Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Μάρτιν Σουλτς
  • [02] Την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής ενημερώνει ο Πάνος Καμμένος
  • [03] Γιώργος Σταθάκης: Μακρά μεταβατική περίοδο επιθυμεί η Ελλάδα για τα κόκκινα δάνεια
  • [04] Από τον Μάιο αναμένεται να ξεκινήσει η πληρωμή του φόρου εισοδήματος
  • [05] ΤτΕ: Πρωτογενές πλεόνασμα 386 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό τον Ιανουάριο
  • [06] Οι αγροτικές κινητοποιήσεις στη Β. Ελλάδα
  • [07] Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη
  • [08] Οι αγρότες της δυτικής Ελλάδας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις
  • [09] Ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ βλέπει πρόοδο στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης
  • [10] Η Τουρκία επιθυμεί τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στη Συρία
  • [11] Σοβαρός ο τραυματισμός του Τσάτουμα, μένει εκτός αγώνων ως το καλοκαίρι

  • [01] Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Μάρτιν Σουλτς

    Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ξεκίνησε τον κύκλο των διήμερων επαφών του (σήμερα και αύριο) στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

    O κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την Επίτροπο Μεταφορών Βιολέτα Μπουλκ και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Για το απόγευμα, είναι προγραμματισμένες συναντήσεις με τους επιτρόπους Δημήτρη Αβραμόπουλο και Πιέρ Μοσκοβισί και με τους αντιπροέδρους της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκι και Γίρκι Κατάινεν.

    Το προσφυγικό είναι στην κορυφή της ατζέντας των συναντήσεων του αρχηγού της ΝΔ, ενώ θα συζητηθούν και οι εσωτερικές εξελίξεις στην Ελλάδα και η πορεία της διαπραγμάτευσης και της αξιολόγησης.

    Οι συνεργάτες του λένε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να δημιουργήσει την πεποίθηση ότι θα είναι υπεύθυνος και αξιόπιστος συνομιλητής, όχι όμως δεδομένος. Πρώτη μέλημα του προέδρου της ΝΔ είναι να αποτραπεί το κλείσιμο των βόρειων συνόρων μας.

    Η δεύτερη επιδίωξη είναι να ασκηθεί από την ΕΕ πίεση προς την Τουρκία, προκειμένου να εφαρμόσει αποτελεσματικά τις δεσμεύσεις της έναντι της Ελλάδας και της Ευρώπης.

    Τρίτος στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι μεγαλύτερη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων προς την Ελλάδα που είναι αντιμέτωπη με δύο κρίσεις ταυτόχρονα, την οικονομική και την προσφυγική. Το στίγμα που επιθυμεί να δώσει στις συναντήσεις του με τους ηγέτες και τους αξιωματούχους ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι πιστεύει στην Ευρώπη, αλλά επιθυμεί και την ανανέωσή της, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική, δημοκρατική και ανθρώπινη.

    [02] Την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής ενημερώνει ο Πάνος Καμμένος

    Την Επιτροπή Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ενημερώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος,από τις 11 το πρωί,κεκλεισμένων των θυρών, για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις.

    Στο επίκεντρο της ενημέρωσης των μελών της Επιτροπής από τον κ. Καμμένο βρίσκονται, το μεταναστευτικό ζήτημα, η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, καθώς επίσης και η συμμετοχή - εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

    [03] Γιώργος Σταθάκης: Μακρά μεταβατική περίοδο επιθυμεί η Ελλάδα για τα κόκκινα δάνεια

    Η Ελλάδα επιθυμεί να διατηρηθούν οι περιορισμοί στις πωλήσεις «κόκκινων» δανείων σε ταμεία διαχείρισης τέτοιων δανείων (distressed funds), δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg.

    «Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι έχουμε ανοίξει ήδη το 50% της αγοράς κόκκινων δανείων», δήλωσε ο κ. Σταθάκης, προσθέτοντας: «Θέλουμε να υπάρχει μία μακρά μεταβατική περίοδο για ευαίσθητες κατηγορίες, όπως τα στεγαστικά δάνεια, τα μικρά καταναλωτικά δάνεια καθώς και τα δάνεια προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις». Η τελευταία συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της προβλέπει την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών, αλλά η έκταση των περιορισμών παραμένει θέμα της συνεχιζόμενης διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των θεσμών, αναφέρει το Bloomberg. «Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, διαπραγματευόμαστε», δήλωσε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι η ελληνική Βουλή ψήφισε πέρυσι νόμο, ο οποίος διευκολύνει την πώληση «κόκκινων» δανείων μεγάλων επιχειρήσεων.

    [04] Από τον Μάιο αναμένεται να ξεκινήσει η πληρωμή του φόρου εισοδήματος

    Από τον μήνα Μάιο αναμένεται να ξεκινήσει φέτος η πληρωμή του φόρου εισοδήματος, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα, έως το τέλος Φεβρουαρίου, σχεδιάζεται να ανοίξει η πύλη του ΤΑΧΙS για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Αυτό προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών για τιςφετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και την πληρωμή του φόρου.

    Αθήνα, Ελλάδα 16/02/2016 11:19 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Από τον Μάιο αναμένεται να "ανοίξει" η εφαρμογή TAXISNET για τον φόρο εισοδήματος

    Απο φέτος, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, η πληρωμή του φόρου θα γίνει σε 5 μηνιαίες δόσεις απο τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο προκειμένου να διευκολυνθούνοι φορολογούμενοι αλλά και να εξομαλυνθεί η ροή είσπραξης των εσόδων στα ταμεία του Δημοσίου. Σημειώνεται ότι έως και πέρυσι η πληρωμή του φόρου του εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας καταβαλλόταν σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.

    Μέχρι να ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να έχει διευθετήσει δύο σημαντικές εκρεμμότητες οι οποίες αφορούν αφορούν διευκρινίσεις για τον τρόπο δήλωσης του Συμφώνου Συμβίωσης, καθώς και την απαλλαγή απο τα τεκμήρια φοιτητών και ανέργων με πολύ χαμηλά εισοδήματα. Οι δύο αυτές διατάξεις αφορούν προτεραιότητες του υπουργείου για τις επόμενες ημέρες, προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να ανοίξει για τους φορολογούμενους η εφαρμογή υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

    [05] ΤτΕ: Πρωτογενές πλεόνασμα 386 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό τον Ιανουάριο

    Πλεόνασμα ύψους 287 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο Προϋπολογισμός σε ταμειακή βάση τον μήνα Ιανουάριο έναντι ελλείμματος 217 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, η εξέλιξη αυτή αντανακλά την αύξηση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού σε 3,153 δισ. ευρώ, από 3.133 δισ. ευρώ πέρυσι.

    Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, διαμορφώθηκαν σε 3,392 δισ. ευρώ, από 3.200 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2015.

    Το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 386 εκατ. ευρώ από έλλειμμα 149 εκατ. ευρώ πέρυσι.

    Σημειώνεται ότι στις δαπάνες περιλαμβάνεται ποσό ύψους περίπου 1.152 δισ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και δαπάνες ύψους 451 εκατ.

    [06] Οι αγροτικές κινητοποιήσεις στη Β. Ελλάδα

    Αμετακίνητοι στα μπλόκα του παραμένουν οι αγρότες στη Β. Ελλάδα. και παρακολουθώντας τις εξελίξεις, βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις, προκειμένου όπως οι ίδιοι δηλώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «να μην επιχειρηθεί μυστική συνάντηση ή κίνηση από τον οποιονδήποτε, σε όποια δύναμη και αν ανήκει».

    Το σημερινό πρόγραμμα των κινητοποιήσεων στη Β. Ελλάδα έχει ως εξής:

  • Στον νομό Πέλλας η απόφαση, που ελήφθη, αφορά κλείσιμο των κόμβων: Μελισσίου, Μαυροβουνίου, Μεσημερίου, Αλυσίδας Βεγορίτιδας και Αψάλου (18:00- 21:00) και Γυψοχωρίου (17:00-17:30).

  • Στη σερβική γέφυρα στα Γιαννιτσά, ο σημερινός αποκλεισμός ορίστηκε για τις ώρες 11:00-18:00, με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Παναγιώτη Ανδρικόπουλο, να επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Σε γενική συνέλευση που θα έχουμε σήμερα, θα αποφασίσουμε και τον εναλλακτικό τρόπο κλιμάκωσής μας για αύριο».

  • Σε αποκλεισμό του δρόμου στο χρονικό διάστημα 10:00-18:00 προχωρούν οι συμμετέχοντες στο μπλόκο της Χαλκηδόνας.

  • Στον νομό Πιερίας, σε Αιγίνιο και Κατερίνη, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Χρήστο Βάγια, συνεχίζεται ο αποκλεισμός για τρίτη ημέρα σήμερα.

  • Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων. Αργότερα θα αποφασιστεί εάν θα κλείσει η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας. Παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας.

  • Στον νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (12:00-15:00 και 20:00-23:00) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 19:00 έως τις 23:00. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στο τελωνείο Δοϊράνης, Γιώργος Τερζής, ενημέρωσε ότι αύριο από τις 10:00 έως και τις 13:30 θα τελεί υπό κατάληψη η ΔΟΥ νομού Κιλκίς, τόσο από ανθρώπους τους πρωτογενούς τομέα, όσο και κόσμο άλλων επαγγελματικών κλάδων.

  • Στα διόδια των Μαλγάρων, συνεχίζεται ο αποκλεισμός. «Δεν πρόκειται να ανοίξουμε μέχρι και την Παρασκευή, εκτός εάν κρίνουμε ότι λόγω καιρού μπορεί να ταλαιπωρήσουμε, μέσω των παρακαμπτηρίων, τους οδηγούς και να προκληθεί ατύχημα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Αχιλλέας Καμπούρης.

  • Σε αποκλεισμό παραμένει για περισσότερες από δύο εβδομάδες ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας. Υπενθυμίζεται ότι συμβολικά στο μπλόκο στήθηκε τέντα, με τους συμμετέχοντες σε αυτό να στέλνουν μήνυμα ότι δεν προτίθενται να αποχωρήσουν.

  • Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας από τις 16:00.

    Διαβάτε επίσης:

    Ουρές χιλιομέτρων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

    [07] Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη

    Την πρώτη γυναίκα αντιστράτηγο έχει από σήμεραη Ελληνική Αστυνομία, καθώς προήχθη μεταξύ άλλων και η υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η αξιωματικός η οποία από την θέση του κλαδάρχη Μετανάστευσης και Προστασίας Συνόρων χειρίστηκε μέχρι τώρα με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα το προσφυγικό πρόβλημα, κάτι που την έχει κάνει διεθνώς γνωστή.

    Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν αργά χτες το βράδυ οι κρίσεις των 22 υποστράτηγων της ΕΛ.ΑΣ. (20 γενικών καθηκόντων, έναν υγειονομικό και έναν εγκληματολογικών εργαστηρίων), απο το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων που συνεδρίασε υπό την προεδρία του νέου αρχηγού Αστυνομίας αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και τη συμμετοχή των δύο αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς.

    Στον βαθμό του αντιστράτηγου, για την κάλυψη των κενών θέσεων, προάγονται τέσσερις υποστράτηγοι και, ειδικότερα, ο μέχρι χτες Γενικός Διευθυντής Αττικής, Γιάννης Διαμαντόπουλος, ο οποίος είναι σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο νέος υπαρχηγός του Σώματος, ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Μιχαήλ Καραμαλάκης και η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

    Διατηρητέοι κρίθηκαν 11 υποστράτηγοι: Αντώνης Μπάκας, διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής, Βασίλειος Μωυσίδης, Χρήστος Δραγατάκης, Γεώργιος Κωτσάκης, ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης και οι Γεώργιος Σκανδαλάκης, Νικόλαος Μπαντουβάκης, Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος, Ανδρέας Αποστολόπουλος, Ηλίας Μαλεβίτης (Υγειονομικό) και Πηνελόπη Μηνιάτη (Εγκληματολογικών Εργαστηρίων).

    Τέλος, αποστρατεύονται ως ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους επτά Υποστράτηγοι Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του αντιστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων, τους απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου της θέσης που κατείχαν και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα 30 ημέρες. Πρόκειται για τους: Γεώργιο Καραϊτση, Δημήτριο Γεωργατζή, Φώτιο Νικητάκη, Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο, Δημήτριο Παπαναγιώτου, Σταματίνα Μίζη και Δημήτριο Δήμου.

    Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας.

    [08] Οι αγρότες της δυτικής Ελλάδας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

    Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της δυτικής Ελλάδας, με αποκλεισμούς εθνικών οδών, σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία.

    Ειδικότερα, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν αποκλείσει την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου. Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Κώστας Πουρνάρας, «ανοίγουμε για λίγες ώρες κάθε πρωί τον δρόμο, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση και κυρίως για να περάσουν φορτηγά που μεταφέρουν υγειονομικό υλικό».

    Επίσης, αγρότες από την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, αναμένεται να κλείσουν από τις 17:00 έως και τις 20:00, την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στη γέφυρα του ποταμού Ευήνου.

    Στη Αχαΐα, αγρότες έχουν αποκλείσει την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας και σύμφωνα με όσα είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Νίκος Ζαφειρόπουλος, ο αποκλεισμός θα διαρκέσει έως τις 10 το βράδυ.

    Ακόμη, αγρότες της Αιγιάλειας θα κλείσουν από τις 7 το βράδυ και για τρεις ώρες, την εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου.

    [09] Ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ βλέπει πρόοδο στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλόντ Γιουνκέρ δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild ότι η Ευρώπη καταγράφει πρόοδο ως προς την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και επαινεί την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ για την προσήλωσή της σε μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, παρά τις επικρίσεις.

    Μία ημέρα πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής με θέμα την προσφυγική κρίση, αλλά και τη διαμόρφωση της σχέσης της ΕΕ με τη Βρετανία, ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ δηλώνει ότι η ιστορία θα αποδείξει ότι η Μέρκελ και η φιλελεύθερη πολιτική της απέναντι στην κρίση είναι σωστή.

    "Επιτέλους βλέπουμε κάποια πρώτη πρόοδο", δηλώνει προσθέτοντας ότι ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία μειώνεται. "Αλλά θα χρειασθεί χρόνος για να έχουν αποτέλεσμα όλα τα μέτρα που έχουν αποφασισθεί εδώ και εβδομάδες και μήνες στην Ευρώπη", λέει.

    [10] Η Τουρκία επιθυμεί τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στη Συρία

    Η Τουρκία επιθυμεί τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας έκτασης 10 χιλιομέτρων στη συριακή πλευρά της μεθορίου της, η οποία θα περιλαμβάνει την πόλη Αζάζ, προκειμένου να αποτρέψει προσπάθειες να "αλλάξει η δημογραφική δομή" της περιοχής, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρόεδρος της κυβέρνησης Γιαλτσίν Ακντογάν.

    Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, με την υποστήριξη ρωσικών αεροπορικών επιδρομών, έχουν προωθηθεί προς τα τουρκικά σύνορα στο πλαίσιο μιας μεγάλης επιχείρησης που πραγματοποιούν τις τελευταίες εβδομάδες. Μαχητές κουρδικών πολιτοφυλακών, οι οποίοι για την Άγκυρα είναι εχθρικοί στασιαστές, έχουν επωφεληθεί από τη βία προκειμένου να καταλάβουν εδάφη από σύρους αντάρτες.

    Η Τουρκία έχει κατηγορήσει τις κουρδικές πολιτοφυλακές ότι επιδιώκουν την "αλλαγή της δημογραφικής σύνθεσης" της βόρειας Συρίας με τον αναγκαστικό εκτοπισμό τουρκμενικών και αραβικών κοινοτήτων. Εκείνο που φοβάται τελικά η Άγκυρα είναι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους που θα περιλαμβάνει γειτονικές περιοχές οι οποίες ανήκουν τώρα στο Ιράκ, στη Συρία και στην Τουρκία.

    "Υπάρχει ένα παιγνίδι που παίζεται με σκοπό να αλλάξει η δημογραφική δομή. Η Τουρκία δεν πρέπει να είναι μέρος αυτού του παιγνιδιού", δήλωσε ο Ακντογάν σε συνέντευξή του στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό AHaber.

    [11] Σοβαρός ο τραυματισμός του Τσάτουμα, μένει εκτός αγώνων ως το καλοκαίρι

    Σοβαρός αποδείχθηκε τελικά ο τραυματισμός του Λούη Τσάτουμα το περασμένο Σάββατο κατά την διάρκεια του Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο ΣΕΦ, αφού χάνει οριστικά την χειμερινή περίοδο, αλλά πιθανότατα και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ (6-10 Ιουλίου).

    Η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε έδειξε αποκόλληση τένοντα στους οπίσθιους μηριαίους, ένας ιδιαίτερα σοβαρός τραυματισμός με μεγάλο χρόνο αποθεραπείας. Ο αθλητής θα μπει σε πρόγραμμα αποκατάστασης κι έπειτα σε συντηρητικό πρόγραμμα προπόνησης με την ελπίδα να επιστρέψει το καλοκαίρι στους αγώνες. Ο Μεσσήνιος άλτης, έχει βασικό στόχο της χρονιάς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τον Αύγουστο.

    Ο Έλληνας αθλητής είχε και την επιλογή να υποβληθεί σε επέμβαση, αλλά αυτό θα απαιτούσε να μείνει εκτός για διάστημα ενός έτους κι έτσι προτίμησε να ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 February 2016 - 11:32:45 UTC