Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Οπισθοδρόμηση και αδιέξοδα» τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ο Γ. Κουμουτσάκος
  • [02] Με ομιλία του γραμματέα της ΚΕ Π. Ρήγα ξεκίνησε η ανοικτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει φωτοβολίδα της ιστορίας»
  • [04] Πήρε ντέρμπι και πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός στις γυναίκες

  • [01] «Οπισθοδρόμηση και αδιέξοδα» τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ο Γ. Κουμουτσάκος

    Για «οπισθοδρόμηση και αδιέξοδα» κάνει λόγο η ΝΔ σχολιάζοντας τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος αναφέρεται σε «ένα χρόνο εθνικής υποχώρησης», τονίζοντας πως «ένα χρόνο πριν, ο λαϊκισμός των ψεύτικων υποσχέσεων αναλάμβανε την εξουσία», την οποία διαχειρίστηκε διχαστικά «με εξωπραγματική ιδεοληψία, επικίνδυνο ερασιτεχνισμό και απόλυτη αναποτελεσματικότητα, με αλαζονεία και αυταρχισμό, με καθεστωτική νοοτροπία», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με τη ΝΔ, σ? αυτό τον χρόνο η χώρα πήγε δραματικά πίσω σε όλους τους τομείς, ενώ στοχοποιήθηκε η επιχειρηματικότητα, η εργασία, η ανάπτυξη, η αριστεία.

    Όπως επισημαίνει ο κ. Κουμουτσάκος, «ένα χρόνο πριν ? πριν την ανάληψη της εξουσίας από το λαϊκισμό ? στη χώρα μας, με σκληρές προσπάθειες και θυσίες όλων, είχαν δημιουργηθεί στέρεες βάσεις και χειροπιαστές προοπτικές για το τέλος των μνημονίων και την έξοδο από την κρίση», ενώ σήμερα, όπως δηλώνει, «υπάρχει παντού οπισθοδρόμηση και αδιέξοδα, στην οικονομία, στο ασφαλιστικό, στο προσφυγικό».

    «Σήμερα, όλοι οι Έλληνες ζούμε πολύ χειρότερα απ? ό,τι ένα χρόνο πριν. Όλα αυτά έχουν ονοματεπώνυμο. Ένα χρόνο πριν, συγκροτήθηκε η συγκυβέρνηση Τσίπρα ? Καμμένου. Λίγες μέρες μετά οριζόταν υπουργός Οικονομικών ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ίσως, μόνον αυτό να τα λέει όλα?» τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος στη δήλωσή του.

    [02] Με ομιλία του γραμματέα της ΚΕ Π. Ρήγα ξεκίνησε η ανοικτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

    Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες σε ουσιαστική συμπόρευση, με αφορμή τη συμπλήρωση του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης και ενόψει του συνεδρίου του κόμματος, «για να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ το ανοικτό δημοκρατικό κόμμα των λαϊκών αναγκών», έστειλε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, ανοίγοντας Την πολιτική συγκέντρωση του κόμματος στο Ταε Κβο Ντο.

    Τόνισε ότι στο συνέδριο που έρχεται στόχος είναι να καταδειχτεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ μαζικοποιείται επιχειρώντας να εκφράζει ακόμα πιο μαζικά τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. «Κεντρικό σύνθημα: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δική μας υπόθεση», είπε και υπογράμμισε ότι το στοίχημα είναι «να ανοίξουμε το δρόμο για την Αριστερά του 21ου αιώνα σε όλη την Ευρώπη», «να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια».

    Ο κ. Ρήγας άσκησε έντονη κριτική στις δυνάμεις που εξαρχής πολεμούν τον ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες σήμερα, όπως είπε, ωρύονται και προβοκάρουν, προσπαθούν να δημιουργήσουν οικονομικό και κοινωνικό πανικό, έχοντας στο πλευρό τους -όπως συμπλήρωσε- τους κατασκευαστές ειδήσεων. Έκανε λόγο για μια ετερόκλητη συμμαχία κέντρων και παράκεντρων εξουσίας που προσπαθεί να παρουσιάσει μια ψευδή εικόνα αποσταθεροποίησης. «Όσο κι αν αλαλάζουν, προκαλούν μόνο θόρυβο, το μόνο που καταφέρνουν είναι να θυμώνουν και να πεισμώνουν εμάς και τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα». Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους, συνέχισε, «κι εμείς τη δουλειά μας, με πείσμα, συντροφικότητα και αλληλεγγύη».

    [03] «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει φωτοβολίδα της ιστορίας»

    «Ένα χρόνο μετά, τα διλήμματα διαγράφονται πιο καθαρά από ποτέ, φαίνονται πιο καθαρά οι δύο πόλοι της αντιπαράθεσης: Από τη μια η νεοφιλελεύθερη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη που στηρίζεται από την ακροδεξιά του κ. Σαμαρά που ανταμείβεται και με αντιπροεδρία, και από την άλλη, η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολλοί ενάντια στους λίγους» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνοντας την ομιλία του στο Τάε Κβο Ντο.

    Τόνισεότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την πλειοψηφία του λαού που δεν θέλει να ξαναγίνει όμηρος του παλιού καθεστώτος.

    Υπενθυμίζοντας παλαιότερη αποστροφή του, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τέκνο της ανάγκης και της οργής», υπογράμμισε ότι «σήμερα λέω πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και δεν θα γίνει φωτοβολίδα της Ιστορίας».

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο λαϊκός κόσμος» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «υπερασπιζόμαστε τους ανθρώπους που δουλεύουν και αγωνιζόμαστε να ελαφρύνουμε τα βάρη τους».

    Έκανε, ταυτόχρονα, λόγο για «συμμαχία των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων».

    Στη συνέχεια επισήμανε ότι ο κόσμος έχει δίκιο να αγωνιά και πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «θέλουμε τον κόσμο να διαδηλώνει».

    Τόνισε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί και επιδιώκει διαρκή και ουσιαστικό διάλογο με τον κόσμο που παλεύει. «Παλεύουμε για την κοινωνία των πολλών, η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη παλεύει για να διαιωνιστεί η κυριαρχία των λίγων, αλλά στο ερώτημα "ποιός μπορεί να παλέψει για τα δικαιώματά του", ο λαός ξέρει ότι αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

    Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «σε κάθε βήμα μας θα βρίσκουμε μπροστά μας τη διαπλοκή και τη Δεξιά, γιατί έχουμε ανοίξει τις "ντουλάπες με τους σκελετούς" και θέλουν να τις κλείσουμε».

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η φετινή χρονιά θα είναι «η χρονιά της οριστικής ρήξης με το παλιό, το "έτος μηδέν", ώστε η χώρα να πορευθεί απ? άλλη θέση για το μέλλον της, ενώ πρόσθεσε ότι «στόχος είναι το 2021, στην 200 επέτειο από την Επανάσταση, να έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε μια άλλη Ελλάδα».

    «Ξέρουμε τα οράματά μας, ξέρουμε και την πραγματικότητα, και αν αυτά δεν χωρούν στη σημερινή πραγματικότητα, αγωνιζόμαστε να την αλλάξουμε, αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη για να ηττηθούν οι δυνάμεις της λιτότητας και της δογματικής εμμονής» υπογράμμισε, τέλος, ο κ. Τσίπρας.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Ν. Ξυδάκης: Δεν ξεχνάμε ποιων τα συμφέροντα εκπροσωπούμε

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Οι ελπίδες για καλύτερες ημέρες έχουν ήδη διαψευστεί, τονίζουν ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Χρηστίδης και ο πρώην υπουργός Μ. Όθωνας

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:Τίποτα δεν είναι όπως παλιά», λέει ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Μπαλάφας

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Τ. Χριστοδουλοπούλου :«Έγιναν πολλά. Έμειναν πολλά περισσότερα να γίνουν»

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Ήταν ένας χρόνος δύσκολος», αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Οι πραγματικές δυσκολίες και τα εμπόδια που μας βάζουν οι αντίπαλοί μας, μας ενθαρρύνουν», τονίζει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μ. Χρυσοβελώνη

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Ν.Βούτσης:«Η πρώτη φορά αριστερά έχει φτιάξει πια ένα παρατεταμένο ιστορικό γεγονός»

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Το σχέδιό μας για μεγάλες ανατροπές θα υλοποιηθεί», τονίζει ο Π. Ρήγας

    Δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Οι νίκες, οι ήττες και οι διαχωριστικές γραμμές

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Ένας χρόνος ΝΔ στην αντιπολίτευση», άρθρο του Δημήτρη Κοτταρίδη

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:Με το βλέμμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Αφ. Θεοπεφτάτου, Φ. Βάκη, Σ. Φάμελλου, Αν. Καββαδία, Χ. Καφαντάρη, Β. Κατριβάνου, Ν. Μανιού

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Ανδρ. Ξανθός: «Καθολική πρόσβαση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας»

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Γράφουν οι βουλευτές από το Ποτάμι Χ. Θεοχάρης και Σπ. Δανέλλης

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: "Χρειάζεται αλλαγή πορείας" άρθρο του Μιχάλη Μιχαήλ

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Β. Λεβέντης: Μεταρρυθμίσεις και Οικουμενική, τα κλειδιά για έξοδο από την κρίση

    [04] Πήρε ντέρμπι και πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός στις γυναίκες

    Ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Παναθηναϊκό στο δεύτερο ημίχρονο, μετατρέποντας σε... περίπατο το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής στην Α1 Γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν με 82-59 στο κλειστό της Γλυφάδας, διεύρυναν σε 12-0 το αήττητό τους στο πρωτάθλημα, ενώ εξασφάλισαν το πλεονέκτημα της έδρας με το αβαντάζ του 2-0 απέναντι στις «πράσινες», ενόψει των πλέι οφ. Κορυφαία της νικήτριας ήταν η Κριστόφερσον με 26 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1 κόψιμο, 2 κλεψίματα και μόλις ένα λάθος. Το ντέρμπι παρακολούθησε από κοντά και ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης.

    Τα δεκάλεπτα: 20-13, 36-34, 63-49, 82-59


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 January 2016 - 19:32:30 UTC