Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες
  • [02] Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη
  • [03] Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν αποφασίζει και δεν σχεδιάζει τις κινητοποιήσει
  • [04] Συνέδριο το Μάιο και εκλογή αρχηγού τον Ιούνιο πρότεινε στην ΚΕ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος
  • [05] Βελτιώσεις στο ασφαλιστικό των αγροτών προαναγγέλει ο Γ. Κατρούγκαλος
  • [06] Ευ. Τσακαλώτος: Μέχρι αρχές Απρίλιου η κατάθεση του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης
  • [07] Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στο μπλόκο των Μικροθηβών
  • [08] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί ως άλλοθι τους εκβιασμούς
  • [09] Με ειρηνική είσοδο των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ στην AGROTICA ολοκληρώθηκε η πορεία
  • [10] Να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη από τον Αλ. Φλαμπουράρη, καλεί τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, η Ο Γεροβασίλη
  • [11] Δήλωση του προέδρου της Βουλής για την επίθεση στο σπίτι του Αλ. Φλαμπουράρη
  • [12] Σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων των αγροτών το μεσημέρι στα Τέμπη

  • [01] Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

    Υπερψηφίστηκε με 153 ψήφους υπέρ, έναντι 101 κατά και δύο παρών, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη, η τροπολογία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, για τις τηλεοπτικές άδειες.

    Σύμφωνα με την νέα διάταξη, ο αριθμός των καναλιών που θα εκπέμπουν ανά κατηγορία θα ορίζεται αρχικά από τον αρμόδιο υπουργό, ενώ η Βουλή θα καλείται να τον εγκρίνει.

    Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ την καταψήφισαν όλα τα κόμματα τη αντιπολίτευσης, πλην του ΚΚΕ που δήλωσε παρών.

    Από τους πολιτικούς αρχηγούς μόνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν παρόντες στην ψηφοφορία και ψήφισαν.

    Διαβάστε επίσης:

    ΥΠΟΙΚ: Η τροπολογία αποσκοπεί στηβελτίωση της συνολικής λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού

    [02] Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη

    Επίθεση με μολότοφ εξαπέλυσαν άγνωστοι λίγο μετά τα μεσάνυχτα κατά της οικίας του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, στην περιοχή των Εξαρχείων. Κατά την εκδήλωση της επίθεσης ο υπουργός ήταν εντός της οικείας του, σύμφωνα με πληροφορίες δεν διέτρεξε κίνδυνο και είναι καλά στην υγεία του.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι άγνωστοι έριξαν περίπου δέκα μολότοφ, ενώ δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένο έξω από την οικία του υπουργού υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά που προκλήθηκε.

    Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο. Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση ούτε εκβιάζεται, ούτε εκφοβίζεται, ούτε υποχωρεί

    ΣΥΡΙΖΑ:Πράξεις όπως η δολοφονική επίθεση στην οικία Φλαμπουράρη δεν μπορούν να υπονομεύσουν τη δημοκρατία

    [03] Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν αποφασίζει και δεν σχεδιάζει τις κινητοποιήσει

    Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Mega, στην ερώτηση για την "εισχώρηση ακραίων" στα αγροτικά μπλόκα, είπε ότι η "θεωρία περί ακραίων είναι η μόνιμη επωδός της προπαγάνδας όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων που θέλουν να συκοφαντήσουν και να δυσφημίσουν είτε το αγροτικό είτε το εργατικό κίνημα, κάθε κοινωνική κατηγορία που βρίσκεται στους δρόμους και διεκδικεί το δίκιο της."

    Είπε ότι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, όπως και το οργανωμένο εργατικό μπορούν μέσω των συλλογικών τους διαδικασιών να αποφασίζουν τις μορφές, τον τόπο και τον χρόνο απεργίας, διαδήλωσης και συλλαλητηρίου, ενώ το κύριο ζήτημα είναι να μην αντιμετωπίζονται με κρατική καταστολή.

    Αποσαφήνισε ότι το ΚΚΕ δεν αποφασίζει και δεν σχεδιάζει τις κινητοποιήσεις, αλλά συμμετέχοντας με τα μέλη του και τα στελέχη του στις συλλογικές διαδικασίες του κινήματος, συμβάλλει ώστε και ο αγώνας των εργαζομένων να έχει δυναμισμό και διεκδικητικό χαρακτήρα με σωστό προσανατολισμό και ταυτόχρονα να μην πέσει θύμα είτε προβοκάτσιας, είτε τυχοδιωκτικών στοιχείων.

    [04] Συνέδριο το Μάιο και εκλογή αρχηγού τον Ιούνιο πρότεινε στην ΚΕ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος

    Συνέδριο την άνοιξη τον Μάιο για να καθορισθεί και οριστικοποιηθεί το προγραμματικό πλαίσιο, οι θέσεις και να γίνει η συγκρότηση και η εκλογή οργάνων. Εκλογή Προέδρου τον Ιούνιο από την βάση.

    Αυτόν τον οδικό χάρτη για την συγκρότηση ενιαίου πολιτικού φορέα των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού και του ριζοσπαστικού κέντρου, παρουσίασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει για να εγκρίνει τις περαιτέρω κινήσεις και προτάσεις του κόμματος προς το ΠΑΣΟΚ και τις κινήσεις πολιτών στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

    [05] Βελτιώσεις στο ασφαλιστικό των αγροτών προαναγγέλει ο Γ. Κατρούγκαλος

    «Ανοικτό παράθυρο» για βελτιώσεις στο ασφαλιστικό των αγροτών αφήνει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική». «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους αγρότες βελτιώσεις», τονίζει ο υπουργός, αναφέροντας ενδεικτικά την επέκταση της μεταβατικότητας και το εργόσημο. «Όλα είμαστε έτοιμοι να τα συζητήσουμε», επισημαίνει.

    «Το σημερινό σύστημα δεν είναι οικονομικά βιώσιμο και, κυρίως, δεν λειτουργεί προς το συμφέρον των αγροτών», αναφέρει ο κ. Κατρούγκαλος και προσθέτει ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση εφαρμόζει τις αρχές της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, με στόχο ένα καλύτερο ασφαλιστικό για τους αγρότες, αφού «το σημερινό σύστημα δεν είναι οικονομικά βιώσιμο και, κυρίως, δεν λειτουργεί προς το συμφέρον των αγροτών».

    «Κοινωνική δικαιοσύνη σημαίνει κανείς να εισφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του, περισσότερο οι πλούσιοι, λιγότερο οι φτωχότεροι», τονίζει ο υπουργός Εργασίας, προαναγγέλλοντας παράλληλα εθνική σύνταξη για τους αγρότες 384 ευρώ, από 158 ευρώ που είναι σήμερα.

    Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος υπογραμμίζει ότι ο ΟΓΑ δεν καταργείται, αλλά «θα παραμείνει δίπλα στους αγρότες με όλες τις μη συνταξιοδοτικές αρμοδιότητες που έχει σήμερα».

    Εξάλλου, αναφορικά με τα μεγάλα ποσοστά φτώχειας που καταγράφονται στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας, ο υπουργός Εργασίας τονίζει ότι η λύση θα δοθεί από την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα σε συνέργεια με τον δευτερογενή, δηλαδή το «αγροτοβιομηχανικό σύμπλεγμα», όπως το χαρακτήρισε.

    [06] Ευ. Τσακαλώτος: Μέχρι αρχές Απρίλιου η κατάθεση του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης

    Την πρώτη αξιολόγηση, την οποίαδιαδέχεταιη συζήτηση για το χρέοςακολουθείη κατάθεση του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης, το οποίο φαίνεται να πηγαίνει για τοτέλος Μαρτίου ή νωρίς τον Απρίλιο του 2016 δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε εκδήλωση του Εconomist «The world in 2016-Gala Dinner» στην Αθήνα.

    Όπως διευκρινίζεται από το γραφείο τύπου του υπουργείου Οικονομικών ο υπουργός κατά την ομιλία του επανέλαβε,μεταξύ άλλων,ταβήματα του οδικού χάρτη της κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση, τα οποίαέχει διατυπώσειεπανειλημμένως σε κάθε δημόσιαπαρέμβασή του.?

    [07] Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στο μπλόκο των Μικροθηβών

    Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες στο μπλόκο των Μικροθηβών, θέση που αναμένεται να διαφανεί σήμερα στην Πανελλαδική συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι στα Τέμπη.

    Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των Μικροθηβών, Σωτήρης Γαλογαύρος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "όσο περνούν οι μέρες που οι αγρότες βρίσκονται στο δρόμο τα πνεύματα «αγριεύουν», καθώς οι αγρότες χάνουν την υπομονή τους και ζητούν να κλιμακωθεί ο αγώνα τους".

    [08] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί ως άλλοθι τους εκβιασμούς

    «Ο πρωθυπουργός, δυστυχώς, χρησιμοποιεί ως άλλοθι τους διαφόρους εκβιασμούς και δεν ασκεί την εξωτερική πολιτική και την εθνική πολιτική με τον τρόπο που οφείλει, με τον τρόπο που επιβάλλεται». Αυτό δήλωσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξή της στον ALPHA 9.89, το βράδυ της Παρασκευής.

    Ειδικότερα, αναφερόμενη στο προσφυγικό θέμα και τις συζητήσεις περί εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν η κα. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «εκβιασμό που έχει προετοιμαστεί από το καλοκαίρι» και πρόσθεσε: «Στη φιλοτέχνηση αυτού του εκβιασμού συνέπραξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν αποδέχθηκε από το καλοκαίρι να επαναλαμβάνει το νέο σενάριο που εκφωνείται από πλευράς ευρωκρατίας και είναι το σενάριο ότι "ολοκληρώθηκε το ελληνικό ζήτημα και τώρα το ζήτημα για την Ευρώπη είναι το προσφυγικό"».

    Στη συνέντευξη, η κα. Κωνσταντοπούλου άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και του επέρριψε ευθύνες ότι δεν ασκεί την εξωτερική πολιτική και την εθνική πολιτική «με τον τρόπο που οφείλει, με τον τρόπο που επιβάλλεται». Επίσης χαρακτήρισε την κυβέρνηση «ανίκανη και άβουλη να αντιμετωπίσει στο πεδίο του θεσμικού πλαισίου» το προσφυγικό ζήτημα.

    [09] Με ειρηνική είσοδο των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ στην AGROTICA ολοκληρώθηκε η πορεία

    Στους χώρους της ΔΕΘ, όπου λειτουργεί η AGROTICA, εισήλθαν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στους αγρότες και την αντίθεση τους στο σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

    Η είσοδος των διαδηλωτών στην AGROTICA έγινε ειρηνικά από την εμπορική πύλη της ΔΕΘ στην οδό Εγνατία. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, όπως "στα μπλόκα, στα μπλόκα της αγροτιάς, να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς" και "αγρότη πολέμα σου πίνουνε το αίμα".

    Οι διοργανωτές διαμαρτυρήθηκαν ότι η AGROTICA δεν απευθύνεται στους αγρότες, αλλά στις αγροτικές επιχειρήσεις. Επισήμαναν το γεγονός ότι ματαιώθηκε η τελετή εγκαινίων της AGROTICA και η ομιλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, τονίζοντας πως "και να μιλούσε ο υπουργός τι θα μας έλεγε;"

    Ύστερα από 15 λεπτά παραμονής στην AGROTICA οι διαδηλωτές αποχώρησαν και η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, στην οποία συμμετείχαν η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, ολοκληρώθηκε.

    [10] Να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη από τον Αλ. Φλαμπουράρη, καλεί τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, η Ο Γεροβασίλη

    Να ανακαλέσει την δήλωσή του και να ζητήσει συγνώμη από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, καλεί τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, η κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

    «Η Νέα Δημοκρατία και ο εκπρόσωπός της κος Κουμουτσάκος αφού επί επτά μήνες στοχοποίησαν αναίτια και δίχως κανένα στοιχείο τον Αλέκο Φλαμπουράρη, σήμερα μετά την δεύτερη στη σειρά εγκληματική επίθεση εναντίον του προβαίνουν σε μια ακόμη απίστευτη αθλιότητα.

    Αντί να καταδικάσουν απερίφραστα, επιχαίρουν και δικαιολογούν τις επιθέσεις μιλώντας για "θύελλες που θερίζουν όσοι σπέρνουν ανέμους".

    Το ελάχιστο που αναμένουμε από τον κ. Κουμουτσάκο είναι να ανακαλέσει την απαράδεκτη δήλωσή του και να ζητήσει συγνώμη από τον Υπουργό Επικρατείας», αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    [11] Δήλωση του προέδρου της Βουλής για την επίθεση στο σπίτι του Αλ. Φλαμπουράρη

    «Eίναι αυτονόητη η καταδίκη της δεύτερης κατά σειρά εμπρηστικής ενέργειας εναντίον του συναδέλφου βουλευτή και υπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη και της οικογένειας του», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

    «Δεν εκφράζουμε μόνο την απαίτηση να τιμωρηθούν οι ένοχοι τέτοιων απαράδεκτων ενεργειών, που θέλουν να προκαλέσουν φόβο και εγκυμονούν επικινδυνότητα για τη ζωή ανθρώπων, αλλά καλούμε όλους να αναλογιστούν το κλίμα, που δημιουργεί μια παρατεταμένη προσωπική στοχοποίηση, η οποία αναίτια εκδηλώθηκε από συγκεκριμένα κέντρα για τους δικούς τους σκοπούς», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε:

    «Το ζήτημα δεν είναι μόνο προσωπικό, όπως δεν ήταν και σε άλλες βίαιες και εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον πολιτικών προσώπων.

    Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά βεβαίως, ούτε κωφεύει, ούτε σιωπά».

    [12] Σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων των αγροτών το μεσημέρι στα Τέμπη

    Σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων πραγματοποιείται σήμερα στις 2 μετά το μεσημέρι στα Τέμπη προκειμένου να γίνει αποτίμηση του μέχρι τώρα αγώνα και συντονισμός για την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων.

    Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας τα Τέμπη σήμερα θα παραμείνουν κλειστά από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι την διασταύρωση Στομίου και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές που έχει ήδη υποδείξει κατ επανάληψη.

    Διαβάστε επίσης :

    Η «εικόνα» στα αγροτικά μπλόκα της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 January 2016 - 11:32:37 UTC