Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη το πρωί στη ΝΔ για προσφυγικό - μεταναστευτικό
  • [02] Για τα μνημόνια σε Ελλάδα και Κύπρο μίλησε σε εκδήλωση του ΔΗΣΥ ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [03] Άνοιξε η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, κλειστή η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ
  • [04] Έκτακτη σύσκεψη για το προσφυγικό τη Δευτέρα στην Περιφέρεια Αττικής
  • [05] Ν. Αναστασιάδης:Για να λυθεί το Κυπριακό η Τουρκία πρέπει να κάνει πολλά
  • [06] Τουλάχιστον 70 νεκροί από διπλή επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη
  • [07] Φ. Γεννηματά: H κυβέρνηση έχει πάρει διαζύγιο από οτιδήποτε παραγωγικό
  • [08] Ο Λεβαδειακός «άλωσε» τη Νέα Σμύρνη, ο ΠΑΣ «βύθισε» τον Πανθρακικό
  • [09] Το βήμα για την 3 θέση έκανε ο Άρης, που νίκησε 77-76 την ΑΕΚ

  • [01] Σύσκεψη το πρωί στη ΝΔ για προσφυγικό - μεταναστευτικό

    Οι τελευταίες εξελίξεις σε προσφυγικό και μεταναστευτικό θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεως της ΝΔ για το προσφυγικό ? μεταναστευτικό ζήτημα, που θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στις 9.30 στα γραφεία του κόμματος, υπό την προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Στην Ομάδα μετέχουν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, η συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, ο ειδικός Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, ο Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Μάκης Βορίδης, ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Άμυνας, Αθανάσιος Δαβάκης, ο πρόεδρος της οργανωτικής Επιτροπής του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Εκπρόσωπος Τύπου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

    [02] Για τα μνημόνια σε Ελλάδα και Κύπρο μίλησε σε εκδήλωση του ΔΗΣΥ ο Κυρ. Μητσοτάκης

    Ταξίδι-αστραπή στην Κύπρο πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος το απόγευμα μίλησε σε εκδήλωση του ΔΗΣΥ, που οργανώθηκε στην Λεμεσό και είχε θέμα την κατάσταση της οικονομίας σε Κύπρο και Ελλάδα.

    Αισθάνομαι χαρά, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, επειδή η Κύπρος, μετά από τρία χρόνια αφήνει πίσω της το μνημόνιο αλλά, σημείωσε, «και λύπη, επειδή η Ελλάδα μετά από έξι χρόνια είναι ακόμη δέσμια των μνημονίων».

    Υποστήριξε ότι, αν δεν είχε διαταραχθεί η πορεία της προηγούμενης Κυβέρνησης στην Ελλάδα με τις πρόωρες εκλογές το 2015, σίγουρα και η Ελλάδα θα έβγαινε από το μνημόνιο.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «οικοδόμησε την πολιτική του σε έναν ψεύτικο πολιτικό διχασμό, προκειμένου να πετύχει αυτά που ήθελε». Στο τέλος, σημείωσε, η Ελλάδα οδηγήθηκε σε τρίτο μνημόνιο, με πολύ επαχθέστερους, όπως είπε, όρους από τα προηγούμενα.

    [03] Άνοιξε η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, κλειστή η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ

    Άνοιξε η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη καθώς απομακρύνθηκαν μόνοι τους οι πρόσφυγες που την είχαν καταλάβει νωρίτερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

    Ωστόσο, η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ εξακολουθεί να παραμένει κλειστή εδώ και ένα 24ωρο, ενώ χθες επετράπη η διέλευση σε μόλις 300 πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία.

    Στον καταυλισμό, υπολογίζεται ότι βρίσκονται περισσότεροι από 6.500 άνθρωποι.

    [04] Έκτακτη σύσκεψη για το προσφυγικό τη Δευτέρα στην Περιφέρεια Αττικής

    Οι ραγδαίες εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα θα συζητηθούν σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε για αύριο στα γραφεία της Περιφέρειας, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

    Πρόκειται για παρέμβαση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των υπευθυνοτήτων του Β' βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μπορεί κι οφείλει να έχει στο κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος.

    Κατά τη συνάντηση θα εξεταστεί και πρόταση της συμβούλου, Φωτεινής Βρύνα, για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να συμβάλλει το Περιφερειακό Συμβούλιο σε αυτό το κρίσιμης εθνικής σημασίας ζήτημα.

    Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής είχε διοργανώσει δημόσια συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με τη συμμετοχή του αρμόδιου υπουργού καθώς και δημάρχων, για το φλέγον ζήτημα των προσφυγικών ροών, από την έναρξη του προβλήματος.

    [05] Ν. Αναστασιάδης:Για να λυθεί το Κυπριακό η Τουρκία πρέπει να κάνει πολλά

    «Υπάρχουν πολλά που η Τουρκία θα πρέπει να κάνει, προκειμένου το ταχύτερο να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη συνέντευξη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος".

    "Δεν είναι θέμα δημόσιας αντιπαράθεσης, αλλά θέσεων τις οποίες καλά γνωρίζουμε ότι η Τουρκία ακόμα τηρεί και οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων," ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

    "Πιστεύω", πρόσθεσε, "τα μηνύματα να ληφθούν τελικά υπόψη για να πετύχουμε το συντομότερο δυνατόν αυτό που επιδιώκουμε".

    Σε ερώτηση για αναφορές του κ. Τσαβούσοβλου στο εδαφικό και το περιουσιακό, ο πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι «εδαφικό και περιουσιακό, εξ όσων είπε (ο Τσαβούσογλου), θα πρέπει να συζητηθούν μαζί, οι χάρτες θα μείνουν στο τέλος".

    Ο Κύπριος πρόεδρος ανέφερε πως "αυτό που επίσης σημειώνω είναι την αναφορά όσον αφορά τις εγγυήσεις ότι δεν θα πρέπει να είναι απειλή τουλάχιστον για τους Ελληνοκύπριους. Μένω μέχρι εδώ.

    [06] Τουλάχιστον 70 νεκροί από διπλή επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη

    Ο απολογισμός της διπλής επίθεσης αυτοκτονίας στη σιιτική συνοικία Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης έφθασε τους 70 νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες, σύμφωνα με την αστυνομία, νοσοκομειακές πηγές και πληροφορίες προερχόμενες από το νεκροτομείο.

    Την ευθύνη για την επίθεση στο Σαντρ Σίτι ανέλαβε νωρίτερα η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

    [07] Φ. Γεννηματά: H κυβέρνηση έχει πάρει διαζύγιο από οτιδήποτε παραγωγικό

    «H σημερινή Κυβέρνηση έχει πάρει διαζύγιο από οτιδήποτε παραγωγικό, έχει απέναντι και τους αγρότες, και την παραγωγή, και την παραγωγική Ελλάδα» δήλωσε από την Ιεράπετρα Λασιθίου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, μετά την επίσκεψη της στον συνεταιρισμό αγροτών «Ανατολή». Παράλληλα η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι «δεν έχουμε άλλο καιρό για χάσιμο, αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί».

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο «για κοινή αγωνία για τον τόπο μας» προσθέτοντας ότι ο τόπος μας μπορεί να ανακάμψει αν στηριχθεί στον πρωτογενή τομέα, αν στηριχθεί στους αγρότες.

    Αναφερόμενη στη συνάντησή της με τον συνεταιρισμό πρότυπο, όπως τον χαρακτήρισε, και εκπροσώπους άλλων συνεταιρισμών τόνισε πως «Ο στόχος, ο κοινός στόχος μας, είναι να παράγουμε προϊόντα με υψηλή διατροφική αξία μόνο, ποιοτικά προϊόντα. Αυτό είναι το μέλλον».

    [08] Ο Λεβαδειακός «άλωσε» τη Νέα Σμύρνη, ο ΠΑΣ «βύθισε» τον Πανθρακικό

    Ο Λεβαδειακός «φρέναρε» τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, καθώς με δύο γκολ του Γιακουμάκη στο 5ο και 45ο λεπτό έφυγε με το «διπλό» από τη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής. Για τους γηπεδούχους, που γνώρισαν αναπάντεχη ήττα, καθοριστική υπήρξε η αποβολή του Ανσαριφάρντ με απευθείας κόκκινη κάρτα μόλις στο 12ο λεπτό.

    Σε ένα χορταστικό παιχνίδι, ο ΠΑΣ Γιάννινα, αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, κατάφερε να φύγει νικητής με 4-2 από την έδρα του Πανθρακικού. Ο Χρήστου με αυτογκόλ στο 36', ο Σκόνδρας στο 67', ο Μανιάς στο 73' και ο Ίλιτς στο 85' τα γκολ των φιλοξενούμενων. Οι γηπεδούχοι, που βρίσκονται πλέον μια «ανάσα» από τον υποβιβασμό, προηγήθηκαν δύο φορές με τον Ιγκορ στο 12' και με πέναλτι του Ντιγκινί στο 55'.

    [09] Το βήμα για την 3 θέση έκανε ο Άρης, που νίκησε 77-76 την ΑΕΚ

    Το πλέον σημαντικό βήμα για την κατάληψη της 3ης θέσης στην κανονική περίοδο έκανε ο Άρης, επικρατώντας μετά από ανατροπή με 77-76 της ΑΕΚ, σε έναν αγώνα με «χιτσκικικό» φινάλε, για την 21η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Με 1/2 εύστοχες βολές, ο Χάγκινς (12π.) -μετά το φάουλ του Μιλόσεβιτς στα 18,6΄΄- χάρισε τη νίκη στην ομάδα της Θεσσαλονίκης που είχε επικρατήσει και στο ΟΑΚΑ για την 8η αγωνιστική (74-83).

    Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Μιχάλης Πελεκάνος με 15 πόντους. Άρης και ΑΕΚ ισοβαθμούν με 37 βαθμούς στην 3η θέση, αλλά οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έχουν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας στην 26η και τελευταία αγωνιστική.

    Τα δεκάλεπτα: 16-18, 37-47, 50-60, 77-76


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 February 2016 - 19:32:43 UTC