Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και ουσιαστικός διάλογος από την αρχή
  • [02] Π. Ρήγας: Οι αγρότες πρέπει να μπουν σε διάλογο με την κυβέρνηση
  • [03] Η κυβέρνηση Ομπάμα προτείνει την αύξηση κατά 200 εκατ. ευρώ των δαπανών για την αντιμετώπιση του ΙΚ στην Αφρική
  • [04] Συρία: Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες σε βομβαρδισμό νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα
  • [05] Α. Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση θα αποδεχθεί εναλλακτικές προτάσεις δημοτικών αρχών για χωροθέτηση κέντρων μετεγκατάστασης

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και ουσιαστικός διάλογος από την αρχή

    Παρέμβαση για το ασφαλιστικό έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης,ο οποίος, σε δήλωσή του, καλεί τον πρωθυπουργό να αποσύρει αμέσως το σχέδιό του.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει πως είναι φανερό σε όλους ότι η κοινωνία είναι απέναντι στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό καθώς πλήττεται η οικονομία και η ίδια η υπόσταση πολλών επαγγελματικών κλάδων χωρίς να λύνεται το πρόβλημα.

    «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αποσύρει αμέσως το σχέδιό του προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση και να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος από την αρχή με τους κοινωνικούς φορείς» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης στη δήλωσή του.

    Η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου

    Με μια σκληρή ανακοίνωση απαντά το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με την πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

    «Η απαίτηση του προέδρου της ΝΔ να αποσυρθούν οι κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό, είναι ένδειξη απόλυτης ανευθυνότητας και προκλητικότητας. Ο κ. Μητσοτάκης μάχεται στα λόγια τον λαϊκισμό, ενώ στην πράξη επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις πιο ακραίες εκδοχές του», αναφέρει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει: «Ας έχει όμως υπ' όψη του ότι από την κοινωνία θα κριθεί για τις προτάσεις του. Και μέχρι σήμερα, οι μόνες προτάσεις που έχουμε ακούσει από τον κ. Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό, είναι:

    1. Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις.

    2. Συμψηφισμός των οφειλών στον ΟΓΑ με τις αγροτικές επιδοτήσεις.

    3. Μείωση συντάξεων σε κάποια ταμεία, τα οποία

    Διαβάστε επίσης:

    Πρωτοβουλίες της ΝΔ για το προσφυγικό

    [02] Π. Ρήγας: Οι αγρότες πρέπει να μπουν σε διάλογο με την κυβέρνηση

    "Οι αγρότες πρέπει να μπουν σε διάλογο με την κυβέρνηση" επανέλαβε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξή του στον ρ/σ Real FM. Σημείωσε ότι "είναι πρώτη φορά που συμβαίνει, πρωθυπουργός της χώρας να τους καλεί να συζητήσουν", προσθέτοντας "το νομοσχέδιο δεν έχει κατατεθεί, είναι στη διαβούλευση. Υπάρχουν σκέψεις για βελτιωτικές προτάσεις όπως έγιναν και για τους άλλους χώρους. Θεωρώ ότι και με τους αγρότες μπορεί και υπάρχει η δυνατότητα να βρεθούν λύσεις στα όποια προβλήματα αυτή τη στιγμή βάζουν. Είναι προς όφελος των αγροτών αυτό το νομοσχέδιο έτσι όπως είναι και πρέπει να κρατηθεί. Έχουν δοθεί μέχρι τώρα 2 δισ. ευρώ από τις επιδοτήσεις στους αγρότες."

    Ερωτηθείς για "δηλώσεις που δυναμιτίζουν τον διάλογο" είπε ότι ο ίδιος συνομίλησε με αγρότες σε μεγάλη εκδήλωση στην Βέροια, αναφέροντας στη συνέχεια πως ο διάλογος είναι το καλύτερο δυνατό και προσθέτοντας πως οι αγρότες "δεν πρέπει να αφήνουν να υπονομεύεται η προσπάθεια και ο αγώνας τους για την επιβίωση και για καλύτερη παραγωγή τα επόμενα χρόνια, από ακραίους κύκλους".

    [03] Η κυβέρνηση Ομπάμα προτείνει την αύξηση κατά 200 εκατ. ευρώ των δαπανών για την αντιμετώπιση του ΙΚ στην Αφρική

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προτείνει να κατανεμηθούν περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια σε νέες στρατιωτικές δαπάνες για να αντιμετωπιστεί το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) σε χώρες της βόρειας και της δυτικής Αφρικής, δήλωσαν στελέχη του Πενταγώνου, μετά την παρουσίασης του προσχεδίου του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, του τελευταίου της προεδρίας του.

    Οι αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας δεν διευκρίνισαν σε ποιες χώρες θα κατευθυνθούν οι δαπάνες. Οι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους συζητούν τρόπους να ανασχεθεί η εξάπλωση της σουνιτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης στη Λιβύη και αλλού στην Αφρική από το «χαλιφάτο» που ανακήρυξε στα τμήματα της επικράτειας της Συρίας και του Ιράκ που έχει καταλάβει.

    Η αύξηση που προτείνεται στις αμερικανικές στρατιωτικές δαπάνες στη βόρεια και στη δυτική Αφρική εντάσσεται στο ποσό των 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που το Πεντάγωνο ζητεί να δαπανηθεί το οικονομικό έτος 2017 για την αντιμετώπιση του ΙΚ.

    Αυτή «η οριακή αύξηση είναι της τάξης των περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με τη βόρεια Αφρική», είπε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί σε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων.

    [04] Συρία: Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες σε βομβαρδισμό νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

    Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν από αεροπορικό βομβαρδισμό σε ένα νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) στο Τάφας, στην επαρχία Ντεράα της νοτιοδυτικής Συρίας, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση.

    Η επίθεση στο νοσοκομείο, "το τελευταίο ιατρικό κέντρο που πλήττεται από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη νότια Συρία" τους δύο τελευταίους μήνες, είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν εν μέρει οι υποδομές και να τεθούν εκτός λειτουργίας τρία ασθενοφόρα που χρησιμοποιούσε η οργάνωση.

    "Φοβούμενοι για τη ζωή τους, περισσότεροι από 20.000 κάτοικοι του Τάφας έχουν φύγει στην ύπαιθρο" ανέφεραν οι MSF.

    Από την έναρξη των συγκρούσεων στη Συρία, τον Μάρτιο του 2011, έχουν καταστραφεί 177 νοσοκομεία και έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 700 γιατροί και νοσηλευτές.

    Η οργάνωση δεν διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της ποιας χώρας ήταν τα αεροπλάνα που βομβάρδισαν την περιοχή.

    Σύμφωνα με τον Ουμπάιντα αλ Μούφτι, τον πρόεδρο της Ένωσης Οργανώσεων Αρωγής και Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης (UOSSM), τα νοσοκομεία δεν είναι στο απυρόβλητο των ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών. "Από την έναρξη των ρωσικών βομβαρδισμών, πριν από τέσσερις μήνες, έχουν καταστραφεί 29 νοσοκομεία και έχουν σκοτωθεί 20 μέλη του ιατρικού προσωπικού", είπε.

    [05] Α. Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση θα αποδεχθεί εναλλακτικές προτάσεις δημοτικών αρχών για χωροθέτηση κέντρων μετεγκατάστασης

    Ο υπουργός Επικρατείας για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους δημάρχους Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη και Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλο. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

    Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το γραφείο του υπουργού Επικρατείας, ο υπουργός ενημέρωσε τους δημάρχους ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί εναλλακτικές προτάσεις των δημοτικών αρχών και τοπικών κοινωνιών σχετικά με τη χωροθέτηση των κέντρων μετεγκατάστασης. Μοναδική προϋπόθεση ότι θα πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια (ελάχιστη έκταση 20 στρεμμάτων) και θα υπάρχουν οι σχετικές βεβαιώσεις παραχώρησης.

    «Σε κάθε περίπτωση», επεσήμανε ο κ. Φλαμπουράρης, «ισχύει στο ακέραιο η δέσμευση της κυβέρνησης για ολοκλήρωση των κέντρων υποδοχής και καταγραφής καθώς και των κέντρων μετεγκατάστασης μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά. Εφόσον, όμως, οι δημοτικές αρχές υποδείξουν εναλλακτικούς χώρους, τα κέντρα μετεγκατάστασης θα μεταφερθούν στους νέους χώρους το συντομότερο δυνατό».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 February 2016 - 23:32:25 UTC