Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θέματα τεχνολογικής αναβάθμισης ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών στις επαφές του Νίκου Παππά
  • [02] Εικοσιτετράωρη απεργία των δημοσιογράφων
  • [03] Γ. Κατρούγκαλος: Το μέλλον των συντάξεων στην Ελλάδα, είναι συνδεδεμένο με το μέλλον του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη
  • [04] Μείωση των προκαταβολών φόρου για ειδικές κατηγορίες αγροτών και επαγγελματιών μελετά το ΥΠΟΙΚ
  • [05] Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η Γέφυρα της Τσακώνας
  • [06] Κ Μητσοτάκης στο ΕΒΕΑ: Η έλλειψη ρευστότητας, το φορολογικό και η γραφειοκρατία, πλήττουν τις επιχειρήσεις
  • [07] Στις 29/1 καταβάλλονται από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεις ύψους 7,3 εκατ. ευρώ σε αγρότες
  • [08] Νέα τραγωδία στο Αιγαίο με 7 νεκρούς
  • [09] Κομισιόν: Η Ελλάδα «αμέλησε σοβαρά» τις υποχρεώσεις της όσον αφορά τους συνοριακούς ελέγχους
  • [10] Ηχηρό μήνυμα του Κινέζου εικαστικού Άι Γουέι Γουέι προς τις ευρωπαϊκές πρωτεύσουσες

  • [01] Θέματα τεχνολογικής αναβάθμισης ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών στις επαφές του Νίκου Παππά

    Εποικοδομητικές συναντήσεις με αξιωματούχους του Ισραήλ είχε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, κατά την σημερινή επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στη χώρα.

    Στο πλαίσιο της διευρυμένης διμερούς συνάντησης των δύο χωρών με στόχο την προώθηση της ελληνο-ισραηλινής συνεργασίας, ο υπουργός Επικρατείας συνάντησε κατ'αρχήν τον υπουργό Επικοινωνιών Shlomo Filber, ο οποίος διαχειρίζεται και το χαρτοφυλάκιο της ισραηλινής ραδιοτηλεόρασης. Οι δυο υπουργοί συζήτησαν πρωτίστως ρυθμιστικά θέματα οπτικοακουστικών μέσων. Το Ισραήλ ολοκλήρωσε τη μετάβαση στην ψηφιακή επίγεια ευρυεκπομπή το 2011 και σήμερα εκπέμπουν συνολικά 6 ψηφιακά κανάλια, δημόσια και ιδιωτικά. Συζήτησαν, επίσης, θέματα που αφορούν στην τεχνολογική αναβάθμιση των παρεχόμενων ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών. Το Ισραήλ έχει στόχο την σύνδεση ενός εκατομμυρίου νοικοκυριών σε ένα δίκτυο οπτικών ινών μέχρι το 2020. Οι οπτικές ίνες υποστηρίζουν την παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών με υψηλές απαιτήσεις σε εύρος ζώνης, όπως, για παράδειγμα, live streaming οπτικοακουστικού περιεχομένου. Συζήτησαν επίσης θέματα συνεργασιών, ιδιαίτερα στον οπτικό πολιτισμό, όπου αναμένεται να δημιουργηθούν σημαντικές γέφυρες ανταλλαγών.

    Ο υπουργός Επικρατείας συναντήθηκε επίσης με τον πρέσβη Yuval Rotem, υπεύθυνο για θέματα δημόσιας διπλωματίας. Στη συνομιλία τους αναφέρθηκαν ζητήματα, όπως το εθνικό branding και η αντιμετώπιση στερεοτύπων.

    [02] Εικοσιτετράωρη απεργία των δημοσιογράφων

    Η ΕΣΗΕΑ, όπως και όλες οι Ενώσεις Συντακτών, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία, που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ σε ιδιωτικά, δημόσια και διαδικτυακά Μέσα, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης, 28 Ιανουαρίου έως και τις 6 το πρωί της Παρασκευής, 29 Ιανουαρίου 2016 για το ασφαλιστικό.

    Η ΕΣΗΕΑ ζητάει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και επαναλαμβάνει για μια ακόμη φορά προς κάθε κατεύθυνση ότι προϋπόθεση της ανεξάρτητης δημοσιογραφικής λειτουργίας είναι η αυτονομία και η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των πόρων τους.

    Το διάστημα αυτό στη ροή ειδήσεων του ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν θα αναρτώνται ειδήσεις.

    [03] Γ. Κατρούγκαλος: Το μέλλον των συντάξεων στην Ελλάδα, είναι συνδεδεμένο με το μέλλον του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη

    Το ρόλο που μπορεί να παίξει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών το Ευρωκοινοβούλιο και συγκεκριμένα η νεοσυσταθείσα Ομάδα Εργασίας που ανέλαβε τη στενότερη παρακολούθηση και το δημοκρατικό έλεγχο των προγραμμάτων προσαρμογής περιέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος κατά την πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας, στις Βρυξέλλες.

    «Έχουμε μπροστά μας μια σκληρή διαπραγμάτευση και δε θέλουμε να την κάνουμε μόνοι μας, ακριβώς γιατί θεωρούμε ότι το μέλλον των συντάξεων στην Ελλάδα είναι στενά συνδεδεμένο με το μέλλον του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Έλληνας υπουργός. Συνεχίζοντας, ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε: «Γι? αυτό θέλουμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τη διαπραγμάτευση.

    [04] Μείωση των προκαταβολών φόρου για ειδικές κατηγορίες αγροτών και επαγγελματιών μελετά το ΥΠΟΙΚ

    Μείωση των προκαταβολών φόρου για ειδικές κατηγορίες αγροτών και επαγγελματιών μελετά το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, εξετάζεται η σταδιακή προσαρμογή του φορολογικού συντελεστή για τους αγρότες από το 13% στο 26% σε διάστημα μεγαλύτερο της διετίας (2016-2017) που προβλέπει η συμφωνία με τους θεσμούς. Η συμφωνία προέβλεπε την αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 13% στο 20% για τα εισοδήματα του 2016 και στο 26% για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2017. Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να εξασφαλισθεί πιο ομαλή μετάβαση.

    Αυτό ανέφερε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη. Στη σύσκεψη εξετάσθηκε το θέμα της φορολογίας των αγροτών στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της συμφωνίας με τους θεσμούς.

    [05] Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η Γέφυρα της Τσακώνας

    Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα της Τσακώνας στα σύνορα Αρκαδίας - Μεσσηνίας μετά από εντατικές και επίπονες προσπάθειες, αλλά και τη μέριμνα του υπουργού Υποδομών - Μεταφορών - Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη που βρήκε το έργο σταματημένο.

    Η σύμμεικτη τοξωτή γέφυρα μήκους 390 μέτρων, είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, με την αποπεράτωση του οποίου, ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης - Καλαμάτας.

    Σύμφωνα με το ιστορικό του έργου που παρουσιάζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών «το πολύπαθο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης - Καλαμάτας, μήκους 11,5 χλμ, ξεκίνησε να κατασκευάζεται στις αρχές του 1990 από την περιφέρεια Πελοποννήσου και παραδόθηκε τελικά σε κυκλοφορία την άνοιξη του 2000.

    Ένα χρόνο μετά την παράδοσή του, εμφανίστηκαν σοβαρές ενδείξεις γεωλογικών ασταθειών οι οποίες δεν αντιμετωπίστηκαν από την περιφέρεια Πελοποννήσου.

    Τρία χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2003 εκδηλώθηκε η ευρεία κατολίσθηση της Τσακώνας. Τα αίτια της κατολίσθησης αυτής, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον Ελλαδικό Χώρο μετά την κατολίσθηση στην Περιοχή της Παναγοπούλας στην Αχαΐα, δεν έχουν διερευνηθεί πλήρως, ωστόσο, σχετίζονται σίγουρα και με το τρόπο που κατασκευάστηκε το Έργο την περίοδο 1990 - 2000.

    [06] Κ Μητσοτάκης στο ΕΒΕΑ: Η έλλειψη ρευστότητας, το φορολογικό και η γραφειοκρατία, πλήττουν τις επιχειρήσεις

    «Η κυβέρνηση υφίσταται τις συνέπειες του γεγονότος ότι υποσχέθηκε πράγματα που δεν μπορούσε να υλοποιήσει, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτήν την τακτική» επεσήμανε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

    Σύμφωνα με πηγές του ΕΒΕΑ που μετείχαν στη συνεδρίαση, ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε λαϊκισμό στις κυβερνήσεις των προηγούμενων δεκαετιών και δήλωσε ότι θα πολιτευθεί με διαφορετική φιλοσοφία, λέγοντας αλήθειες έστω και αν δεν ακούγονται ευχάριστα, παραπέμποντας στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή για το ασφαλιστικό. Υπογράμμισε ότι η έλλειψη ρευστότητας, το φορολογικό και η γραφειοκρατία, πλήττουν τις επιχειρήσεις, πρόσθεσε, ωστόσο ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη πολιτικής σταθερότητας, η οποία δυσχεραίνει την προσέλκυση επενδύσεων, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες.

    [07] Στις 29/1 καταβάλλονται από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεις ύψους 7,3 εκατ. ευρώ σε αγρότες

    Στην καταβολή αποζημιώσεων ύψους 7,32 εκατ. ευρώ σε 7.846 δικαιούχους παραγωγούς για ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο, προχωρεί ο ΕΛΓΑ.

    Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Οργανισμού, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αποστολής των ηλεκτρονικών αρχείων προς την Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να πιστωθούν τα αναλογούντα ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και η καταβολή τους αναμένεται την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι αποζημιώσεις αυτές, αφορούν κυρίως εκκαθαρίσεις ζημιών φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου για το έτος 2015, με τους Νομούς Αργολίδας και Λακωνίας να απορροφούν το μεγαλύτερο ποσοστό.

    [08] Νέα τραγωδία στο Αιγαίο με 7 νεκρούς

    Εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, 2,5 ναυτικά μίλια βόρεια βορειοδυτικά του Ακρωτηρίου Αμμόγλωσσα της Κω, σημειώθηκε η βύθιση της λέμβου που μετέφερε 9 μετανάστες και πρόσφυγες και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 7 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά (ένα αγόρι και ένα κορίτσι ) και δύο να διασωθούν (ένας άνδρας και μία γυναίκα).

    Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή το πρωί στις ακτές της Κω εντοπίστηκε ένας άνδρας ο οποίος δήλωσε ότι επέβαινε στη συγκεκριμένη λέμβο μαζί με άλλα άτομα.'Αμεσα ξεκίνησαν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Αμμόγλωσας, με τη συμμετοχή πλωτού του λιμενικού, εθελοντών και ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, οι σοροί δύο μικρών παιδιών (ενός αγοριού και ενός κοριτσιού), τριών ανδρών και μίας γυναίκας που είχαν παρασυρθεί από τα θαλάσσια ρεύματα

    Η τουρκική ακτοφυλακή από την πλευρά της περισυνέλεξε τη σορό μιας άτυχης μετανάστριας, ενώ κατάφερε να διασώσει μία γυναίκα που μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της γειτονικής χώρας.

    [09] Κομισιόν: Η Ελλάδα «αμέλησε σοβαρά» τις υποχρεώσεις της όσον αφορά τους συνοριακούς ελέγχους

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρίνει ότι η Ελλάδα «αμέλησε σοβαρά» τα καθήκοντά της όσον αφορά την εφαρμογή των κανόνων της Ζώνης Σένγκεν και δίνει στην Αθήνα διορία τριών μηνών προκειμένου να ελέγχει τα σύνορά της, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση οι άλλες χώρες της ζώνης ελεύθερης μετακίνησης θα κλείσουν τα σύνορά τους με την Ελλάδα.

    «Το σχέδιο έκθεσης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα παραμέλησε σοβαρά τις υποχρεώσεις της και ότι υπάρχουν σοβαρές παραλείψεις στους ελέγχους των εξωτερικών συνόρων που πρέπει να αντιμετωπιστούν (...) από τις ελληνικές αρχές», είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις.

    Διαβαστε ακόμη

    Το σχέδιο έκθεσης αξιολόγησης Σένγκεν για την Ελλάδα και οι διαδικασίες

    http://www.amna.gr/article/102271

    [10] Ηχηρό μήνυμα του Κινέζου εικαστικού Άι Γουέι Γουέι προς τις ευρωπαϊκές πρωτεύσουσες

    Από τη Μυτιλήνη όπου βρίσκεται επιχειρώντας σε ακτές του νησιού όπου αποβιβάζονται πρόσφυγες και μετανάστες και όπου σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα μεγάλο μνημείο σύγχρονης προσφυγικής μνήμης, ο Κινέζος εικαστικός και ακτιβιστής Άι Γουέι Γουέι έστειλε σήμερα ένα ηχηρό μήνυμα προς τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Και ιδιαίτερα στην κυβέρνηση και το κοινοβούλιο της Δανίας που χθες ψήφισε με ευρεία πλειοψηφία νόμο που ο οποίος επιτρέπει στις αρχές να κατάσχουν χρήματα και τιμαλφή από τους αιτούντες άσυλο, προκειμένου να καλύψει το κόστος της φροντίδας τους.

    Ο Άι Γουέι Γουέι ανακοίνωσε ότι αποσύρει τα έργα του από το μουσείο Τέχνης ARoS Aarhus και την γκαλερί του ιδρύματος Faurschou στην Κοπεγχάγη, διαμαρτυρόμενος για την ψήφιση του παραπάνω νόμου.

    Πριν λίγο στην περιοχή της Κρατήγου, όπου είχε φτάσει μια από τις βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες, ο κ. Άι Γουέι Γουέι βοηθούσε στην υποδοχή και συζητούσε με εθελοντές και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων που βρίσκονταν εκεί. Μοιράζοντας γλυφιτζούρια σε παιδιά- πρόσφυγες ο Κινέζος εικαστικός επανέλαβε σε όλους όσοι τον ρωτούσαν σχετικά πως είναι συγκλονισμένος από τις αποφάσεις της κυβέρνησης της Δανίας για τις οποίες δήλωσε «υποχρεωμένος» να αποσυρθεί από την έκθεση.

    Σε ανάρτησή του στο Instagram ο κ. Γουέι Γουέι αναφέρθηκε στη στήριξη από το Ίδρυμα Faurschou της απόφασής του να κλείσει την έκθεση:

    «Η απόφαση αυτή ακολούθησε την έγκριση του κοινοβουλίου της Δανίας της πρότασης νόμου που επιτρέπει την κατάσχεση τιμαλφών και την καθυστέρηση της οικογενειακής επανένωσης των αιτούντων άσυλο. Ο Jens Faurschou υποστηρίζει την απόφαση του καλλιτέχνη και λυπάται που το κοινοβούλιο της Δανίας επιλέγει να είναι στην πρώτη γραμμή της συμβολικής και απάνθρωπης πολιτικής της σημερινής μεγαλύτερης ανθρωπιστικής κρίσης στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, αντί να είναι στην πρώτη γραμμή μιας σεβαστής ευρωπαϊκής λύσης για την επίλυση της οξείας ανθρωπιστικής κρίσης».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 January 2016 - 23:32:31 UTC