Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποκλειστική δήλωση Μπόργιανς στο ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Διακομματική συμφωνία για την ανεξαρτησία και την σωστή λειτουργία της Δικαιοσύνης
  • [03] Ο Β. Γεωργιάδης μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ
  • [04] Η British American Tobacco θα επενδύσει 100 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα
  • [05] Ευ. Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ μας πιέζει πολύ, με τρόπο που δεν έχει οικονομική λογική
  • [06] ΥΠΟΙΚ: Από κοινού η απόφαση για την ακύρωση του προγράμματος με το ΔΝΤ
  • [07] Στον "αέρα"η συμφωνία με το ΝΑΤΟ για την επιτήρηση προσφυγικών ροών στο Αιγαίο
  • [08] Κλειστά επ' αόριστον τα Τέμπη και η γέφυρα του Πηνειού
  • [09] Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον Προμαχώνα για ΙΧ και λεωφορεία
  • [10] Ξεπέρασαν τους 100.000 οι πρόσφυγες που έφτασαν στην Ελλάδα και την Ιταλία φέτος
  • [11] Τούρκος ο βομβιστής της Άγκυρας
  • [12] Πρωτοβουλία Παρασκευόπουλου για επίλυση του θέματος της δίκης της ΧΑ
  • [13] Δεκτή η παραίτηση του Π. Σγουρίδη

  • [01] Αποκλειστική δήλωση Μπόργιανς στο ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Προσέφερα συνεργασία και σε θέματα φορολογικών ελέγχων ήδη το 2012 στην τότε ελληνική κυβέρνηση (του Αντώνη Σαμαρά), αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον, σε αντίθεση με την σημερινή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, δηλώνει ο υπουργός οικονομικών της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ- Μπόργιανς σε αποκλειστική του δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον Αντώνη Πολυχρονάκη. Προσθέτει δε χαρακτηριστικά ότι εναπόκειται στην εκάστοτε κυβέρνηση να αποδεχθεί μια τέτοια συνεργασία.

    «Μπορώ μόνο να επαναλάβω αυτό το οποίο ανέφερα και κατάτην επίσκεψή μου στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους υφυπουργούς Τρύφωνα Αλεξιάδη και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο τον περασμένο μήνα: Ήδη το 2012 προσέφερα επανειλημμένα συνεργασία σε εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης. Επρόκειτο συγκεκριμένα για ανταλλαγή know how της φορολογικής διοίκησης όπως επίσης και των φορολογικών ελέγχων, τίποτα περισσότερο αλλά επίσης και τίποτα λιγότερο. Προφανώς δεν υπήρχε από την τότε κυβέρνηση -σε αντίθεση με τη σημερινή- κανένα ενδιαφέρον για συνεργασία, αν και ο ομοσπονδιακός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε ρητά δηλώσει την υποστήριξή του σε μια τέτοια συνεργασία. Είναι όμως υπόθεση της εκάστοτε κυβέρνησης να αποδεχθεί την προσφορά για συνεργασία ή να την αρνηθεί», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός οικονομικών της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ- Μπόργιανς.

    Ο Γερμανός υπουργός είχε και πρόσφατα επισημάνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ότι «είναι ένα πολύ σημαντικό σημάδι το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά εννοεί σοβαρά» ότι θέλει να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή.

    Στο ερώτημα αν είχε αποκομίσει την εντύπωση ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θέλει πραγματικά να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή, ο κ. Μπόργιανς απαντά καταφατικά: «ναι μπορεί κανείς ασφαλώς να έχει αυτήν την εντύπωση, αν δει τι έχει γίνει μέχρι τώρα για την επεξεργασία των δεδομένων, το γεγονός ότι έδρασε αμέσως, το ότι καταλήξαμε σε μια συμφωνία συνεργασίας, την οποία υπογράψαμε», ενώ για τη συνεργασία του με τους κ.κ. Αλεξιάδη και Παπαγγελόπουλο λέει χαρακτηριστικά: «συνεπέστερη δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να φανταστεί τη συνεργασία μας».

    Ο κ. Μπόργιανς διευκρινίζει επίσης ότι την προσφορά συνεργασίας την είχε κάνει (το 2012) στον Έλληνα πρέσβυ στη Γερμανία και τον γενικό πρόξενο του Ντίσελντορφ, «αλλά μετά την ενημέρωση της Αθήνας δεν επανήλθαν» και «δεν υπήρξε καμιά θετική απάντηση».

    Για τη λίστα την οποία παρέδωσε ο κ. Μπόργιανς στην κυβέρνηση Τσίπρα εκφράζει την ελπίδα ότι θα έχει καλύτερη τύχη από τη λίστα Λαγκάρντ: «Έχω την εντύπωση μετά από όσα βλέπω ότι θα πετύχει», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπόργιανς.

    [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Διακομματική συμφωνία για την ανεξαρτησία και την σωστή λειτουργία της Δικαιοσύνης

    Τον Άρειο Πάγο επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης εκδηλώνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει η ΝΔ για την σωστή λειτουργία της Δικαιοσύνης και είχε συναντήσεις με την πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασιλική Θάνου και την εισαγγελέα ΕυτέρπηΚουτζαμάνη.

    Κατά την υποδοχή του από την κ. Θάνου, ο κ. Μηστοτάκης τόνισε την ανάγκη για την απόλυτη θεσμική κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Αναφέρθηκε δε ειδικά στην καθυστέρηση της απονομής της Δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι « υπήρξαν πρόσφατα περιστατικά, τα οποία προβλημάτισαν την κοινή γνώμη. Και πιστεύω ότι, στα ζητήματα της ανεξαρτησίας, αλλά και της σωστής λειτουργίας της Δικαιοσύνης, πρέπει να υπάρχει και μια ευρύτερη διακομματική συμφωνία. Να στηρίζεται η Δικαιοσύνη, με κάθε τρόπο, από την πολιτική ηγεσία, ώστε απόλυτα ανεξάρτητη να μπορεί να επιτελεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο καθήκον της». Η κ. Θάνου,εξέφρασε τη χαρά της, καθώς η επίσκεψη καταδεικνύει το ενδιαφέρον του για τον θεσμό της Δικαιοσύνης και τη λειτουργία του.

    Στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με την εισαγγελέα κ. Κουτζαμάνη και υπογράμμισε ότι «Το προσωπικό μου ενδιαφέρον και της Νέας Δημοκρατίας για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης είναι πολύ μεγάλο. Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και πρέπει όλοι να την υπηρετούμε.Ταυτόχρονα, όμως, η Δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται και με την απαραίτητη ταχύτητα, ώστε να δίνεται και η εντύπωση στους πολίτες ότι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη δεν είναι μια υπόθεση, η οποία θα διαιωνιστεί μέσα από συνεχείς καθυστερήσεις. Γνωρίζετε καλά, ότι η πρόσφατη αποφυλάκιση Ρουπακιά, προκάλεσε την κοινωνία. Προσβλέπω σε μια πολύ ουσιαστική επικοινωνία, έτσι ώστε να μπορούμε και εμείς, με τον τρόπο μας, να βοηθήσουμε ώστε η Δικαιοσύνη να απονέμεται με την ποιότητα, αλλά και με την ταχύτητα που το ίδιο το Σύνταγμα επιβάλλει».

    Με τη σειρά της, η κ. Κουτζαμάνη ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για το ενδιαφέρον του και την ευαισθησία που έδειξε για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και των προβλημάτων που την απασχολούν.

    Διαβάστε επίσης:

    Το προσφυγικό συζητήθηκε στη ΝΔ

    [03] Ο Β. Γεωργιάδης μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ

    Έληξε σήμερα η προθεσμία για την καταβολή υποψηφιοτήτων για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ.

    Μοναδικός υποψήφιος είναι ο Βασίλης Γεωργιάδης ο οποίος αφού κατέθεσε την υποψηφιότητά του στην κεντρική εφορευτική επιτροπή συνοδευόμενη από τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών μελών του 9ου τακτικού συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, δήλωσε τα εξής:

    «Θα ήθελα να μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τους 962 ΟΝΝΕΔίτες και ΟΝΝΕΔίτισσες οι οποίο πίστεψαν σε μένα και προσέφεραν τη στήριξή τους. Η επόμενη ημέρα της οργάνωσης απαιτεί συνθέσεις και δουλειά, προκειμένου να μετεξελιχθούμε το συντομότερο δυνατό σε μια σύγχρονη πολιτική νεολαία».

    Την υποψηφιότητα του Βασίλη Γεωργιάδη υπέγραψαν 962 μέλη του τακτικού συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ (70,6%), 134 από τα 180 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, 14 από τους 17 εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, 50 από τους 61 προέδρους Νομαρχιακών Επιτροπών και 8 από τα 13 μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου.

    Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ θα διεξαχθούν στις 20 Μαρτίου.

    [04] Η British American Tobacco θα επενδύσει 100 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

    Τις θετικές εξελίξεις που σημειώνονται τον τελευταίο χρόνο στην ελληνική οικονομία (σχεδόν μηδενική ύφεση, μείωση της ανεργίας, αύξηση εσόδων κ.λπ.) και οι οποίες καθιστούν ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα έναν διεθνώς ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της British American Tobacco (ΒΑΤ) Hellas Gianpiero Pazzanese, με τον οποίο είχε συνάντηση.

    Από την πλευρά του, ο κ. Pazzanese ενημέρωσε τον υπουργό Επικρατείας για τη στρατηγική απόφαση της πολυεθνικής εταιρείας να επενδύσει στην Ελλάδα 100 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία, με κύριο άξονα τη δημιουργία Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου στον Πειραιά. Η λειτουργία του logistics hub θα αρχίσει τον Μάρτιο, και στην ανάπτυξή του θα έχει δυνατότητα κάλυψης 10 χωρών και διακίνησης προϊόντων ετήσιας αξίας έως 1,1 δισ. ευρώ, από την Ευρώπη σε Κύπρο, Μάλτα, με δυνατότητα επέκτασης σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

    [05] Ευ. Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ μας πιέζει πολύ, με τρόπο που δεν έχει οικονομική λογική

    «Ζητώ τη στήριξη του διεθνούς ακροατηρίου. Το ΔΝΤ μας πιέζει πάρα πολύ, με τρόπο όμως που δεν έχει οικονομική λογική, και μας ζητάει να κάνουμε πολύ περισσότερα μέτρα σε σχέση με τα συμφωνηθέντα το καλοκαίρι. Δεν είναι κοινωνικά ευαίσθητο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε εκπομπή του «BBC World Questions: Europe and Greece», η οποία ηχογραφήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η οποία θα μεταδοθεί την Κυριακή .

    Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν η κυβέρνηση θα υποκύψει ή όχι στις «πιέσεις», ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε: «Θα κάνουμε ό,τι συμφωνήσαμε τον Αύγουστο. Τίποτα περισσότερο, αλλά και τίποτε λιγότερο».

    Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε και στη λίστα Μπόργιανς υπογραμμίζοντας πως το 2012, η κυβέρνηση έκανε τα «στραβά μάτια» . Την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την χαρακτήρισε ζήτημα επιβίωσης για την κυβέρνηση.

    [06] ΥΠΟΙΚ: Από κοινού η απόφαση για την ακύρωση του προγράμματος με το ΔΝΤ

    Από κοινού, μεταξύ της κυβέρνησης και του ΔΝΤ, ελήφθη η απόφαση για ακύρωση του τρέχοντος προγράμματος του Ταμείου στη χώρα, προκειμένου να αποφευχθεί η πληρωμή διοικητικών επιβαρύνσεων που σχετίζονται το πρόγραμμα.

    Αυτό ανέφερε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ενώ από την πλευρά του ΔΝΤ, ο υπεύθυνος για την Ελλάδα, Αντρέας Αντριάνο, δήλωσε ότι «το ΔΝΤ επιβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα του 2012 ακυρώθηκε τον Ιανουάριο 2016, μετά από σχετικό αίτημα των ελληνικών αρχών».

    Ούτως ή άλλως, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έληγε στο τέλος του Μάρτιο εφέτος και η κυβέρνηση έχει ήδη αιτηθεί νέο πρόγραμμα. Στην περίπτωση συμφωνίας, το ΔΝΤ θα συντάξει ένα νέο λεπτομερές πρόγραμμα, υπό την ονομασία Memorandum of Economic and Financial Policies (MEFP), ή Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής. Το MEFP θα πρέπει να «κουμπώσει» με το κείμενο της ευρωπαϊκής πλευράς (MoU), όπως ακριβώς συνέβη με τις περιπτώσεις των δύο πρώτων μνημονίων όπου τα δύο κείμενα «έτρεχαν» παράλληλα.

    Εν τω μεταξύ, καταφθάνουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, για συζητήσεις όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα «κόκκινα» δάνεια και το νέο ταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις. Από την έκβαση των συζητήσεων αυτών, θα εξαρτηθεί και η ημερομηνία επιστροφής στην Αθήνα των επικεφαλής, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

    [07] Στον "αέρα"η συμφωνία με το ΝΑΤΟ για την επιτήρηση προσφυγικών ροών στο Αιγαίο

    "Στον αέρα" είναι με ευθύνη της Τουρκίας η απόφαση που ελήφθη σε επίπεδο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ για την επιτήρηση-έλεγχο των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών στην περιοχή ανάμεσα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Μικρασιατικά παράλια, απόφαση με την οποία είχε συμφωνήσει τότε η Άγκυρα.

    Με σειρά ενεργειών μέσα στη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, όπου καταρτιζόταν το επιχειρησιακό σχέδιο, η Τουρκία προέβαλλε τις παράλογες και παράνομες διεκδικήσεις της φθάνοντας στο σημείο να ζητήσει να διεξάγονται οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ ανατολικά του 25ου μεσημβρινού και δυτικά των ελληνικών νησιών του Αιγαίου! Θέτουν ακόμα θέμα αποστρατικοποιημένων νησιών, γκρίζων ζωνών και άλλες αβάσιμες διεκδικήσεις.

    Οι απόψεις αυτές της Άγκυρας έχουν προκαλέσει δυσμενές κλίμα για την Τουρκία, με σχεδόν όλες τις χώρες-μέλη της Συμμαχίας να τάσσονται υπέρ των ελληνικών θέσεων για άμεση υλοποίηση της πολιτικής απόφασης, όπως επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των στρατιωτικών συντακτών για την εξέλιξη του θέματος.

    Αλγεινή εντύπωση, μάλιστα, προκάλεσε όταν -σε συνεδρίαση, με τη συμμετοχή των αντιπροσώπων της Ελλάδας, της Τουρκίας της Γερμανίας, με τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής- ανώτατος Τούρκος στρατιωτικός, χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, είπε ότι δεν μπορεί να συμφωνήσει με τις θέσεις της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας!

    Το θέμα του επιχειρησιακού σχεδίου έχει παραπεμφθεί από τη στρατιωτική επιτροπή σε επιτροπή του ΝΑΤΟ σε επίπεδο χαμηλών πρέσβεων, προκειμένου να εξευρεθεί λύση στην εμπλοκή που έχει παρουσιασθεί.

    Από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έχει αποστείλει επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ ΓενςΣτόλτενμπεργκ,, με την οποία ζητά την άμεση εφαρμογή της απόφασης που ελήφθη σε επίπεδο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση διευκολύνει το έργο των δουλεμπόρων, η ανάσχεση των οποίων αποτελεί έργο της Συμμαχίας.

    ---Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ, αναφερόμενος στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Συμμαχία στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, διευκρίνησε ότι δεν συνίσταται στην αναχαίτιση πλοίων και στη σύλληψη ανθρώπων, αλλά στην υποβοήθηση του έργου των ακτοφυλακών της Ελλάδας, της Τουρκίας και της FRONTEX. Σημείωσε δε, παρεμβαίνοντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, πως θα πρόκειται κυρίως για την παροχή πληροφοριών που σχετίζονται με την αναγνώριση και την παρακολούθηση σκαφών που πλέουν στην περιοχή. Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ σημείωσε ωστόσο πως αν πλοία της Συμμαχίας εντοπίζουν στη θάλασσα ανθρώπους που κινδυνεύουν θα τους διασώζουν όπως επιβάλλει το διεθνές Δίκαιο. Αν οι άνθρωποι αυτοί απέπλευσαν από την Τουρκία θα επιστρέφουν στις τουρκικές ακτές, όπως έχει συμφωνήσει το ΝΑΤΟ με την Τουρκία, ανέφερε στη συνέχεια ο Στόλτεμπεργκ.

    [08] Κλειστά επ' αόριστον τα Τέμπη και η γέφυρα του Πηνειού

    Ως «συνάντηση του απόλυτου τίποτα» χαρακτηρίζουν οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών την συνάντηση που είχε χθες αντιπροσωπεία αγροτών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν. Μάλιστα οι αγρότες χαρακτηρίζουν «αδιάβαστους» και «ψεύτες» τους υπουργούς και «εγκλωβισμένο» τον πρωθυπουργό και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα τους, καλώντας και τους αγρότες των άλλων μπλόκων αλλά και λοιπές κοινωνικές ομάδες να πυκνώσουν τις τάξεις τους, «για την επιβίωση όλων και κυρίως της χώρας».

    Οι αγρότες των Τεμπών που από το πρωί της Τρίτης έχουν σκληρύνει περισσότερο την στάση τους, εξακολουθούν να διατηρούν κλειστή επ αόριστον την κοιλάδα των Τεμπών αλλά και την γέφυρα του Πηνειού στην διασταύρωση με το Στόμιο, έχοντας προκαλέσεικυκλοφοριακό έμφραγμα καθώς «αχρήστευσαν» και την εναλλακτική διαδρομή από τον παραλιακό άξονα του νομού που είναι και η πιο σύντομη.

    Στα Τέμπη εξάλλου, εξακολουθούν να βρίσκονται και έξι λεωφορεία με πρόσφυγες και μετανάστες μετά από σχετική απόφαση για ανάσχεση της κυκλοφορίας των οχημάτων που τους μεταφέρουν λόγω της ασφυκτικής και δραματικής κατάστασης που επικρατεί στην Ειδομένη.

    Αντιπροσωπεία του Δήμου Λαρισαίων-από τον οποίο ζητήθηκε ενίσχυση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες των προσφύγων μετέβη στα Τέμπη με φορτηγό το οποίο μετέφερε τρόφιμα, νερό και είδη πρώτης ανάγκης ενώ προς την ίδια κατεύθυνση έχει δραστηριοποιηθεί και ο Δήμος Τεμπών.

    [09] Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον Προμαχώνα για ΙΧ και λεωφορεία

    Αποκαταστάθηκεη κυκλοφορία στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα για τα ιδιωτικής χρήσης οχήματα και τα τουριστικά λεωφορεία, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου επί ελληνικού εδάφους, Στέργιος Λίτος.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 14.30 το μεσημέρι οι Έλληνες άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, αποφάσισαν τον επ αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου για τα φορτηγά και τις νταλίκες, δίνοντας «ελευθέρας» για τα ΙΧ οχήματα και τα τουριστικά λεωφορεία. Ωστόσο, λίγο πριν τις 15.00 το μεσημέρι, Βούλγαροι αυτοκινητιστές απάντησαν με αντιμπλόκο στα Κούλατα, «μπλοκάροντας» έτσι την κυκλοφορία.

    [10] Ξεπέρασαν τους 100.000 οι πρόσφυγες που έφτασαν στην Ελλάδα και την Ιταλία φέτος

    Περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ήδη φτάσει φέτος στην Ελλάδα και την Ιταλία, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

    Σε αυτούς περιλαμβάνονται τουλάχιστον 97.325 που έχουν φτάσει στα ελληνικά νησιά και 7.507 στην Ιταλία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΟΜ που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Γενεύη.

    "Περισσότεροι από 410 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν επίσης χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, με τη διαδρομή της ανατολικής Μεσογείου μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας να εξακολουθεί να είναι αυτή με τον μεγαλύτερο φόρο αίματος, με 321 θανάτους", σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

    [11] Τούρκος ο βομβιστής της Άγκυρας

    Τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA από τον βομβιστή αυτοκτονίας που σκότωσε 29 ανθρώπους στην πρωτεύουσα της Τουρκίας Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα δείχνουν ότι ο δράστης της επίθεσης ήταν γεννηθείς στην Τουρκία και όχι Σύρος όπως αρχικά ανακοίνωσε η κυβέρνηση, γνωστοποίησε ένα υψηλόβαθμος αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

    Η έκθεση υποδηλώνει ότι την επίθεση διέπραξε ο Αμπντουλμπακί Σομέρ, που γεννήθηκε στην πόλη Βαν στην ανατολική Τουρκία, είπε ο αξιωματούχος.

    Το όνομα Σομέρ το είχε αναφέρει η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK), όταν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε μια ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό της την Παρασκευή.

    [12] Πρωτοβουλία Παρασκευόπουλου για επίλυση του θέματος της δίκης της ΧΑ

    "Η δυσκολία δεν δημιουργείται μόνο λόγω της έλλειψης ή εν πάση περιπτώσει της σπανιότητας αιθουσών. Η δυσκολία οφείλεται και στο γεγονός ότι οι μάρτυρες είναι πάρα πολλοί, χρειάζεται ένας χρόνος να εξεταστούν" δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής .

    Προανήγγειλε πρωτοβουλία με στόχο την επίλυση του θέματος λέγοντας "γι? αυτό τον λόγο συγκαλώ από σήμερα μία συνάντηση, στην οποία θα λάβουν μέρος και η κυρία Θάνου, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο κ. Αλεξανδρής, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ο κ. Σταματογιάννης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και ο κ. Παπαγγελόπουλος, αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, να δούμε όλες τις παραμέτρους και να προσπαθήσουμε να βρούμε διεξόδους...Νομίζω ότι θα πρέπει η κάθε μία λειτουργία από την πλευρά της, οι δικηγόροι, η Δικαιοσύνη, το υπουργείο,να δούνε πώς μπορούν να συντονιστούν και να εναρμονιστούν, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μεγαλύτερη ταχύτητα. Εδώ έχουμε μία δίκη, η οποία είχε πολύ μεγάλα μεγέθη, τα οποία επίσης προσδιόριζαν και την βραδύτητα της ανάκρισης, δηλαδή όσο πολλοί είναι οι μάρτυρες τώρα κατά τη διάρκεια της δίκης του ακροατηρίου, τόσο πολλοί ήταν και κατά τη διάρκεια της ανάκρισης".

    [13] Δεκτή η παραίτηση του Π. Σγουρίδη

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανεδεκτή την παραίτηση του Παναγιώτη Σγουρίδη, τέως υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

    Σε επιστολή του ο κ. Σγουρίδης ευχαριστεί τον κ. Τσίπρα και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του, τοποθετώντας τον στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και προσθέτει "τίμησα την επιλογή τους, καταθέτοντας, καρδιά, ψυχή και έργο".

    "Συνεχίζω και στηρίζω την κυβέρνηση αυτή γιατί πιστεύω πως είναι η μόνη ελπίδα του λαού για την έξοδο της χώρας από την ηθική και οικονομική κρίση που την μαστίζει. Είναι η μόνη ελπίδα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας" προσθέτει ο κ. Σγουρίδης, καταλήγοντας στην επιστολή του "για να μην γίνω εμπόδιο σ' αυτή την ελπίδα, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, έθεσα την παραίτησή μου στην διάθεση του πρωθυπουργού και τον ευχαριστώ που την έκανε δεκτή".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 February 2016 - 23:32:38 UTC