm" η αντιπρόεδρος της Ένωσης Ερευνητών της Διδακτικής των Μαθηματικών, καθηγήτρια τουΤμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Μαριάννα Τζεκάκη.

    "Χρειάζονται ριζικές αλλαγές στις διδακτικές προσεγγίσεις από τους εκπαιδευτικούς", επισημαίνει η καθηγήτρια, ενώ για τα βιβλία των Μαθηματικών λέει πως "είναι προ καιρού ξεπερασμένα, εγκλωβίζουν ουσιαστικά τις διδακτικές προσεγγίσεις σε απομνημονευτικές μορφές και τυπικές λύσεις ασκήσεων, χωρίς ουσιαστική κατανόηση και αποτελούν έναν από τους παράγοντες, που καθυστερούν την βασική ανάπτυξη της μαθηματικής εκπαίδευσης και των μαθηματικών γνώσεων των μαθητών".

    [07] Ο Αντώνης Φωνιαδάκης νέος διευθυντής του μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής

    Mε απόφαση του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΕΛΣ Μύρωνα Μιχαηλίδη, νέος διευθυντής του μπαλέτου της Λυρικής ορίζεται ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας χορογράφος και χορευτής Αντώνης Φωνιαδάκης. Ο Αντώνης Φωνιαδάκης, επελέγη μεταξύ των 36 υποψηφίων, οι οποίοι συμμετείχαν στην σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος. Ο νέος διευθυντής μπαλέτου θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2016 και η διάρκεια της θητείας του είναι τριετής.

    Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρων Μιχαηλίδης, μιλώντας για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είπε : «Η πολυετής καλλιτεχνική δραστηριότητα και εμπειρία του ως χορογράφου και χορευτή σε σημαντικές ομάδες χορού, σπουδαία λυρικά θέατρα, με κορυφαίους χορογράφους σε όλο τον κόσμο, μας γεμίζει αισιοδοξία για την νέα εποχή του Μπαλέτου μας, εν όψει και της μεταστέγασής μας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Την ίδια στιγμή, η επιλογή ενός ακόμα Έλληνα καλλιτέχνη που έχει διαπρέψει διεθνώς, επιβεβαιώνει την στρατηγική μας αναφορικά με τη μέγιστη αξιοποίηση διακεκριμένων καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

    Ο Αντώνης Φωνιαδάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Ξεκίνησε την εκπαίδευση του με την Νίκη Παπαδάκη. Από το 1990 έως το 1992 φοίτησε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) και πριν την αποφοίτηση του έλαβε την υποτροφία "Μαρία Κάλλας", για να συνεχίσει τις σπουδές του στην σχολή Ρούντρα - Μωρίς Μπεζάρ στη Λωζάννη, έως το 1994.

    [08] Παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο στο Εθνικό Θέατρο

    Με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στη θεατρική τέχνη, το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής παρουσιάζει παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Συγκεκριμένα από τις 5 έως και τις 7 Μαρτίου ανεβαίνει στον Πολυχώρο «Α. και Μ. Καλουτά» του δήμου Αθηναίων «Το ρολόι» ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη «Το Ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα». Πρόκειται για τη βραβευμένη παράσταση της ομάδας Sui Generis που παρουσιάστηκε πέρυσι στο πλαίσιο του θεσμού της «Ανοιχτής Πλατφόρμας» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μπιμπή και έγινε θερμά αποδεκτή από το κοινό.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρώτη κρατική σκηνή, στόχος της παράστασης είναι, «όχι μόνο να προσεγγίσει τα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου απ' όλες τις οπτικές γωνίες όπως εξαιρετικά κάνει και ο Λουντέμης αλλά και να ανιχνεύσει σε βάθος τις συνδέσεις με τη σύγχρονη εποχή. Να ερευνήσει τα αιτία της δικής μας κοινωνικής και πολιτικής κατάρρευσης, της δικής μας πρωτοφανούς μισαλλοδοξίας, του δικού μας φασισμού». Η παράσταση βασίζεται πάνω στις τεχνικές του αφηγηματικού και του σωματικού θεάτρου, τεχνικές πάνω στις οποίες ήδη η ομάδα Sui Generis πειραματίζεται

    [09] Τζόρτζεβιτς: «Τον καλύτερο εαυτό μας για την 5η σερί νίκη»

    Το σύνθημα για την πέμπτη διαδοχική νίκη του Παναθηναϊκού στη φάση των «16» της Euroleague, έδωσε ο τεχνικός των «πράσινων» Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, ενόψει της αναμέτρησης με την Ουνικάχα στη Μάλαγα (3/3), για την 9η αγωνιστική της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Δήλωσε συγκεκριμένα:

    «Πάντα είναι δύσκολο να παίζεις στην Μάλαγα. Είναι μια καλή ομάδα, παίζει με ένταση και ενέργεια ειδικά στην έδρα της. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε, να παίξουμε σκληρά και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την πέμπτη σερί νίκη μας στο Top 16».

    [10] Έξι αγώνες του «Run Greece» σε ισάριθμες πόλεις της περιφέρειας

    Οι διοργανωτές της σειράς αγώνων «Run Greece» που για τέταρτη χρονιά θα διεξαχθεί σε έξι πόλεις της περιφέρειας σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, παραχώρησαν στο Ζάππειο Συνέντευξη Τύπου, με την παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή.

    Τα στελέχη του διοργανωτή ΣΕΓΑΣ είχαν την ευκαιρία να κάνουν έναν μικρό απολογισμό για τις σεζόν που προηγήθηκαν και φυσικά να μιλήσουν γι΄ αυτή που ξεκινάει στα τέλη Μαρτίου (27/3) από την Λάρισα. Στόχος στους έξι φετινούς σταθμούς (Λάρισα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καστοριά, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα) να πάρουν μέρος περισσότεροι από 25.000 δρομείς όλων των ηλικιών με έναν μέσο όρο συμμετοχής 4.000, αριθμός που θα αποτελεί ρεκόρ, μετά τους 19.906 που έλαβαν μέρος το 2015.

    Όλοι οι ομιλητές έκαναν αναφορά στη σπουδαιότητα του Run Greece για το δρομικό κίνημα και τη διοργάνωσή του σε πόλεις της περιφέρειας, την πολύτιμη βοήθεια που δίνεται σε αθλητές και κατοίκους των πόλεων να συμμετέχουν στους αγώνες, ενώ ο κ Κοντονής, αφού εξήρε την προσφορά του ΣΕΓΑΣ, των Δήμων, των Περιφερειών και του χορηγού, απάντησε και σε σχετική ερώτηση που του ετέθη για την εναρμόνιση των ελληνικών νόμων με τον παγκόσμιο κώδικα του WADA.

    Όπως τόνισε, αυτή τη στιγμή το νομοσχέδιο βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους και μέχρι τέλος της εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση, βγαίνοντας οριστικά η χώρα μας από την «πορτοκαλί» επιτήρηση του παγκόσμιου οργανισμού κατά του ντόπινγκ.

    [11] ΣΕΟ: «Ψήφο εμπιστοσύνης» πήρε η Βούλα Κοζομπόλη

    «Ψήφο εμπιστοσύνης» και για την επόμενη διετία (2016-2018) έλαβε το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών. Κατά τις αρχαιρεσίες που έγιναν, τα μέλη του επανεξελέγησαν όλα, με μια μόνο αλλαγή, καθώς εισήλθε στο νέο Δ.Σ. ένας εκπρόσωπος της νεότερης γενιάς, ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Λευτέρης Κόνσολας, ο οποίος κατέλαβε την θέση του θρυλικού Ολυμπιονίκη και Παγκοσμιονίκη του άλματος επί κοντώ Χρήστου Παπανικολάου.

    Συγκεκριμένα εξελέγησαν η πρόεδρος της περασμένης διετίας Βούλα Κοζομπόλη (υδατοσφαίριση), η Βούλα Ζυγούρη (πάλη), η Εύη Μωραϊτίδου (υδατοσφαίριση), η Αγγελική Καραπατάκη (υδατοσφαίριση), ο Δημήτρης Καφφάτος (χάντμπολ), η Ειρήνη Αϊδηνλή (ρυθμική γυμναστική), η Σοφία Παπαδοπούλου (ιστιοπλοϊα), η Βριγινία Κραβαριώτη (ιστιοπλοϊα) και ο Λευτέρης Κόνσολας (κωπηλασία).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 March 2016 - 15:32:44 UTC