Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες
  • [02] Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων
  • [03] «Όχι» Μητσοτάκη στα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης
  • [04] Ευ. Τσακαλώτος: Μέχρι αρχές Απριλίου η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης
  • [05] Έλ. Κουντουρά: Αγορά προτεραιότητας για τον ελληνικό τουρισμό η Ρωσία
  • [06] ΥΠΟΙΚ: Η τροπολογία αποσκοπεί στη βελτίωση της συνολικής λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού
  • [07] Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Αναστασιάδη
  • [08] Ν. Ξυδάκης: H Ελλάδα περιφρουρεί τα σύνορά της και δεν βουλιάζει βάρκες
  • [09] Π. Ρήγας: Έγινε δεκτό το αίτημα της «Πρωτοβουλίας Αγροτών» για συνάντηση με τον πρωθυπουργό
  • [10] Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης δυτικά των Παξών

  • [01] Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

    Υπερψηφίστηκε με 153 ψήφους υπέρ, έναντι 101 κατά και δύο παρών, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη, η τροπολογία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, για τις τηλεοπτικές άδειες.

    Σύμφωνα με την νέα διάταξη, ο αριθμός των καναλιών που θα εκπέμπουν ανά κατηγορία θα ορίζεται αρχικά από τον αρμόδιο υπουργό, ενώ η Βουλή θα καλείται να τον εγκρίνει.

    Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ την καταψήφισαν όλα τα κόμματα τη αντιπολίτευσης, πλην του ΚΚΕ που δήλωσε παρών.

    Από τους πολιτικούς αρχηγούς μόνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν παρόντες στην ψηφοφορία και ψήφισαν.

    Διαβάστε επίσης:

    ΥΠΟΙΚ: Η τροπολογία αποσκοπεί στηβελτίωση της συνολικής λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού

    [02] Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώθηκε για τη δραστηριότητα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας μέσω της αύξησης της ρευστότητας προς τις ελληνικές επιχειρήσεις.

    Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο νέος επικεφαλής της επενδυτικής ομάδας στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Νίκολας Τζάνετ, ο οποίος ανέπτυξε τους βασικούς άξονες δράσης της ομάδας του, καθώς και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

    [03] «Όχι» Μητσοτάκη στα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης

    Κατά της προοπτικής δημιουργίας μιας οικουμενικής κυβέρνησης τάχθηκε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Μιλώντας σε εκδήλωση του Εconomist «The world in 2016-Gala Dinner» στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως δεν πιστεύει πως κάτω από τις παρούσες συνθήκες μία οικουμενική κυβέρνηση θα μπορούσε να είναι μια κατάλληλη λύση για τη χώρα.

    [04] Ευ. Τσακαλώτος: Μέχρι αρχές Απριλίου η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης

    Τέλος Μαρτίου, αρχές Απριλίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής από τους θεσμούς εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε ομιλία του σήμερα το βράδυ σε εκδήλωση του Εconomist «The world in 2016-Gala Dinner» στην Αθήνα.

    O υπουργός Οικονομικών τάχθηκε υπέρ της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων χαρακτηρίζοντάς τες προϋπόθεση για να έρθουν επενδύσεις στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει και το ασφαλιστικό.

    Αναφερόμενος ειδικότερα στην αξιολόγηση είπε ότι αυτή πρέπει να ολοκληρωθεί. Είπε μεταξύ άλλων ότι οι επενδυτές φοβούνται να κάνουν επενδύσεις και οι αποταμιευτές να φέρουν τα λεφτά τους χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος από τους θεσμούς.

    [05] Έλ. Κουντουρά: Αγορά προτεραιότητας για τον ελληνικό τουρισμό η Ρωσία

    Αγορά προτεραιότητας για τον ελληνικό τουρισμό, που μακροπρόθεσμα μπορεί να εξελιχθεί σε μια ισχυρή πηγή ροής τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, αποτελεί η Ρωσία, υπογραμμίζει, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

    Στο πλαίσιο του αφιερωματικού χαρακτήρα Έτους Ελλάδας -Ρωσίας 2016, η κ. Κουντουρά τονίζει πως μεγιστοποιείται η προβολή της Ελλάδας στη Ρωσία. Σημειώνει δε, ότι το ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας, που μπορεί να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών από τη ρωσική αγορά, είναι το γεγονός ότι η χώρα προσφέρει ανεξάντλητες επιλογές ως προορισμός για επισκέπτες με διαφορετικές προτιμήσεις, απαιτήσεις και οικονομικές δυνατότητες.

    Η Ελλάδα αποτελεί για τη ρωσική αγορά μία ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή σε σχέση ποιότητας- κόστους, εύκολα και γρήγορα προσβάσιμη, και ιδανικός προορισμός για επαναλαμβανόμενους επισκέπτες, επισημαίνει η κ. Κουντουρά.

    [06] ΥΠΟΙΚ: Η τροπολογία αποσκοπεί στη βελτίωση της συνολικής λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού

    Σημαντικό βήμα θεσμικής θωράκισης και ενίσχυσης του ρόλου της Επιτροπής Ανταγωνισμού χαρακτηρίζει το υπουργείο Οικονομίας, την τροπολογία που ψηφίστηκε απόψε από τη Βουλή, παρά τις προσπάθειες -όπως αναφέρει- να εμποδιστεί. Τονίζει ακόμη ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις υποθέσεων για τις οποίες διατυπώθηκαν ερωτηματικά, ως προς την αποτελεσματική προάσπιση του ανταγωνισμού και οι παρεμβάσεις που προβλέπει η τροπολογία αποσκοπούν στη βελτίωση της συνολικής λειτουργίας της Επιτροπής.

    [07] Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Αναστασιάδη

    O αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη για να συνομιλήσουν σχετικά με τις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας επίλυσης του Κυπριακού, ανακοίνωσε απόψε ο Λευκός Οίκος.

    Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επιπλέον για τις συνομιλίες που διεξήχθησαν την Πέμπτη μεταξύ της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου με αντικείμενο το ενδεχόμενο κατασκευής ενός αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, επισήμανε ο Λευκός Οίκος σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

    Ο Μπάιντεν συζήτησε το θέμα αυτό σήμερα και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

    [08] Ν. Ξυδάκης: H Ελλάδα περιφρουρεί τα σύνορά της και δεν βουλιάζει βάρκες

    Σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορα της και δεν πρόκειται να βυθίζει βάρκες, στέλνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκος Ξυδάκης, με άρθρο του στο γερμανικό περιοδικό Στερν για την προσφυγική κρίση. «Ασφαλώς και η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορά της, αυτό που δεν μπορεί να πράξει και δεν θα πράξει ούτε αύριο, είναι να βυθίζει βάρκες και να πνίγει γυναικόπαιδα, γιατί το απαγορεύουν οι διεθνείς συνθήκες και οι αξίες του πολιτισμού μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ξυδάκης και σημειώνει πως «γι? αυτό το λόγο είναι φύλακας του ευρωπαϊκού πολιτισμού». Το ίδιο ισχύει, προσθέτει, γι? αυτούς που συμπαραστέκονται στους πρόσφυγες, αναφέροντας ενδεικτικά τη Γερμανία, την Αυστρία και τη Σουηδία.

    Ο κ. Ξυδάκης ξεκαθαρίζει πως η ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή αναγνώρισε την κρισιμότητα της κατάστασης και συνεργάστηκε με τους εταίρους της για την εξομάλυνση στη διαχείριση των προσφυγικών ροών, και υπογραμμίζει πως δεν μπορεί να είναι αποδεκτό τον 21ο αιώνα πρόσφυγες να πνίγονται μαζικά στη Μεσόγειο, ανασύροντας μνήμες από τις πιο σκοτεινές στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας. Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε την ΕΕ να πάρει θέση αμετάκλητα και με σαφήνεια.

    Υπενθυμίζοντας πως έως αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει διασώσει 104.000 χιλιάδες παιδιά και ενηλίκους από τα νερά του Αιγαίου, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στους άνδρες και τις γυναίκες του λιμενικούς σώματος, τους εθελοντές, τους απλούς νησιώτες για τη συμβολή και έργο τους, που θα μείνει, όπως είπε, στη νεότερη ιστορία.

    [09] Π. Ρήγας: Έγινε δεκτό το αίτημα της «Πρωτοβουλίας Αγροτών» για συνάντηση με τον πρωθυπουργό

    Έγινε δεκτό το αίτημα της «Πρωτοβουλίας των αγροτών» για συνάντηση με τον πρωθυπουργό και η ακριβής ημερομηνία συνάντησης όπως και η ατζέντα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες, ανακοίνωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, με δηλώσεις του στο «Verianet». Ο κ. Ρήγας συναντήθηκε σήμερα στη Βέροια με αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας Αγροτών» και δήλωσε ότι υπάρχει από την πλευρά της συγκεκριμένης δύναμης που έχει αναπτυχθεί στον πρωτογενή τομέα, μια σειρά από αιτήματα, που θα τεθούν στο τραπέζι για να συζητηθούν.

    Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Αγροτών», Θόδωρος Παπακωνσταντίνου με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισήμανε πως «εμείς ζητάμε για περισσότερο από ένα μήνα τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, καθώς έχουμε ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη αντιπρόταση, απέναντι στο νομοσχέδιο που κατήρτισε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος». Παράλληλα διευκρίνισε, ότι τα μέλη των 62 Συλλόγων σε όλη την Ελλάδα που συντάσσονται με την «Πρωτοβουλία των Αγροτών» βρίσκονται στο δρόμο από τις 18 Οκτωβρίου «εποχή που κανένας άλλος δεν διαμαρτυρόταν».

    Διαβάστε επίσης:

    Οι αγρότες προετοιμάζονται για κλιμάκωση στα μπλόκα της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας

    [10] Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης δυτικά των Παξών

    Σε εξέλιξη βρίσκεται συντονισμένη επιχείρηση διάσωσης 35 παράνομων μεταναστών ή ενδεχομένως προσφύγων, με σκάφη των λιμεναρχείων Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας.

    Το ακυβέρνητο ταχύπλοο με τους 35 επιβαίνοντες βρίσκεται 40 μίλια δυτικά των Παξών, ενώ στην περιοχή επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει γίνει ήδη γίνει προσέγγιση του ακυβέρνητου ταχυπλόου, κι αυτή την στιγμή ως πιο επικρατούσα λύση φέρεται η μεταφορά των επιβαινόντων στο λιμεναρχείο Κέρκυρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 January 2016 - 21:32:33 UTC