Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για τις εξελίξεις στην Τουρκία συζήτησαν Αλ. Τσίπρας - Σ. Ντεμιρτάς
  • [02] Με τους πρέσβεις των χωρών μελών της ΕΕ στην Αθήνα συναντήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης
  • [03] «Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ασυδοσία των καναλαρχών»
  • [04] Καμπάνια με τίτλο «Έχουμε έναν κόσμο να αλλάξουμε» ξεκινά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Σε ικανοποιητικά επίπεδα θεωρεί η ΕΚΤ πως βρίσκεται η κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών
  • [06] Πρόγραμμα για 15.000 ανέργους νέους ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας
  • [07] Η κυβέρνηση θέλει να οργανωθεί ο διάλογος και να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό
  • [08] Συνάντηση χωρών - μελών της ΕΕ και του Τούρκου πρωθυπουργού Νταβούτογλου για την προσφυγική κρίση
  • [09] Ο Ζ. Γκάμπριελ καλεί για επείγουσα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
  • [10] Ευρωπαϊκό Ιατρικό Σώμα για ταχύτερη αντίδραση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης
  • [11] Βίντεο ΕΚ: Η ατζέντα αυτή την εβδομάδα
  • [12] Η ΕΕ εγκαινιάζει Ευρωπαϊκό Ιατρικό Σώμα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης
  • [13] «Δύσκολη η κατάσταση από την έλλειψη κλινών στις ΜΕΘ λόγω αύξησης κρουσμάτων Η1Ν1»
  • [14] Στις Βρυξέλλες,αύριο για το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ ο Ν. Ξυδάκης
  • [15] Η συνάντηση πρωθυπουργού - αγροτών θα γίνει με όρους αντιπροσωπευτικότητας
  • [16] Άνοδος 7,22% στο Χρηματιστήριο με ράλι τραπεζικών μετοχών
  • [17] Χάσι: «Καλύτερος τώρα ο Ολυμπιακός από τότε που μας νίκησε 3-0»
  • [18] Το «κλουβί» εκτόξευσε τον Παναιτωλικό στην 7η θέση

  • [01] Για τις εξελίξεις στην Τουρκία συζήτησαν Αλ. Τσίπρας - Σ. Ντεμιρτάς

    Ανεπίσημη συνάντηση είχε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας με τον συμπρόεδρο του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Σελαχαντίν Ντεμιρτάς. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, καθώς το HDP συμμετέχει ως παρατηρητής στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Τουρκία καθώς και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή (το κουρδικό ζήτημα, οι συγκρούσεις στη Συρία και η προσφυγική κρίση).

    Στη συγκεκριμένη συνάντηση αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία, όπως και σε κάθε συνάντηση με συνομιλητές που προέρχονται από περιοχές στις οποίες έχουν εκδηλωθεί εντάσεις και από περιοχές από τις οποίες προέρχονται οι προσφυγικές ροές.

    Κατά τη συζήτηση που έγινε, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να τερματιστεί η τρομοκρατία και κάθε μορφή βίας και καταπίεσης. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη για επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κουρδικό ζήτημα.

    [02] Με τους πρέσβεις των χωρών μελών της ΕΕ στην Αθήνα συναντήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τους 28 πρέσβεις των χωρών μελών της ΕΕ. Επρόκειτο για πρωινό εργασίας, το οποίο κράτησε 1,5 ώρα και αποτελεί μέρος των πρωτοβουλιών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προβολή στο εξωτερικό και την Ευρώπη των ελληνικών θέσεων για το προσφυγικό.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ήδη συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Ι. Μουζάλα, έχει επισκεφτεί τα κέντρα φιλοξενίας στη Μυτιλήνη, σήμερα συναντήθηκε με τους πρέσβεις των ευρωπαϊκών χωρών στην Αθήνα και μέσα στην εβδομάδα θα συμμετάσχει στη σύνοδο του ΕΛΚ και θα έχει επαφές για το θέμα με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.

    Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη σημερινή συνάντηση, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ενημέρωσε πως έγινε σε εξαιρετική ατμόσφαιρα μια πολύ ουσιαστική συζήτηση κατά την οποία δόθηκε έμφαση στο προσφυγικό, αλλά εθίγησαν και άλλα θέματα.

    Οι πρέσβεις έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις θέσεις του προέδρου της ΝΔ. Έγιναν περίπου 12 ερωτήσεις που κάλυψαν το σύνολο των θεμάτων.

    [03] «Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ασυδοσία των καναλαρχών»

    «Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό "στο Κόκκινο", και ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ανάλογη διαδικασία και για τις ραδιοφωνικές συχνότητες.

    «Μέσα στην εβδομάδα θα καλέσουμε την ΕΙΙΡΑ για να καταθέσει τις προτάσεις της για τον χάρτη συχνοτήτων των ραδιοφώνων», είπε ο υπουργός και προσέθεσε πως θα υπάρξει διαβούλευση πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις ραδιοφωνικές συχνότητες.

    Αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες, ο Χρήστος Σπίρτζης υπογράμμισε πως «δεν μπορεί να συνεχιστεί η ασυδοσία των καναλαρχών, είναι θέμα αστικής νομιμότητας». «Η Ελλάδα δεσμεύεται μέχρι το 2020 να έχει συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων», συμπλήρωσε και επισήμανε ότι η αδειοδότηση των τεσσάρων καναλιών αναφέρεται στα γενικού ενδιαφέροντος και πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια ? για τα θεματικά και τα περιφερειακά κανάλια θα ακολουθήσει τροπολογία με επιπλέον άδειες.

    [04] Καμπάνια με τίτλο «Έχουμε έναν κόσμο να αλλάξουμε» ξεκινά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

    «Έχουμε έναν κόσμο να αλλάξουμε», #ΜaziNikame, τιτλοφορείται η καμπάνια της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία απευθύνεται στους νέους που θέλουν να πρωτοστατήσουν στη μάχη κατά της λιτότητας.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, «μέσω της καμπάνιας "Έχουμε έναν κόσμο να αλλάξουμε", η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει ένα ευρύ κάλεσμα σε κάθε νέο και νέα που θέλει να πρωτοστατήσει στην μάχη κατά της λιτότητας. Που επιθυμεί να αγωνιστεί απέναντι σε κάθε διάκριση, ενάντια στην καταπίεση που μπορεί να βιώνει καθημερινά στο σχολείο, στο Πανεπιστήμιο, στον χώρο εργασίας, στη γειτονιά».

    [05] Σε ικανοποιητικά επίπεδα θεωρεί η ΕΚΤ πως βρίσκεται η κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών

    Σε ικανοποιητικά επίπεδα θεωρεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πως βρίσκεται η κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών, επισημαίνουν στις σημερινές εκδόσεις τους βέλγικες εφημερίδες. Ως εκ τούτου, μια νέα ανακεφαλαιοποίησή τους δεν είναι αναγκαία, σημειώνει η De Standaard σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Η ΕΚΤ έχει εμπιστοσύνη στις ελληνικές τράπεζες», ενώ ταυτόσημο ρεπορτάζ δημοσιεύει και η De Morgen.

    Οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν ανάγκη επιπλέον κεφαλαιοποίησης, αναφέρει τέλος η L?Echo σε δημοσίευμα με τίτλο «Οι ελληνικές τράπεζες ?σε καλή κατάσταση?», αναπαράγοντας σχετικές δηλώσεις της Ντανιέλ Νουά, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ.

    [06] Πρόγραμμα για 15.000 ανέργους νέους ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας

    Σε εφαρμογή τίθεται από αύριο το νέο πρόγραμμα, με τίτλο «Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης για ανέργους νέους, ηλικίας 18-24 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας». Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 39,75 εκατομμυρίων ευρώ, απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σε απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.

    Στο πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης και πρακτικής άσκησης θα συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς: Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics), Λιανικό Εμπόριο, Εξωστρέφεια και Διεθνές Εμπόριο (έμφαση στον πρωτογενή τομέα). Τεχνολογιών των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.)

    Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι θα μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά και μόνο, αίτηση συμμετοχής, ανάλογα με την ειδικότητά τους, στις ειδικά διαμορφωμένες ηλεκτρονικές πλατφόρμες:www.logistics-eede.gr,www.esee-emporio.gr,www.exagogiko-eede.gr,http://edu.sepe.gr

    Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τους δυνητικά ωφελουμένους αρχίζει στις 16/2/2016 και ώρα 16:00 και λήγει στις 31/3/2016 και ώρα 23:59:59.

    [07] Η κυβέρνηση θέλει να οργανωθεί ο διάλογος και να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό

    Τις προτάσεις τους, στη βάση των οποίων προτίθενται να προχωρήσουν σε διάλογο με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, κατέθεσε αντιπροσωπεία αγροτών της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Κυβερνητικές πηγές χαρακτήριζαν το κλίμα της συνάντησης της αντιπροσωπείας με την κυβερνητικό εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, η οποία και παρέλαβε το κείμενο των προτάσεων τους, πολύ ομαλό και ανθρώπινο. Ανέφεραν ότι έγινε μια γενική συζήτηση για την κατάσταση τους και τα προβλήματα τους. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα πρέπει να γίνει μια επεξεργασία και τονίζουν ότι η κυβέρνηση θέλει να οργανωθεί ο διάλογος όσο πιο ουσιαστικά και αντιπροσωπευτικά γίνεται και να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό.

    Ο Δημήτρης Δημογιάννης, μέλος της Επιτροπής, σε δήλωση του μετά την επίδοση του κειμένου, είπε ότι «στη λογική ότι η κυβέρνηση δεν κουβεντιάζει με τους αγρότες, εμείς ανταπαντάμε ότι ερχόμαστε εδώ στο Μ. Μαξίμου, αλλά και στους πολιτικούς αρχηγούς, καταθέτουμε τις προτάσεις μας και επιδιώκουμε συνάντηση με την κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό, μόνο και εφόσον συζητήσει στο πλαίσιο των προτάσεων που έχουμε καταθέσει». Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως όταν λένε οι αγρότες ότι θέλουν συζήτηση επί του κειμένου που κατέθεσαν σήμερα, είναι σαν να ζητούν από μηδενική βάση να γίνει ο διάλογος.

    Σε ερώτηση εάν δίνουν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση, είπε ότι «τελεσίγραφο υπό την έννοια ότι "αύριο θα μας απαντήσετε αλλιώς θα κάψουμε την Ελλάδα", δεν δίνουμε» και προσέθεσε: «Υπάρχει ένας εύλογος χρονικός ορίζοντας που περιμένουμε απάντηση, από εκεί και πέρα, όμως, και μέχρι να έρθει η απάντηση, το μήνυμα που παίρνουμε από όλους τους αγρότες της Ελλάδας είναι ότι εντείνουμε τις κινητοποιήσεις, κλιμακώνουμε τα μπλόκα και αυτό το μήνυμα που πήραμε απ' όλους τους αγρότες σήμερα: "τα τρακτέρ όλων των μπλόκων θα έχουν στραμμένες τις ρόδες προς την Αθήνα". Αυτή θα είναι η επόμενη κίνηση. Άρα λοιπόν ο χρόνος τελειώνει».

    Διαβάστε επίσης:

    Η συνάντηση πρωθυπουργού - αγροτών θα γίνει με όρους αντιπροσωπευτικότητας

    [08] Συνάντηση χωρών - μελών της ΕΕ και του Τούρκου πρωθυπουργού Νταβούτογλου για την προσφυγική κρίση

    Συνάντηση ανάμεσα στη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλες χώρες μέλη της ΕΕ και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από την σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, για να συζητήσουν για την μεταναστευτική κρίση, η οποία επιδεινώνεται λόγω της αύξησης του αριθμού των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τη Συρία για να γλιτώσουν από τα αεροπορικά πλήγματα.

    Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι έχουν εγκατασταθεί σε καταυλισμούς εντός της Συρίας στη μεθόριο με την Τουρκία μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία γύρω από το Χαλέπι, στον συριακό βορρά, ενώ σύμφωνα με αξιωματούχους δεκάδες χιλιάδες άλλοι μπορεί ήδη να έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, με την ελπίδα να φτάσουν στην Ευρώπη.

    "Η συνάντηση αυτή πριν από τη σύνοδο κορυφής θα γίνει στην έδρα της μόνιμης αντιπροσωπείας της Αυστρίας στην ΕΕ αυτήν την Πέμπτη το μεσημέρι", δήλωσε διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος διευκρίνισε ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 11 χωρών μελών, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Γερμανία, και του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

    Ένας δεύτερος διπλωμάτης επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή της συνάντησης, όπως και ότι η Γαλλία θα είναι πιθανώς παρούσα.

    Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 28 χωρών μελών της ΕΕ αναμένεται να συζητήσουν για την προσφυγική κρίση κατά την προσεχή τους σύνοδο κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

    [09] Ο Ζ. Γκάμπριελ καλεί για επείγουσα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

    O πρόεδρος του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) προειδοποιεί την Ε.Ε. ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να βγει και καλεί επειγόντως να ελαφρυνθεί το χρέος της με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του και μείωση των επιτοκίων.

    Η έξοδος ή ο αποκλεισμός ενός κράτους μέλους από τη ζώνη του Σένγκεν είναι "ψευδολύση", η οποία «θα δηλητηριάσει τον ευρωπαϊκό διάλογο» και «δεν μπορεί κανείς απλώς να ορίσει εκ νέου τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης και μάλιστα να το κάνει παρακάμπτοντας τις ενδιαφερόμενες χώρες», γράφει Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε σημερινό του άρθρο στην Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ενας τέτοιος αποκλεισμός της Ελλάδας επαπειλείται όμως, αν πραγματοποιούντο «ιδέες των συντηρητικών» και αν στα σύνορα με τη ΠΓΔ της Μακεδονίας κατασκευαστούν φράχτες.

    Ο υπουργός Οικονομίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης βλέπει μάλιστα στην προσφυγική κρίση μια ευκαιρία για την ανανέωση της ευρωπαϊκής ιδέας, αλλά η κοινή προσφυγική κρίση και η κρίση ασύλου θα πρέπει επιπλέον να συνδεθεί με μια δίκαιη κατανομή του βάρους, με αναπτυξιακή πολιτική και με καταπολέμηση της ανεργίας. Ειδικά η Γερμανία, γράφει, φέρει ιδιαίτερη ευθύνη και δεν μπορεί να περιμένει ότι θα βοηθηθεί στο θέμα της κατανομής των προσφύγων, αν δεν είναι διατεθειμένη, τώρα περισσότερο από πριν να επενδύσει στην ανάπτυξη και την απασχόληση.

    [10] Ευρωπαϊκό Ιατρικό Σώμα για ταχύτερη αντίδραση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαινιάζει σήμερα το Ευρωπαϊκό Ιατρικό Σώμα για να συμβάλει στην κινητοποίηση ιατρικών και υγειονομικών ομάδων και σχετικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, τόσο εντός όσο και εκτός της ΕΕ.

    Με το Ευρωπαϊκό Ιατρικό Σώμα, τα κράτη μέλη της ΕΕ και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο σύστημα μπορούν να διαθέτουν ταχέως ιατρικές ομάδες και ιατρικό εξοπλισμό προτού εμφανιστεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης ? έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ταχύτερη και πιο προβλέψιμη αντίδραση. Το ιατρικό σώμα θα μπορούσε να περιλαμβάνει ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης, εμπειρογνώμονες σε θέματα δημόσιας υγείας και ιατρικού συντονισμού, κινητά εργαστήρια βιοασφάλειας, αεροσκάφη υγειονομικής εκκένωσης και ομάδες υλικοτεχνικής υποστήριξης.

    «Στόχος του Ευρωπαϊκού Ιατρικού Σώματος είναι να μπορεί η ΕΕ να αντιμετωπίζει πολύ ταχύτερα και αποτελεσματικότερα υγειονομικές κρίσεις.Πρέπει να αντλήσουμε διδάγματα από τη μάχη κατά του Έμπολα. Μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες ήταν η κινητοποίηση ιατρικών ομάδων. Ευχαριστώ όλα τα κράτη μέλη που έχουν ήδη συνεισφέρει μέχρι σήμερα, και θα ήθελα να ενθαρρύνω και άλλους να συμμετάσχουν ώστε η ΕΕ να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες ανάγκες και να καταστεί δυνατός ο καλύτερος σχεδιασμός και η προετοιμασία προτού ξεσπάσει οποιαδήποτε καταστροφή», δήλωσε οEπίτροπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης, που προΐσταται της σημερινής εναρκτήριας εκδήλωσης υψηλού επιπέδου στις Βρυξέλλες.

    Το πλαίσιο που διέπει το Ευρωπαϊκό Ιατρικό Σώμα αποτελεί μέρος της νέας Ευρωπαϊκής Ικανότητας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (γνωστής και ως «εθελοντικής δεξαμενής») του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Μέχρι σήμερα το Βέλγιο, η Τσεχική Δημοκρατία, η Φινλανδία, η Γαλλία, το Λουξεμβούργο, η Γερμανία, η Ισπανία, η Σουηδία και οι Κάτω Χώρες έχουν ήδη διαθέσει ομάδες και εξοπλισμό για συμμετοχή στην «εθελοντική δεξαμενή».

    [11] Βίντεο ΕΚ: Η ατζέντα αυτή την εβδομάδα

    [12] Η ΕΕ εγκαινιάζει Ευρωπαϊκό Ιατρικό Σώμα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

    Ένα νέο Ευρωπαϊκό Ιατρικό Σώμα εγκαινίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να συμβάλει στην κινητοποίηση ιατρικών και υγειονομικών ομάδων και σχετικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, τόσο εντός όσο και εκτός της ΕΕ.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, με το Ευρωπαϊκό Ιατρικό Σώμα, τα κράτη μέλη της ΕΕ και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο σύστημα μπορούν να διαθέτουν ταχέως ιατρικές ομάδες και ιατρικό εξοπλισμό προτού εμφανιστεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης ? έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ταχύτερη και πιο προβλέψιμη αντίδραση. Το ιατρικό σώμα θα μπορούσε να περιλαμβάνει ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης, εμπειρογνώμονες σε θέματα δημόσιας υγείας και ιατρικού συντονισμού, κινητά εργαστήρια βιοασφάλειας, αεροσκάφη υγειονομικής εκκένωσης και ομάδες υλικοτεχνικής υποστήριξης.

    «Στόχος του Ευρωπαϊκού Ιατρικού Σώματος είναι να μπορεί η ΕΕ να αντιμετωπίζει πολύ ταχύτερα και αποτελεσματικότερα υγειονομικές κρίσεις. Πρέπει να αντλήσουμε διδάγματα από τη μάχη κατά του Έμπολα. Μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες ήταν η κινητοποίηση ιατρικών ομάδων. Ευχαριστώ όλα τα κράτη μέλη που έχουν ήδη συνεισφέρει μέχρι σήμερα, και θα ήθελα να ενθαρρύνω και άλλους να συμμετάσχουν, ώστε η ΕΕ να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες ανάγκες και να καταστεί δυνατός ο καλύτερος σχεδιασμός και η προετοιμασία προτού ξεσπάσει οποιαδήποτε καταστροφή», δήλωσε ο Επίτροπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης, που προΐσταται της σημερινής εναρκτήριας εκδήλωσης υψηλού επιπέδου στις Βρυξέλλες.

    [13] «Δύσκολη η κατάσταση από την έλλειψη κλινών στις ΜΕΘ λόγω αύξησης κρουσμάτων Η1Ν1»

    Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κυρίως του Λεκανοπεδίου εξαιτίας και της αύξησης στα κρούσματα του ιού Η1Ν1.

    Μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" ανέφερε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε πανελλαδικό επίπεδο 200 κρεβάτια κλειστά σε ΜΕΘ και μονάδες αυξημένης φροντίδας, ενώ σε καθημερινή βάση μόνο στο Λεκανοπέδιο υπάρχει λίστα αναμονής για 40 έως 50 άτομα.

    Ο ίδιος εξήγησε ότι με την προκήρυξη 500 θέσεων προσωπικού για της ΜΕΘ, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ το πρόβλημα θα λυθεί και μάλιστα σε πανελλαδική βάση μέχρι τον Μάρτιο.

    "Το σύστημα προμηθειών είναι απολύτως προβληματικό και μπλοκαρισμένο. Αυτή την περίοδο υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα στα νοσοκομεία 315 εκατομμύρια ευρώ τα οποία δεν μπορούν να αξιοποιηθούν, είτε επειδή οι υπηρεσίες δεν επαρκούν να προωθήσουν τα εντάλματα , είτε επειδή το ελεγκτικό συνέδριο έχει μπλοκάρει κάποιους από τους διαγωνισμούς, είτε επειδή έχει μπλοκάρει το σύστημα με το παρατηρητήριο τιμών", είπε ο κ. Ξανθός για το σύστημα προμηθειών.

    [14] Στις Βρυξέλλες,αύριο για το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ ο Ν. Ξυδάκης

    Tις ελληνικές θέσεις για την προετοιμασία του ευρωπαϊκού συμβουλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Φεβρουαρίου και θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, θεματικές για τη μετανάστευση και τις σχέσεις ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου, θα παρουσιάσει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης.

    Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο στις Βρυξέλλες, εκτός από την προετοιμασία του ευρωπαϊκού συμβουλίου, περιλαμβάνονται η συζήτηση για το ευρωπαϊκό εξάμηνο και η διαθεσμική συμφωνία για την καλύτερη νομοθέτηση.

    [15] Η συνάντηση πρωθυπουργού - αγροτών θα γίνει με όρους αντιπροσωπευτικότητας

    Η κυβέρνηση θα αναμείνει να υποβληθούν και άλλα αιτήματα από τους αγρότες, προκειμένου να προχωρήσει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με όρους αντιπροσωπευτικότητας για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, με δήλωση που έκανε στη Βουλή μόλις πληροφορήθηκε ότι υποβλήθηκαν αιτήματα αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου.

    «Μόλις πληροφορήθηκα ότι υποβάλλεται αυτήν τη στιγμή κι άλλο ένα αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό» είπε ο κ. Αποστόλου και ενημέρωσε: «Όπως γνωρίζετε υπάρχουν και άλλα αιτήματα και είναι θετικό ότι άρχισαν να ανταποκρίνονται οι αγρότες που κινητοποιούνται στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο. Εμείς θα περιμένουμε κι άλλα αιτήματα να υποβληθούν, γιατί θέλουμε σε αυτήν τη συνάντηση, όχι μόνο να υπάρχει μία αντιπροσωπευτικότητα, αλλά και προκειμένου ο διάλογος να είναι πραγματικά ουσιαστικός και να αφορά όλους τους αγρότες. Θα καταβάλουμε μία προσπάθεια, ούτως ώστε η επιτροπή που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό να έχει αντιπροσωπευτικότητα, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο αυτήν την ώρα».

    Σε ερώτηση εάν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει αυτή η συνάντηση, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησε ότι θα γίνει σύντομα, αλλά αυτήν την ώρα προέχει η αντιπροσωπευτικότητα, ώστε να αφορά όλους τους αγρότες.

    [16] Άνοδος 7,22% στο Χρηματιστήριο με ράλι τραπεζικών μετοχών

    Ράλι πραγματοποιούν οι τραπεζικές μετοχές οδηγώντας την αγορά σε υψηλά κέρδη, προς τα επίπεδα των 490 μονάδων, με την αγορά να υπεραποδίδει των ευρωπαϊκών αγορών.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:25, διαμορφώνεται στις 487,09 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 7,22%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 49,65 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 9,86%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 4,27%.

    Ανοδικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+29,59% στα 0,127 ευρώ), της Eurobank(+29,01% στα 0,418 ευρώ), της Εθνικής (+25,33% στα 0,188 ευρώ), της Alpha Bank (+19,70% στα 1,58 ευρώ), της ΔΕΗ (+9,09% στα 3,0 ευρώ) και της Ελλάκτωρ(+8,49% στα 1,15 ευρώ).

    Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+24,83%), της Υγείας (+7,78%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+7,26%).

    Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Εθνική με 39.499.483 και 36.624.389 τεμάχια, αντιστοίχως.

    Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Alpha Bank με 14,863 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 7,126 εκατ. ευρώ.

    Ανοδικά κινούνται 59 μετοχές, 21 πτωτικά και 20 παραμένουν σταθερές.

    [17] Χάσι: «Καλύτερος τώρα ο Ολυμπιακός από τότε που μας νίκησε 3-0»

    Η Άντερλεχτ υποδέχεται την Πέμπτη τον Ολυμπιακό στο «Κονστάντ Βάντεν Στοκ» των Βρυξελλών για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «32» του Europa League. Ο Αλβανός τεχνικός της βελγικής ομάδας, Μπέσνικ Χάσι, μίλησε για τους πρωταθλητές Ελλάδας και τόνισε πως αποτελούν ένα ποιοτικό σύνολο και είναι το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση:

    «Ο Ολυμπιακός παραμένει μία πολύ καλή ομάδα. Είναι ακόμα καλύτερη σε σχέση με πριν δύο χρόνια όταν μας νίκησαν εδώ με 0-3, σε ένα ματς που ήμασταν καλύτεροι. Θα πρέπει να πιάσουμε μία πολύ καλή απόδοση και ας ελπίζουμε ότι ο Ολυμπιακός δεν θα βρεθεί σε καλή μέρα. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, κάτι που φαίνεται και από τα αποτελέσματα στο Champions League, όπου νίκησε την Άρσεναλ».

    [18] Το «κλουβί» εκτόξευσε τον Παναιτωλικό στην 7η θέση

    Η επίσημη ονομασία του ποδοσφαιρικού χώρου επί της οδού Προυσιώτισσης στο Αγρίνιο, είναι «Γήπεδο Παναιτωλικού». Αν όμως βρεθεί κανείς στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας, καλύτερα θα ήταν να ρωτήσει κάποιον ντόπιο πού βρίσκεται το «Κλουβί», για να τον κατευθύνει με μεγαλύτερη αξιοπιστία!

    Έτσι είναι γνωστή στους φίλους της ομάδας η έδρα του Παναιτωλικού. Μέχρι πριν από λίγους μήνες, όμως, οι αντίπαλοι περνούσαν τόσο εύκολα από το γήπεδο αυτό, που θα μπορούσαν να το μετονομάσουν σε...παιδική χαρά κι αυτό αποτελούσε μέγα πλήγμα για τους οπαδούς των «κίτρινων». Όταν όμως το «Κλουβί» επιβεβαίωσε τη φήμη του, έγινε ξανά έδρα απόρθητη και ο Παναιτωλικός έχει «σκαρφάλωσει» πλέον στην 7η θέση της Super League. Οι αριθμοί "μιλούν" από μόνοι τους: μία νίκη δύο, ήττες και μία ισοπαλία στην «προ-Γιάννη-Μαντζουράκη» εποχή, πέντε νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα από τότε που εγκαταστάθηκε στο Αγρίνιο ο «Ρουμάνος»! Μάλιστα, η μοναδική ήττα σημειώθηκε στο ντεμπούτο του Μαντζουράκη και έκτοτε ακολούθησαν 5 νίκες και μία ισοπαλία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 February 2016 - 13:32:48 UTC