Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει υπό τον Αλέξη Τσίπρα το υπουργικό συμβούλιο
  • [02] Στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάστηκαν με δύο πλοία 1295 μετανάστες και πρόσφυγες
  • [03] Συναντήσεις Ν. Παππά εν όψει της προκήρυξης του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών
  • [04] Κλειστά τα Τέμπη, άνοιξε ο Προμαχώνας
  • [05] Ο Ομπάμα προτείνει την αύξηση δαπανών για αντιμετώπιση του ΙΚ στην Αφρική
  • [06] Ο Ντόναλντ Τραμπ υπόσχεται εριστικά: «Από αύριο: μπουμ, μπουμ»
  • [07] Γ. Βαρουφάκης: Τις τράπεζες τις έκλεισε η τρόικα
  • [08] Στο νοσοκομείο η σταρ της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, Ζα Ζα Γκαμπόρ
  • [09] Η κλιματική αλλαγή θα καθυστερεί τις υπερατλαντικές πτήσεις από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ

  • [01] Συνεδριάζει υπό τον Αλέξη Τσίπρα το υπουργικό συμβούλιο

    Με αντικείμενο το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα, συνεδριάζει στις 10:30 το υπουργικό συμβούλιο.

    Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει για όλα τα κρίσιμα θέματα -ασφαλιστικό, αγροτικό, διαπραγμάτευση, προσφυγικό- και να υπογραμμίσει για μια ακόμα φορά τη βούληση της κυβέρνησης, να προχωρήσει ο διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς, για την προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.

    Χθες, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη είχε επαναλάβει ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη βούλησή της για τη διεξαγωγή γόνιμου και ειλικρινούς διαλόγου με τους αγρότες για τις βέλτιστες λύσεις, σημειώνοντας όμως ότι ο διάλογος αυτός δεν μπορεί να εκκινεί από μηδενική βάση.

    [02] Στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάστηκαν με δύο πλοία 1295 μετανάστες και πρόσφυγες

    Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το πρωί δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοίαμε 1295 μετανάστες και πρόσφυγες.

    Ειδικότερα, το «Νήσος Ρόδος» μετέφερε 635 άτομα από τη Χίο και 575 από τη Μυτιλήνη, ενώ το «blue star 2» 85 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω.

    Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει εντός της ημέρας και το καταμαράν «tera jet» με 982 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη.

    Χθες, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας, έπειτα από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για το μεταναστευτικό, δήλωσε ότι η λειτουργία του προαναχωρησιακού κέντρου προσωρινής φιλοξενίας στο Σχιστό αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί νωρίτερα από τις 18 Φεβρουαρίου.

    [03] Συναντήσεις Ν. Παππά εν όψει της προκήρυξης του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών

    Εν όψει της υλοποίησης των προβλέψεων του νέου νόμου για τα ΜΜΕ, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, συνέχισε τη διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης με τη διοίκηση της Digea.

    Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, στη διάρκεια της συνάντησης, ο Νίκος Παππάς, "ενημέρωσε τους συνομιλητές του σχετικά με τη μελέτη της Σχολής της Φλωρεντίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου αναφορικά με τον αριθμό των αδειών και συζήτησαν διάφορα επιμέρους θέματα εφαρμογής του νόμου".

    Στην συνάντηση, έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της Digea Στρατής Λιαρέλης, ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Κυμπουρόπουλος και ο γενικός διευθυντής του φορέα Γιώργος Γαμπρίτσος.

    Εξάλλου, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε και με τις διοικήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος (ΠΟΘΑ), της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Οπτικοακουστικού Τομέα (ΕΤΕΚΤ-ΟΤ), του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδος (ΕΤΕ).

    [04] Κλειστά τα Τέμπη, άνοιξε ο Προμαχώνας

    Κλειστά επ' αόριστον παραμένουν τα Τέμπηενώ ανοιχτό είναι από το βράδυ της Τρίτης το τελωνείο του Προμαχώνα. Σήμερα στις10:00, ηΠανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων δίνεισυνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, με γενικό θέμα: «Γιατί ερχόμαστε στην Αθήνα, τι διεκδικούμε και γιατί».

    «Ζητάμε από την κυβέρνηση πολιτική λύση. Όχι καταστολή και ποινικοποίηση του αγώνα μας. Δηλώνουμε ότι δεν θα φύγουμε από την Αθήνα με άδεια χέρια». Αυτή είναι η απάντηση που δίνουν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας προς την κυβέρνηση με αφορμή τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου σχετικά με την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα.

    Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, υπογραμμίζει την αμετακίνητη στάση των αγροτών να κατέλθουν την Παρασκευή στην Αθήνα και επισημαίνει: «Εμείς, κατεβαίνουμε στην Αθήνα στο πλαίσιο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων μας. Τα προβλήματα μας είναι προβλήματα επιβίωσης και τα αιτήματα μας πρέπει να ικανοποιηθούν αν θέλουν να παραμείνουμε στα χωράφια μας. Ζητάμε από την κυβέρνηση πολιτική λύση και όχι καταστολή και ποινικοποίηση του αγώνα μας. Με αυτή την έννοια, εμείς δηλώνουμε ότι και θα πραγματοποιηθεί η κάθοδος μας στην Αθήνα και θα διαδηλώσουμε στο Σύνταγμα μαζί με το λαό των Αθηνών και για να εκφράσει την συμπαράσταση του στον αγώνα μας, αλλά και για να παλέψουμε μαζί, αφού το αίτημα για απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού είναι κοινό και ο κοινός αγώνας θα είναι και πιο αποτελεσματικός. Δηλώνουμε προς την κυβέρνηση ότι δεν θα αποχωρήσουμε με άδεια χέρια».

    [05] Ο Ομπάμα προτείνει την αύξηση δαπανών για αντιμετώπιση του ΙΚ στην Αφρική

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προτείνει να κατανεμηθούν περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια σε νέες στρατιωτικές δαπάνες για να αντιμετωπιστεί το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) σε χώρες της βόρειας και της δυτικής Αφρικής, δήλωσαν στελέχη του Πενταγώνου, μετά την παρουσίασης του προσχεδίου του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, του τελευταίου της προεδρίας του.

    Οι αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας δεν διευκρίνισαν σε ποιες χώρες θα κατευθυνθούν οι δαπάνες. Οι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους συζητούν τρόπους να ανασχεθεί η εξάπλωση της σουνιτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης στη Λιβύη και αλλού στην Αφρική από το «χαλιφάτο» που ανακήρυξε στα τμήματα της επικράτειας της Συρίας και του Ιράκ που έχει καταλάβει.

    Η αύξηση που προτείνεται στις αμερικανικές στρατιωτικές δαπάνες στη βόρεια και στη δυτική Αφρική εντάσσεται στο ποσό των 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που το Πεντάγωνο ζητεί να δαπανηθεί το οικονομικό έτος 2017 για την αντιμετώπιση του ΙΚ.

    Αυτή «η οριακή αύξηση είναι της τάξης των περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με τη βόρεια Αφρική», είπε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί σε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων.

    [06] Ο Ντόναλντ Τραμπ υπόσχεται εριστικά: «Από αύριο: μπουμ, μπουμ»

    Εκμεταλλευόμενος τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων για τους παραδοσιακούς πολιτικούς, ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ, κέρδισε το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στο Νιου Χαμσάιρ, ενώ για τους Δημοκρατικούς, ο νικητής είναι ο Μπέρνι Σάντερς, γερουσιαστής από το γειτονικό Βερμόντ.

    Απογοητευμένοι από τις εξελίξεις στην οικονομία, αλλά και από τους πολιτικούς στην Ουάσιγκτον, οι Αμερικανοί ψηφοφόροι, στους δύο πρώτους γύρους της προκριματικής εκλογικής διαδικασίας για το προεδρικό χρίσμα, επιλέγουν με ενθουσιασμό υποψήφιους τόσο στο Ρεπουμπλικανικό, όσο και στο Δημοκρατικό Κόμμα, τους οποίους θεωρούν ως ?ουτσάιντερς.?

    Τα αποτελέσματα, παρά τη σημαντική επικοινωνιακή σημασία τους, δεν ξεκαθαρίζουν το τοπίο στα δύο πολιτικά στρατόπεδα, αναφορικά με το ποιος μπορεί ν' σταθεί απέναντι στο Τραμπ για τους Ρεπουμπλικάνους, αλλά και αναφορικά με τις κινήσεις της πρώην υπουργού των Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, έναντι του Σάντερς. Για την ώρα, οι υποψήφιοι φαίνεται να παίρνουν θέση άμυνας, σχετικά με τις μελλοντικές επιλογές τους, στην προεκλογική τους εκστρατεία.

    Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι στη διάρκεια μιας συναισθηματικά φορτισμένης ομιλίας, ανακοίνωσε ότι θα ζυγίσει τα επόμενα βήματά του, ανάλογα με τα τελικά αποτελέσματα στην κούρσα των Ρεπουμπλικανών, καθώς φαίνεται να βρίσκεται αρκετά πίσω.

    Από την άλλη μεριά, η νίκη του 69χρονου Τραμπ, φαίνεται ότι θα ενισχύσει την ηγετική του εικόνα, στην τελική διεκδίκηση του προεδρικού χρήσματος των Ρεπουμπλικανών, παρά το γεγονός ότι έχει βρεθεί στο επίκεντρο πολιτικών επικρίσεων για δηλώσεις του, σχετικά με την απέλαση των παράνομων μεταναστών από τις ΗΠΑ, αλλά και την προσωρινή απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων στη χώρα.

    [07] Γ. Βαρουφάκης: Τις τράπεζες τις έκλεισε η τρόικα

    Στην τρόικα απέδωσε την ευθύνη για το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την παρουσίαση της Κίνησης για την Δημοκρατία στην Ευρώπη (DiEM25) χθες το βράδυ στο Βερολίνο. «Το 1967 ανέτρεψαν την ελληνική δημοκρατία με τα τανκς, τον Ιούλιο του 2015 το έκαναν με τις τράπεζες» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης και παραδέχθηκε ότι ο ίδιος απέτυχε ως υπουργός Οικονομικών, ενώ η κυβέρνηση συνθηκολόγησε σε ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να αποτύχει.

    «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι απέτυχα. Και η κυβέρνησή μας συνθηκολόγησε, παραδόθηκε σε ένα πρόγραμμα το οποίο ήταν σχεδιασμένο να αποτύχει και στο οποίο δεν πιστεύει κανείς - ούτε ο Δρ Σόιμπλε ούτε το ΔΝΤ ούτε ο κ. Ντράγκι ούτε ο κ. Τσίπρας, κανείς. Προφανώς επρόκειτο για θεαματική αποτυχία» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, απαντώντας σε Έλληνα που βρέθηκε στο κοινό, o οποίος τον κατηγόρησε ότι απέτυχε και ότι ευθύνεται για το κλείσιμο των τραπεζών και για το γεγονός ότι ο ίδιος δεν μπορεί να εισπράξει τον μισθό του. «Οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων χρησιμοποιήθηκαν πρώτα στην Κύπρο λίγες ημέρες αφότου εξελέγη η νέα κυβέρνηση - είστε εξοικειωμένοι με αυτό, ε; Εκείνη την ημέρα έγινε για μένα σαφές ότι οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων θα ήταν ο νέος τρόπος με τον οποίο η τρόικαθα επέβαλε τη σιδηρά θέλησή της στις κυβερνήσεις.

    [08] Στο νοσοκομείο η σταρ της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, Ζα Ζα Γκαμπόρ

    Η σταρ της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ Ζα Ζα Γκαμπόρ, 99, βρίσκεται σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, είπε ο σύζυγός της, εκφράζοντας την ευχή ότι θα επιζήσει για να γιορτάσει τα 100α της γενέθλια του χρόνου.

    Ο ένατος σύζυγός της, Φρέντερικ Πριντς φον Άνχαλτ, είπε στο Ρόιτερς ότι η Γκαμπόρ εισήχθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο UCLA τη Δευτέρα με αναπνευστικά προβλήματα.

    Η Γκαμπόρ, η οποία είναι ουγγρικής καταγωγής και πρωταγωνίστησε σε ταινίες του '50 (όπως την "Μουλέν Ρουζ" και την "Λίλι"), είναι κατάκοιτη εδώ και χρόνια μετά από τον χειρουργικό ακρωτηριασμό ενός ποδιού και άλλες επιπλοκές.

    "Περιμένουμε τους χειρούργους να αφαιρέσουν τον καθετήρα σίτισής της και να τοποθετήσουν καινούργιο. Δεν έχουμε ημερομηνία για το χειρουργείο ακόμα", είπε ο φον Άνχαλτ, ο οποίος πρόσθεσε ότι για την ηλικία της, η υγεία της δεν είναι καθόλου άσχημη. "Μιλάει λίγο, αλλά όχι πάρα πολύ. Αντέχει ακόμα. Ελπίζω να αντέξει για ακόμα μερικά χρόνια, και να γιορτάσει τα εκατοστά της γενέθλια του χρόνου. Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά", είπε.

    [09] Η κλιματική αλλαγή θα καθυστερεί τις υπερατλαντικές πτήσεις από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ

    Τα αεροπλάνα που πετάνε ανάμεσα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, θα χρειάζονται περισσότερο χρόνο, όσο επιδεινώνεται η κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

    Επιταχύνοντας το «τζετ στριμ» - ένα ρεύμα αέρα που πνέει από τη δύση προς την ανατολή πάνω από τον Ατλαντικό- η κλιματική αλλαγή θα συντομεύσει τις πτήσεις που κινούνται από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη, αλλά αντίστροφα θα επιμηκύνει χρονικά τις πτήσεις από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ατμοσφαιρικό επιστήμονα δρα Πολ Γουίλιαμς του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό περιβαλλοντικών ερευνών "Environmental Research Letters", επεσήμαναν ότι οι εκτιμήσεις τους πρέπει να ληφθούν υπόψη από αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια και επιβάτες.

    Η μελέτη υπολόγισε ότι ένα αεροπλάνο που πραγματοποιεί συνεχή υπερατλαντικά δρομολόγια, θα περνάει 2.000 παραπάνω ώρες στον αέρα κάθε χρόνο, γεγονός που συνεπάγεται εκατομμύρια πρόσθετα δολάρια για αεροπορικά καύσιμα, αυξημένη πιθανότητα καθυστερήσεων κ.α.

    «Η αεροπορική βιομηχανία αντιμετωπίζει αυξημένες πιέσεις να μειώσει τις επιπτώσεις της για το περιβάλλον, όμως η νέα έρευνα δείχνει το αντίθετο, ότι η ίδια είναι ευάλωτη στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο Γουίλιαμς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 February 2016 - 7:32:33 UTC