Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Το όριό μας είναι η συμφωνία που υπογράψαμε» δηλώνει ο Γιάννης Δραγασάκης
  • [02] Συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη για την παραίτηση του Σ. Ιωαννίδη από την προεδρία της ΟΝΝΕΔ
  • [03] Ν. Παππάς: H NΔ έχει πολύ κακή σχέση με την αλήθεια
  • [04] Με τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας
  • [05] Σε επ΄ αόριστον αποκλεισμό των Τεμπών προχωρούν και πάλι οι αγρότες
  • [06] «Ψευδολύσεις» χαρακτηρίζουν ενδεχόμενο αποκλεισμό χώρας από την Σένγκεν οι Γκάμπριελ και Σταϊνμάιερ
  • [07] Επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στην Αλβανία
  • [08] Αφγανιστάν: Περισσότεροι από 11.000 νεκροί και τραυματίες μεταξύ των αμάχων το 2015
  • [09] Βίντεο ΕΚ: Η ατζέντα αυτή την εβδομάδα.
  • [10] Τρεις νέοι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο στην Ερμιόνη Αργολίδας
  • [11] Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη τριών Ιρακινών για παράνομη μεταφορά βαρέως οπλισμού

  • [01] «Το όριό μας είναι η συμφωνία που υπογράψαμε» δηλώνει ο Γιάννης Δραγασάκης

    «Το πρόβλημα βιωσιμότητας του ασφαλιστικού είναι υπαρκτό, σοβαρό και, αν δεν βρούμε τώρα κοινωνικά δίκαιες και οικονομικά βιώσιμες λύσεις, οι επόμενες επιλογές θα είναι πολύ πιο επώδυνες», τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα».

    Ο κ. Δραγασάκης επισημαίνει ότι «ένας νέος κύκλος περικοπών στις συντάξεις, για 12η φορά τα τελευταία χρόνια, πέραν του ότι θα ήταν ένα κοινωνικά άδικο μέτρο, θα διακινδύνευε την είσοδο της ελληνικής οικονομίας σε έναν ακόμη νέο υφεσιακό κύκλο». Τονίζει δε ότι «κανένα ασφαλιστικό σύστημα δεν μπορεί να είναι βιώσιμο με παρατεταμένη ύφεση, απώλεια του 25% του ΑΕΠ, ανεργία στο 25% και έκρηξη της μαύρης και αδήλωτης εργασίας».

    Ξεκαθαρίζει ότι «το όριό μας είναι η συμφωνία που υπογράψαμε» και τονίζει ότι «τα όσα έγραψε ο κ. Τόμσεν είναι κάτι διαφορετικό. Μπορεί να διαβάσεις ότι λέει "ελάτε να σας φτιάξω ένα νέο πρόγραμμα". Και τα μέσα που εισηγείται, οριζόντιες περικοπές συντάξεων, είναι καταστροφικά. Αυτά δεν υπάρχουν στη συμφωνία».

    «Η κόκκινη κλωστή μας είναι να υλοποιήσουμε τη συμφωνία, να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η αξιολόγηση και να ακολουθήσει η συζήτηση για το χρέος», αναφέρει ο αντιπρόεδρος.

    Σημειώνει, εξάλλου, ότι «ο πόλεμος κατά της διαπλοκής και ο μεγάλος μετασχηματισμός του κράτους που μόλις αρχίζει, πρέπει να συνδεθούν από τώρα κιόλας με μια βαθιά μεταρρύθμιση του ίδιου του πολιτικού συστήματος, ωθώντας το στην ανασύνθεσή του με μοχλό την πίεση της ίδιας της κοινωνίας, αλλά και την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την επανεξέταση της λογικής του μπόνους. Βασικό κριτήριο των αλλαγών πρέπει να είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς την πολιτική και τους θεσμούς άσκησής της».

    Ο κ. Δραγασάκης εκτιμά ότι «σε κρίσιμη καμπή βρισκόμαστε όχι μόνον εμείς, αλλά όλη η Ευρώπη και ο κόσμος συνολικά. Γι αυτό και λύσεις τόσο στο οικονομικό όσο και στο Προσφυγικό μπορούν να υπάρξουν μόνο στις αντίστοιχες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες κλίμακες». Ξεκαθαρίζει ότι «δεν τίθεται θέμα αποκλεισμού από τη Σένγκεν» και πως «το κλείσιμο των συνόρων θα έχει βαριές συνέπειες για τη χώρα που θα το επιχειρήσει».

    Δηλώνει τέλος, ότι «για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα εκλογών εφόσον διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, νωπή λαϊκή εντολή και η πολιτική της κινείται στο πολιτικό πλαίσιο της εν λόγω εντολής».

    [02] Συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη για την παραίτηση του Σ. Ιωαννίδη από την προεδρία της ΟΝΝΕΔ

    Με αφορμή την παραίτηση του Σάκη Ιωαννίδη από τη θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ σχολίαζαν ότι ήταν θετική η θητεία του στην προεδρία της νεολαίας του κόμματος και πως η παραίτησή του έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Ως προς τα διαδικαστικά θέματα τόνιζαν τα εξής:

    - Σύμφωνα με το Καταστατικό, το Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ προκηρύσσεται με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει τη δυνατότητα να συγκαλέσει οποιαδήποτε στιγμή την Κεντρική Επιτροπή της νεολαίας.

    - Επί τέσσερις δεκαετίες το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και η ανάδειξη προέδρου της ΟΝΝΕΔ γίνονται πριν το Συνέδριο του κόμματος. Η θητεία όλων των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ είναι τριετής αλλά όχι ημερολογιακά συγκεκριμένη καθώς προκύπτει από την προκήρυξη του Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Οι διαδικασίες, δε γίνονται σε προκαθορισμένη ημερομηνία, αλλά καταστατικά προβλέπεται εύλογο χρονικό διάστημα.

    - Επιπλέον να σημειωθεί πως η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας, η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, η Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ αλλά και η θητεία του Γραμματέα του κόμματος είναι τριετής, χωρίς όμως να έχει αυστηρή ημερομηνία λήξης στα τρία έτη (1095 ημέρες) αλλά μπορεί να ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν ή μετά τη συμπλήρωσή τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης

    [03] Ν. Παππάς: H NΔ έχει πολύ κακή σχέση με την αλήθεια

    «Η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ κακή σχέση με την αλήθεια», απαντά το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Επικρατείας σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατοτο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τον αριθμό των καναλιών σε άλλες τηλεοπτικές χώρες.

    «Φαίνεται ότι η ΝΔ έχει σοβαρό πρόβλημα ως προς την πρωτογενή παραγωγή πολιτικού λόγου και πολύ κακή σχέση με την αλήθεια. Σήμερα αναπαράγει δημοσίευμα από την ιστοσελίδα liberal.gr του κ. Μουρούτη, για το τηλεοπτικό τοπίο στην Γερμανία το οποίο υποτίθεται πως δικαιώνει τους ισχυρισμούς της», αναφέρει το υπουργείο Επικρατείας και επισημαίνει:

    «Το δημοσίευμα παρουσιάζει απόσπασμα το οποίο αναφέρεται στο συνολικό αριθμό τηλεοπτικών σταθμών.

    Στο άθροισμα δηλαδή, ιδιωτικών και δημόσιων, περιφερειακών και εθνικών, γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος. Στην Ελλάδα το αντίστοιχο άθροισμα είναι μερικές δεκάδες.

    Όμως, στην Γερμανία ΜΟΝΟ ΕΞΙ (6) κανάλια συγκεντρώνουν όλα τα παρακάτω χαρακτηριστικά και είναι

    Β· Επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής

    Β· Γενικού περιεχομένου

    Β· Εθνικής εμβέλειας

    Β· Ελεύθερης λήψης

    Β· Ιδιωτικά

    Η επικείμενη αδειοδότηση στην Ελλάδα αφορά ΜΟΝΟ τους τηλεοπτικούς σταθμούς που έχουν ΌΛΑ τα παραπάνω και που στις Ευρωπαϊκές χώρες κυμαίνονται από 2 έως 6.

    Στην Ελλάδα οι σταθμοί αυτού του τύπου, οι οποίοι έως την 31/12/2015 βρίσκονταν σε καθεστώς «νόμιμης λειτουργίας» είναι οχτώ».

    ΝΔ: Ο υπουργός Επικρατείας συνελήφθη για ακόμη μία φορά ψευδόμενος

    «Ο υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς συνελήφθη για ακόμη μία φορά ψευδόμενος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι μετά τις τελευταίες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις (για τον αριθμό των καναλιών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες) ο κ. Παππάς οφείλει να πάρει θέση.

    «Αντί να απαντάει με διαρροές και ενημερωτικά σημειώματα, καλό θα είναι να μας πει αν πράγματι τα στοιχεία που χρησιμοποίησε στη Βουλή των Ελλήνων είναι αναληθή, όπως αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα. Αν δεν απαντήσει άμεσα και συγκεκριμένα, όπως έχει υποχρέωση, τότε θα είναι εκτεθειμένος πρωτίστως στους πολίτες», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    Διαβάστε επίσης:

    Ν. Παππάς: Εντός ολίγων ημερών θα δημοσιευτεί η προκήρυξη για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

    [04] Με τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας

    Mε τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας Μπερτ Κέντερς θα συναντηθεί σήμερα στις 18:30 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [05] Σε επ΄ αόριστον αποκλεισμό των Τεμπών προχωρούν και πάλι οι αγρότες

    Σε επ΄ αόριστον αποκλεισμό των Τεμπών προχωρούν και πάλι σήμερα από τις 12 το μεσημέρι οι αγρότες του εκεί μπλόκου, οι οποίοι το διήμερο των αγροτικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στην Αθήνα είχαν αφήσει την Κοιλάδα ανοιχτή για περισσότερες ώρες προκειμένου να διευκολύνουν τη μετακίνηση των συναδέλφων τους.

    Οι αγρότες των Τεμπών τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν συγκεκριμένη πρόσκληση από την κυβέρνηση για διάλογο, στη βάση των προτάσεων που έχουν καταθέσει μαζί με τους αγρότες του μπλόκου Μικροθηβών με τις οποίες έχουν συνταχθεί και αγρότες πολλών ακόμη μπλόκων.

    Κομοτηνή: Αποκλεισμός 72 ωρών από αύριο του τελωνείου Νυμφαίας

    Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Ροδόπης από αύριο μετά την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης για καθολικό αποκλεισμό 72 ωρών του τελωνείου της Νυμφαίας στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο, στον κόμβο του Τυχηρού.

    Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη δεν θα μπορεί να εισέρχεται και να εξέρχεται από και προς Βουλγαρία κανένα τροχοφόρο όχημα. Μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής το μπλόκο των αγροτών θα ανοίγει ανά δύο ώρες για 15 λεπτά προκειμένου να διευκολύνεται η κίνηση των οδηγών που είναι εγκλωβισμένοι στον κόμβο του Τυχηρού, λίγα χιλιόμετρα από τη συνοριακή διάβαση.

    Στο μεταξύ, οι αγρότες της Ξάνθης θα κρατήσουν κλειστή τη γέφυρα του Νέστου, επάνω στην Εγνατία Οδό, σήμερα από τις 12 έως και τις 2 μετά το μεσημέρι και από αύριο επανέρχονται στους επτάωρους αποκλεισμούς από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 7 το απόγευμα, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος των μπλόκων των αγροτών της Ξάνθης, Κώστας Δαλάτσης.

    [06] «Ψευδολύσεις» χαρακτηρίζουν ενδεχόμενο αποκλεισμό χώρας από την Σένγκεν οι Γκάμπριελ και Σταϊνμάιερ

    Για τον κίνδυνο διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω της στάσης κάποιων χωρών στην προσφυγική κρίση προειδοποιούν ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και χαρακτηρίζουν «ψευδολύσεις» ενδεχόμενο επίσημο ή de facto αποκλεισμό μιας χώρας από την Σένγκεν. Καλούν δε όλους να εργαστούν προκειμένου καμία χώρα να μην εξωθηθεί εκτός Ευρωζώνης ή Σένγκεν, αλλά και προκειμένου οι Βρετανοί πολίτες να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής τους στην ΕΕ.

    Σε κοινή επιστολή τους προς τους σοσιαλδημοκράτες αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους σοσιαλδημοκράτες υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, τους προέδρους των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης και προς τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Ευρώπης και με κοινοποίηση προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον α'αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και προς τους αρχηγούς των κρατών και κυβερνήσεων και των υπουργών Εξωτερικων των Δυτικών Βαλκανίων, τους σοσιαλδημοκράτες προέδρους των κομμάτων των ίδιων χωρών και τον υπουργό Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, οι κύριοι Γκάμπριελ και Σταϊνμάιερ τονίζουν ότι «πρέπει να δείξουμε ότι η Ευρώπη είναι ικανή για δράση και ικανή για δυναμικές κοινές λύσεις» και επισημαίνουν ότι η Ευρώπη «βρίσκεται ενώπιον της μάλλον μεγαλύτερης πρόκλησης της ιστορίας της». Απορρίπτουν τα αιτήματα για μια πλήρη «απομόνωση» της Ευρώπης και ζητούν την βελτίωση του ελέγχου της προσφυγικής κίνησης και τη μείωση του αριθμού των προσφύγων. Δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις, ομολογούν, για να προσθέσουν: «Χρειαζόμαστε περισσότερη ειλικρίνεια στη συζήτηση. Σε αυτή την ειλικρίνεια περιλαμβάνεται και το ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Μια επίσημη αποβολή ενός κράτους-μέλους από την Ζώνη Σένγκεν ή ένας de facto αποκλεισμός είναι ψευδολύσεις που δηλητηριάζουν την ευρωπαϊκή συζήτηση. Δεν μπορείς έτσι απλά να καθορίσεις εκ νέου τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης χωρίς να λάβεις υπ'όψιν τα κράτη-μέλη που τα αφορά. Η Ευρώπη δεν μπορεί μόνο να απαιτεί, αλλά πρέπει και να βοηθά. Ειδικά στην φύλαξη των συνόρων είναι απαραίτητη επιπλέον στήριξη - υλική, οικονομική και σε προσωπικό». Στα εσωτερικά σύνορα της Ευρώπης, επισημαίνουν, πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα ώστε «να καταστεί δυνατός ένας καλύτερος έλεγχος και μια πιο αποτελεσματική διαχείριση των προσφυγικών ροών. Τέτοια μέτρα πρέπει να συμφωνηθούν από κοινού και δεν πρέπει να στρέφονται μονομερώς εναντίον ενός κράτους-μέλους», χωρίς όμως αυτό να συμβεί σε βάρος των γειτόνων, αλλά υπηρετώντας την αποκατάσταση της τάξης στα σύνορα και την καλύτερη ταυτοποίηση των προσφύγων.

    Διαβάστε επίσης:

    Την διατήρηση της συνθήκης Σένγκεν υπερασπίστηκε η καγκελάριος Μέρκελ

    [07] Επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στην Αλβανία

    Τρίωρη επίσκεψη στα Τίρανα πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο οποίος έφθασε στην αλβανική πρωτεύουσα.

    Τον κ. Κέρι υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο «Μητέρα Τερέζα», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μπουγιάρ Νισάνι.

    Μετά τη συνάντηση αυτήν, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, και με συνοδεία από αέρος στρατιωτικού ελικοπτέρου, έφθασε στο πρωθυπουργικό μέγαρο όπου αυτή την ώρα συναντιέται με τον πρωθυπουργό Έντι Ραμα.

    Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι οι εξελίξεις στα Βαλκάνια στο πλαίσιο της καταπολέμησης της θρησκευτικής τρομοκρατίας, το Κόσοβο, το πολυσυζητημένο θέμα των μεταρρυθμίσεων στο δικαστικό σύστημα και το θέμα της υποδοχής στην Αλβανία 2.000 Ιρανών μουτζαχεντίν της οργάνωσης «Μουτζαχεντίν-ε-Χαλκ», που βρίσκονται στο στρατόπεδο «Ελευθερία» στο Ιράκ και προστατεύονται από τους Αμερικανούς που τους θεωρούν αντιπολίτευση της ιρανικής κυβέρνησης.

    Ο Αμερικανός υπΕξ θα συναντηθεί επίσης με τον Αλβανό ομόλογό του Ντίτμιρ Μπουσάτι και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λουλζίμ Μπάσα.

    [08] Αφγανιστάν: Περισσότεροι από 11.000 νεκροί και τραυματίες μεταξύ των αμάχων το 2015

    Το 2015 ήταν η πιο αιματηρή χρονιά για τους άμαχους στο Αφγανιστάν από το 2009, όταν ο ΟΗΕ άρχισε να μετρά τον αριθμό των Αφγανών, νεκρών και τραυματιών, στη σύγκρουση.

    Η σύγκρουση προκάλεσε τον θάνατο ή τον τραυματισμό 11.002 αμάχων το 2015, αριθμός αυξημένος κατά 4% σε σχέση με το 2014, αναφέρει σήμερα ο ΟΗΕ στον ετήσιο απολογισμό του, που διευκρινίζει ότι 3.545 άμαχοι σκοτώθηκαν. Ένα θύμα της σύγκρουσης στα τέσσερα ήταν παιδί το 2015, αύξηση κατά 14% σε σχέση με πέρυσι.

    Η έκθεση κάνει επίσης λόγο για αύξηση 37% του αριθμού των γυναικών που επλήγησαν για τη σύγκρουση. Ένα θύμα στα δέκα ήταν γυναίκα.

    "Το κακό που προκλήθηκε στους άμαχους είναι εντελώς απαράδεκτο", δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν Νίκολας Χέισομ. "Καλούμε αυτούς που προκαλούν τα δεινά αυτά στον αφγανικό λαό να ενεργούν συγκεκριμένα για την προστασία των αμάχων και για τον τερματισμό των σφαγών και των ακρωτηριασμών".

    Μάχες και επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές αναφέρονται ως η κύρια αιτία θανάτου των αμάχων το 2015. Η έκθεση αναφέρει κυρίως τις επιδρομές των Ταλιμπάν στα αστικά κέντρα και συγκεκριμένα τη σύντομη κατάληψη της πόλης Κουντούζ από τους ισλαμιστές αντάρτες, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

    [09] Βίντεο ΕΚ: Η ατζέντα αυτή την εβδομάδα.

    [10] Τρεις νέοι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο στην Ερμιόνη Αργολίδας

    Τρεις νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε σε στύλο της ΔΕΗ.

    Ειδικότερα, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ερμιόνης- Κρανιδίου, το ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρεις άνδρες ηλικίας 22, 23 και 28 ετών, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, βγήκε από το οδόστρωμα και προσέκρουσε σε στύλο ηλεκτρισμού της ΔΕΗ.

    Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό και των τριών επιβατών του αυτοκινήτου.

    Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου.

    [11] Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη τριών Ιρακινών για παράνομη μεταφορά βαρέως οπλισμού

    Τρεις Ιρακινοί, οι δύο και με βρετανική υπηκοότητα, συνελήφθησαν χθες στην Αλεξανδρούπολη και στην ευρύτερη περιοχή του τελωνείου των Κήπων.

    Ειδικότερα οι δύο Βρετανοί υπήκοοι συνελήφθησαν όταν ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος Αλεξανδρούπολης στο ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο που είχαν σταθμεύσει πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού (περιοχή ευθύνης τους), διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν μεγάλη ποσότητα περιστρόφων καισφαιρών.

    Η σύλληψη του τρίτου Ιρακινού πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των Κήπων, όταν εντοπίστηκε στο όχημα το οποίο οδηγούσε βαρύς οπλισμός και συγκεκριμένα μεγάλος αριθμός σφαιρών, σημαντικός αριθμός όπλων καθώς και στρατιωτικός εξοπλισμός.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές οι δύο συλληφθέντες στην Αλεξανδρούπολη διέμεναν σε ξενοδοχείο της πόλης, ενώ δεν αποκλείεται η σύνδεσή τους με τον τρίτο συλληφθέντα. Από χθες το βράδυ βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο τελικός προορισμός της διαδρομής των τριών ανδρών καθώς και η συμμετοχή τους σε συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 February 2016 - 11:32:40 UTC