Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: «Η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εφικτή»
  • [02] Στους θεσμούς η πρόταση της κυβέρνησης για το φορολογικό
  • [03] Μ. Ντράγκι: Πιθανή η αναθεώρηση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ τον Μάρτιο

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: «Η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εφικτή»

    «Η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εφικτή», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκηςσε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ιστορίες, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ δεν θα βάλει πλάτη σε μια οικουμενική κυβέρνηση.

    Για τα εσωκομματικά του κόμματός του υπογράμμισε πως «ενδεχομένως να θυσιάσω ένα κομμάτιτης παλιάς ΝΔ για να αναδείξω το νέο, δεν χωράνε πάντα όλοι. Η ΚΟ θα εμπλουτιστεί καθώς θα αυξηθεί ο αριθμός των βουλευτών της. Εξελέγην με ρητή εντολή για μεταρρυθμίσεις από 170.000 πολίτες, δεν εξελέγην από κλειστό συνέδριο», υπογράμμισε.

    «Θα ήταν καταστροφή για τη χώρααν ξαναζούσαμε τον εφιάλτη του 2015, η χώρα κινδύνευσε με την απόλυτη καταστροφή. Σήμερα υπάρχει καθυστέρηση, η ευθύνη της αξιολόγησης βαραίνει την κυβέρνηση, δεν είναι κοστολογημένα τα μέτρα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε πως ο κ. Τσίπρας, «που παρουσιάστηκε ως νέος, αποδείχθηκεπιο παλιός κι από τους παλιούς, αναβιώνοντας παλαιοκομματικές πρακτικές».

    «Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσειτο πρόγραμμα ειδικά ως προς τις μεταρρυθμιστικές πτυχές του. Αν το κανείς αυτό, θα έχεις κάποια ευελιξία» ανέφερε, τονίζοντας πως «υπάρχει απόλυτη απώλεια εμπιστοσύνης προς τη χώρα και δυστυχώς αυτό έχει επιπτώσεις και στο μεταναστευτικό». «Η μεταρρύθμιση της δημόσιας παιδείας είναι η πιο σημαντική μακροπρόθεσμη μεταρρύθμιση, και αυτά δεν υπάρχουν στο μνημόνιο, ή υπάρχουν σε πολύ μικρό βαθμό. Πρέπει να υπερβούμε το μνημόνιομε δικές μας μεταρρυθμίσεις. Αυτό πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει μόνο η ΝΔ»,ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Για τις συνομιλίες με τους εκπροσώπους των δανειστών επισήμανε πως έχει διαφωνήσει πολύ σκληρά με το ΔΝΤ και τον Πουλ Τόμσεν προσωπικά, αναφέροντας πως ο ποσοτικός στόχος απολύσεων στο δημόσιο ήταν εμμονή του ΔΝΤ.«Οι απαιτήσεις του Ταμείου είναι συχνά υπερβολικές», τόνισε.

    Για το προσφυγικό ανέφερε πως η κυβέρνηση υποτίμησε πολύ το πρόβλημα και παρατήρησε πως η κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. «Πολιτική αποτροπής είναι να λέμε στους μετανάστες αν έρθετε, θα κάνω ό,τι μπορώ για να σας στείλω πίσω. Όμως το πρόβλημα αυτό ξεπερνά κατά πολύ την Ελλάδα, πρέπει να μπει στο παιχνίδι και η Τουρκία... Εμείς δεν πρέπει να δίνουμε αφορμές, αλλά και οι Ευρωπαίοι κάνουν λίγα», ανέφερε. Υπογράμμισε πως το προσφυγικό είναι εθνικό ζήτημα,και θα στηρίξει την κυβέρνηση προκειμένου να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. «Δεν μπορώ να διανοηθώ έξοδο από τη Σένγκεν, θα είχε πολύ σημαντικές συνέπειες στον τουρισμό», είπε.

    [02] Στους θεσμούς η πρόταση της κυβέρνησης για το φορολογικό

    Την πρότασή του για τις αλλαγές στη φορολογία, παρέδωσε σήμερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στους επικεφαλής των θεσμών.

    Σύμφωνα με αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα, στην πρόταση περιλαμβάνονται οι νέες προτεινόμενες κλίμακες και οι συντελεστές τους, με ανώτερο συντελεστή φορολογίας εισοδήματος 50%, αν και, όπως διευκρινίστηκε, υπήρχαν εισηγήσεις και για υψηλότερο φορολογικό συντελεστή.

    Στην πρόταση δεν περιλαμβάνονται αλλαγές στην έκτακτη εισφορά, ενώ από το σύνολο των αλλαγών προβλέπεται η είσπραξη επιπλέον εσόδων 300 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση. Αλλαγές στη φορολογία των αγροτών δεν περιλαμβάνονται.

    Η πρόταση της κυβέρνησης αναμένεται να συζητηθεί αύριο σε νέα συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών. Στόχος της κυβέρνησης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, είναι η ανακατανομή του φορολογικού βάρους υπέρ των χαμηλών εισοδημάτων και η μεταφορά του στα ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια.

    Οι αλλαγές που θα συμφωνηθούν με τους επικεφαλής των θεσμών θα περιληφθούν σε φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή.

    [03] Μ. Ντράγκι: Πιθανή η αναθεώρηση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ τον Μάρτιο

    Για ενδεχόμενη αναθεώρηση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ τον Μάρτιο έκανε λόγο ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος Μάριο Ντράγκι σε συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, όπου παρουσίασε την ετήσια Έκθεση της Τράπεζας για το 2014.Παράλληλα, αναπτύσσοντας το σκεπτικό της Έκθεσης, ο κ. Ντράγκι υπερασπίστηκε την πολιτική της ΕΚΤ το καλοκαίρι του 2014, κρίνοντας πως τα μέτρα που ελήφθησαν τότε, ήσαν αποτελεσματικά στο να οδηγήσουν σε ευρεία χαλάρωση των συνθηκών χρηματοδότησης, τόνωση της τραπεζικής πίστης και τελικά, σε στήριξη των διαδικασιών ανάκαμψης της ευρωζώνηςΒ· αποδείχθηκαν ωστόσο ανεπαρκή σε ό,τι αφορά τη σταθερότητα των τιμών.

    Σε κάθε περίπτωση πάντως, εάν δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα αυτά, «η ευρωζώνη θα είχε καθαρά οδηγηθεί πέρυσι σε αποπληθωρισμό και οι τιμές θα είχαν κατακρημνισθεί ακόμα ταχύτερα - η δε ανάπτυξη θα ήταν χαμηλότερη» υπογράμμισε.Χωρίς την πολιτική τόνωσης, υπήρχε συγκεκριμένος κίνδυνος, με την ποσοτική χαλάρωση να μην πλησιάσουμε τον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2% για τον πληθωρισμό. Γι' αυτό αποφασίσαμε να προσαρμόσουμε τη νομισματική μας πολιτική, μειώσαμε και πάλι το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων από πλευράς της ΕΚΤ στο -0,3% και η καταληκτική προθεσμία για τις αγορές κάθε μήνα, προβλέπεται για τα τέλη Μαρτίου 2017, ενώ παράλληλα θα επανεπενδύσουμε τις βασικές πληρωμές από τα αποκτηθέντα στοιχεία ενεργητικού, μόλις ωριμάσουν και για όσο χρειασθεί, εξήγησε ο κ. Ντράγκι.

    Ο πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε στη συνέχεια ότι συχνά αλλάζουν τα δεδομένα, τόσο αυτά που αφορούν στην ανάπτυξη όσο και αυτά για τους κινδύνους ύφεσης, αλλά και αυτά που αφορούν την ανασφάλεια σε σχέση με τις αναπτυξιακές προοπτικές των αναδυόμενων οικονομιών.

    Αναφερόμενος στο άμεσο μέλλον δεν απέκλεισε την πιθανότητα αναθεώρησης των επιλογών της ΕΚΤ τον επόμενο μήνα:«Στην τελευταία συνεδρίαση, τον Ιανουάριο, κρίναμε ότι θα μπορούσε να απαιτηθεί αναθεώρηση, επανεξέταση και επαναπροσδιορισμός της νομισματικής μας πολιτικής στις αρχές Μαρτίου, όταν οι νέες μακροοικονομικές προβλέψεις θα είναι στη διάθεσή μας» τόνισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 February 2016 - 1:32:21 UTC