Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ελλήνων Δικαίων των Εθνών από τον Πρ. Παυλόπουλο
  • [02] Κρατική ενίσχυση 4,52 εκατ. ευρώ στα κόμματα
  • [03] Τους εκπροσώπους των Προσκόπων δέχθηκε ο Πρ. Παυλόπουλος
  • [04] Μείωση των προκαταβολών φόρου για ειδικές κατηγορίες αγροτών και επαγγελματιών μελετά το ΥΠΟΙΚ
  • [05] Στην άμεση επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κινείται το ΤΑΙΠΕΔ
  • [06] Το ΔΝΤ απειλεί να τινάξει στον αέρα το ελληνικό πρόγραμμα, υποστηρίζει η Huffington Post
  • [07] Νέα τραγωδία στο Αιγαίο με 7 νεκρούς
  • [08] Ηχηρό μήνυμα του Κινέζου εικαστικού Άι Γουέι Γουέι προς τις ευρωπαϊκές πρωτεύσουσες
  • [09] Το Πρόσθετο Πρωτόκολλο για τους «ξένους μαχητές» υπέγραψε ο πρέσβυς Στ. Περράκης
  • [10] Σειρά ερωτήσεων Ελλήνων ευρωβουλευτών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το προσφυγικό
  • [11] Βίντεο ΕΚ: Η Δανία υποστηρίζει την κατάσχεση τιμαλφών από τους πρόσφυγες
  • [12] Τα οφέλη και οι κίνδυνοι από τα εικονικά νομίσματα
  • [13] Οι παράτυπες είσοδοι στην ΕΕ μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2015
  • [14] Την ανάκληση παρτίδων του συμπληρώματος διατροφής Nox Pump, αποφάσισε ο ΕΟΦ
  • [15] Προσλήψεις 101 θέσεων προσωπικού Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο χώρο της υγείας
  • [16] Στη Λέσβο το πρώτο «μπαϊπάς» εγκεφάλου σε δημόσιο νοσοκομείο της Ελλάδας
  • [17] Ο ιός Ζίκα εντοπίσθηκε σε κάτοικο της Δανίας που είχε ταξιδέψει στη Νότια Αμερική
  • [18] Διμερείς επαφές του Νίκου Παππά στο Ισραήλ
  • [19] Ράνια Σβίγκου: Τα "έργα και οι ημέρες" της ΝΔ στην ΕΡΤ είναι πολύ πρόσφατα για να λησμονιούντα
  • [20] Β. Ντομπρόβσκις: Δεν συνδέεται η ελάφρυνση του χρέους με την προσφυγική κρίση
  • [21] Πήρε αυτό που ήθελε ο Ατρόμητος στη Λεωφόρο, 0-0, με τον Παναθηναϊκό
  • [22] Χάντερ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Περιμένω ν' ανεβάσουμε επίπεδο απόδοσης»
  • [23] Προβάδισμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ
  • [24] Εγγυημένη αποτυχία στην ΑΕΚ οι μεταγραφές της τελευταίας στιγμής

  • [01] Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ελλήνων Δικαίων των Εθνών από τον Πρ. Παυλόπουλο

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ετέλεσε τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ελλήνων Δικαίων των Εθνών, που έχει τοποθετηθεί στο προαύλιο της Συναγωγής Αθηνών στο Θησείο.

    Στην Αθήνα, η Ημέρα Μνήμης είναι αφιερωμένη στους «Δικαίους των Εθνών», τους Έλληνες Χριστιανούς που στη διάρκεια του διωγμού συνέβαλαν στη διάσωση Εβραίων συμπολιτών τους με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής.

    Στην ειδική εκδήλωση παρέστη και η Ερμίνα Κυπριανίδου, αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «η σημερινή ημέρα μνήμης, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα σε όλους και όλες: Ποτέ ξανά φασισμός, - να απομονώσουμε τον ρατσισμό που δηλητηριάζει τις κοινωνίες προκαλώντας εντάσεις, πολέμους και ανθρωπιστικές καταστροφές. Η ιστορία μας διδάσκει σκληρά ότι μόνο με ανθρωπιά και αλληλεγγύη μπορεί να προοδεύσει η ανθρωπότητα».

    Διαβάστε επίσης:

    Τους εκπροσώπους των Προσκόπων δέχθηκε ο Πρ. Παυλόπουλος

    [02] Κρατική ενίσχυση 4,52 εκατ. ευρώ στα κόμματα

    Ποσό 4.520.600 ευρώ κατανέμεται στα δικαιούχα κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων ως πρώτη δόση της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης για το 2016. Η κατανομή αφορά στα κόμματα που εξέλεξαν βουλευτές στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014, καθώς και αυτά που στις ανωτέρω εκλογικές αναμετρήσεις συγκέντρωσαν τουλάχιστον 1,5% των ψήφων της επικράτειας. Από το ανωτέρω ποσό, τα 3.767.167 ευρώ αποτελούν την τακτική χρηματοδότηση και τα υπόλοιπα 753.433 ευρώ είναι η οικονομική ενίσχυση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς.

    Ειδικότερα, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, στα δικαιούχα κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων κατανέμονται τα εξής ποσά:

    ΣΥΡΙΖΑ 1.483.455,39

    NEA ?HMOKPATIA 1.198.916, 55

    ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 383.487,29 - (*)

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) 299.742, 63

    ΚΚΕ 327.992

    ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 271.575,72

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 199.332,05

    ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 189.455,96

    ΕΛΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΣΟΚ - Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα - Δυναμική Ελλάδα - Μεταρρυθμιστική Αριστερά - Νέοι Μεταρρυθμιστές - ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2012 - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Β΄) 56.729,

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΥΡΙΚΑΥΣΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ- ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ 56.729,10

    ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 26.591, 76

    ΛΑΟΣ 26.591,76

    - (*) Όπως είναι γνωστό, η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής έχει ανασταλεί λόγω της εμπλοκής της με τη Δικαιοσύνη και το ποσό που της αναλογεί θα αποδοθεί άτοκα σε περίπτωση έκδοσης αμετάκλητου απαλλακτικού βουλεύματος ή αμετάκλητης αθωωτικής απόφασης.

    [03] Τους εκπροσώπους των Προσκόπων δέχθηκε ο Πρ. Παυλόπουλος

    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, δέχθηκε σε ακρόαση τους εκπροσώπους του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ) και συγκεκριμένα τους Χρήστο Λυγερό, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Ιωάννη Κασμίρογλου, γενικό γραμματέα, και Θοδωρή Κεφαλά, γενικό έφορο.

    Στη συνάντηση τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΠ ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το εξωσχολικό παιδαγωγικό και κοινωνικό έργο που επιτελούν οι Πρόσκοποι, στις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η Ελλάδα.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε ότι παρακολουθεί πάντα με ενδιαφέρον το έργο των Προσκόπων και έχοντας υπάρξει πρόσκοπος και ο ίδιος στο παρελθόν, δέχτηκε με χαρά την πρόταση του ΣΕΠ να παραστεί και να επιδώσει τα μαντήλια στους νέους Προσκόπους Έθνους, στην καθιερωμένη γι'αυτό το σκοπό τελετή, η οποία αποτελεί τη σημαντικότερη στιγμή στη ζωή κάθε εφήβου προσκόπου.

    [04] Μείωση των προκαταβολών φόρου για ειδικές κατηγορίες αγροτών και επαγγελματιών μελετά το ΥΠΟΙΚ

    Μείωση των προκαταβολών φόρου για ειδικές κατηγορίες αγροτών και επαγγελματιών μελετά το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, εξετάζεται η σταδιακή προσαρμογή του φορολογικού συντελεστή για τους αγρότες από το 13% στο 26% σε διάστημα μεγαλύτερο της διετίας (2016-2017) που προβλέπει η συμφωνία με τους θεσμούς. Η συμφωνία προέβλεπε την αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 13% στο 20% για τα εισοδήματα του 2016 και στο 26% για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2017. Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να εξασφαλισθεί πιο ομαλή μετάβαση.

    Αυτό ανέφερε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη. Στη σύσκεψη εξετάσθηκε το θέμα της φορολογίας των αγροτών στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της συμφωνίας με τους θεσμούς.

    [05] Στην άμεση επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κινείται το ΤΑΙΠΕΔ

    Στην άμεση επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κινείται το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην διαδικασία.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, καμία από τις τρεις εταιρείες (η γαλλική SNCF, η ρωσική RZD και η ρουμανική GFR) που είχαν περάσει στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού δεν υπέβαλε δεσμευτική προσφορά.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο μεσοδιάστημα εμφανίστηκαν νέοι υποψήφιοι επενδυτές οι οποίοι δεν μπορούσαν να μετάσχουν στον διαγωνισμό.

    [06] Το ΔΝΤ απειλεί να τινάξει στον αέρα το ελληνικό πρόγραμμα, υποστηρίζει η Huffington Post

    Η ελληνική κυβέρνηση και οικονομικοί παράγοντες έχουν συμφωνήσει σε έναν τρόπο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που επιδιώκουν οι διεθνείς πιστωτές. Ωστόσο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απορρίπτει τη συμφωνία και επιμένει ότι το βάρος των περικοπών πρέπει να βαρύνει τον μέσο Έλληνα, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Huffington Post.

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα αντιταχθεί στα σχέδια της ελληνικής να αυξήσει τις εργοδοτικές εισφορές, προκειμένου να διασωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με μια πηγή που πρόσκειται στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της. Αντιθέτως, η πηγή αυτή που μίλησε στη Huffington Post, είπε ότι το ΔΝΤ πιστεύει ότι ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μειώσεις συντάξεων ύψους 15% μεσοσταθμικά.

    Μολονότι το Ταμείο δεν έχει επισήμως εκφράσει ενστάσεις στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, υποστηρίζει ότι η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών θα καταστήσει την ελληνική οικονομία λιγότερο ανταγωνιστική.

    Το ΔΝΤ, όταν ρωτήθηκε για το θέμα, δεν διέψευσε τους ισχυρισμούς της πηγής αυτής. Παρέπεμψε όμως τη Huffington Post στα σχόλια που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, ο οποίος είπε ότι οι προτάσεις εξετάζονται και η διαδικασία αξιολόγησής τους δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

    Η αδιαλλαξία του Ταμείου αποδίδεται από ορισμένους στον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, τον Πάουλ Τόμσεν. «Το ότι ο Τόμσεν διαδραματίζει έναν όχι και τόσο εποικοδομητικό ρόλο είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς. Η στάση του ΔΝΤ προκαλεί προβληματισμό και θέλει σαφώς είτε να βγει από το πρόγραμμα ή να τινάξει όλο το πράγμα στον αέρα», υποστήριξε η πηγή της Huffington Post.

    [07] Νέα τραγωδία στο Αιγαίο με 7 νεκρούς

    Εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, 2,5 ναυτικά μίλια βόρεια βορειοδυτικά του Ακρωτηρίου Αμμόγλωσσα της Κω, σημειώθηκε η βύθιση της λέμβου που μετέφερε 9 μετανάστες και πρόσφυγες και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 7 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά (ένα αγόρι και ένα κορίτσι ) και δύο να διασωθούν (ένας άνδρας και μία γυναίκα).

    Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή το πρωί στις ακτές της Κω εντοπίστηκε ένας άνδρας ο οποίος δήλωσε ότι επέβαινε στη συγκεκριμένη λέμβο μαζί με άλλα άτομα.'Αμεσα ξεκίνησαν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Αμμόγλωσας, με τη συμμετοχή πλωτού του λιμενικού, εθελοντών και ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, οι σοροί δύο μικρών παιδιών (ενός αγοριού και ενός κοριτσιού), τριών ανδρών και μίας γυναίκας που είχαν παρασυρθεί από τα θαλάσσια ρεύματα

    Η τουρκική ακτοφυλακή από την πλευρά της περισυνέλεξε τη σορό μιας άτυχης μετανάστριας, ενώ κατάφερε να διασώσει μία γυναίκα που μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της γειτονικής χώρας.

    [08] Ηχηρό μήνυμα του Κινέζου εικαστικού Άι Γουέι Γουέι προς τις ευρωπαϊκές πρωτεύσουσες

    Από τη Μυτιλήνη όπου βρίσκεται επιχειρώντας σε ακτές του νησιού όπου αποβιβάζονται πρόσφυγες και μετανάστες και όπου σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα μεγάλο μνημείο σύγχρονης προσφυγικής μνήμης, ο Κινέζος εικαστικός και ακτιβιστής Άι Γουέι Γουέι έστειλε σήμερα ένα ηχηρό μήνυμα προς τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Και ιδιαίτερα στην κυβέρνηση και το κοινοβούλιο της Δανίας που χθες ψήφισε με ευρεία πλειοψηφία νόμο που ο οποίος επιτρέπει στις αρχές να κατάσχουν χρήματα και τιμαλφή από τους αιτούντες άσυλο, προκειμένου να καλύψει το κόστος της φροντίδας τους.

    Ο Άι Γουέι Γουέι ανακοίνωσε ότι αποσύρει τα έργα του από το μουσείο Τέχνης ARoS Aarhus και την γκαλερί του ιδρύματος Faurschou στην Κοπεγχάγη, διαμαρτυρόμενος για την ψήφιση του παραπάνω νόμου.

    Πριν λίγο στην περιοχή της Κρατήγου, όπου είχε φτάσει μια από τις βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες, ο κ. Άι Γουέι Γουέι βοηθούσε στην υποδοχή και συζητούσε με εθελοντές και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων που βρίσκονταν εκεί. Μοιράζοντας γλυφιτζούρια σε παιδιά- πρόσφυγες ο Κινέζος εικαστικός επανέλαβε σε όλους όσοι τον ρωτούσαν σχετικά πως είναι συγκλονισμένος από τις αποφάσεις της κυβέρνησης της Δανίας για τις οποίες δήλωσε «υποχρεωμένος» να αποσυρθεί από την έκθεση.

    Σε ανάρτησή του στο Instagram ο κ. Γουέι Γουέι αναφέρθηκε στη στήριξη από το Ίδρυμα Faurschou της απόφασής του να κλείσει την έκθεση:

    «Η απόφαση αυτή ακολούθησε την έγκριση του κοινοβουλίου της Δανίας της πρότασης νόμου που επιτρέπει την κατάσχεση τιμαλφών και την καθυστέρηση της οικογενειακής επανένωσης των αιτούντων άσυλο. Ο Jens Faurschou υποστηρίζει την απόφαση του καλλιτέχνη και λυπάται που το κοινοβούλιο της Δανίας επιλέγει να είναι στην πρώτη γραμμή της συμβολικής και απάνθρωπης πολιτικής της σημερινής μεγαλύτερης ανθρωπιστικής κρίσης στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, αντί να είναι στην πρώτη γραμμή μιας σεβαστής ευρωπαϊκής λύσης για την επίλυση της οξείας ανθρωπιστικής κρίσης».

    [09] Το Πρόσθετο Πρωτόκολλο για τους «ξένους μαχητές» υπέγραψε ο πρέσβυς Στ. Περράκης

    Το Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της τρομοκρατίας σχετικά με τους λεγόμενους ξένους μαχητές, υπέγραψε εκ μέρους της Ελλάδας σήμερα το πρωί, ο πρέσβυς Στέλιος Περράκης, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Thorbjorn Jagland.

    Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου πραγματοποιήθηκε παρουσία της επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και Αντιπροέδρου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, Aννέτας Καββαδία, καθώς και μελών της, Ευάγγελου Μειμαράκη, Ντόρας Μπακογιάννη, Έλενας Ράπτη, Ευάγγελου Βενιζέλου και Γεώργιου Μαυρωτά.

    Σκοπός του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου είναι να διευκολύνει την ταχεία, συντονισμένη και αποτελεσματική εφαρμογή ορισμένων πτυχών απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τους ξένους τρομοκράτες μαχητές -και κυρίως των πτυχών που σχετίζονται με την αποτροπή και τη δίωξη των αναχωρήσεων ξένων τρομοκρατών μαχητών- να προωθήσει μια κοινή αντίληψη και αντιμετώπιση όσον αφορά τα αδικήματα που συνδέονται με ξένους τρομοκράτες μαχητές, να διευκολύνει γενικότερα τις έρευνες και τη δίωξη πράξεων προπαρασκευαστικού χαρακτήρα που ενδέχεται να οδηγήσουν στη διάπραξη τρομοκρατικών εγκλημάτων και να διευκολύνει τη διεθνή συνεργασία μέσω της ενισχυμένης ανταλλαγής πληροφοριών.

    [10] Σειρά ερωτήσεων Ελλήνων ευρωβουλευτών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το προσφυγικό

    Στ. Κούλογλου, για τη δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης 400 χιλιάδων μεταναστών στην Ελλάδα.

    Με αφορμή τη χθεσινή πρόταση Βέλγου υπουργού για τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης 400 χιλιάδων μεταναστών στην Ελλάδα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, κατέθεσε γραπτή ερώτηση στην Επιτροπή με την οποία ερωτά κατά πόσο τέτοιες προτάσεις συμβαδίζουν με τις ανθρωπιστικές αξίες της ΕΕ και κατά πόσο ισχύουν ακόμα οι θέσεις Γιούνκερ για τη διαφύλαξη της συνθήκης Σένγκεν. Επιπλέον, ζητά από την Επιτροπή να πάρει θέση σχετικά με το τι μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου τα υπόλοιπα κράτη μέλη να υλοποιήσουν τη συμφωνία του Σεπτεμβρίου για την κατανομή των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ..

    Κ. Χρυσόγονος για την πορεία του κοινού σχεδίου δράσης ΕΕ-Τουρκίας

    Ενημέρωση ως προς την πορεία εφαρμογής του κοινού σχεδίου δράσης ΕΕ - Τουρκίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ζήτησε με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Κώστας Χρυσόγονος. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε τις δεσμεύσεις που έχουν λάβει και τα δύο μέρη και αναφέρθηκε στις δυσκολίες εφαρμογής που έχουν προκύψει. Παράλληλα στάθηκε ιδιαίτερα επικριτικός ως προς την αδυναμία της Τουρκίας να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, ζητώντας ενημέρωση για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από την Επιτροπή.

    Ελίζα Βόζεμπεργκ για πιθανό εγκλωβισμό εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας

    Με αφορμή την πληθώρα των δημοσιευμάτων για ''de facto'' απομόνωση της Ελλάδας από τον χώρο Σένγκεν και πιθανό εγκλωβισμό εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη κατέθεσε εκ νέου γραπτή κοινοβουλευτική ερώτηση, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων στο μεταναστευτικό ζήτημα, τόσο μεταξύ των κρατών μελών, όσο και στις σχέσεις Ε.Ε. - Τουρκίας.

    Ν. Ανδρουλάκης για την πρόοδο ως προς την υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας

    Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφορικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην υλοποίηση της συμφωνίας του Νοεμβρίου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, που προέβλεπε την ?ταχεία αποκατάσταση της τάξης στα κοινά μας σύνορα?. Επίσης ζητά να μάθει, αν η Τουρκία έχει παρουσιάσει δράσεις προς χρηματοδότηση για την βελτίωση της ζωής των Σύριων προσφύγων, θέτοντας υπόψη πως η ανακοίνωση της Frontex κάνει λόγο για 40 φορές περισσότερες αφίξεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τον Δεκέμβριο του 2015 σε σχέση με τον Δεκέμβριο του2014. Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης ρωτά την Επιτροπή, αν οι πρόσφατες κοινές δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελάριου και του Τούρκου ομολόγου της, περί εκταμίευσης οικονομικής βοήθειας, στηρίζονται σε κάποια συγκεκριμένη πρόοδο της συμφωνίας και αν η Επιτροπή είχε γνώση αυτών των δηλώσεων.

    [11] Βίντεο ΕΚ: Η Δανία υποστηρίζει την κατάσχεση τιμαλφών από τους πρόσφυγες

    [12] Τα οφέλη και οι κίνδυνοι από τα εικονικά νομίσματα

    Οι κανόνες της ΕΕ για τα εικονικά νομίσματα δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν την πρόληψη και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας , είπαν πολλοί ειδικοί κατά την ακρόαση, που πραγματοποιήθηκε στην επιτροπή Οικονομικών τη Δευτέρα. Μίλησαν για τα οφέλη και τις προκλήσεις των εικονικών νομισμάτων όπως το bitcoin αλλά και για την επαναστατική τεχνολογία που κρύβεται πίσω τους. Επίσης, το ΕΚ ετοιμάζει έκθεση που θα τεθεί σε ψηφοφορία στην επιτροπή τον Απρίλιο.

    Ψηφιακά κρυπτονομίσματα: τι είναι;

    Τα εικονικά νομίσματα, όπως τα bitcoin, επιτρέπουν την άμεση μεταφορά χρημάτων χωρίς μεσάζοντες, όπως είναι οι τράπεζες, το κράτος , οι αρχές. Χρησιμοποιείται μια τεχνολογία κρυπτογράφησης, που ονομάζεται blockchain, η οποία δημιουργεί μια κοινή και δημοσίως επαληθεύσιμη βάση δεδομένων των συναλλαγών για την πρόληψη της απάτης. Αυτό δημιουργεί εμπιστοσύνη μεταξύ πωλητών και αγοραστών, εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη για διαδικασία επαλήθευσης από τρίτους.

    Ο εισηγητής του ΕΚ Γιάκομπ Φον Βαϊτσέκερ (Σοσιαλιστές, Γερμανία), δήλωσε ότι "υπάρχουν πολλοί επενδυτές που πιστεύουν και τρέφουν υψηλές προσδοκίες, ότι η εφαρμογή τέτοιας τεχνολογίας θα είναι αυτό που αποκαλούν "εφαρμογή δολοφόνος". Το πραγματικό ερώτημα είναι, αν και όταν έρθει μια από αυτές τις ανακαλύψεις, πόσο καλά θα προετοιμασμένε θα είναι οι κυβερνήσεις και οι νομοθέτες για μια τέτοια επανάσταση".

    Οφέλη και κίνδυνοι

    Πολλοί ειδικοί τόνισαν ότι οι συναλλαγές με τη χρήση εικονικών νομισμάτων είναι πιο οικονομική, πιο γρήγορη και πιο διαφανής. Η κ. Primavera De Filippi, μόνιμη ερευνήτρια στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας στο Παρίσι, δήλωσε ότι η τεχνολογία blockchain μπορεί επίσης "να θεωρηθεί ρυθμιστική τεχνολογία, που θα επιτρέπει στου νόμους να τηρούνται με περισσότερη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα".

    Ωστόσο, τα εικονικά νομίσματα παρουσιάζουν και σειρά προκλήσεων. "Δεν προστατεύουν πραγματικά τον καταναλωτή, ενώ υπάρχουν και κίνδυνοι σε ότι αφορά τη σταθερότητα της πλατφόρμας, τη μεταβλητότητα της τιμής αλλά και τις κλασικές διαδικτυακές επιθέσεις, όπως η κλοπή και η πειρατεία", είπε ο κ. Olivier Salles από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Τα bitcoins, έχουν συνδεθεί αρκετές φορές με παράνομες δραστηριότητες, όπως το ξέπλυμα χρήματος και το εμπόριο παράνομων εμπορευμάτων, κυρίως γιατί οι συναλλαγές μπορούν να διεξάγονται ανώνυμα.

    "Στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιο εύκολη η μεταφορά μετρητών είναι πολύ πιο ανώνυμος τρόπος μεταφοράς αξίας" είπε ο ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ Sean Ennis. "Η ακολουθία της διαδρομής των εικονικών νομισμάτων είναι δημόσια και επιτρέπει να γίνει τεράστια ανάλυση των μεταφορών". Το ίδιο επανέλαβε ο Jeremy Millar από την Magister Advisors, λέγοντας ότι "είναι πιο εύκολος ο εντοπισμός παράνομων πράξεων στα bitcoins, παρά στα μετρητά". Πρόσθεσε ότι το "Bitcoin δεν υπάρχει μόνο στην κοινότητα των χάκερ. Χρησιμοποιείται από μεγάλες εταιρείες που προσπαθούν να συμμορφωθούν με τους ισχύοντες κανόνες".

    Υπάρχει ανάγκη για ευρωπαϊκή νομοθεσία;

    Οι περισσότεροι ειδικοί ήταν επιφυλακτικοί για την επέκταση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στα εικονικά νομίσματα.

    "Μια από τις μεγάλες προκλήσεις δεν είναι το πόσο γρήγορα και πόσο μακριά θα πάνε αυτοί οι κανόνες αλλά πόσο σωστά θα παρακολουθείτε αυτή η ταχέως εξελισσόμενη τεχνολογία", είπε ο κ. Salles και πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τώρα αν υπάρχει ανάγκη ρύθμισης των εικονικών νομισμάτων, ως μέρος της απάντησης στις επιθέσεις στο Παρίσι.

    "Η άποψή μου είναι ότι δεν υπάρχει καμία βάση για γενική ρύθμιση του bitcoin", είπε ο κ. Millar. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ως παγκόσμιο δίκτυο Bitcoin "θα έχουν όφελος από την εναρμόνιση της ευρωπαϊκής πολιτικής", η οποία θα αυξήσει την εμβέλειά του.

    "Μία αναλογική ρύθμιση είναι ιδιαίτερα επιθυμητή," είπε ο κ. Thaer Sabri από την Ένωση Ηλεκτρονικού Χρήματος. "Νομίζω ότι η βιομηχανία στηρίζει τους κανονισμούς για τα οικονομικά εγκλήματα".

    Ο εισηγητής Jakob von Weizs?cker (S & D, DE) τόνισε ότι δεν πρέπει να μιλάμε εδώ για "προληπτική ρύθμιση", αλλά περισσότερο για "προληπτική παρακολούθηση".

    Η ψηφοφορία στην επιτροπή προβλέπεται τον Απρίλιο και η ψηφοφορία στην ολομέλεια του Μαΐου.

    [13] Οι παράτυπες είσοδοι στην ΕΕ μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2015

    Μόνιμος μηχανισμός μετεγκατάστασης, κοινή ευρωπαϊκή λίστα ασφαλών χωρών προέλευσης καιαποτελεσματική πολιτική επιστροφών, ήταν τα μέτρα που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Σεπτέμβριο και συζήτησε η επιτροπή πολιτικών ελευθεριών του ΕΚ.

    [14] Την ανάκληση παρτίδων του συμπληρώματος διατροφής Nox Pump, αποφάσισε ο ΕΟΦ

    Σε ανάκληση παρτίδων του συμπληρώματος διατροφής Nox Pump προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Ειδικότερα, ανακαλείται η παρτίδα 13053803 του προϊόντος Nox Pump, λόγω παρουσίας των μη εγκεκριμένων ουσιών methyl-synephrine (Oxilofrine), bσeta-methylphenethylamine και bete-dimethylphenethylamine. Το προϊόν διακινείται ως συμπλήρωμα διατροφής και η εν λόγω παρτίδα διανεμήθηκε από την Naskor B.V., Ολλανδίας. Επίσης ανακαλείται η παρτίδα 14053334 του προϊόντος Nox Pump, λόγω παρουσίας των μη εγκεκριμένων ουσιών methyl-synephrine (Oxilofrine), beta-methylphenethylamine και bete-dimethylphenethylamine, του μη εγκεκριμένου νεοφανούς τροφίμου (novel food) ως συστατικό Acacia rigidula. Το προϊόν διακινείται ως συμπλήρωμα διατροφής και η εν λόγω παρτίδα διανεμήθηκε από την SFD SA, Πολωνίας.

    Ο ΕΟΦ σημειώνει ότι η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και καλεί τις εταιρείες που είναι υπεύθυνες για τη διακίνηση των παρτίδων του προϊόντος στην Ελλάδανα επικοινωνήσουν άμεσα με τους πελάτες τους, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

    [15] Προσλήψεις 101 θέσεων προσωπικού Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο χώρο της υγείας

    Το πράσινο φως έδωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ώστε να καλυφθούν άμεσα με σειρά προτεραιότητας,101 θέσεις τακτικού προσωπικού Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας για το έτος 2016. Οι θέσεις αυτές αποτελούν τμήμα της συνολικής προκήρυξης των 985 μόνιμων νοσηλευτών, παραϊατρικού και υγειονομικού προσωπικού που για πρώτη φορά προκηρύχθηκαν στο ΕΣΥ μετά από 6 χρόνια. Όπως προβλέπεται από το νόμο, σε εξαιρετικές περιπτώσεις για την κάλυψη ιδιαίτερης σημασίας επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών, επιτρέπεται η πρόσληψη των προσωρινά διοριστέων υποψηφίων μέχρι να εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων.

    Οι αρμόδιοι φορείς του Υπουργείου Υγείας καλούν τους ενδιαφερόμενους να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψής τους και να αναλάβουν υπηρεσία στο αμέσως επόμενο διάστημα.

    [16] Στη Λέσβο το πρώτο «μπαϊπάς» εγκεφάλου σε δημόσιο νοσοκομείο της Ελλάδας

    Νέους δρόμους στην αντιμετώπιση πολύ δύσκολων περιστατικών στον εγκέφαλο, όπως γιγαντιαία ανευρύσματα, στένωση αρτηρίας ή όγκους, που μέχρι τώρα πραγματοποιούνται μόνο σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο, άνοιξε μια πολύ δύσκολη επέμβαση για την αιμάτωση εγκεφάλου που πραγματοποιήθηκε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

    Την επέμβαση έκανε ο νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, ένας συμβασιούχος γιατρός, ο οποίος από το 2011 που βρίσκεται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης πραγματοποίησε σειρά δύσκολων επεμβάσεων που ποτέ, επίσης, δεν πραγματοποιήθηκαν σε ένα σε νησιωτικό περιφερειακό νοσοκομείο σαν αυτό της Μυτιλήνης.

    «Η συγκεκριμένη επέμβαση είναι η πρώτη φορά που γίνεται σε δημόσιο νοσοκομείο σε πανελλαδικό επίπεδο», είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, συμπληρώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή έχει στο πλευρό του τη διοίκηση του νοσοκομείου για την προμήθεια υλικών και την οργάνωση των χειρουργείων για τέτοια δύσκολα περιστατικά.

    Στη συγκεκριμένη επέμβαση, το πρόβλημα 60χρονου ασθενούς, ο οποίος ήδη βγήκε από το Νοσοκομείο και γύρισε σπίτι του εντοπιζόταν στην αιμάτωση του εγκεφάλου η οποία ήταν ελλιπής και εφαρμόστηκε η μέθοδος μπαϊπάς εγκεφάλου.

    [17] Ο ιός Ζίκα εντοπίσθηκε σε κάτοικο της Δανίας που είχε ταξιδέψει στη Νότια Αμερική

    Κάτοικος της Δανίας που ταξίδεψε εκτός της χώρας βρέθηκε θετικός για τον ιό Ζίκα που μεταδίδεται από κουνούπι, μετέδωσε το δίκτυο DR της Δανίας, επικαλούμενο πληροφορίες υγειονομικών αξιωματούχων.

    Οι υγειονομικές αρχές της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Δανίας, του Όρχους, δήλωσαν ότι ο ασθενής ταξίδεψε την Νότια και την Κεντρική Αμερική, εστία του ιού.Ο ιός Ζίκα συνδέεται με εγκεφαλικές βλάβες σε χιλιάδες παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Βραζιλία. Δεν υπάρχει εμβόλιο κατά του ιού.

    [18] Διμερείς επαφές του Νίκου Παππά στο Ισραήλ

    Εποικοδομητικές συναντήσεις με αξιωματούχους του Ισραήλ είχε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, κατά την σημερινή επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στη χώρα.

    Στο πλαίσιο της διευρυμένης διμερούς συνάντησης των δύο χωρών με στόχο την προώθηση της ελληνο-ισραηλινής συνεργασίας, ο υπουργός Επικρατείας συνάντησε κατ'αρχήν τον υπουργό Επικοινωνιών Shlomo Filber, ο οποίος διαχειρίζεται και το χαρτοφυλάκιο της ισραηλινής ραδιοτηλεόρασης. Οι δυο υπουργοί συζήτησαν πρωτίστως ρυθμιστικά θέματα οπτικοακουστικών μέσων. Το Ισραήλ ολοκλήρωσε τη μετάβαση στην ψηφιακή επίγεια ευρυεκπομπή το 2011 και σήμερα εκπέμπουν συνολικά 6 ψηφιακά κανάλια, δημόσια και ιδιωτικά. Συζήτησαν, επίσης, θέματα που αφορούν στην τεχνολογική αναβάθμιση των παρεχόμενων ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών. Το Ισραήλ έχει στόχο την σύνδεση ενός εκατομμυρίου νοικοκυριών σε ένα δίκτυο οπτικών ινών μέχρι το 2020. Οι οπτικές ίνες υποστηρίζουν την παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών με υψηλές απαιτήσεις σε εύρος ζώνης, όπως, για παράδειγμα, live streaming οπτικοακουστικού περιεχομένου. Συζήτησαν επίσης θέματα συνεργασιών, ιδιαίτερα στον οπτικό πολιτισμό, όπου αναμένεται να δημιουργηθούν σημαντικές γέφυρες ανταλλαγών.

    Ο υπουργός Επικρατείας συναντήθηκε επίσης με τον πρέσβη Yuval Rotem, υπεύθυνο για θέματα δημόσιας διπλωματίας. Στη συνομιλία τους αναφέρθηκαν ζητήματα, όπως το εθνικό branding και η αντιμετώπιση στερεοτύπων.

    [19] Ράνια Σβίγκου: Τα "έργα και οι ημέρες" της ΝΔ στην ΕΡΤ είναι πολύ πρόσφατα για να λησμονιούντα

    Επίθεση στη ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου για την ΕΡΤ, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου τονίζοντας ότι «τα «έργα και οι ημέρες» της ΝΔ στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι πολύ πρόσφατα για να λησμονιούνται».

    Η κ. Σβίγκου επισημαίνει ότι «από τις συνεχείς παρεμβάσεις της, ως το αντισυνταγματικό "μαύρο" στην ΕΡΤ, η ΝΔ έδειξε το πώς αντιλαμβάνεται την πολυφωνία και την ανεξάρτητη ενημέρωση» και προσθέτει ότι «ευτυχώς, οι μέρες αυτές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».

    Σημειώνει ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, «τόσο με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, όσο και με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα ΜΜΕ, βάζει τάξη στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και προασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία, σε αντίθεση με τη ΝΔ, η οποία προβάλλει συνεχώς νέες δικαιολογίες για να μην αλλάξει τίποτα στον χώρο των ιδιωτικών ΜΜΕ».

    [20] Β. Ντομπρόβσκις: Δεν συνδέεται η ελάφρυνση του χρέους με την προσφυγική κρίση

    Κατηγορηματική απάντηση ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν συνδέει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, έδωσε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπήδεν συνδέει το ελληνικό πρόγραμμα με θέματα που έχουν να κάνουν με τη Σένγκεν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντομπρόβσκις, ενώ συμπλήρωσε ότι η επαναξιολόγηση των προϋποθέσεων αποπληρωμής του ελληνικού χρέους θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

    «Τώρα βρισκόμαστε στη διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης, στο πλαίσιο της οποίας τίθενται πολλά ζητήματα», συνέχισε ο Β. Ντομπρόφσκις και αναφέρθηκε στα σημαντικότερα από αυτά. Συγκεκριμένα είπε πως αναμένεται να καθοριστούν από τις ελληνικές αρχές ποια μέτρα θα ληφθούν έτσι ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2016, το 2017 και το 2018 και να προχωρήσει η χώρα προς ένα πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ.

    [21] Πήρε αυτό που ήθελε ο Ατρόμητος στη Λεωφόρο, 0-0, με τον Παναθηναϊκό

    Στο Περιστέρι, στις 10 Φεβρουαρίου, θα «λύσουν τις διαφορές τους», Παναθηναϊκός και Ατρόμητος μετά το σημερινό 0-0 στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας.

    [22] Χάντερ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Περιμένω ν' ανεβάσουμε επίπεδο απόδοσης»

    Αισιόδοξος για την πορεία του Ολυμπιακού σε Euroleague και Α1 δήλωσε ο Οθέλο Χάντερ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ - ΜΠΕ). «Ο κόουτς θέλει να τρέχουμε περισσότερο, να βγάζουμε αιφνιδιασμούς στο ανοιχτό γήπεδο. Η άμυνα είναι πάντα το «κλειδί»μας. Πολλές φορές μας βλέπετε να δυσκολευόμαστε επιθετικά, γιατί δεν αφήνουμε το παιχνίδι να... έρθει σε εμάς. Όταν το κάνουμε, είμαστε καλοί και στην επίθεση. Το σπουδαιότερο είναι να έχουμε συνέπεια: όταν ένας παίκτης δείχνει συγκέντρωση για 4-5 λεπτά, πρέπει αυτός που τον αλλάζει να είναι στο ίδιο επίπεδο συγκέντρωσης. Περιμένω να ανεβάσουμε το επίπεδο του παιχνιδιού μας από εδώ και πέρα» τόνισε ο Αμερικανός ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη για την 5η αγωνιστική στη φάση των «16».

    Επίσης, ο Χάντερ δήλωσε ευχαριστημένος από τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ και την αντίδραση της ομάδας του μετά την ήττα από την Ζαλγκίρις: «Σίγουρα μας πείραξε η άσχημη ήττα στο Κάουνας, αλλά δεν ήμασταν θυμωμένοι γι΄ αυτό απέναντι στον Παναθηναϊκό. Μπήκαμε δυνατά γιατί ήταν το ντέρμπι, ήταν ένας αγώνας πιο σημαντικός για την πορεία της σεζόν (σ.σ. εν συγκρίσει με αυτόν στο Κάουνας). Δεν χρειάζεσαι κάποιο έξτρα κίνητρο όταν αντιμετωπίζεις τον Παναθηναϊκό».

    [23] Προβάδισμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ

    Ο ΠΑΟΚ απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς στον πρώτο αγώνα για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

    Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 15΄ με τον Πέλκα, ενώ οι «κυανέρυθροι» ισοφάρισαν στο 34΄ με τον Μασούρα. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 11 Φεβρουαρίου (19:30) στην Τούμπα.

    [24] Εγγυημένη αποτυχία στην ΑΕΚ οι μεταγραφές της τελευταίας στιγμής

    Ολοταχώς προς μια μεταγραφή... πανικού οδεύει η ΑΕΚ και όπως όλα δείχνουν θα την πραγματοποιήσει έως το τέλος της εβδομάδας. Οι πρώτες 27 ημέρες του Ιανουαρίου κύλησαν με δυο ντουζίνες ονόματα να παρελαύνουν από το ρεπορτάζ ως υποψήφιοι «στόχοι», όμως μέχρι τώρα η Ένωση παραμένει ως είχε, πλην των τριών ποδοσφαιριστών που έχουν αποχωρήσει μετά από υπόδειξη του Γκας Πογέτ (Γροντής, Πεταυράκης, Ανδρεόπουλος).

    Όμως, το πρόβλημα είναι πως ο Ουρουγουανός εκτός από αποχωρήσεις, απαίτησε και ενίσχυση. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδρασή του πριν από περίπου δύο μήνες, σε συνάντηση γνωριμίας με δημοσιογράφους. Όταν κάποιος τον ρώτησε τι σκοπεύει να κάνει σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθούν μεταγραφές, ο Πογέτ τον διέκοψε με κίνηση του χεριού και του είπε: «Θα γίνουν!».

    Το πρόβλημα της μεταγραφικής αδράνειας γίνεται πιο σοβαρό, αν αναλογιστεί κανείς ότι ουδέποτε έχει πραγματοποιηθεί στις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου Ιανουαρίου, μια κίνηση που να αλλάζει τα δεδομένα. Αυτό ισχύει σε γενικές γραμμές για όλους τους συλλόγους, αλλά ειδικότερα για την ΑΕΚ έχει αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι, όταν απομένουν ελάχιστα 24ωρα, οι εναλλακτικές περιορίζονται, το άγχος προκαλεί βιαστικές επιλογές και ?επί της ουσίας- η ομάδα δεν ενισχύεται ποτέ.

    Μιλοβάνοβιτς, Ρε, Μέντες, Νταλ Μόρο, Μπελότι, Καντέρο, Καλόν, Ματέος, Μπάχα, Αναστασόπουλος... Ο κατάλογος είναι μακρύς και παρουσιάζεται με λεπτομέρειες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 January 2016 - 17:32:34 UTC