Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η Ελλάδα θα πάει προετοιμασμένη για να διεκδικήσει τα δικαιώματά της στη σύνοδο για το προσφυγικό»
  • [02] Κεραυνός εν αιθρία η παραίτηση του κ. Θεοχάρη, είπε ο Γ. Μαυρωτάς
  • [03] «Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για την εξεύρεση λύσης στο προσφυγικό»
  • [04] Μ. Φλέμινγκ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Δεν είναι δίκαιο αυτό που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στο προσφυγικό
  • [05] Περί τους 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες, έτοιμοι να αναχωρήσουν από τα νησιά του Β. Αιγαίου
  • [06] Ειδικός φρουρός και υπαστυνόμος μεταξύ των μελών εγκληματικής οργάνωσης
  • [07] Πολλές εστίες πυρκαγιών το τελευταίο 24ωρο στα Χανιά
  • [08] Η κυβέρνηση επιδιώκει έναν γόνιμο και ειλικρινή διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς, δήλωσε η Ο. Γεροβασίλη
  • [09] «Να συμφωνήσουμε σε ένα επαρκές σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης»
  • [10] Κλειστή παραμένει η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ. Ακινητοποιημένα τέσσερα τρένα του ΟΣΕ
  • [11] ΣΕΟ: «Ψήφο εμπιστοσύνης» πήρε η Βούλα Κοζομπόλη
  • [12] Μάρκο Σίλβα: «Και του χρόνου στον Πειραιά»
  • [13] Η Jeep γιορτάζει στην 86η διεθνή έκθεση της Γενεύης τα 75 χρόνια της
  • [14] Αντετοκούνμπο: «Καλύτερος μέρα με τη μέρα»

  • [01] «Η Ελλάδα θα πάει προετοιμασμένη για να διεκδικήσει τα δικαιώματά της στη σύνοδο για το προσφυγικό»

    "Η Ελλάδα θα πάει προετοιμασμένη για να διεκδικήσει όλα τα δικαιώματά της και βεβαίως την τήρηση των συνθηκών που αφορούν στη φιλοξενία και στην ασφαλή διέλευση των προσφύγων από τη χώρα μας" είπε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, αναφερόμενος στην επικείμενη ευρωπαϊκή σύνοδο για το προσφυγικό.

    Για τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που θα προηγηθεί, ο κ. Φάμελλος, μιλώντας στην εκπομπή "ΑΠΕριττα", με τους Κωστή Παπαδάκη και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν θα ζητήσει απλώς την εξουσιοδότηση από τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων, αλλά -όπως είπε- η κυβέρνηση θα προετοιμάσει τη θέση της Ελλάδας στη σύνοδο με τις ευρωπαϊκές χώρες και την Τουρκία.

    [02] Κεραυνός εν αιθρία η παραίτηση του κ. Θεοχάρη, είπε ο Γ. Μαυρωτάς

    Κεραυνό εν αιθρία και κίνηση της τελευταίας στιγμής, χαρακτήρισε ο βουλευτής με "Το Ποτάμι", Γιώργος Μαυρωτάς την παραίτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Χάρη Θεοχάρη, μιλώντας στο"Πρακτορείο 104,9 FM".

    "Δεν περιμέναμε την παραίτηση του κ. Θεοχάρη, ήταν κίνηση της τελευταίας στιγμής" σχολίασε ο κ. Μαυρωτάς, μιλώντας στην εκπομπή "ΑΠΕριττα", με τους Κωστή Παπδάκη και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου και πρόσθεσε: "φαντάζομαι ότι ήταν μια απόφαση που έχει να κάνει με τη διαφωνία του,με την πορεία του Ποταμιού".

    Όπως είπε, στο συνέδριο ακούστηκε η κριτική και η πολύ θεμιτή αγωνία του κ. Θεοχάρη, καθώς επίσηςκαι οι προβληματισμοί από τους κ. Λυκούδη και Φωτήλα, ενώ χαρακτήρισε πολύ ικανό και μαχητικό τον νέο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Γιώργο Αμυρά.

    [03] «Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για την εξεύρεση λύσης στο προσφυγικό»

    Η κυβέρνηση επεξεργάζεται τις θέσεις της για την έκτακτη σύνοδο κορυφής, τις οποίες θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στους πολιτικούς αρχηγούς την προσεχή Παρασκεύή, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Όπως εξήγησε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, βασικοί άξονες αυτών των θέσεων είναι η δέσμευση για δίκαιη και αναλογική κατανομή των βαρών, η επιτάχυνση μετεγκατάτασης προσφύγων, η καθιέρωση μηχανισμού επανεγκατάστασης από την Τουρκία το συντομότερο δυνατό, ο αποκλεισμός μονομερών ενεργειών και η δέσμευση για άμεση ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα.

    Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τους εταίρους της και έχει ξεκαθαρίσει ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό διπλωματικό μέσο, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση στα ζητήματα διαχείρισης των προσφυγικών ροών. Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει καταθέσει στην Κομισιόν σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ύψους 380 εκατομμυρίων ευρώ, με τις αναλυτικές ανάγκες σε προσωπικό, τεχνική βοήθεια κ.λπ. Αυτό το ποσό αντιστοιχεί για να καλυφθούν περίπου 100.000 πρόσφυγες. Επίσης, η κυβέρνηση θα παρακολουθήσει στενά την πορεία επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, προκειμένου να εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητά τους στην αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων από τα τουρκικά παράλια προς την Ελλάδα.

    Στο μέτωπο της εσωτερικής προσφυγικής κρίσης, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι έχει κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός και ειδικά οι Ένοπλες Δυνάμεις τρέχουν αυτά που έχουν αναλάβει και ταυτόχρονα σιτίζουν περίπου 10.000 ανθρώπους την ημέρα. Επιπλέον, πρόσθεσε, η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την τοπική αυτοδιοίκηση, την εκκλησία και οργανώσεις για την παροχή κάθε είδους αναγκαίας βοήθειας στους πρόσφυγες.

    [04] Μ. Φλέμινγκ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Δεν είναι δίκαιο αυτό που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στο προσφυγικό

    Δεν είναι δίκαιο αυτό που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, τονίζει, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις εξελίξεις στο προσφυγικό, η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Μελίσα Φλέμινγκ, ενώ για τους νέους περιορισμούς που επέβαλαν ορισμένες χώρες σε ό,τι αφορά τις προσφυγικές ροές, επισημαίνει ότι "είναι πολύ απομονωτικοί και δεν συνάδουν με το πνεύμα της ενότητας και των ευρωπαϊκών αξιών".

    "Αυτό δεν είναι δίκαιο για την Ελλάδα. Δεν είναι ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να είναι πρόβλημα μόνο μιας χώρας εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης. Αυτό είναι ένα πρόβλημα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να το αντιμετωπίσει και να επιδείξει αλληλεγγύη προς όλους αυτούς που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος" λέει χαρακτηριστικά η κ. Φλέμινγκ.

    Διαβεβαιώνει δε, πως η UNHCR "κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα και θα κάνει περισσότερα" αλλά παραδέχεται πως "είναι ξεκάθαρο ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση".

    "Εμείς, ως Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες 'ανεβάζουμε ρυθμούς'. Ο Ύπατος Αρμοστής συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Τσίπρα, έχουμε πέντε γραφεία στην Ελλάδα, πολύ προσωπικό και παρέχουμε κάθε είδους λειτουργική βοήθεια- εξοπλισμό, τέντες, εξειδίκευση" σημειώνει.

    Η εκπρόσωπος της UNHCR επισημαίνει πως "κάθε μέρα η κατάσταση αλλάζει", ενώ για τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λέει πως "το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι όλοι αυτοί οι περιορισμοί απλώς σπρώχνουν το πρόβλημα κάπου αλλού". Εκφράζει δε την ελπίδα πως "πρόκειται για προσωρινά μόνο μέτρα και ότι αυτό θα αλλάξει".

    "Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε προτείνει πάρα πολλές λύσεις προκειμένου να απαλλαχθεί η Ελλάδα από μέρος του βάρους αυτού. Όπως υπάρχουν και κάποιες ευρωπαϊκές προτάσεις, αλλά τώρα κάποια λίγα κράτη αποφάσισαν να ενεργήσουν μονομερώς και δεν ήταν διατεθειμένα να περιμένουν τις εποικοδομητικές προτάσεις που, ναι, θα έπαιρναν λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά είχαν νόημα" υπογραμμίζει.

    Η κ. Φλέμινγκ παραδέχεται για ακόμη μια φορά πως "βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο" με 60.000.000 εκτοπισμένους λόγω διενέξεων ή διώξεων να αναζητούν ασφαλές καταφύγιο, αλλά δυστυχώς, όπως λέει, "οι πόρτες κλείνουν και οι άνθρωποι δεν βρίσκουν πού να πάνε, όπως βλέπουμε τώρα με τόσο δραματικό τρόπο, στην Ελλάδα".

    [05] Περί τους 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες, έτοιμοι να αναχωρήσουν από τα νησιά του Β. Αιγαίου

    Περίπου 6.000 πιστοποιημένοι μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται σήμερα, συνολικά, στα νησιά του βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ενώ διαπιστώνεται ότι οι ροές είναι μειωμένες, λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

    Τους 4.000 αγγίζει ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που παραμένει εγκλωβισμένος στη Λέσβο, αν και έχει πιστοποιηθεί. Μετά και την αναχώρηση χθες το βράδυ με το πλοίο της γραμμής 496 ατόμων, απέμειναν 3297 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν πιστοποιηθεί και μπορούν να αναχωρήσουν από τη Μυτιλήνη. Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν περίπου 600 άτομα που περιμένουν να πιστοποιηθούν σήμερα. Συνολικά δηλαδή ο αριθμός των προσφύγων που μέχρι το μεσημέρι θα βρίσκεται σε καταυλισμούς στο hot spot της Μόριας και στον Καρά Τεπέ και μπορεί να αναχωρήσει για τον Πειραιά, εφόσον τους επιτραπεί, φτάνει τους 3.900. Χθες με το πλοίο της γραμμής αναχώρησαν από τη Μυτιλήνη 496 άτομα ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για τη Χίο έφτασε τους 126.

    Στη Χίο μέχρι σήμερα το πρωί ταυτοποιήθηκαν 882 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στο νησί έτοιμοι να αναχωρήσουν βρίσκονται 1281 άτομα που διαμένουν στους καταυλισμούς του hot spot της ΒΙΑΛ και στον καταυλισμό της Σούδας.

    Τέλος, στη Σάμο το τελευταίο 24ωρο πιστοποιήθηκαν 71 νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στο νησί βρίσκονται 658 άτομα έτοιμα να αναχωρήσουν.

    Σημειώνεται ότι τα ναυλωμένα από το υπουργείο Ναυτιλίας πλοία, το «Ελευθέριες Βενιζέλος» και το «Τέρα Τζετ», παραμένουν δεμένα στα λιμάνια της Μυτιλήνης και της Χίου αντίστοιχα, ενώ το «Πάτμος» αναχώρησε από τη Σάμο για Πειραιά άδειο και χωρίς ποτέ να χρησιμοποιηθεί για οιονδήποτε λόγο.

    Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η κατάσταση στα νησιά του βορείου Αιγαίου παραμένει διαχειρίσιμη.

    [06] Ειδικός φρουρός και υπαστυνόμος μεταξύ των μελών εγκληματικής οργάνωσης

    Ενας ειδικός φρουρός και ένας υπαστυνόμος ήταν μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε λαθραία ποτά και εξέδιδε αλλοδαπές γυναίκες, σε περιοχές της Αττικής και της Χαλκίδας και η οποία εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, οι δυο αστυνομικοί τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

    Ειδικότερα, συνελήφθησαν τρεις Ελληνες (ηλικίας 46, 50 και 65 ετών) καθώς και ειδικός φρουρός, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται υπαστυνόμος και δυο άγνωστα, μέχρι στιγμής, άτομα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας, των παραβάσεων του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, της παράβαση καθήκοντος, της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης του νόμου για τα όπλα.

    Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, η εγκληματική οργάνωση δρούσε από το 2014, με συγκεκριμένη δομή, ιεραρχία και επιμέρους ρόλους, ενώ δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διακίνηση λαθραίων ποτών και στην έκδοση αλλοδαπών γυναικών. Ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση είχε ο 50χρονος, που καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης για τη διακίνηση των λαθραίων ποτών και συγκέντρωνε τα χρηματικά ποσά από τις πωλήσεις. Παράλληλα, ο ίδιος, μαζί με έναν από τους δυο άγνωστους συνεργούς του κυκλώματος, ήταν υπεύθυνοι για τα ερωτικά ραντεβού των εκδιδομένων γυναικών, τα οποία γίνονταν σε ξενοδοχεία της Αττικής και της Χαλκίδας.

    [07] Πολλές εστίες πυρκαγιών το τελευταίο 24ωρο στα Χανιά

    Σε επιφυλακή βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία στα Χανιά καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή σε συνδυασμό με την ανομβρία είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν το τελευταίο 24ωρο πολλές εστίες φωτιάς κυρίως στην περιοχή της Κισάμου.

    Η μεγαλύτερη σε έκταση πυρκαγιά που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έκαψε περίπου 40 στρέμματα κυρίως χαμηλής χορτολιβαδικής έκτασης , δασικής και γεωργικής γης εκδηλώθηκε το βράδυ στην περιοχή των Κάμπων και βρίσκεται υπό ύφεση μετά από προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων που παρά τους δυνατούς ανέμους κατάφεραν να την περιορίσουν.

    'Αλλες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στις περιοχές Ζυμβραγού, Σκορδαλού και Φαλασάρνων.

    [08] Η κυβέρνηση επιδιώκει έναν γόνιμο και ειλικρινή διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς, δήλωσε η Ο. Γεροβασίλη

    Η κυβέρνηση επιδιώκει έναν γόνιμο και ειλικρινή διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που έχει προσδιοριστεί την ερχόμενη Παρασκευή.

    Όπως είπε, η κυβέρνηση επεξεργάζεται τις θέσεις με τις οποίες θα προσέλθει στη σύνοδο κορυφής και τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στη σύσκεψη των αρχηγών. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει κάθε διπλωματικό μέσο για την αναλογικό υποχρεωτικό διαμερισμό των προσφυγικών ροών για την ταχεία υλοποίηση της επανεγκατάστασης προσφύγων και για να αποκλειστούν μονομερείς ενέργειες.

    Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου και συνταγματικής αναθεώρησης, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι είναι ένα θέμα που δεν θα αργήσει, αλλά θα πρέπει αυτή η συζήτηση να ανοίξει σε ένα άλλο περιβάλλον και αφού έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Όπως ανέφερε, μετά θα ξεκινήσει μία τέτοια συζήτηση η οποία είναι αναγκαία για τον τόπο.

    [09] «Να συμφωνήσουμε σε ένα επαρκές σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης»

    Υπέρ της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών σε μία προσπάθεια για τη διαμόρφωση εθνικής γραμμής που θα μειώσει τη ζημιά για τη χώρα στο προσφυγικό, τάχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

    Σημείωσε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποστήριξε τις θέσεις της χώρας και συμφώνησε με την αποστολή του ΝΑΤΟ. Πρότεινε να δημιουργηθούν όχι μόνο ανοικτοί αλλά και κλειστοί χώροι κράτησης των προσφύγων, για να σταλεί ένα μήνυμα αποτροπής και τάχθηκε υπέρ της πιο ενεργής εμπλοκής του στρατού.

    «Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποκαταστήσουμε το κύρος της χώρας. Η κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί και την Παρασκευή να συμφωνήσουμε σε ένα επαρκές σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης. Εύχομαι η συναίνεση που ζητά ο κ. Τσίπρας να μην είναι προσχηματική» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    [10] Κλειστή παραμένει η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ. Ακινητοποιημένα τέσσερα τρένα του ΟΣΕ

    Ακινητοποιημένα στην Ειδομένη βρίσκονται τέσσερα τρένα του ΟΣΕ, περιμένοντας να πάρουν το "πράσινο φως" για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, μέσω της ΠΓΔΜ, αφού οι αρχές της γειτονικής χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες, κρατούν κλειστή τη βαριά σιδερόφραχτη πόρτα πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή εξαιτίας των χθεσινών επεισοδίων. Φοβούνται πως αν την ανοίξουν, πρόσφυγες θα προσπαθήσουν να περάσουν μαζικά τα σύνορα.

    Άλλα έξι τρένα, σύμφωνα με πληροφορίες, περιμένουν από την πλευρά της ΠΓΔΜ να εισέλθουν επί ελληνικού εδάφους.

    Την ίδια ώρα, το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ παραμένει ερμητικά κλειστό από χθες, όταν πριν από τα επεισόδια είχαν περάσει μόλις 30 άτομα.

    Στον καταυλισμό της Ειδομένης περίπου 7.000 πρόσφυγες περιμένουν -ορισμένοι εδώ και πάνω από δέκα ημέρες- να περάσουν τη βαριά σιδερόφραχτη πύλη και να συνεχίσουν από εκεί το ταξίδι τους προς τη δυτική Ευρώπη. Παντού κυριαρχεί η ίδια ερώτηση, "πότε θα ανοίξουν τα σύνορα;", ενώ οι σκηνές στα χωράφια δεξιά κι αριστερά των γραμμών πληθαίνουν, με μια ολόκληρη πολιτεία να έχει στηθεί πλάι στο χωριό των μόλις 100 κατοίκων.

    [11] ΣΕΟ: «Ψήφο εμπιστοσύνης» πήρε η Βούλα Κοζομπόλη

    «Ψήφο εμπιστοσύνης» και για την επόμενη διετία (2016-2018) έλαβε το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών. Κατά τις αρχαιρεσίες που έγιναν, τα μέλη του επανεξελέγησαν όλα, με μια μόνο αλλαγή, καθώς εισήλθε στο νέο Δ.Σ. ένας εκπρόσωπος της νεότερης γενιάς, ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Λευτέρης Κόνσολας, ο οποίος κατέλαβε την θέση του θρυλικού Ολυμπιονίκη και Παγκοσμιονίκη του άλματος επί κοντώ Χρήστου Παπανικολάου.

    Συγκεκριμένα εξελέγησαν η πρόεδρος της περασμένης διετίας Βούλα Κοζομπόλη (υδατοσφαίριση), η Βούλα Ζυγούρη (πάλη), η Εύη Μωραϊτίδου (υδατοσφαίριση), η Αγγελική Καραπατάκη (υδατοσφαίριση), ο Δημήτρης Καφφάτος (χάντμπολ), η Ειρήνη Αϊδηνλή (ρυθμική γυμναστική), η Σοφία Παπαδοπούλου (ιστιοπλοϊα), η Βριγινία Κραβαριώτη (ιστιοπλοϊα) και ο Λευτέρης Κόνσολας (κωπηλασία).

    [12] Μάρκο Σίλβα: «Και του χρόνου στον Πειραιά»

    Συνέντευξη στον πορτογαλικό ραδιοφωνικό σταθμό Renascenca παραχώρησε ο Μάρκο Σίλβα. Ο 38χρονος προπονητής του Ολυμπιακού, χαρούμενος με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει την καριέρα του στην πειραϊκή ομάδα και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

    «Υπάρχουν επαφές αυτή τη στιγμή, αλλά στο ποδόσφαιρο οι επαφές δεν σημαίνουν απαραίτητα και κάτι. Πρώτα θα πρέπει να συζητήσω με τον πρόεδρο, να αξιολογήσουμε τη χρονιά και στη συνέχεια να δούμε το καλύτερο τόσο για την ομάδα όσο και για μένα. Όμως να ξεκαθαρίσουμε πως βάσει συμβολαίου είναι να συνεχίσω. Βέβαια, κάποια στιγμή θα ήθελα να κατακτήσω και ένα πρωτάθλημα στην Πορτογαλία. Είναι ο στόχος κάθε Πορτογάλου προπονητή και εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση», τόνισε ο Σίλβα και στη συνέχεια μίλησε για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος:

    «Είμαστε άξια πρωταθλητές, καθώς είμαστε σαφώς ανώτερη ομάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες, πιο ανταγωνιστική, και αυτό φάνηκε ακόμη και στο Champions League, όπου παίζαμε την πρόκριση στην επόμενη φάση μέχρι την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Άρσεναλ. Όμως, πότε δεν αφήσαμε σε δεύτερη μοίρα το πρωτάθλημα και για αυτό το πήραμε με αυτή διαφορά. Όταν είσαι στον Ολυμπιακό, είσαι υποχρεωμένος να έχεις στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

    [13] Η Jeep γιορτάζει στην 86η διεθνή έκθεση της Γενεύης τα 75 χρόνια της

    ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ

    Ανοίγουν οι πύλες της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης. Η σημερινή ημέρα και η αυριανή είναι αφιερωμένες στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορέσουν να εισέλθουν στον εκθεσιακό χώρο από την Πέμπτη 3 Μάρτιου έως την Κυριακή 13 Μαρτίου.

    Την φετινή έκθεση της Γενεύης επέλεξε η Jeep για να γιορτάσει τα 75 χρόνια παρουσίας της στον χώρο του αυτοκινήτου. Η αμερικάνικη μάρκα που πλέον ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Fiat, δημιούργησε έναν εντυπωσιακό εκθεσιακό χώρο για να εκθέσει τα νέα μοντέλα της καθώς και τα πρώτα αυτοκίνητα που κατασκεύασε όταν ξεκινούσε την πορεία της στη παγκόσμια αγορά.

    Το γνωστό Willys-Overland MB του 1941, που συνέβαλε στην ανάπτυξη της τετρακίνησης βρίσκεται δίπλα στο καινούργιο Jeep Renegade. Επίσης η εταιρεία έφερε στη Γενεύη άλλα δυο σημαντικά μοντέλα της, τα οποία έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και διακρίθηκαν για τις ικανότητες τους στο off road. Ο λόγος για το Willys Wagon του 1946 αλλά και το Jeep Wagoneer του 1963.

    Στη Γενεύη, εκθέτει και τη νέα σειρά συλλεκτικών επετειακών οχημάτων. Ανακοινώθηκε ότι θα κατασκευασθούν μόνο 8.000 κομμάτια τα οποία φέρουν τη χαρακτηριστική σήμανση για τα 75 χρόνια της Jeep στο αμάξωμα. Επίσης διαθέτουν ειδικά χρώματα, σατινέ ζάντες σε μπρονζέ απόχρωση, πορτοκαλί λεπτομέρειες στο εσωτερικό αλλά και ανάγλυφη αποτύπωση του σήματος των 75 ετών στα καθίσματα του σαλονιού που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τη νέα σειρά.

    Η έκδοση Jeep 75th Anniversary θα προσφέρεται σε όλα τα μοντέλα της εταιρίας, όπως το Jeep Cherokee και Jeep Grand Cherokee σε μαύρη γυαλιστερή βαφή και το Jeep Wrangler σε πράσινη απόχρωση καμουφλάζ.

    Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το επετειακό Jeep Renegade 75th Anniversary με βενζινοκινητήρα 1.4 Turbo MultiAir 170 ίππων και αυτόματο κιβώτιο 9 ταχυτήτων. Το συγκεκριμένο Renegade θα προσφέρεται με το σύστημα 4Χ4 Active Drive, τροχούς 18 ιντσών με σατινέ μπρονζέ απόχρωση, διπλή ηλιοροφή MySky και καθίσματα με ειδική ραφή Tangerine.

    Ντεμπούτο κάνει και το Jeep Cherokee Overland το οποίο συνδυάζει τις ικανότητες εκτός δρόμου με την πολυτέλεια αλλά και την εντυπωσιακή ισχύ των 200 ίππων του 2.2 λίτρων MultiJet II turbo diesel κινητήρα. Εξοπλισμένο με δερμάτινο σαλόνι Nappa, σύστημα πολυμέσων Uconnect με οθόνη 8,4 ιντσών, θερμαινόμενα καθίσματα, πανοραμική οροφή και εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας, θα βρεθεί στις αγορές της Ευρώπης αυτό το καλοκαίρι.

    Οι επισκέπτες της έκθεσης της Γενεύης θα δουν από κοντά και το ?Χολυγουντιανό? Jeep Renegade Dawn of Justice Edition που θα πρωταγωνιστεί στην ταινία ?Batman v Superman: Dawn of Justice?. Η συγκεκριμένη έκδοση σε γρανιτένια γυαλιστερή απόχρωση με μαύρες λεπτομέρειες, τροχούς 18 ιντσών και κινητήρα turbo diesel 1.6 λίτρων 120 ίππων, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της FCA με τα στούντιο της Warner Bros και θα βρεθεί σύντομα στις ευρωπαϊκές εκθέσεις.

    Η Jeep παρουσίασε και το Grand Cherokee SRT Night, το ισχυρότερο Jeep που έχει παραχθεί ποτέ. Μια ειδική έκδοση η οποία διαθέτει κινητήρα V8 6.4 λίτρων, ισχύος 468 ίππων και με ροπή 62,6 χλγμ. Φέρει σατινέ μαύρες λεπτομέρειες σε όλο το εξωτερικό και ζάντες των 20 ιντσών που φιλοξενούν τα φρένα της Brembo. Το μοντέλο που επιτυγχάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5?? αναπτύσσει τελική ταχύτητα 275 χλμ./ώρα. Το πολυτελές εσωτερικό διαθέτει μαύρο δέρμα Laguna και ειδικά εξελιγμένα όργανα.

    Σπύρος Ρέκκας

    [14] Αντετοκούνμπο: «Καλύτερος μέρα με τη μέρα»

    Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εντυπωσίασε και πάλι στο ΝΒΑ και ήταν από τους πρωταγωνιστές της νίκης των Μπακς επί των Ρόκετς με 128-121, πετυχαίνοντας μάλιστα για δεύτερη φορά τριπλ-νταμπλ. Ο Έλληνας σταρ ήταν από τους βασικούς συντελεστές, καθώς σημείωσε 18 πόντους με 7/12 σουτ, πήρε 17 ριμπάουντ και μοίρασε 11 ασίστ, ενώ είχε και 4 κοψίματα και 2 κοψίματα.

    Μετά το τέλος του αγώνα ο Αντετοκούνμπο μίλησε στα ΜΜΕ των Ηνωμένων Πολιτειών για τη νέα εντυπωσιακή εμφάνιση του: «Νιώθω πιο άνετος σε κάθε παιχνίδι, νιώθω καλύτερος μέρα με τη μέρα. Στην αρχή ήταν δύσκολα. Δεν είμαι συνηθισμένος σε αυτή τη θέση. Στο τέλος της ημέρας, όμως, προσπαθώ να μην σκέφτομαι τον εαυτό μου ως πόιντ γκαρντ, αλλά να είμαι εκείνος που τρέχει την επίθεση. Πιστεύω πως έχω πολύ καλές ικανότητες στις πάσες και μπορώ να βρω τον κατάλληλο παίκτη».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 March 2016 - 11:32:36 UTC