Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Μαζί με την κοινωνία θα δημιουργήσουμε τη Νέα Δημοκρατία του αύριο
  • [02] Ν. Παππάς: Εντός ολίγων ημερών θα δημοσιευτεί η προκήρυξη για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες
  • [03] «Λαϊκή συμμαχία για αντεπίθεση τώρα» δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
  • [04] Εξόδιος ακολουθία για τον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που συνετρίβη στην Κίναρο
  • [05] Το ΑΠΕ-ΜΠΕ θρηνεί την απώλεια της Μαρίας Παπουτσάκη
  • [06] «Καζαμπλάνκα», η ταινία για έναν έρωτα που δεν έσβησε ποτέ
  • [07] Κλειστά 12:00- 18:00 σήμερα τα Τέμπη. Στάση αναμονής από τους αγρότες
  • [08] Στο Σύνταγμα και σήμερα οι αγρότες. Σε επιφυλακή όσοι έμειναν στα μπλόκα

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Μαζί με την κοινωνία θα δημιουργήσουμε τη Νέα Δημοκρατία του αύριο

    Την απόφασή του για την έναρξη των διαδικασιών του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου του κόμματος ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Το 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το τριήμερο 22 -24 Απριλίου 2016, και με την έναρξη της διαδικασίας υλοποιείται, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κόμματος, άμεσα η δέσμευση που είχε αναλάβει ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τετράμηνης εσωκομματικής εκλογής νέου Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για μια Νέα Δημοκρατία «Από την Αρχή». Ταυτόχρονα ξεκινά δημόσια διαβούλευση για το καταστατικό στην ιστοσελίδα synedrio.nd.gr, με στόχο να δημιουργηθούν οι βάσεις για ένα σύγχρονο κόμμα που θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου ορίστηκε με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Β'Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

    Ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή την απόφασή του, δήλωσε πως δεν θα είναι ένα ακόμη Συνέδριο που θα αφορά μόνο τα κομματικά στελέχη, αλλά μια αφετηρία για ένα ποιοτικό άλμα στην πολιτική ζωή της χώρας. Όπως είπε, αυτό είναι κάτι που αφορά όλους τους πολίτες καθώς η Νέα Δημοκρατία κάνει σήμερα μια νέα αρχή για τη μετεξέλιξή της σε ένα σύγχρονο, συμμετοχικό, ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα. «Μέσα από τις καινούργιες δομές που φιλοδοξούμε να υιοθετήσουμε στο 10ο Συνέδριο, θα δυναμώσουμε τη φωνή του κάθε πολίτη που θέλει να παράξει πολιτική», τόνισε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «με τον διαχωρισμό κράτους - κόμματος, με την κατάργηση πελατειακών δεσμών μεταξύ πολιτών και κομμάτων, με διαφάνεια, με αξιοκρατία, η Νέα Δημοκρατία θα μπορέσει να εκφράσει το αύριο των πολλών, ξεβολεύοντας το χθες των λίγων και των προνομιούχων.» Στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τα 400.000 μέλη της Νέας Δημοκρατίας να συμμετέχουν στη διαβούλευση για το νέο καταστατικό η οποία βρίσκεται ήδη στο διαδίκτυο αλλά και όλους τους πολίτες με τη συμμετοχή τους «να δώσουν νέα πνοή στην πολιτική να γίνουν μέλη και να βοηθήσουν να κτίσουμε το κοινό μας σπίτι» όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως «σήμερα στη Νέα Δημοκρατία έχουν θέση κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας» και πως «μαζί, θα δημιουργήσουμε τη Νέα Δημοκρατία του αύριο, τη νέα Ελλάδα της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της αλληλεγγύης».

    [02] Ν. Παππάς: Εντός ολίγων ημερών θα δημοσιευτεί η προκήρυξη για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

    Για «αποκατάσταση της ομαλότητας» και «τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο» κάνει λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», αναφερόμενος στην ψήφιση της τροπολογίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών.

    Ο κ Παππάς τονίζει ότι «η κυβέρνηση εντός ολίγων ημερών θα δημοσιεύσει την προκήρυξη για τον διαγωνισμό» και ότι «δεν θα αφαιρεθούν άδειες γιατί δεν υπάρχουν άδειες» .

    «Ο διαγωνισμός θα γίνει σε πολλαπλούς γύρους. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει αρχικά ο διαγωνισμός για την πρώτη άδεια, μετά ο διαγωνισμός για τη δεύτερη, μετά για την τρίτη και, τέλος για την τέταρτη» εξηγεί. Συμπληρώνει ότι τον διαγωνισμό θα διενεργήσει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Παράλληλα, αναφέρει ότι η Digea θα μπορεί να μεταδίδει το σήμα μόνο όσων καναλιών έχουν άδεια, ενώ αν κάποιος θέλει να εκπέμψει από την Κύπρο δορυφορικά, δεν υπάρχει πρόβλημα.

    Αναφερόμενος στον αριθμό των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών που θα χορηγηθούν, ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει ότι «ο περιορισμένος αριθμός των αδειών είναι αυτός που μπορεί να διασφαλίσει ότι και ο διαγωνισμός θα γίνει και η ποιότητα θα μπορεί να εξασφαλιστεί και τα σχήματα θα είναι βιώσιμα». «Τα μη βιώσιμα σχήματα δεν μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε δανεισμό, όπως είχαν τα κανάλια το προηγούμενο διάστημα» λέει χαρακτηριστικά. Για το ενδεχόμενο να κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ. Παππάς παρατηρεί πως «αν ο συνταγματικός νομοθέτης ήθελε ρητά και αποκλειστικά η αρμοδιότητα αδειοδότησης να ανήκει στο ΕΣΡ, δεν θα είχε παρά να την αναφέρει στο ίδιο εδάφιο που αναφέρει τα πρόστιμα και τις διοικητικές κυρώσεις, στο Άρθρο 15 του Συντάγματος».

    Στην ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν δίνει ονόματα όταν μιλάει για διαπλοκή ο κ. Παππάς λέει μεταξύ άλλων ότι «δεν έχει νόημα να φεύγει ο ένας καναλάρχης ο οποίος "δεν κατέθετε πόθεν έσχες", και να έρθει ένας άλλος που κάνει το ίδιο (...) Το θέμα είναι να πάψουν τα φαινόμενα». Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού εξαπολύει επίθεση στη ΝΔ λέγοντας ότι ενώ αρχικά οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ είχαν δεσμευθεί ότι θα έβρισκαν λύση στο ζήτημα του ΕΣΡ και είχαν αρχίσει να συζητούνται ονόματα, «σήμερα ο μόνος καημός της ΝΔ είναι να μη γίνει διαγωνισμός».

    Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας αποκλείει το ενδεχόμενο εκλογών υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές».

    [03] «Λαϊκή συμμαχία για αντεπίθεση τώρα» δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

    «Το μήνυμα είναι ένα: Εργατιά - Αγροτιά μια φωνή, μια γροθιά. Εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι των πόλεων, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών έχουν κοινά ταξικά συμφέροντα ενάντια στην τάξη που τους εκμεταλλεύεται, ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους- λαιμητόμους, όπως είναι το ασφαλιστικό, το φορολογικό, ενάντια στις κυβερνήσεις που ψηφίζουν αυτούς τους νόμους, ενάντια στις λυκοσυμμαχίες που ξεζουμίζουν τον λαό μας. Λαϊκή συμμαχία για αντεπίθεση τώρα» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

    Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συλλαλητήριο στην Ομόνοια για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους αγρότες απ΄ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι βρίσκονται για δεύτερη μέρα στην Αθήνα, καθώς αντιδρούν στην πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

    Το σύνθημα που επικρατεί είναι «Εργατιά, Αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά». Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή, όπου βρίσκονται από χθες οι αγρότες, που έχουν στήσει σκηνές έχοντας διαμηνύσει ότι θα παραμείνουν έως αύριο Κυριακή.

    [04] Εξόδιος ακολουθία για τον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που συνετρίβη στην Κίναρο

    Η εξόδιος ακολουθία του υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση κυβερνήτη του ελικοπτέρου ΑΒ-212 που συνετρίβη στην Κίναρο θα τελεστεί σήμερα στις 15:30 στον ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη Μεταμόρφωση Αττικής.

    Η εξόδιος ακολουθία του συγκυβερνήτη υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά θα τελεστεί αύριο στις 13:00 στον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Άρια Ναυπλίου.

    Η ημερομηνία και ώρα της εξοδίου ακολουθίας του ναυτίλου ανθυπασπιστή Ελευθέριου Ευαγγέλου δεν έχει καθοριστεί ακόμη, προστίθεται στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

    [05] Το ΑΠΕ-ΜΠΕ θρηνεί την απώλεια της Μαρίας Παπουτσάκη

    Ένας δικός μας άνθρωπος, η Μαρία Παπουτσάκη, έφυγε σήμερα από τη ζωή,σε ηλικία 60 ετών, από καρκίνο. Ηδημοσιογράφος Μαρία Παπουτσάκηεργαζόταν επί 30 χρόνια στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων καλύπτοντας το ρεπορτάζ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

    Η έγκριτη δημοσιογράφος είχε γεννηθεί στο χωριό Πισκοπιακό Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης, σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα και από το 1981 εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Πρώτη», «Επικαιρότητα», «Αυριανή», το περιοδικό «Ταχυδρόμος», τον ρ/σ «Flash», ενώ επί 23 χρόνια εργαζόταν για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

    Η Μαρία Παπουτσάκη είχε λάβει από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το «Βραβείο Αξίας του ΑΠΕ».

    Ήταν παντρεμένη με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Αλεξανδρίδη.

    Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, από την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στο Α' Νεκροταφείο.

    Η οικογένεια του ΑΠΕ-ΜΠΕ απευθύνει τα συλλυπητήριά της στους οικείους της.

    [06] «Καζαμπλάνκα», η ταινία για έναν έρωτα που δεν έσβησε ποτέ

    Μια μεγάλη ερωτική ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου με το πρωταγωνιστικό δίδυμο Μπόγκαρτ - Μπέργκμαν, που συνεχίζει να συγκινεί γενιές και γενιές, τη θρυλική «Καζαμπλάνκα» προβάλει σήμερα (13/2) τα μεσάνυχτα ο κινηματογράφος «Αλκυονίς new star cinema».Μάλιστα, η είσοδος είναι δωρεάν για 150 ζευγάρια και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα ζευγάρια μπορούννα φέρουν μαζί τους ένα μικρό κείμενο από μια ωραία ανάμνηση της σχέσης τους και τα κείμενα που θα συγκεντρωθούν θα αναρτηθούν στον εκθεσιακό χώρο της Αλκυονίδας στις 14/2 ημέρα των ερωτευμένων.

    Τι να πει κανείς για την Καζαμπλάνκα, τόσο κλασική και λατρεμένη; Είναι μία ταινία μύθος, σ' ένα ονειρικό, κοσμοπολίτικο φόντο, στην εξωτική Αφρική, στη δίνη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (γυρίστηκε το 1942). Η Καζαμπλάνκα στο Μαρόκο, αποτελεί σταυροδρόμι των λαών που ψάχνουν μια διέξοδο από τα δεινά της Ευρώπης κι ένα εισιτήριο προς την ελεύθερη Αμερική. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο πολιτικοί πρόσφυγες, τυχοδιώκτες, απατεώνες, καταζητούμενοι, καιροσκόποι, αντιστασιακοί, ένα σωρό διαφορετικοί άνθρωποι, που όλοι τους αναζητούν μια ελπίδα για επιβίωση αλλά και αδίστακτοι ναζί. Εδώ βρίσκεται κι ο Ρικ (Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ) ένας Αμερικανός ιδιοκτήτης νυχτερινού κλαμπ. Μια μέρα όμως, εμφανίζεται στο κλαμπ του, η πρώην αγαπημένη του, Ίλσα (Ίνγκριντ Μπέργκμαν), με την οποία έζησε έναν μεγάλο έρωτα στο Παρίσι, λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος. Η Ίλσα τότε τον είχε εγκαταλείψει ανεξήγητα. Τώρα, η ξαφνική της επανεμφάνιση, τον αναστατώνει καθώς ο έρωτας ανάμεσά τους ξαναφουντώνει. Ο Ρικ σύντομα καταλαβαίνει ότι η Ίλσα τον άφησε τότε από υποχρέωση στο σύζυγό της, Βίκτωρ Λάζλο, έναν θρυλικό αντιστασιακό, που καταζητείται από τους ναζί. Ο Ρικ θα αντιμετωπίσει έτσι ένα ηθικό δίλημμα: να διεκδικήσει ξανά τον μεγάλο του έρωτα ή να θυσιαστεί για χάρη ενός ανώτερου σκοπού, όπως είναι ο παγκόσμιος αγώνας ενάντια στη ναζιστική φρίκη, και να βοηθήσει τον Βίκτωρ και την Ίλσα να δραπετεύσουν στην Αμερική;

    Μια συναρπαστική ιστορία με έντονο πολιτικό, αλλά και πατριωτικό παρασκήνιο, που περιγράφεται αριστοτεχνικά από τον σκηνοθέτη Μάικλ Κερτίζ και τους ανεπανάληπτους πρωταγωνιστές του. Η ταινία βασίστηκε στο θεατρικό των Μάρεϊ Μπάρνετ - Τζόαν Άλισον «Everybody comes to Rick's». Ξεκίνησε σαν ένα συνηθισμένο φιλμ προπαγάνδας αλλά τελικά έγινε μια από τις πιο ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών.

    Η υποδοχή της ταινίας από το κοινό υπήρξε αμέσως θερμή. Με εισπράξεις 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων, αποτέλεσε μια από τις εμπορικότερες ταινίες του 1943. Το 1944 η «Καζαμπλάνκα» κατέκτησε τρίαβραβεία Όσκαρ (διασκευασμένου σεναρίου, σκηνοθεσίας και καλύτερης ταινίας) και ήταν υποψήφια για άλλα πέντε! Μεταπολεμικά, και ύστερα από το θάνατο του Μπόγκαρτ,το 1957, η ταινία άρχισε να προβάλλεται ξανά σε αφιερώματα στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης. Και από τότε, όσα ακολούθησαν ήταν ιστορία. Ο κόσμος ανακάλυψε ξανά αυτό το κινηματογραφικό διαμάντι και η φήμη του μεγάλωνε όλο και περισσότερο στις δεκαετίες '60 και '70, περνώντας πια για πάντα στη σφαίρα του κλασικού, ως ένα από τα πιο αγαπημένα φιλμ που έγιναν ποτέ.

    Η «Καζαμπλάνκα» καταλαμβάνει περίοπτη θέση στην ανθολογία του παγκόσμιου κινηματογράφου, διδάσκεται σε κινηματογραφικές σχολές και επηρέασε όσο λίγες, εκατοντάδες δημιουργούς.

    [07] Κλειστά 12:00- 18:00 σήμερα τα Τέμπη. Στάση αναμονής από τους αγρότες

    Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα θα παραμείνουν σήμερα κλειστά τα Τέμπη σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων.

    Η κυκλοφορία απαγορεύεται από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι την διασταύρωση Στομίου και υποδεικνύονται εναλλακτικές διαδρομές.

    Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας να ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συναδέλφων τους στην Αθήνα αλλά και το πράσινο φως από την Κυβέρνηση προκειμένου να ξεκινήσει διάλογος στην βάση των προτάσεων που έχουν καταθέσει μαζί με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών.

    [08] Στο Σύνταγμα και σήμερα οι αγρότες. Σε επιφυλακή όσοι έμειναν στα μπλόκα

    Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται σήμερα το Πανελλήνιο Παναγροτικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα, με μεγάλη μερίδα αγροτών να έχουν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα. Αύριο το βράδυ λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί σε όσους επιθυμούν να μελετήσουν και να υπογράψουν τις προτάσεις που θα στείλει τη Δευτέρα στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων της χώρας, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων. Το μέλος της επιτροπής, Χρίστος Γκόντιας, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Εάν δεχτεί ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της χώρας το πλαίσιο που βάζουμε εμείς για έναν εποικοδομητικό διάλογο, μόνο τότε θα πάμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

    Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες των Τεμπών έχουν ήδη δηλώσει ανοιχτοί σε διάλογο στη βάση και των προτάσεων που έχουν διατυπώσει και περιμένουν κάλεσμα του πρωθυπουργού προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν. Μάλιστα μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών, Παναγιώτης Καλογιάννης, επισήμανε εκ νέου: «Έχουμε στείλει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αιτημάτων, στο οποίο και ζητάμε απαντήσεις» και πρόσθεσε: «Τα αιτήματα αυτά, καλύπτουν το σύνολο του αγροτικού κόσμου». Μεταξύ άλλων ο κ. Καλογιάννης καταδίκασε τα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα, τονίζοντας: «Είναι απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης. Χτυπάει ανθρώπους του μόχθου, τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας και τον μόνο παραγωγικό ιστό που έχει απομείνει στη χώρα».

    Υπογραμμίζεται ότι σε πολλά σημεία της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, όπου έχουν στηθεί μπλόκα, ούτε και σήμερα προβλέπεται να γίνουν κινητοποιήσεις, προς διευκόλυνση όσων κατευθύνονται στην Αθήνα. Μόνο σε κομβικά σημεία, όπως τα τελωνεία, θα συνεχιστούν οι αποκλεισμοί, ενώ όλοι έχουν το «βλέμμα τους καρφωμένο στην Αθήνα», όπως επισήμαναν χαρακτηριστικά.

    Πρόσκληση σε διάλογο από τον Β. Αποστόλου

    «Μελανή σελίδα στην ιστορία του αγροτικού κινήματος» χαρακτήρισε, τα χθεσινά επεισόδια ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου μιλώντας, χθες, στη Βουλή, ενώ κάλεσε τους αγρότες «να προσέλθουν στο διάλογο που θα κάνει ο πρωθυπουργός», τονίζοντας ότι εκεί θα απαλυνθούν πολλές εντυπώσεις.

    «Εμάς ο διάλογος είναι μέσα στο DNA μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, ο κ. Αποστόλου εξαπέλυσε επίθεση, τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ, εγκαλώντας τους βουλευτές τους πως «ήταν η πολιτική σας που μας οδήγησε ως εδώ».

    «Αναρωτηθήκατε για τις δικές σας ευθύνες στην κοινωνική ερημοποίηση της υπαίθριου, γιατί ψυχορραγούν χωριά και κωμοπόλεις;» αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση. «Ο αγροτικός κόσμος έχει αγανακτήσει με τον τρόπο που οι δικές σας κυβερνήσεις διαχειρίστηκαν τις ενισχύσεις και τα λουκέτα ολόκληρων μονάδων και εργοστασίων στο συνεταιριστικό χώρο. Έρχεστε σε μια δύσκολη συγκυρία σήμερα να ξεπλύνετε τα πάντα σε μια νύχτα» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Κλειστοί αυτή την ώρα οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

    Έκλεισανσχεδόν όλοι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας λόγω του πανελλαδικού συλλαλητηρίου των αγροτών.Ειδικότερα, κλειστές είναι αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Ακαδημίας, η Πειραιώς, η Αθηνάς, η Αμαλίας και η Βασιλίσσης Σοφίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέα πρόσκληση για διάλογο απηύθυνε στους αγρότες ο υπουργός Εσωτερικών Παν. Κουρουμπλής

    «Λαϊκή συμμαχία για αντεπίθεση τώρα» δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

    Κλειστά 12:00 - 18:00 σήμερα τα Τέμπη. Στάση αναμονής από τους αγρότες


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 February 2016 - 11:32:45 UTC