Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Με την Τουρκία κάνουμε ανοιχτές ειλικρινείς συζητήσεις και η κατάσταση εμπιστοσύνης είναι καλύτερη απ΄ ό,τι πριν έναν χρόνο
  • [02] Βουλή: Εγκρίθηκαν οι διορισμοί του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
  • [03] Κλήσεις σε εκατό καταθέτες της «λίστας Μπόργιανς»
  • [04] Συνεδρίαση ΚΕΔΕ- Μουζάλα τη Δευτέρα για τα Κέντρα Προσφύγων
  • [05] Οι δηλώσεις του Β.Σόιμπλε δεν αφορούσαν επουδενί την τρέχουσα κατάσταση, διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος του Β.Σόιμπλε
  • [06] Μ. Ντράγκι: Να ληφθούν μέτρα για να αποτραπεί η εμπέδωση πολύ χαμηλού πληθωρισμού στην Ευρωζώνη
  • [07] Κομισιόν: Η άρση της ισχύος της Σένγκεν θα μπορούσε να διαταράξει την ευρωπαϊκή οικονομία
  • [08] Δεν έχουν αλλάξει οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ευρώπης, εκτιμά η Κομισιόν
  • [09] Χ. Αλεξίου στο ANA-MPA Turk: Κουβαλάμε αλύτρωτα πράγματα
  • [10] Γ. Κατρούγκαλος: Όλα τα μεγάλα θέματα εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτά
  • [11] Σοκ από την δολοφονία του εικοσαπεντάχρονου Ιταλού ερευνητή Τζούλιο Ρετζένι στην Αίγυπτο
  • [12] Στην ΑΕΚ έως το 2020 ο Τζανετόπουλος

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Με την Τουρκία κάνουμε ανοιχτές ειλικρινείς συζητήσεις και η κατάσταση εμπιστοσύνης είναι καλύτερη απ΄ ό,τι πριν έναν χρόνο

    Για σχέση εμπιστοσύνης, σε καλύτερη κατάσταση απ΄ ότι πριν έναν χρόνο, μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας, κάνει λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ANA-MPA turk. Ο κ. Κοτζιάς, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στις αντιπαραθέσεις μεταξύ χωρών, που «γέννησε» ο πόλεμος στη Συρία, και στο Κυπριακό.

    Στην συνέντευξη του ο υπουργός, αναμεσα στα άλλα , επισημαινει οτι:

    --Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις:" Εχουν μια σειρά από προβλήματα τα οποία πρέπει να λύσουμε. Και η λύση θα στηριχθεί στο διεθνές δίκαιο αλλά και στην εμπιστοσύνη ανάμεσα στους δυο λαούς....

    "-- Για τον πόλεμο στη Συρία: ".. Εχει φέρει σε αντιπαράθεση πάρα πολλές χώρες. Έχει φέρει κατ? αρχάς σε αντιπαράθεση δυο μεγάλα ρεύματα του ισλαμισμού, τους σουνίτες με τους σουΐτες. Εκφράζονται μέσα από τις κρατικές τους οργανώσεις. Κατά συνέπεια υπάρχουν αντιπαραθέσεις που είναι πέρα από το Ρωσία-Τουρκία όπως είναι η αντιπαράθεση Σαουδικής Αραβίας-Ιράν, η αντιπαράθεση μιας σειράς κινημάτων στην ίδια τη Μέση Ανατολή. Οσον αφορά τα τελευταία επεισόδια Τουρκίας-Ρωσίας, ξέρετε ότι η χώρα μας θέλει πάντα να λειτουργεί με τρόπο που να κατευνάζει τα πνεύματα με ορθό και δίκαιο τρόπο και να υλοποιούνται οι αρχές του διεθνούς δικαίου. Από αυτή την άποψη είμαστε πάντα ανοιχτοί στο να συμβάλουμε στην συζήτηση ανάμεσα στις ποιο διαφορετικές γνώμες σε αυτή την περιοχή."

    -- Για το θέμα της κατάργησης των εγγυήσεων στην Κύπρο: "Πρέπει να καταργηθούν οι εγγυήσεις.... Η Ελλάδα δεν έχει καμιά διάθεση να παραμείνει σε ένα τέτοιο καθεστώς και θα φύγει Νομίζω ότι έχει ένα ενδιαφέρον πρώτον ότι οι Αμερικάνοι το συζητούν. Δεύτερον ότι οι Βρετανοί λένε πως εφόσον οι δυο χώρες, οι εγγυήτριες (Ελλάδα-Τουρκία) συμφωνήσουν δεν θα διεκδικήσουν στάτους εγγυήτριας δύναμης..."

    Ερ: Κύριε υπουργέ, μια τελευταία ερώτηση. Το θέμα της κατάργησης των εγγυήσεων στην Κύπρο -εσείς το προτάξατε πρώτος- έχει ανέβει πολύ υψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων για το Κυπριακό...

    Απ: Είπα ότι πρέπει να καταργηθούν οι εγγυήσεις, αλλά είπα επίσης ότι η Ελλάδα δεν έχει καμιά διάθεση να παραμείνει σε ένα τέτοιο καθεστώς -και θα φύγει- το οποίο είναι εντελώς καινούργιο. Νομίζω ότι έχει ένα ενδιαφέρον πρώτον ότι οι Αμερικάνοι το συζητούν. Δεύτερον ότι οι Βρετανοί λένε πως εφόσον οι δυο χώρες, οι εγγυήτριες (Ελλάδα-Τουρκία) συμφωνήσουν δεν θα διεκδικήσουν στάτους εγγυήτριας δύναμης. Η Κίνα έχει πει ότι οι εγγυήσεις είναι αναχρονιστικό καθεστώς. Στην προχθεσινή του ομιλία ο Ρώσος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ -που συζητήσαμε για το Κυπριακό- είπε ότι το καθεστώς εγγυήσεων είναι υπόλειμμα της αποικιοκρατίας και πρέπει να καταργηθεί. Νομίζω μια ιδέα της ελληνικής διπλωματίας για πρώτη φορά περπατά με τον καλύτερο τρόπο και είμαστε σε στενή συνεργασία και συνεννόηση με την κυπριακή κυβέρνηση.

    [02] Βουλή: Εγκρίθηκαν οι διορισμοί του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    Με 11 ψήφους υπέρ, μία κατά, επτά παρών και μία αποχή από την ψηφοφορία, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, η εισήγηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, για τον διορισμό, του Παναγιώτη Θεοχάρη και του Φίλιππου Τσαλίδη, στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, αντίστοιχα.

    Υπέρ, τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, δήλωσαν παρών. Το ΚΚΕ καταψήφισε, ενώ η Χρυσή Αυγή απείχε από την διαδικασία της ψηφοφορίας.

    «Η αλλαγή της διοίκησης έγινε για να υπάρχει νόμιμη σύνθεση, να προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία και να μην συνεχιστεί η κατάρρευση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ», τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης

    [03] Κλήσεις σε εκατό καταθέτες της «λίστας Μπόργιανς»

    Το κατώφλι των Οικονομικών Εισαγγελέων καλούνται να περάσουν τις επόμενες ημέρες δεκάδες αποκαλούμενοι «καλοί και εξαίρετοι» καταθέτες της UBS, που περιλαμβάνονται στην «λίστα Μπόργιανς», οι οποίοι καλούνται σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    Οι Εισαγγελείς που αξιολογούν τα στοιχεία της λίστας καταθετών στην ελβετική τράπεζα, καλούν σε εξηγήσεις τους πρώτους εκατό φορολογούμενους που εμφανίζουν αποκλίσεις εκατομμυρίων στα δηλωθέντα εισοδήματα με τα ποσά που εμπιστεύτηκαν στην UBS.

    Τα αποτελέσματα των ελέγχων εισοδημάτων που δηλώθηκαν την δωδεκαετία 2000-2012 από πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην λίστα που παρέδωσαν οι αρχές του κρατιδίου Β.Ρηνανίας-Βεστφαλίας, είναι σε ορισμένες περιπτώσεις κραυγαλέα : «Ο φορολογούμενος μεσαίας, μέτριας ή και χαμηλής οικονομικής δύναμης στην Ελλάδα είναι ένας μεγαλοκαταθέτης, καλός ή εξαίρετος πελάτης ελβετικών τραπεζών στο εξωτερικό», αναφέρουν χαρακτηριστικά όσοι αξιολογούν τα στοιχεία της λίστας.

    Στους πρώτους που καλούνται σε ανωμοτί κατάθεση περιλαμβάνονται γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί και συνταξιούχοι του Δημοσίου, αλλά και μία τουλάχιστον περίπτωση φορολογούμενου που δηλώνει πλέον «ανεπάγγελτος», και εμφανίζει στην λίστα καταθέσεις 7 εκατομμυρίων ευρώ.

    Μεταξύ των προσώπων που καλούνται σε εξηγήσεις από τους Εισαγγελείς είναι δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος την περίοδο 2000-2012 ,δήλωσε συνολικά 813 χιλιάδες ευρώ, που στην λίστα Μπόργιανς καταγράφηκε με κατάθεση 2,7 εκατομμύρια ευρώ.

    Επίσης καλείται συνταξιούχος που την επίμαχη δωδεκαετία δήλωσε συνολικά 477 χιλιάδες ευρώ, αλλά στην UBS είχε 1,9 εκατομμύρια ευρώ.

    [04] Συνεδρίαση ΚΕΔΕ- Μουζάλα τη Δευτέρα για τα Κέντρα Προσφύγων

    Συγκαλείται τη Δευτέρα το μεσημέρι στα γραφεία της ΚΕΔΕ, η κοινή Διαρκής Επιτροπή Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προσφυγικών Ροών. Η επιτροπή που έχει συσταθεί από την ΚΕΔΕ και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, θα συζητήσει το θέμα της χωροθέτησης και λειτουργίας των κέντρων μετεγκατάστασης των προσφύγων. Στη συνεδρίαση θα συμμετέχουν από πλευράς υπουργείου ο κ.Μουζάλας και ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλης Παπαδόπουλος και εκ μέρους της Αυτοδιοίκησης εκτός του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, θα μετάσχουν οι δήμαρχοι Λέσβου,Σπύρος Γαληνός, Σάμου,Μιχάλης Αγγελόπουλος,Αθηναίων,Γιώργος Καμίνης, Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, Παιονίας,Χρήστος Γκουντενούδης, Κω,Γιώργος Κυρίτσης, Ρόδου και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου,Φώτης Χατζηδιάκοςκαθώς και εκπρόσωπος της ΕΕΤΑΑ.

    [05] Οι δηλώσεις του Β.Σόιμπλε δεν αφορούσαν επουδενί την τρέχουσα κατάσταση, διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος του Β.Σόιμπλε

    Οι χθεσινές δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με την Ελλάδα, «δεν αφορούσαν επ? ουδενί την τρέχουσα κατάσταση», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζοντας πως έγιναν σε πλαίσιο αφήγησης γεγονότων και περιστατικών του παρελθόντος.

    Η ίδια εκπρόσωπος επισήμανε ότι δεν υπάρχει κάτι προς επιβεβαίωση ή σχολιασμό, καθώς όλα αυτά αφορούσαν το παρελθόν και έχουν μάλιστα ειπωθεί επανειλημμένα από τον κ.Σόιμπλε. «Σήμερα εστιάζουμε στην εφαρμογή του συμφωνηθέντος προγράμματος. Δεν υπάρχει κάτι νέο, το οποίο θα ξέφευγε από αυτό», πρόσθεσε και εξήγησε ότι το θέμα της συζήτησης στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Οικονομικών, δεν ήταν η Ελλάδα, αλλά το ζήτημα ανέκυψε κατά την διάρκεια της συζήτησης.

    [06] Μ. Ντράγκι: Να ληφθούν μέτρα για να αποτραπεί η εμπέδωση πολύ χαμηλού πληθωρισμού στην Ευρωζώνη

    Ο κίνδυνος στην περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λάβει μέτρα με μεγάλη καθυστέρηση για την επίτευξη του στόχου της για τον πληθωρισμό είναι μεγαλύτερος από τον κίνδυνο του να ενεργήσει πολύ γρήγορα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, υπονοώντας ότι είναι πιθανόν αναγκαία και νέα μέτρα χαλάρωσης της πολιτικής της.

    Η υιοθέτηση μίας στάσης αναμονής, επειδή ο χαμηλός πληθωρισμός προκύπτει από τη μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου, θα επέτρεπε την παγίωσή του και θα υπονόμευε τις μακροπρόθεσμες προσδοκίες και την εμπιστοσύνη στην κεντρική τράπεζα, οδηγώντας σε μόνιμες πιέσεις για χαμηλότερες τιμές, τόνισε ο Ντράγκι με ομιλία του σε συνέδριο που διοργανώνει η γερμανική κεντρική τράπεζα (Μπούντεσμπανκ). «Εάν συνέβαινε μία τέτοια εξέλιξη, θα χρειαζόμασταν μία πολύ πιο χαλαρή νομισματική πολιτική για να την αντιστρέψουμε», σημείωσε, προσθέτοντας: «Από αυτή την προοπτική, οι κίνδυνοι πολύ αργοπορημένης δράσης είναι μεγαλύτεροι από τους κινδύνους από μίας πολύ γρήγορης δράσης».

    [07] Κομισιόν: Η άρση της ισχύος της Σένγκεν θα μπορούσε να διαταράξει την ευρωπαϊκή οικονομία

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε σήμερα κατά της άρσης της ισχύος της συνθήκης του Σένγκεν, επειδή κάτι τέτοιο «θα μπορούσε εν δυνάμει να διαταράξει την οικονομική ανάπτυξη».

    Στις χειμερινές οικονομικές προβλέψεις της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογραμμίζει τους κινδύνους που πιθανολογεί ότι θα προκύψουν αν τερματισθεί η ελεύθερη κυκλοφορία στον χώρο Σένγκεν, η οποία αμφισβητείται εξαιτίας της μεταναστευτικής κρίσης. «Μια πιο γενικευμένη άρση και μέτρα που θα αναιρούν τα επιτεύγματα της εσωτερικής αγοράς θα μπορούσαν να εν δυνάμει να διαταράξουν την οικονομική ανάπτυξη», προειδοποιεί.

    Η Επιτροπή υπογραμμίζει επίσης τους οικονομικούς κινδύνους -που συνδέονται με τη μαζική έλευση προσφύγων στο έδαφος της ΕΕ: «Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται η κοινή γνώμη τον αυξημένο αριθμό προσφύγων θα μπορούσε να έχει αρνητική επίδραση στην οικονομική εμπιστοσύνη, καθώς και να επιβραδύνει την κατανάλωση των νοικοκυριών».

    Η Επιτροπή ζητεί συνεπώς «να ξεπερασθούν στο επίπεδο της ΕΕ οι μείζονες πολιτικές προκλήσεις, όπως για παράδειγμα η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών».

    Ο χώρος Σένγκεν είναι μια ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας, στο εσωτερικό της οποίας οι έλεγχοι στα σύνορα έχουν καταργηθεί για τους ταξιδιώτες. Περιλαμβάνει 26 χώρες, οι 22 από τις οποίες ανήκουν στην ΕΕ.

    [08] Δεν έχουν αλλάξει οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ευρώπης, εκτιμά η Κομισιόν

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις χειμερινές οικονομικές προβλέψεις της, οι οποίες δείχνουν ότι οι αναπτυξιακές προοπτικές στην Ευρώπη δεν έχουν, σε γενικές γραμμές, αλλάξει πολύ από το φθινόπωρο, όμως ο κίνδυνος η ανάπτυξη να είναι χαμηλότερη από την προβλεπόμενη έχει αυξηθεί, κυρίως λόγω εξωτερικών παραγόντων. Στην Ευρωζώνη, η ρυθμός ανάπτυξης προβλεπόταν να αυξηθεί φέτος σε 1,7% από 1,6% πέρυσι και να φθάσει το 1,9% το 2017. Η οικονομική ανάπτυξη της ΕΕ προβλέπεται να παραμείνει σταθερή στο 1,9% το τρέχον έτος και να ανέλθει στο 2,0% το επόμενο έτος.

    Σε ότι αφορά την απασχόληση αναμένεται να εξακολουθήσει να παρουσιάζει συγκρατημένη αύξηση. Προβλέπεται να συνεχιστεί η μείωση των ποσοστών ανεργίας, αν και με βραδύτερο ρυθμό από ό, τι το προηγούμενο έτος. Το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη εκτιμάται ότι θα μειωθεί από 11% το 2015 σε 10,5% το 2016 και σε 10,2% το 2017. Στην ΕΕ η ανεργία θα μειωθεί από 9,5% το 2015 σε 9,0% το τρέχον έτος και σε 8,7% το 2016.

    Σε ότι αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμα στην ευρωζωνη, εκτιμάται ότι θα έχει μειωθεί στο 2,2% του ΑΕΠ το 2015 (ΕΕ 2,5%) και ότι θα μειωθεί περαιτέρω στο 1,9% του ΑΕΠ το τρέχον έτος (ΕΕ 2,2%) και στο 1,6% του ΑΕΠ το 2017 (ΕΕ 1,8%). Ο δείκτης του χρέους προς το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη εκτιμάται ότι θα μειωθεί από το ανώτατο επίπεδο του 94,5% που είχε φθάσει το 2014 (ΕΕ 88,6%), στο 91,3% το 2017 (ΕΕ 85,7%).

    [09] Χ. Αλεξίου στο ANA-MPA Turk: Κουβαλάμε αλύτρωτα πράγματα

    Ο Φεβρουάριος σηματοδοτεί για τη Χαρούλα Αλεξίου μια διπλή κατάδυση στο παρελθόν και τις ρίζες της, ένα νοερό ταξίδι από την πατρογονική γη στη Σμύρνη και τα παιδικά της χρόνια στη Θήβα και την Αθήνα ως την ενηλικίωσή της, τη σχέση της με τη μουσική, το κοινό, την οικογένεια και τους φίλους.

    Δύο φαινομενικά άσχετα γεγονότα, μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής της Σμύρνης (το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου σε συνεργασία με το συγκρότημα ΤΑΚΙΜ), με αφορμή την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, και η σειρά παραστάσεων «Χειρόγραφο» που ανεβαίνει από τις 19 Φεβρουαρίου στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, ανασύρουν μνήμες «που δεν ξέρεις γιατί έχουν μείνει εκεί», στιγμές και εικόνες ανεξίτηλες.

    Μιλώντας για το ANA-MPA turk η σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια ανατρέχει σε στιγμιότυπα από τη ζωή της, περιγράφει την 20ετή σχέση της με τη Σμύρνη, σχολιάζει την προσφυγική κρίση, ένα θέμα που «μας γεμίζει ενοχές, γιατί είναι τραγικό να συμβαίνει αυτός ο θάνατος μπροστά στα μάτια σου και να μην είσαι σε θέση να το σταματήσεις», ενώ με τη θεσμική της ιδιότητα ως προέδρου του μη κερδοσκοπικού οργανισμού GEA σχολιάζει και το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για την πνευματική ιδιοκτησία.

    [10] Γ. Κατρούγκαλος: Όλα τα μεγάλα θέματα εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτά

    Ολοκληρώθηκεη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, με τους εκπροσώπους των θεσμών.

    Εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε τα εξής: «Ήταν μια ιδιαίτερα αναλυτική, σκληρή διαπραγμάτευση, που, όμως, έγινε σε ένα επίπεδο που προώθησε τα ζητήματα που η δική μας η πλευρά ήθελε να θέσει. Θα έχετε πληροφορηθεί ότι είχα ζητήσει να μας θέσουν γραπτά όλα τα ανοιχτά εκ μέρους τους ζητήματα, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε σε θέση να συζητήσουμε σε μια ατζέντα συγκεκριμένη. Αυτό έγινε. Νωρίς σήμερα το πρωί σε αυτήν την ατζέντα συζητήσαμε. Ουσιαστικά, μια αναλυτική κατ' άρθρον επεξεργασία όλου του νόμου. Η συνεννόηση που έχουμε μαζί τους είναι να συνεχιστεί η συζήτηση και με τα τεχνικά κλιμάκια την επόμενη εβδομάδα, ώστε να προωθήσουμε όλα τα πιθανά θέματα, για να έχουμε την ψήφιση του νομοσχεδίου, όσο το δυνατόν συντομότερα. Τους ενημερώσαμε, επίσης ότι έχουμε ένα παράλληλο διάλογο με την κοινωνία και ότι στο αρχικό σχέδιο που τους έχουμε θέσει, μπορεί να υπάρχουν περαιτέρω αλλαγές. Για όλα αυτά τα ζητήματα επιφυλάχθηκαν να μας δώσουν την οριστική τους γνώμη. Επομένως, όλα τα θέματα παραμένουν ανοιχτά. Συνεχίσαμε αυτήν τη σκληρή διαπραγμάτευση, όμως, με έναν τρόπο που φαίνεται ότι είναι ρεαλιστικό ότι μπορούμε να καταλήξουμε καλά για τον τόπο σύντομα, όπως είναι το εθνικό συμφέρον».

    --- Θ. Φωτίου:Σχεδιάζουμε την αναμόρφωση και τον επανασχεδιασμό του εθνικού συστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης

    Στην αναμόρφωση του συστήματος κοινωνικής πολιτικής σε ένα ενιαίο εθνικό σύστημα κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο θα έχει ενιαίους κανόνες για όλους, στοχεύει το υπουργείο Εργασίας, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής της με εκπροσώπους των θεσμών. «Τους εξέθεσα και τους παρουσίασα το σχέδιο που έχουμε για την αναμόρφωση και τον επανασχεδιασμό του εθνικού συστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο θα γίνει, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα. Θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο, για να το νομοθετήσουμε, μέχρι τον Δεκέμβριο» σημείωσε η ίδια.

    --- Αύριο νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς

    Νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τους επικεφαλής των θεσμών προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση στην πρώτη φάση της.

    Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 πμ θα γίνει απολογισμός πρώτης εβδομάδας σύμφωνα με το πρόγραμμα.

    Οι επικεφαλής των θεσμών θα αναχωρήσουν στη συνέχεια και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αναμένεται να επανέλθουν στην Αθήνα μετά από διάστημα περίπου 10 ημερών για την συνέχιση της αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

    [11] Σοκ από την δολοφονία του εικοσαπεντάχρονου Ιταλού ερευνητή Τζούλιο Ρετζένι στην Αίγυπτο

    Σοκ έχει προκαλέσει στην Ρώμη η δολοφονία του εικοσαπεντάχρονου Ιταλού Τζούλιο Ρετζένι στην Αίγυπτο, υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

    Τα ίχνη του Τζούλιο Ρετζένι είχαν χαθεί στις 25 Ιανουαρίου στο Κάιρο, όταν μπήκε σε συρμό του μετρό, όπως είχαν καταγγείλει οι γονείς του. Ο νέος, βρισκόταν στην Αίγυπτο ως πανεπιστημιακός ερευνητής, ενώ συνεργαζόταν με εθελοντικές οργανώσεις και την ιταλική αριστερή εφημερίδα Ιλ Μανιφέστο.

    Το πτώμα του βρέθηκε σε ρέμα έξω από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έφερε τραύματα και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Τζ. Ρετζένι «υποβλήθηκε σε πραγματικά μαρτύρια και ο θάνατος του ήταν αργός και φρικτός».

    Η εισαγγελία της Ρώμης άρχισε έρευνα για αδίκημα ανθρωποκτονίας, χωρίς να έχουν αποσταλεί, έως τώρα, κλήσεις σε απολογία. Ο υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι, ζήτησε, παράλληλα, να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.

    [12] Στην ΑΕΚ έως το 2020 ο Τζανετόπουλος

    Ακόμα μία «μεταγραφή» πραγματοποίησε η ΑΕΚ. Με υποδειγματικό τρόπο και χωρίς να επιτρέψει να αναπτυχθούν «σενάρια» η ΑΕΚ καθάρισε με το φλέγον ζήτημα του Ανταμ Τζανετόπουλου. Πριν από λίγο η ΠΑΕ ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας με το νεαρό αμυντικό έως το καλοκαίρι του 2020. Ο «Τζάνε» ήταν από τους «αδικημένους» της ομάδας, καθώς βρισκόταν ακόμα σε ισχύ το συμβόλαιο που είχε υπογράψει όταν αποκτήθηκε από τη Νίκη Βόλου, με αποδοχές που δεν ξεπερνούσαν τα 1.100 ευρώ το μήνα. Παρόλα αυτά, υπήρχε στη συμφωνία ρήτρα 1.000.000 ευρώ σε περίπτωση που επιθυμούσε να πάρει μεταγραφή σε άλλη ομάδα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 February 2016 - 19:32:29 UTC