Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Τσακαλώτος προς ΝΔ: Το 2014 είχατε συμφωνήσει με το ΔΝΤ για νέα μέτρα για τις συντάξεις
  • [02] Υπέρ της ενίσχυσης των συνόρων της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα τάσσεται ο Γιούνκερ
  • [03] Πυροβολισμοί σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια

  • [01] Ευ. Τσακαλώτος προς ΝΔ: Το 2014 είχατε συμφωνήσει με το ΔΝΤ για νέα μέτρα για τις συντάξεις

    Χρησιμοποιείτε τη γλώσσα των Αμερικανών ρεπουμπλικάνων, όταν θεωρείτε την «αναδιανομή», «ταξικό μίσος», είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας από το βήμα της Βουλής, στις αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη για το νέο Ασφαλιστικό.

    Αναφερόμενος ειδικότερα στην άποψη, ότι έως το 2014 το Ασφαλιστικό ήταν βιώσιμο, ο υπουργός Οικονομικών επικαλέστηκε έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, σύμφωνα με την οποία, η συνταξιοδοτική δαπάνη έφθανε το 17% του ΑΕΠ, την ώρα που ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στο 8% και στο 9% του ΑΕΠ, και η ελληνική κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι θα λάβει νέα μέτρα.

    «Αν δεν είναι έτσι, να κάνετε μήνυση στο Δ.Ν.Τ., γιατί λέει όχι μόνο ότι σας ζήτησε νέα μέτρα, αλλά και εσείς είπατε "yes please"» είπε απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία ο κ. Τσακαλώτος. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας δεν είναι οι χαμηλοί μισθοί, η μερική απασχόληση και η μαύρη εργασία, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, αλλά οι καλές δουλειές με καλούς μισθούς και η ελεγχόμενη αγορά εργασίας που δημιουργεί έσοδα για το ασφαλιστικό.

    «Εμείς θέλουμε ανάπτυξη με ισότητα και αποτελεσματικότητα. Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι και το περιβάλλον αποτελούν πλούτο, εμείς δεν επιλέγουμε να μειώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις και η διαφορά μας είναι κρυστάλλινη» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

    [02] Υπέρ της ενίσχυσης των συνόρων της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα τάσσεται ο Γιούνκερ

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στηρίζει μέσω απαντητικής επιστολής που απέστειλε χθες Δευτέρα στο Σλοβένο Πρωθυπουργό, τις προτάσεις της Σλοβενίας για την ενίσχυση των συνόρων της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, προκειμένου να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές προς το Βορρά, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Politico.

    Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, οι περισσότεροι μετανάστες που φθάνουν στην Ελλάδα θα παραμένουν εκεί, ενώ με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί η πίεση που ασκείται στις χώρες διέλευσης αλλά και η πίεση που ασκείται στην Αυστρία και στη Γερμανία.

    Η Politico, όπως αναφέρει, είχε πρόσβαση σε αντίγραφο της επιστολής, όπου αναφέρεται ότι όλες οι χώρες της ΕΕ θα «παρέχουν συνδρομή στις αρχές της ΠΓΔΜ για τη στήριξη του ελέγχου των συνόρων με την Ελλάδα μέσω της απόσπασης αστυνομικών και της παροχής εξοπλισμού».

    Σημειώνεται επίσης, ότι στην επιστολή, ο Γιούνκερ αναφέρει ότι οι χώρες της μεταναστευτικής οδού των Δυτικών Βαλκανίων, είτε είναι μέλη της ΕΕ είτε όχι, πρέπει να σταματήσουν να επιτρέπουν σε πρόσφυγες τη διέλευση των συνόρων χωρίς να έχουν ειδοποιήσει τη γείτονα χώρα.

    [03] Πυροβολισμοί σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια

    Πυροβολισμοί ακούστηκαν σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο Σαν Ντιέγκο, στην Καλιφόρνια, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για την παρουσία ενός ενόπλου ούτε θύματα έπειτα από μια πρώτη έρευνα των αρχών στο κτίριο, σύμφωνα με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

    Ένας εκπρόσωπος τύπου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους πάνω έως τους κάτω ορόφους του κτιρίου» κατέδειξε προς το παρόν ότι «δεν υπάρχουν θύματα» αλλά και «ενδείξεις ότι ένα περιστατικό με πυροβολισμούς» σημειώθηκε ή βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

    Δυνάμεις της αστυνομίας με τη συνοδεία ανδρών της τροχαίας και σκύλων που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά για αυτού του είδους τις επιχειρήσεις πραγματοποίησαν «μια πρώτη έρευνα χωρίς να βρουν τίποτα» και ερευνούν εξονυχιστικά αυτή τη στιγμή το κτίριο, περιέγραψε ο Τζον Ναϊλάντερ, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΝ των ΗΠΑ.

    Νωρίτερα, η διοίκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο νοτιοδυτικό τμήμα των ΗΠΑ (CNRSW) ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες «που προέρχονται από έναν και μοναδικό μάρτυρα»,ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί στο υπόγειο του κτιρίου 26» του νοσοκομείου.

    Η διοίκηση του νοσοκομείου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, του Naval Medical Center του Σαν Ντιέγκο είχε επίσης γνωστοποιήσει στον λογαριασμό του νοσοκομείου στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ότι είχε «λάβει πληροφορίες που έκαναν λόγο για έναν ένοπλο σε δράση» συστήνοντας στους εργαζόμενους να σπεύσουν «να προφυλαχθούν, να κρυφτούν, ή να προσπαθήσουν να περιορίσουν τον ένοπλο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 January 2016 - 1:32:24 UTC