Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Τσίπρας: Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μια αποθήκη ψυχών
  • [02] Συμφωνία συνεργασίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Philip Morris για απορρόφηση ελληνικών καπνών
  • [03] Μνημόνιο συναντίληψης για την ανάπτυξη αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας και Ιταλίας υπέγραψαν η Gazprom, η ΔΕΠΑ και η Edison
  • [04] Ανοιχτοί δρόμοι σε «ένδειξη καλής θέλησης» από τους αγρότες, ενόψει της αυριανής συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου
  • [05] Α. Τσίπρας: Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μια αποθήκη ψυχών
  • [06] Παγκόσμιες μάστιγες τα καρδιαγγειακά, οι καρκίνοι και ο σακχαρώδης διαβήτης
  • [07] Κηδεύτηκε ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κυριακίδης
  • [08] Χάσι: «Να είναι συμπαγής η Άντερλεχτ με Ολυμπιακό, να περιορίσουμε Φορτούνη και Ντουρμάζ»
  • [09] Σίλβα: «Συγκέντρωση, ποιότητα στο παιχνίδι μας και πάθος για να έρθει η νίκη με την Άντερλεχτ»
  • [10] Παίκτης του Ολυμπιακού ο Χακίμ Ουόρικ

  • [01] Α. Τσίπρας: Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μια αποθήκη ψυχών

    Απογοητευτική είναι η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την Ευρώπη ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Βουλή.

    Κάποιοι δεν κατανοούν, είπε, ότι οι κοινοί κανόνες είτε ισχύουν για όλους είτε δεν υπάρχουν. Επίσης οι κοινές συμφωνίες είτε τηρούνται από όλους είτε δεν υπάρχουν. Είναι ντροπή οι αποφάσεις που έλαβαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ να ακυρώνονται από κάποιες παρασυνάξεις,

    Η Ελλάδα θα απαιτήσει από τους εταίρους να συμπεριφέρονται υπεύθυνα.

    Δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν θα γίνουν δεκτά είπε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μια αποθήκη ψυχών.

    Ανέφερε πως θα ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών πριν την Σύνοδο Κορυφής στις 7 Μαρτίου, ώστε να διαμορφωθεί κοινή θέση βάσει της οποίας η Ελλάδα θα ζητήσει υποχρεωτική εφαρμογή του relocation και resettlement από τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

    [02] Συμφωνία συνεργασίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Philip Morris για απορρόφηση ελληνικών καπνών

    Συμφωνία συνεργασίας, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Philip Morris International Management S.A. υπεγράφη σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Η συμφωνία υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Philip Morris International, Ανδρέα Καλαντζόπουλο.

    Όπως δήλωσε ο κ. Αποστόλου, με τη συμφωνία επισφραγίζεται αφ' ενός η πρόθεση της Philip Morris να προμηθευτεί από τους Έλληνες καπνοκαλλιεργητές 30.000 τόνους καπνού στην τριετία 2016 - 2018 και αφ' ετέρου η δέσμευση του υπουργείου να εφαρμόσει εκείνες τις πολιτικές που θα καταστήσουν ανταγωνιστική την παραγωγή ελληνικών καπνών ανατολικού τύπου.

    «Πρόκειται», ανέφερε, «για μια χαρακτηριστική περίπτωση συνεργασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. που αποφέρει σημαντικά οφέλη σε όλους τους εμπλεκόμενους, ευνοεί την συλλογική δραστηριοποίηση και εκπροσώπηση των αγροτών, αλλά κυρίως, προσθέτει αξία στο μόχθο του Έλληνα καπνοκαλλιεργητή»

    --Δήλωση του πρωθυπουργού

    "Δίνουμε ένα πολύ σημαντικό διπλό μήνυμα. Πρώτα απ' όλα ότι η Ελλάδα μπορεί να δέχεται παρά την κρίση επενδύσεις χρήσιμες και κρίσιμες, σε έναν τομέα που το έχει ανάγκη ίσως περισσότερο απ' όπου οπουδήποτε αλλού, στον τομέα της παραγωγής", δήλωσε ο κ. Τσίπρας. "Διότι", συνέχισε, "εάν δεν αρχίσουμε να παράγουμε, δεν θα βγούμε από την κρίση και ιδιαίτερα ο αγροτικός κόσμος σήμερα έχει πολύ μεγάλη ανάγκη επενδύσεις, για να υπάρχουν δουλειές και να αυξάνεται η παραγωγή, να αυξάνεται το εισόδημα". Το δεύτερο μήνυμα, είπε ο πρωθυπουργός, είναι η συμπαράσταση στην προσπάθεια τη κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη μάστιγα του λαθρεμπορίου.

    [03] Μνημόνιο συναντίληψης για την ανάπτυξη αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας και Ιταλίας υπέγραψαν η Gazprom, η ΔΕΠΑ και η Edison

    Μνημόνιο συναντίληψης για την ανάπτυξη αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας, που θα καταστήσει δυνατή την υλοποίηση της νότιας διαδρομής για τον εφοδιασμό ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, υπέγραψαν σήμερα στη Ρώμη, ο Αλεξέι Μίλερ, διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, ο Μαρκ Μπεναγιούν, διευθύνων σύμβουλος της Edison και ο Θεόδωρος Κιτσάκος, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ.

    Η συμφωνία, όπως επισημαίνεται, αποτυπώνει το ενδιαφέρον των συμβαλλόμενων μερών για μια όδευση προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία - μέσω της Μαύρης Θάλασσας και μέσω τρίτων χωρών - στην Ελλάδα και από την Ελλάδα στην Ιταλία.

    ---Ενισχύεται η προοπτική να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος στη Ν/Α Ευρώπη, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γγ ΔΟΣ Γ. Τσίπρας

    Σημαντική εξέλιξη για την Ελλάδα στο ενεργειακό πεδίο χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας το μνημόνιο κατανόησης που υπεγράφη σήμερα στη Ρώμη ανάμεσα στη ΔΕΠΑ, την EDISON και την GAZPROM.

    Η τριμερής συμφωνία αφορά την κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο, μέσω της Μαύρης Θάλασσας, τρίτων χωρών και της Ελλάδας, προς την Ιταλία, ενισχύοντας την προοπτική ενός νότιου ευρωπαϊκού αγωγού διέλευσης του ρωσικού αερίου σε διάκριση από τις επιλογές διέλευσης από βορρά.

    Στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γ. Τσίπρας τόνισε πως η συμφωνία ενισχύει την προοπτική μιας Ελλάδας ενεργειακού κόμβου στη νοτιοανατολική Ευρώπη και ότι συμβάλλει στη διαφοροποίηση των οδών τροφοδοσίας της Ευρώπης και της χώρας, άρα και στην ενεργειακή τους ασφάλεια. Επιπλέον, επισήμανε ότι το μνημόνιο κατανόησης ενισχύει τη συνεργασία των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου και σημείωσε πως πρόκειται για μια συνεργασία εταιρειών που ανταποκρίνεται στους κανόνες του τρίτου ενεργειακού πακέτου της ΕΕ.

    Η ΔΕΠΑ και η Edison έχουν συγκροτήσει ήδη από ετών κοινή εταιρία, την Poseidon, με σκοπό την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου που θα ξεκινά από τη Θεσπρωτία και θα καταλήγει στην Ιταλία. Με τη συμφωνία που υπεγράφη σήμερα, οι εταιρίες δηλώνουν ότι προτίθενται να εκμεταλλευθούν και αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό το έργο που έχει ήδη πραγματοποιηθεί από τη ΔΕΠΑ και την Edison, στο πλαίσιο του έργου ITGI Poseidon.

    [04] Ανοιχτοί δρόμοι σε «ένδειξη καλής θέλησης» από τους αγρότες, ενόψει της αυριανής συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου

    Με ανοιχτούς δρόμους, αλλα και το τελωνείο του Προμαχώνα «σε ένδειξη καλής θέλησης», όπως είπαν χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξεκινουν για την Αθήνα εντός των επόμενων ωρών οι εκπρόσωποι των αγροτών που θα συμμετάσχουν στην αυριανή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Απο το απόγευμα οι δρόμοι ειναι ανοιχτοί , τα τρακτέρ βρίσκονται στην άκρη του οδοστρώματος και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε πλήρως σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, το Αμύνταιο, τα διόδια Μαλγάρων και το τελωνείο του Προμαχώνα -έχει δώσει ελευθέρας από το μεσημέρι-, όπως μας τόνισαν μέλη και επικεφαλής των συντονιστικών επιτροπών στα προαναφερόμενα μπλόκα.

    Εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία για το τι μέλλει γενέσθαι αύριο, οι περισσότεροι επισήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ελπίζουμε να μιλήσουμε επί των θεμάτων που έχουμε θέσει και αναμένουμε κάτι περισσότερο από διορθωτικές κινήσεις».

    Διαβάστε επίσης:

    Άνοιξε το μπλόκο του Ισθμού παραμένουν στη Νεστάνη και στη Σπάρτη οι αγρότες

    [05] Α. Τσίπρας: Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μια αποθήκη ψυχών

    Απογοητευτική είναι η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την Ευρώπη ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Βουλή.

    Κάποιοι δεν κατανοούν, είπε, ότι οι κοινοί κανόνες είτε ισχύουν για όλους είτε δεν υπάρχουν. Επίσης οι κοινές συμφωνίες είτε τηρούνται από όλους είτε δεν υπάρχουν. Είναι ντροπή οι αποφάσεις που έλαβαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ να ακυρώνονται από κάποιες παρασυνάξεις,

    Η Ελλάδα θα απαιτήσει από τους εταίρους να συμπεριφέρονται υπεύθυνα.

    Δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν θα γίνουν δεκτά είπε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μια αποθήκη ψυχών.

    Ανέφερε πως θα ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών πριν την Σύνοδο Κορυφής στις 7 Μαρτίου, ώστε να διαμορφωθεί κοινή θέση βάσει της οποίας η Ελλάδα θα ζητήσει υποχρεωτική εφαρμογή του relocation και resettlement από τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

    --- Η λίστα Μπόργιανς

    O υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, στην ηλεκτρονική του αλληλογραφία προς τις ελληνικές αρχές σήμερα που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας στα πρακτικά της βουλής, επιβεβαιώνει το περιεχόμενο των τηλεγραφημάτων του προξένου της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ ότι οι μεταξύ τους συνομιλίες αφορούσαν ανάλυση και αξιολόγηση στοιχείων από CD.

    Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε με οξύτητα την προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Σαμαρά για την στάση της και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα φέρει όλα τα στοιχεία στο φως.

    Ο κ. Μπόργιανς αναφέρει ότι «μπορώ να επιβεβαιώσω την περιγραφή του τότε Έλληνα Πρόξενου στο Ντίσελντορφ, κ. Πλεξίδα, ότι στο πλαίσιο επανειλημμένων συνομιλιών μας, του προσέφερα βοήθεια για την ενίσχυση της ελληνικής φορολογικής διοίκησης, καθώς επίσης και για την ανάλυση και αξιολόγηση στοιχείων από CD».

    Στην επιστολή σημειώνονται και τα εξής:

    «Εκείνη την περίοδο θέμα μας δεν ήταν η λίστα, την οποία παραδώσαμε τον περασμένο Νοέμβριο μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Υπηρεσίας στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτή η σύνδεση με Έλληνες δικαιούχους κατέστη εφικτή μόλις το 2015. Αντικείμενο της συζήτησης το 2012 ήταν πιθανές ενδείξεις για Έλληνες φοροφυγάδες. Επιπλέον, ήταν ξεκάθαρο από τότε, πως αυτού του είδους η υποστήριξη δεν είναι δυνατό να παρασχεθεί από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση αλλά μονάχα από τα κρατίδια, καθώς η φορολογική διοίκηση στη Γερμανία είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των κρατιδίων της χώρας. Κατά συνέπεια, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να παράσχει τη συγκεκριμένη βοήθεια. Λόγω της επιφυλακτικότητας του Έλληνα συνομιλητή μου για μια συνεργασία σε επίπεδο κρατιδίου, είχα μιλήσει και με τον υπουργό Οικονομικών της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για την πρόθεσή μας, ο οποίος την ενέκρινε ρητά, γεγονός για το οποίο ενημέρωσα τον κ. Πλεξίδα και εγγράφως».

    [06] Παγκόσμιες μάστιγες τα καρδιαγγειακά, οι καρκίνοι και ο σακχαρώδης διαβήτης

    Τα καρδιαγγειακά νοσήματα και οι νεοπλασματικές ασθένειες ευθύνονται για εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο και μαζί με τον σακχαρώδη διαβήτη, ο οποίος παίρνει διαστάσεις πανδημίας, χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ως παγκόσμιες "μάστιγες".

    Περισσότεροι από 17 εκατομμύρια θάνατοι σημειώνονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο από καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά, για την εκδήλωση των οποίων ενοχοποιούνται ο σακχαρώδης διαβήτης, η παχυσαρκία, η αρτηριακή υπέρταση, η δυσλιπιδαιμία, το κάπνισμα και άλλοι παράγοντες κινδύνου.

    Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο αριθμός αυτός αναμένεται έως το 2015 να αυξηθεί στα 25 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο και να αποτελέσει το 40-45% της παγκόσμιας θνησιμότητας.

    [07] Κηδεύτηκε ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κυριακίδης

    Στα χώματα της γενέθλιας πόλης του της Θεσσαλονίκης- της πόλης που δεν εγκατέλειψε ποτέ στα 92 χρόνια της πολυτάραχης και δημιουργικότατης ζωής του, αναπαύεται από το απόγευμα σήμερα ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κυριακίδης.

    Μια ...σκάλα στημένη στην είσοδο του ναού της Αγίας Σοφίας, στολισμένη με λευκά λουλούδια κι ένα χαρτί που έγραφε... «Στον δάσκαλο» αποχαιρέτησε η ...παλιά "φουρνιά" της φωτο-ειδησεογραφικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης τον... "δάσκαλο" της Γιάννη Κυριακίδη.

    Μετά το πέρας της νεκρώσιμης ακολουθίας τον Γιάννη Κυριακίδη που πέθανε προχθές σε ηλικία 92 ετών, αποχαιρέτησαν ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ Α.Φωκιανίδης, ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Γιακουμίδης, ο δημοσιογράφος (εκ μέρους των Ποντιακών Ενώσεων) Φόρης Πεταλίδης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, και η κόρη του εκλιπόντα, η σκηνογράφος Αφροδίτη (Τίτυ) Κυριακίδου.

    Ο δήμαρχος "θυμήθηκε" τα "κλίκ" του Γιάννη Κυρακίδη απ? το 1964 (στο γάμο του με την Αθηνά Μπουτάρη), ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ το ότι «ο Κυριακίδης καθιέρωσε την έννοια του φωτο-ειδησεογράφου», και η Τίτυ Κυριακίδου τον «Πόντιο πατέρα και φίλο και το στίγμα που άφησε στην πόλη και την καρδιά όλων για πάντα...».

    Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησαν τον "κυρ-Γιάννη" - σύμβολο και "μύθο" της πόλης. Σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος (στην πλειονότητα τους παλιοί του συνεργάτες), πολιτικοί, αλλα και πολίτες της πόλης συνόδευσαν -παρά την ισχυρή βροχή- τον "κυρ-Γιάννη" τους ως τα νεκροταφεία Αναστάσεως του Κυρίου.

    [08] Χάσι: «Να είναι συμπαγής η Άντερλεχτ με Ολυμπιακό, να περιορίσουμε Φορτούνη και Ντουρμάζ»

    Στις απουσίες που θα έχει η Άντερλεχτ στο ματς στάθηκε ο Μπέσνικ Χάσι στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για τη φάση των «32» του Europa League. O Αλβανός τεχνικός είπε ότι η ομάδα του θα πρέπει να είναι συμπαγής στην αναμέτρηση, ενώ δεν έκρυψε ότι η πίεση στο κέντρο -όπως ακριβώς συνέβη στο πρώτο ματς- είναι το κλειδί για το επιθυμητό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση του «Γ. Καραϊσκάκης».

    «Θέλω να ολοκληρωθεί η προπόνηση και μετά θα αποφασίσω για τους παίκτες που θα ξεκινήσουν στην αναμέτρηση. Το σημαντικό είναι η ομάδα να παρουσιαστεί συμπαγής. Οι απουσίες θα παίξουν τον ρόλο τους, όμως παρά ταύτα είμαστε έτοιμοι για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στον αγώνα. Το κλειδί της νίκης στον πρώτο αγώνα ήταν η πίεση που άσκησαν οι παίκτες μας στο κέντρο του γηπέδου, κάτι που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στο δεύτερο παιχνίδι. Η εμπειρία των σημαντικών παικτών μας θα παίξει ρόλο στον αγώνα» είπε ο Χάσι.

    Όσον αφορά στον Ολυμπιακό, είπε πως «υπάρχουν δύο παίκτες που φημολογείτο πως δεν θα ήταν στην αποστολή. Ο Σιόβας και ο Ομάρ. Είναι πολύ ποιοτικοί παίκτες. Υπάρχουν και οι Φορτούνης και Ντουρμάζ που θέλουμε να περιορίσουμε, αφού διαθέτουν πολύ καλά ατομικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους. Αυτά θέλουμε να περιορίσουμε. Δεν θέλουμε να τους δώσουμε χώρους».

    [09] Σίλβα: «Συγκέντρωση, ποιότητα στο παιχνίδι μας και πάθος για να έρθει η νίκη με την Άντερλεχτ»

    Συγκέντρωση, ποιότητα στο παιχνίδι του και πάθος για τη νίκη είναι όλα όσα χρειάζεται ο Ολυμπιακός στο ματς με την Άντερλεχτ, προκειμένου να έρθει η πολυπόθητη νίκη-πρόκριση στους «16» του Europa League, όπως τόνισε ο Μάρκο Σίλβα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

    Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν είναι υπέρ μας το σκορ του πρώτου αγώνα. Κι αυτό συμβαίνει γιατί δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση και πάθος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η αρχή είναι το πιο σημαντικό. Είμαστε 100% πεπεισμένοι πώς θα ξεκινήσουμε το παιχνίδι. Το ιδανικότερο σενάριο θα ήταν να πετυχαίναμε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και στη συνέχεια να έχουμε υπομονή μέχρι το τέλος. Το παρελθόν είναι παρελθόν και δεν θα πρέπει να μας επηρεάζει. Αντίθετα έχουμε το κίνητρο για να το ανατρέψουμε. Πιστεύουμε στον εαυτό μας. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι η δύναμη αυτής της ομάδας. Αυτά είναι τα σημαντικά στοιχεία. Η απόδοση του αντιπάλου, η δύναμη και η δική απόδοσή μας και η δύναμη του κόσμου μας. Θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, να εκμεταλλευτούμε τα δικά μας δυνατά στοιχεία και να μην μας ενδιαφέρει τι κάνει ο αντίπαλος. Το μυστικό για τον αγώνα είναι συγκέντρωση, ποιότητα του παιχνιδιού μας, με υπομονή και δύναμη και το τρίτο είναι το πάθος. Αυτά είναι τα κλειδιά που πρέπει να έχει η ομάδα στο ματς».

    Από την πλευρά του, ο Εστέμπαν Καμπιάσο είπε ότι η ομάδα λόγω του αποτελέσματος στον πρώτο αγώνα είναι υποχρεωμένη να κερδίσει, κάτι που σκοπεύει να κάνει, έχοντας και την βοήθεια του κόσμου του Ολυμπιακού.

    Στην αποστολή που ανακοίνωσε νωρίτερα ο Μάρκο Σίλβα, συμπεριλαμβάνονται τόσο ο Σιόβας όσο και ο Ερνάνι, αφού γυμνάστηκαν κανονικά. Αναλυτικά: Μποτία, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ντομίνγκεζ, Ντουρμάζ, Ελαμπντελαουί, Φορτούνης, Ερνάνι, Ιντέγε, Καπίνο, Κασάμι, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Πουλίδο, Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σεμπά, Σιόβας, Βούρος, Ζντιέλαρ.

    [10] Παίκτης του Ολυμπιακού ο Χακίμ Ουόρικ

    Παίκτης του Ολυμπιακού και τυπικά είναι πλέον ο Χακίμ Ουόρικ. Ο 33χρονος Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της σεζόν με την ομάδα του Πειραιά.

    Ήδη, οι «ερυθρόλευκοι» δήλωσαν τον παίκτη στη Euroleague, καθώς έληγε η προθεσμία (στις 19:00 ώρα Ελλάδας - 24/2). Ο Ουόρικ δεν προλαβαίνει να αγωνιστεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του β΄ γύρου της φάσης των «16» κόντρα στην Μπαρτσελόνα, επί ισπανικού εδάφους, καθώς το τζάμπολ είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Παρασκευή (26/2).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 February 2016 - 19:32:43 UTC