Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Αλ.Φλαμπουράρης: «Ένας χρόνος Αριστερά-Ένας χρόνος μάχη»
  • [02] Το Ποτάμι παραμένει η προοδευτική μεταρρυθμιστική δύναμη, τόνισε ο Στ. Θεοδωράκης
  • [03] «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βαδίζει όπως και οι προηγούμενες, το δρόμο των μνημονίων»
  • [04] «Η φροντίδα μου είναι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου»
  • [05] Ξεκίνησε και επίσημα το πατρινό καρναβάλι
  • [06] «Ζούμε την αγωνία και την τραγωδία των προσφύγων» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
  • [07] Διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθος λόγω χιονόπτωσης
  • [08] Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη λόγω της χιονοθύελλας Τζόνας
  • [09] Σύσκεψη για το προσφυγικό είχε ο Αλ. Τσίπρας με τους συναρμόδιους υπουργούς
  • [10] Αγρότες έκλεισαν για δυόμιση ώρες το δρόμο Ναυπλίου-Άργους
  • [11] Δύσκολη νίκη για Ολυμπιακό, 1-0 την Ξάνθη
  • [12] Πέμπτη θέση για Κηφισιά, ένσταση κατά του κύρους του αγώνα από τον ΠΑΟΚ
  • [13] Εκτός βάθρου η εθνική, έχασε 13-10 από την Ουγγαρία στον «μικρό» τελικό

  • [01] ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Αλ.Φλαμπουράρης: «Ένας χρόνος Αριστερά-Ένας χρόνος μάχη»

    «Επί ένα χρόνο, ο λαός μας με την κυβέρνησή του, δίνει καθημερινά μάχες για να υπάρξει», αλλά «μάχεται και για τους πιο αδύναμους απ'αυτόν, τους "ξένους", τους πρόσφυγες, τους μετανάστες», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

    «Η Αριστερά δεν είναι νήπιο ενός έτους. Ερχόμαστε από μακριά και προχωράμε», επισημαίνει ο κ. Φλαμπουράρης και διαβεβαιώνει όλους τους Έλληνες ότι «οι αγώνες μας, για να σταματήσουμε τη καταστροφή και να αρχίσει η ανάκαμψη μαζί με την ανάκτηση της αξιοπρέπειας, θα δικαιωθούν»

    Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη:

    «Ο λαός μας, καθημαγμένος από τη σκοταδιστική Ευρώπη και τους κερδοσκόπους κάθε είδους, οι οποίοι ήταν σε αγαστή συνεργασία με το ντόπιο οικονομικό, πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο οδηγήθηκε πριν ένα χρόνο στην Αριστερά. Στον χώρο που ξέρει ότι βρίσκονται οι πολεμιστές για τα δύσκολα.

    Επί ένα χρόνο, ο λαός μας με την κυβέρνησή του, δίνει καθημερινά μάχες για να υπάρξει. Μάχεται έξω και μέσα, συχνά και με τον κακό του εαυτό. Με τα διεθνή χρηματιστήρια, με την παθογένεια του μεταπολιτευτικού κράτους, αλλά και το πολιτικό κατεστημένο που την εξέθρεψε για ίδιον όφελος. Αλλά δεν δίστασε να μάχεται και για τους πιο αδύναμους απ'αυτόν, τους "ξένους", τους πρόσφυγες, τους μετανάστες. Μάχεται παντού και καθολικά, αλλά η Λερναία Ύδρα δεν υπάρχει μόνο στα παραμύθια.

    Δεν έγιναν λίγα σε έναν χρόνο. Δώσαμε ρεύμα, τροφή, μετακίνηση στους φτωχούς, κρατήσαμε τις 100 δόσεις, ανακεφαλαιοποιήσαμε τις τράπεζες, δίνουμε μάχη για τη μη μείωση των συντάξεων. Ξεσκεπάσαμε τους αντιδραστικούς της Ευρώπης. Καταδείξαμε ότι η λιτότητα δεν διαλύει μόνο τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας, σπρώχνοντας στην ανέχεια και τη φτώχεια τον λαό μας, αλλά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο διαλύει και τους λαούς της Ευρώπης, ενάντια στο δόγμα και το όραμα της ευρωπαϊκής ιδέας για μια Ευρώπη της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας. Τώρα πια δεν είμαστε μόνοι μας, όπως πριν έναν χρόνο, χώρες και λαοί συνειδητοποιούνται και αντιστέκονται. Διδάξαμε αλληλεγγύη. Η Αριστερά δεν είναι νήπιο ενός έτους. Ερχόμαστε από μακριά και προχωράμε.

    Όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι σίγουροι ότι οι αγώνες μας, για να σταματήσουμε τη καταστροφή και να αρχίσει η ανάκαμψη μαζί με την ανάκτηση της αξιοπρέπειας, θα δικαιωθούν».

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Ν.Βούτσης:«Η πρώτη φορά αριστερά έχει φτιάξει πια ένα παρατεταμένο ιστορικό γεγονός»

    Ένας χρόνος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Το σχέδιό μας για μεγάλες ανατροπές θα υλοποιηθεί», τονίζει ο Π. Ρήγας

    Δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

    Ένας χρόνος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Οι νίκες, οι ήττες και οι διαχωριστικές γραμμές

    Ένας χρόνος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Ένας χρόνος ΝΔ στην αντιπολίτευση», άρθρο του Δημήτρη Κοτταρίδη

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:Με το βλέμμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Αφ. Θεοπεφτάτου, Φ. Βάκη, Σ. Φάμελλου, Αν. Καββαδία, Χ. Καφαντάρη, Β. Κατριβάνου, Ν. Μανιού

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Ανδρ. Ξανθός: «Καθολική πρόσβαση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας»

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Γράφουν οι βουλευτές από το Ποτάμι Χ. Θεοχάρης και Σπ. Δανέλλης

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: "Χρειάζεται αλλαγή πορείας" άρθρο του Μιχάλη Μιχαήλ

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Β. Λεβέντης: Μεταρρυθμίσεις και Οικουμενική, τα κλειδιά για έξοδο από την κρίση

    [02] Το Ποτάμι παραμένει η προοδευτική μεταρρυθμιστική δύναμη, τόνισε ο Στ. Θεοδωράκης

    «Θα πείσουμε τους Έλληνες ότι η προοδευτική μεταρρυθμιστική δύναμη παραμένει το Ποτάμι. Έχουμε λύσεις, έχουμε προτάσεις, θα τις πούμε, θα τολμήσουμε, θα ταράξουμε τα νερά, θα ταράξουμε τους βολεμένους». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε απόψε στην Πάτρα, πριν συναντήσει εθελοντές και φίλους του κινήματος από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο Ποτάμι, είπε: «Νομίζω ότι είμαστε πολύ μακριά από τον χρόνο των εκλογών, οπότε είναι λογικό η πλειοψηφία των Ελλήνων να μην απαντά στις δημοσκοπήσεις. Δεν είμαστε ένα κίνημα που κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα. Λέμε όμως ότι έχουμε πάρα πολύ χρόνο μπροστά μας, για να πείσουμε τους Έλληνες για τις θέσεις μας».

    Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι «υποχρέωση του Ποταμιού είναι να έχει λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και να αναζητά συμμάχους», προσθέτοντας: «Είπα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι στα πράγματα που συμφωνούμε, αν μιλάμε για μεγάλες μεταρρυθμίσεις, το Ποτάμι θα συνεργαστεί και με εσένα και με άλλες δυνάμεις, για να τις πετύχουμε». Βέβαια, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «υπάρχουν και πολλά πράγματα που διαφωνούμε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη» και εξήγησε: «Η ΝΔ είναι ένα συντηρητικό κόμμα, που δεν έχει αποδείξει στην πράξη ότι κινείται σε μεταρρυθμιστική κατεύθυνση. Άρα η σχέση του Ποταμιού με τη ΝΔ έχει πολλές - πολλές επιφυλάξεις».

    [03] «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βαδίζει όπως και οι προηγούμενες, το δρόμο των μνημονίων»

    Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι πήρε τη σκυτάλη από την προηγούμενη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, βαδίζοντας κι αυτή τον αντιλαϊκό, όπως είπε, δρόμο των μνημονίων, κατηγόρησε το βράδυ του Σαββάτου, σε κομματική ομιλία του στα Χανιά, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

    «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βαδίζει στον ίδιο δρόμο των μνημονίων, γιατί το μεγαλύτερο μνημόνιο είναι το ίδιο το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού που δεν μπορεί να ανακάμψει από την κρίση του, χωρίς τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση, το ξεζούμισμα της εργατικής τάξης, όλων των λαϊκών στρωμάτων. Και αν ένα πράγμα αποκαλύφτηκε περίτρανα από την πρώτη και τη δεύτερη φορά αριστερά, είναι ο μύθος ότι μπορεί να υπάρξει πραγματικά αριστερή φιλολαϊκή διαχείριση εντός των τειχών του καπιταλισμού, της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας της ΕΕ, ότι μπορεί να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, ότι δήθεν μπορεί να υπερασπίζει και τα δικαιώματα των εργαζόμενων, του λαού της, αλλά και να εξασφαλίζει και να δυναμώνει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, των πολυεθνικών, των καπιταλιστών» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

    [04] «Η φροντίδα μου είναι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου»

    Τη θέση ότι η πραγματικότητα επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των Αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας, διατυπώνει ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής».

    Σημειώνει, ειδικότερα, ότι «μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, που κατάληξε με τη σημαντική πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, σε νίκη των ευρωπαϊκών δυνάμεων της Αριστεράς, η κυβέρνηση αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της εξόδου της χώρας από την κρίση», για να τονίσει πως: «Η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική και οργανική συσπείρωση των Αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας, χωρίς αποκλεισμούς, μεμψιμοιρίες και εγκλωβισμούς σε διαφορές του παρελθόντος».

    «Η φροντίδα μου είναι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου και στην ενότητα των αριστερών δυνάμεων. Αυτό καθορίζει και προσδιορίζει την παρουσία μου στο πεδίο της πολιτικής», απαντά στο ερώτημα εάν επιθυμεί την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή.

    Αναφέρει, επίσης, ότι σε ολόκληρη την πολιτική διαδρομή του δεν έβαλε ποτέ το προσωπικό πάνω από το συλλογικό και ότι «δεν το έπραξα ακόμα κι όταν συνειδητοποίησα ότι τα συστήματα εξουσίας ήταν διατεθειμένα να μας παράσχουν τα πάντα, αν αποδεχόμασταν τον σχεδιασμό τους», για να επισημάνει ότι με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζει και σήμερα τα πολιτικά πράγματα.

    [05] Ξεκίνησε και επίσημα το πατρινό καρναβάλι

    Με μήνυμα προς τους νέους και τις νέες να μείνουν ασυμβίβαστοι και να διεκδικήσουν ό,τι τους ανήκει, κήρυξε απόψε την έναρξη του πατρινού καρναβαλιού, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

    Ειδικότερα, ο Κώστας Πελετίδης ανέφερε προς τον κόσμο που είχε κατακλύσει την πλατεία Γεωργίου, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες: «Το καλύτερο καρναβάλι στην Ελλάδα, ξεκίνησε. Τα τύμπανα της ειρήνης ηχούν απόψε από την Πάτρα γι? όλο τον κόσμο. Αν η μισή καρδιά μου, η καρδιά μας, βρίσκεται εδώ σ? αυτήν την πλατεία, η άλλη μισή χτυπά στο Αιγαίο, εκεί όπου χάνονται καθημερινά παιδικές ψυχούλες εξαιτίας των ιμπεριαλιστών». Και συνέχισε: «Νέες και νέοι, μείνετε ασυμβίβαστοι, διεκδικήστε ό,τι σαν ανήκει, στείλτε το μήνυμα προς κάθε ισχυρό, ότι η ελπίδα είσαστε εσείς, η μόνη γνήσια ελπίδα του λαού για ζωή ολάκερη. Πάμε και πάλι μαζί με αστράτευτο κέφι και ζωντάνια να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της ζωής, να γλεντήσουμε τη ζωή».

    Η φετινή τελετή έναρξης χαρακτηρίστηκε σαν ένα ταξίδι από φωνές, κίνηση, τραγούδια και παραδοσιακά κρουστά, όπου ενώθηκαν η Ελλάδα, η Αφρική, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Κούβα και η Ιταλία, και κατέληξαν με την ομάδα κρουστών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 της Αθήνας «Ηχόδραση».

    [06] «Ζούμε την αγωνία και την τραγωδία των προσφύγων» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

    Την αγωνία και τον προβληματισμό του, για το μείζον ζήτημα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, και ιδιαιτέρως για την τραγωδία που εξελίσσεται καθημερινά στο Αιγαίο, εξέφρασε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τα Ιωάννινα όπου βρίσκεται, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

    Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, διατύπωσε την εκτίμηση, πως το φαινόμενο θα διαρκέσει χρόνια και έκανε λόγο για σχεδιασμούς και συμφέροντα που υποδαυλίζουν το φαινόμενο. Παράλληλα εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τον ρόλο των ΜΚΟ που εμπλέκονται στην υπόθεση του προσφυγικού.

    «Η αγωνία μας είναι μεγάλη, η ευθύνη μας είναι μεγάλη και αυτό φέρνει και ένα αδιέξοδο, στο κράτος μας, που έχει να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, και ενώ καταβάλει προσπάθειες να ξεπεράσει τις συνέπειές της, έρχεται και το προσφυγικό θέμα το οποίο πάλι, θα μας φέρει πίσω.

    «Το θέμα των ροών, το ρεύμα των ξένων που παρατηρείται στην Ελλάδα, είναι μία τραγωδία. Το θέμα είναι διφυές: μετανάστες και πρόσφυγες. Των προσφύγων το θέμα είναι πολύ τραγικότερο, κυρίως όταν το ζήσει κανείς. Εγώ επιδίωξα μέσα από την «Αποστολή», τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Αρχιεπισκοπής, να επισκεφτώ αυτούς του χώρους και να ζήσω αυτό πρόβλημα, αυτή την τραγωδία. Δυστυχώς, είναι κάτι που θα απασχολήσει για πολύ, όχι μόνον την Ελλάδα και την περιοχή της Μεσογείου, αλλά και την Ευρώπη, ίσως και περισσότερο κόσμο.Νομίζω ότι είμαστε στην αρχή ενός φαινομένου, που θα κρατήσει ίσως και όλο τον αιώνα, τουλάχιστον 50 χρόνια, διότι δεν είναι μόνο τυχαία τα γεγονότα, αλλά είναι και σχεδιασμένα».

    [07] Διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθος λόγω χιονόπτωσης

    Διακόπηκε πριν από λίγα λεπτά, λόγω χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο.

    Παράλληλα, η κίνηση των οχημάτων στις περιοχές Ιπποκράτειος Πολιτεία, Αγ. Τριάδα και Αγ. Μερκούριος του δήμου Ωρωπού γίνεται πλέον μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

    [08] Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη λόγω της χιονοθύελλας Τζόνας

    Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο απαγόρευσε την κυκλοφορία όλων των οχημάτων - εκτός από ασθενοφόρα, πυροσβεστικές αντλίες και περιπολικά- στις νότιες περιοχές της Πολιτείας, λόγω της θύελλας Τζόνας που αποδεικνύεται χειρότερη απ' όσο εκτιμούσαν αρχικά οι μετεωρολόγοι.

    Γύρω στο μεσημέρι, τοπική ώρα, το χιόνι είχε ξεπεράσει σε ορισμένα σημεία τα 30 εκατοστά.

    Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κυβερνήτης ανακοίνωσε επίσης ότι θα σταματήσουν τα δρομολόγια στις σιδηροδρομικές γραμμές προς τα βόρεια (Metro North) και τα ανατολικά (Long Island Rail Road) της Νέας Υόρκης, καθώς και όσες γραμμές του μετρό δεν είναι υπόγειες.

    Στα τρία αεροδρόμια της περιοχής, το Τζον Φ. Κένεντι, το Λαγκουάρντια και το Νιούαρκ (στο Νιου Τζέρσι) δεν πραγματοποιείται καμία απογείωση ή προσγείωση αεροσκάφους ήδη από τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο.

    Λίγο νωρίτερα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, είχε προειδοποιήσει ότι ο Τζόνας θα είναι "πολύ πιθανόν" μια από τις χειρότερες χιονοθύελλες που έχει ζήσει ποτέ η αμερικανική μεγαλούπολη. Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν πλέον λόγο για χιόνι ύψους 50-63 εκατοστών, αντί για 30-45, που εκτιμούσαν αρχικά ότι θα πέσει στην πόλη.

    [09] Σύσκεψη για το προσφυγικό είχε ο Αλ. Τσίπρας με τους συναρμόδιους υπουργούς

    Σύσκεψη με αντικείμενο το προσφυγικό είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκος Ξυδάκης.

    [10] Αγρότες έκλεισαν για δυόμιση ώρες το δρόμο Ναυπλίου-Άργους

    Δυόμιση ώρες οι αγρότες της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), με τη συμμετοχή κι άλλων επαγγελματικών τάξεων, έκλεισαν το δρόμο Ναυπλίου-Άργους, στο ύψος του μπλόκου της Δαλαμανάρας, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου που οργάνωσε το απόγευμα το ΠΑΜΕ.

    Στις 6.00 το απόγευμα έγινε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Καποδίστρια, στο Ναύπλιο και στη συνέχεια όλοι επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητα και ξεκίνησαν αυτοκινητοπορεία ως το μπλόκο της Δαλαμανάρας, όπου πραγματοποίησαν συλλαλητήριο και έκλεισαν για δύο ώρες το δρόμο, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών.

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα το βράδυ το ΠΑΜΕ και στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη, όπου περισσότερα από διακόσια άτομα διαμαρτυρήθηκαν για το προσχέδιο του ασφαλιστικού, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και καλώντας την να πάρει πίσω το προσχέδιο του ασφαλιστικού.

    [11] Δύσκολη νίκη για Ολυμπιακό, 1-0 την Ξάνθη

    Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στη ρωμαλέα και καλοστημένη Ξάνθη, που απείλησε τους γηπεδούχους με δεύτερη συνεχή βαθμολογική απώλεια στο πρωτάθλημα, αλλά το γκολ του Άλαν Πουλίδο στο 74΄, πρώτο για τον Μεξικανό επιθετικό στη Super League με τους «ερυθρόλευκους», έδωσε στην πειραϊκή ομάδα τη 18η νίκη σε 19 αγώνες.

    [12] Πέμπτη θέση για Κηφισιά, ένσταση κατά του κύρους του αγώνα από τον ΠΑΟΚ

    Η Κηφισιά υπερασπίστηκε με 97-92 το Ζηρίνειο, απέναντι στον ΠΑΟΚ, για την 15η ημέρα της Α1 Ανδρών, και «έπιασε» τους Θεσσαλονικείς στην 5η θέση της κατάταξης, έχοντας το πάνω χέρι στη μεταξύ τους ισοβαθμία (σ.σ. είχε κερδίσει με 73-67 στον πρώτο γύρο στην Πυλαία). Η αναμέτρηση, πάντως, στιγματίστηκε από τις αποφάσεις των διαιτητών, οι οποίοι μοιράζοντας δύο τεχνικές ποινές στον ΠΑΟΚ στα τελευταία δευτερόλεπτα έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Κηφισιάς. Κορυφαίος των νικητών με ρεκόρ πόντων ο Λεωνίδας Κασελάκης (25π.), ενώ από τους Θεσσαλονικείς, που κατέθεσαν ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, ξεχώρισε ο Ουίλιαμ Χάτσερ με 22.

    Την ίδια στιγμή, η ΑΕΚ πανηγύριζε στο ΟΑΚΑ την 11η νίκη της στο πρωτάθλημα και την παραμονή της στην 3η θέση της κατάταξης. Η Ένωση έκαμψε με 90-82 την αντίσταση του μαχητικότατου Λαυρίου με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Μαυροειδή, ο οποίος άγγιξε το νταμπλ νταμπλ σε πόντους (21) και ριμπάουντ (9). Ο σημερινός αγώνας ήταν ο τελευταίος του Ντι Τζέι Κούπερ με τη φανέλα της ΑΕΚ, καθώς τη Δευτέρα αναμένεται στην Αθήνα ο αντικαταστάτης του, Τζέικ Κόβαν Μπράουντ, ο οποίος θα συζητήσει με την διοίκηση της ΚΑΕ το ενδεχόμενο συνεργασίας και αν συμφωνήσει θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες μέχρι και την υπογραφή του συμβολαίου του.

    Σε αναμετρήσεις για την 15η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    A1 AΝΔΡΩΝ

    15η Αγωνιστική (23-25/1/2016)

    Ρέθυμνο-Κολοσσός 95-87

    Άρης-Αρκαδικός 86-52

    Κηφισιά-ΠΑΟΚ 97-92

    ΑΕΚ-Λαύριο 90-82

    Καβάλα-Τρίκαλα 90-72

    Κόροιβος-Απόλλων Π. 58-59

    Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 25/1

    BAΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 15αγ.

    Β.

    Παναθηναϊκός 28 -14αγ.

    Ολυμπιακός 27 -14αγ.

    ΑΕΚ 26

    Αρης 25

    Κηφισιά 23

    ΠΑΟΚ 23

    Απόλλων Πατρών 22

    Τρίκαλα 21

    Κόροιβος Αμ. 21

    Κολοσσός Ρ. 21

    Ρέθυμνο 20

    Λαύριο 19

    Αρκαδικός 18

    Καβάλα 18

    [13] Εκτός βάθρου η εθνική, έχασε 13-10 από την Ουγγαρία στον «μικρό» τελικό

    ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ

    Η εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στο Βελιγράδι. Ηττήθηκε στον μικρό τελικό από την Ουγγαρία 13-10 και έμεινε στην 4η θέση, όπως και το 1999 στο Ευρωπαϊκό της Φλωρεντίας. Τώρα στρέφει το βλέμμα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το καλοκαίρι στο Ρίο. Με αυτή της την παρουσία η ελληνική ομάδα έδειξε για ακόμη μία διοργάνωση ότι δίκαια συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και του Κόσμου.

    Η εθνική μας δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να κοντράρει την Ουγγαρία. Το μεγάλο όπλο της ελληνικής ομάδας, που είναι η άμυνα στον λιγότερο, δεν λειτούργησε, με συνέπεια οι Μαγυάροι να ξεφύγουν με 4 γκολ 7-3 και 8-4. Ούτε στις επιθέσεις στον παραπάνω είχαμε καλά ποσοστά, με το σκορ να ξεφεύγει και στα 6 γκολ διαφορά 11?5 και 13?7. Η εθνική μας ομάδα, που δεν τα παρατάει ποτέ όμως, πέτυχε τρία γκολ και μείωσε στο τελικό 13-10.

    Οκτάλεπτα: 2-4, 2-4, 1-2, 5-3.

    Ελλάδα: Κώστας Φλέγκας (τερματοφύλακας), Μανώλης Μυλωνάκης, Γιώργος Δερβίσης, Κώστας Γενηδουνιάς 1, Γιάννης Φουντούλης1, Κυριάκος Ποντικέας, Χρήστος Αφρουδάκης 2, Βαγγέλης Δελακάς, Κώστας Μουρίκης 2, Χριστόδουλος Κολόμβος, Αλέξανδρος Γούνας, Άγγελος Βλαχόπουλος 4, Στέφανος Γαλανόπουλος (τερματοφύλακας)

    ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ (Ομοσπονδιακός Προπονητής)

    Απολύτως ειλικρινής και γνώστης της πραγματικότητας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Ανδρών, Θοδωρής Βλάχος, παραδέχθηκε ότι η Εθνική μας ομάδα δεν άξιζε απόψε τη νίκη και το χάλκινο μετάλλιο, με την εμφάνισή της κόντρα στην Ουγγαρία στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο Έλληνας κόουτς, όμως, τόνισε πως είναι ευχαριστημένος από τη γενικότερη εικόνα της ομάδας και την προσπάθεια των παικτών του σε αυτή τη διοργάνωση, καθώς η Εθνική παρέμεινε στην ελίτ των τεσσάρων καλύτερων και έδωσε το έναυσμα για τη νέα μεγάλη επιδίωξη που είναι η διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

    Ο Θοδωρής Βλάχος δήλωσε:

    Για τον μικρό τελικό: «Χάσαμε από μια καλύτερη ομάδα. Εμείς δεν ανταποκριθήκαμε ποτέ στις απαιτήσεις του αγώνα. Η Ουγγαρία ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του ματς. Ήταν πολλά τα 13 γκολ που δεχθήκαμε στην άμυνα. Παίξαμε χωρίς μυαλό. Αν αγωνιζόμαστε όπως ξέρουμε θα είχαμε πετύχει κάτι καλύτερο. Γενικά, όμως, είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες μου και την προσπάθεια που κατέβαλαν για να είμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η ομάδα αυτή έχει μέλλον και αυτό κοιτάζουμε. Θέλαμε να πάρουμε το μετάλλιο, αλλά δεν το αξίζαμε και δεν το πήραμε».

    Για τους επόμενους στόχους της Εθνικής: «Σήμερα δεν υπήρξε ένας τομέας στον οποίο να διακριθήκαμε. Αυτό έκανε τον αντίπαλο να είναι πιο καλός και πιο δυνατός. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μπροστά μας και αποτελεί τον μεγάλο φετινό μας στόχο. Θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται. Άλλωστε, έχουμε δει ομάδες που δεν τα πήγαν καλά σε μια διοργάνωση, να είναι πιο ανταγωνιστικές στην επόμενη. Αυτό θα προσπαθήσουμε κι εμείς. Μετά από ένα χαμένο μετάλλιο, να πάμε στο Ρίο και να προσπαθήσουμε να διακριθούμε».

    Όσο για το τι είπε στους παίκτες του αμέσως μετά τη λήξη του μικρού τελικού, όταν τους μάζεψε γύρω του, μας αποκάλυψε: «Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. Τους είπα την αλήθεια και τους εμψύχωσα για τη συνέχεια. Δεν θέλω να τους βλέπω με σκυμμένα κεφάλια. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι σήμερα, δεν αξίζαμε τη νίκη, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να πολεμάμε γερά και να επιδιώξουμε μια άλλη διάκριση. Θα μας δοθούν κι άλλες ευκαιρίες».

    Από την πλευρά του, οαρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Χρήστος Αφρουδάκης αναφέρθηκε στη σημερινή εμφάνιση της Εθνικής μας, μιλώντας για το στοιχείο που στέρησε το μετάλλιο από την ελληνική ομάδα:

    «Το συστατικό που μας έδωσε την πρόκριση στις 4 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, η άμυνα, ήταν αυτό που μας οδήγησε να στερηθούμε το χάλκινο μετάλλιο. Ήμασταν πολύ κακοί στην αμυντική λειτουργία, καθ? όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, κυρίως στα δύο πρώτα οκτάλεπτα. Είχαμε δεχτεί 6 στα 7 με παίκτη παραπάνω και δύο γκολ στα ίσια και σε ομάδες, όπως η Ουγγαρία, που έχουν επιθετικό ταλέντο, αν δεν ασκήσεις πίεση στη διάρκεια του παιχνιδιού και τους αφήσεις να εκμεταλλευτούν το χάρισμα που έχουν, είναι δύσκολο μετά να επανορθώσεις. Εμείς πέσαμε ψυχολογικά και θεωρώ ότι αν τυχόν ήμασταν καλύτεροι αμυντικά και πιο συγκεντρωμένοι επιθετικά θα είχαμε καταφέρει κάτι καλύτερο, αλλά δυστυχώς δε το κάναμε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού».

    Ο πολύπειρος Έλληνας πολίστας υπογράμμισε ότι το κακό αποτέλεσμα για την Εθνική μας είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας των διεθνών μας να ακολουθήσουν το ρυθμό των Ούγγρων, σε άμυνα και επίθεση: «Είθισται να λένε ότι η καλύτερη άμυνα ξεκινά από την επίθεση, όταν τελειώνεις με κακό τρόπο την επίθεση δεν έχεις και ψυχολογία στην άμυνα. Αντίστοιχα, όταν βλέπεις ότι δε μπορείς να ανταποκριθείς καλά στην άμυνα, η ψυχολογία σου πέφτει και στην επίθεση. Είναι συνδυασμοί πραγμάτων, ήμασταν σε ένα παιχνίδι που κρινόταν μετάλλιο, είναι πολύ σημαντικό. Αν καταφέρναμε επιθετικά να ακολουθήσουμε τους Ούγγρους, ίσως να πηγαίναμε σε ένα παιχνίδι της ρώσικης ρουλέτας, με πολλά γκολ. Σε τέτοιο στυλ παιχνιδιού, έχουν και πάλι προβάδισμα οι Ούγγροι όμως, οπότε σε κάθε περίπτωση δε καταφέραμε να είμαστε ούτε σκληροί στην άμυνα, ούτε να ακολουθήσουμε το ρυθμό τους».

    Σχολιάζοντας τη συνέχεια γι? αυτή την Εθνική μας ομάδα, ο Χρήστος Αφρουδάκης τόνισε πώς η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην ελίτ της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, ενόψει και των Ολυμπιακών αγώνων, το ερχόμενο καλοκαίρι: «Είναι πολύ σημαντικό το ότι περάσαμε στις 4 καλύτερες ομάδες, λίγους μήνες μετά την επιτυχία στο Καζάν. Αυτό δείχνει την ποιότητα και τη σταθερότητα αυτής της ομάδας. Το σημερινό παιχνίδι δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική της εικόνα, αλλά η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές η ομάδα θα βρεθεί σε κακή μέρα. Εμείς είχαμε κακή εικόνα, σε μια σημαντική μέρα για εμάς και για την ελληνική υδατοσφαίριση, γιατί θα κάναμε κάτι που δεν είχαμε καταφέρει. Δεν πρέπει όμως να σκύβουμε το κεφάλι, γιατί είναι Ολυμπιακή χρονιά, είμαστε στην ελίτ του Παγκόσμιου πόλο. Χρειάζεται αυτοπεποίθηση και σκληρή δουλειά για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε όλες εκείνες τις πιθανότητες που έχουμε για να πλασαριστούμε στις καλύτερες ομάδες της Ολυμπιάδας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 January 2016 - 21:32:33 UTC