Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξώδικο του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά προς τον ΔΟΛ
  • [02] «Στα 3.088 ευρώ το ανώτατο όριο για δύο και περισσότερες συντάξεις - Στα 2.304 για τη μια σύνταξη»
  • [03] Την γνωστοποίηση δυνητικών χώρων φιλοξενίας προσφύγων ζητά από τους δήμους το ΥΠΕΣ
  • [04] Αναμένεται βελτίωση των καιρικών συνθηκών στο Αιγαίο
  • [05] Ηρεμία επικρατεί στην Ειδομένη - Ανοιχτές οι σιδηροδρομικές γραμμές
  • [06] Περίπου 1.500 πρόσφυγες σε Ελληνικό και άλλοι 600 στην Πλατεία Βικτωρίας
  • [07] «Καθάρισε» με Λε Ταλέκ ο Ατρόμητος τον κακό Ηρακλή

  • [01] Εξώδικο του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά προς τον ΔΟΛ

    Εξώδικο προς τον δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη απέστειλε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ».

    Τα δημοσιεύματα αυτά, αναφέρεται στο εξώδικο, «αποτελούν μέρος μιας αήθους επιθέσεως στο πρόσωπό μου η οποία συνεχίζεται εδώ και αρκετούς μήνες, συνιστά απόλυτη διαστρέβλωση της αλήθειας και πραγματικότητας, εν γνώσει του ψεύδους, ξεπερνά κάθε όριο ανοχής και αποσκοπεί στην προβολή της τιμής και της υπόληψής μου μέσω της αμφισβήτησης της ηθικής, πολιτικής και κοινωνικής αξίας του προσώπου μου. Η σκοπιμότητα είναι προφανής, αφού η παραπάνω δόλια, προσχεδιασμένη και ενορχηστρωμένη επίθεση κλιμακώθηκε παράλληλα με τις ενέργειές μου για την κάθαρση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, εκπονήθηκε και υλοποιήθηκε από την εταιρεία σας μέσω των ανωτέρω εφημερίδων αλλά και της ψηφιακής εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ Online», καθώς και ραδιοσταθμού του ομίλου σας, η δε σχετική ρητορική για την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών επαναλήφθηκε και στην εκπομπή «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA CHANNEL».

    «Επειδή το δημοσιογραφικό καθήκον για ενημέρωση του κοινού σε ζητήματα που ενδιαφέρουν τη δημόσια σφαίρα και το δικαίωμα άσκησης κριτικής προς τα δημόσια πρόσωπα δεν περιλαμβάνει το «δικαίωμα» προσβολής της τιμής και της υπόληψης ενός πολιτικού προσώπου με τη διαστρέβλωση της αλήθειας και της πραγματικότητας, όπως έγινε με τα ανωτέρω συκοφαντικά δημοσιεύματα» υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στο εξώδικο και

    «Επειδή οι ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές που περιλαμβάνονται στα ανωτέρω δημοσιεύματα συνιστούν συμπεριφορά παράνομη, καταχρηστική και αντικείμενη στη δημοσιογραφική δεοντολογία, είχαν δε ως αποτέλεσμα να υποστώ σημαντική ηθική βλάβη σας καλώ α) να αποκαταστήσετε τη βαρύτατη σε βάρος μου προσβολή, β) να μου κοινοποιήσετε τα αντίστοιχα δημοσιεύματα αποκατάστασης.

    Σε αντίθετη περίπτωση, ο υπουργός Επικρατείας δηλώνει στη εξώδικη πρόσκληση ότι θα προσφύγει στα αρμόδια Δικαστήρια και σε κάθε αρμόδια Αρχή, «για την αποκατάσταση της βαρύτατης προσβολής που υπέστην, με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματός μου».

    [02] «Στα 3.088 ευρώ το ανώτατο όριο για δύο και περισσότερες συντάξεις - Στα 2.304 για τη μια σύνταξη»

    Με το νέο ασφαλιστικό νόμο, το ανώτατο όριο εισοδήματος από συντάξεις για όσους λαμβάνουν περισσότερες από μία σύνταξη θα είναι 3.088 ευρώ μικτά για το σύνολο των συντάξεων, από 3.680 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ το ανώτατο όριο για τη μία σύνταξη, θα είναι στα 2.304 ευρώ από 2.773 ευρώ που είναι σήμερα, ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.

    Σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης θα ανώτατα όρια θα ισχύσουν, τουλάχιστον για το στάδιο της δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή έως το 2018.

    Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη σχετικά με δικαίωμα που έχουν παλαιότεροιβουλευτέςκαι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, να εισπράττουν δύο και τρειςσυντάξεις, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι στόχος της κυβέρνησης, είναι να διασφαλιστεί η κοινωνική δικαιοσύνη και η ισότητα στην κατανομή των βαρών και θα τεθούν δίκαιοι κανόνες και για τους βουλευτές και τους αιρετούς.

    "Μέριμνα της κυβέρνησης είναι να μη μειωθούν οι συντάξεις", είπε ο υφυπουργός Εργασίας, και τόνισε ότι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν τόσο υψηλές συντάξεις δεν υπερβαίνουν το 0,6% του συνόλου των 2.656.704 συνταξιούχων.

    "Οι παροχές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης θα διασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση στους συνταξιούχους και θα είναι πολλαπλάσια από τις εισφορές " κατάληξε ο κ. Πετρόπουλος.

    [03] Την γνωστοποίηση δυνητικών χώρων φιλοξενίας προσφύγων ζητά από τους δήμους το ΥΠΕΣ

    Τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, ζήτησε η κυβέρνηση σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

    Οι κυβερνητικοί παράγοντες, με επικεφαλής τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ζήτησαν, συγκεκριμένα, από τους παριστάμενους εκπροσώπους των ΟΤΑ, να γνωστοποιήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες τους χώρους που διαθέτουν στα διοικητικά όριά τους και που προσφέρονται για τη φιλοξενία προσφύγων, όπως κάμπινγκ, αθλητικές εγκαταστάσεις, κατασκηνώσεις, συνεδριακά κέντρα, εγκαταλειμμένα στρατόπεδα και εργοστάσια κ.λπ. Κατά προτίμηση οι χώροι αυτοί θα πρέπει να βρίσκονται πλησίον της εθνικής οδού Αθηνών - Ειδομένης.

    Αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία επιτροπής που θα διαχειριστεί το προσφυγικό και στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τον την Αστυνομία, το Λιμενικό, τον Στρατό, την Υγεία και Πρόνοια και την Πολιτική Προστασία.

    Σε δηλώσεις τους μετά τη σύσκεψη ο κ. Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί λέγοντας ότι σύντομα η κατάσταση θα είναι διαχειρίσιμη.

    Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, πρότεινε τη δημιουργία Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου για τη διαχείριση του προβλήματος, στο οποίο θα συμμετέχουν από κοινού, η κυβέρνηση, τα κόμματα της Βουλής, καθώς και οι εκπρόσωποι των δήμων και των περιφερειών. Ζήτησε επίσης από το υπουργείο Εσωτερικών να προσδιορίσει και να χαρτογραφήσει τις ανάγκες που θα υπάρξουν για τη δημιουργία προσωρινών σημείων φιλοξενίας από τον Πειραιά μέχρι και την Ειδομένη.

    Επιπλέον έθεσε το θέμα της εξασφάλισης των αναγκαίων πόρων για τις δράσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν από τους δήμους, ενώ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για την πρόσληψη προσωπικού που θα καλύψει τις έκτακτες ανάγκες που θα προκύψουν.

    Διαβάστε επίσης:

    Ηρεμία επικρατεί στην Ειδομένη - Ανοιχτές οι σιδηροδρομικές γραμμές

    Περίπου 1.500 πρόσφυγες σε Ελληνικό και άλλοι 600 στην Πλατεία Βικτωρίας

    Περίπου 5.000 πρόσφυγες παραμένουν στους επιβατικούς σταθμούς στο λιμάνι του Πειραιά

    [04] Αναμένεται βελτίωση των καιρικών συνθηκών στο Αιγαίο

    Με πρακτικό και σύμφωνη γνώμη του πλοιάρχου, αναχώρησαν στις 9 το βράδυ για την Κρήτη τρία πλοία. Πρόκειται για το "Κνωσός Παλλάς" και το "Κύδων" με προορισμό το Ηράκλειο και το "Ελυρος" με προορισμό τα Χανιά. Σημειώνεται ότι το απόγευμα σε πολλά δρομολόγια παρουσιάστηκαν προβλήματα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών σε πολλές θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου όπου επικρατούν άνεμοι 8 με 9 μποφόρ. Πάντως μετά τις 12 το βράδυ αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων.

    [05] Ηρεμία επικρατεί στην Ειδομένη - Ανοιχτές οι σιδηροδρομικές γραμμές

    Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στον καταυλισμό στην Ειδομένη, χωρίς ωστόσο να έχει περάσει στο έδαφος της ΠΓΔΜ κανείς από τους πρόσφυγες.

    Οι πρόσφυγες από το απόγευμα έχουν αποχωρήσει από τις γραμμές του τρένου ωστόσο καμία αμαξοστοιχία, ως τώρα, δεν έχει διέλθει.

    Πριν από τα επεισόδια, το μεσημέρι, πέρασαν περίπου 30 άτομα, και έκτοτε η διάβαση από την πλευρά της ΠΓΔΜ δεν έχει ανοίξει.

    [06] Περίπου 1.500 πρόσφυγες σε Ελληνικό και άλλοι 600 στην Πλατεία Βικτωρίας

    Υπομονή, ελπίδα, και ένα κοινό όνειρο. Να φύγουν. Να περάσουν τα σύνορα και να φτάσουν επιτέλους στην δική τους Γη της Επαγγελίας. Χαμόγελα λιγοστά, ράθυμες κινήσεις και κουβέντες γύρω από το ίδιο θέμα. Μεγάλοι και μικροί αρχίζουν να αποκτούν το ίδιο βλέμμα. Είτε ζούνε στο δρόμο στην πλατεία Βικτωρίας και ξαπλώνουν στα παγκάκια, είτε έχουν στήσει την σκηνή τους στον χώρο υποδοχής και φιλοξενίας του Ελληνικού.

    Ένα μικρό «χωριό» με σκηνές, απλωμένα ρούχα και κουβέρτες στο πάτωμα έχει στηθεί στον πρώτο όροφο του κτιρίου της Ολυμπιακής στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Σε αυτόν τον χώρο φιλοξενούνται περίπου 1.500 πρόσφυγες, με τις οικογένειές τους κυρίως από Αφγανιστάν, Ιράκ και Συρία δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη συντονισμού της δομής στο κτίριο της Ολυμπιακής στο Ελληνικό, Χαρά Στάγγου.

    Στα παγκάκια, στον δρόμο, κρατώντας πλαστικές σακούλες από σούπερ μάρκετ με ό,τι τους έχει απομείνει περνούν το 24ωρο τους οι πρόσφυγες, κυρίως Αφγανοί, Ιρανοί και Σύριοι, που βρήκαν καταφύγιο στην πλατεία Βικτωρίας. Περίπου 600 άτομα ζούνε κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης ξαπλωμένοι σε λερωμένα στρώματα ή σε κουβέρτες που απλώνουν πάνω στον δρόμο. Απελπισμένοι και πεινασμένοι στέκονται στην ουρά για να πάρουν ένα ποτήρι νερό που τους προσφέρουν οι εθελοντές, και τρέχουν μόλις δούνε κάποιον να μοιράζει λίγο ψωμί.

    [07] «Καθάρισε» με Λε Ταλέκ ο Ατρόμητος τον κακό Ηρακλή

    Συνήλθε γρήγορα ο Ατρόμητος μετά τη συντριβή από τον Ολυμπιακό (0-4) και με το γκολ του Λε Ταλέκ στο 25΄ νίκησε 1-0 τον Ηρακλή στο Περιστέρι, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 24ης αγωνιστικής της Super League.

    Σε ένα πολύ «φτωχό» από πλευράς φάσεων παιχνίδι, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα εκμεταλλεύτηκε την πρώτη ευκαιρία που είχε, προηγήθηκε κι έφτασε σχετικά άνετα στο «τρίποντο», μιας και το συγκρότημα του Νίκου Παπαδόπουλου δεν απείλησε ούτε μία φορά την εστία του Μπάρκα. Ο Ατρόμητος έδειξε έτοιμος για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου θα επιδιώξει να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί στα δυτικά προάστια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 February 2016 - 21:32:38 UTC