Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ρωσία "πίσω" από την ηλεκτρονική πειρατεία στη Μπούντεσταγκ, γράφει το Spiegel
  • [02] Der Speigel: Η BND χρησιμοποίησε πρόσφυγες ως πληροφοριοδότες

  • [01] Η Ρωσία "πίσω" από την ηλεκτρονική πειρατεία στη Μπούντεσταγκ, γράφει το Spiegel

    Η μεγάλης κλίμακας ηλεκτρονική πειρατεία το 2015 στη Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, ελεγχόταν από τη ρωσική κυβέρνηση, δήλωσε στο περιοδικό Spiegel υψηλόβαθμος γερμανός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

    Η ηλεκτρονική επίθεση, που σημειώθηκε με την πειρατεία επί εβδομάδες σε μια σειρά υπολογιστικών συστημάτων της Μπούντεσταγκ, "ήταν σαφώς το έργο μιας μυστικής υπηρεσίας του ρωσικού στρατού", σύμφωνα με τον "υψηλόβαθμο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας" τον οποίο επικαλείται το περιοδικό στο τελευταίο τεύχος του.

    Σύμφωνα με το Spiegel, η ομοσπονδιακή γενική εισαγγελέα, η οποία εδρεύει στην Καρλσρούη, στο νότο, ερευνά την υπόθεση επίσημα από τα μέσα Ιανουαρίου.

    Οι αποκαλύψεις του Spiegel δημοσιοποιούνται σε μια κρίσιμη στιγμή των γερμανορωσικών σχέσεων, που ήδη κλονίστηκαν λόγω της κρίσης στην Ουκρανία και στις οποίες η διπλωματική διάσταση γύρω από την υπόθεση μιας 13χρονης γερμανορωσίδας εφήβου που κατήγγειλε ότι βιάστηκε στη Γερμανία επέφερε νέο πλήγμα πολύ πρόσφατα.

    [02] Der Speigel: Η BND χρησιμοποίησε πρόσφυγες ως πληροφοριοδότες

    Τουλάχιστον 37 μετανάστες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, πνίγηκαν σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, ενώ προσπαθούσαν να φθάσουν στη Ελλάδα από την Τουρκία, σε ένα ακόμη ναυάγιο που σημειώθηκε χθες και προστίθεται στις αλλεπάλληλες τραγωδίες που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο Πέλαγος.

    Η τουρκική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 37 και ότι διέσωσε 75 ανθρώπους.

    Οι μετανάστες από τη Συρία, το Αφγανιστάν αλλά και τη Βιρμανία ήθελαν να φθάσουν στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στο νησί της Λέσβου. Είχαν αναχωρήσει από την τουρκική επαρχία Τσανάκαλε. Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε ανοικτά των τουρκικών ακτών.

    Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τις σορούς περίπου είκοσι μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, στην ακτή κοντά στο Αϊβαλί. Ανάμεσά τους, ένα αγοράκι κειτόταν ανάσκελα, το πρόσωπο ήταν καλυμμένο με ένα μπλε σκουφάκι και η πιπίλα είχε πέσει κοντά του --η εικόνα θυμίζει αναπόφευκτα τον μικρό Σύρο Αϊλάν Κούρντι, το άψυχο σώμα του οποίου είχε βρεθεί τον Σεπτέμβριο στα τουρκικά παράλια και η υπόθεση είχε προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή.

    Το άψυχο σώμα ενός άλλου μωρού περισυλέγη επίσης.

    Το ανατραπέν σκάφος βρισκόταν περίπου 50 μέτρα από τις ακτές της Τουρκίας και σωσίβια γιλέκα και προσωπικά αντικείμενα των ανθρώπων που πνίγηκαν διακρίνονταν στην παραλία.

    Την Πέμπτη, 24 μετανάστες, ανάμεσά τους 10 παιδιά, πνίγηκαν στ' ανοικτά της Σάμου. Την Τετάρτη, επτά άνθρωποι μεταξύ τους δύο παιδιά, πνίγηκαν στ΄ανοικτά της Κω. Την περασμένη εβδομάδα, 45 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε τρία ναυάγια στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

    Το νέο ναυάγιο έρχεται σε μια στιγμή που χώρες της Ευρώπης εκτοξεύουν απειλές για αναστολή της Σένγκεν, ή ζητούν να γίνονται επαναπροωθήσεις ακόμη και με κίνδυνο της ζωής των προσφύγων.

    «Όποιος θέλει να καταστρέψει την Συνθήκη Σένγκεν, θέλει να καταστρέψει την Ευρώπη και δεν θα του το επιτρέψουμε», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι από το νησί Βεντοτένε της κεντρικής Ιταλίας, όπου το 1944 πολιτικοί εξόριστοι, εχθροί του φασισμού είχαν συγγράψει το πρώτο Μανιφέστο για μια ενωμένη Ευρώπη.

    Πανευρωπαϊκή αίσθηση έχει προκαλέσει και η τοποθέτηση της επικεφαλής του γερμανικού αντιμεταναστευτικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), που πρότεινε η αστυνομία «στην ανάγκη» να κάνει χρήση όπλων προκειμένου να εμποδίσει τους πρόσφυγες και μετανάστες να εισέλθουν στην γερμανική επικράτεια. Το κόμμα αυτό συγκεντρώνει ποσοστό 13% στις προθέσεις ψήφου.

    Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND χρησιμοποίησε 850 αιτούντες άσυλο ως πληροφοριοδότες

    Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND χρησιμοποιούσε επί 13 χρόνια πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο ως πληροφοριοδότες, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Speigel .

    Μεταξύ του 2000 και του 2013 αυτή η "συνεργασία" ήταν κυρίως υποχρεωτικής μορφής, καθώς οι πρόσφυγες ενδεχομένως να έβλεπαν τις αιτήσεις τους για χορήγηση ασύλου να απορρίπτονται, στην περίπτωση που δεν δέχονταν να συλλέξουν και να κοινοποιούν πληροφορίες στην γερμανική υπηρεσία, αναφέρει το περιοδικό, που επικαλείται μια έκθεση που παρουσιάστηκε στο γερμανικό κοινοβούλιο, έπειτα από επίσημο αίτημα του κόμματος Die Linke.

    Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια αυτής της 13χρονης περιόδου, η BND πήρε καταθέσεις από συνολικά 850 αιτούντες άσυλο προς αναζήτηση πληροφοριών. Η συγκεκριμένη υπηρεσία τμήμα σταμάτησε να λειτουργεί το 2014, αλλά η πρακτική συνεχίστηκε, μόνο όμως σε εθελοντική βάση.

    "Όταν οι υπηρεσίες μυστικών πληροφοριών συνεχίζουν να ασκούν πίεση στους πρόσφυγες δεν είναι μόνο ηθικά εσφαλμένο?Η αξιοπιστία των πληροφοριών που συνελέγησαν με αυτή την μέθοδο θα πρέπει να τεθούν σε αμφισβήτηση", δήλωσε η Μαρτίνα Ρένερ, μέλος του Die Linke.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 31 January 2016 - 9:32:28 UTC