Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Ανίκανη η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση στο προσφυγικό
  • [02] Ακυρώσεις ακτοπλοϊκών δρομολογίων, λόγω των ισχυρών ανέμων 8-9 μποφόρ στο Αιγαίο
  • [03] Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στη διαμόρφωση χώρου στο πάρκο Αν. Τρίτσης για τη φιλοξενία προσφύγων
  • [04] O Ερντογάν υποστηρίζει πως η κατάπαυση του πυρός δεν καλύπτει ολόκληρη τη Συρία
  • [05] Την Παρασκευή το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
  • [06] Θ. Δρίτσας: Το λιμάνι λειτουργεί, δεν εμποδίζεται από τη φιλοξενία των προσφύγων
  • [07] Συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι επιστημονικοί φορείς
  • [08] Νίκος Ηλιάδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο Αζωίδης χρειάζεται δύο καλές εμφανίσεις για να εξασφαλίσει θέση για το Ρίο»
  • [09] Η Δήμητρα Λυκογιάννη μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το «θαύμα» του Γ.Σ. Ηλιούπολης
  • [10] Μαυροειδής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Αδικήσαμε τους εαυτούς μας στο ματς με τον Άρη»
  • [11] Ο Μάκης Χάβος ανέλαβε τον Αστέρα Τρίπολης
  • [12] Η 86η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Ανίκανη η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση στο προσφυγικό

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μετά της συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεως του κόμματος για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, δήλωσε πως η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να εφαρμόσει σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και πως η μέχρι τώρα στάση της δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη.

    Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως για αυτό η κυβέρνηση οφείλει να κάνει τα εξής:

    Πρώτον: Ακόμα και μέσα στην ημέρα να αξιοποιήσει το σύνολο του κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένων των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να εξασφαλίσει τις απαραίτητες βασικές δομές σίτισης, υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

    Δεύτερον: Να ετοιμάσει, μέσα σε μία εβδομάδα, όλους τους απαραίτητους φυλασσόμενους, ανοιχτούς, αλλά και κλειστούς χώρους, προσωρινής διαμονής με σωστή γεωγραφική κατανομή στην Επικράτεια.

    Τρίτον: Να εξασφαλίσει καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στις κρατικές υπηρεσίες και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού.

    Τέταρτον: Να διασφαλίσει ότι η Νατοϊκή δύναμη θα κάνει αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε. Δηλαδή να συμβάλει αποφασιστικά, μαζί με την FRONTEX, στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών.

    [02] Ακυρώσεις ακτοπλοϊκών δρομολογίων, λόγω των ισχυρών ανέμων 8-9 μποφόρ στο Αιγαίο

    Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από το μεσημέρι στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στο Αιγαίο καθώς σε πολλές θαλάσσιες περιοχές πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ανδρέας Κάλβος" δεν θα εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του από Πειραιά για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Κίμωλο Φολέγανδρο.

    Επίσης, δεν θα εκτελεστού τα προγραμματισμένα δρομολόγια από Πειραιά του "Νήσος Μύκονος" για Σύκινο, Ιο, Θήρα, Σύρο, Μύκονο, Εύδηλο, Καρλόβασι, Βαθύ, του "Β. Κορνάρος" για Κύθηρα και Κίσσαμο, και "Blue Star Nάξος" για Πάρο, Νάξο, Δονούσα, Αιγιάλη, Αστυπάλια.

    Σύμφωνα, πάντως, με την πρώτη πληροφόρηση τα πλοία για τη Κρήτη στις 9.00 το βράδυ θα αναχωρήσουν κανονικά.

    Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, καθώς δεν αποκλείονται τροποποιήσεις ωρών και δρομολογίων

    Πάρης Τσιριγώτης

    [03] Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στη διαμόρφωση χώρου στο πάρκο Αν. Τρίτσης για τη φιλοξενία προσφύγων

    Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση ανέλαβαν να διαμορφώσουν και το χώρο στο Πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης στο Ίλιον, προκειμένου στη συνέχεια να τοποθετηθούν σκηνές για τη φιλοξενία προσφύγων.

    Οι σκηνές θα διατεθούν από διάφορους φορείς (γενική γραμματεία της Πολτικής Προστασίας, κλπ). Ήδη στο πάρκο βρίσκονται στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ερευνούν το χώρο ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι σχετικές διαδικασίες.

    [04] O Ερντογάν υποστηρίζει πως η κατάπαυση του πυρός δεν καλύπτει ολόκληρη τη Συρία

    Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε σήμερα ότι η κατάπαυση του πυρός, που κηρύχθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Συρία, καλύπτει μόνο το ένα τρίτο της χώρας και πρόσθεσε πως ελπίζει ότι θα επεκταθεί για να την περιλάβει ολόκληρη.

    Επιθέσεις συνεχίζονται σε τμήματα της χώρας, δήλωσε ο Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Δυτική Αφρική, σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Αμπιτζάν με τον πρόεδρο της Ακτής Ελεφαντοστού. Η συνέντευξη μεταδόθηκε ζωντανά στην Τουρκία.

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν δήλωσε σήμερα πως η κατάπαυση των εχθροπραξιών γίνεται γενικά σεβαστή, παρά τα μερικά επεισόδια, για τα οποία εξέφρασε την ελπίδα ότι θα περιοριστούν

    [05] Την Παρασκευή το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συγκαλεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, την Παρασκευή στις 12:00 το μεσημέρι, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

    Νωρίτερα σήμεραυπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

    Επικοινωνία είχε επίσης ο πρωθυπουργός και με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα συμμετάσχει στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

    Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα συμμετάσχει στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Προηγήθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου ο κ. Κουτσούμπας, ανέφερε ότι η σύσκεψη θα αποτελέσει "ένα ευχολόγιο από την στιγμή που η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα έχουν δεσμευθεί με τις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που δημιουργούν το πρόβλημα".

    Ο κ. Κουτσούμπας θα συμμετάσχει στην σύσκεψη, όπου και θα διατυπώσει τις θέσεις του ΚΚΕ.

    [06] Θ. Δρίτσας: Το λιμάνι λειτουργεί, δεν εμποδίζεται από τη φιλοξενία των προσφύγων

    «Εξ αντικειμένου, η επιβάρυνση που φέρνει στην ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία η διαχείριση του προσφυγικού, αναπόφευκτα, συνδέεται με τις δυσκολίες που υπάρχουν στην ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία λόγω της οικονομικής κρίσης. Αν θέλει η Ευρώπη, λοιπόν, να έχει μια παραγωγική και αποτελεσματική στάση στο προσφυγικό, αλλά και στα ζητήματα της συνοχής της Ευρώπης σε ό,τι αφορά -τουλάχιστον- στην ελληνική υπόθεση, πρέπει και στα δύο να επισπεύσει τις διαδικασίες για την από κοινού αντιμετώπιση των ζητημάτων», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

    Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Αθήνα 984, ο υπουργός Ναυτολίας εξήγησε πως πρέπει «στο μεν προσφυγικό, να αναλάβει όλη η Ευρώπη τη διαχείριση του με ένα ενιαίο, ορθολογικό και ισοκαταναμεμημένο τρόπο», ενώ όσον αφορά στη διαπραγμάτευση, «να κλείσει το συντομότερο δυνατόν η διαδικασία της αξιολόγησης και να προχωρήσουμε στα επόμενα στάδια για να "αναπνεύσει" η ελληνική οικονομία». «Αλλά ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης "να σου δώσω αυτό στο προσφυγικό, για να μου δώσεις εκείνο στο ζήτημα της οικονομικής κρίσης και δανειακής σύμβασης" δεν θα ήταν σωστό. Το καθένα έχει την αυτοτέλεια του» υπογράμμισε.

    [07] Συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι επιστημονικοί φορείς

    Τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι επιστημονικοί φορείς οι οποίοι συνεδρίασαν σήμερα στα γραφεία του ΔΣΑ.

    Συγκεκριμένα, αποφάσισαν ξεκινώντας από αύριο τον αποκλεισμό της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων, ενώ αποφάσισαν να συμμετέχουν την επόμενη εβδομάδα στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, καθώς επίσης την πρώτη μέρα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να αποκλείσουν τις εφορίες όλης της χώρας.

    Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Στασινός, δεν πρόκειται να προσέλθουμε σε διάλογο μέχρι να αναθεωρηθεί η άποψη του υπουργείου για μια νέα βάση συζήτησης. Ζητάμε ένα ταμείο ελεύθερων επαγγελματιών επιστημόνων για να προσέλθουμε στο διάλογο.

    [08] Νίκος Ηλιάδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο Αζωίδης χρειάζεται δύο καλές εμφανίσεις για να εξασφαλίσει θέση για το Ρίο»

    Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Όπεν της Πράγας έδωσε τη δυνατότητα στον Γιώργο Αζωίδη να ανέλθει 13 θέσεις στην Ολυμπιακή κατάταξη των -73 κιλών. Ο τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης στους U21 (U20) βρίσκεται στην 42η θέση, από την 55η που ήταν πριν από τη διοργάνωση της τσεχικής πρωτεύουσας, και πλέον βλέπει με... άλλο μάτι το «εισιτήριο» της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Και δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, αφού ήδη διεκδικεί την μία από τις δύο κάρτες πρόκρισης που δικαιούται η Ευρώπη και αφορούν στους αθλητές που δεν κατέχουν θέση στις ήδη προνομιούχες από την παγκόσμια κατάταξη.

    Ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε στην παρουσία του Αζωίδη στο τουρνουά της Πράγας, αλλά και στο θέμα της πρόκρισής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

    [09] Η Δήμητρα Λυκογιάννη μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το «θαύμα» του Γ.Σ. Ηλιούπολης

    Το γυναικείο τμήμα βόλεϊ του Γυμναστικού Συλλόγου Ηλιούπολης υπήρχε, βεβαίως, εδώ και πολλά χρόνια, διάνυσε μια τετραετία (1995-1999) στην ανώτατη κατηγορία, αλλά αίσθηση άρχισε να προκαλεί στο χώρο την τελευταία διετία και ειδικά την εφετινή περίοδο. Τον Μάρτιο του 2014 εξασφάλισε βαθμολογικά την άνοδο στην Α1, επιστρέφοντας ύστερα από 13 χρόνια, και πέρυσι, ως νεοφώτιστος, κατόρθωσε να παραμείνει σε μια ανταγωνιστική κατηγορία.

    Αν πέρυσι, λοιπόν, η χρονιά υπήρξε μεταβατική, φέτος μπορεί να λεχθεί χωρίς υπερβολή ότι τα κορίτσια της Ηλιούπολης έκαναν την υπέρβασή τους. Εκτός από την καταξίωση στο πρωτάθλημα, όμως, η Ηλιούπολη κατόρθωσε να επιβάλει την παρουσία της και στο Κύπελλο φτάνοντας ως το φάιναλ-4, σε μια χρονιά που αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του τμήματος, καθώς είναι μακράν η κορυφαία του.

    Υπό τις οδηγίες της Δήμητρας Λυκογιάννη, που πήρε στα χέρια της την τελευταία επταετία από την ανάπτυξη ως την ομάδα των Γυναικών, το εξαιρετικό συγκρότημα που δημιούργησε θα παίξει στον ημιτελικό της Παρασκευής 4 Μαρτίου με την ΑΕΚ διεκδικώντας στα ίσα συμμετοχή στον τελικό.

    [10] Μαυροειδής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Αδικήσαμε τους εαυτούς μας στο ματς με τον Άρη»

    Λανθασμένη πρακτική για τρίτη και... φαρμακερή φορά, γιατί θέτει σε κίνδυνο το βασικό στόχο της χρονιάς, την κατάκτηση της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα! Τελευταία;... Ισως ναι, ίσως όχι, βέβαιο είναι ότι θέλει να βάλει τέρμα σε αυτού του είδους τη συμπεριφορά.

    Η ΑΕΚ «αυτοκτόνησε» στο Αλεξάνδρειο, στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Α1 με τον Άρη, όπως το έκανε και στην αρχή του πρώτου γύρου στο κλειστό της Πυλαίας, όταν ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ, χάνοντας διαφορά 24 πόντων. Διαιτητικά σφυρίγματα, νεύρα, η απώλεια με την αποβολή του, του Λουκά Μαυροκεφαλίδη; Την απάντηση έδωσε αφοπλιστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Μαυροειδής. «Αδικήσαμε τους εαυτούς μας με τον Άρη, άσχετα με τους διαιτητές, τις αποβολές. Κερδίζαμε 10 πόντους, δεν έπρεπε να φτάσει το παιχνίδι εκεί που έφτασε», τόνισε ο 31χρονος σέντερ της Ενωσης, καθιστώντας, επίσης με σαφήνεια, πως: «Εχουμε ακόμη πολύ δρόμο να βαδίσουμε. Αξίζουμε να έχουμε την 3η θέση, με την ολοκλήρωση της σεζόν. Θα πολεμήσουμε γι? αυτήν και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

    [11] Ο Μάκης Χάβος ανέλαβε τον Αστέρα Τρίπολης

    Ο Μάκης Χάβος είναι ο «εκλεκτός» των διοικούντων τον Αστέρα Τρίπολης για την θέση του προπονητή στην ομάδα της Αρκαδίας, που έχει ως στόχο την συμμετοχή στα πλέι οφ της Super League.

    Ο 46χρονος τεχνικός θα αντικαταστήσει στον πάγκο της ομάδας τον Δημήτρη Τερεζόπουλο, ενώ βοηθός του αναλαμβάνει ο Πάρης Ζουμπούλης.

    [12] Η 86η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

    ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ

    Αύριο νωρίς το πρωί, θα ανοίξουν οι πύλες της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης. Η φετινή διοργάνωση παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί όλες οι σημαντικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα εκθέσουν τα νέα μοντέλα τους καθώς και τις προτάσεις τους για τα μελλοντικά οχήματα.

    Το πρόγραμμα καθορίζει η Τρίτη 1 Μαρτίου και η Τετάρτη 2 Μαρτίου να είναι αφιερωμένες στους εκπροσώπους του Τύπου ενώ από την Πέμπτη 3 Μάρτιου η έκθεση θα υποδέχεται τους φίλους της αυτοκίνησης και της τεχνολογίας. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως την Κυριακή 13 Μαρτίου.

    Περισσότερες από 200 εκθέτες από 30 χώρες συμμετέχουν στην ελβετική έκθεση. Στη λίστα περιλαμβάνονται όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων, οι κορυφαίοι σχεδιαστές αυτοκινήτων, οίκοι βελτιώσεων, καθώς και εταιρείες που ειδικεύονται στη κατασκευή τμημάτων των αυτοκινήτων.

    Η έκθεση καταλαμβάνει 77.323 τετραγωνικά μέτρα και επτά εκθεσιακούς χώρους στο εκθεσιακό κέντρο Palexpo. Η πρόσβαση στην έκθεση είναι εύκολη γιατί το εκθεσιακό κέντρο Palexpo, βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο. Επίσης, οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν με το τρένο, το οποίο έχει σταθμό στο αεροδρόμιο καθώς και με λεωφορεία. Οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι οι επισκέπτες θα φθάσουν τους 700.000 κατά τη διάρκεια των δεκατριών ημέρων που θα διαρκέσει η φετινή έκθεση.

    Κατά την διάρκεια των δυο πρώτων ημέρων (1-2 Μάρτιου) έχουν προγραμματιστεί περίπου 70 επίσημες συνεντεύξεις στα περίπτερα των εταιρειών. Οι περισσότερες συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 1 Μάρτιου. Περίπου 10.000 εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης από όλο τον κόσμο έχουν δηλώσει συμμετοχή στη φετινή έκθεση της Γενεύης.

    Η Διεθνής Έκθεση της Γενεύης, συμπεριλαμβάνεται στο Top 5 των διεθνών εκθέσεων σε όλο τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 February 2016 - 15:32:46 UTC