Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για το "σύστημα προσλήψεων 4-2-1" καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ
  • [02] Ο Γ. Αμυράς στο «Πρακτορείο 104,9 fm»: Είμαστε υπέρ των συνεργασιών και όχι των συγχωνεύσεων,
  • [03] Αν αποτύχει το τρίτο μνημόνιο η ανάπτυξη διακυβεύεται εκτιμά το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής
  • [04] H «Σταφίδα Σουλτανίνα Κρήτης» νέα Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη από την Ελλάδα
  • [05] Στο λιμάνι της Λέρου επικρατούσε η σιωπή του θανάτου
  • [06] Κοινή φορολογική δήλωση για ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης
  • [07] Ο φωτογραφικός φακός καταγράφει την ανθρωπιστική κρίση στη Λέσβο
  • [08] Οι αγρότες αποφασίζουν για τις κινητοποποιήσεις
  • [09] Βιέννη: Οι απειλές της υπουργού Εσωτερικών κατά της Ελλάδας δεν εκφράζουν την κυβέρνηση
  • [10] Σ. Λαβρόφ: Η ρωσική επέμβαση στη Συρία «ανέτρεψε την κατάσταση»
  • [11] Βίντεο ΕΚ: Η Δανία υποστηρίζει την κατάσχεση τιμαλφών από τους πρόσφυγες
  • [12] Παρεμβάσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών για το προσφυγικό
  • [13] Εικαστική εγκατάσταση με 1000 μπαλόνια στη Στέγη Γραμμάτων
  • [14] Βουλή :Επίθεση στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό αναμένεται από τον Κυρ. Μητσοτάκη
  • [15] Αποκλεισμός των λιμανιών Κορίνθου και Ναυπλίου απο αλιείς και αγρότες
  • [16] Μικρό ανοικτό αυτοκίνητο με 231 ίππους
  • [17] Στην Κοπεγχάγη δανεικός ο Όλσεν
  • [18] Έφυγε από Κομοτηνή και οδεύει προς Βέροια
  • [19] Οι άσοι των γηπέδων ταξίδεψαν με τον «Σταυρό του Νότου»

  • [01] Για το "σύστημα προσλήψεων 4-2-1" καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

    «Εκκωφαντική είναι η σιωπή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, για το περιβόητο σύστημα "4-2-1" με το οποίο τα στελέχη των κομμάτων του παλιού πολιτικού συστήματος, διορίζονταν στους οργανισμούς του Δημοσίου, και τις σχετικές αποκαλύψεις στην "Εφημερίδα των Συντακτών"», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    «Οι διαπρύσιοι υπερασπιστές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας δεν έχουν τολμήσει να πουν ούτε λέξη, διάψευσης έστω, για τα στοιχεία που προσκόμισε το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Η πρακτική αυτή αποτελεί άμεση συνέχεια της αντίληψης του δικομματισμού για το κράτος ως λάφυρο, ένα μοντέλο που τα δύο κόμματα οικοδόμησαν με συνέπεια και συστηματικότητα καθ' όλη της διάρκεια της μεταπολίτευσης, πλήττοντας ευθέως το κύρος και την αξιοπιστία του δημόσιου τομέα», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και απευθυνόμενος σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ρωτά: Έχουν τελικά να πουν κάτι για όλα αυτά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ; Αναμένουμε με αγωνία, παρόλο που έχει ήδη περάσει μια μέρα».

    [02] Ο Γ. Αμυράς στο «Πρακτορείο 104,9 fm»: Είμαστε υπέρ των συνεργασιών και όχι των συγχωνεύσεων,

    «Εμείς είμαστε υπέρ των συνεργασιών, όχι, όμως υπέρ των συγχωνεύσεων και των συγκολλήσεων», δήλωσε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» ο βουλευτής με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς.

    «Από γεννησιμιού μας είχαμε πει ότι είμαστε το κόμμα των συνεργασιών, εμείς θέλουμε να ωθήσουμε τις πολιτικές δυνάμεις στο να συνεργάζονται, όπως γίνεται και στην Ευρώπη όπου το 90% των κυβερνήσεων είναι συμμαχικές άνω των τεσσάρων κομμάτων. Εμείς κάτι τέτοιο θέλουμε να κάνουμε και στην Ελλάδα, να δείξουμε σε όλους ότι μπορούνε τα κόμματα να συνεργάζονται, αλλά με ατζέντα, με πρόγραμμα, όχι να συνεργάζονται γενικώς και αορίστως», διευκρίνισε ο βουλευτής.

    [03] Αν αποτύχει το τρίτο μνημόνιο η ανάπτυξη διακυβεύεται εκτιμά το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

    Αν αποτύχει η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου που ψηφίστηκε με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Βουλή η ανάπτυξη διακυβεύεται τονίζει στα συμπεράσματα του, στην τριμηνιαία έκθεσή του για τη ελληνική οικονομία, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

    Το Γραφείο επισημαίνει τους κινδύνους αλλά και τους λόγους αισιοδοξίας που υπάρχουν για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση.

    Για το ασφαλιστικό το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής τονίζει μεταξύ άλλων ότι "οι προτάσεις της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συνιστούν ένα πολιτικά επώδυνο (για την ίδια και την αντιπολίτευση) βήμα διόρθωσης του συστήματος".

    Οι συντάκτες της έκθεσης επισημαίνουν ότι "την κοινή βάση (σ.σ. μετά την ψήφιση του μνημονίου) συσκοτίζει συχνά η ρητορική της πολιτικής αντιπαράθεσης και η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων".

    Τονίζουν, ωστόσο, ότι η μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ψήφισης του τρίτου μνημονίου συνιστά μείζον πολιτικό γεγονός και σοβαρό λόγο αισιοδοξίας.

    Αναγνωρίζουν πάντως ότι μόνο η ανάπτυξη θα θωρακίσει τη διαδικασία ελάχιστης συνέχισης της διαδικασίας αυτής και θα αποτρέψει ουσιαστικά μελλοντικούς κινδύνους.

    Αναφερόμενοι στον αναπροσανατολισμό της οικονομικής πολιτικής μετά τη συμφωνία με τους Θεσμούς τον χαρακτηρίζουν ως θαρραλέο και τον πιστώνουν προσωπικά στον Πρωθυπουργό.

    Τονίζουν, ωστόσο, ότι το τελικό αποτέλεσμα της προσπάθειας θα εξαρτηθεί και από τη στάση της αντιπολίτευσης.

    [04] H «Σταφίδα Σουλτανίνα Κρήτης» νέα Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη από την Ελλάδα

    Την προσθήκη μιας νέας Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης από την Ελλάδα, της «Σταφίδας Σουλτανίνα Κρήτης» (Stafida Soultanina Kritis, ΠΓΕ), αποξηραμένα σταφύλια που καλλιεργούνται στην Κρήτη, ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ονομασία αυτή προστίθεται στον κατάλογο των ήδη προστατευμένων προϊόντων που ξεπερνούν τα 1.310.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει η Επιτροπή, η σταφίδα Σουλτανίνα Κρήτης ΠΓΕ παράγεται σε ολόκληρη την Κρήτη και στα κοντινά νησιά που βρίσκονται νότια και βόρεια της εν λόγω νήσου. Το μεσογειακό κλίμα των περιοχών αυτών (θερμά και ξηρά καλοκαίρια και ήπιοι και βροχεροί χειμώνες) δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια σταφυλιών. Η σταφίδα Σουλτανίνα Κρήτης παράγεται από σταφύλια της ποικιλίας Σουλτανίνα, τα οποία καλλιεργούνται στο νησί και συγκομίζονται από τα μέσα Αυγούστου μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου.

    [05] Στο λιμάνι της Λέρου επικρατούσε η σιωπή του θανάτου

    Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που χάθηκαν, κατάφεραν να διαφύγουν από την πατρίδα τους, να επιβιώσουν από τη φρίκη του πολέμου και τελικά πέθαναν στον δρόμο για μια καλύτερη ζωή». Ο νοσηλευτής των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», Λάγιος Ζόλταν Ζεξ, βρισκόταν στο λιμάνι της Λέρου την ημέρα του διπλού ναυαγίου σε Φαρμακονήσι και Κάλυμνο και περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τις συγκλονιστικές στιγμές που βίωσε αντικρίζοντας τους πρόσφυγες που επέζησαν από τον πνιγμό.

    «Την Παρασκευή το πρωί μάς ενημέρωσαν σχετικά με τα δύο ναυάγια στην περιοχή. Το ένα ήταν στο Φαρμακονήσι και το άλλο κοντά στην Κάλυμνο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περιμέναμε γύρω στους 40 επιζώντες. Δεν είχαμε συγκεκριμένη ώρα, καθώς γνωρίζαμε ότι η επιχείρηση διάσωσης ήταν ακόμη σε εξέλιξη» θυμάται.

    Το πλοίο που μετέφερε τους πρόσφυγες έφθασε στο λιμάνι της Λέρου γύρω στις 12:30. «Στεκόμουν στο λιμάνι κάνοντας μια γρήγορη διαλογή για τις πρώτες ανάγκες. Έβλεπα τους ανθρώπους που μόλις είχαν χάσει τους αγαπημένους τους. Έβγαιναν χωρίς υπάρχοντα και μερικοί από αυτούς χωρίς τη μητέρα, την αδελφή ή τον αδελφό τους. Αυτό ήταν πολύ σκληρό» περιγράφει.

    Όλοι ήταν βρεγμένοι από την προσπάθειά τους να κολυμπήσουν μέχρι το νησί. Κάποιοι είχαν τραύματα στο στήθος και το κεφάλι από τα βράχια. «Και κυρίως έκλαιγαν για ώρες», αναφέρει ο νοσηλευτής των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» και συμπληρώνει: «Οι συνάδελφοί μου τους αγκάλιαζαν και τους έδιναν έναν ώμο για να κλάψουν. Εκείνη τη στιγμή, αυτό που επικρατούσε στο λιμάνι της Λέρου ήταν η φρικτή σιωπή του θανάτου».

    Για τον Λάγιος Ζόλταν Ζεξ, οι θάνατοι προήλθαν επειδή δεν υπάρχει ασφαλής διέλευση στην Ευρώπη. «Σκεφτόμουν ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που χάθηκαν, κατάφεραν να διαφύγουν από την πατρίδα τους, να επιβιώσουν από τη φρίκη του πολέμου και τελικά πέθαναν στον δρόμο για μια καλύτερη ζωή, στην αναζήτηση ενός μέρους για να ζήσουν με ασφάλεια και ειρήνη. Πέθαναν μόνο και μόνο επειδή δεν υπάρχει ασφαλής διέλευση στην Ευρώπη. Επειδή το θαλάσσιο πέρασμα είναι η μοναδική επιλογή που έχουν. Αυτά τα παιδιά και οι γυναίκες δεν άξιζαν τον θάνατο. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος» παρατηρεί.

    Ο Λάγιος Ζόλταν Ζεξ είναι νοσηλευτής των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα». Με καταγωγή από την Ουγγαρία, επέζησε τον περασμένο Οκτώβριο από το βομβαρδισμό του νοσοκομείου της οργάνωσης στην Κουντούζ του Αφγανιστάν. «Ήταν απολύτως τρομακτικό. Κοιμόμουν στο δωμάτιο ασφαλείας του νοσοκομείου. Περίπου στις δύο μετά τα μεσάνυχτα ξύπνησα από τον ήχο μιας μεγάλης έκρηξης σε κοντινή απόσταση» περιέγραφε μετά τον βομβαρδισμό. (Η μαρτυρία του για το βομβαρδισμό στην Κουντούζ είναι διαθέσιμη: http://www.msf.gr/magazine/den-eho-logia-na-ekfraso-ayto-poy-synevi-einai-aperigrapto).

    Από τα τέλη Δεκεμβρίου βρίσκεται στη Λέρο, όπου συμβάλλει στη φροντίδα προσφύγων.

    [06] Κοινή φορολογική δήλωση για ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης

    Την απόφαση της κυβέρνησης για πλήρη φορολογική εξομοίωση των εγγάμων συζύγων με τα ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνα συμβίωσης αποτυπώνει το έντυπο Ε1 της φετινής φορολογικής δήλωσης όπως αναφέρει η ιστοσελίδα,www.dikaiologitika.gr.

    Το νέο έντυπο, το οποίο θα πρέπει να υποβληθεί και φέτος ηλεκτρονικά από 6.000.000 φορολογούμενους, είναι προσαρμοσμένο στα νέα κοινωνικά δεδομένα που διαμορφώνονται με την θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης.

    Στο πλαίσιο αυτό, στη δεξιά στήλη κάθε σελίδας του Ε1, όπου κάθε χρόνο η έγγαμη σύζυγος δήλωνε τα δικά της εισοδήματα και λοιπά πληροφοριακά στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για τον υπολογισμό του φόρου επί των εισοδημάτων της, μπορεί φέτος να δηλώνει αντίστοιχα στοιχεία και κάθε γυναίκα που δεν είναι έγγαμη αλλά έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με τον άνδρα σύντροφό της, αλλά και ο ένας εκ των δύο ομόφυλων συντρόφων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

    Δίπλα από την φράση «Συζύγου» που υπάρχει πάνω από την δεξιά στήλη δηλωτέων φορολογικών δεδομένων έχουν προστεθεί για πρώτη φορά τα αρχικά «Μ.Σ.Σ.» που σημαίνουν «Μέρος του Συμφώνου Συμβίωσης».

    Δηλαδή η γυναίκα που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με τον άνδρα σύντροφό της καθώς και κάθε άτομο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με άλλο άτομο του ιδίου φύλου χαρακτηρίζεται «Μέρος του Συμφώνου Συμβίωσης» και εξομοιώνεται φορολογικά με την έγγαμη σύζυγο.

    [07] Ο φωτογραφικός φακός καταγράφει την ανθρωπιστική κρίση στη Λέσβο

    Η καταγραφή τη ανθρωπιστικής κρίσης που ζει, έναν σχεδόν χρόνο τώρα, η Λέσβος μέσα από τους φακούς των μηχανών των μελών της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης (ΦΕΜ) ήταν το θέμα της ομαδικής φωτογραφικής έκθεσης με θέμα «Πρόσφυγες», που εγκαινιάστηκε χθες στον χώρο του κάτω κάστρου της πόλης.

    Παρών στα εγκαίνια της έκθεσης και ο γνωστός εικαστικός και ακτιβιστής Άι Γουέιγουέι που δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις εικόνες καταγραφής της ανθρωπιστικής κρίσης. Και πρότεινε στα μέλη της ΦΕΜ να συμμετάσχουν με τις φωτογραφίες τους στη μεγάλη προσωπική του έκθεση που ετοιμάζει στην Αθήνα τον ερχόμενο Μάιο. Σημειώνεται ότι η έκθεση αυτή θα μεταφερθεί στη συνέχεια στο Βερολίνο και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

    «Πολλές φορές» είπε στα εγκαίνια της έκθεσης ο πρόεδρος της ΦΕΜ Στρατής Τσουλέλλης «δοκιμάστηκαν τα όρια της ανθρωπιάς μας. Βλέποντας όλους αυτούς τους ανθρώπους, μανάδες με παιδιά ημερών στην αγκαλιά τους, ανθρώπους να σκύβουν να φιλούν το χώμα, άντρες να κλαίνε με λυγμούς για την απώλεια κάποιου δικού τους. Ήταν ο πόνος για τον ξεριζωμό αλλά και η πάλη για τη ζωή, που μας έδωσε την αφορμή για τις εικόνες που σας δείχνουμε σήμερα».

    [08] Οι αγρότες αποφασίζουν για τις κινητοποποιήσεις

    Στις δύο κρίσιμες πανελλαδικές συσκέψεις στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης και στη Νίκαια της Λάρισας κρίνεται η πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων, την ώρα που χιλιάδες τρακτέρ βρίσκονται στους δρόμους.

    Σήμερα στήνεται το μπλόκο στα «πράσινα φανάρια», στη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία», από αγρότες και κτηνοτρόφους της ανατολικής Θεσσαλονίκης και του Νομού Χαλκιδικής.Στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, είναι συγκεντρωμένα περισσότερα από 1.600 τρακτέρ, με το μπλόκο να ενδυναμώνεται διαρκώς και να ενισχύεται με διάφορες παραγωγικές και επαγγελματικές ομάδες.

    Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά.

    Σε τρία ανέρχονται πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στον νομό Δράμας. Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στο δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα.

    Στον νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι και στα Βασιλικά, ενώ στο νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τρία μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά και στη Νέα Καλλικράτεια, είναι δυναμικότητας άνω των 600 συνολικά και έχουν προγραμματιστεί συμβολικοί αποκλεισμοί, για το μεσημέρι, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμα η ακριβής ώρα.

    Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν περισσότερα από 800 τρακτέρ βρίσκονται παρατεταγμένα και σήμερα θα «μπλοκάρουν» το δρόμο εκ νέου από τις 19.00 μέχρι και τις 21.00 το βράδυ. Στο σημείο βρίσκονται και περισσότερα από 100 νταλίκες, φορτηγά, ταξί και τουριστικά λεωφορεία.

    Στο χορό των κινητοποιήσεων εισήλθαν ακόμα πιο δυναμικά οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα σε Καστοριά και Φλώρινα. Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αγροτοσυνδικαλίστρια 'Αννα Μόσχου, «δύναμη από το μπλόκο του 'Αργους Ορεστικού της Καστοριάς, βρίσκεται στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, όπου και σήμερα θα γίνει δίωρος αποκλεισμός». Μπλόκο αγροτών στήθηκε και στην εθνική οδό Φλώρινας -Έδεσσας στον κόμβο Αντιγόνου από τον Δήμο Αμυνταίου και από τον Αγροτικό Σύλλογο Πύργων. Μπλόκα έχουν δημιουργηθεί σε δύο σημεία στα Γρεβενά και ενδυναμώνεται το μπλόκο στα διόδια στον Πολύμυλο Κοζάνης.

    Σε διάλογο καλεί ο Β. Αποστόλου

    Εν τω μεταξύ πρόσκληση διαλόγου απηύθυνε εκ νέου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγελης Αποστόλου, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα μαζί με τους αγρότες», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στους μικρομεσαίους αγρότες που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά του πρωτογενούς τομέα».

    Επιθυμούμε το διάλογο με τους αγρότες και είμαστε πρόθυμοι να πάμε σε όποιο μπλόκο θέλουμε και να τους ενημερώσουμε, αρκεί να διασφαλίζονται οι συνθήκες διαλόγου, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την κύρωση από την Ελλάδα της κοινοτικής οδηγίας Solvency ΙΙ για την ιδιωτική ασφάλιση."Δεν φορολογούμε τους αγρότες με τεκμαρτό τρόπο, αλλά με λογιστικό, δηλαδή έσοδα μείον έξοδα και στα έξοδα περιλαμβάνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές" είπε ο κ. Αλεξιάδης και υποστήριξε ότι, οι αγρότες έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης. "Δεν αλλάζουμε τίποτε από όσα ίσχυαν έως τώρα" συνέχισε. "Το μόνο που αλλάζει είναι η αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 13% στο 20% και στο 26%, με διάταξη" που, όπως είπε, "ψήφισαν το καλοκαίρι 221 βουλευτές".

    [09] Βιέννη: Οι απειλές της υπουργού Εσωτερικών κατά της Ελλάδας δεν εκφράζουν την κυβέρνηση

    Τις απειλές που εκτοξεύει τα τελευταία εικοσιτετράωρα εναντίον της Ελλάδας, για αποπομπή της από τη Ζώνη του Σένγκεν, η υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ του συγκυβερνώντος στην Αυστρία, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, καταδικάζει εμμέσως πλην σαφώς ο Αυστριακός υπουργός Καγκελαρίας Γιόζεφ 'Οστερμαγιερ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

    Σε συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση ο υπουργός Καγκελαρίας επέκρινε ούτε λίγο ούτε πολύ ως παράλογες τις απειλές της Μικλ-Λάιτνερ, τονίζοντας πως αντί να γίνονται τέτοιες δηλώσεις πολύ σημαντικότερη είναι μία συνεργασία με την Ελλάδα και πως ο ίδιος δεν πιστεύει ότι είναι δυνατός ένας αποκλεισμός της Ελλάδας από τη Ζώνη του Σένγκεν.

    Θα ήμουν ευτυχής εάν ήταν δυνατόν να υπάρχει πάντα μία προσυνεννόηση πριν από δηλώσεις, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι πάντα έτσι και κατόπιν πρέπει να βρίσκονται λύσεις ή να γίνονται αποσαφηνίσεις, επισήμανε ο υπουργός Καγκελαρίας, απαντώντας στο ερώτημα εάν θα πρέπει η αυστριακή κυβέρνηση να εκφράζει μία ενιαία άποψη.

    [10] Σ. Λαβρόφ: Η ρωσική επέμβαση στη Συρία «ανέτρεψε την κατάσταση»

    Η στρατιωτική επέμβαση που διεξάγεται από τα τέλη του Σεπτεμβρίου στη Συρία επέτρεψε "την ανατροπή της κατάστασης", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατά την ετήσια, εφ' όλης της ύλης, συνέντευξη Τύπου.

    "Οι ενέργειες των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν έπειτα από αίτημα των συριακών αρχών, συνέβαλαν πραγματικά στην ανατροπή της κατάστασης στη χώρα και στον περιορισμό των εδαφών που ελέγχονται από τους τρομοκράτες", δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος στις οργανώσεις Ισλαμικό Κράτος και Μέτωπο αλ Νόσρα, την συριακή πτέρυγα της αλ Κάιντα.

    Στο χείλος της κατάρρευσης τον περασμένο καλοκαίρι έπειτα από συνεχόμενες ήττες, οι στρατιωτικές δυνάμεις του συριακού καθεστώτος ανέκτησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι στις δυνάμεις των σύρων ανταρτών, ενισχυμένες από την αεροπορική δύναμη πυρός των ρωσικών δυνάμεων, σύμφωνα με τους αναλυτές.

    Αν και τα εδαφικά κέρδη παραμένουν περιορισμένα, ο στρατός και οι καθεστωτικές πολιτοφυλακές, με την υποστήριξη και των στρατιωτικών δυνάμεων της λιβανικής Χεζμπολάχ και ιρανών στρατιωτικών συμβούλων, έχουν περάσει στην επίθεση σε όλα τα μέτωπα.

    [11] Βίντεο ΕΚ: Η Δανία υποστηρίζει την κατάσχεση τιμαλφών από τους πρόσφυγες

    [12] Παρεμβάσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών για το προσφυγικό

    Παρεμβάσεις των Ελλήνων ευρωβουλευτών για το προσφυγικό στην ολομέλεια του ΕΚ και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την εβδομάδα που πέρασε:

    Κ. Χρυσόγονος

    Τη διευκρίνιση των σχεδίων της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΚώστας Χρυσόγονος με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στα αναποτελεσματικά μέτρα που μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί καθώς και στην αδυναμία πίεσης προς την Τουρκία ως προς την εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί. Παράλληλα, στάθηκε στην προοπτική που αναπαράγεται από διεθνή μέσα ενημέρωσης και περιλαμβάνει κλείσιμο των συνόρων ΠΓΔΜ-Ελλάδας με παράλληλη κατασκευή κέντρου μαζικής κράτησης προσφύγων στην Ελλάδα.

    Δ.Παπαδημούλης

    Ερώτηση προς την Επιτροπή κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με την εξαίρεση των έκτακτων δαπανών που αφορούν την αντιμετώπιση του προσφυγικού, από το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας και των άλλων χωρών που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα.

    Επικαλούμενος τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Β. Σόιμπλε να είναι έτοιμος να συζητήσει το θέμα της αφαίρεσης των δαπανών για τους πρόσφυγες από το έλλειμμα του προϋπολογισμού, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από την Επιτροπή περαιτέρω πληροφορίες καθώς και το χρονοδιάγραμμα μίας τέτοιας ενδεχόμενης απόφασης.

    Σε άλλη ερώτηση προς την Κομισιόν ,ο κ. Παπαδημούλης, αναφέρθηκε στην προβληματική πορεία εφαρμογής της συμφωνίας της ΕΕ με την Τουρκία για τις προσφυγικές ροές.

    Επικαλούμενος τις πρόσφατες δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Τίμμερμανς, ο κ.Παπαδημούληςυπενθύμισε πως η Τουρκία κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς στο θέμα της υλοποίησης της συμφωνίας της με την ΕΕ, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να δεχτεί κονδύλια ύψους 3 δις ευρώ, με σκοπό να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

    Μ. Σπυράκη

    Μηχανισμό κυρώσεων για τα κράτη-μέλη που δεν εκπληρώνουν την υποχρέωσή τους να φιλοξενήσουν το συγκεκριμένο αριθμό προσφύγων που έχουν δεσμευθεί , ζήτησε με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ενώπιον του προέδρου της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ, η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη.

    Παράλληλα, ζήτησε εντατική επιτήρηση της Τουρκίας για την εφαρμογή της συμφωνίας με την Ε.Ε., ώστε να ελεγχθεί το κύμα των μεταναστευτικών ροών και να προχωρήσει η επαναπροώθηση.

    Στην παρέμβασή της, η Μαρία Σπυράκη επεσήμανε ιδιαίτερα ότι «η ανισορροπία στην συνεισφορά των κρατών-μελών στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, αποτελεί θρυαλλίδα στα θεμέλια της Ένωσης».

    «Δεν μπορεί οι μικροί και οι αδύναμοι να σηκώνουν δυσανάλογο βάρος» τόνισε χαρακτηριστικά η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ.

    Ν. Ανδρουλάκης

    "Η απραξία των Ευρωπαίων Ηγετών υπονομεύει το προσφυγικό" δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά την ενημέρωση που έκανε η Ύπατη Εκπρόσωπος και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μογκερίνι.

    «Πρέπει να αναλάβουμε έναν πιο ενεργό ρόλο για τη συνεπή εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος για μία ενιαία και ειρηνική Συρία, μακριά από τα επικίνδυνα γεω-στρατηγικά σενάρια που επιβουλεύονται χώρες της περιοχής», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε αναφορικά με το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης: «Είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει αποκλιμάκωση, χωρίς ομαλοποίηση στην Συρία. Είναι επίσης απαραίτητο, οι Ευρωπαίοι Ηγέτες να εφαρμόσουν τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, ιδιαίτερα αυτή της μετεγκατάστασης και όχι, μετά από κάθε Σύνοδο, γυρνώντας στις χώρες τους, να τις υπονομεύουν με την απραξία τους. (Δείτε το Δελτίο Τύπου και τo video της τοποθέτησης στο androulakisnikos.gr).

    [13] Εικαστική εγκατάσταση με 1000 μπαλόνια στη Στέγη Γραμμάτων

    Σε μία ιδιότυπη σχολική αίθουσα χωρίς δασκάλους, βιβλία και μαθητές, αλλά περικυκλωμένη από χίλια μεγάλα κόκκινα μπαλόνια θα βρεθούνοι επισκέπτες της έκθεσης «Το Σχολείο του Μέλλοντος» που φιλοξενείται, από τις 8 Φεβρουαρίου έως τις6 Μαρτίο,υ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Πρόκειται για την πρώτη εγκατάσταση της Κάντυ Τσανγκ, της εικαστικού που απαντά καταφατικά στο ερώτημα αν η τέχνη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.

    Με καταγωγή από την Ταϊβάν, τόπο γέννησης το Πίτσμπουργκ και μόνιμη κατοικία της τη Νέα Ορλεάνη, η Κάντυ Τσανγκ κουβαλάει στο DNA της διαφορετικές κουλτούρες, αλλά μονάχα μία εμμονή: της αρέσει να ''πειράζει'' το δημόσιο χώρο, σαν να στήνει στο κέντρο της πόλης ένα υβριδικό επιτραπέζιο παιχνίδι μαζικής συμμετοχής.

    Σε αυτό το εικαστικό modus vivendi, όπου η τέχνη φλερτάρει με τον ακτιβισμό, οι μεγάλης κλίμακας διαδραστικές εγκαταστάσεις της Τσανγκ αφενός θολώνουν τα όρια ανάμεσα στο δημόσιο και το ιδιωτικό, αφετέρου δίνουν την ευκαιρία στους περαστικούς να συμμετάσχουν αυθόρμητα σε αυτές, να προβληματιστούν και, τελικά, να τις χρησιμοποιήσουν ως όχημα για την επανάκτηση του χώρου γύρω και εντός τους.

    [14] Βουλή :Επίθεση στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό αναμένεται από τον Κυρ. Μητσοτάκη

    Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση αναμένεται να εξαπολύσει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, απόψε, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να κατηγορήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι έχει την ευθύνη για τον λογαριασμό των 1,8 δισ. ευρώ. Παράλληλα, θα αναφέρει ότι πρέπει όλοι να μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας, με ειλικρίνεια, για το ασφαλιστικό, σημειώνοντας ότι πρόκειται για θέμα, το οποίο πολλές κυβερνήσεις έκρυβαν κάτω από το χαλί.

    Επίσης, θα επισημάνει ότι το ασφαλιστικό θα είχε καταρρεύσει αν δεν υπήρχαν οι δύο σημαντικές παρεμβάσεις κυβερνήσεων της ΝΔ, το 1992 επί υπουργίας Δ. Σιούφα και το 2008 επί υπουργίας Φ. Πετραλιά.

    [15] Αποκλεισμός των λιμανιών Κορίνθου και Ναυπλίου απο αλιείς και αγρότες

    Αποκλεισμό του λιμένα Ναυπλίου πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι επαγγελματίες αλιείς της Αργολίδας, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό προσχέδιο νόμου, αλλά και για τη φορολογία των αγροτών.

    Συγκεκριμένα, αλιείς από το Ναύπλιο, τη Νέα Κίο και το Τολό μετέφεραν περίπου 60 αλιευτικά σκάφη, στα οποία είχαν αναρτήσει, μαζί με τις ελληνικές, μαύρες σημαίες και πανό κατά του ασφαλιστικού και του φορολογικού, ανοικτά του λιμένα Ναυπλίου, μπροστά από το Μπούρτζι, τα έβαλαν σε παράταξη και απέκλεισαν το λιμάνι για περισσότερες από δύο ώρες, μην επιτρέποντας την είσοδο και την έξοδο πλοίων.

    Οι αλιείς έκαναν αισθητή τη διαμαρτυρία τους ανάβοντας καπνογόνα, ενώ δήλωσαν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια, κυρίως, στο ασφαλιστικό.

    Μεγάλη δύναμη αγροτών από τν Νεμέα έχουν αποκλείσει, από τις 11 το πρωί, το τελωνείο και το λιμάνι της Κορίνθου, διαμαρτυρόμενοι για τον φόρο στο κρασί. Οι αγρότες κατέβηκαν με τα τρακτέρ από τη Νεμέα στα διόδια του Ισθμού όπου υπάρχει το μπλόκο και στη συνέχεια με αγροτικά αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν προς την Κόρινθο, έκαναν πορεία με τα αυτοκίνητα και κατέληξαν στο λιμάνι, αποκλείοντάς το μαζί με το Τελωνείο.

    Ο Δημήτρης Τέκνος, από το συντονιστικό των αγροτών της Νεμέας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα ενισχύσουν το μπλόκο του Ισθμού και από αύριο, με ενισχύσεις που περιμένουν από τη Λακωνία και την περιοχή του Φενεού, εξετάζουν το κλείσιμο διαρκείας της Αθηνών - Κορίνθου στον Ισθμό και στη νέα και στην παλαιά εθνική οδό.

    Στον χώρο του λιμένα Κορίνθου και του Τελωνείου υπάρχει δύναμη εκατό περίπου αγροτικών αυτοκινήτων και περί τα επτακόσια πενήντα άτομα που κάνουν τον αποκλεισμό, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί κάθε δραστηριότητα στη λιμενική ζώνη. Οι αγρότες δήλωσαν ότι θα κρατήσουν κλειστό το λιμάνι και το τελωνείο ως τις 2 μετά το μεσημέρι και ακολούθως θα μεταβούν στο μπλόκο του Ισθμού, για να το ενισχύσουν.

    [16] Μικρό ανοικτό αυτοκίνητο με 231 ίππους

    Η νέα γενιά του Mini, απέκτησε και εκδόσεις κάμπριο. Η τελευταία προσθήκη στη γκάμα του αυτοκινήτου που δημιούργησε πριν από περίπου έξι δεκαετίες ο Αλεκ Ισιγόνης, είναι το νέο Mini John Cooper Works Cabrio. Ένα εντυπωσιακό μικρό αυτοκίνητο, το οποίο απευθύνεται στους λάτρεις των ανοικτών κατασκευών υψηλών επιδόσεων. Η νέα τεχνολογική μελέτη που φέρει την υπογραφή του οίκου βελτιώσεων John Cooper Works εξασφάλισε την ιδιαίτερα υψηλή ισχύ των 231 ίππων.

    Η υψηλή ισχύς προέρχεται από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.000 κ.εκ. Η αύξηση της ισχύος σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο είναι 20 ίπποι. Η μέγιστη ροπή ξεπερνά τα 32 χλγμ. Εξοπλίζεται με τα τελευταία ηλεκτρονικά συστήματα διαχείρισης της ισχύος και της ροπής. Η ισχύς μεταφέρεται στους μπροστινούς τροχούς από ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων είτε από ένα εξάρι σπορ κιβώτιο Steptronic(προαιρετικό). Το τυπικό τεστ 0-100χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 6,6΄΄ ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 240 χλμ./ώρα.

    Παρά την υψηλή ισχύ, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στο μέσο κύκλο καταναλώνει 6,5 λίτρα βενζίνη/100 χλμ. ενώ με το αυτόματο κιβώτιο η κατανάλωση περιορίζεται στα 5.9 λίτρα/100χλμ. Εκπομπές CO2 152 γραμ./χλμ., 138 γραμ./χλμ. με αυτόματο κιβώτιο.

    Η νέα υφασμάτινη οροφή προσφέρει καλύτερη ηχομόνωση και διαθέτει πλήρη ηλεκτρικό μηχανισμό τελευταίας γενιάς. Η διαδικασία για το άνοιγμα είτε το κλείσιμο της οροφής ολοκληρώνεται σε 18?? και είναι δυνατή η χρήση της με ταχύτητα έως 30χλμ./ώρα.

    Οι αυξημένες εξωτερικές διαστάσεις επέτρεψαν την παροχή μεγαλύτερων εσωτερικών χωρών για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Με την οροφή κλειστή η χωρητικότητα στον αποθηκευτικό χώρο φθάνει τα 215 λίτρα και με ανοικτή στα 160 λίτρα.

    Σπύρος Ρέκκας

    [17] Στην Κοπεγχάγη δανεικός ο Όλσεν

    Το δανεισμό του Ρόμπιν Ολσεν στην Κοπεγχάγη γνωστοποίησε επίσημα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οι διοικούντες τον «Δικέφαλο» κατέληξαν σε συμφωνία με τους ιθύνοντες της δανικής ομάδας για την παραχώρηση του Σουηδού τερματοφύλακα, ο οποίος έχει συμβόλαιο έως το 2019 αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει ουσιαστικά την εμπιστοσύνη του Ιγκορ Τούντορ στους «ασπρόμαυρους».

    [18] Έφυγε από Κομοτηνή και οδεύει προς Βέροια

    Επισημοποιήθηκε το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου» με την ανακοίνωση για την λύση της συνεργασίας ανάμεσα στην ΠΑΕ Πανθρακικός και τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Οι διοικούντες την ομάδα της Κομοτηνής, άφησαν σαφείς αιχμές για την συμπεριφορά του Έλληνα τεχνικού, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει την καριέρα του στην Βέροια. Οσον αφορά στον αντικαταστάτη του, αρκετοί είναι οι υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Γεωργιάδης που μέχρι πρότινος εργαζόταν στην ομάδα της Ημαθίας.

    [19] Οι άσοι των γηπέδων ταξίδεψαν με τον «Σταυρό του Νότου»

    Όταν η μαγεία της μπάλας συναντάει την μαγεία της μελοποιημένης ποίησης προκύπτει το πιο όμορφο τραγούδι, το τραγούδι της καρδιάς... Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές βρέθηκαν στο Μπάντμιγκτον και απόλαυσαν μια εξαιρετική παράσταση στηριγμένη στον εμβληματικό και διαχρονικά συγκινητικό «Σταυρό του Νότου». Η συγκλονιστική μουσική του Θάνου Μικρούτσικου, είναι αναμφίβολα το ιδανικό καράβι για το ταξίδι των στίχων του Νίκου Καββαδία στη θάλασσα της ψυχής.

    Οι γεμάτες αλήθεια ερμηνείες των ηθοποιών και των τραγουδιστών και η γεμάτη ευαισθησία σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη, έκαναν αυτό το καράβι «Σαν άτι να καλπάζει στην πλάτη της θαλάσσης», αυτής που μέσα μας ποτέ δεν ησυχάζει. Αυτής που φυλάει στον βυθό της και τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Τις πάντα δεμένες με το πρώτο αγαπημένο παιχνίδι, το ποδόσφαιρο. Ο μεγάλος συνθέτης, έκανε πραγματικά σα μικρό παιδί, όταν οι άλλοτε άσοι των γηπέδων, τον επισκέφτηκαν στα καμαρίνια για να τον συγχαρούν και αναπόλησαν καλές στιγμές του ποδοσφαίρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 January 2016 - 13:32:32 UTC