Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: Ενδεχόμενο οικουμενικής ή εκλογών δεν υπάρχει
  • [02] Μέχρι τον Απρίλιο τα δικαιολογητικά για υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη
  • [03] Μπουτάρης στο «Πρακτορείο FM 104,9»: Θα είμαι δήμαρχος μέχρι 100 χρονών
  • [04] Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων μέσω του κόμβου Καρδίτσας
  • [05] Φάιμαν: Διάσωση αλλά και άμεση επαναπροώθηση των μεταναστών προς την Τουρκία
  • [06] ΗΠΑ: Ο Σάντερς μείωσε το προβάδισμα της Κλίντον για το χρίσμα των Δημοκρατικών
  • [07] Έκκληση Μέρκελ για καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ
  • [08] Παραμένουν τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω ισχυρών ανέμων
  • [09] Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί δρόμων στα μπλόκα των αγροτών στην Ήπειρο
  • [10] Ευρωπαίοι αξιωματούχοι: Η Τουρκία οφείλει να υποδεχθεί τους πρόσφυγες από το Χαλέπι

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: Ενδεχόμενο οικουμενικής ή εκλογών δεν υπάρχει

    «Ενδεχόμενο οικουμενικής ή εκλογών δεν υπάρχει» τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Επένδυση»και σημειώνει ότι «η κυβέρνηση έχει πολύ πρόσφατη εντολή από το εκλογικό σώμα να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας και παραμένει με επιτυχία εντός των στόχων». Καλεί δε, για μια ακόμη φορά, να το ξεχάσουν, «αν κάποιοι στο εσωτερικό ευελπιστούν στην αποσταθεροποίηση και ονειρεύονται συγκυβερνήσεις».

    Προσθέτει ότι,παράλληλα, η κυβέρνηση βρίσκεται συνεχώς σε ανοικτή επικοινωνία τόσο με την κοινοβουλευτική ομάδα, όσο και με τους θεσμικούς φορείς της κοινωνίας. «Δεν επιβάλλουμε, δεν διατάσσουμε,τονίζει ,όπως οι προκάτοχοί μας. Ακούμε, συνδιαλεγόμαστε και συνδιαμορφώνουμε». Η κ. Γεροβασίλη αναφέρει ότι δεν καταλαβαίνει ποιόν λόγο θα είχαν οι εταίροι να αρνηθούν τη συνεννόηση, τονίζοντας ότι «κανένα απολύτως όφελος δεν υπάρχει για την Ευρώπη να συνεχίζει μία χώρα-μέλος του σκληρού πυρήνα της να βρίσκεται μονίμως σε αβεβαιότητα και αστάθεια».

    Ως προς το χρονοδιάγραμμα της αξιολόγησης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «οι επαφές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο Φεβρουάριο, ούτως ώστε τον επόμενο μήνα να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο κλείσιμο της αξιολόγησης»και προσθέτει ότι «ωστόσο, τα χρονικά πλαίσια εξαρτώνται και από την πορεία της διαπραγμάτευσης τις επόμενες εβδομάδες».

    [02] Μέχρι τον Απρίλιο τα δικαιολογητικά για υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη

    Μέχρι τον Απρίλιο θα μπορούν οι δανειολήπτες που έχουν καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη το 2015 να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χορηγούν οι τράπεζες για την τεκμηρίωση της κάθε αίτηση, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης, μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1.

    Όπως είπε ο κ.Παπαδεράκης «μέσα στο τρίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπέβαλαν αιτήσεις για ένταξη στο νόμο Κατσέλη, περίπου 25.000 δανειολήπτες».«Υπάρχει θέμα με την τήρηση από τις τράπεζες της προθεσμίας του δεκαημέρου για την έκδοση των σχετικών δικαιολογητικών» ανέφερε ο κ. Παπαδεράκης και σημείωσε ότι αναζητείται ένα τρόπος καλής συνεργασίας με τις τράπεζες.

    [03] Μπουτάρης στο «Πρακτορείο FM 104,9»: Θα είμαι δήμαρχος μέχρι 100 χρονών

    «Θα είμαι δήμαρχος μέχρι να πεθάνω. Εάν γίνω 100 χρονών και έχει άλλες τρεις θητείες, μέχρι 100 χρονών θα είμαι δήμαρχος»δηλώνει ο Γιάννης Μπουτάρης, σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «ΠρακτορείοFM104,9 ».Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «ΠΑΡΑδημοτικά στους 104,9»με την Αναστασία Καρυπίδου και σε ερώτηση εάν ισχύουν δημοσιεύματα που τον θέλουν να μένει στο δημαρχιακό θώκο μέχρι τα μέσα της τρέχουσας, δεύτερης, θητείας και στη συνέχεια να παραδίδει το «δαχτυλίδι»της διαδοχής υποστήριξε χαρακτηριστικά:

    «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ολίγον έγκυος δεν έχει. Από την ώρα που αποφάσισα σ' αυτή την ηλικία να γίνω δήμαρχος και από την ώρα που ενεπλάκην και αντιλήφθηκα πολύ - πολύ βαθιά τι δυνατότητες έχει να κάνει ένας δήμαρχος, θα είμαι δήμαρχος μέχρι να πεθάνω. Εάν γίνω 100 χρονών και έχει άλλες τρεις θητείες, μέχρι 100 χρονών θα είμαι δήμαρχος».

    Ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα, εμφανίζεται ικανοποιημένος από το έργο των αντιδημάρχων του, θεωρεί πως είναι ατακαδόρος για το καλό της πόλης και προκαλεί την αντιπολίτευση του Δήμου Θεσσαλονίκης εάν μπορεί να κάνει το ίδιο, ενώ ισχυρίζεται πως «είναι ένας και μοναδικός, αφού μετά ο Θεός πέταξε το καλούπι».

    Δηλώνει «κατ' εξοχήν μοναχικός τύπος»,ελάττωμα του είναι πως «ανοίγει πολλά μέτωπα», ενώ στα οχτώ ήδη υπάρχοντα τατουάζ ετοιμάζεται να προσθέσει άλλα δύο, το ένα μάλιστα θα το «χτυπήσει»παρέα με την εγγονή του.

    'Οσον αφορά τα προβλήματα της καθημερινότητας, το κυκλοφοριακό και η καθαριότητα βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητες του δημάρχου Θεσσαλονίκης, το μετρό τον απασχολεί ιδιαίτερα. Ισχυρίζεται πως το αποτεφρωτήριο θα λειτουργεί μέχρι τα τέλη του 2016, έχει έτοιμες προτάσεις για το προσφυγικό, ενώ αποκαλύπτει και το όνειρο του για την πόλη.

    [04] Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων μέσω του κόμβου Καρδίτσας

    Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων μέσω του κόμβου Καρδίτσας, καθώς οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ στις δύο πλευρές της Ε.Ο. Τρικάλων - Καρδίτσας, χωρίς,μέχρι σήμερα το μεσημέρι,να έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό του οδικού δικτύου.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου Παύλος Σπυρόπουλος, ανέφερε πως θα συμμετέχουν στην αυριανή πανελλαδική συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων, το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

    [05] Φάιμαν: Διάσωση αλλά και άμεση επαναπροώθηση των μεταναστών προς την Τουρκία

    Τη διάσωση όλων των μεταναστών που φθάνουν στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα την άμεση επαναπροώθησή τους από την Frontex προς την Τουρκία, ζητά ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινές συνεντεύξεις του στις αυστριακές εφημερίδες Kronen Zeitung και Osterreich.Σχετική πρόταση έκανε ο ίδιος, όπως λέει, στον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, στο περιθώριο της πρόσφατης Διάσκεψης Δωρητών για τη Συρία, στο Λονδίνο.

    «Πρέπει όλοι να διασώζονται, αλλά μετά πρέπει να στέλνονται πίσω στην Τουρκία. Με τον τρόπο αυτό η Frontex δεν θα είναι πλέον μόνο μία υπηρεσία διάσωσης, αλλά πραγματικά και μία υπηρεσία προστασίας των συνόρων»αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στην Osterreich.Ο ίδιος τονίζει στη συνέντευξή του στην Kronen Zeitung πως αυτή η πρότασή του αποτελεί το «μοναδικό μέτρο, που επιδρά ριζικά και διαλύει πλήρως το κύκλωμα των διακινητών».

    Σε δηλώσεις της στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), η εκπρόσωπος του Αυστριακού καγκελάριου διευκρινίζει πως αυτή η πρόταση μπορεί να διευκολύνει την εφαρμογή της συμφωνίας της ΕΕ και της Τουρκίας για την διάθεση τριών δισεκατομμυρίων ευρώ στην Αγκυρα, στην οποία προβλέπεται ως όρος η ανακοπή από την Τουρκία των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη.

    Στη συνέντευξή του στην Kronen Zeitung ο καγκελάριος Φάιμαν αναφέρεται και σε ένα «Σχέδιο Β», για παράλληλη προστασία των συνόρων της Αυστρίας, που ο ίδιος το χαρακτηρίζει ως «λύση ανάγκης», σημειώνοντας πως δεν πρέπει να επαφίεται κανείς μόνον σε ένα «Σχέδιο Α», καθώς εάν δεν λειτουργήσει αυτή η άμεση επαναπροώθηση προσφύγων στην Τουρκία θα πρέπει να υπάρξει προστασία των εθνικών συνόρων.

    [06] ΗΠΑ: Ο Σάντερς μείωσε το προβάδισμα της Κλίντον για το χρίσμα των Δημοκρατικών

    Ο Μπέρνι Σάντερς, ο γερουσιαστής του Βερμόντ, κάλυψε το ευρύ προβάδισμα που είχε ως πρόσφατα η Χίλαρι Κλίντον στην κούρσα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ώστε να αναδειχθεί ο υποψήφιος ή η υποψήφια του κόμματος στις φετινές προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, και οι δυο τους πλέον σχεδόν ισοψηφούν στην πρόθεση ψήφου των Δημοκρατικών σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Ρόιτερς/Ipsos.

    Στο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο, ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να έχει μεγάλη διαφορά,συγκεντρώνοντας το 40% των προθέσεων ψήφου. Το ποσοστό των προθέσεων ψήφου παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο παρά το ότι κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην εσωκομματική διαδικασία στην Άιοβα. Ο Τεντ Κρουζ, ο γερουσιαστής του Τέξας, τον ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση στη δεύτερη θέση (16%), ενώ ο Μάρκο Ρούμπιο, γερουσιαστής της Φλόριντας, καταλαμβάνει την τρίτη θέση (13%).

    [07] Έκκληση Μέρκελ για καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ απηύθυνε σήμερα έκκληση για καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ ώστε να διατηρηθεί η ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας του Σένγκεν.Η Μέρκελ, η οποία άνοιξε πέρυσι το καλοκαίρι τα σύνορα της χώρας της για να υποδεχθεί τους Σύρους που διαφεύγουν από τον εμφύλιο πόλεμο, δέχεται αυξανόμενη πίεση να περιορίσει την εισροή μεταναστών, καθώς περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έφθασαν πέρυσι στη Γερμανία.

    Μια δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα, έδειξε πως η υποστήριξη της κοινής γνώμης προς την Μέρκελ βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων τεσσεράμισι ετών, καθώς πάνω από 80% των Γερμανών αμφιβάλλουν ότι η κυβέρνησή της έχει υπό έλεγχο την προσφυγική κρίση.«Έχουμε ανάγκη να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορά μας επειδή θέλουμε να διατηρήσουμε το Σένγκεν»δηλώνει η Μέρκελ στο εβδομαδιαίο της podcast.

    [08] Παραμένουν τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω ισχυρών ανέμων

    Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, για τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

    Από τον Πειραιά τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό και τη Σαλαμίνα εκτελούνται κανονικά, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας τα πλοία φθάνουν μέχρι το Μαρμάρι.Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

    [09] Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί δρόμων στα μπλόκα των αγροτών στην Ήπειρο

    Σε τετράωρο αποκλεισμό του λιμένα εξωτερικού στη Ηγουμενίτσαθα προχωρήσουν σήμερα, μετά την λήξη της απεργίας των ναυτεργατών οι αγρότες αι οι κτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας. Τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα στην έξοδο της Εγνατίας επί 15 ημέρες, θα κλείσουν τον δρόμο από τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.

    Στα δύο μπλόκα που έχουν στηθεί στην 'Αρτα ,οι αγροτοκτηνοτρόφοι, κλείνουν τους δρόμους μεσημέρι και βράδυ. Ειδικότερα, την παλιά γέφυρα της 'Αρτας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 μ.μ. και από τις 6 το απόγευμα, έως τα μεσάνυχτα, ενώ το Κομπότι, η εθνική οδός Ιωαννίνων-Αντιρρίου, κλείνει από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ. Στην Πρέβεζα, στον κόμβο του Λούρου ,οι αγρότες του μπλόκου κλείνουν με τρακτέρ το δρόμο, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. και από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. Στο 12ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κακκαβιάς, οι κτηνοτρόφοι κλείνουν καθημερινά τον δρόμο και τους παράδρομους από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

    [10] Ευρωπαίοι αξιωματούχοι: Η Τουρκία οφείλει να υποδεχθεί τους πρόσφυγες από το Χαλέπι

    Οι Ευρωπαίοι υπενθύμισαν σήμερα το πρωί στην Τουρκία πως έχει καθήκον έναντι του διεθνούς δικαίου να υποδεχθεί τους χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες οι οποίοι είναι αποκλεισμένοι στα σύνορά της αφού διέφυγαν από μια επίθεση του στρατού του καθεστώτος που υποστηρίζεται από τη ρωσική αεροπορία.«Η Συμβαση της Γενεύης, η οποία προβλέπει ρητώς την υποδοχή των προσφύγων, εξακολουθεί να ισχύει», δήλωσε ο επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν, κατά την άφιξή του σε σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Άμστερνταμ.

    Ο Χαν ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά με το κλείσιμο εκ μέρους της Τουρκίας του μεθοριακού περάσματος του Οντσούπιναρ (ονομάζεται Μπαμπ αλ-Σαλάμα από τη συριακή πλευρά), νότια της τουρκικής πόλης Κιλίς, απ' όπου χθες δεν επιτρεπόταν σε κανέναν να εισέλθει στο τουρκικό έδαφος ή να εξέλθει απ' αυτό.Σύμφωνα με τους τελευταίους αριθμούς που ανακοινώθηκαν από τον ΟΗΕ, 20.000 άνθρωποι συνωστίζονται ήδη από τη συριακή πλευρά αυτού του μεθοριακού περάσματος ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η επίθεση του καθεστώτος στην επαρχία του Χαλεπιού (βόρεια Συρία) με την υποστήριξη περισσοτέρων των χιλίων ρωσικών αεροπορικών επιδρομών έχει ωθήσει από τη Δευτέρα σχεδόν 40.000 αμάχους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, οι οποίοι συνεδριάζουν ατύπως από χθες Παρασκευή στο Άμστερνταμ, αναμενόταν να επωφεληθούν από την παρουσία του Τούρκου ομολόγου τους Μεβλούτ Τσαβούσογλου για του επισημάνουν την ανησυχία τους για την τύχη αυτών των προσφύγων, σύμφωνα με μια διπλωματική πηγή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 February 2016 - 13:32:33 UTC